Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ποιοι μιλούσαν τότε και ποιοι τώρα στο ΠΑΣΟΚ...


* Σχετικό: Για την ιστορία...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο (press-gr)

Εντύπωση προκαλεί, μάλλον αρνητική, η εικόνα που δίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία ενώ μέχρι προχθες "προσκυνούσαν" τον Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο τον έχουν αποκηρύξει αλλά και συναγωνίζονται ποιος θα "λιβανίσει" περισσότερο τον νέο αρχηγό Ευάγγελο Βενιζέλο. Νομίζουν δε ότι του προσφέρουν και υπηρεσίες στρεφόμενοι κατά των αντιπάλων ή των αμφισβητιών του. Είδαμε τέτοιες συμπεριφορές από την Θ. Τζάκρη, τον Μ. Παπαϊωάννου, ακόμη και τον Μ. Ανδρουλάκη που επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο στην...
Λ. Κατσέλη. Θλιβερές εικόνες.
Στην εποχή της παντοδυναμίας του Γ. Παπανδρέου όλοι αυτοί δεν έβγαζαν κουβέντα - ελάχιστα στελέχη διαφοροποιούνταν δημοσίως τότε, όπως ο Χρ. Βερελής, που τώρα κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις. Άλλωστε στα χάλια που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ όποιος προκαλεί εντάσεις συμβάλει στη διαίρεσή του και το βλάπτει, όπως βλάπτει και τον Βανιζέλο, κι ας νομίζει ότι τον βοηθά.

Read more...

ΘΕΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ...


ΣΟΚ! H ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΕΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΙ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Η διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ σε πρόσφατη συνέντευξη της, δήλωσε πως πρέπει να...
γίνει κι άλλη μείωση μισθών στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι μισθοί στην Ισπανία είναι κατά 17% χαμηλότεροι, στην Πορτογαλλία κατά 50% και σε χώρες όπως στην Κροατία ακόμα χαμηλότεροι…

Read more...

Τρέχει μόνος του, αλλά θα βγει δεύτερος...


Μόνος σε ένα πράσινο τραπέζι, αρκετά μεγαλύτερο από αυτόν για να κρύβει τον όγκο του. Τα χρώματα πράσινα αλλά παλ. Ξεθωριασμένα. Όχι αυτό το επιθετικό πράσινο της δεκαετίας του ‘80. Τα λόγια του, επίσης. Στρογγυλές λέξεις, γλυκές οι καταλήξεις, μεγάλες οι παρενθέσεις. Ο ίδιος συντόνιζε τη συζήτηση, ο ίδιος απαντούσε στους δημοσιογράφους που με προσκλήσεις ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να συμπληρώσουν το...
σκηνικό του μεγαλοπρεπούς ηγέτη. Η ναπολεόντεια επιβλητική του φιγούρα, παραχωρούσε το λόγο για πρώτη φορά σε δημοσιογράφους από την περιφέρεια σε διακαναλική σύνδεση.
Στο παρελθόν όταν είχε αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καθιερώσει τις press conference στη Θεσσαλονίκη. Ο Βενιζέλος ξέρει να δημιουργεί εντυπώσεις, αρκεί να μην υπάρχουν απρόοπτα. Όταν μιλά μόνος του, είναι Θεός και προσκυνητής του εαυτού του, όπως λέει και ο Βαξεβάνης.
Ένας φίλος μου, λέει πως η μοναδική φορά που ο Βενιζέλος είχε πει την πλήρη αλήθεια, ήταν όταν εκείνο το βράδυ τον κατέβρεξε ο Ρέλος με τον καφέ. Αφήνοντας αυτό το βλέμμα του πολιτικού σαδισμού εκσφενδόνισε το «εγώ ο μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης σε συγχωρώ». Ο Βενιζέλος λοιπόν τα κατάφερε, λέει ο φίλος. Όχι ο Βενιζέλος δεν τα κατάφερε να γίνει ηγέτης όλου του κινήματος.
Η παρουσία του την Πέμπτη ήταν η παρουσία ενός πολιτικού ο οποίος ιδρύει κόμμα. Το «Αρχίζουμε» ως σύνθημα ήταν απολύτως σωστό. Ο Βενιζέλος τώρα αρχίζει. Μαζεύει τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά για την πολιτική του και ίσως και βιολογική επιβίωση και σε αυτά προσθέτει ένα μεγάλο κομμάτι που διεκδικεί από την ΝΔ. Όχι ψηφοφόρους. Επαγγελματίες. Όλα τα επαγγέλματα της φούσκας που κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους: Τραπεζίτες, καναλάρχες, δημοσιογράφος, επιτήδειους του χρηματιστηρίου, κλπ. Κάνει ένα κόμμα προσωπικών γνωριμιών, χρησιμοποιώντας το οικόπεδο του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό και το ξέρει. Δημιουργεί ένα πολιτικό πόλο ο οποίος έχει την έγκριση των ανθρώπων που εξυπηρέτησε με την πολιτική του τόσα χρόνια. Όχι μόνο εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό.
Το τελευταίο χρόνο ο Βενιζέλος έχει εγγράψει υποθήκες στο ευρωπαϊκό κατεστημένο ως εξυπηρετικός συνομιλητής που πάσχισε να ταυτίσει τις «ευρωπαϊκές» αποφάσεις με το ελληνικό δημόσιο συμφέρον.
Την Πέμπτη λοιπόν, ο Βενιζέλος άρχισε. Τα έχει τακτοποιήσει όλα. Προβολή, δημιουργία προφίλ, λιβανιστήρι από συγκροτήματα και δημοσιογράφους. Αλλά αγνοεί έναν μεγάλο εχθρό του. Τον εαυτό του. Όπως θα έλεγε και ο Άκης Πάνου «ο πιο καλός του φίλος και ο πιο κακός εχθρός του, είναι ο εαυτός του». Και ο κακός του εχθρός, ο εαυτός του, παραμονεύει όπως εκείνο το βράδυ που βιάστηκε να δηλώσει ηγέτης του κινήματος.
Προφανώς και θα βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Το άγχος του όμως να εξασφαλίσει τη νίκη, ο φόβος του να μην ηττηθεί από ένα συντονισμένο κομματικό μηχανισμό, τον έκανε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να είναι μοναδικός υποψήφιος. Ετσι δημιούργησε μόνος του τον κίνδυνο. Πόσοι θα δώσουν 2 ευρώ για να πάνε να ψηφίσουν Βενιζέλο στις εκλογές; Δεν υπάρχει καν κίνητρο αντιπάλου δέους. Βαρετό ακόμη και γι αυτούς που είναι μαζί του. Το ότι έστησε 1.000 κάλπες προφανώς και θα εξασφαλίσει ψήφους, αλλά ελάχιστους σε σχέση με τον κομματικό όγκο του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα θα είναι πως θα εκλεγεί αρχηγός ενός συρρικνωμένου και αδύναμου ΠΑΣΟΚ και με βάση την εσωκομματική του εικόνα.
Εν ολίγοις, όσο και να τον προωθούν τα συγκροτήματα, όσο και να τον αγαπούν οι κοινωνικοί του σύμμαχοι στις Τράπεζες και τα χρηματιστήρια υπάρχει ο κίνδυνος να του συμβεί το χειρότερο. Να τρέχει μόνος του και να βγει δεύτερος.
ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ (κουτί της Πανδώρας)

Read more...

Στη χαρά της Μοναρχίας!!!


Στο δημοψήφισμα που έκανε η χούντα το 1968 - για να επιβάλει το χουντικό ...“Σύνταγμα” – είχαν τρία (3) ψηφοδέλτια. Το ΝΑΙ , το ΟΧΙ και το ΛΕΥΚΟ.
Το κυριότερο; Είχαν φάκελο για να βάλεις μέσα το ψηφοδέλτιο που ήθελες. Και ο φάκελος είχε σφραγίδα και έβαζε μονογραφή ο εκπρόσωπος της Εφορευτικής Επιτροπής πριν το ρίξεις στην κάλπη.
Μετά οι χουνταίοι πέταγαν τις κάλπες και ανακοίνωναν 93%!
Το ίδιο έκανε η χούντα και με το “Δημοψήφισμα” του 1973 για τη κατάργηση της Βασιλείας. Είχε πάλι τρία ψηφοδέλτια και φάκελο με σφραγίδα που μετά τον...
μονόγραφε ο εκπρόσωπος της Εφορευτικής Επιτροπής, πριν το ρίξεις στη κάλπη.
Μετά οι χουνταίοι πέταγαν τις κάλπες και ανακοίνωναν 87%!
Καταγγέλλεται ότι ''στη χαρά της ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ'', δεν έχουν προμηθεύσει με φακέλους και θα ρίχνει χύμα ο καθένας -χωρίς φάκελο- ότι ψηφοδέλτιο θέλει για να εμφανίσουν δεκάδες ανύπαρκτα ψηφοδέλτια προσθέτοντας στους υπολογιστές χιλιάδες ανθρώπους ότι δήθεν ψήφισαν. Πάλι η νοθεία!
Πάλι στο 1961 επί ΕΡΕ όπου ψήφιζαν και δένδρα!
Πάλι θα πετάξουν τις κάλπες -ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ Τ0 1968 ΚΑΙ ΤΟ 1973- και θα βγάλουν αποτελέσματα από τα κομπιούτερ -ΕΧΕΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ- και ενώ δεν θα έχουν ψηφίσει ούτε τριάντα χιλιάδες θα ανακοινώσουν ότι ψήφισαν ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 200 χιλιάδες και ότι έλαβε ο ΜΟΝΑΡΧΗΣ 85%!!!

* Αν τώρα προμηθεύσουν με φακέλους, πάλι ΝΟΘΕΙΑ προσθέτοντας ανύπαρκτους ψηφοφόρους στους υπολογιστές!

Read more...

Πασόκε, ξέρεις ποιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Πασόκε, ξέρεις ποιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος,
ξέρεις το ρόλο που έχει διαδραματίσει,
τα αμαρτωλά νομοσχέδια που έχει περάσει στις υπουργικές του θητείες,
ξέρεις για τα υποβρύχια,
για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών,

ξέρεις ποιοι ευθύνονται για τον εξευτελισμό της Δικαιοσύνης,
ξέρεις ποιοι είναι υπεύθυνοι για το ξεπούλημα της χώρας,
για τους χιλιάδες άστεγους,
για τους χιλιάδες νέους -και μεγαλύτερους- που εκδιώκονται, ουσιαστικά, από τη χώρα και φεύγουν μετανάστες,
για τους εκατοντάδες που δεν άντεξαν και έβαλαν τέλος στη ζωή τους,
για τα εκατομμύρια συμπατριώτες σου που χάνουν κάθε μέρα την αξιοπρέπειά τους.

Τα ξέρεις όλα.
Και τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία.

Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει πια. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΆΟΣ υπέγραψαν την καταδίκη και την καταστροφή της χώρας και των πολιτών της. Το ξεπούλημα της χώρας δεν είναι κάτι αφηρημένο. Έχει υπογραφές και ονόματα.

Πασόκε, πήγαινε τώρα με τα λερωμένα χέρια σου να ψηφίσεις τον Βενιζέλο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και μην ξεχάσεις να υπογράψεις. Να φαίνεται καλά το όνομά σου.

Με την ευκαιρία, να σου θυμίσω πως, όταν αυτός θα διαφεύγει από τη χώρα με το ελικόπτερο μαζί με τα ζάπλουτα αφεντικά του, εσύ θα μείνεις πίσω.
Εδώ.
Μαζί μας.

Καλό βόλι।

http://papaioannou


Read more...

ΚΚΕ: Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα στις 20 Μαρτίου ...



Την ερχόμενη Τρίτη 20 Μαρτίου το βράδυ, την ώρα που η Βουλή θα συζητάει τη δανειακή σύμβαση, το Κομουνιστικό Κόμμα προγραμματίζει συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με ... ανακοίνωση του ΚΚΕ, στόχος αυτής της πανελλαδικής εξόρμησης είναι «να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

Τo KKE καλεί το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις «για να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ και την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση».
newsbomb.gr



Read more...

Με φανερή ψήφο η...γιορτή της Δημοκρατίας;

Από το Epikairo.gr:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ενημερωθήκαμε πως, αύριο, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τα ψηφοδέλτια στην κάλπη θα μπαίνουν ''γυμνά''. Οι γραμματείς και φαρισαίοι του ΠΑΣΟΚ, επικαλούνται οικονομικούς λόγους για τη μη αγορά φακέλων!

Οπότε, στο τραπέζι θα υπάρχει ένα τυπωμένο και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Προσέξτε, όσοι δε ρίξετε το τυπωμένο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, θα καταγραφείτε από τον ανοϊκό χαφιέ της αίθουσας και ίσως να σας ξεχάσει...


...στο νέο μητρώο μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, σε περίπτωση αθρόας ρίψης ψηφοδελτίων εντός της σχισμής της κάλπης από το ίδιο χέρι, δε θα κοπεί το χέρι του παραβάτη διότι η Ελλάδα δεν είναι αραβική χώρα και διέπεται ολούθε από τους κανόνες της δημοκρατίας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το δημοσίευμα συνεχίζεται εδώ. Αν ισχύει, κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται, αν και η πορεία τους έχει δειξει ότι δεν νιώθουν καμία ντροπή. "Γιορτή της Δημοκρατίας"...
parapolitiki

Αναγνωστες σχολιασαν:

Έχω κουραστεί να το γράφω: δε μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο από την κλίκα των πολιτικών αλητών που έστησαν ξεχωριστές κάλπες στις εσωκομματικές του 2007 στη Θεσσαλονίκη, που υπονόμευαν την πορεία του κόμματος στις αυτοδιοικητικές του 2006, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σαμποτάρουν την ίδια την κυβέρνησή τους.

Οι άνθρωποι λειτουργούν με όρους υποκόσμου της νύχτας, κι εμείς περιμένουμε να τηρήσουν τα προσχήματα...


Read more...

-Μίμη, είσαι μεγάλος παραμυθάς κι αδίστακτος...



kourdistoportocali

Από την Λίλιαν Χρυσοφάκη-Χανιά

Σήμερα το πρωί είχα την ατυχία να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα που μιλούσες στην εκπομπή του Χασαπόπουλου και να «απολαύσω» τις ... καινούριες θεωρίες σου περί των σταδίων που διέρχεται η ψυχολογία του κόσμου σε περίοδο κρίσης, την θέση σου για στήριξη στον νέο αρχηγό αφού πριν από λίγες μέρες είχεςεκφράσει την «ανθρώπινη» στήριξη σου στον προηγούμενο αρχηγό σου Γιώργο απόγονο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου.

Σοβαρά;

Και αναρωτήθηκα αν σε άκουγε ένας νεαρός που το καλοκαίρι του 1974 γύριζε το Λασήθι και μάζευε κόσμο για συγκέντρωση στο γεφυράκι του Αγ. Νικολάου, που ανέβηκε πάνω στον τηλεφωνικό θάλαμο μπροστά στο λιμεναρχείο, μια και δεν τον βοηθούσε και το ύψος του, για να βγάλει φλογερό λόγο στους συγκεντρωμένους νεολαίους και όχι μόνο, τι θα μπορούσε να πεί.

Όλα τα πράγματα έχουν αγαπητέ Μίμη τα όρια τους.

Σου θυμίζει κάτι αυτός ο νεαρός;

Ήμουν σαν συναγωνίστρια και σαν Γιαραπετρίτισα σ’εκείνο το ακροατήριο.
Σίγουρα αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας η μετάλλαξη σου.

Βέβαια το μόνο που μπορεί κάπως να εξηγήσει την συμπεριφορά σου, παρόλο που δεν είμαι ρατσίστρια, είναι το γονίδιο της φιλοχρηματίας, κληρονομιά της μεραμπελιώτικης καταγωγής σου. Έτσι τουλάχιστον λέγανε οι παλιοί Λασηθιώτες. Μάρκα μεραμπελιώτικη!

Έκανα υπομονή και δεν είπα τίποτε στα μυθεύματα που ξεφούρνισες σε κείνη την συνέντευξη σου στον Κούλογλου πριν από αρκετά χρόνια.

Να φανταστείς μου την έστειλε ο τέως Γ.Κ. που έφαγε το πολύ ξύλο μαζύ με τον Αν. Στεμνή {τον μακαρίτη όπως έμαθα}.

Αλήθεια πως τον ξέχασες να τον αναφέρεις τον μακαρίτη αφού ήσασταν όλοι μαζύ συγκρατούμενοι στην ΕΣΑ Καβάλας;

Όντως είσαι μεγάλος παραμυθάς και αδίστακτος.

Εξαργύρωσες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση της περιόδου εκείνης.
Δεν έχεις ακόμα χορτάσει ώστε στα στερνά σου τουλάχιστον να μπορέσεις να περισώσεις ότι και αν μπορεί πιά τώρα να περισωθεί από την αξιοπρέπεια σου;

Να σου θυμίσω και κάτι ακόμα.
Είπες ότι όλα αυτά θα τα βρεί μπροστά της η δική σου γενιά όταν θα βγεί στην σύνταξη κ.λ.π.

Να σου θυμίσω ότι η δική σου γενιά που είναι και δική μου γενιά έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει στην σύνταξη και να υφίσταται όλα αυτά τα τρομακτικά μέτρα που δεν δείλιασες ούτε στιγμή έστω να τα μεμφθείς βρε παιδί μου, μέτρα αποτέλεσμα της πολιτικής του απόγονου, 3ης γενιάς βέβαια της «μεγάλης» πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου, {ξέρεις βέβαια τι λέγεται για την 3η γεννιά κάθε δυναστείας , δεν είναι ανάγκη να στο θυμίσω, φέρε μόνο στην μνήμη σου τους απογόνους του Ελ.Βενιζέλου}, του μέλλοντος αρχηγού σου, των δικών σας υποταγών στις σχετικές εντολές, χωρίς να αρθρώσετε ένα κιχ! κ.λ.π.

Να σου γνωρίσω αλήθεια ότι με αυτές τις πολιτικές, κατάφερες να αποστερήσεις από συναδέλφους σου μηχανικούς {δεν νομίζω να μας είδες ποτέ έτσι αν και ξέρεις με τι αγώνα προσωπικό και των γονιών μας περάσαμε εκείνα τα χρόνια στο Ε.Μ.Π.}, μετά από 35 και παραπάνω ενίοτε χρόνια δουλειάς, το στοιχειώδες δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς.

Να παίρνουν σύνταξη 1150 ΕΥΡΩ,τον μήνα {από ευγενή κατά πως βρήκατε να τα λέτε ταμεία} και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους, να μην έχουν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους αν είναι φοιτητές ή αν είναι άνεργοι.

Άξια η ανταμοιβή σου και αργότερα η συνταξάρα σου για όλες τις παραπάνω επιλογές σου, αν και ευχαρίστως θα σου πρότεινα να ανταλλάξουμε τις συντάξεις μας, μιάς και πιστεύω ότι εγώ δικαιούμαι την δική σου αφού έχω δουλέψει και όχι «δουλέψει » παραπάνω από σένα στην ζωή μου.

Ακούω 4800 ΕΥΡΩ και βάλε.

Αληθεύει;

Κάποιος φίλος από τα παλιά μου είπε σήμερα όταν του’πα ότι δεν αντέχω άλλο και θα σου γράψω αυτά τα λίγα που εκφράζουν μικρό κομμάτι της τεράστιας αγανάκτησης μου, να σε παρατήσω, γιατί δεν είσαι και πολύ στα καλά σου μ’αυτά που κάνεις.

Μου είπε και κάτι άλλο .
Τι σκοπό έχεις να το κάνεις ;
Σάμπως θα του κάνεις τη μούρη κρέας;
Ο άνθρωπος δεν παίζεται .
Σας δουλεύει κατάμουτρα.

Έτσι απάντησα ότι θέλω να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο σαν κι αυτόν, ότι έχουμε ακόμα σώας τας φρένας και μνήμη αδιαμφισβήτητη.

Καλά θα κάνεις δε να μην εμφανιστείς ξανά σε επέτειο για το πολυτεχνείο, σε κανένα κανάλι, γιατί προκαλείς όλους αυτούς που έμειναν οικειοθελώς στη σκιά και απλά ακούνε τα σχολιανά τους από τους σημερινούς νέους για την επάρατο «γενιά του Πολυτεχνείου».

Σίγουρα αυτή η γενιά έβγαλε πολλά μπουμπούκια όμως σ’αυτά δεν ανήκουν οι άνθρωποι σαν και μένα.
Καληνύχτα λοιπόν Μίμη και να ξέρεις ότι εμένα μπορεί να μην με γράψει ποτέ καμιά ιστορία, μά εσένα θα σε γράψει στα σίγουρα, με μελανά γραμματάκια.

Το μανούλι του Πολυτεχνείου κατά πως έλεγες για πάρτη μου.

Λίλιαν Χρυσοφάκη από Χανιά

Υ.Γ. Καλά θα κάνεις να το διαβάσεις και να μην το πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων όχι για τίποτε άλλο μα γιατί αυτή είναι η γνώμη των πολλών που αύριο μεθαύριο θα τους βρεις μπροστά σου.

Πηγή «aristeri-diexodos»



Read more...

Ο... (παραλείπουμε, ως ευκόλως εννοούμενη, την πιο εύχρηστη ελληνική λέξη)ανδρεας...



Καιροσκόπος, νάρκισσος, τζάμπα μάγκας. Με χάρτινο τσαμπουκά, λουστραρισμένο, με μια επίπλαστη σοβαρότητα.
Eγκατέλειψε . Το... έβαλε στα πόδια, λίγα μετρά πριν από το νήμα, όταν είδε δίπλα του να φεύγει σφαίρα ένας χοντρός δρομέας.
Λίγο πριν όμως, είχε πετάξει για να θολώσει το τοπίο (με τους παπανδρεϊκούς θεατές διστακτικούς στην εξέδρα ) την καπνογόνο βόμβα: Όποιος πειράξει το Παπανδρέου θα γίνει μακελειό.
Μόλις όμως σεμνά και ταπεινά υπέβαλλε τα σέβη του στο νικητή χοντρό δρομέα, γύρισε τη πλάκα ανάποδα.
Εμένα ο Παπανδρέου, με είχε στο μάτι. Εγώ δεν ήμουν κηπουρός. Μου 'δινε δύσκολα υπουργεία για να με θάψει. Ο Παπανδρέου μας έκαψε με το "λεφτά υπάρχουν".
Τα επανέλαβε σήμερα, μια μέρα πριν από την εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τη μεγίστη αηδία στο παπανδρεϊκό - που δεν είναι και μικρό - ακροατήριο.
Και το ερώτημα που προκύπτει , είναι,
τώρα που αυτός "πειράζει" τον Παπανδρέου, δεν πρόκειται να γίνει μακελειό? Ή έχει την αίσθηση πως αυτός θα γλυτώσει από τη "σφαγή"?...



Read more...

Παπαδήμο αντιπρόεδρο σε κυβέρνηση Σαμαρά «βλέπει» ο Economist!

«Παραμένουν ισχυρά τα μεγάλα κόμματα»


Στην εκτίμηση πως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές, θα οδηγήσει μεν σε μια ανατροπή του δικομματικού σκηνικού, πλην όμως μόνο σε επίπεδο απόλυτης ισχύος και πάντως όχι σε δραματική ανατροπή του ίδιου του συστήματος, προχωρά στο τελευταίο άρθρο του για τις εξελίξεις στη χώρα μας το περιοδικό Economist.

Στο άρθρο, που τιτλοφορείται "Greek politics, steady as she goes, surprisingly», το περιοδικό τονίζει πως μία ανατροπή στο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, βασίζοντας την εκτίμησή του στην «οικονομική και κοινωνική αναστάτωση» που έχει προκαλέσει η τρομερή ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος διευκρινίζει πως μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος «έχει βαρεθεί τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα που άνθισε κάτω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία για 30 χρόνια».

Παρόλα αυτά, όμως, τονίζει πως, ασχέτως των όσων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις περί της πρόθεσης πολλών ψηφοφόρων να στηρίξουν τα μικρά κόμματα που αντιτίθενται στα μεταρρυθμίσεις και που ενδεχομένως θα μπορούσαν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, να «υπονομεύσουν το νέο bailout (Σ.Σ: διάσωση/στήριξης) της χώρας», οι κάλπες πιθανότατα θα δείξουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα «εξακολουθούν να είναι ισχυρά».

Το άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «επιτυχή» τη συγκατοίκηση των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο κι εδώ ακριβώς στηρίζει μια πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Γράφει δηλαδή πως είναι μάλλον απίθανο για τη ΝΔ να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και πως θα διαμορφώσει τελικά μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο τονίζει: «Στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους। Μπορεί ακόμα και ο κ. Παπαδήμος να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, κάτι που θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία»...
protothema.gr

Read more...

Στην κόψη του ξυραφιού μέχρι το 2020 η Ελλάδα

«Κάντε τα όλα τώρα γιατί μετά θα είναι αργά» λέει η Τρόικα


Αν η Ελλάδα χάσει και πάλι χρόνο για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τότε το χρέος της δεν θα είναι βιώσιμο ούτε το 2020 και θα πάνε χαμένα το PSI και ο θυσίες που θα το συνοδεύουν ως τότε, υποστηρίζουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές της Τρόικα.

Όπως προκύπτει, τίποτα δεν τελειώσε με το «κούρεμα» του χρέους και όλα μοιάζουν πλέον με «ρώσικη ρουλέτα» για τη χώρα μας. Ενώ το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο «χτίστηκαν» το νέο Μνημόνιο και το PSI προβλέπει μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, οι ελεγκτές της Κομισιόν υπογραμμίζουν τις αβεβαιότητες και παρουσιάζουν άλλα τέσσερα σενάρια. Από αυτά, μόνο ένα είναι θετικό και πιο «αισιόδοξο» από το βασικό. Προϋποθέτει ότι όλα πάνε καλά και γίνονται ταχύτερα από ό,τι προβλέπει το πρόγραμμα.

Αν όμως κάτι πάει στραβά, καθυστερήσει ή δεν αποδώσει εγκαίρως τα αναμενόμενα, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Όσο αργούν τα μέτρα αργούν και οι καρποί τους, οι συνθήκες αλλάζουν, ανακύπτουν νέα εμπόδια που τώρα δεν τα γνωρίζουμε, το πρόγραμμα δεν βγαίνει και το χρέος παραμένει πάνω από 120 ή και 130% για πολλά χρόνια ακόμα! Οι πιθανότητες δε για κάτι τέτοιο είναι πολλές, όσες τουλάχιστο και τα τέσσερα αρνητικά σενάρια που αναλύονται στην έκθεση.

Η έκθεση αναφέρει ότι πολλά εξαρτώνται από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων και τις μακροοικονομικές εξελίξεις. «Τα σενάρια αυτά δείχνουν ότι σχετικά μικρές αποτυχίες όσον αφορά την ανάπτυξη, ή μια αργή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μπορεί να έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες» για τη δυναμική του χρέους και τη χώρα.



Όλα ανοιχτά
Το «καλό σενάριο» προβλέπει πως εάν η Ελληνική οικονομία «τρέξει» με ρυθμό Ανάπτυξης 1% υψηλότερο κάθε χρόνο από ό,τι προβλέπει το βασικό σενάριο του PSI, τότε το χρέος το 2020 θα πέσει στο 105% του ΑΕΠ. Προς το παρόν βεβαίως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Αντιθέτως οι κίνδυνοι είναι:

  • εάν το ετήσιο ποσοστό Ανάπτυξης είναι μέχρι το 2020 μονίμως χαμηλότερο από το βασικό σενάριο κατά 1%, τότε το χρέος το 2020 δεν θα είναι 120% αλλά 129% του ΑΕΠ.
  • εάν κάθε χρόνο δημιουργείται πράγματι ένα πρωτογενές πλεόνασμα στο προϋπολογισμό, αλλά αυτό «κολλήσει» και δεν ξεπεράσει το 1,5% του ΑΕΠ, τότε το χρέος θα μειωθεί μεν λίγο τα πρώτα χρόνια ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά μετά θα αρχίσει να αυξάνεται και πάλι. Το 2020 θα είναι στο 140% και πάνω!
  • στο σενάριο με πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, ο δείκτης του χρέους θα είναι 131% του ΑΕΠ το 2020 και δεν θα σταθεροποιηθεί σε περίπου 120% του ΑΕΠ, πριν τουλάχιστον το 2030!
  • στην περίπτωση που οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων «σκαλώσουν» στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020, τότε το 2020 ο δείκτης του χρέους θα εξακολουθεί να είναι πάνω από 130% του ΑΕΠ.

Μια από τις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις, θα στέκονταν εμπόδιο για να μπορέσιε και πάλι η Ελλάδα να δανείζεται απευθείας από τις το 2015: αν τα πράγματα «πάνε στραβά», παρά τη μείωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ λόγω της ανταλλαγής των ομολόγων, το χρέος θα αυξηθεί και πάλι το 2013 –λόγω της ύφεσης και της συρρίκνωσης του ονομαστικού ΑΕΠ- τρομάζοντας πάλι τους επενδυτές ελληνικών ομολόγων।
protothema.gr

Read more...

Το τέλος του Φθηνού κινέζου εργάτη. Έρχεται ο έλληνας


Το 2010, παράγοντας το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής, η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε η πρώτη βιομηχανική δύναμη στον κόσμο.

Όμως, λόγω της αύξησης των τιμών της γης, των δαπανών που συνδέονται με τους κανονισμούς για το περιβάλλον ή για την ασφάλεια, λόγω των φορολογικών αυξήσεων, και κυρίως, λόγω της αύξησης του μισθολογικού κόστους, το κόστος της παραγωγής έχει πάρει φωτιά.

Η επενδυτική τράπεζα Standard Chartered δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία από μια έρευνα σε 200 εταιρείες παραγωγής στο Χονγκ Κονγκ στο Δέλτα του ποταμού Pearl, η οποία δείχνει ότι οι μισθοί έχουν ήδη αυξηθεί φέτος κατά 10%. Στη Foxconn, υπεργολάβο της Apple, οι μισθοί έχουν αυξηθεί μεταξύ 16% και 25% τον περασμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα οι μισθοί έχουν μειωθεί 37% και είμαστε ακομη στην αρχή του δρόμου।
http://papaioannou

Read more...

Επιστροφή Λαλιώτη...



Άνοιγμα στον Σημίτη...

Ο Μπενίτο πριν ακόμη αναλάβει άρχισε το προσκλητήριο. Ο Λαλιώτης και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα, καλούνται να... το βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη, ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του.

Ο Λαλιώτης, ως ειδικός στην στρατηγική των εκλογικών αναμετρήσεων και ο Σημίτης με το κύρος που διαθέτει στην Ευρώπη, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό.

Η επόμενη κίνηση θα είναι προς τους διαγραφέντες...



Read more...