Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πρόβλημα στην ενημέρωση της ΓΓΠΣ Συνεπείς φορολογούμενοι εμφανίζονται να μην έχουν καταβάλει ΦΠΑ


Συνεπείς φορολογούμενοι εμφανίζονται να μην έχουν καταβάλει ΦΠΑ
Ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ανησυχία έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες, επιτηδευματίες και λογιστές το γεγονός ότι ενώ έχουν πληρώσει τον ΦΠΑ τους έως και τις 20 Ιανουαρίου και έχουν υποβάλει κανονικά τις περιοδικές τους δηλώσεις εν τούτοις εμφανίζονται στο Τaxis σαν να μη έχουν καταβάλει τις υποχρεώσεις τους.
 
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης που δέχθηκε πλήθος ερωτημάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα εμφανίσθηκε καθησυχαστικός τονίζοντας πως υπήρξε πρόβλημα με μια συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις πληρωμές με αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι να εμφανίζονται ως υπερήμεροι.
«Η ενημέρωση δεν είναι αυτόματη. Είχαμε συγκεκριμένο πρόβλημα με τράπεζα που δεν έστειλε κάποιες πληρωμές και πήγε πίσω» ενημέρωσε μέσω twitter ο κ. Θεοχάρης, ξεκαθαρίζοντας πως και η τράπεζα έχει καταλογισμό. «Δεν χαριζόμαστε» τόνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το πρόβλημα αναμένεται να διορθωθεί εντός της ημέρας, καθώς η βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενημερωθεί με όλα τα στοιχεία πληρωμών.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: