Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Νίμιτς: Επίλυση ονόματος ως τέλη 2009, αν υπάρξει ευελιξία


Αν η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ επιδείξουν «ευελιξία», το ζήτημα του ονόματος μπορεί να επιλυθεί ως το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ.

«Θα ζητήσω από τους διαπραγματευτές των δύο χωρών να καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες και να εργαστούν επίπονα. Στα Σκόπια θα ακούσω με προσοχή τις θέσεις της ηγεσίας της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διαπραγματευτική διαδικασία», επισήμανε ο κ. Νίμιτς, ο οποίος χαρακτήρισε το ζήτημα της ονομασίας «περίπλοκο».

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ θα βρίσκεται στα Σκόπια τη Δευτέρα και την Τρίτη, και ακολούθως θα μεταβεί στην Αθήνα για συνομιλίες με τις ηγεσίες των δύο χωρών


Read more...

Χωρίς διδακτήριο οι Έλληνες μαθητές δημοτικού στο Ντίσελντορφ!..


Αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης βάζει σε νέες περιπέτειες τους μαθητές, τις οικογένειες των ομογενών και τους δασκάλους! Ερώτηση του βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη στη Βουλή

"Απτή απόδειξη του τί εννοεί η ΝΔ, όταν ο πρωθυπουργός και οι κατά καιρούς υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεών της δηλώνουν ότι η παιδεία είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, αποτελεί η περίπτωση των Ελλήνων μαθητών δημοτικού στο Ντίσελντορφ: Ενώ επίκειται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν γνωρίζουν πού θα στεγασθεί το σχολείο τους! Το κτίριο στο οποίο θα μετακόμιζαν δεν είναι διαθέσιμο, αλλά και τα κτίρια στα οποία λειτουργούσε το σχολείο τους δεν θα τους παραχωρηθούν ξανά!"...
Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κατέθεσε Ερώτηση (δείτε και εδώ) ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:
"Ένα μικρό δείγμα του πώς ακριβώς εννοεί την προτεραιότητα στην εκπαίδευση η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βιώνουν με τραγικό τρόπο οι ομογενείς μαθητές δημοτικού, οι γονείς και οι δάσκαλοί τους στο Ντίσελντορφ.
Λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά 2008 - 2009, η οποία
...
βρήκε τους μαθητές του Ελληνικού Δημοτικού να στεγάζονται σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, ακόμα δεν είναι γνωστό πού θα στεγασθεί φέτος η διδακτική δραστηριότητα. Ό,τι για τα άλλα παιδιά στη Γερμανία είναι δεδομένο, για τα παιδιά του Ελληνικού Δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ είναι το...ζητούμενο. Στην ερώτηση των μαθητών και των γονέων τους «που θα κάνουμε μάθημα», κανένας δεν μπορεί να δώσει μία επίσημη, ολοκληρωμένη και έγκυρη απάντηση.
Οι γονείς των μαθητών των Ελληνικών σχολείων στο Ντίσελντορφ είναι ανάστατοι διότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι το κτίριο στην οδό Lacombletstraße, το οποίο προβλεπόταν να λειτουργήσει ως στέγη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στο Ντίσελντορφ, τελικά δεν θα παραχωρηθεί. Ο λόγος είναι, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές άτυπες πληροφορίες, ότι δεν έχει μεταβιβασθεί στους αρμόδιους φορείς στη Γερμανία το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό που απαιτείται για την λειτουργία του κτιρίου. Και ενώ η σχολική χρονιά και τα σχολεία θα κλείσουν, κανένας δεν γνωρίζει πού θα στεγαστεί για την επόμενη χρονιά το Δημοτικό Σχολείο.
Μετά την στέγαση των μαθητών σε ... κοντέινερ κατά την σχολική χρονιά 2006 – 2007 και το «διαμελισμό» του Ελληνικού Δημοτικού σχολείου σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, άλλο ένα απίστευτο σενάριο φοβούνται πλέον οι γονείς: την στέγαση του Ελληνικού Δημοτικού σχολείου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης. Τα συμβόλαια των τριών κτιρίων που στεγάζουν μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Δημοτικό σχολείο, λήγουν. Η μετακόμιση του σχολικού υλικού είναι προ των πυλών, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό σε ποιο κτίριο θα πρέπει να μεταφερθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός. Οι φήμες θέλουν να πρόκειται να μεταφερθεί ο εξοπλισμός, όχι στο κτίριο επί της οδού Lacombletstraße, αλλά στα υπόγεια των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου-Λυκείου.
Η συστέγαση του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου θα είναι πολύπλευρα αρνητική για το σύνολο της ομογενειακής μαθητικής κοινότητας όλων των βαθμίδων στην πόλη. Ενδεχόμενη συστέγαση θα επιφέρει δύο σχολικές βάρδιες, μείωση ωρών διδασκαλίας των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, ψυχολογική και σωματική κούραση στα παιδιά και μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμα εργασίας των οικογενειών, αφού, πρέπει να σημειωθεί, ότι πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό Δημοτικό από άλλες πόλεις, με την ευκαιρία του ότι εργάζονται και οι ίδιοι στην πόλη του Ντίσελντορφ.
Η επικοινωνία των γονέων τόσο με την επιχώρια Ελληνική Προξενική Αρχή όσο και με την αρμόδια για το θέμα Ειδική Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, που χειρίζεται τα ζητήματα εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων εξωτερικού, δεν τους διαφώτισε στο παραμικρό, καθώς τους δηλώθηκε ότι «όλα είναι προς διερεύνηση». Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θεωρεί ότι το νέο κτίριο δεν κρίνεται ακατάλληλο, αλλά «θα πρέπει να γίνουν κάποιες επιπλέον εργασίες»!
Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών Αμιγών Σχολείων Ντίσελντορφ σε επιστολή τους προς τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς Παιδείας, τους Γραμματείς ΥΠ.Ε.Π.Θ και Π.Ο.Δ.Ε., τον Πρόξενο του Ντίσελντορφ και τους Συντονιστές Α και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Στέγαση Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντίσελντορφ» εκφράζουν τις ανησυχίες τους και ερωτούν πότε θα μεταφερθεί το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Ντίσελντορφ στο κτίριο που πρότεινε ο Δήμαρχος της πόλης του Ντίσελντορφ, αν η λειτουργία του σχολείου στο εν λόγω κτίριο θεωρείται σίγουρη και αν υπάρχει περίπτωση να συστεγαστούν όλα τα σχολεία μαζί. Οι γονείς στην επιστολή τους ζητούν να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των μαθητών και παιδιών τους η οποία ξεκίνησε αρχικά με τη στέγασή τους στα κοντέινερ και συνεχίστηκε την επόμενη χρονιά με τον διασκορπισμό τους σε τρία διαφορετικά κτίρια.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Πού θα στεγασθούν κατά την νέα σχολική χρονιά 2009 – 20010 οι Έλληνες μαθητές δημοτικού του Ντίσελντορφ;
2. Η περιπέτεια της στέγασης των μαθητών σε κοντέινερ, η διάσπαση σε τρία διαφορετικά κτίρια στην πόλη και η απόλυτη αβεβαιότητα για την στέγη στην επόμενη σχολική χρονιά συνιστούν εκπαιδευτική πολιτική που σηματοδοτεί προτεραιότητα στην παιδεία;
3. Ποιος ευθύνεται για την απίστευτη αυτή ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και διδασκόντων στο Ντίσελντορφ;
4. Με ποιόν τόπο και πότε θα διερευνηθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν;
"

press


Read more...

Νέα αποκάλυψη: Κορυφαίους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και αξιωματούχους του ΟΤΕ...


..."έδωσε" ήδη στους Γερμανούς ο Μιχ. Χριστοφοράκος!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Όπως αποκαλύψαμε πριν από λίγο (διαβάστε εδώ), ασκήθηκε ήδη η πρώτη δίωξη στον Μιχάλη Χριστοφοράκο από την γερμανική Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας από την Γερμανία, επίσης, τα ονόματα που "έδωσε" μέχρι τώρα τουλάχιστον, για τις μίζες, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν είναι πολιτικών. Είναι όμως κορυφαία ονόματα αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και αξιωματούχων του ομίλου του ΟΤΕ. Ορισμένοι βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους και ορισμένοι έχουν αποχωρήσει.
Με βάση τα στοιχεία και τα ονόματα αυτά του ασκήθηκε η πρώτη -σημαντική γι' αυτόν- δίωξη για "δωροδοκία και άλλα εγκλήματα".

press


Read more...

ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!!!!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΡΜΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΝΑΠΟΔΗ!

Το εντελώς αντίθετο ρεπορτάζ με το Παρόν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει το Έθνος της Κυριακής. Αναδεικνύει σε πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδό του το πράσινο φως που άναψε ο Κάρολος Παπούλιας στους χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου (το Παρόν γράφει το ακριβώς αντίθετο!). Σύμφωνα με την εφημερίδα και το ρεπορτάζ που υπογράφει η Γιάννα Μπαλή, "η αντιπαράθεσης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ δεν αγγίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Πολύ ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη της εφημερίδας για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που έδωσαν παλαιότερα κοινές συνεντεύξεις στην ίδια έκδοση, στο ίδιο περιοδικό και στον ίδιο δημοσιογράφο!

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ...

Τους σχεδιασμούς του Κάρολου Παπούλια για το ανώατατο Πολιτειακό αξίωμα αναδεικνύει το Παρόν της Κυριακής σε βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδό του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρης εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Επί της ουσίας όμως πρόκειται για τις κρυφές σκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου, με το οποίο ο Μ. Κουρής πάντα μιλάει διατηρώντας απευθείας γραμμή για τα ρεπορτάζ του. Η εφημερίδα φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προϊστάμενου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μαν. Σφακιανάκη για την οποία θα σας ενημερώσουμε αργότερα...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ "ΤΣΑΡΟ"...

Πολύ ενδιαφέρον το βασικό ρεπορτάζ του Βήματος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο ασκείται δριμύτατη κριτική σε υπουργό Οικονομίας. Το Βήμα πάντα περιέβαλλε με ιδιαίτερη... φροντίδα του "Τσάρους" της Οικονομίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "η οικονομική κρίση και το αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον πυροδοτούν κύμα φυγής ξένων επιχειρήσεων από την χώρα μας".

pressmme

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!




Συνέντευξη Λούκας Κατσέλη στον ρ/σ «ΝΕΤ 105,8» και στη δημοσιογράφο Έφη Ρούσσα





Δήλωση Χρήστου Παπουτσή





Άρθρο Ντίνου Ρόβλια στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ»




Συνέντευξη Λούκας Κατσέλη στο ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά


Read more...

Τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν «Ανανεωτές»



Και αντικατάστασή του από συμμαχία Ανανεωτικών - Ρεύματος -Οικολόγων

Με προτάσεις, που θα προκαλέσουν νέες εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ «κατεβαίνει» η Ανανεωτική Πτέρυγα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ το Σαββατοκύριακο. Με δεδομένη την αντίρρησή τους στην προσπάθεια μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, αμφισβητούν ανοιχτά πλέον και τη στρατηγική επιλογή της ηγεσίας για τον τρίτο πόλο… Μέλη της αντιπροτείνουν τη διάλυση ουσιαστικά του ΣΥΡΙΖΑ, την εύρεση ενός «modus vivendi» Ανανεωτικών και Ρεύματος εντός Συνασπισμού και την προσπάθεια σύμπλευσης με τους Οικολόγους.

antinews


Read more...

Το αόρατο αεροπλάνο του Χίτλερ...



Επιμέλεια: , Στέφανος Κρίκκης
Το πρωτότυπο έκανε μία και μοναδική πτήση τα Χριστούγεννα του 1944. Η δοκιμή ήταν επιτυχημένη αλλά ήταν πλέον αργά για τους Γερμανούς και πρόλαβαν μόνο να κατασκευάσουν μερικά πρωτότυπα χωρίς να βγάλουν το αεροσκάφος στην παραγωγή.
Σε μία αποθήκη του Μουσείου Αεροναυπηγικής και Διαστήματος έξω από την Ουάσιγκτον, κρύβεται ένα από τα μυστικά όπλα της Αεροπορίας των ναζί. Πρόκειται για το Ηorten 2-29, το ένα και μοναδικό «αόρατο» αεροσκάφος που πρόλαβαν να κατασκευάσουν οι Γερμανοί στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έπειτα από 64 χρόνια, Αμερικανοί αεροναυπηγοί κατασκεύασαν ένα ακριβές αντίγραφο και απέδειξαν πως ήταν ...
πράγματι «αόρατο» για τα ραντάρ της εποχής. Αν μάλιστα είχαν προλάβει οι Γερμανοί να το βγάλουν στη μαζική παραγωγή λίγα χρόνια νωρίτερα, θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του πολέμου.

Στόχος των μηχανικών ήταν να διαπιστώσουν αν το λεγόμενο αόρατο αεροπλάνο μπορούσε πράγματι να κρυφτεί από τα «μάτια» των συμμαχικών ραντάρ. Στην προσπάθειά τους, ανακάλυψαν νέα στοιχεία για το πόσο κοντά βρέθηκαν οι ναζί στη μαζική παραγωγή του αεροσκάφους.

Για ντοκιμαντέρ. Για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ του «Νational Geographic», που προβάλλεται αυτές τις ημέρες, μία ομάδα από την εταιρεία Νorthrop Grumman που συνεργάζεται με το Αμερικανικό Πεντάγωνο χρησιμοποίησε τα πρωτότυπα σχέδια των ναζί και το μοναδικό σωζόμενο Ηo 2-29, που βρίσκεται σε μια αποθήκη όλα αυτά τα χρόνια.

Το μεγαλύτερο τμήμα του αεροσκάφους καλύπτεται από πτερύγια, τα οποία είναι και το μυστικό της αεροδυναμικής του κατασκευής. Μοιάζει πολύ στην όψη με το σημερινό αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-2, αλλά και με όχημα του «Πολέμου των Άστρων». Σε τίποτα δεν θυμίζει τα υπόλοιπα αεροπλάνα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δύο τζετ κινητήρες. Το ξύλο είναι το κύριο υλικό κατασκευής του, ενώ διαθέτει δύο τζετ κινητήρες. Το αεροπλάνο είναι σχεδιασμένο για να φτάνει την ταχύτητα των 970 χιλιομέτρων την ώρα. Είναι επίσης οπλισμένο με τέσσερα πολυβόλα των 30 χιλιοστών και δύο βόμβες των 500 κιλών. Το πρωτότυπο έκανε μία και μοναδική πτήση τα Χριστούγεννα του 1944. Η δοκιμή ήταν επιτυχημένη αλλά ήταν πλέον αργά για τους Γερμανούς. Πρόλαβαν μόνο να φτιάξουν μερικά πρωτότυπα χωρίς να το βγάλουν στην παραγωγή.

Την περίοδο που ο Χίτλερ έβλεπε το τέλος να πλησιάζει, στράφηκε στα μυστικά όπλα που είχαν αναπτύξει οι επιστήμονες τους οποίους είχε στην υπηρεσία του. Δύο από αυτούς ήταν οι αδερφοί Χόρτεν, που δούλευαν για την κατασκευή ενός αόρατου αεροσκάφους. Ο Ρέιμαρ Χόρτεν ήταν ο επικεφαλής σχεδιαστής, «οπαδός του σχεδίου με πτερύγια γιατί προκαλούσαν μειωμένη αντίσταση και είχαν πολύ καλές επιδόσεις στον αέρα», σύμφωνα με τον ιστορικό Ντέιβιντ Μίρα. Ο Μίρα πήρε συνέντευξη από τους αδερφούς Χόρτεν πολλές φορές κατά τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90, όταν και πέθαναν.

Ήθελε εκδίκηση. Ο Βάλτερ Χόρτεν ήταν στρατιωτικός και είχε χάσει πολλούς συντρόφους του στη Λουφτβάφε κατά τη Μάχη της Αγγλίας το 1940. «Ο Βάλτερ ήθελε να εκδικηθεί τους θανάτους τους και στόχος του ήταν ένα αεροπλάνο που δεν θα το έβλεπαν τα βρετανικά ραντάρ. Έδωσε πολλές ιδέες στον αδελφό του για την κατασκευή του», λέει ο Μίρα. Η συνεργασία τους απέδωσε ένα μοναδικό σχέδιο για τη γερμανική Αεροπορία. «Το Ηo 2-29 είναι μία ιπτάμενη πτέρυγα, δεν έχει κάθετες επιφάνειες που χρησιμοποιούνται για σταθερότητα και καλύτερο έλεγχο του αεροσκάφους. Όλες οι εξωτερικές επιφάνειες αυτού του αεροπλάνου συμβάλλουν στην ανύψωσή του», εξηγεί ο Ράσελ Λι, υπεύθυνος της ανακατασκευής του αεροπλάνου. «Αυτό είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν αλλά χωρίς επιτυχία».

ΕΠΕΙΤΑ από 64 χρόνια, Αμερικανοί αεροναυπηγοί κατασκεύασαν ένα ακριβές αντίγραφο και απέδειξαν πως ήταν πράγματι «αόρατο» για τα ραντάρ της εποχής


Θα μπορούσε να αλλάξει την έκβαση του πολέμου

Το αόρατο αεροπλάνο του Χίτλερ θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του πολέμου αν είχε σχεδιαστεί νωρίτερα. «Χάρη στον σχεδιασμό του, φαινόταν στα ραντάρ όταν πλέον ήταν πολύ κοντά τους», λέει ο Τομ Ντόμπρινζ, ειδικός στην τεχνολογία Stealth. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, τα βρετανικά ραντάρ θα το «έβλεπαν» σε απόσταση οκτώ λεπτών και όχι 19 όπως συνέβαινε με τα υπόλοιπα αεροπλάνα των Γερμανών. Θα ήταν έτσι πολύ πιο δύσκολο για τους Άγγλους να αποτρέψουν την επίθεση.

Οι ειδικοί που συμμετείχαν στην ανακατασκευή του Ηo 2-29, εξέτασαν το πρωτότυπο και δοκίμασαν να δουν αν το «βλέπει» ένα φορητό ραντάρ, τεχνολογίας της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια άρχισαν την κατασκευή στην Έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας τον χειμώνα του 2008 χρησιμοποιώντας τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε το γερμανικό αεροπλάνο. Τον περασμένο Ιανουάριο, οι μηχανικοί το έφεραν αντιμέτωπο με τα ραντάρ.

Τα αόρατα αεροσκάφη είναι σχεδιασμένα κατά τρόπον ώστε να μην επιτρέπουν στα κύματα του ραντάρ να επιστρέψουν στην πηγή τους και από υλικά που απορροφούν την ενέργεια των ραντάρ. Τα τεστ στο αεροσκάφος έδειξαν πως ο επαναστατικός σχεδιασμός του μπορούσε πράγματι να το καθιστά αόρατο επί μεγάλο χρονικό διάστημα για τα ραντάρ, λέει ο Ντόμπρινζ.
NEA

.nonews-news

Read more...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΦΑΠΕΣ!...


Της Ελένης Κωσταρέλου
(από την Ελευθεροτυπία)

Καταιγίδα ειδοποιητηρίων πληρωμής φόρων και τελών βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω θέρους. Εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, χρήστες κινητών άρχισαν να λαμβάνουν τα πρώτα μπιλιετάκια για την πληρωμή του τελευταίου κοστουμιού που μας έκοψε η κυβέρνηση. Μέσα στον χαμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων άρχισε η...
παραλαβή των σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς (θύματα κάποιοι συνταξιούχοι και απολυμένοι, που ανακαλύπτουν με καθυστέρηση δύο ετών πως είναι πλούσιοι), ενώ έρχονται εντός των ημερών τα ειδοποιητήρια περαίωσης των εκκρεμών υποθέσεων ακινήτων, των τελών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και οι προσκλήσεις ελέγχου, κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε αυτή τη φάση.
Μετά την επιβάρυνση των 0,06 ευρώ φόρου ανά λίτρο βενζίνης, που εκτίναξε την τιμή της βενζίνης ακόμη και πάνω από 1,1 ευρώ, εκατομμύρια φορολογούμενοι βρίσκουν καθημερινά στα γραμματοκιβώτιά τους ειδοποιήσεις, που αφορούν:
1 Τα υπόλοιπα περίπου 2 εκατ. ειδοποιητήρια διόρθωσης ή πληρωμής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, που συνεχίζουν να ταχυδρομούνται. Σύμφωνα με κάποιες πρόχειρες εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου, δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε ούτε μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, καθώς μετά τις διορθώσεις θα ακολουθήσουν και τα εκκαθαριστικά πληρωμής του τέλους. Ενώ έπεται και συνέχεια με άλλα επίσης 4 εκατ. σημειώματα Τέλους για το 2009...
2 Το μπιλιετάκι της έκτακτης εισφοράς άρχισαν να παραλαμβάνουν την τελευταία εβδομάδα περίπου 128.000 φυσικά πρόσωπα που θα πληρώσουν συνολικά 274 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, χιλιάδες απολυμένοι και συνταξιούχοι, που ανακάλυψαν ξαφνικά ότι έγιναν πλούσιοι σύμφωνα με τα λεγόμενα της εφορίας, που αδυνατεί να αναγνωρίσει τα ειδικά εισοδήματα και τους ζητάει να πληρώσουν την εισφορά. Για να τη γλιτώσουν θα περάσουν μια μικρή ταλαιπωρία: θα πάνε από την εφορία με τα αποδεικτικά ανά χείρας, προκειμένου να εξαιρεθούν της εισφοράς.
Η εισφορά κυμαίνεται από 1.000 ευρώ για ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα 60.001-80.000 ευρώ, 2.000 ευρώ για 80.001-100.000 ευρώ, 3.000 ευρώ για 100.001-150.000 ευρώ, 05.000 ευρώ για 150.001-300.000 ευρώ, 10.000 ευρώ για 300.001-500.000 ευρώ, 15.000 ευρώ για 500.001-700.000 ευρώ, 20.000 ευρώ για 700.001-900.000 ευρώ και 25.000 ευρώ για άνω των 900.001 ευρώ.
3 Ταχυδρομούνται και τα ειδοποιητήρια περαίωσης των εκκρεμών υποθέσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία, κληρονομιά, δωρεά, γονική παροχή, προίκα, φόρο αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλος συναλλαγής, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου.
Σε περιοχές όπου ισχύει το αντικειμενικό σύστημα, λαμβάνεται ως φορολογητέα αξία η αντικειμενική και για εκτός συστήματος η προεκτίμηση του εφόρου μειωμένη κατά 20%, ενώ παρέχεται και απαλλαγή από πρόσθετους φόρους, πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις. Σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις εξοφλείται ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγής και σε 12 οι φόροι κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και προικών, με ελάχιστο ποσό 500 ευρώ ανά δόση (η πρώτη πληρώνεται με την υποβολή της δήλωσης). Σε εφάπαξ εξόφληση παρέχεται έκπτωση 5%.
Οι φορολογούμενοι που ενδεχομένως δεν λάβουν ειδοποίηση πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι μπορούν και από μόνοι τους να υποβάλουν αίτηση στην εφορία μέχρι 31.12.2009 με συμπληρωματική δήλωση υπαγωγής στη ρύθμιση.
4 Αποστέλλονται και τα σημειώματα (όποιος δεν λάβει μπορεί να υποβάλει αίτηση μέχρι 30.9.2009) οριστικής περαίωσης με προσαύξηση 10% της φορολογητέας αξίας για τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της 11ετίας 1997-2007. Ο φόρος εξοφλείται με καταβολή 10% κατά την αποδοχή της περαίωσης (εντός 10ήμερου από λήψη σημειώματος) και 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο 100 ευρώ καθεμιάς. Σε εφάπαξ εξόφληση παρέχεται έκπτωση 5%.
5 Το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα (από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) θα ενεργοποιηθεί και το αυξημένο τέλος κινητής τηλεφωνίας, που κλιμακώνεται από 12% έως 20% ανάλογα με το κόστος χρήσης έναντι 10 ευρώ σήμερα, καθώς και το τέλος 12% στα καρτοκινητά. Επιβάρυνση που ξεπερνάει ακόμη και το 50% για υψηλούς λογαριασμούς ή γύρω στο 33% για ένα μέσο λογαριασμό. Κάπου 310 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο θα στοιχίζουν στους χρήστες τα νέα τέλη.
6 Και οι τζογαδόροι θα επιβαρυνθούν άμεσα από την κατάργηση του αφορολογήτου στα κέρδη των τυχερών λαχείων, λαχειοφόρων ομολογιών, αγορών και παιχνιδιών, ενώ αυξάνει στο 10% από 5% ο φόρος σε κέρδη από στοιχήματα, επιβάλλεται φόρος 20% σε μη χρηματικές παροχές για συμμετέχοντες σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς και παρεμφερείς διαγωνισμούς και επιβάλλεται φόρος 10% επί αδιάθετων ποσών και αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων. Κάθε χρόνο θα πληρώνουν 350 εκατ.
7 Στον βρόντο και η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα μετά και τη δεύτερη παράταση. Ο τελευταίος αισιόδοξος στόχος του 1,5 δισ. ευρώ θεωρείται ανέφικτος και είναι ζήτημα αν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, όταν εισπράξιμα θεωρούνται 7-8 δισ. ευρώ επί συνόλου 20 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων.
Ηδη, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες των αναγκαστικών μέτρων έναντι των οφειλετών. Και τι σημαίνουν αυτά; Κατάσχεση ή πλειστηριασμό έναντι περιουσιακών στοιχείων, αναστολή λειτουργίας επιχείρησης, ποινική δίωξη και προσωποκράτηση. Η κατάσχεση δεν αφορά μισθούς, συντάξεις ή ασφαλιστικά βοηθήματα (αφαιρουμένων υποχρεωτικών εισφορών) μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Η προσωπική κράτηση του οφειλέτη μπορεί να διαταχθεί μόνο όταν το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων και των κάθε είδους τόκων και προσαυξήσεων, υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων και των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρ δημοσίου, νομικών προσώπων και τρίτων ύψους 300 ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων.
8 Οποιος είχε χρήμα αποδέχθηκε τη ρύθμιση της περαίωσης, δεδομένου ότι το κόστος της κυμαίνονταν από 1.400 μέχρι και 4.200 ευρώ. Ελάχιστοι, πάντως, είναι αυτοί που ανταποκρίθηκαν. Είναι ζήτημα αν θα εισπραχθούν (και όχι να έχουν βεβαιωθεί) 500 εκατ. ευρώ. Παράγοντες του υπουργείου μιλούν για μόλις 1 στους 4 επιτηδευματίες που αποδέχθηκαν τη ρύθμιση, επί συνόλου 1,6 εκατ. ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, τονίζοντας πως ακόμη και από αυτούς αρκετοί δεν πληρώνουν τις δόσεις. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, πέρασε διάταξη στο τελευταίο φορολογικό, βάσει της οποίας χάνουν τη ρύθμιση όσοι δεν πληρώσουν δύο συνεχόμενες δόσεις. Οι επιτηδευματίες στους οποίους απεστάλη σημείωμα και δεν αποδέχθηκαν τη ρύθμιση βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την εφορία, η οποία προγραμματίζει μπαράζ ελέγχων έναντι περισσότερων από 1 εκατ. επιτηδευματιών, εκ των οποίων θα ζητήσει να παρουσιαστούν ενώπιον της με τα βιβλία και τα στοιχεία τους.
Αυτά για την ώρα. Γιατί μέχρι τέλος του έτους θα λάβουμε και άλλα ειδοποιητήρια για νέους φόρους και τέλη. Στο τελευταίο δίμηνο του τέλους, μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν 80 εκατ. ευρώ ετήσιο ειδικό φόρο 150 έως 650 ευρώ αναλόγως κυβισμού, ενώ οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής θα πληρώσουν για πρώτη φορά 70 εκατ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας και εφάπαξ έκτακτη εισφορά, επίσης στα τέλη του έτους. Ενώ στα σκαριά βρίσκονται η περαίωση γης και το δεύτερο σκληρό πακέτο φόρων του Οκτωβρίου.

pressmme

Read more...

"ΛΑΓΟΣ" Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ανασχηματισμό προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς- στην Real News ο Κώστας Γκιουλέκας. Σε μια συνέντευξη η οποία θα συζητηθεί επισημαίνει τις ευθύνες υπουργών της Ν.Δ. για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Η τοποθέτηση του Κ. Γκιουλέκα λόγω της κρισιμότητας της θέσης του (υφυπουργός ΜΜΕ) θα πρέπει να θεωρηθεί ως προπομπός αλλαγών για τον Καραμανλή, ίσως και εντός των ημερών. Στην Real News παραχωρεί συνέντευξη για... διαγραφή ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Χαλκιδική Βαγιωνά ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. έχει γεμίσει από κλέφτες! Με δεδομένο την διαγραφή του Πολύζου πριν από τρία χρόνια, ο οποίος είχε πει τα ίδια πράγματα με πολύ πιο ήπιο τρόπο, ο Βαγιωνάς αποτελεί το νέο πονοκέφαλο του Καραμανλή. Στην Real News δημοσιεύονται επίσης νέα στοιχεία για το C4I και για το πως στήθηκε η κομπίνα. Αγόραζαν καρέκλες και τραπέζια και τα χρέωναν ως εξοπλιστικές αγορές με την υπογραφή του Γιάννου Παπαντωνίου!
pressmme


Read more...

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 65 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Από την Καθημερινή

Αναπόφευκτη δείχνει πλέον η εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων με τους άνδρες συναδέλφους τους, ύστερα από την κατηγορηματική άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει στην Ιταλία, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την Ελλάδα, περίοδο προσαρμογής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με...
«όπλο» σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο θεωρεί ότι η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνέχεια του μισθού και κατά συνέπεια θα πρέπει να ισχύουν κοινοί κανόνες και για τα δύο φύλα, ωθεί ουσιαστικά σε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στα 65 έτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενες στο Δημόσιο θα υποχρεωθούν να εργαστούν από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια επιπλέον.
Μετά τη δυσμενή εξέλιξη που είχε η υπόθεση της Ιταλίας, η οποία εάν δεν προσαρμοστεί άμεσα κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο, οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας που χειρίζονται την υπόθεση αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαπραγματευτική τους στάση: αντί να διεκδικήσουν περίοδο σταδιακής προσαρμογής, προσανατολίζονται να ζητήσουν την εξαίρεση από την εξομοίωση περιορισμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι μητέρες με τρία παιδιά ή οι σύζυγοι αναπήρων.
pressmme


Read more...

ΑΥΞΗΣΗ ΣΟΚ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ


Ρεπορτάζ : Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Κατευθύνσεις- σοκ για την αναμόρφωση των ασφαλιστικών συστημάτων της Ένωσης- και κυρίως της ευρωζώνης- επεξεργάστηκε η Κομισιόν, με στόχο τη μείωση των πιέσεων που δέχονται και θα δεχθούν τα δημόσια οικονομικά λόγω της δημογραφικής γήρανσης, της μείωσης του εργατικού δυναμικού, αλλά και της μείωσης της εισόδου νέων μεταναστών μέχρι το 2060. Βασικό ρόλο, ωστόσο, στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παίζει και το γεγονός ότι όλα τα σενάρια για την οικονομική ανάπτυξη τις επόμενες...
δεκαετίες στην Ευρώπη δείχνουν μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ- και άρα επιδείνωση του πραγματικού βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Οι υπηρεσίες της Κομισιόν, που δούλεψαν τις κατευθυντήριες γραμμές, λειτούργησαν έπειτα από συνεννόηση με το Γιούρογκρουπ, τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, το οποίο παραμονές της Συνόδου Κορυφής περίπου εν κρυπτώ- χωρίς δηλαδή να περιλάβει στα συμπεράσματά του το σχετικό κείμενο- συμφώνησε ομόφωνα στη συντονισμένη μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων. Στη «γραμμή» αυτή κινείται και η σουηδική προεδρία, που μόλις ανέλαβε κι έχει αναγάγει τη δημοσιονομική εξυγίανση των ασφαλιστικών συστημάτων σε μία από τις προτεραιότητές της. Παράταση για όλους. Η Κομισιόν συνιστά τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 3 έως 5 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα (σ.σ.: η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα, άρα κινείται στην άνω κλίμακα). Σήμερα δηλαδή ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην ευρωζώνη είναι 61,7 για τους άνδρες και 61,2 για τις γυναίκες (σ.σ.: στην Ελλάδα είναι πολύ κάτω από 60). Με τα σημερινά δεδομένα- τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί- το 2060 οι ηλικίες συνταξιοδότησης θα γίνουν αντιστοίχως 63,4 για τους άνδρες και 63,1 για τις γυναίκες. Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως, η ηλικία εξόδου από την αγορά εργασίας πρέπει να παραταθεί 4,7 χρόνια για τους άνδρες και 3,1 χρόνια για τις γυναίκες. Κίνητρα παραμονής. Στις κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνεται επίσης η δραστική μείωση των πρόωρων και αναπηρικών συντάξεων, η αύξηση των προϋποθέσεων για την χορήγηση «πλήρους» σύνταξης, η αύξηση των κινήτρων για συμμετοχή στην αγορά εργασίας, η μείωση της σύνταξης ως ποσοστού του μισθού (σ.σ.: σημειώνεται ιδιαίτερα η περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι συντάξεις είναι περίπου ισοδύναμες ή και υψηλότερες του μισθού) με παράλληλη αποφυγή δημιουργίας «φτωχών συνταξιούχων». Ακόμη, η Κομισιόν προωθεί την άρση των εμποδίων για την εργασία των ηλικιωμένων, κίνητρα για την παραμονή συνταξιούχων στην αγορά εργασίας, παρότρυνση των εργαζομένων να έχουν διαφορετικές πηγές εισοδημάτων κατά τη σύνταξή τους, όπως η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση.

pressmme

Read more...

Εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου...


Πέρα από την απαγωγή του Παναγόπουλου, οι δράστες εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου με εντολές που έπαιρναν από έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Αυτή την ώρα ο διοικητής ασφάλειας αναφέρει μια σειρά από συμβόλαια θανάτου κάποια από τα οποία απέτρεψε να πραγματοποιηθούν η Αστυνομία. Πέντε από τους δέκα καητηγορούμενους είναι ήδη φυλακισμένοι για άλλες αξιόποινες πράξεις στον Κορυδαλλό...


nonews-news.

Read more...

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ για το ΕΣΥ και το νοσοκομείο Χαλκίδος.


Αντιπροσωπείες της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευβοίας και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδος συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της Νομαρχιακής.

Μετά από αυτήν τονίστηκε πως η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματα των Ευβοέων πολιτών. Παραμένει πάντοτε στην πρώτη γραμμή με σκοπό την αναβάθμιση του τομέα της Υγείας και Πρόνοιας στο Νομό μας.

Έτσι επανέλαβε τα αιτήματα για:

1. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία

2. Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας του Νομού

3. Δημιουργία Νέου Νοσοκομείου στη Χαλκίδα.

4. Δημιουργία μικρού νοσοκομείου στην Ιστιαία με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

5. Άμεση επέκταση του ΕΚΑΒ σε όλο το Νομό.

6. Δημιουργία νέου Οργανισμού για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας που να καλύπτει τις σημερινές και πραγματικές ανάγκες.

pasok-eretria

Read more...

Ιστοριούλα από τα σήματα του ΚΟΚ..πολύ γελιο!!!



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!!!!

Κάντε κλίκ στήν εικόνα
citypress

Read more...

"ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ...


Τα πρόσωπα που κάρφωσε ο Μ. Χριστοφοράκος στην Ελληνική Δικαιοσύνη αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τρία πρόσωπα δείχνει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens. Τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, τον πρόεδρο του ΟΤΕ. Π. Βουρλούμη και τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cosmote Ε. Μαρτιγόπουλο.

pressmme

Read more...

ΕΞΩΔΙΚΟ ΟΤΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ INDYMEDIA...


Του Κώστα Ονισένκο
(από την Καθημερινή)

Για το κλείσιμο γνωστής αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας πιέζει ο ΟΤΕ, στρεφόμενος κατά του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και απειλώντας με διακοπή μεγάλης σύμβασης που υπάρχει ανάμεσα στους δύο φορείς και αφορά την παροχή Διαδικτύου σε περίπου 100 εκπαιδευτικά ιδρύματα.Ειδικότερα, μέσα από εξώδικο που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός προς το...
ΕΔΕΤ, ζήτησε η χρήση των οπτικών ινών που προσφέρει για τα πανεπιστήμια, να γίνεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων. Πρόκειται για σύμβαση παροχής Ιντερνετ προς τα πανεπιστήμια μέσω του ΕΔΕΤ με ειδικούς προνομιακούς όρους. Αφορμή να κινηθεί η νομική διαδικασία από πλευράς οργανισμού αποτέλεσε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία το αθηναϊκό παράρτημα του γνωστού αντιεξουσιαστικού κόμβου Indymedia εκπέμπει από τις γραμμές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Μέσα στη σύμβαση επισημαίνεται ότι το δικαίωμα χρήσης των ινών «αφορά την παρούσα σύμβαση» και «αποκλειστικά και περιοριστικά την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών των φορέων του Δημοσίου...» κάτι που σύμφωνα με τον ΟΤΕ παραβιάζεται σε περίπτωση που ευσταθούν οι καταγγελίες για το Indymedia.
Διορία 5 ημερών
Ο ΟΤΕ έδωσε διορία πέντε ημερών (εκπνέει αύριο) ώστε το ΕΔΕΤ να ελέγξει τις παραπάνω καταγγελίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης. Από την πλευρά του, το ΕΔΕΤ, σε απάντηση που απέστειλε στον Οργανισμό, κάνει λόγο για παρεξήγηση αφού -όπως υποστηρίζει- ευθύνη του είναι να φροντίζει ώστε να παρέχεται χρήση Διαδικτύου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι το πώς ακριβώς αυτή αξιοποιείται από ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οπως επισημαίνει στέλεχος του Εθνικού Δικτύου, δεν είναι δυνατός ούτε επιτρέπεται ο έλεγχος της χρήσης του Διαδικτύου από εκπαιδευτικούς ή φοιτητές σε πανεπιστημιακό χώρο, αφού αυτό θα σήμαινε και τον έλεγχο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται, το περιεχόμενο της αλληλογραφίας κ.ο.κ.
pressmme


Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!



Μετέφερε τη... νομαρχία στο νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθεί



Αγαθονήσι εκπέμπει S.O.S.




ΠΓΔΜ: Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ



infognomonpolitics

Νότια Κορέα: στην εκτόξευση δυο πυραύλων Scud, βεληνεκούς περίπου 500 χλμ., προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ



Read more...

Οι Τούρκοι σταμάτησαν το γκάλοπ για τη Χάλκη...


...διαπιστώνοντας ότι η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής!
.
Από το http://www.greekamericannewsagency.com/
.
Με την συντριπτική παγκόσμια κοινή γνώμη να τάσσεται με 87% υπέρ του να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης οι υπεύθυνοι του CNN Turk σταματησαν την διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος φοβούμενοι το τελικό αποτέλεσμα που έρχονταν...
Εδώ και δυο 24ωρα μετά το δραματικό email του Αρχιμανδρίτη και Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Θρόνου π. Ελπιδοφόρου (Λαμπριανίδη) κινητοποιήθηκε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο και με το κάλεσμα κυρίως του Greek American News Agency το αποτέλεσμα άλλαξε δραματικά υπέρ του δίκαιου αιτήματος να ανοίξει η Σχολή του Γένους.Ψήφισαν 6724 και από αυτούς οι 5829 τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος να ανοίξει και μόνον οι 895 απάντεισαν να μην ανοίξει!
Το ερώτημα που τώρα τίθεται είναι αν οι φίλοι μας γείτονες της Τουρκίας θα λάβουν υπόψη τους αυτή την σφυγμομέτρηση ή θα την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων... Ιδωμεν...
Αυτή είναι η δύναμη του διαδικτύου...Η δύναμη σας. Η δύναμη μας.

press


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών--Πρωινων-- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


4-7-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ











ΠΡΩΙΝΕΣ










ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ



















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














Σε λίγο και οι υπόλοιπες


kafeneio


Read more...