Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δύο δάσκαλοι για 52 παιδιά Τραγικές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα ειδικά σχολεία


Τραγικές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα ειδικά σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στη Μαράσλειο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των ειδικών σχολείων, που διαμαρτύρονται για ελλείψεις δασκάλων, παντελή απουσία νοσηλευτικού και άλλου βοηθητικού προσωπικού και περιορισμένη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Για αρκετούς από τους μαθητές των ειδικών σχολείων δεν έχει χτυπήσει ακόμη το κουδούνι, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στις διαγνωστικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες εντοπίζονται 1.600 λειτουργικά κενά ειδικών εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Όπως λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αντιστοιχεί ένας ειδικός εκπαιδευτικός για 30-50 μαθητές και στη δευτεροβάθμια ένας για 100-200 μαθητές, ενώ πολλές σχολικές μονάδες στερούνται ειδικοτήτων, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και σχολικοί νοσηλευτές.

Τα παραπάνω προβλήματα έχουν ως αποτέλεσμα σχολεία ειδικής αγωγής να υπολειτουργούν ή ακόμη και να παραμένουν κλειστά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος, στο οποίο η διευθύντρια και μοναδική εκπαιδευτικός του σχολείου καλείται να κάνει μάθημα σε δέκα παιδιά, υποστηριζόμενη μόνο από μία υπάλληλο, ως βοηθητικό προσωπικό. Για τη μεταφορά των παιδιών δεν υπάρχει λεωφορείο και αυτή γίνεται από τους γονείς.

Αντίστοιχα, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, που βρίσκεται στα Καμίνια, δύο δάσκαλοι καλούνται να κάνουν μάθημα σε 52 παιδιά, ενώ είναι πλήρης η απουσία ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Μεταφορά από και προς το σχολείο προβλέπεται μόνο για κάποιους μαθητές που μένουν σε απομακρυσμένα σημεία του Πειραιά και όχι για το σύνολο των μαθητών.

«Λάβαμε υποσχέσεις ότι στα Καμίνια θα διοριστούν αναπληρωτές δάσκαλοι αυτή την εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχουμε ενημέρωση τι θα γίνει με το βοηθητικό προσωπικό. Αν δεν γίνει τίποτα, τότε θα κινηθούμε νομικά», επισημαίνει στο ΑΠΕ ο Βαγγέλης Σαραντίδης, συντονιστής ομάδας πρωτοβουλίας γονέων μαθητών ΑμεΑ των ειδικών δημοτικών στα Καμίνια και το Πέραμα.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στη Μαράσλειο, οδήγησε γονείς και μαθητές το πρωί της Παρασκευής σε αποχή και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή.

«Δεκαπέντε από τα 38 παιδιά στο σχολείο μας δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα ούτε μία ημέρα μάθημα. Πρόκειται για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους μαθητές και τα παιδιά των πρώτων βαθμίδων, τα οποία χρειάζονται ειδική διαδικασία για να συνηθίσουν το σχολείο. Στα υπόλοιπα παιδιά κάνουν μάθημα μόλις τρεις δάσκαλοι, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό» εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Νέστορας Λαδάς. Χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματική την πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων με κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αντί να διατίθεται γι’ αυτούς μέρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η αποχή γονέων και μαθητών του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, οπότε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων θα αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους, ενώ ο κ. Λαδάς δεν αποκλείει να κινηθούν και με νομικά μέσα.

Εκδήλωση για την ανάδειξη των προβλημάτων της ειδικής εκπαίδευσης διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' στα Προπύλαια. Θα λειτουργήσουν θεματικά περίπτερα και θα διοργανωθούν ενημερωτικές δράσεις και χάπενινγκ. Το βράδυ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σκοτώνει ό,τι την πλησιάζει Λίμνη στην Τανζανία μετατρέπει τα ζώα σε... αγάλματα (φωτογραφίες)



Πουλιά και νυχτερίδες που απασβεστώθηκαν στα νερά απαθανατίστηκαν από τον φωτογράφο Νικ Μπραντ, γνωστό λάτρη της Αφρικής

Σε στήλες άλατος μετατρέπονται τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Μπορεί η λίμνη εκ πρώτης όψεως να δείχνει ονειρική, ωστόσο ο,τιδήποτε την πλησιάζει και την αγγίζει το σκοτώνει.



Πρόκειται για μια από τις θερμότερες και πιο αλκαλικές λίμνες του κόσμου, καθώς η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, ενώ το pH φτάνει το 10,5.



Η λίμνη Νάτρον παίρνει το όνομά της από το νάτρον, ένα ορυκτό που αποτελείται κυρίως από ανθρακικό νάτριο με μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας.



Η μόνη ζωή που υποστηρίζει είναι κάποια ελάχιστα είδη ψαριών και θερμόφιλα, κατακόκκινα καρκινοειδή, με τα οποία τρέφονται τα φλαμίνγκο, με αποτέλεσμα τα φτερά τους να γίνονται σταδιακά ροζ.



Πουλιά και νυχτερίδες που απασβεστώθηκαν στα νερά της απαθανατίστηκαν από τον φωτογράφο Νικ Μπραντ, γνωστό λάτρη της Αφρικής. Ο καλλιτέχνης βρήκε τα ζώα στις όχθες της λίμνης και θέλοντας να αποδώσει το μέγεθος της καταστροφής, «τοποθέτησε» τα πουλιά και τις νυχτερίδες στο φυσικό τους περιβάλλον για ένα πιο... δυνατό αποτέλεσμα.

protothema.gr

Read more...

Διαβάστε τους 10 άξονες των αλλαγών Αλλάζουν όλα στον ΕΟΠΥΥ



Τι εισηγείται στον Άδωνι Γεωργιάδη η αρμόδια επιτροπή - Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν άμεσα καθώς ο νέος ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σε λειτουργία το Νοέμβριο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) –του το παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής, καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει ο υπουργός Υγείας, οι αλλαγές θα δρομολογηθούν άμεσα - «τον Νοέμβριο ο νέος ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σε λειτουργία» επανέλαβε ο υπουργός χαρακτηριστικά το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια συνεδρίου για τα Οικονομικά της Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η επιτροπή – η οποία σημειωτέον δεν ασχολήθηκε με το πολυσυζητημένο ερώτημα αν ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να μετατραπεί σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας ή να παραμείνει και «παραγωγός» υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω των δικών του μονάδων- προτείνει αλλαγές σε δέκα βασικούς πυλώνες του συστήματος δημόσιας υγείας προτείνοντας ωστόσο «η όποια παρέμβαση να υλοποιηθεί σταδιακά, με τις δομές, το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό σε πλήρη λειτουργία».

1ος άξονας: Οι ανάγκες του πληθυσμού
Τι ισχύει: Σήμερα λειτουργούν δυο υποσυστήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας, ένα μέσω των δομών που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, και το άλλο που υποστηρίζεται από τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ
Τι προτείνεται: Υπαγωγή όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ΕΣΥ, μονάδες ΕΟΠΥΥ, δομές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.) σε έναν φορέα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους.

2ος άξονας: Τρόπος λειτουργίας
Τι ισχύει: Σήμερα τα πολυιατρεία εποπτεύονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα μεν λειτουργούν με ωράριο, ενώ τα δεύτερα όχι.
Τι προτείνεται: Η εποπτεία όλων ανατίθεται στις Υγειονομικές Περιφέρεις και οργανώνεται η 24ωρη λειτουργία των δομών ΠΦΥ καθώς και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας για προγραμματισμένες επισκέψεις (από 5,5 ώρες σε πλήρες 8ωρο για τις δομές του ΕΟΠΥΥ).

3ος άξονας: Πρόσβαση των ασφαλισμένων  
Τι ισχύει: Οι ασφαλισμένοι «μπαίνουν» στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους χρόνους που ορίζει το στενό χρονικό πλαίσιο της λειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή των Κέντρων Υγείας.
Τι προτείνεται: Εισάγεται ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού ως δικαίωμα του πολίτη και ως υποχρέωση του συστήματος υγείας έναντι των πολιτών. Δεν
συνοδεύεται από αποκλεισμούς στην πρόσβαση σε ιατρούς ειδικότητας αλλά ως σημείο αναφοράς για τη συγκέντρωση των πληροφοριών υγείας που αφορούν κάθε πολίτη.

4ος άξονας: Παρεχόμενες υπηρεσίες
Τι ισχύει:Παρωχημένο και περιορισμένης εμβέλειας σύστημα, βασισμένο
στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με απουσία συστηματικής και ολοκληρωμένης παρακολούθησης. Οι υπηρεσίες που παρέχονται εξαρτώνται από τη δομή όπου απευθύνεται ο ασθενής, πχ πολυιατρείο πρώην ΙΚΑ ή Κέντρο Υγείας.
Τι προτείνεται: Υπηρεσίες υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας. Επίσης, διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στο πεδίο της προληπτικής οδοντιατρικής και την αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων και των εξαρτήσεων.

5ος άξονας: Διαχείριση χρόνιων ασθενών
Τι ισχύει: Δεν υπάρχει συστηματική παρακολούθηση με συμμετοχή του ασθενούς
(εκπαίδευση) στη διαχείριση της νόσου του.
Τι προτείνεται: Λειτουργία  Ομάδας επαγγελματιών υγείας, με επίκεντρο τον
οικογενειακό ιατρό και τη συμμετοχή ιατρών ειδικοτήτων. Ενεργοποίηση και εκπαίδευση του ασθενή στη διαχείριση της νόσου του.
 
6ος άξονας: Εργασιακό καθεστώς εργαζομένων

Τι ισχύει: Πολλαπλές σχέσεις με διαφορετικό καθεστώς αμοιβών, ωρών
απασχόλησης και αποκλειστικότητας Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γιατροί του ΙΚΑ με εργασιακό ωράριο 5,5 ωρών και δικαίωμα διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου, σε αντίθεση με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Τι προτείνεται: Σταδιακή σύγκλιση του πλαισίου συνεργασίας των ιατρών με το νέο σύστημα με την υιοθέτηση της πλήρους απασχόλησης για όλους τους ιατρούς που υπηρετούν στο νέο δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ.

7ος άξονας: Εισαγωγή στην ΠΦΥ νέων γιατρών
Τι ισχύει: Σήμερα είναι αποκλεισμένοι από τη συνεργασία με το δημόσιο σύστημα καθώς δεν μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Τι προτείνεται: Να δοθεί η δυνατότητα σύναψης και νέων συμβάσεων τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και των Κ.Υ. με ιδιώτες γιατρούς χωρίς περιορισμό ως προς τον αριθμό τους αλλά με δεσμεύσεις ως προς το παραγόμενο έργο – σύμφωνα με τις ανάγκες– και διαδικασία αξιολόγησης.

8ος άξονας: Αμοιβή ιατρικού προσωπικού
Τι ισχύει: Πάγια αντιμισθία με διαφορετικό ύψος ανάλογα με το φορέα
απασχόλησης και κατά πράξη και περίπτωση για την άσκηση ιδιωτικού έργου. Καμία σύνδεση της αποζημίωσης με την ποιότητα και τα αποτελέσματα.
Τι προτείνεται: Οι ειδικότητες που θα αναλάβουν ρόλο οικογενειακού ιατρού προτείνεται να αμειφθούν στη βάση ενός σύνθετου συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει: α) κατά κεφαλήν αμοιβή και -επιπλέον- β) αμοιβή στη
βάση αποτελεσμάτων και στη βάση της διαχείρισης πολλαπλών προβλημάτων, την
υποστήριξη δράσεων πρόληψης κ.λπ. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι αναγκαίο να
εφαρμοστούν πολιτικές αποζημίωσης στη βάση του όγκου των παρεχόμενων φροντίδων (αντίστροφη σχέση).

9ος άξονας: Κατ’ οίκον φροντίδα
Τι ισχύει: Η κατ’ οίκον φροντίδα εφαρμόζεται πολύ περιορισμένα με αποτέλεσμα μια βασική αρχή της ΠΦΥ, δηλαδή ο προσανατολισμός του συστήματος υγείας προς τον πολίτη να μην μπορεί να υλοποιηθεί. Ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά δεν προβλέπει κατ' οίκον νοσηλεία.
Τι προτείνεται: Εισάγεται η κατ’ οίκον φροντίδα με την ενεργοποίηση του ρόλου του νοσηλευτή ΠΦΥ αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας.

10ος άξονας: Κάρτα υγείας/ φάκελος ασθενούς
Τι ισχύει: Παρά τα τεράστια άλματα που έχουν συντελεστεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των ασφαλισμένων.
Τι προτείνεται: Με σημείο αναφοράς την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, προτείνεται όπως ξεκινήσει άμεσα η ενσωμάτωση, στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, ενός ατομικού αρχείου υγείας (Patient Summary).
.protothema.gr

Read more...

''ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ, ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΑ''...


...ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ Χ.Α ΑΠΟ ΤΟ ECONOMIST...
Αντισημιτικό, ομοφοβικό, ρατσιστικό μόρφωμα ιδιαίτερα επιρρεπές σε πράξεις βίας χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή, σε άρθρο της ηλεκτρονικής του έκδοσης, το περιοδικό Economist, με έδρα το Λονδίνο...

Στο σημείωμα γίνεται επιγραμματική αναφορά στην ιστορία του μορφώματος από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και το 1993, οπότε και δηλώθηκε από τον αρχηγό του, Νίκο Μιχαλολιάκο, ως πολιτικό κόμμα στη δικαιοσύνη.
«Οι νεοναζιστές οι οποίοι την αποτελούν έχουν μια έντονη τάση προς πράξεις βίας. Εκατοντάδες μετανάστες έχουν καταγγείλει ομαδικούς ξυλοδαρμούς», αναφέρεται στο άρθρο.
Υπενθυμίζεται παράλληλα η βίαιη επίθεση του εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη, εναντίον των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, σε τηλεοπτική εκπομπή το 2012, με έμφαση στο ότι άσκησε βία κατά γυναικών.
Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη άρνηση του Ολοκαυτώματος από το ίδιο στέλεχος της Χ.Α., καθώς και στις κατηγορίες οι οποίες προσάπτοται στην ηγεσία της οργάνωσης για εμπλοκή σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, χρήση εκρηκτικών και ληστείες.
Η Χρυσή Αυγή, σημειώνει ο Economist, παραλληλίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη με μία στρατιωτικού τύπου δύναμη - οργάνωση, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ηγεσία της γνωρίζει κάθε κίνηση και κάθε επίθεση την οποία εκτελούν τα μέλη της.
«Μολονότι οι πορείες με δάδες, το λογότυπο που αποτελεί παραλλαγή της σβάστικας και οι ομάδες των τραμπούκων με τις μαύρες μπλούζες προκαλούν αποστροφή στους περισσότερους Έλληνες, το κόμμα ερχόταν σταθερά τρίτο το τελευταίο διάστημα στις δημοσκοπήσεις», υπογραμμίζει το περιοδικό.
 Συνδέει μάλιστα την ανάπτυξη της Χ.Α. με την παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική οικονομία και τις διανομές τροφίμων «μόνο για Έλληνες», ενώ δίνει ειδικό βάρος στην προσπάθεια στρατολόγησης εφήβων, αλλά και παιδιών σχολικής ηλικίας.
Το άρθρο καταλήγει με την εκτίμηση ότι, εάν αποδειχθεί και νομικά ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε ίσως να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός του 2014, για να δυναμώσει τις θέσεις της ΝΔ. Ωστόσο, εάν η νομική οδός δεν αποδειχθεί πρόσφορη, ο κ. Σαμαράς «κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αντιδημοκρατικές μεθόδους, σχήμα οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς τις τακτικές της Χρυσής Αυγής».
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Με τον Σαμαρά η Ελλάδα επιστρέφει στη δεκαετία του 1960...


"Ο κ. Σαμαράς, ασθμαίνοντας και όντας πολλαπλά εκτεθειμένος, όπου βρεθεί και όπου σταθεί παρουσιάζει το καταστροφικό πρόγραμμα του μνημονίου ως ...
επιστροφή στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όσο παραμένει η κυβέρνησή του, η Ελλάδα επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα με γοργούς ρυθμούς στη δεκαετία του 1960.



Η εξαγωγή του success story ως ένα πετυχημένο προϊόν της πολιτικής του πρωθυπουργού δεν πείθει κανέναν και κυρίως την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους, δραματική αύξηση της ανεργίας και υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας"...

ysterografa.gr

Read more...

Έφεδροι καταδρομείς: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή



Συγκέντρωση την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων. Τι αναφέρουν σε ανάρτησή τους
Νέα συγκέντρωση την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος ανακοίνωσαν οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων, μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης τους στο Σύνταγμα στις 28 Σεπτεμβρίου.
Η ΚΕΕΔ απηύθυνε αυτή τη φορά κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 4 μ.μ. την Κυριακή. Μεταξύ άλλων, διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με πραξικοπηματικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές ενώ ανάγουν σε κεντρικό τους σύνθημα το μήνυμα: "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί"
Σε ανάρτηση του, ο διοικητής της ΚΕΕΔ Γιάννης Τζιάκης, αναφέρει:
"Διακήρυξη ΚΕΕΔ για την 06 Οκτωβρίου 2013
Υπεράσπιση και διατήρηση της ανεξαρτησίας της πατρίδας
Οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων, σε εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος καλούν σε συγκέντρωση τον ελληνικό λαό
Σεβόμενοι
Την μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία
Την μνήμη των συνανθρώπων μας που έθεσαν τέλος στη ζωή τους
Συναισθανόμενοι την δεινή θέση των θυμάτων απολύσεων και ανεργίας την τελευταία τριετία
Την απελπισία όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους
Ζητούν ό,τι είναι σύμφωνο με τα κοινά περιεχόμενα των θέσεων και προγραμμάτων των αντιμνημονιακών κομμάτων και τις ανάγκες μεγάλου μέρους του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού".
Στην ομάδα τους στο facebook αναφέρεται χαρακτηριστικά:
"Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων καλεί όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων με μια ελληνική σημαία στην πλατεία Συντάγματος
Η [Κ.Ε.Ε.Δ.] Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων επιθυμεί να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό, εναντίον των εχθρών του. Οι εχθροί του ελληνικού λαού είναι οι εκφραστές της πολιτικής οποιασδήποτε μορφής που άγει σε εθνική μειοδοσία, θανάτωση του μέλλοντος των Ελλήνων με οικονομικό και κατ' επέκταση φυσικό τρόπο. Εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και όχι ελληνικών, καταπάτηση του Συντάγματος, σφαγή των κοινωνικών δικαιωμάτων, νέκρωση της Χώρας.
Οι εχθροί μας υφίστανται και συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.
Όσοι νιώθουν Έλληνες ότι κι αν σημαίνει αυτό, ας έρθουν να συμμετάσχουν. Έτσι για να πέσουν οι μάσκες από όλες τις πλευρές και να μετρηθούμε επιτέλους, να δούμε πόσοι Έλληνες απομείναμε. Έτσι για να ξεκινήσει ο ελληνικός αγώνας και όχι ο αγώνας των συντεχνιακών κατά περίπτωση συμφερόντων".
Τι απαντούν για τα περί πραξικοπήματος
"Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας.
Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων.
Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθες. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:
-Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.
Τα συνθήματά μας είναι "Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκαλα Ελλήνων Ιερά" και "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί".
Τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς.

Read more...

Μπίλ Κλίντον: "Ο μέσος Έλληνας δουλεύει περισσότερες ώρες σε σχέση με τους Γερμανούς"



Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες από τον Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως η παρουσία του στον πρωθυπουργικό θώκο, έδωσε τη σταθερότητα που έλειπε. Δείτε το βίντεο του News247.gr
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, άνοιξε τις ομιλίες στη δεξίωση για την παρουσίαση του Hellenic Initiative, την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Ο Κλίντον τόνισε πως ο μέσος Ελληνας δουλεύει περισσότερες ώρες σε σχέση με τους Γερμανούς.

Αποστολή, Νέα Υόρκη: Νίκος Παπαϊωάννου

O Κλίντον, αναγνώρισε τις θυσίες του Ελληνικού λαού, τον οποίο εξήρε για τον χαρακτήρα και τις αντοχές που έχει επιδείξει τα χρόνια της κρίσης. Δήλωσε πιστός φίλος και υποστηρικτής της Ελλάδας, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Hellenic Initiative και τους υποστηρικτές του, για τη δουλειά που έχει κάνει με στόχο της τόνωσης της Ελληνικής οικονομίας.
Δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως η παρουσία του στον πρωθυπουργικό θώκο, έδωσε τη σταθερότητα που έλειπε από την Ελλάδα.
Κλείνοντας τον λόγο του, είπε πως οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού, που τον καταχειροκρότησε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Σαμαρα, με τον οποίο είχαμε μία πολύ δημιουργική συνάντηση. Θέλω να ευχαριστήσω το Hellenic Initiative για την υποστήριξη που δείχνουν στην Ελλάδα. Κάνουν μία δουλειά γεμάτη προκλήσεις.
Είμαι εδώ για να υπενθυμίσω πως η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα από πλευρά ανθρώπινου δυναμικού και ιστορίας. Να υπενθυμίσω στους Ευρωπαίους πως ο μέσος Ελληνας δουλεύει περισσότερες ώρες απ’ ότι ο μέσος Γερμανός. Αλλά και να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Σαμαρά για την ηγετική του φυσιγνωμία, μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα”.
Ο Κλίντον τα είπε με τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο πριν όσο και μετά τον λόγο του, υπογραμμίζοντάς του ότι παραμένει πάντα φίλος της Ελλάδας.

Read more...

"Αναρτήθηκε" ο ΦΑΠ 2013...



Στην ηλεκτρονική έκδοση των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013 προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Περίπου 500.0000 φορολογούμενοι που κατείχαν την...
1η-1-2013 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.0000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν εφάπαξ ή σε 5 μηνιαίες δόσεις ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.
Το ποσό της πρώτης δόσης πρέπει να εξοφληθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2013. Οι φορολογούμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ του 2013, μέσα από την εφαρμογή «περιουσιολόγιο» του TAXISNET, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr, αφού εισέλθουν στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτήσει.
Κατόπιν μπορούν να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά και να εξοφλήσουν το φόρο στα υποκαταστήματα των τραπεζών. Για τους περισσότερους που παραλαμβάνουν τώρα σε ηλεκτρονική μορφή του έτους 2013 έχουν ήδη εκδοθεί ειδοποιητήρια και για την πληρωμή του του ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, σε 7 μηνιαίες δόσεις.


 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Read more...

Κασιδιάρης: Ο εικονολήπτης έπεσε μόνος του!...



kasidiaris zaroulias
 Με το γνωστό προκλητικό του ύφος εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην πρώτη του διαδικτυακή εκπομπή μετά την σύλληψή του, έχοντας στον πλευρό του την Ελένη Ζαρούλια, η οποία, όπως φαίνεται, αναλαμβάνει... τα ηνία...
Οι δύο τους σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά πάντων κάνοντας λόγο για «σκευωρία», «πρωτοφανές έγκλημα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα» και άλλα παρόμοια, τόνισαν ότι διεξάγουν έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα και ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις όλα τα επόμενα χρόνια.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο τρόπος που αντιμετώπισαν και οι δύο βουλευτές το θέμα της βίας και των απειλών κατά των δημοσιογράφων, αλλά και τη σφαλιάρα που έπεσε στον κάμεραμάν του Guardian. Ο βουλευτής της Χ.Α πάντως, αρνήθηκε ότι πέταξε κάτω εικονολήπτη λέγοντας ότι «είτε με τη δύναμη του μυαλού μου είτε με τα ηχητικά κύματα, αυτός σωριάστηκε κάτω. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε καμία επαφή μαζί μου. Έπεσε μόνος του».

Read more...

Στην Ευελπίδων ακόμα δύο συλληφθέντες...




Στην Ευελπίδων μεταφέρθηκαν ο απόστρατος αξιωματικός και ένα ακόμα άτομο που κατηγορούνται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο...
καταζητούμενος απόστρατος, που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο Εφετείο.

Σε βάρος του δεύτερου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης παρουσιάστηκε χτες και συνελήφθη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Read more...

Εξηγείται ιατρικά, η συμπεριφορά Κασιδιάρη...




Την συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη, όταν βγήκε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και βάραγε τους δημοσιογράφους, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής.

Μιλώντας στον...
"Βήμα Fm", ο   Καλαντζής είπε "Θέλω να έχετε στο μυαλό σας την εικόνα του κ. Κασιδιάρη και την εικόνα τη χθεσινή. Τίποτε άλλο".

"Εγώ την εξηγώ ιατρικά, επειδή είμαι φαρμακοποιός, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Έχει εξήγηση ιατρική, αλλά δεν κάνει. Πολιτική εξήγηση γιατί να έχει, όταν βγήκε έξω εν εξάλλω καταστάσει και έκανε αυτά που έκανε;" τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Κασιδιάρης είχε κάνει χρήση ουσιών, ο κ. Καλαντζής είπε «όχι, σε καμία περίπτωση (δεν είχε κάνει χρήση ουσιών). Σε στερητική αντίδραση, κατάσταση μπορεί να ήταν. Προσπαθώ να εξηγήσω μερικά πράγματα, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη από τη διάγνωση. Όπως ξέρετε, οι καλοί γιατροί παλιά κοιτούσαν την όψη. Καλή όψη έλεγαν, αγαθή όψη. Και κάποιοι καλοί γιατροί έλεγαν ότι εάν θεραπεύσεις το ψυχικό αίτιο, θεραπεύεις και την ασθένεια».

Read more...

Σκληρή απάντηση της Θάνου, για τα σχόλια συγκεκριμένων δημοσιογράφων...


Παρέμβαση της προέδρου Δικαστών για την Χ.Α.
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αρεοπαγίτης, Βασιλική Θάνου, για τα σχόλια που δέχονται από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι...
δύο ανακριτές, Σπ. Γεωργουλάς και Χ. Παπακώστας, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, η κ. Θάνου επικρίνει «έντονα την τηλεοπτική συμπεριφορά συγκεκριμένων δημοσιογράφων, εμφανιζόμενων σε ορισμένα ιδιωτικά κανάλια, οι οποίοι ως δήθεν συνομιλητές με ανώτατους δικαστικούς κύκλους, επέμεναν, ενώ μάλιστα η διαδικασία της ανάκρισης ήταν σε εξέλιξη, να επιτίθενται κατά των ως άνω δικαστών και εισαγγελέων, σχολιάζοντας με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς την απόφασή τους περί μη προφυλάκισης των τριών εκ των κατηγορουμένων της “Χρυσής Αυγής” (όπως πχ απόφαση επικίνδυνη και τραγική, απόλυτος παραλογισμός κλπ)».

Οι συμπεριφορές αυτές, σημειώνει η πρόεδρος της ΕΔΕ, «όπως και τα χθεσινά δημοσιεύματα δύο ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων, αναμφίβολα υπερβαίνουν κάθε όριο επιτρεπτής επιστημονικής κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και συνιστούν σαφώς απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προκλητική προσπάθεια επηρεασμού των δικαστικών λειτουργών, σε υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα».

Είναι προφανές, συνεχίζει η αρεοπαγίτης, ότι «με τέτοιες ενέργειες κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δικαστική ανεξαρτησία και τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ακόμη, θεωρεί ότι «από τις επίμονα συνεχιζόμενες ως άνω ενέργειες, δημιουργείται μείζον θεσμικό ζήτημα και προς τούτο καλώ όλους τους παράγοντες, τους σχετικούς με την απονομή της Δικαιοσύνης (δικαστές και εισαγγελείς, Δικηγορικούς Συλλόγους, καθηγητές των Νομικών Σχολών), να επαγρυπνούμε για τη διασφάλιση της δικαστικής ανεξαρτησίας (την οποία άλλωστε ρητώς αναγνωρίζει και προστατεύει το Σύνταγμα-άρθρο 87) και να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε εάν τα φαινόμενα αυτά επαναληφθούν».

«Ας κατανοήσουν επιτέλους όλοι ότι επιβάλλεται να αφήσουν τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το δύσκολο έργο τους», τονίζει η δικαστική λειτουργός.

Τέλος, εκφράζει την υποστήριξή της στους κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα, οι οποίοι «ανταποκρίθηκαν στο δύσκολο έργο τους με ευσυνειδησία και σθένος, επέδειξαν εξαιρετική αντοχή σωματικών και πνευματικών δυνάμεων, διενεργήσαντες 65 συνεχείς ώρες ανάκρισης, και λειτούργησαν ως ανεπηρέαστοι και αμερόληπτοι δικαστές (τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δύο εισαγγελείς κ.κ. Σπηλιόπουλο και Μαυροπούλου)».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τα ξημερώματα του Σαββάτου Ολυμπιακός- Πινέιρος Σκάι πράξη πρώτη...


Ολυμπιακός- Πινέιρος Σκάι πράξη πρώτη...
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Πινέιρος Σκάι (02:00 ΑΝΤ1) στα πλαίσια του Διηπειρωτικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ήδη στη Βραζιλία και προετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο, από τα δύο, βήματα για την κατάκτηση του τροπαίου σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.

«Είναι υπερηφάνεια να εκπροσωπείς την Ευρώπη σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό» ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε πως θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα το τρόπαιο, καθώς και ότι έχει αποθεραπευτεί από το διάστρεμμα, που υπέστη στο Ευρωμπάσκετ, και θα κάνει την πρώτη εμφάνιση του για φέτος.

Όσον αφορά τους Βραζιλιάνους, δείχνουν μεγάλη ανυπομονησία αφού όπως δήλωσε ο άσος της ομάδας, Τζο Σμιθ, αυτοί οι αγώνες είναι οι πιο σημαντικοί της ζωής του.

«Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι ο πιο σημαντικός της ζωής μου. Είναι ένα σημαντικό ματς για όλους. Σημαίνει πολλά για το μπάσκετ εδώ. Θέλω όλο τον κόσμο δίπλα μας. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά και με πάθος», ήταν τα λόγια του.

Βέβαια και ο προπονητής, Κλαούντιο Μορτάρι, προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τον αγώνα ώστε η ομάδα του να φανεί αντάξια των περιστάσεων.

Θυμίζουμε πως υπάρχει και επαναληπτικός αγώνας την Κυριακή στις 17:30 (ΑΝΤ1).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στόχος η δημιουργία ευκαιριών για νέους Πρωτοβουλία 100 εκατ. ευρώ για την ανεργία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»


Πρωτοβουλία 100 εκατ. ευρώ για την ανεργία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μια ακόμα πρωτοβουλία για την δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το Ίδρυμα ανέλαβε τη δέσμευση για την μακροπρόθεσμη διάθεση  του συγκεκριμένου ποσού με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας να δημιουργηθούν δουλειές, σε μια περίοδο που η νέα γενιά πλήττεται σφοδρά από την ανεργία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων στην χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο ξεπέρασε το 60%.

«Η κατάσταση είναι δυσχερής. Όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ' όλη, σχεδόν τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους» επισήμανε σήμερα, Παρασκευή, κατά την αναγγελία του προγράμματος ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. «Προτού χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης, όπως αναγνωρίζει το Ίδρυμα στην ανακοίνωσή του, δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διάθεσης κεφαλαίων, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.

Καινοτομία και συνεργασία

Η δημιουργία νέων ευκαιριών απαιτεί καινοτομία και τη συνεργασία διαφόρων τομέων, συμπεριλαμβανομένων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του κοινωφελούς τομέα.

Για το λόγο αυτό, το Ίδρυμα πρόκειται να διοργανώσει ένα συνέδριο στην Νέα Υόρκη, στις αρχές του 2014,  με σκοπό τη διερεύνηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, καθώς και την εξέταση προγραμμάτων που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, επιζητά την συμμετοχή οικονομολόγων, φορέων διαμόρφωσης πολιτικής, ιδρυμάτων, ΜΚΟ, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών. Οι αξιόλογες προτάσεις που θα προκύψουν, θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά και άμεσα.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ιδρύματος, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, για τη διάθεση 100 εκατομμυρίων επιπλέον, μέσα σε ορίζοντα τριετίας (2012-2015), προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης στην Ελλάδα.

Έκτοτε, και στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα έχει ήδη διαθέσει 72,1 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση ποικίλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη πρωτοβουλία των 100.000.000 ευρώ ήταν, σε μεγάλο βαθμό, μία προσπάθεια άμεσης ανακούφισης, με σκοπό να βοηθήσει τον πληθυσμό της χώρας να επιβιώσει και να αντέξει την κατάρρευση του υφιστάμενου συστήματος στήριξης.

Η νέα πρωτοβουλία των επιπλέον 100.00.000 ευρώ έχει στρατηγικό και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. «Το ζήτημα της ανεργίας των νέων, από τη φύση του, απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, έρευνα, ενεργό και συμμετοχική διαδικασία, και προσεκτική εκτέλεση, καθώς και την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων λύσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αποδεκτή η αίτηση Έρευνες υδρογονανθράκων σε Θερμαϊκό και Στρυμονικό Κόλπο


Έρευνες υδρογονανθράκων σε Θερμαϊκό και Στρυμονικό Κόλπο
Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την κοινή αίτηση των εταιρειών ENERGEAN OIL & GAS SA και RATIO OIL EXPLORATION LTD για τη διεξαγωγή ερευνών στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο Ορφανού (Στρυμονικό), αποδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σε συνέχεια εισήγησης της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ.
Η ίδια απόφαση προβλέπει και την έναρξη της διαδικασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές αυτές.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου.
Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.
Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν με τις γεωγραφικές συντεταγμένες οριοθέτησης των  περιοχών που προορίζονται για την άσκηση των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πέμπτη εβδομάδα κινητοποιήσεων Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών σε οκτώ ΑΕΙ


Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών σε οκτώ ΑΕΙ

Αθήνα
Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από την ίδια ημέρα, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές. Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα, μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί του Οριστική από το ΣτΕ η παύση του τέως περιφερειάρχη Παν.Ψωμιάδη


Οριστική από το ΣτΕ η παύση του τέως περιφερειάρχη Παν.Ψωμιάδη
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι ο κ. Ψωμιάδης, καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Ο τέως περιφερειάρχης ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επίμαχη από 6 Ιουνίου του 2011 απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ' Τμήματος, με την υπ΄αριθμ. 3376/2012 απόφασή τους, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Διώκεται το φρόνημα» Πολιτικό μανιφέστο Παππά μέσα από τη ΓΑΔΑ


Πολιτικό μανιφέστο Παππά μέσα από τη ΓΑΔΑ
Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο του Χρήστου Παππά στο ιστολόγιό του  

Αθήνα
Πολιτικό μανιφέστο μέσα από την ΓΑΔΑ, ώρες πριν μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εξέδωσε την Παρασκευή ο προφυλακισμένος «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Στο κείμενο χαρακτηρίζει «άθλια, πρωτοφανή και μοναδική πολιτική δίωξη στην νεώτερη πολιτική Ιστορία του τόπου» τόσο τη δική του δίωξη όσο και των υπολοίπων βουλευτών και «συναγωνιστών» της Χρυσής Αυγής, καθώς -όπως υποστηρίζει- διώκεται «το φρόνημα, οδηγώντας την πολιτική ζωή σε εποχές Μεσαίωνα».

Το κείμενο του Χρήστου Παππάς έχει ως εξής:

« Η ποινική δίωξη τόσον εμού όσο και των υπολοίπων Βουλευτών και συναγωνιστών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή αποτελεί μια άθλια, πρωτοφανή και μοναδική πολιτική δίωξη στην νεώτερη πολιτική Ιστορία του τόπου και σηματοδοτεί την απαρχή μιας επικίνδυνης ποινικοποίησης του δημόσιου πολιτικού βίου και λόγου.

» Η δίωξη αυτή εκτός του ότι διώκει το φρόνημα, οδηγώντας την πολιτική ζωή σε εποχές Μεσαίωνα, στοχεύει κύρια στην πολιτική μας εξόντωση. Φρονώ ότι εάν επροβλέπετο και δικονομικά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και ειδικότερα η μνημονιακή κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα προέβαινε ευχαρίστως και στην βιολογική μας εξόντωση.

» Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξάλλου ως γνήσιος πολιτικός δήλωσε σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα: «Θα τους λειώσω».

» Επιπλέον η δίωξη αυτή πραγματοποιείται για να λειτουργήσει ως ένα ακόμη μέσον εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών και εκλογέων, πιστή εφαρμογή του δόγματος «Σοκ και Δέος».  Του δόγματος που η δικτατορία των διεφθαρμένων εφαρμόζει τα τρία τελευταία χρόνια της δυστυχίας της Πατρίδος μας.

  • Ενόχλησε αφάνταστα το σύστημα της κλεπτοκρατίας η παρουσία μιας γνήσιας Λαϊκής και Εθνικιστικής δύναμης στην πολιτική ζωή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  • Ενόχλησαν το σύστημα της κλεπτοκρατίας οι 2000 και πλέον στοχευμένες Ερωτήσεις των Βουλευτών μας προς την κυβέρνηση του μνημονίου εντός του Κοινοβουλίου.
  • Ενόχλησε το σύστημα της κλεπτοκρατίας η ακτιβιστική, η διαφορετική πολιτική και κοινωνική δράση της Χρυσής Αυγής.
  • Ενόχλησε το σύστημα της κλεπτοκρατίας η λαϊκή αποδοχή των ιδεών μας και του προγράμματός μας.
  • Ενόχλησε το σύστημα της κλεπτοκρατίας πως ο Λαϊκός Εθνικισμός της Χρυσής Αυγής κατάφερε να συγκεράσει τις πολιτικές τάσεις, να λειτουργήσει ενοποιητικά και να γίνει πολιτικά κυρίαρχος με τεράστια λαϊκή υποστήριξη. Αυτό είναι επικίνδυνο για το κυρίαρχο σύστημα. Θεωρείται επικίνδυνο και αφυπνιστικό για το λαό που πρέπει σύμφωνα με τους επικυρίαρχους να βρίσκεται σε μόνιμη καταστολή.
  • Ενόχλησε το σύστημα της κλεπτοκρατίας πως μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο δεν συμβιβαστήκαμε και δεν γίναμε ίδιοι μ’ αυτούς. Τους ενόχλησε η λαϊκή αποδοχή των ιδεών μας και του προγράμματός μας. Τους ενόχλησε η διαρκής δημοσκοπική μας άνοδος.
  • Ενόχλησε το σύστημα της κλεπτοκρατίας η βεβαία εκλογή Δημάρχου της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Ιδιαίτερα δε η βεβαία εκλογή στον Δήμο Αθηναίων του συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη.
  • Ενόχλησε το σύστημα της κλεπτοκρατίας και τα διεθνή κέντρα εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους, τα γνωστά «λόμπυ», τους εντολοδότες και χειραγωγητές της συγκυβέρνησης, η σταθερή μας Πίστη που εναντιώνεται στο κυρίαρχο ισοπεδωτικό πνεύμα ενός σύγχρονου οργουελικού σεναρίου υποδούλωσης των Λαών και του πρωτοπόρου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό Εθνους μας.
  • Ενόχλησε η σταθερή μας πίστη στους πυλώνες της εθνικής ζωής, η πίστη στην Πατρίδα, στην Θρησκεία, την Οικογένεια.
» Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά είναι γελοία τα φανταστικά σενάρια και δημοσιεύματα. Στον πολιτικό μας διώκτη και πιστό υπηρέτη των τοκογλύφων, με τον χρόνο της παράδοσής μου του θύμισα 'Μην δυσαρεστείς τους φίλους σου. Τα Σάββατα δεν γίνεται καμία εργασία'.

» Εγώ έχω την Τιμή μου, την Πίστη μου και την Ιδέα μου. Πράττω το καθήκον μου έναντι της Πατρίδος, του Θεού και της Κοινωνίας.

» Οσοι, πέραν των συναγωνιστών μου, με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι δεν είμαι εγκληματίας.

» Με την παρούσα, θέλω να κάνω γνωστά τα ανωτέρω και στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος καταλαβαίνει, βλέπει την αλήθεια και την πολιτική σκοπιμότητα και το άδικο της δίωξής μας. Το αυτό γνωρίζουν και δεκάδες κοινοβουλευτικοί όλων των παρατάξεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που λόγω της θέσεώς μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, σχετίστηκα μαζί τους σε Επιτροπές, συναντήσεις, κ.λ.π. κατά την ολοήμερη, καθημερινή μου δραστηριότητα στο Κοινοβούλιο, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα τολμήσουν να το ομολογήσουν.

» Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ το νόμιμο και παρανόμως διωκόμενο πολιτικό κόμμα του Λαϊκού Εθνικισμού.

» Είμαι υπερήφανος που είμαι Χρυσαυγίτης.

» Είμαι υπερήφανος που ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος εκτός από Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι φίλος και αδελφός μου.

» Δεν προδίδω τις Ιδέες μου. Δεν τσαλακώνω την Τιμή μου. Δεν προσκυνάω τα αφεντικά της δουλείας του Λαού μου.
Ζήτω η Πατρίδα!
Ζήτω ο αδούλωτος ελληνικός Λαός!
Ζήτω η Χρυσή Αυγή!
Χρήστος Η. Παππάς
Προφυλακισμένος ΓΑΔΑ»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...