Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νέο κόμμα ιδρύει ο Στ. Τζουμάκας την Κυριακή η ιδρυτική διακήρυξη και τα μέλη

20140122-232317.jpg
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Στεφανος Τζουμάκας ιδρύει το δικό του κομμα.Την ερχόμενη Κυριακή καλεί τους πολίτες να συγκροτήσουν την κεντρική επιτροπή και το πολιτικό συμβουλιο. Ο κ. Τζουμάκας, εχει διατελεσει υπουργος , μέλος του εκτελεστικού γραφείου επι Ανδρέα Παπανδρέου και ειναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ απο το 1974. Διαφώνησε απο την οχι του Κώστα Σημίτη και πολυ περισσότερο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Οι σχεσεις του ηταν καλές με τον Γ. Παπανδρέου τον οποίο υποστήριξε στις εςωκομματικες εκλογες το 2007.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται το επίδομα των 1.000 ευρώ



Ενημερωθείτε για το ποιοι φοιτητές δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Που θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι
Σημαντικό βοήθημα για την περίοδο των σπουδών τους αποτελεί για τους φοιτητές το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Φέτος, θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.
Παρά την αλλαγή που έγινε, οι φοιτητές πάντως διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα του 2013.
Το επίδομα φυσικά δεν ισχύει για όσους μένουν σε εστίες αλλά για όσους διαμένουν σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών τους, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.
Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.
Αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.
Το επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές, Ελληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν δικαιούνται το επίδομα αυτό όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.
πηγή: Έθνος
http://news247.gr/

Read more...

KATATEΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ...


Η τροπολογία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Θα διασπαστεί σε δύο ανώνυμες εταιρείες.
Το πλαίσιο για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΕΑΣ ΑΒΕΕ καθορίζει...
τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς, δηλαδή την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Με την τροπολογία, η ΕΑΣ ΑΒΕΕ εντάσσεται στις ρυθμίσεις του Ν. 3429/2005, σύμφωνα με τις οποίες με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται ανώνυμες εταιρείες ή και να αποσπώνται από αυτές περιουσιακά στοιχεία και να εισφέρονται σε άλλη εταιρεία.
Η διάσπαση της ΕΑΣ ΑΒΕΕ πραγματοποιείται με τη σύσταση δύο νέων ανωνύμων εταιρειών και ως αποκλειστικός σκοπός της μίας εκ των δύο νέων επωφελούμενων εταιρειών καθορίζεται η παραγωγή και εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ ΑΒΕΕ μεταβιβάζονται από τη διάσπασή της στις νέες εταιρείες, ενώ για τις μεταβιβάσεις αυτές δεν απαιτείται οποιαδήποτε διοικητική έγκριση ή άδεια ούτε υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων ή άλλου φόρου σχετικά με την υπεραξία κατά τη μεταβίβαση ακινήτων.
Μεταξύ άλλων, ορίζει ότι εφαρμόζονται για τις νέες εταιρείες οι διατάξεις του Ν. 2303/1995 που αφορούν κεφαλαιοποίηση χρεών των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών προς το Ελληνικό Δημόσιο, με αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και έκδοση ίσης αξίας προς τα χρέη μετοχών, που αναλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο.
Εφαρμόζονται δε και για τα χρέη της ΕΑΣ ΑΒΕΕ που προέκυψαν στο διάστημα πριν τη σύσταση των εταιρειών αυτών και δεν είχαν κεφαλαιοποιηθεί.
Παρέχεται επίσης η δυνατότητα υπαγωγής των δύο νέων εταιρειών στη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης δημοσίων επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως συνδρομής των προβλεπομένων προϋποθέσεων. Πριν την ολοκλήρωση της διάσπασης, η ΕΑΣ ΑΒΕΕ μπορεί να επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω του εποπτεύοντος υπουργείου, για την αμιγώς στρατιωτική παραγωγή και εμπορική δραστηριότητα. Μετά τη διάσπαση, το ποσό της επιχορήγησης μεταφέρεται συνολικά στη νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού.
Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται άμεσα επί του κρατικού προϋπολογισμού δαπάνη, λόγω της επιχορήγησης της ΕΑΣ ΑΒΕΕ, για το διάστημα πριν την ολοκλήρωση της διάσπασής της, η οποία έχει εκτιμηθεί ότι δεν θα υπερβεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Έχει επίσης εκτιμηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία ότι, για το διάστημα μετά τη διάσπαση της ΕΑΣ ΑΒΕΕ, η δαπάνη αυτή θα προσαυξηθεί κατά 25 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει επίσης απώλεια εσόδων, λόγω χορηγούμενων απαλλαγών από φόρους, τέλη κλπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/katate.html

Read more...

Οι τροχονόμοι θα συλλαμβάνουν και για χρέη στην εφορία!...


Περιπολικά on line με το ΤΑΧIS...

Μια νέα αρμοδιότητα αποκτούν πλεόν οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας καθώς εκτός από κλήσεις για τροχονομικές παραβάσεις θα μπορούν πλέον να...
ελέγχουν αν έχετε χρέη στην εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία τη δυνατότητα αυτή θα έχουν τα πληρώματα των περιπολικών που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το σύστημα TAXIS και έτσι να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του ελεγχόμενου.

Όταν, λοιπόν, οι τροχονόμοι θα εντοπίζουν πολίτες που χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε συλλήψεις και να οδηγούν τους οφειλές στο αυτόφωρο...
protothema.gr

Read more...

Νέα Διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού...


Καθήκοντα διευθύντριας των φυλακών του Κορυδαλλού αναλαμβάνει, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου η κ. Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε...
το Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών. Η μέχρι πρότινος Διευθύντρια κ. Μαρία Στέφη μετακινείται σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί σε βάρος της.

Η κ. Στέφη ελέγχεται για τις καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με τον τρόπο φύλαξης του Χριστόδουλου Ξηρού και την άνεση με την οποία φαίνεται πως κινούνταν εντός των φυλακών...
ysterografa.gr

Read more...

Δημεύσεις ακινήτων και άνοιγμα λογαριασμών του ζεύγους Γριβέα...


Σε δημεύσεις ακινήτων που διατηρούν στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα, που συνελήφθησαν σήμερα στην Βρετανία, προχωρούν οι δικαστικές αρχές ενώ παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακίνητα που ...
διαθέτει το ζευγάρι στην Ελλάδα τίθενται υπό καθεστώς δέσμευσης ενώ ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την διαβίβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχείων λογαριασμών που διατηρούν οι δύο σύζυγοι σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία.

Υπό δέσμευση τίθενται συγκεκριμένα μία πετρόχτιστη βίλα στην Πεντέλη, ένας πύργος στη Μάνη και ένα εξοχικό στην Ευρυτανία.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει το ΤΤ, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία που αποδίδεται σε στελέχη της τράπεζας και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Π. Παπανδρέου για την «υπόθεση Γριβέα-Βάτσικα» το ζευγάρι έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου 17 εκ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών με κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις καθώς , όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος της χορήγησης των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση. Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την Εισαγγελέα το ΤΤ συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους...
newsbeast.gr

Read more...

Οι αντιρρήσεις του ζεύγους…


Την γλιτώνουν;..

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους στο αγγλικό δικαστήριο, για την έκδοσή τους στην Ελλάδα. Δεν θέλουν να...
εκδοθούν και παρέθεσαν τα νομικά επιχειρήματα επί των οποίων οι Άγγλοι δικαστές θα αποφασίσουν στις 3 Φεβρουαρίου.

Το ρεπορτάζ από το Λονδίνο είχε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Ισαάκ Καρυπίδης.

Η δικιά μας πρόβλεψη;.. Είναι πιθανό να τη γλιτώσουν! Και τότε, θα ‘χουμε μεγάλη πλάκα…

Read more...

Τα ευρήματα νέα έρευνας Προβάδισμα 3% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Pulse


Προβάδισμα 3% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Pulse

Αθήνα
Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά 3% τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην αναγωγή της επί των εγκύρων δίνει δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα Ποντίκι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, η Χρυσή Αυγή 11%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, το ΚΚΕ 5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 12%, η Δημοκρατική Αριστερά 3%, το ΚΚΕ 5,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 1% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Αμφιβολίες από τη ΝΔ


Σημειώνεται ότι προβάδισμα 3,5 μονάδων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδινε νωρίτερα δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% και τη ΝΔ στο 28%.

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι η παραπάνω έρευνα δεν παρουσιάζει πρόθεση ψήφου, αλλά εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ενώ εξέφραζε και ερωτηματικά για τη μεθολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Σχετικά με την «εκτίμηση εκλογικής επιρροής που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών»

»1ον Δεν πρόκειται για δημοσκόπηση αλλά για «εκτίμηση επιρροής» που παραθέτει η εταιρία.

»2ον Αφορά περίοδο πολύ προγενέστερη της σημερινής. Η «έρευνα» αφορά περίοδο που δεν έχουν αξιολογηθεί σημαντικά γεγονότα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «φωτογραφία της στιγμής», αλλά «φωτογραφία» μιας άλλης στιγμής.

»3ον Έκπληξη και εύλογους προβληματισμούς προκαλεί η (αντιδεοντολογική) καθυστέρηση δημοσίευσής της κατά τουλάχιστον 1 εβδομάδα από τον «πελάτη», δηλαδή την Εφημερίδα των Συντακτών. Γιατί επέλεξε να προβάλει σήμερα μια «δημοσκόπηση» που είχε παραλάβει πριν τόσες ημέρες;

»4ον Η εταιρία Public Issue χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία στάθμισης από τις άλλες εταιρίες, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως αμφιλεγόμενη. Για παράδειγμα πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές (τελευταία δημοσιοποιημένη έρευνα) στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που δημοσιοποίησε η Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο με 6% και τελικά έχασε τις εκλογές με 3 μονάδες! (Αποτέλεσμα εκλογών ΝΔ 29,66% – ΣΥΡΙΖΑ 26,89%)

»5ον Παρόλα αυτά ακόμα και τα ευρήματα της συγκεκριμένης εταιρίας δείχνουν αδιαμφισβήτητη επικράτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έναντι του κ. Αλέξη Τσίπρα κατά 9% και μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στον δείκτη εμπιστοσύνης σε κόμμα διακυβέρνησης (διαφορά 4%) και στον δείκτη καλύτερης κυβέρνησης για την χώρα (διαφορά 3%)

»6ον Ως εκ τούτου τα «ευρήματα» της εταιρίας Public Issue, παρότι αφορούν αμφισβητούμενο τρόπο στάθμισης και προγενέστερη περίοδο της σημερινής, αξιολογούνται θετικά».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Τρεις συλλήψεις στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής


Τρεις συλλήψεις στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εκταταμένες έρευνες έγιναν και την Τετάρτη σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έγιναν τέσσερις έρευνες σε οικίες στην Αθήνα και έξι στη Θεσσαλονίκη κατά τις οποίες συνελήφθησαν ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά «τέσσερα σπρέι πιπεριού, ένα όπλο στιλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και 1 φυσίγγιο των 9 χιλιοστών, μεταλλική ράβδος, αντισφυξιογόνος μάσκα, τρεις υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της οργάνωσης FAI και διάφορα έντυπα».

Εξάλλου σε έρευνες που έγιναν την προηγούμενη ημέρα βρέθηκαν σε σπίτι ατόμου στην περιοχή των Εξαρχείων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Το εν λόγω άτομο, που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, συνελήφθη.

Σε άλλο σπίτι το οποίο ερευνήθηκε την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, χασίς και κοκαΐνη, μία σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι. Ο κάτοχός τους συνελήφθη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μπροστά η ΝΔ με 24,8% - «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

mprosta-h-nd-stis-ethnikes-kai-eyrwekloges-sthn-perifereia-kentrikhs-makedonias
Το Newpost.gr μετά τη μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στις περιφέρειες Αθηνών συνεχίζει σε συνεργασία με την GPO με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Αυτή τη φορά, το newpost και η GPO σας παρουσιάζει την έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές όπως αποτυπώνεται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ πρηγείται με 24,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, η Χρυσή Αυγή με 9,6%, το ΚΚΕ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4,3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,2%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ολόκληρη την έρευνα
Επίσης στην έρευνα καταγράφονται τα στοιχεία για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρώτο πρόβλημα με μεγάλο ποσοστό 58,9% είναι η ανεργία και ακολουθεί το Οικονομικό/ Βοήθεια στους ασθενέστερους με ποσοστό 42,2%. Η Υγεία προβληματίζει το 13,6% των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό στο 9,6% των πολιτών που προβληματίζονται για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής τους.

Χαμηλό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το 26,7% των πολιτών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται «Πολύ» για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο, το 28,9% ενδιαφέρεται «Αρκετά», το 18,1% «Λίγο» και το 25,7% «Καθόλου».




http://newpost.gr/

Read more...

Μπλεξίματα για Νίκο Βέρτη...



Αθεώρητο το συμβόλαιο του τραγουδιστή...

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του τραγουδιστή καθώς μετά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο του εμφανίζεται, στις αρχές του μήνα, το συμβόλαιο που παρουσίασε αποδείχθηκε ότι δεν...
φέρει σφραγίδα της εφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ελέγχους που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μαγαζιά της Παραλιακής, ο καλλιτέχνης βρέθηκε να τραγουδά στο νυχτερινό κέντρο «Φαντασία» χωρίς συμβόλαιο. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τον έλεγχο που έγινε στο κέντρο, δεν επεδείχθη το ιδιωτικό συμφωνητικό – συμβόλαιο της επιχείρησης με την εταιρεία του τραγουδιστή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο, αλλά όπως είπε, δεν το είχε μαζί του και θα προσκόμιζε η εταιρεία του.

Τελικά ο Νίκος Βέρτης προσκόμισε στις αρχές το συμβόλαιο, το οποίο όμως δεν έφερε την προβλεπόμενη σφραγίδα από την εφορία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διοικητική έρευνα, τόσο από την αστυνομία, όσο και από το ΣΔΟΕ.

Από τις αρχές ερευνάται επίσης αν το επίμαχο συμβόλαιο συντάχθηκε μετά τον έλεγχο...
iefimerida.gr

Read more...

Μακριά και αγαπημένοι …

20140122-105623.jpg
Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στον Φώτη Κουβέλη η παρουσία στελεχών του στη σημερινή εκδήλωση της Κίνησης των 58 που προχώρησαν στη συγκρότηση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης,στο Περιστέρι. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν κορυφαία μέχρι πρότινος στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός. Η ομάδα αυτή μέσω της σημερινής της παρουσίας θέλει για ακόμη μια φορά να ασκήσει πίεση προς την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συγκροτηθεί ο «τρίτος πόλος».
Η συγκεκριμένη τριάδα φαίνεται να επιμένει στη θέση που κατέθεσε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και καταψηφίστηκε, οδηγώντας τη σχέση με τον Φώτη Κουβέλη στα άκρα. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, όμως, έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Όπως καταλαβαίνετε, η σημερινή συνύπαρξη στελεχών της ΔΗΜΑΡ και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει την Πρωτοβουλία των «58», στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα για το ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η τριάδα αυτή.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης εναντίον των 58 με σκληρή δήλωση

20140122-151712.jpg
Οσοι πραγματικά θέλουν να συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός αξιοπιστου προοδευτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία ζητωντας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εγχείρημα ,
Δεν έχουν παρά να συμπαραταχθουν με το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αυτή και όχι το ΠΑΣΟΚ με αυτούς ..αφού πρωτίστως σε οποία εκδήλωση ζητούν την βοήθεια και την στήριξη του.
Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για να επιδιώκουν στη συνέχεια την διάλυση του.
Δεν μπορούν να καπηλεύονται και να στενεύουν την δημοκρατική παράταξη.
Δεν μπορούν να σιωπούν και να μην αφηγούνται ποιος ήταν ο ρόλος της Δεξιάς διαχρονικά στην πορεία του τόπου και στη ζωή των ανθρώπων.
Δεν μπορούν σε κάθε ευκαιρία να απαξιώνουν την προσφορά δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ .
Δεν μπορούν να απαξιώνουν τον ιδρυτή μας τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ποιο φωτεινη περίοδο προσφοράς της μεταπολίτευσης .
Δεν μπορούν να αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουομαστε .
Δεν μπορούν να αποφεύγουν να παίρνουν θέση για τα τεκταινόμενα ,στην καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων που αποτέλεσαν και τα μόνιμα θύματα της κρίσης ..
Δεν μπορούν να σιωπούν για το αίτημα αλλαγής πολιτικης .
Δεν μπορούν να μην αναφέρουν ποτέ μέσα απο ποιες συγκρούσεις θα προέλθει νέος πλούτος ,και κυρίως απέναντι σε όλους εκείνους που τον αναχαιτιζουν ,τον παρεμποδίσουν ,τον υπονομεύουν ,τον υποκλεπτουν ..κ.λ.π
Δεν μπορούν να επιλέγουν έξω απο το ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούν ,μαϊμούδες και ελίτιστικες διαδικασίες για την επιλογή και επιβολή των υποψηφίων στο ευρώ ψηφοδέλτιο.
Με αυτές τις απολιτικες και ελίτιστικες συμπεριφορές υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ ,Δεν πρόκειται να επανέλθει η ψήφος των άνθρωπων που η ψυχή τους ειναι ακόμα εδώ στο ΠΑΣΟΚ και η ψήφος τους μπορεί να πήγε αλλού.
Οσοι λοιπόν επιθυμούν την αναγέννηση της παράταξης και του κινήματος ας έλθουν να συμπαραταχθουν στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ και να προσφέρουν στην κατεύθυνση της αγωνίας και της ανάγκης των ανθρώπων που ήταν διαχρονικα και οι παραδοσιακοί ιστορικοί κοινωνικοί και πολιτικοί μας σύμμαχοι.
Η επιχειρηση απαξίωσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ με παραποτάμιες διαδικασίες δεν μπορεί να ειναι αποδέκτες !!!!!!!
http://egiakoumis.com/

Read more...

Η ανακοίνωση της εταιρείας του Βωβού για τη σύλληψη...


Για οφειλές προς το δημόσιο συνολικού ύψους 7.056.521,95 ευρώ, συνελήφθη o 81χρονος Μπάμπης Βωβός από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σχολιάζοντας τη...
νέα σύλληψη του Μπάμπη Βωβού, η διοίκηση της εταιρείας του προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Η συγκεκριμένη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μηνυτήριων αναφορών από τις αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες που αφορούν σε οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εταιρεία έχει προβεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις τόσο με το Ελληνικό Δημόσιο όσο και με το ΙΚΑ, στα πλαίσια των οποίων κατά τη διάρκεια του 2013 κατέβαλε συνολικά ποσόν που υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Στα πλαίσια της διαδικασίας υπαγωγής της εταιρείας στο Άρθρο 99 και μετά την εγκριτική απόφαση του Δικαστηρίου για το άνοιγμα της συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η κατάθεση του επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης, στο οποίο θα προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η εφάπαξ εξόφληση όλων των οφειλών προς τους προνομιακούς πιστωτές (Ελληνικό Δημόσιο, ΙΚΑ και εργαζομένους), μέσω της πώλησης συγκεκριμένων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας»...
AΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση Γριβέας - Βάτσικα. Υπόθεση μηνών η έκδοση τους στην Ελλάδα



Στις 5 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν Γριβέας - Βάτσικα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Αφέθηκαν ελεύθεροι από το Westiminster του Λονδίνου. Διαβάστε τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν για την υπόθεση ΤΤ
Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψη τους από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ο ειρηνοδίκης του επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα, ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δυο παιδιών τους.
Επίσης, θα πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Παρότι, οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να ζητήσουν την έκδοσή τους στη χώρα μας, φαίνεται ότι η διαδικασία θα τραβήξει σε μήνες όπως επεσήμαναν και δικαστικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα.
http://news247.gr/

Read more...

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ Η ''ΕΛΙΑ''...


Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην υπερβαίνουν αθροιστικά το 10%, η διαρκής καθίζηση της πολιτικής επιρροής των δύο κομμάτων, η αποτυχία του πειράματος...
της συμπόρευσης Βενιζέλου-Κουβέλη στην κυβέρνηση Σαμαρά και η πεποίθηση πολλών στελεχών που αυτοπροσδιορίζονται σαν «κεντροαριστερά» ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα που θα καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καταλύτες των εξελίξεων σε αυτό που ορισμένοι θέλουν να προσδιορίσουν σαν την ελληνική «Ελιά», κατά το πρότυπο της ιταλικής «Ελιάς».

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός στον οποίο να ενσωματωθούν μικρότερα κόμματα που τοποθετούνται από το κέντρο και αριστερότερα, μαζί με συλλογικότητες όπως οι αποκαλούμενοι «58» ή στελέχη που έχουν επιλέξει να μην φιλοξενούνται σε κάποια κομματική στέγη είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ορόσημο για τις αποφάσεις είναι οι ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.

Ακόμη και συνοδοιπόροι του Ευάγγελου Βενιζέλου φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να μην εκλέξει ευρωβουλευτή, σενάριο που θεωρούν ότι θα αναδείξει τα... έσχατα όρια του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τον παροτρύνουν να πιέσει τον Αντώνη Σαμαρά να διενεργήσει και πρόωρες εκλογές μαζί με αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, θεωρώντας ότι αν δεν γίνουν βουλευτικές μαζί με τις κάλπες για νέους τοπικούς άρχοντες και ευρωβουλευτές τα αποτελέσματα θα σηματοδοτήσουν το τέλος του ΠΑΣΟΚ.

Στη ΔΗΜΑΡ το πιθανότερο σενάριο αυτή την ώρα φαίνεται ότι είναι η διάσπαση. Ο Φώτης Κουβέλης εφαρμόζει ένα πολιτικό παίγνιο που οι σύντροφοί του θεωρούν ότι είναι αδιέξοδο και τον κατηγορούν ότι αποφασίζει μονομερώς. Κι ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ακολουθεί την απόλυτη γραμμή «όχι σε όλα» στις προτάσεις για αναδημιουργία του χώρου της κεντροαριστεράς μέσω της «Ελιάς» που θα απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό δημιούργημα του Φώτη Κουβέλη υπό τον τίτλο «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», οι μέχρι πρότινος σωματοφύλακές του απογαλακτίζονται από τον πολιτικό τους μέντορα και αποστασιοποιούνται πλήρως από τις επιλογές του... Φανούρη, όπως αποκαλούν οι κεντροαριστεροί τον Φώτη Κουβέλη.

Σπύρος Λυκούδης (πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ), Γρηγόρης Ψαριανός (νυν βουλευτής) και Ανδρέας Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος, πρώην εκπρόσωπος του κόμματος που θεωρούνταν το «πουλέν» του κ. Κουβέλη) κοιτάζουν περισσότερο προς το καινούριο που περιμένουν να γεννηθεί από την μήτρα των 58 και λιγότερο προς το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης δεν τους έχει ακόμη αποκηρύξει, τους έχει όμως περίπου αποκλείσει από τη νέα οργανωτική δομή της ΔΗΜΑΡ. Οι πρώην «Κουβελικοί» διαφώνησαν ακόμη και με το πρόσωπο του δημοσιογράφου Χρήστου Μαχαίρα που τοποθετήθηκε νέος εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, αλλά ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε.

Το νέο τοπίο στην Κεντροαριστερά παρουσιάστηκε δειλά το απόγευμα της Τρίτης στο Περιστέρι. Ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, εκπρόσωπος και άτυπος επικεφαλής των 58, άνοιξε την αγκαλιά του (κυριολεκτικά) για τους κυρίους Λυκούδη, Ψαριανό και Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ.

Στο Περιστέρι, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και τα στελέχη Χρήστος Πρωτόπαπας και Αθηνά Δρέττα (που επί του παρόντος μοιάζει με άτυπο διπλό πράκτορα τύπου Μάτα Χάρι αφού συμμετέχει τόσο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όσο και στη Συντονιστική Γραμματέα των 58), άκουσαν τον καθηγητή Βούλγαρη να προαναγγέλει το τέλος του ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα». Όπως ο ίδιος υποστήριξε αυτή η Κίνηση απευθύνεται σε όσους λένε «ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Βούλγαρης.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3613.html

Read more...

ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΝΔ


ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ 18% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ Η ΡΑΧΟΚΟΚΟΛΙΑ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 
Χειροτερεύουν τα πράγματα για τη ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα ακόμα και σε περιοχές που αποτελούν...
ιστορικά κάστρα για την παράταξη του Α. Σαμαρά, όπως η Δ. Μακεδονία (GPO-newpost.gr).
Το κλίμα θα γίνει ακόμα χειρότερο από τις οικονομικές εξελίξεις στα δημοσιονομικά που αναμένονται εντός των ημερών (ήδη σήμερα πήραμε μια πρώτη γεύση από την Eurostat που επιβεβαίωσε ότι το χρέος αυξάνει συνεχώς) αλλά θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από το πολιτικό κλίμα με τις δημοσκοπήσεις που θα βγουν σε Κυριακάτικες εφημερίδες.
Το χειρότερο για τη ΝΔ είναι πως την έχουν εγκαταλείψει τα κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού που παραδοσιακά την ψήφιζαν και την στήριζαν στις εκλογές. Ότι δηλαδή έχει πάθει σήμερα το ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι Δημόσιοι υπάλληλοι που αποτελούσαν τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη επί πολλά χρόνια,  το παθαίνει τώρα και η ΝΔ με τους ελεύθερους επαγγελματίες, του επιστήμονες, τους επιχειρηματίες και τους μισθωτούς.
Μια πιο προσεκτική ανάγνωση των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η ΝΔ θα παλέψει πολύ σκληρά για να πάρει διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές. Και όχι μόνο θα παλέψει αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έρθει δεύτερο κόμμα ξεπερνώντας την Χρυσή Αυγή!
Το ποσοστό εκκίνησης της ΝΔ είναι το 18% των εκλογών του Μαίου και όχι το 29% των τελευταίων εκλογών το οποίο πήρε κάτω από ειδικές συνθήκες πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, το 18% που πήρε στις εκλογές του Μαίου η ΝΔ το πήρε ενώ στην αντιπολίτευση! Τώρα που είναι κυβέρνηση και φθείρεται καθημερινά πόσο θα πάρει;
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8953.html

Read more...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ : ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΡΙΒΕΑ!


ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ
Κατηγορηματικά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του ζεύγουςΓριβέα κορυφαίες δικαστικές πηγές που πριν από λίγο σημείωναν ότι το ζεύγος κρυβόταν διαψεύδοντας...
ότι ο 50χρονος και η 54χρονη παραδόθηκαν οικειοθελώς στην Scotland Yard. Ανδρες της Scotland Yard συνέλαβαν τον Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 50χρονος επιχειρηματίας και η 54χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν και δεν παραδόθηκαν οικειοθελώς, όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από ορισμένες πηγές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ζεύγος Γριβέα κρυβόταν στο Μάντσεστερ όπου και εντοπίστηκε από άνδρες της βρετανικής αστυνομίας.

Δικαστικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες ότι ο 50χρονος Κυριάκος Γριβέας και η 54χρονη σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στην Scotland Yard, δήλωσαν την ταυτότητα τους και στη συνέχεια συνελήφθησαν αφού ενεργοποιήθηκαν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5759.html

Read more...

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;


ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ...
Μετά το αυτί που του τράβηξαν από τη ΝΔ για όλα όσα είπε περί της χούντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Χριστογιάνηςέκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και με ανακοίνωση...
του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γι αυτά που ο ίδιος είπε! Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας και κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας.
Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση.
Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις.
Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χριστογιάννης είχε αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η χόυντα «την εποχή εκείνη ήταν μια επανάσταση» επισημαίνοντας ότι «δεν είναι το ίδιο με την τρομοκρατία».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με σκληρή ανακοίνωση καλεί τη Νέα Δημοκρατία να τον διαγράψει



Πηγή: Μετά το σάλο ο Χριστογιάννης τα μαζεύει για τη «χουντική επανάσταση»: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τα λόγια μου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/139951#ixzz2r8jr1mI7
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1845.html

Read more...

TO KEIMENO THΣ ΕΠΙΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ...


Χρηματική αμοιβή 4 εκατ. ευρώ για την παροχή στοιχείων και πληροφοριών που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τωνΧριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα, καθώς και των αγνώστων δραστών...
που συμμετείχαν στη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο προβλέπει η επικήρυξη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, καθορίζεται συγκεκριμένα αμοιβή 1.000.000 ευρώ για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Νίκος Δένδιας: Οι τρομοκράτες θα επικηρυχθούν
Σημειώνεται ακόμη ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία «θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου». Αναλυτικά η επικήρυξη αναφέρει:
«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων : 
  • Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου,
  • Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας,
  • Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και
  • των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του (1.000.000) ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος. 
Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας»
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/to-keimeno-th.html

Read more...

ΣτΕ: Η απόφαση αφορά μόνο τους στρατιωτικούς των Σωμάτων...




Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τους ενστόλους, που ελήφθη κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο...
επόμενο διάστημα, αφορά αποκλειστικά και μόνο τους στρατιωτικούς όλων των Σωμάτων και Όπλων (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, κ.λπ.) και κανέναν άλλο κλάδο εργαζομένων, διευκρίνιζαν σήμερα κατηγορηματικά σύμβουλοι Επικρατείας.
Η απόφαση για τους ενστόλους δεν μπορεί να επεκταθεί σε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, αλλά ούτε μπορεί να επηρεάσει άλλους κλάδους εργαζομένων, πρόσθεταν.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές, από 1η Αυγούστου 2012, περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.
Μάλιστα, προς ενίσχυση των λεγομένων τους, οι σύμβουλοι σημείωναν ότι και πάλι η Ολομέλεια του ΣτΕ, σε άλλη, επόμενη διάσκεψή της, έκρινε (σε αντίθεση με τους ενστόλους) συνταγματικές και νόμιμες τις περικοπές των αποδοχών τριών κλάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα.
Πρόκειται για τις περικοπές των εργαζομένων στις ανεξάρτητες Αρχές και ειδικά αυτή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι αμοίβονται σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο. Κατά συνέπεια, πρόσθεταν οι δικαστές, είναι φανερό ότι οι αποφάσεις για τις τρεις επίμαχες κατηγορίες εργαζομένων είναι σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση για τους ενστόλους.
Εξάλλου, έλεγαν, για να μπορεί να δικαιωθεί (ή το αντίθετο) μια κατηγορία εργαζομένων από το δικαστήριο, βασική προϋπόθεση είναι να προσφύγει σε αυτό κάποιος εργαζόμενος ή ο συνδικαλιστικός του φορέας.
Και αφού προσφύγει πρέπει να επικαλεστεί και να προβάλει κάποια συγκεκριμένα νομικά επιχειρήματα που να αποδεικνύουν ότι οι περικοπές των αποδοχών, επιδομάτων, κ.λπ., που έγιναν στον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων είναι αντισυνταγματικές, παράνομες, κ.λπ. Επί της συγκεκριμένης αυτής προσφυγής - αίτησης, που αφορά ορισμένο κλάδο εργαζομένων, θα αποφανθεί το ΣτΕ και η όποια απόφασή του θα καταλαμβάνει μόνο αυτή την κατηγορία εργαζομένων και όχι άλλη συναφή ή παρεμφερή.
Τέλος, οι δικαστές του ΣτΕ υπενθύμιζαν ότι ο καθένας μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά μέσα σε νόμιμες και συγκεκριμένες προθεσμίες, που προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο μέσα σε 60 εργάσιμες ημέρες από την έκδοση μιας υπουργικής απόφασης με την οποία περικόπτονται οι αποδοχές σε ένα κλάδο εργαζομένων. Εάν περάσει η 61η ημέρα και κατατεθεί η προσφυγή, αυτή αυτόματα θα απορριφθεί ως εκπρόθεσμη.

AΜΠΕ

Read more...

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός ...





Για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 7.056.521,95 ευρώ συνελήφθη εκ νέου σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός.
Σύμφωνα με...
ανακοίνωση της αστυνομίας το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν στην Αττική επτά άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Αναλυτικά: 1. Συνελήφθη στην Αθήνα 81χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών, για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 7.056.521,95 ευρώ.
2. Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 72χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 3.297.972,14 ευρώ.
3. Συνελήφθη στα Καλύβια Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καλυβίων, 88χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 393.204,20 ευρώ. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
4. Συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, 55χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 248.882,46 ευρώ.
5. Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Συντάγματος, 59χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 154.029,74 ευρώ.
6. Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, 81χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 75.746,71 ευρώ.
7. Συνελήφθη στο Καπανδρίτι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καπανδριτίου, 38χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 53.683,78 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Read more...