Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

11 Μαΐου 2011...Αγριοι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Εικόνες Ντροπής!!!...με το ποιο απεχθές πρόσωπο του Κράτους εν πλήρη δράση..
Read more...

Συγχαρητήρια κύριε Χρήστο Παπουτσή!

papaioannou.

Ξεπέρασες όλους τους προηγούμενους υπουργούς…

sibilla

δες και παρακάτω… είναι οι…

πραίτορές σου, δεν είναι εικόνες από τη Λατινική Αμερική…

Read more...

ΕΕ: Τίποτα δεν θα χαριστεί στην Ελλάδα...



Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν σήμερα στις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από νέα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις που η ... Ελλάδα θα είναι υποχρεώμένη να υιοθετήσει.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης αποκάλυψε ότι στο Eurigroup της Δευτέρας ενδέχεται να γίνει ανακοίνωση της πρόθεσης να δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Βεβαίως, επισημαίνει στην προκειμένη περίπτωση η Ευρώπη δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεσμευτεί αλλά ούτε και να αποκαλύψει πληροφορίες για το είδος της βοήθειας προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Τρόικας στην Αθήνα.

"Οποιαδήποτε βοήθεια θα συνοδεύεται ασφαλώς από νέους όρους και δεσμεύσεις, τίποτα δεν χαρίζεται" σημείωνε ο αξιωματούχος στο Bussinessweek. Αλλος αξιωματούχος τόνιζε σε δημοσιογραφους ότι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θέλουν να δουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι τα μέτρα που δεσμεύεται η Ελλάδα να πάρει πρόκειται και να τα εφαρμόσει.



Read more...

ΕΕ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν σήμερα στις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από νέα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θα είναι υποχρεώμένη να υιοθετήσει.Αξιωματούχος της...
Ευρωζώνης αποκάλυψε ότι στο Eurigroup της Δευτέρας ενδέχεται να γίνει ανακοίνωση της πρόθεσης να δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Βεβαίως, επισημαίνει στην προκειμένη περίπτωση η Ευρώπη δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεσμευτεί αλλά ούτε και να αποκαλύψει πληροφορίες για το είδος της βοήθειας προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Τρόικας στην Αθήνα.
"Οποιαδήποτε βοήθεια θα συνοδεύεται ασφαλώς από νέους όρους και δεσμεύσεις, τίποτα δεν χαρίζεται" σημείωνε ο αξιωματούχος στο Bussinessweek. Αλλος αξιωματούχος τόνιζε σε δημοσιογραφους ότι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θέλουν να δουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι τα μέτρα που δεσμεύεται η Ελλάδα να πάρει πρόκειται και να τα εφαρμόσει.

Read more...

Χαροπαλεύει 30χρονος διαδηλωτής

Χειρουργήθηκε για τέσσερις ώρες με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

http://img.protothema.gr/F624369CB39259F19E1C465AD0319D4F.jpg
Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά τα επεισόδια που στιγμάτισαν την πορεία στο κέντρο της Αθήνας καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης ένας 30χρονος διαδηλωτής χαροπαλεύει. Ο νέος άνδρας χτυπήθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με πολλαπλά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα όπου και υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση.

Μέχρι στιγμής από την αστυνομία δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπό την εποπτεία εισαγγελέα άνθρωποι της ασφάλειας διεξάγουν έρευνες για να εξακριβρώσουν τις συνθήκες τραυματισμού του 30χρονου άνδρα. Στο νοσοκομείο μετέβησαν αστυνομικοί προκειμένου να μιλήσουν με ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αγωνιά για την εξέλιξη της πορείας του καθώς τα σημερινά γεγονότα πυροδοτούν εκ νέου το κλίμα και ξυπνούν μνήμες από τον προ τριετίας θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οσον αφορά τον 30χρονο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Αμέσως μετά την εγχείρηση, οι θεράποντες γιατροί του διαδηλωτή, κ.κ. Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος ανέφεραν ότι ο νεαρός έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο. Οι γιατροί είπαν μάλιστα ότι εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός.

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 ανθρώπους με τραύματα ή αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα, που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο αστυνομικοί.
Read more...

Έτσι η Γερμανία "ξεπουλά" στις ΗΠΑ την Ευρώπη

Ο οίκος αξιολόγησης Standrad & Poors υποβάθμισε την Δευτέρα περαιτέρω την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του χρέους της Ελλάδας από το Β στο ΒΒ-, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Η αξιολόγηση αντίθετα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα υποβαθ- μίστηκε σε C από Β.

Ο οίκος διευκρίνισε ότι η πράξη αυτή αντανακλά τις προσδοκίες για μία επιμήκυνση τους χρέους των 80 δις ευρώ της ΕΕ και κάνει ανοικτά λόγο για την ανάγκη ενός haircut (κουρέματος) της τάξης του 50% για να μην βουλιάξει η χώρα.

Σε αυτό το σημείο να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την αντικειμενικότατη αξιολόγηση που βασίζεται αποκλειστικά σε οικονομικά στοιχεία, όπως τα κουτσομπολιά των αγορών. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την αξιολόγηση παράλογη και πολύ σωστά, καθώς δεν υπάρχουν νέα δεδομένα.

Εντωμεταξύ και η γερμανική Bild συντάχθηκε με το Der Spiegel με ένα άρθρο που τιτλοφορείται "Bye, bye, Ελλάδα". Η Αθήνα, γράφει η πιο μεγάλη εφημερίδα της Γερμανίας, δεν κατορθώνει να στήσει στα πόδια της την οικονομία της, δεν θα αποπληρώσει ποτέ το τεράστιο χρέος της και αυτό θα αυξήσει την πίεση στους πιστωτές της, συμπεριλαμβανομένων και των γερμανικών τραπεζών, να διαγράψουν ένα μέρος αυτού του χρέους. Το ευρώ είναι απαραίτητο για την Ευρώπη, όμως η Ευρωζώνη δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν θέλει πλέον το ευρώ, δεν θα πρέπει να την εξαναγκάσουμε να παραμείνει.

Μα πόσο φιλεύσπλαχνοι είναι αυτοί οι Γερμανοί; Δεν θέλουν να μας πιέζουν να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. Κρίμα βέβαια που πίσω από το ράπισμα του Der Spiegel κρύβεται κάτι άλλο. Ας δούμε τι ακριβώς.

Ποιος πυροδότησε τον όλο καβγά περί Ελλάδας και ελληνικού χρέους στέλνοντας το ευρώ στο 1,43 σε σχέση με το δολάριο προκαλώντας ένα είδος τρομοκρατίας περί της αντοχής του ελληνικού χρηματιστηρίου και των ελληνικών τίτλων;

Για την ώρα υπάρχουν δύο σίγουρα δεδομένα. Πρώτον, το άρθρο του Der Spiegel προξένησε την πτώση του ευρώ στο 1,43 χαρωποιώντας όσους είχαν στοιχηματίσει εναντίον του ευρωπαϊκού νομίσματος (και σας διαβεβαιώ ότι στην Goldman Sachs είναι πολλοί αυτοί) και δημιουργώντας προοπτικές για ένα σπιράλ καθόδου του ευρώ μετά το ράλι των τίτλων εξασφάλισης από την βουτιά του δολαρίου (και ένα ευρώ λιγότερο ισχυρό είναι μανούλα για τις εξαγωγές και επομένως για την Γερμανία). Δεύτερον, κανένας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, πόσο μάλλον η Αθήνα, όμως η ΕΕ έχει πολλά να κερδίσει από αυτό τον πόλεμο δηλώσεων που πυροδότησε το Der Spiegel και από την κλιμάκωση που θα επακολουθήσει μέχρι την στιγμή που η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα είναι αναπόφευκτη, δηλ. για έναν τουλάχιστον χρόνο από σήμερα δεδομένης της διαθέσιμης ρευστότητας χάρει στην στήριξη ΕΕ-ΔΝΤ και του ότι κανένας δεν θα σπρώξει την Ελλάδα προς το αναπόφευκτο όσο θα υπάρχει έστω και ένα ευρώ ελληνικού χρέους στα ταμεία των τραπεζών φοβούμενος τις συνέπειες για την Deutsche Bank και ένα πιθανό χρηματοπιστωτικό ντόμινο στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα λοιπόν του Spiegel παρείχε την πρόφαση για μία επιτάχυνση των απαιτήσεων της ΕΕ προς την Αθήνα μπροστά σε μία προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους και επομένως καταγραφής ζημιών για τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτό προκαλεί πτώση του ευρώ και εξυπηρέτηση όπως προείπα όσων έχουν στοιχηματίσει κατά του κοινού νομίσματος, δηλ. κάποιων κυρίων στις ΗΠΑ. Έτσι ξεπουλά η Γερμανία την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγνωριστεί επιτέλους ότι η κρίση δεν είναι κρίση κρατικών χρεών αλλά των τραπεζών που έχουν εκτεθεί στα κρατικά χρέη. Όσο δεν στηρίζονται οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες από την Γαλλία και την Γερμανία τόσο θα αναβάλλεται η λύση της αναδιάρθρωσης και τόσο θα κακοφορμίζει το σπυρί που έχει δημιουργηθεί. Μια στήριξη των τραπεζών αυτών θα καθιστούσε ανώδυνη την ελληνική αναδιάρθρωση, οι αγορές δεν θα αντιδρούσαν επιθετικά προς την χώρα, η αξιοπιστία της χώρας θα ανακτώνταν μέσα από λογικά προγράμματα και χρονικά πλαίσια και το ευρώ θα έπαυε να δέχεται κάθε τρεις και λίγο καθοδικές πιέσεις από καθοδηγούμενα δημοσιεύματα.

Μέχρι να συμβεί λοιπόν το αυτονόητο θα καταγράφουν κέρδη οι αμερικάνικες επενδυτικές τράπεζες που χρησιμοποιούν την Standard & Poors για να κερδοσκοπήσουν πάνω στα νομίσματα. Η Ευρώπη δέχεται επίθεση και η Γερμανία έχει αυτομολήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Στο γράφημα(1) απεικονίζεται το κρατικό χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ. Πηγή των δεδομένων είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

center24.blogspot.com/

Read more...

Η "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΣΜΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο επίτροπος Ολι Ρεν, δήλωσε ότι τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Ανάλογες απόψεις εξέφρασε και η Αγκελα Μέρκελ. Ο κ. Ρεν διευκρίνισε ότι με βάση το πόρισμα της τρόικας, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα εισηγηθούν στη σύνοδο της ευρωζώνης της 14ης Ιουνίου μία δέσμη μέτρων για την Ελλάδα.
Ο Όλι Ρεν, ανέφερε ότι, το σημερινό μνημόνιο ασθμαίνει και η ύφεση έχει πάρει επικίνδυνα την ανηφόρα, προτίθενται να χαλαρώσουν κάπως τα λουριά για τη μείωση του ελλείμματος και να τονώσουν την ανάπτυξη επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο έτσι τις Βρυξέλλες. Ο επίτροπος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα και απλώς επισήμανε ότι «οι προκλήσεις τώρα είναι η αποτελεσματική εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» και συνέχισε «είναι πρόωρη η ερώτηση για το νέο πακέτο στην Ελλάδα. Άλλωστε οι ανάγκες της χώρας για του χρόνου θα ξεκαθαριστούν από την τρόικα».
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Το Κέρδος» ο κατάλογος των αιτημάτων της τρόικα βρίσκεται από χθες στα χέρια του Πρωθυπουργόυ, τον οποίο και παρουσίασε στις κατ' ιδίαν επαφές που είχε με 6 υπουργούς και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Ο κατάλογος των αιτημάτων της τρόικα είναι ο εξής:
- Πώληση του υπολοίπου μεριδίου του Δημοσίου στον ΟΤΕ.
- Πώληση του 100% του ΟΠΑΠ.
- Πώληση του 17% της ΔΕΗ, ώστε το ποσοστό του ελληνικού Δημοσίου να φτάσει στο 34%.
- Εκχώρηση του management των ΕΛΤΑ.
- Πώληση ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας.
- Πώληση ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
- Δραματική περικοπή κοινωνικών επιδομάτων και φοροελαφρύνσεων.
- Νέα επιβαρύνσεις στη φορολογία, σε στοχευμένες όμως περιπτώσεις
- Νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση αυτή είχε αντιδράσει δημοσίως η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
- Αναδιοργάνωση στον δημόσιο τομέα με κατάργηση οργανισμών - άρα και θέσεων.
- Ισχυρές διαβεβαιώσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής.
- Πώληση περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και εκμετάλλευση του «Ελ. Βενιζέλος».

Το πρόβλημα που φαίνεται να προκύπτει είναι ότι το τίμημα πώλησης της δημόσιας περιουσίας θα είναι αρκετά χαμηλό λόγω της χαμηλής χρηματιστηριακή τους αξίας. Κυβερνητικοί παράγοντες αποκάλυπταν επίσης στη εφημερίδα «Το Κέρδος» πως επιθυμία της τρόικας είναι τα ποσοστά μετοχών ΔΕΚΟ και τραπεζών που θα πουλήσει το Δημόσιο να αυξάνονται όσο περνά ο καιρός ώστε να είναι «όσο το δυνατόν μεγαλύτερα». Οι ίδιοι κύκλοι, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες εμπλοκές στη σημερινή αξιολόγηση της τρόικα, οι οποίες όμως «δεν θα αλλοιώνουν» το τελικό αποτέλεσμα.
Τέλος η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, υποστήριξε ότι «μέχρι να δημοσιοποιηθεί η έκθεση προόδου της τρόικας και αυτή η έκθεση εξετασθεί σε βάθος, κανείς δεν μπορεί να εκφράσει απόψεις για το ελληνικό ζήτημα», και τόνισε ότι «όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και η βασική μου συμβουλή είναι να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο». Ενώ για το ενδεχόμενο παροχής επιπρόσθετης βοήθειας προς τη χώρα μας ύψους 60 δισ. ευρώ, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι όλη η υπόθεση προήλθε από δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού τύπου.
Ανάλογη διάψευση έκανε και Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας ότι «η χώρα μας δεν κάνει καμιά συζήτηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την έγκριση νέου δανείου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 60 δισ. ευρώ». Αυτό τώρα εμείς γιατί δεν το πιστεύουμε......
expression-gr.

Read more...

Κλέφτες...


Read more...

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN6o50s-2gNIdA24IH8nhnc6YN7z7faCZbWPRwt2-dPVchJp8EM82PdlZSdhXEbz8E2NB0qEOQ9c26ieDzMDACUIPsfpwC517ultSQKHqeKLYta8uK2F06qAhPyCLtoAH0IJiap1ajIhsM/s640/poreia-110511-5.jpg
Ο λαός απαίτησε ένα όχι....το «όχι» της επιβίωσης !!

Read more...

Ερώτηση στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δρούτσα αναφορικά με την στρατηγική χρηματοδότησης των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).
Η Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό στη βάση ποιου σκεπτικού το Υπουργείο σχεδιάζει να καταρτίσει τη στρατηγική του για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ,με τι μέτρα και πρωτοβουλίες το Υπουργείο θα προστατέψει τις ΜΚΟ από κακές πρακτικές επιτήδειων, και σε τι στάδιο βρίσκεται...
η έρευνα των ύποπτων ΜΚΟ που ως τώρα χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο.

Read more...

Υποβάθμιση του ΟΤΕ από τη Moody's

Κατά μία βαθμίδα

http://img.protothema.gr/B8CB063FABD9209DB678759DDD05BB3A.jpg
Κατά μία βαθμίδα στην κλίμακα της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισε τον ΟΤΕ η Moody's Investors Service. Από τη βαθμίδα Baa3 που ήταν, κατέβηκε στην Ba1.

Η θέση του πάντως είναι καλύτερη από τη θέση της ελληνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται τρεις θέσεις πιο κάτω, στο Β1. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θέση που υποβαθμίστηκε την Τετάρτη ο ΟΤΕ βρισκόταν η Ελλάδα έως τις 7 Μαρτίου 2011.

Ο λόγος για την αρνητική αυτή αξιολόγηση είναι οι αναθεωρημένες προσδοκίες της Moody's μετά τις επιδόσεις του ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων επιδείνωση στα έσοδα και τις ταμειακές ροές.

Ταυτόχρονα, η Moody's υποβάθμισε α) σε Ba1 από Baa3 τα διεθνή μεσοπρόθεσμα αξιόγραφα προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης (GMTN), καθώς και τα διεθνή ομόλογα της θυγατρικής OTE Plc και β) τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε "Not Prime" από "Prime-3".

Η Moody΄s έθεσε αξιολόγηση Ba1 για το corporate family rating (CFR) του ΟΤΕ. Όλες οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις παραμένουν υπό αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση.
Read more...

«Πιέσεις» στη Γερμανία για... μη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Τα διεθνή ΜΜΕ «ψηφίζουν» επιμήκυνση

http://img.protothema.gr/9DBE265AFA2770C435A8B7D9140C8D59.jpg

Συνεχίζει να διχάζει αναλυτές, οικονομολόγους, αλλά και πολιτικούς η υπόθεση της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Και μπορεί πλέον όλα να δείχνουν πως κάμπτεται ακόμα και η «σκληρή» στάση της Γερμανίας, ιδίως εν όψει του επικείμενου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας και μπροστά στο αδιέξοδο, στο οποίο φαίνεται να οδηγείται το «Μνημόνιο 1» για την Ελλάδα, όμως ακόμα και τώρα η διαχείριση της κατάστασης αποτελεί case study για τους Ευρωπαίους! Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν πλέον ακόμα και κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες και δεν διστάζουν να το δηλώσουν δημόσια!!!

Χαρακτηριστική η δήλωση του οικονομολόγου της Deutsche Bank, Άλαν Ράσκιν, ο οποίος, μιλώντας στο Bloomberg, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε βάθος χρόνου, πιθανότατα μέσα στο 2012, η χώρα μας θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, αλλά παράλληλα τονίζει πως τα όσα συμβαίνουν τώρα στοχεύουν στο να μην... ξεφύγουν οι υπόλοιποι ασθενείς κρίκοι της Ευρωζώνης, προσδοκώντας με τη σειρά τους σε μια νέα διάσωσή τους αλά γκρέκα. Χρησιμοποίησε δε την έκφραση: «Στόχος των Ευρωπαίων είναι να κρατήσουν το πιστόλι στον κρόταφο όσων βρίσκονται στην ίδια θέση με την Ελλάδα, ώστε να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους»…

Η άποψη αυτή φαίνεται να βρίσκει θιασώτες και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Με τον κορυφαίο αρθρογράφο του CNBC, Σάιμον Χομπς, να γράφει σήμερα πως μια αναδιάρθρωση στην Ελλάδα θα ήταν καταστροφική και θα είχε «ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην Ευρώπη», τέτοιες που ουσιαστικά «αναγκάζουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την υπόλοιπη Ευρώπη να δανείσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της και να μην ξεκινήσει ένα ντόμινο από αναδιαρθρώσεις, με την Ιρλανδία να ακολουθεί την Ελλάδα σε μια στάση πληρωμών».

Για επιμήκυνση του χρέους κάνει λόγο και ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Τακατόσι Κάτο. Τάχθηκε αναφανδόν κατά της «αρχικής» γερμανικής συνταγής περί χορήγησης νέων δανείων -χωρίς επιμήκυνση ή κούρεμα- στο υπάρχον χρέος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ένας νέος δανεισμός θα επιδεινώσει τα προβλήματα της Ελλάδας, διαιωνίζοντας ένα φαύλο κύκλο.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο κρίσιμο ραντεβού για την Ελλάδα είναι αυτό της επόμενης Δευτέρας, όπου θεωρείται απολύτως βέβαιο πως το Eurogroup θα κληθεί να μελετήσει μια αναθεώρηση του σχεδιασμού του υπάρχοντος Μνημονίου. Με τα αποτελέσματα του ενός χρόνου εφαρμογής του να αποδεικνύονται -πέραν πάσης αμφιβολίας- τουλάχιστον ανεπαρκή.

Και μπορεί τη Δευτέρα στο Eurogroup να μην αναμένονται τελεσίδικες αποφάσεις, εξάλλου νωρίτερα σήμερα ο ίδιος ο υφυπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Γιαν Άσμουσεν, το ξεκαθάρισε στο πρακτορείο Reuters, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να δοθεί ένας «πειστικός οδικός χάρτης κινήσεων», για να μην οργιάσουν εκ νέου οι κερδοσκόποι. Ίδωμεν...

Read more...

Δεν έλειψε η ένταση από άλλη μία πορεία...

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


http://img.protothema.gr/DB428192F4432B48C9520285F4C9BD55.jpg
Αποκαταστάθηκε η τάξη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς «έσβησαν» και οι τελευταίες «εστίες» επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Όλοι οι δρόμοι δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Στην περιοχή των Εξαρχείων καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης επεισόδια και ρίψεις δακρυγόνων μετά την πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ομάδες νεαρών προξένησαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ κάποιο μπήκαν και στο χώρο του Πολυτεχνείου. Μεμονωμένα επεισόδια μικρής έκτασης με πετροπόλεμο καταγράφονταν πέριξ του Πολυτεχνείου ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια τα επεισόδια πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις. κολούθβς σημειώθηκαν «οδομαχίες» στην οδό Πανεπιστημίου. Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και προσαγωγές.

Κατά τα λοιπά τόσο η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως, όσο και νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ, είχαν μεγάλη συμμετοχή.
Read more...