Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«Αρχή περιόδου αβεβαιότητας» Τράπεζα της Αγγλίας: Το Brexit θα πλήξει την οικονομία της χώρας


Τράπεζα της Αγγλίας: Το Brexit θα πλήξει την οικονομία της χώρας
  (Φωτογραφία:  Reuters )Λονδίνο
Η Τράπεζα της Αγγλίας εξέδωσε την Πέμπτη την πιο ξεκάθαρη, μέχρι στιγμής, προειδοποίησή της αναφορικά με το Brexit, λέγοντας ότι μια έξοδος από την ΕΕ πιθανότατα θα πλήξει την οικονομία και θα οδηγήσει σε διολίσθηση τη στερλίνα, προκαλώντας την αντίδραση των υποστηρικτών του Brexit.

«Μια τέτοια ψήφος πιθανότατα θα έχει αποτέλεσμα μια εκτεταμένη περίοδο αβεβαιότητας για τις προοπτικές της οικονομίας, και τις προσδοκίες για την ανάπτυξη των εξαγωγών» είπε η τράπεζα.

«Αυτή η αβεβαιότητα είναι ικανή να μειώσει την ζήτηση βραχυπρόθεσμα ... (και) να έχει σημαντικές περιπλοκές στις τιμές, και ειδικότερα στην ισοτιμία» πρόσθεσε.

Υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ είπαν πως η κεντρική τράπεζα εγκατέλειψε την επίσημη αμερόληπτη στάση της για το δημοψήφισμα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απτόητοι οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις Στις Οινούσσες ο Π.Καμμένος, εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής


Στις Οινούσσες ο Π.Καμμένος, εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής
Ο Π.Καμμένος με τη στολή παραλλαγής στο γραφείο του  
Αθήνα
Στις Οινούσες βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία, μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων (για τέταρτη συνεχόμενη μέρα) πάνω από το νησί και την Παναγιά.
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν και την Πέμπτη τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών, από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ:

Στις 11:33 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 22.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, στον αυτό χρόνο, μετά από εικονική αερομαχία.

Ακολούθησαν πτήσεις τους πάνω από την Παναγιά στις 11:41 και 11:46 στα 26.000 πόδια, στις 11:50 στα 25.500 πόδια, στις 11:53 στα 26.000 πόδια και στις 12:19 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 34.000 πόδια.

Ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Καίριο πλήγμα στην αγορά»...


«Καίριο πλήγμα στην αγορά» η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ
...η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ...

Την εκτίμησή του ότι ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, από 23% που είναι σήμερα, θα αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για την αγορά, διατυπώνει ο...
πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «η αύξηση της φορολογίας, έμμεσης ή άμεσης, οδηγεί την αγορά σε χειμερία νάρκη από την οποία δύσκολα θα εξέλθει».

«Έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η αγορά ασφυκτιεί υπό το βάρος της οικονομικής ανομβρίας, της έλλειψης ζήτησης, των αλλεπάλληλων λουκέτων και των υπέρμετρων φόρων. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση, δεν το αντιλαμβάνεται και απεργάζεται νέα αποσπασματικά μέτρα που θα ικανοποιήσουν απλά άμεσες ανάγκες» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος σε σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι «η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για σωρεία ζητημάτων, από τα οποία κανένα δεν φαίνεται να οδεύει προς τη λύση» και καταλήγει: «Ευελπιστώ, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οι δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό όφελος για την αναστροφή του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος».

Read more...

Ηλεκτρονική: Πρωτοβουλίες από το υπ. Εργασίας...





...για την ανακούφιση των εργαζομένων...


Η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Ο Γ. Κατρούγκαλος επανέλαβε...
την πάγια δέσμευση του υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουγείο Εργασίας:

Η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας δεν πραγματοποιήθηκε αφού η εταιρεία δεν παρουσιάστηκε εν όψει του ότι το αίτημα της για πτώχευση έγινε δεκτό και ήδη ορίστηκε σύνδικος. Πραγματοποιήθηκε όμως συνάντηση του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας με τους εργαζόμενους της εταιρείας και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια δέσμευση του Υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας. 

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στην διάθεση του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης) ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους ιδίως δε τις αποζημιώσεις. 

Πηγή left.gr

Read more...

Κατέθεσε τη μήνυση εναντίον της Γεροβασίλη ο Σαμαράς...



«Σε πανικό η αξιωματική αντιπολίτευση» απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης για...
εμπλοκή του πεθερού του αδερφού του στη λίστα Λαγκάρντ.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και για την αγωγή, όταν λήξει η αποχή των δικηγόρων ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές για το ασφαλιστικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστό ότι «θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου καθώς και των μέσων μαζικής ενημέρωσης («Παραπολιτικά», «Κουτί της Πανδώρας» και «Δημοκρατία») για όσα εν γνώσει τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του» για offshore εταιρείες συγγενικών του προσώπων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε σχολιάσει το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» υπογραμμίζοντας ότι «και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος».

«Σε πανικό η αξιωματική αντιπολίτευση»

Απάντηση για τη μήνυση έδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται και στην μήνυση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Καταδεικνύουν Τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στη σχετική ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι η Ν.Δ. «ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής». 


efsyn.gr

Read more...

«Διαρρέουν» ότι και ο Σουλτς συμφώνησε...


«Διαρρέουν» ότι και ο Σουλτς συμφώνησε σε όλα με τον Τσίπρα
...σε όλα με τον Τσίπρα...
Μετά τον Ολάντ, ο πρωθυπουργός είδε και τον πρόεδρο της Ευρωβουλής πίσω από κλειστές πόρτες, δίχως να ακολουθήσουν δηλώσεις - Από το Μαξίμου λένε πως...
κοινός τόπος ήταν ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Πλήρως ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κατανόησε τις ελληνικές θέσεις και συμμερίστηκε την άποψη να  κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο, παρουσιάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση.  

Από το Μαξίμου, όπως περίπου έλεγαν και χθες, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αναφέρουν ότι υπήρξε κοινός τόπος όχι μόνο επί της ουσίας -ότι δηλαδή  δεν χρειάζονται νέα μέτρα- αλλά και επί της διαδικασίας, να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. 

Η στήριξη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν στείλει πολλάκις μηνύματα άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, καλώντας την ελληνική πλευρά να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. 

Κατά το δείπνο εργασίας που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός εξήγησε στον κ. Σούλτς την κίνηση να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών δύο νομοσχέδια, χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση και συμφωνία με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να αποφασίζει τον τρόπο κατανομής των μέτρων. 

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Τσίπρας εξήγησε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ουσία των δύο νομοσχεδίων. Επανέλαβε τη θέση ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Παράληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε μέσω Twitter το γεγονός των κοινών πεποιθήσεών που έχει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη» έγραψε, ενώ, σε άλλη ανάρτησή του, σημείωσε: «Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη συνάντηση και με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, που παρακολουθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας, κ. Γκουαλτιέρι, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων.
protothema.gr 

Read more...

Παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου...


...ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...
Το κυβερνών κόμμα, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αυτονόητη την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Κάρμαντζη, με αφορμή την ανάρτησή του όπου ανέφερε...
«καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!».
«Η δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!"  του Αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Κάρμαντζη παραπέμπει ευθέως στη ρητορική του μίσους της άκρας δεξιάς.  Θεωρούμε αυτονόητη την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη μετά από αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσουν ρητά τις απόψεις αυτές και να αποβάλουν τα ακροδεξιά στοιχεία από το κόμμα τους».

Το θέμα ξεκίνησε από ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Σταμάτης Κάρμαντζης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε «Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι οτι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!».

Στην συνέχεια και μετά τον σάλο που ξέσπασε από την ανάρτηση, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε αναδίπλωση, λέγοντας πως  «η ανάρτηση μου, δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα».
thepressproject.gr

Read more...

Σε ένδεια το 22,2% του ελληνικού πληθυσμού

Φτώχεια
Σε κατάσταση ένδειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 8,2%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα...
το ποσοστό του πληθυσμού της Ε.Ε. που στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, το 2015 στην Ελλάδα βρίσκονταν σε ένδεια περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι και συνολικά στην Ε.Ε., 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στην Ε.Ε. το ποσοστό αυτό άρχισε να μειώνεται από το 2012 και μετά (από 9,9% το 2012 σε 8,2% το 2015), στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση από 19,5% το 2012, σε 20,3% το 2013, 21,5% το 2014 και 22,2% το 2015.

Σε κατάσταση ένδειας βρίσκεται στην Ε.Ε. το 8,3% των νοικοκυριών με δύο ή περισσότερους ενηλίκους με παιδιά, το 6% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά και το 17,3% των μονογονεϊκών οικογενειών.
efsyn.gr



Read more...