Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Παπανδρέου: "Να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα - Η πρόταση για δημοψήφισμα ξεγύμνωσε τους πάντες"


Τι δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Το δημοψήφισμα, το "λεφτά υπάρχουν" και η κριτική στο πελατειακό κράτος (Vid)
Μετά την θερμή υποδοχή που είχε δεχθεί κατά την είσοδό του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έγινε και πάλι δεκτός με χειροκροτήματα κατά την είσοδο του στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Γεγονός που προκάλεσε αν μη τι άλλο αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του για τους εορτασμούς του ΠΑΣΟΚ, υπεραμύνθηκε εκ νέου της πρότασης του για δημοψήφισμα.
"Το 2009 παραλάβαμε μία βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταυτόχρονα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
"Άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες", είπε χαρακτηριστικά.
Το 2009, πρόσθεσε, θέλαμε να αλλάξουμε τις δομές και να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα και αντί για αυτό πετύχαμε την χορήγηση οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα, κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση τόσα χρόνια.
"Θυσιαστήκαμε πολιτικά και ψυχολογικά"
"Παρότι ματώσαμε και θυσιαστήκαμε πολιτικά, ωστόσο δεν ολοκληρώσαμε ένα έργο που θα δικαίωνε τους πολίτες. Το αποτέλεσμα δεν ήταν συχνά αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε", συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στη στάση των εταίρων , ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως ήταν δύσκολο να πειστεί η Ευρωζώνη ότι το κλειδί είναι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι η λιτότητα.
Τότε, συνέχισε, η πολιτική συναίνεση ήταν αδιανόητη, ήταν πιο εύκολο να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να υποστηρίξουν. "Κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το δεύτερο μνημόνιο αλλά δεν ήθελαν το πρώτο, ενώ οι μαγικές συνταγές εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο".
Σήμερα ωστόσο, όπως είπε, "οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται και οι στρατηγικές μας υιοθετούνται από όλους και είναι η ώρα να διαμορφώσουμε νέα πορεία για Ελλάδα και διεθνή σκακιέρα".
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωτοστατεί στην αλλαγή με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και όχι λευκές επιταγές. "Να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα", είπε ενδεικτικά.
Στόχος μας είναι, όπως τόνισε, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός. Άλλωστε, πρόσθεσε, όλοι τους το δικό μας πολιτικό λόγο προσπαθούν να αντιγράψουν αλλά αποτελούν ιδιόμορφο αριστερό και δεξιό κρατισμό που διαιωνίζει τα κατεστημένα.
Σε ότι αφορά το σήμερα; "Το διακύβευμα σήμερα είναι η απεξάρτηση από το πελατειακό κράτος, το διακύβεβμα έιναι μία δημοκρατική επανάσταση στη χώρα" σύμφωνα με τον ίδιο.
Επέκρινε, επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς τη στάση του Αντώνη Σαμαρα, λέγοντας ότι "κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το δεύτερο μνημόνιο αλλά δεν ήθελαν το πρώτο, ενώ οι μαγικές συνταγές εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο".
"Η πρόταση για δημοψήφισμα ξεγύμνωσε τους πάντες"
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του για δημοψήφισμα, ανέφερε:
"Όταν ζήτησα να γίνει δημοψήφισμα είχα και  αυτό κατά νου.
Ένα δημοψήφισμα  βέβαια δεν αποτελεί πανάκεια για  τα προβλήματα μιας χώρας.
Θα αποτελούσε όμως μία συνειδητή, συλλογική νέα αφετηρία.
Θα απαντούσε  στην ανάγκη να μιλήσει επιτέλους  ξεκάθαρα ο κάθε πολίτης, χωρίς μεσάζοντες, για την ιστορική Συμφωνία που  είχαμε εξασφαλίσει στις Βρυξέλλες.
Να πάρουν όλοι θέση.
Να ακουστεί η συλλογική, ξεκάθαρη φωνή της Ελλάδας  πάνω στο μείζον. Να πάψει η αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ.
Η πρόταση για δημοψήφισμα όταν ανακοινώθηκε, ήταν η μόνη απάντηση στη παντελή έλλειψη πολιτικής σωφροσύνης και στην κορύφωση της δημαγωγίας.
Για αυτό και  ξεγύμνωσε τους πάντες".
Ο ίδιος, μίλησε και για την περίφημη φράση του "λεφτά υπάρχουν" που είχε γίνει σύνθημα στην προεκλογική περίοδο το 2009.
"Είχα πει "λεφτά υπάρχουν". Και όντως τα λεφτά υπήρχαν αν αντιμετωπίζαμε τη φοροδιαφυγή, αν βάζαμε τέλος στη σπατάλη", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
"Δίνω μάχη στο εξωτερικό"
Καταλήγοντας, έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον "κατακρίνουν για το ότι βρίσκεται συχνά στο εξωτερικό", λέγοντάς τους ότι "λίγοι ακουγόμαστε έξω, μην κατακρίνετε αυτούς που δίνουν τη μάχη για την Ελλάδα διεθνώς".
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, συναντήθηκαν στην ίδια αίθουσα οι κ.κ. Σημίτης - Παπανδρέου και Βενιζέλος.

Read more...

Το κυπριακό φυσικό αέριο βγαίνει στο φως!...


 Αύριο ανάβει η φλόγα στο οικόπεδο 12

Αύριο μια νέα σελίδα για την Κύπρο ξεκινά με την φλόγα της κυπριακής ΑΟΖ να έρχεται στην επιφάνεια.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι...
το άναμμα της φλόγας είναι συμβολικό, αφού για πρώτη φορά, κυπριακό φυσικό αέριο θα βγει στην επιφάνεια.

Από το τεστ παραγωγής, εξήγησε, δεν θα καθοριστεί η ποσότητα του φυσικού αερίου, αλλά η πίεση και η ποιότητά του.

Ανακοινώσεις για την ποσότητα του φυσικού αερίου θα γίνουν την τρίτη με τέταρτη εβδομάδα αυτού του μήνα.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, χρήση και ίσως εξαγωγές φυσικού αερίου, αναλόγως της ποσότητας, θα πρέπει να αναμένεται στις αρχές του 2020...

Read more...

Εκδίδονται στην Ελλάδα πατέρας και υιός Μιχαηλίδη...




Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε την Τετάρτη το πρωί την έκδοση στην Ελλάδα και του κ. Μιχ. Μιχαηλίδη, υιού του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου κ. Ντίνου Μιχαηλίδη στο πλαίσιο διερεύνησης της...
υπόθεσης του κ. Α. Τσοχατζόπουλου. Το Δικαστήριο είχε αποφασίσει πριν από λίγες ημέρες και την έκδοση του πρώην υπουργού.

Έτσι πατέρας και υιός (που κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας) αναμένεται στις επόμενες ημέρες να εκδοθούν στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσουν βαριές κατηγορίες, όπως νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος που διαπράχθηκαν μετά του 1997 και 2001.


BHMA

Read more...

Σαχινίδης: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να επαναπροσδιορίσει ποιους θέλει να εκφράσει ....





Aπόσπασμα από την ενδιαφέρουσα ομιλία τουΦίλιππου Σαχινίδη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 3ης Σεπτεμβρίου από το ΠΑΣΟΚ:

Μια από τις πολύπλευρες συνέπειες της κρίσης υπήρξε η ...
ανατροπή της αρχιτεκτονικής του πολιτικού συστήματος όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την μεταπολίτευση.  Πιστεύω ότι η νέα ισορροπία που βρίσκει την κεντροαριστερά και  τον μεταπολιτευτικό εκφραστή της το ΠΑΣΟΚ αποδυναμωμένο είναι ασταθής και προσωρινού χαρακτήρα.

Το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το ΠΑΣΟΚ μετά την κρίση για να διεκδικήσει το ρόλο του στη...



...νέα αρχιτεκτονική του πολιτικού συστήματος οφείλει να επαναπροσδιορίσει ποιους θέλει να εκφράσει.

Αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι από τον κόσμο της εργασίας αλλά και τον κόσμο της δημιουργίας. Οι επιχειρηματίες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι ερευνητές όλοι αυτοί που με την δημιουργική τους πρωτοβουλία θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε ως κίνημα αλλαγής, πρέπει να συνεχίσει τη πορεία του ως ο πολιτικός φορέας των πολιτικών αλλαγών αλλά και των μεταρρυθμίσεων, της δίκαιης κατανομής των βαρών και της προστασίας αυτών που έχουν ανάγκη και της παροχής ευκαιριών στους νέους και σε όσους έχουν διάθεση δημιουργίας.

Εξίσου σημαντικό, είναι να προσδιορίσει το ΠΑΣΟΚ με ποιούς μπορεί και πρέπει να συμμαχήσει, στο όνομα ποιών αξιακών αναφορών, με ποιές προγραμματικές συμφωνίες και με ποιά στόχευση.  Πιστεύω όμως, ότι οι συμμαχίες που θα επιδιώξουμε δεν μπορεί να ακυρώνουν τον λόγο ύπαρξής μας και αυτή η επισήμανση αφορά συμμαχίες και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Σήμερα, με αφορμή την αλλαγή του Συντάγματος  αλλά και το άνοιγμα τη συζήτησης για τον εκλογικό νόμο, το ΠΑΣΟΚ έχει μια μοναδική ευκαιρία ώστε με τις παρεμβάσεις του να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Η δημόσια συζήτηση αλλά και οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους στην επόμενη αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, που θα ξεκινήσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, που σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί.

Πρέπει να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και  στην παρακολούθηση του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.

Το ΠΑΣΟΚ εδώ έχει τη δυνατότητα να πιέσει την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.
Οι καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση της οικονομίας εξαντλούν τις αντοχές της κοινωνίας τροφοδοτώντας ακραίες συμπεριφορές και πολιτικές επιλογές.  Η κοινωνία ακροβατεί και μαζί της και οι ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα. Η Δημοκρατία για πρώτη αφορά μετά το 1974απειλείται ξανά. 

Τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές της να συνεχίσει την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα της επιτρέψουν να βγει οριστικά από την οικονομική και κοινωνική κρίση και να διασφαλίσει κατακτήσεις, όπως η συμμετοχή στην ΟΝΕ.

Η κυβέρνηση σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή οφείλει να διευκολύνει τον μετασχηματισμό της οικονομίας και το ΠΑΣΟΚ να την πιέζει προς τη κατεύθυνση αυτή. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που διασφαλίζει ότι η οικονομία θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα και θα ενισχύσει και την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. 


parapolitiki.com

Read more...

Το ψήφισμα οδεύει στην Ολομέλεια Αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία ενέκρινε επιτροπή της Γερουσίας


Αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία ενέκρινε επιτροπή της Γερουσίας
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ουάσινγκτον
Πολιτική στήριξη στον Μπαράκ Ομπάμα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ παρείχε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, εγκρίνοντας το βράδυ της Τετάρτης το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη διακυβέρνηση Ομπάμα.

Η έγκριση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του σώματος την προσεχή εβδομάδα, ενώ απαιτείται και η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το ψήφισμα προβλέπει «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μέγιστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Η «εντολή» στον Μπαράκ Ομπάμα δόθηκε με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά, με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει «παρών».

Τη στιγμή που η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ψήφιζε επί της απόφασης, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ μιλούσε ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι το στρατιωτικό πλήγμα δεν θα είναι ένα «τσίμπημα», και εκτιμώντας το κόστος της επιχείρησης σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 2.355 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


Στη σύλληψη 2.355 μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, τα χρέη των οποίων φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ, προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία κατά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2012 έως και 31 Μαρτίου 2013. Παράλληλα, η...
Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.) χειρίστηκε άλλες 350 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου στις οποίες δεν πραγματοποιήθηκε σύλληψη των υπαιτίων εξαιτίας προηγούμενης διευθέτησης του χρέους τους. Συνολικό ποσό οφειλής προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 104, 1 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου της Υπηρεσίας που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από τη σύστασή της. Ουσιαστικά, κάθε μήνα συλλαμβάνονται 157 οφειλέτες ή 5 κάθε μέρα σε μια προσπάθεια που κάνει η πολιτεία να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, είναι άγνωστο το ποσό που έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία, μετά τις συλλήψεις των οφειλετών καθώς οι περισσότεροι έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις πολυετούς αποπληρωμής προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία κατάφερε να αποτρέψει 523 αυτοκτονίες σε δύο χρόνια.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/2355-3.html

Read more...

KAI ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!



Εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα χρέη και τις οφειλές προς την εφορία, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν ακόμα και σε...
12 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012.

Η κίνηση αυτή του υπουργείου εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους προκειμένου να αποπληρώσουν όλα αυτά τα «χαράτσια» που μέχρι σήμερα έπρεπε να πληρωθούν είτε σε 2-3 μηνιαίες δόσεις, είτε σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση ώστε να καταστεί ληξιπρόθεσμη και στη συνέχεια να υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων σε 12 δόσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις που έδιναν το δικαίωμα εξόφλησής σε 48 ή 100 δόσεις, αφού αν αφήσουν τα νέα χρέη από το ΦΑΠ και το φόρο εισοδήματος κινδυνεύουν να τεθούν εκτός και από τις παλιές τους ρυθμίσεις.

Σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι να εντάξουν παλιά και νέα χρέη στην νέα πάγια ρύθμιση των 12 μηνών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται στο νόμο 4152/2013 και με την κίνηση αυτή το υπουργείο επιχειρεί να βάλει φρένο στην περαιτέρω διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.

Το ετήσιο επιτόκιο της νέας ρύθμισης είναι 8,5 % ενώ σε καμία περίπτωση η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 15 ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Read more...

…ΜΑΝΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ «ΒΑΡΟΝΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ»



ΗΤΑΝ ΤΟ «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Τον 36χρονο Αλβανό «Βαρόνο» ονόματι «Μάντη» που τροφοδοτούσε  με ηρωίνη και τους διεφθαρμένους αστυνομικούς του Βόλου και του Αγρινίου, έχει στα χέρια η Δίωξη Ναρκωτικών...
της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Και οι έξι νέες συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα ενώ όπως προκύπτει από τα ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του «Μάντη» στη θέση «Λουτρόπυργος» της Δυτικής Αττικής, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2012, η οργάνωση εισήγαγε (218) κιλά ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσα σε ζάντες,  ενώ τα οικονομικά οφέλη που αποκόμισε υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ. Χθες τα ξημερώματα πιάστηκαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε περιοχή της Ν.Περάμου Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί (4 άνδρες – 2 γυναίκες), υπήκοοι Αλβανίας, ως μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 36 ετών, μεταξύ των οποίων δύο (2) ηγετικά στελέχη, ηλικίας 36 και 31 ετών (άνδρας - γυναίκα αντίστοιχα) ενώ αναζητείται ακόμη ένας 35χρονος ομοεθνής τους, ως το τρίτο ηγετικό στέλεχος. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 6 κιλών και 906 γραμμαρίων που ήταν κρυμμένες στις ζάντες των οχημάτων, οι οποίες είχαν υποστεί ειδική τροποποίηση και είχαν δημιουργηθεί σε αυτές ειδικές κρύπτες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ως «εγκεφάλους» τους τα τρία προαναφερόμενα άτομα, διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή και συνολικό σχεδιασμό και σκοπός της ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην ελληνική επικράτεια. Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

·                                 5 κιλά και 393 γραμμάρια, άγνωστης ουσίας πρόσμιξης – νόθευσης ναρκωτικών

·                                 μία (1) πρέσα πίεσης 15 τόνων με σιδερένια καλούπια, κατασκευής μισού και ενός κιλού ηρωίνης,

·                                 δύο (2) ανυψωτήρες αυτοκινήτου,

·                                 τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας,

·                                 οκτώ (8) ζάντες αυτοκινήτου, κατάλληλα τροποποιημένες για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών,

·                                 ένας (1) ηλεκτροσυγκολλητής και μία (1) μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης,

·                                 ένα (1) ηλεκτρικό δράπανο,

·                                 δεκαεπτά (17) κουτιά υλικού στοκαρίσματος,

·                                 ένα (1) κόσκινο,

·                                 ένας (1) ηλεκτρικός τροχός,

·                                 δέκα (10) υαλόχαρτα,

·                                 πέντε (5) σπρέι βαφής,

·                                 το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και

·                                 14 κινητά τηλέφωνα.

Οι Θεσσαλονικείς αστυνομικοί ξετρύπωσαν τον  «Μάντη» καθώς το ψευδώνυμό του το συνάντησαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 όταν έκαναν την έρευνα μαμούθ για τους διεφθαρμένους αστυνομικούς. Η έρευνα τότε της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έγινε σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονταν συνολικά (58) άτομα, από τα οποία (51) είναι ιδιώτες και (7) αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Αγρινίου και των Γιαννιτσών.

Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν  (30-12-2012) στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του Αγρινίου, (29) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (23 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων (3) αστυνομικοί, ενώ αναζητούνται άλλα (9) μέλη.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί ναρκωτικών, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της υπόθαλψης εγκληματία και του νόμου περί όπλων. Επίσης, με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται άλλα (5) μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονται έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της Χώρας.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και τους υπολοίπους 14 εμπλεκομένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και άλλοι 4 αστυνομικοί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2011, έχοντας ως «εγκέφαλους» τρεις υπηκόους Αλβανίας, ενώ διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή και συνολικό σχεδιασμό. Η εγκληματική οργάνωση είχε επιπλέον διαρκή δράση, με προκαθορισμένους ρόλους για τα μέλη της, τα οποία στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητά τους λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης.

Σκοπός της οργάνωσης ήταν η εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην εγχώρια επικράτεια.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διακίνησε το τελευταίο έτος, τουλάχιστον 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνης και ένα κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά πόσα, για τα οποία διερευνάται η περαιτέρω διάθεση τους.

Οι αστυνομικοί, μέλη - συνεργοί της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, κατά περίπτωση, παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυπταν τη δράση της, με σκοπό την διευκόλυνση και υποβοήθησή των παρανόμων δραστηριοτήτων της .

Επίσης σε διάφορες περιπτώσεις αστυνομικοί της οργάνωσης ενημέρωναν ψευδώς Εισαγγελικές Αρχές για υποτιθέμενη συνδρομή μελών του κυκλώματος σε συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν ή κατείχαν ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να επωφελούνται προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·                                 Το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ περίπου, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών

·                                 Τρία (3) πιστόλια

·                                 Ένα (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο

·                                 Ένα (1) πιστόλι κρότου

·                                 Πλήθος φυσιγγίων

·                                 Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο

·                                 Πληθώρα κινητών τηλεφώνων

·                                 Βιβλιάρια Τραπεζικών Ιδρυμάτων, καθώς επίσης και συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών

·                                 Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης επιχείρησης, συνελήφθησαν (6) ημεδαποί για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2178.html

Read more...

Εκδίδεται η υπουργική απόφαση Από το 2014 η καταβολή του επιδόματος στους μακροχρόνια άνεργους


Από το 2014 η καταβολή του επιδόματος στους μακροχρόνια άνεργους
Το επίδομα δικαιούνται άνεργοι, από 20- 66 ετών, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αναμένεται, εντός των ημερών, η έκδοση υπουργικής απόφασης για την καταβολή επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.

Το επίδομα δικαιούνται άνεργοι, από 20- 66 ετών, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα σε 126.802 δικαιούχους.

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τα επιδόματα καταβάλλονται τμηματικά παράλληλα με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αντίθετο το ΚΚΕ σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας...






Παραμύθια τα χημικά στη Συρία, λέει ο Κουτσούμπας...
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο...
κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε προβοκάτσια άλλων δυνάμεων και όχι του καθεστώτος Άσαντ τη χρήση χημικών όπλων, λέγοντας πως η επίκλησή της εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι «παραμύθι».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί και δίπλα στην πάλη του ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, να αναπτύξει αντιπολεμικό αγώνα, απαιτώντας τη μη εμπλοκή της χώρας και τη μη παροχή οποιασδήποτε μορφής διευκολύνσεων στις δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πράσινο φως για επέμβαση στη Συρία από την επιτροπή της Γερουσίας



Η επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας συμφώνησε στην έγκριση σχεδίου για τη στρατιωτική δράση κατά της Συρίας
Οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ανέφεραν την Τρίτη ότι κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας, το οποίο παρέχει την άδεια στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρίας.
Μεταξύ άλλων διατάξεων, το σχέδιο που συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, και το οποίο ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρόιτερς, θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Το σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την επιτροπή την Τετάρτη. Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, θα πρέπει να αποσταλεί στην Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τι θα πουν στις ομιλίες τους, Παπανδρέου-Σημίτης-Βενιζέλος...




Tι θα αναφέρει το κείμενο των "50"... 
«Ειδήσεις» -και μάλιστα σημαντικές- αναμένεται να βγάλει η σημερινή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά με τις ομιλίες κατά σειρά το απόγευμα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και του νυν Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο...
Κώστας Σημίτης φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει για «έναν ενιαίο (αν όχι νέο) μεταρρυθμιστικό φορέα της κεντροαριστεράς» ταυτιζόμενος σε μεγάλο βαθμό με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αρκετοί, άλλωστε, πιστεύουν πως έχει επιτευχθεί ευρύτερη συμφωνία των δυο ανδρών, επικαλούμενοι κυρίως τη σύνθεση των πάνελ, όπου τα «εκσυγχρονιστικά» στελέχη που έχουν αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό είναι ίσως η πλειοψηφία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έγραφε μέχρι αργά το βράδυ την ομιλία του, με προσανατολισμό να υπερασπίσει τη θητεία του, ίσως και να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές από αυτή, ενώ υπήρχε ο «πειρασμός» να καταθέσει και στοιχεία «πλατφόρμας» για το επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον εμφανίζει εάν οι πρώην πρωθυπουργοί ασκήσουν κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, σε βαθμό ή με τρόπο που δημιουργήσουν πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου και τι θα αναφέρουν για την αντιμετώπιση του πολιτικού προβλήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σαφές πως θα επιχειρήσει να ενσωματώσει βασικές πτυχές των τοποθετήσεων των δύο προκατόχων του, απευθύνοντας πρόσκληση, χωρίς ηγεμονισμούς -όπως χαρακτηριστικά θα αναφέρει- για τη δημιουργία πόλου ευθύνης μεταξύ ΝΔ και κομμουνιστικής Αριστεράς. Πρόταση επί της οποίας αναμένεται να τοποθετηθεί από το πρωί κιόλας σήμερα αρνητικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Το κείμενο των «50»

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το κείμενο των «50» προσωπικοτήτων που συντάσσει ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που θα καλεί σε συσπείρωση και κοινή πορεία κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και των μεταρρυθμίσεων, που θα αφορά την πορεία της Ελλάδας στην μετά Μνημόνιο εποχή.

Το κείμενο αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το επόμενο βήμα προς την δημιουργία ελληνικής «Ελιάς» στις ευρωεκλογές - αν δεν προηγηθούν ταυτόχρονα ή νωρίτερα και εθνικές εκλογές-με το θέμα της ηγεσίας να παραμένει απολύτως ανοιχτό.



real.gr

Read more...