Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της VPRC









Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της VPRC
Ισχυρό προβάδισμα 13,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί την Πέμπτη και στην οποία τα κόμματα της Αριστεράς παρουσιάζουν σημαντική άνοδο.

Η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 18,5% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% με τον ΛΑΟΣ να συγκεντρώνει 7%.

Ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 6,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,5%. Η Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν ποσοστό 2%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5%.



Πηγή: Επίκαιρα


Σχετικές φωτογραφίες:



vprcepikairadhm.jpg

Read more...

Δεν θέλει ακροδεξιούς στην κυβέρνηση ο Καστανίδης

Δίνει, ωστόσο, ψήφο εμπιστοσύνης


http://img.protothema.gr/AFD75C34B83290B6C00C2A4804B6337D.jpg
Ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης με επιστολή του ενημερώνει ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καταδικάζει όμως «τη συμμετοχή της ακροδεξιάς σε αυτή».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καστανίδης έχει ήδη δηλώσει ότι θα «αγωνιστεί για την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου».

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης απέστειλε μάλιστα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Η παρεχόμενη ψήφος εμπιστοσύνης μπορεί μεν να είναι κατά το Σύνταγμα αδιαίρετη, τούτο όμως δεν ακυρώνει το δικαίωμα του ψηφίζοντος βουλευτή να ερμηνεύσει την ψήφο του και να καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση του.

Εθνικό καθήκον μου επιβάλλει να παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να επιτελέσει το έργο της με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Η θετική, όμως, ψήφος μου δεν πρέπει να ερμηνευτεί καθ' οιονδήποτε τρόπο ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών που προέρχονται από το χώρο της Ακροδεξιάς. Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς που υπηρέτησαν τη χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος.

Αν το έκανα, θα ακύρωνα την προσωπική μου διαδρομή και την οικογενειακή μου ιστορία.

Αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ελπίζω να μην δικαιωθεί ο Αντενάουερ που προσδιόρισε την Ιστορία ως το σύνολο των πραγμάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».
Read more...

Δημοσίευση ονομάτων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό ανήγγειλε ο Ευ.Βενιζέλος

Κοινές μετοχές για τη επανακεφαλαιοποίηση



Αθήνα
Μόλις αρθούν τα εμπόδια πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα προσώπων που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό «κουνούν το δάχτυλο» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά το κλείσιμο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Όπως ακόμη είπε ο υπουργός, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Τόνισε δε ότι πολλοί θα μείνουν άφωνοι γιατί πρόκειται για άτομα που «μιλούν κουνώντας το δάχτυλο» αλλά δεν στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα έχοντας αποσύρει από αυτό χρήματα και περιορίζοντας τη ρευστότητα του.

Σχετικά με την ανασυγκρότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ο υπουργός σημείωσε πως «εφόσον οι ιδιώτες παλιοί μέτοχοι δεν καλύπτουν την αύξηση κεφαλαίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης εισέρχεται ως μέτοχος με κοινές μετοχές που είναι υποχρεωμένο να διαθέσει μέσα σε 2 χρόνια με εύλογο τίμημα - κάτι που συνεπάγεται όφελος του Δημοσίου».

Επιπλέον, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι η καταβολή των μισθών και των συντάξεων του Δημοσίου θα γίνει «εμπρόθεσμα και πλήρως» αλλά για να συμβεί αυτό, «θα πρέπει τα διαθέσιμα του Δημοσίου να επαρκούν, να μπορούμε να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες. Να κάνουμε δηλαδή όσα απαιτούνται προκειμένου να μας καταβληθεί η εμπροθέσμως η έκτη δόση».

«Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία - παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα. Δεν χρειάζεται να είμαστε αμήχανοι ούτε επαμφοτερίζοντες όταν καλούμαστε να τοποθετηθούμε για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης» ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ο υπουργός.

Παρατήρησε ακόμη πως «όλοι εδώ μέσα γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη πολιτική πρόταση. Μπορεί να θέλουν κάποιοι πολιτική έξω απ'την Ευρώπη, αλλά αυτό δεν είναι διατυπωμένο κατά τρόπο ολοκληρωμένο και υπεύθυνο. Μπορεί να θέλουν κάποιοι μιαν άλλη Ευρώπη, αλλά αυτή θα πρέπει να προκύψει με αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Εμείς πρέπει και σ' αυτό να κάνουμε το θεμελιώδες μας καθήκον: Να σώσουμε τη χώρα, να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας, να δώσουμε στον Ελληνα πολίτη το δικαίωμα να αισιοδοξεί και να ελπίζει».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τον διέγραψαν...


Εκτός Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος. Παραμένει μέλος του κόμματος...
Σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, παρέμεινε ο κ. Π. Καμμένος.
Η επιμονή του βουλευτή Β΄ Αθηνών τον οδήγησε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., διότι ήταν δεδομένη η εντολή του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, ότι...

δεν επιδέχεται καμία παρέκκλιση από το πλαίσιο που έχει ο ίδιος θέσει.

Ο κ. Καμμένος σε συζητήσεις που έχει τις τελευταίες ώρες με πολιτικούς του φίλους, συναδέλφους του βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους, ξεκαθάριζε ότι ακόμα και εάν διαγραφεί, θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής που θα στηρίζει όμως τη Ν.Δ.

«Εάν με διαγράψει η ΝΔ για τις θέσεις τις οποίες είχε η ΝΔ πριν από 4 ημέρες -γιατί εγώ αυτό που κάνω είναι να παραμένω σε αυτές τις θέσεις που έλεγε το κόμμα μου όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο, δεν είναι κάποιες καινούργιες θέσεις τις οποίες τις φαντάστηκα- εγώ θεωρώ πως παραμένω στη ΝΔ» είναι η άποψή του.

Ο προβληματισμός ήταν έντονος στην ηγετική ομάδα, καθώς στο κόμμα έφταναν μηνύματα από την κομματική βάση να μην υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις, αλλά η απόφαση του κ. Σαμαρά ήταν δεδομένη και δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Όμως μια λύση που πρόκριναν μια σειρά από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν ο κ. Σαμαράς να αποπέμψει τον κ. Καμμένο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αλλά να μην υπάρξει διαγραφή του βουλευτή από το κόμμα.

«Δεν θα πράξει κάτι αντικαταστατικό. Θα κινηθεί εκτός γραμμής για ένα μείζον ζήτημα και άρα οφείλει ο κ. Σαμαράς να τον διαγράψει από την Κ.Ο. Όμως δεν κάνει κάτι που είναι αντίθετο στο καταστατικό και στην ιδεολογία του κόμματος και άρα δεν μπορεί να αποφασιστεί διαγραφή του από τη Ν.Δ.» ανέφερε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος με μακρά κομματική εμπειρία.

Παράλληλα θύμισε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου πολλοί βουλευτές είχαν βρεθεί εκτός Κ.Ο., γιατί δεν συντάχθηκαν με την επίσημη γραμμή εντός Κοινοβουλίου, αλλά δεν διαγράφηκαν από το κόμμα.

Εξάλλου, όπως έλεγε το ίδιο στέλεχος στο «Βήμα» η κοινοβουλευτική ιστορία της Ν.Δ. υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, όπου βουλευτές βρέθηκαν εκτός Κ.Ο. , αλλά παρέμειναν στο κόμμα.

Η επιλογή να μην βρεθεί εκτός κόμματος θα καθησυχάσει, όπως ανέφεραν στελέχη της Ν.Δ. και την κομματική βάση που εξακολουθεί να είναι «παγωμένη» από τις εξελίξεις.

Επίσης, φανηκε ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στη λογική των πειθαρχικών κυρώσεων για όσους κινούνται πλέον εκτός γραμμής και δεν δέχεται αποκκλίσεις...



Read more...

Σκανδαλίδης καλεί Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής του...



Να εμφανίσει τάχιστα πρωτοβουλίες για την ανάταξη του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στην ομιλία του στη Βουλή , καλώντας έτσι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει τις διαδικασίες για ...


εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα. Να σημειωθεί ότι στις 12 Νοεμβρίου έληξε και τυπικά η θητεία του Γ. Παπανδρέου ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
«Η πορεία πρέπει να είναι συντεταγμένη και η ενότητα να είναι στις βάσεις της πολιτικής και του προγράμματος και όχι στις ανούσιες διακηρύξεις και τους διαγκωνισμούς. Οι λύσεις πρέπει να είναι δημοκρατικές και θεσμικές. Το αποτέλεσμα να είναι αναμφισβήτητο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου να εμφανίσει τάχιστα το χρονοδιάγραμμα και τον ορίζοντα των πρωτοβουλιών για την ανάταξη του πολιτικού μας χώρου. Θα ανοίξει καθαρά το δρόμο που θα ακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες, θα προσδιορίσει τις διαδικασίες, θα θέσει τα πάντα επί τάπητος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης.
«Είναι ευκαιρία», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «να δούμε την ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος και των θεσμών της δημοκρατίας. Να ανακτήσουν τα πολιτικά κόμματα το νήμα που τα νομιμοποιεί στην κοινωνία, πριν καταπλακωθούν πάνω στα ερείπια της μεταπολίτευσης. Η παράταξή μας πρόσφερε πολλά, αλλά πρέπει να προσθέσει και κάτι στον εαυτό της»
http://www.antinews.gr



Read more...

Παλικάρι ο Χρήστος Κατσούρας – ΠΑΣΟΚ!,,,



Φοράει παντελόνια και ψήφισε ΟΧΙ!...


Από τη Σίβυλλα...



Read more...

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

Δύο «διαρροές» από ΠΑΣΟΚ, μία από ΝΔ

Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και βουλευτές
Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και βουλευτές (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ψήφο εμπιστοσύνης, με 255 υπέρ και 38 κατά, έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

Καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος -ο οποίος διεγράφη λίγο αργότερα από την ΚΟ της ΝΔ- ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν δεν ετέθη θέμα διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές. Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Έλα Παπαδημητρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιανής και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρας Χατζηδάκης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ήταν απών, χωρίς να έχει αποστείλει επιστολή του για την πρόθεση ψήφου του.

Απόντες ήταν επίσης τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Γ.Μαυρίκος, Ι.Ζιώγας και Στα.Σκοπελίτης), οι οποίοι έστειλαν επιστολές, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν θα καταμετρηθούν.

Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα με την δευτερολογία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης αλλά και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε στη χώρα μας. «Ο δρόμος είναι μακρύς» τόνισε ο κ. Παπαδήμος και πρόσθεσε πως χρειάζεται κόστος προσαρμογής και θυσίες.

Υπογράμμισε δε πως οι θυσίες πρέπει να επιμεριστούν δίκαια και πρόσθεσε ότι χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα μπορέσει η χώρα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα. «Πρέπει να έχουμε τη ματιά μας προσηλωμένη στους ανέργους και ιδιαίτερα τους νέους», τόνισε ο Λ.Παπαδήμος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η άρνηση εκτέλεσης διαταγής καταστολής όχλου, «γέννησε» το πραξικόπημα...



Καρατόμησαν σε μια νύχτα την ηγεσία του Στρατού επειδή αρνήθηκε να τοποθετηθεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες! Νέες αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους! Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011;

Στα 14 χρόνια λειτουργία μας, είδαμε τον...
Στρατό να χρησιμοποιείται άλλοτε ως μέσο μπίζνας, κομπίνας και καταλήστευσης των ταμείων του κράτους, από πολιτικούς με of shore εταιρίες και μεθόδους αποπληρωμής αλά Goldman Sachs!

Μεθόδους που σου επέβαλαν να αγοράσεις οπλικά συστήματα, σου έβρισκαν τράπεζα να σου δανείσει, συμβόλαια συντήρησης του εξοπλισμού και εταιρίες να... σου εκπαιδεύσουν το προσωπικό! Τετραπλό κέρδος δηλαδή, μιας και χωρίς μία αποκτούσες ένα πολυδιαφημισμένο οπλικό σύστημα για να κάνεις τον μπαμπούλα στην περιοχή!

Μόνο που σε όλο αυτό το αμαρτωλό σύστημα, ένα ποσοστό που ξεπερνούσε πάντα το 65%, όδευε σε κομματικά ταμεία, of-shore επιχειρήσεις, τσέπες πολιτικών καθώς και μεσαζόντων των οπλικών συστημάτων!

Και ο λαός, πλήρωνε πάντα ως… κύριος (για να μην χρησιμοποιήσω την πασίγνωστη διεθνώς ελληνική λέξη) τα κόλπα που οργάνωνε η Goldman Sachs και τα τσιράκια της!

Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο αμαρτωλό σύστημα να υπήρξαν ΚΑΙ στρατιωτικοί που «πάτησαν» τον όρκο τους και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! Είμαι βέβαιος γι αυτό!

Όμως οι στρατιωτικοί αυτοί, είναι κατά την κρίση μου ελάχιστοι!
Λίγο περισσότεροι είναι αυτοί, που πιέστηκαν από πολιτικούς, ενέδωσαν και έβαλαν τελικά την υπογραφή τους έτσι ώστε να αγοράσουμε ότι ποιο άχρηστο είχε κατά καιρούς η παγκόσμια αγορά!
Σίγουρα όμως, δεν είναι αυτοί οι υπαίτιοι της κούρσας των εξοπλισμών! Σίγουρα δεν είναι αυτοί οι διοργανωτές του πάρτι της λεηλασίας της περιουσίας του Ελληνικού Λαού!

Χρηματοδότες – έμποροι όπλων, υπουργοί και Πρωθυπουργοί, είναι οι κατ εξοχής υπαίτιοι της τεράστιας και διαχρονικής αυτής λεηλασίας!

Όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι διαφεύγουν στον τέως υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη!

Ή για να είμαι ποιο δίκαιος, προσποιείται ότι του διαφεύγουν, διότι τα γνωρίζει πολύ καλά!

Το ΠΑΣΟΚ, με τις αγορές του «αιώνα» σε αμερικανικά κυρίως προϊόντα την δεκαετία του 80 και 90, σπατάλησε τρισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές Αμερικανικής Πραμάτειας της Goldman Sacks, και το μόνο που κατάφερε είναι να αμφισβητηθεί το μισό Αιγαίο, να χάσουν τη ζωή τους τρία παλληκάρια μας στα Ίμια και δέκα Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο!

Κατά τα άλλα, το μαύρο χρήμα έρεε άφθονο στα κομματικά γραφεία, και οι βίλες των υπουργών γινόντουσαν ολοένα και ποιο χλιδάτες, άλλοτε από τα δωράκια των εμπόρων, άλλοτε από τις χρηματοδότριες τράπεζες και άλλοτε από το απ ευθείας μπαξίσι που έπαιρναν ως ΜΙΖΑ !

Μέσα σε ένα τέτοιο πανάθλιο και διεφθαρμένο κράτος-φέουδο, οι Στρατιωτικοί στην Ελλάδα, ούτε είχαν την δυνατότητα ούτε και κατάφεραν ποτέ να επιβάλουν τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών στις πολιτικές ηγεσίες!

Για την ακρίβεια, όχι «Πραξικόπημα» δεν μπορούσαν να κάνουν, αλλά ούτε καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για καθημερινά θέματα λειτουργίας του Στρατεύματος!

Η δομή, η σύνθεση και η λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως γνώμονα την ύπαρξή του μόνο και μόνο γιατί δίπλα μας βρίσκεται η Τουρκία!

Οι κομματικές αντιθέσεις είχαν εισχωρήσει και στο στράτευμα, το οποίο είχε γίνει μετά το 74, η απόλυτη εικόνα και ομοίωση της Ελληνικής Κοινωνίας!

Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι θα μπορούσαν πέντε- δέκα Αξιωματικοί να κάνουν κίνημα στον στρατό, ή είναι άσχετος, ή είναι μεγάλος ψεύτης ή έχει δηλώσει «τρανσέξουαλ» και δεν πήγε καν στο Στρατό (συγχωρέστε με αλλά δεν άντεξα και το έγραψα)!

Διότι, όποιος υπηρέτησε έστω και ένα εξάμηνο στον Ελληνικό Στρατό, γνωρίζει καλά, ότι για να δοθεί μια διαταγή να κινηθούν άρματα και οχήματα του Στρατού, ισοδυναμεί στην ουσία με την … Ανάσταση του Λαζάρου!!!

Ποιο εύκολα μπορεί να αναστηθεί ένας νεκρός, παρά να κινηθεί μια μονάδα σε πολιτική ζώνη!

Ποιο εύκολα τετραγωνίζεις έναν… κύκλο, παρά να κάνεις κάτι στον Στρατό χωρίς να σε πάρουν είδηση… πριν καν το σκεφτείς!

Δεν θα αναλωθώ στο γιατί και στις γενεσιουργές αιτίες της αδυναμίας πραξικοπήματος στην Ελληνικό Στρατό, γιατί αυτές είναι γνωστές σε όλους, πλην ίσως του κ. Μπεγλίτη!!!

Από τη στιγμή που οι μισοί αξιωματικοί είναι εγγεγραμμένοι σε δεξιά κόμματα και οι άλλοι μοί σε αριστερά, έναντι ποιων κύριε Μπεγλίτη θα «πραξικοπηματούσαν»; Έναντι των κομμάτων που τους τοποθέτησαν στις θέσεις τους ή έναντι των κομμάτων που αποτελούσαν τους… εγγυητές της θεωρίας … «μη πόλεμος» ;;;

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως! Αλλά στις Στρατιωτικές Αξίες του παραδοσιακού πολέμου! Όταν μιλάς σε έναν Έλληνα Αξιωματικό για Πραξικόπημα, είναι σα να προσπαθείς να μιλήσεις Κινέζικα σε έναν … Εξωγήινο!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα κύριε Μπεγλίτη!

Κι ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο!

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γιατί το είπε στις Κάννες; Γιατί το είπε ο Μπεγλίτης;

O λόγος είναι απλός!

Στην Ελλάδα, ο Στρατός είναι το εύκολο θύμα! Μπορείς να του φορτώσεις τα πάντα! Μέχρι που μπορείς να δίνεις συνεντεύξεις στο Mega την ώρα που οι Τούρκοι σκοτώνουν τα παιδιά μας και εσύ να κάνεις τον … Υπουργό!

Μπορείς να παίρνεις τη σημαία από ένα νησί και να λες ότι την πήρε ο αέρας!

Διότι όπως κατάφεραν οι πολιτικοί να μην υπάρχει συνέχεια στην πολιτική μας όταν αλλάζουν οι υπουργοί έτσι κατάφεραν να επιβάλουν την ίδια κατάσταση και στο Στράτευμα!

ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΑΔΙΑΣΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, φαίνεται από ένα και μόνο πράγμα:

Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι ετοίμαζαν πραξικόπημα, τότε, με απλές ενδείξεις, ειδικά τούτες τις κρίσιμες ώρες, θα μπορούσε ο υπουργός να τους περάσει ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ !

Γιατί δεν έγινε αυτό;

Γιατί, καρατόμησε 20 ικανότατα στελέχη ;

Γιατί σήμερα όλοι οι… κατηγορούμενοι για Αποστασία αποστρατεύτηκαν με όλες τις τιμές και δόξες καθώς και όλες τις συνταξιοδοτικές παροχές;

ΓΙΑΤΙ πολύ απλά όλα αυτά ήταν παραμύθια!

Ούτε ποτέ τους στασίασαν και ούτε ποτέ τους συναντήθηκαν έστω και για λίγο οι 20 αυτοί αξιωματικοί!

Κοιτάχτε τον Γιάγκο και πείτε μου σας παρακαλώ, αν αυτός ο άνθρωπος, σας «κάνει» για αξιωματικός που μπορεί να προβεί σε πραξικόπημα!

Μην τρελαθούμε όλοι σε τούτη εδώ τη χώρα!!!

ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;

Αν ήταν μια χώρα, που πλησίασε πολύ κοντά στην αλήθεια όσων συνέβησαν, αυτή ήταν η Γαλλία ! Στις δημόσιες συζητήσεις που έγιναν στην κρατική τηλεόραση, ο Παπανδρέου απογυμνώθηκε τόσο από Σοσιαλιστές όσο και από δεξιούς Γάλλους! Και κυρίως από Έλληνες που ζουν χρόνια στη Γαλλία και γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη χώρα!

Στην Ελλάδα το θέμα είχε καλυφθεί καλά και έπρεπε να τονιστεί προς της Γαλλία, ότι η υπογραφή των Φρεγατών μπορεί να αναθεωρηθεί αν συνεχίσουν να μιλάνε για την πραγματική πολιτική και τις αλλαγές στο Στράτευμα!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ: Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στις 7 παρά πέντε το απόγευμα, στο Γαλλικό κανάλι 5 διεξαγόταν μια μεγάλη συζήτηση με πολλούς καλεσμένους, για τα φλέγοντα θέματα της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος.

Ένας δημοσιογράφος - αναλυτής αποκάλυψε στα εκατομμύρια Γάλλων που παρακολουθούσαν την εκπομπή ότι ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ΔΕΝ ήταν το πραξικόπημα! Αυτό μπορεί να βόλευε την Ελληνική Κυβέρνηση που ήθελε πάση θυσία να κερδίσει χρόνο.

Όταν τον ρώτησαν όλοι οι παριστάμενοι, γιατί τότε τους αποστράτευσαν είπε επί λέξη: "Ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα αποτέλεσε το γεγονός πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε τη συμμετοχή του στρατού, σε επικείμενες επιχειρήσεις προστασίας πολιτικών στη Βουλή και καταστολής εξεγέρσεως του πλήθους!!!"

Η συζήτηση στο σημείο αυτό άναψε και κατόπιν αφού είπαν όλοι τις γνώμες τους, το θέμα που ακολούθησε ήταν ότι η Ελληνική αστυνομία δεν επαρκεί και εμφανίζεται κουρασμένη...

Αυτή την συζήτηση ήθελε να σταματήσει με την εμφάνισή του ο Πάνος Μπεγλίτης στο ΣΚΑΙ. Αυτή που άρχισε να γίνεται στη Γαλλία για την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή όχλου! Ήθελε να προλάβει τις διαστάσεις και να την σταματήσει εν τη γενέσει της, υπενθυμίζοντας στους Γάλλους, το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει! Το συμβόλαιο ναυπήγησης Γαλλικών Φρεγατών! Το τελευταίο βέβαια… ξέχασε να το πει !!!

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι ξεκινά η δικαίωσή μας, που πολύ νωρίτερα είχαμε αποκαλύψει την περίφημη υπόθεση με το «άνοιγμα» της «Διαταγής Καταστολής Όχλου» από το Στρατό καθώς και της Ασκήσεως Παρμενίωνας που προέβλεπε την απομάκρυνση πολιτών και πολιτικών από το Κοινοβούλιο με ελικόπτερα του Στρατού!

Όλα όσα διαρρέονται εντέχνως για δήθεν πραξικοπήματα και στάσεις αξιωματικών, αποτελούν απίθανες ανοησίες του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και όσων ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Ο λόγος της καρατόμησης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του ΣΤΡΑΤΟΥ ήταν ένας και μοναδικός!

Δεν ήθελε ο Στρατός, στην αλλαγή του νέου Αμυντικού δόγματος να αναλάβει τέτοιους επικίνδυνους ρόλους!

Ρόλους που έφερναν κοντά τις μνήμες του Πολυτεχνείου!

Τα ΜΑΤ, μετά από την κοροϊδία του υπουργού, κάνουν στην ουσία «λευκή» απεργία, και με τίποτε δεν έχουν το ζήλο που επέδειξαν στις τελευταίες διαδηλώσεις, μιας και όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, «όχι μονό δεν πήραν αυτά που τους υποσχέθηκαν, αλλά τους έκοψαν και περισσότερα»!

Έτσι, το σχέδιο της Κυβέρνησης για ένα μικτό σχήμα Στρατού και Χωροφυλακής στην Ελλάδα, έδειχνε να ναυαγεί, αφού ειδικά από την πλευρά του Στρατού, έφτασαν σε σημείο να αρνηθούν να εκτελέσουν την διαταγή «καταστολής όχλου» του ΓΕΕΘΑ!

Τέλος, επειδή κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι για όλα αυτά δεν «βγάζουμε» κάποια ντοκουμέντα, προφανώς δεν σκέφτονται ότι οι διαταγές αυτές έχουν περιορισμένο αριθμό αποδεκτών. Άρα, η ανάδειξη ενός τέτοιο εγγράφου, οδηγεί αυτομάτως και στην φωτογράφηση του ανθρώπου που το είχε... πριν από εμάς!

Τέτοια χάρη, δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε ποτέ σε κανέναν!

Κλείνω όμως με κάποια ερωτήματα:

Τόσος θόρυβος, τόση ένταση και τέτοια διάσταση που έλαβε η αποκάλυψη μας αυτή, δεν σας προβλημάτισε που δεν απασχόλησε κάποιο παραδοσιακό ΜΜΕ;

Δεν σας προβλημάτισε που ΔΕΝ διαψεύστηκε ΠΟΤΕ από κανέναν;
Όταν διαψεύδουν στο υπουργείο Άμυνας, ακόμη και … ένα ψύλλου πήδημα, δεν σας προβλημάτισε ότι ΟΥΔΕΙΣ, μπήκε στον κόπο να πει ότι τέτοια διαταγή δεν υπήρξε ποτέ;

Ότι τέτοιο σενάριο στον Παρμενίωνα δεν έλαβε ποτέ χώρα;

Δεν σας προβληματίζει, πως μόλις ένα μεγάλο Γαλλικό κανάλι, αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της Διαταγής στην Ευρώπη, ο υπουργός Άμυνας αντί για να τη σχολιάσει μίλησε για μίζες και συμβόλαια με φρεγάτες και κυπατζίδικα Γαλλικά γραφεία;

Και πολύ περισσότερο, δεν σας προβληματίζει ότι ΔΕΝ ρωτήθηκε ποτέ –έστω και off the record- ένας εκ των Αρχηγών των τριών όπλων μας, αν διάβασε ποτέ τέτοια άκρως απόρρητη διαταγή;

H γνώμη μου είναι, ότι αν θέλουμε να σώσουμε την κατάσταση στη χώρα και να περισώσουμε την τιμή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από τα κάθε λογής «σταγονίδια» … θα πρέπει άμεσα να εξοβελιστούν από το πολιτικό μας σύστημα όλοι αυτοί που ενέπλεξαν το Στρατό σε παιχνίδια «πραξικοπημάτων» και να δικαστούν από τα αρμόδια δικαστήρια!

Με το θέμα όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο μου, δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα…
γράφει ο Γιώργος Αδαλής από το aegeantimes




Read more...

Κουτρουμάνης: «Κανονικά μισθοί και συντάξεις ώς τον Δεκέμβριο»...



Κανονικά θα καταβληθούν έως το τέλος του έτους οι μισθοί και οι συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, για την πληρωμή τους όπως επεσήμανε σήμερα, στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Σύμφωνα με τον...
κ. Κουτρουμάνη «μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα» τονίζοντας ότι «όπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009, έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης που όπως είπε «είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση του χρέους».

Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι θα υπογραφεί η απόφαση που θα προσδιορίζει τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ άμεσα θα υλοποιηθεί και η συμφωνία με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, προχωρούν τα αναγκαία βήματα για την ολοκλήρωση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.

Επίσης, εντατικοποιείται η λειτουργία της εθνικής αναλογιστικής αρχής ενόψει και της αξιολόγησης της Ελλάδας και του ελέγχου του Eurogroup της 25ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι θετική η αξιολόγηση για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνονται όσες αναλογιστικές μελέτες εκκρεμούν και από το νέο χρόνο ολοκληρώνεται και η απογραφή των συνταξιούχων.

Ήδη η απογραφή έχει οδηγήσει στην άρση καταβολής 36.000 συντάξεων που δίνονταν παρά το νόμο.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην απασχόληση ανακοίνωσε ότι προωθούνται νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων και αυτό για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών δεδομένου ότι οι απώλειες των ταμείων λόγω της κρίσης είναι 4,5 δισ. ευρώ...
NEA



Read more...

Λογοδοτώ μόνο στο λαό και στη Βουλή για τις πολιτικές μου πράξεις, είπε ο Φ.Πετσάλνικος

Ομιλία στην Ολομέλεια


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τη δική του απάντηση για την εμπλοκή του στη διαδικασία ανάληψης της πρωθυπουργίας έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα, στο επίκεντρο μίας μιντιακής καταιγίδας παρά του ότι δεν είχα επιδιώξει ή σκεφτεί κάτι» είπε και εξήγησε ότι άρχισε η επίθεση όταν ο Γ.Παπανδρέου, με τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, του έκανε τη «γνωστή πρόταση».

«Με μυθεύματα, ανακρίβειες και χονδροειδή ψέματα επιδόθηκαν ορισμένοι σε αγώνα δρόμου για να με μειώσουν ως πολιτικό και ως άνθρωπο» τόνισε ο κ.Πετσάλνικος και πρόσθεσε πως όταν ρωτήθηκε πως αισθάνθηκε, σημείωσε ότι δεν ένιωσε πίκρα ή θυμό αλλά του γεννήθηκε το ερώτημα «σε ποιον οφείλουμε να λογοδοτούμε όλοι εμείς;».

»Ως πολιτικός, ως βουλευτής και ως πρόεδρος της Βουλής έχω καθήκον να λογοδοτώ για τις πολιτικές μου πράξεις στους πολίτες και σε εσάς. Δεν θα λογοδοτήσω σε κανέναν άλλο και σε κανέναν εξωθεσμικό παράγοντα» τόνισε κατηγορηματικά.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε αρχικά να προωθηθεί άμεσα το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες των πολιτικών και της αλλαγής των οργάνων ελέγχου, δεύτερον να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης του πόθεν έσχες και για άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής, δικαστικούς, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους και τρίτον να υπάρξει και ένα εύλογο τέλος όσων κάνουν χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων για να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Προϋπολογισμός – κουρελού από Βενιζέλο ...



Από το ένα στο άλλο τραγικό και χοντροειδές λάθος πέφτει ο Βενιζέλος πάνω στη βουλιμία του για εξουσία και επικράτηση στην εσωκομματική αρένα του ΠΑΣΟΚ.

Αργά το βράδυ ανακοίνωσε ότι ο Προϋπολογισμός θα κατατεθεί την Παρασκευή και προσέξτε, είναι η πρώτη φορά που ... δεν θα υπάρχει προσχέδιο! Κάθε χρόνο κατατίθεται το προσχέδιο από τον Οκτώβριο μήνα προκειμένου να γίνουν παρατηρήσεις , συζητήσεις , διορθώσεις και αλλαγές , φέτος όμως ο Βενιζέλος κατέλυσε τους θεσμούς και καταθέτει κατευθείαν Προϋπολογισμό , που ως γνωστόν αποτελεί το σημαντικότερο νομοσχέδιο του Κράτους.

Αυτό φυσικά σημαίνει δύο πράγματα : α) ότι πρόκειται για Προϋπολογισμό - κουρελού και γονατογράφημα και β) ότι τα στοιχεία του και οι προβλέψεις του θα αναθεωρηθούν έως το τέλος του έτους αφού θα ψηφιστεί εντός του Νοεμβρίου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η οικονομική χρήση.

Και καλά ο Βενιζέλος είναι άσχετος με τους αριθμούς και την οικονομική θεωρία. Ο Παπαδήμος , τραπεζίτης τέτοιου κύρους, δεν τα βλέπει αυτά;
parapolitika.gr



Read more...

"Μακεδονία Παλλάς" τέλος. Σοκ στη Θεσσαλονίκη!...


kourdistoportocali
Σοκ στη Θεσσαλονίκη από το κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου-κόσμημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, στις ... 27 Δεκεμβρίου του 2011, έρχεται το τέλος μιας κοσμοπολίτικης περιπέτειας με τους εργαζόμενους να ετοιμάζονται για μαύρα Χριστούγεννα.



Read more...

Στοιχεία σοκ για τους νεόπτωχους στην Ελλάδα...



Το προφίλ του μέσου Έλληνα έχει αλλάξει δραματικά, με δεκάδες συμπολίτες μας να μένουν κυριολεχτικά στο δρόμο, μετά τις απώλειες θέσεων εργασίας και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Πρόσφατη έρευνα άλλωστε αποκάλυψε τη... ραγδαία αύξηση των αστέγων, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που στρέφονται σε αγορές μεταχειρισμένων προϊόντων ή από "δεύτερο χέρι", προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε βασικά είδη ρουχισμού και ένδυσης.

Ουρές στους "Γιατρούς του Κόσμου"

Ταυτόχρονα, τον τελευταίο χρόνο δραματική είναι η αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται το πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου", στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ασθενείς - κατά μέσο όρο - πλησιάζουν τους 1000 τον μήνα, με το 70% αυτών να είναι Έλληνες, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν γύρω στους 500.

Τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία έχουν αλλάξει το "προφίλ" των ανθρώπων που συσσωρεύεται καθημερινά στον χώρο του πολυϊατρείου, στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια το επισκέπτονταν, συνήθως, αλλοδαποί, μετανάστες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε και μία νέα κατηγορία: αυτή των "νεόπτωχων".

Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας από 40 ως και 60 ετών, οικογενειάρχες, που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες για την υγεία τους ιατρικές εξετάσεις και να προμηθευτούν τα φάρμακα που απαιτεί η αγωγή τους.

"Οι ασθενείς σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρσι. Δεχόμαστε περίπου 200 με 250 άτομα την εβδομάδα. Είναι άνθρωποι που έμειναν χωρίς εργασία και δεν ξέρουν πώς να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο χώρος του πολυϊατρείου δεν είναι μεγάλος για να δεχτεί τόσο κόσμο και η ουρά των ασθενών φτάνει έως τις σκάλες προκειμένου να τους εξετάσουν δωρεάν οι γιατροί μας", δηλώνει η υπεύθυνη του γραφείου των "Γιατρών του Κόσμου" στη Θεσσαλονίκη Σοφία Γκαρανέ.

Και συνεχίζει: "Έχουμε σε αναμονή πάνω από 300 παιδιά για εμβόλια και δεν προλαβαίνουμε. Υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού ως και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε, με όσα μέσα έχουμε, να εξυπηρετήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους", πρόσθεσε η κ.Γκαρανέ.

Στο μεταξύ, έκκληση απευθύνουνοι "Γιατροί του Κόσμου" σε όλους για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ατόμων που επισκέπτονται τα πολυϊατρεία τους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Μειώνονται τα προϊόντα στο "καλάθι"

Στο ποσόν των 2.317,78 ευρώ διαμορφώθηκε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού τον Οκτώβριο του 2011, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 που κόστιζε 2.249,10 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αύξηση άγγιξε το 3% και υπολογίζεται στα 68,68 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε ο τομέας της στέγασης, κατά 8%, τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός αυξήθηκαν κατά 6% ενώ στον τομέα των μεταφορών σημειώθηκε αύξηση 5%.
news247.gr



Read more...

Ληστές με καλάσνικοφ πήραν ομήρους!...



Συμμορία ληστών με καλάσνικοφ εισέβαλε στην Eurobank Παλαιού Φαλήρου, άδειασε τα ταμεία και έφυγε παίρνοντας ομήρους τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή.

Οι... τρεις ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν λίγα λεπτά μετά τις 2 με μια καταδρομικού τύπου «επιχείρηση» στο υποκατάστημα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 190, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και ζήτησαν το ρευστό.

Με λεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, βγήκαν έξω παίρνοντας μαζί τους τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του υποκαταστήματος ομήρους, επιβιβάστηκαν σε όχημα και χάθηκαν στα στενά της περιοχής. Οι δύο υπάλληλοι, αφέθηκαν λίγη ώρα ελεύθεροι στην περιοχή της Πικροδάφνης.



Read more...

Γιαννίτσης: «Υπάρχει υπόγειος αφανής πόλεμος με στόχο τον Παπαδήμο»









Γιαννίτσης: «Υπάρχει υπόγειος αφανής πόλεμος με στόχο τον Παπαδήμο»
Πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για ένα αφανή πόλεμο που γίνεται κατά του πρωθυπουργού, μέσα και έξω από την χώρα.


«Παράλληλα με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης για να πάει μπροστά η Ελλάδα, υπάρχει ένας αφανής υπόγειος πόλεμος, με στόχο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη χώρα, πάνω από τα κεφάλια του ελληνικού λαού και αυτοί που τον κάνουν δεν έχουν ονοματεπώνυμο», τόνισε ο κ. Γιαννίτσης.

Ταυτόχρονα, έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «το 1994 ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε αποφασιστικά μια τιτάνια μάχη και την κέρδισε, για να μην υποτιμηθεί η δραχμή, παρά τις τεράστιες κερδοσκοπικές πιέσεις».

«Η κοινωνία έχει υποχρέωση να έχει μνήμη και να αντιστέκεται στις λοβοτομές. Υπάρχουν δυνάμεις που δρουν υπόγεια, παίζουν ή φλερτάρουν με την εμβάθυνση της κρίσης», σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης και πρόσθεσε:

«Προσωπικά αισθάνθηκα την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμα και αν η μάχη χαθεί. Και άλλοτε το έκανα. Αισιοδοξώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει υπεύθυνα τη δουλειά της και θα παραδώσει στο πολιτικό σύστημα».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε την «ανάγκη συνεννόησης για να βρούμε λύσεις, που, μετά την ανάσα της Παρασκευής, θα μας οδηγήσουν να βρούμε και άλλες ανάσες», προσθέτοντας ότι «ακούω φωνές που, μη έχοντας τι να πουν, σκαρφίζονται διάφορα για το χρόνο των εκλογών».

Ο κ. Γιαννίτσης επέκρινε όσους μιλάνε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι «η εθνική κυριαρχία κερδίζεται με πολιτικές που προσφεύγουν λιγότερο στα δάνεια, με πολιτικές που κατανοούν μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει η δανειοδότηση».
«Στην χώρα μας είναι οι ίδιες φωνές που καταγγέλλουν την παγκοσμιοποίηση και ζητούν νέες πολιτικές που απαιτούν νέα δάνεια και εξαρτήσεις», είπε.

Τέλος αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου του προσδιόρισε πέντε άξονες: Βελτίωση της λειτουργίας του «Καλλικράτη» και χορήγηση δανείων με χαμηλό επιτόκιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, επενδύσεις για τη τόνωση της απασχόλησης, συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και μεγαλύτερη κοινωνική δράση।
http://newpost.gr
Read more...

"Κρατικά" φοροδάνεια για να πληρωθούν τα χαράτσια!

Σκέψεις για χορηγήσεις με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου


http://img.protothema.gr/C0900A7E9A8126FDB048CD724057A7B4.jpg
Την παροχή εγγύησης από το Κράτος για να πάρουν δάνεια μισθοσυντήρητοι και επαγγελματίες που δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Στο οικονομικό επιτελείο ωριμάζει η ιδέα για μια νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τις εμπορικές τράπεζες, για να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν τα «χαράτσια» του Μνημονίου και να εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τραπεζίτες, για να καθορισθεί το πλαίσιο χορήγησης των φοροδανείων. Εγγυητής σε αυτά τα δάνεια θα μπει το ίδιο το Δημόσιο, καθώς οι εμπορικές τράπεζες έχουν διακόψει κάθε παροχή χρηματοδότησης.

Εφόσον εφαρμοσθεί το σύστημα αυτό, τότε η τράπεζα θα αναλάβει να δίνει ένα χαμηλότοκο δάνειο και να πληρώνει ουσιαστικά η ίδια τους φόρους των πελατών της.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία καταιγίδα φόρων, προκειμένου να πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος τον φόρο εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και τα πρόστιμα για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.

Read more...

Κίνηση ματ με Καμμένο από Σαμαρά









Κίνηση ματ με Καμμένο από Σαμαρά
Η συμπεριφορά του Σωτήρη Χατζηγάκη, πόρρω απέχει από αυτή του Πάνου Καμμένου. Ο πρώτος, εκτός των αρχικών δηλώσεων, πριν καν κριθεί από το πειθαρχικό, έκανε υβριστικές αναφορές για τον Πρόεδρο της ΝΔ. Ο δεύτερος, συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά και εκθέτοντας τις απόψεις του, δήλωσε ότι ουδέποτε θα δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη. Εξ ου και η αντιμετώπισή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι διαφορετική.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει ότι η άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να περάσει χωρίς κυρώσεις.
Ταυτοχρόνως, ο Π. Καμμένος έχει επικαλεστεί ζήτημα συνείδησης και- το επαναλαμβάνουμε, έχει καταστήσει σαφές ότι άσχετα με τις αποφάσεις του Προέδρου θα συνεχίσει να στηρίζει και τον ίδιο και το κόμμα.

Αυτό φαίνεται ότι γέρνει τη ζυγαριά και- σύμφωνα με έγκυρες πηγές- ο Α. Σαμαράς κινείται στην κατεύθυνση να διαγράψει τον Π. Καμμένο από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά όχι και από το κόμμα, σε μια ένδειξη καλών προθέσεων, για την στάση του. Με τον τρόπο αυτό, ο Π. Καμμένος θα έχει τη δυνατότητα να επανενταχθεί στο μέλλον ή να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Φυσικά κάποιοι θα σπεύσουν να πούνε ότι ο κ. Σαμαράς «ακούει» καλύτερα τις φωνές που προέρχονται από τα δεξιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως δηλώνει ότι αυτά τα… ακούει βερεσέ. Και ότι αυτό που μετράει είναι ότι ο Πάνος μίλησε από καρδιάς στον Αντώνη.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Σαμαρά, γνωρίζουν ότι είναι πείσμων και αυτόν που του κάνει πόλεμο, δεν διστάζει να τον πολεμήσει- ανεξάρτητα από το κόστος.

Γνωρίζουν όμως ότι εύκολα μπορεί να πάρει σφουγγάρι και να σβήσει τα παλιά, αν η διαφωνία είναι λογική και τεκμηριωμένη.

Read more...

«Όχι» εκλογές με λίστα από τον Σαμαρά










«Όχι» εκλογές με λίστα από τον Σαμαρά
Απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των προσεχών εκλογών με λίστα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας με βουλευτές του κόμματός του, παρουσία δημοσιογράφων, στο εντευκτήριο της Βουλής, σήμερα το μεσημέρι.

Αντιθέτως ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι συμφωνεί με το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β’ και η Α’ Αθηνών, συμπληρώνοντας όμως ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου «δεν είναι της ώρας».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σαμαράς δίνει τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και την διεξαγωγή των προσεχών εκλογών με λίστα, που φέρεται να υιοθετεί και να προωθεί ο κ. Παπανδρέου- το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε αρνητικά και την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να επιταχυνθεί η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα που υπάρχει με τα Σκόπια, λέγοντας ότι προβλήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες, δεν είναι δυνατόν να συζητιέται το ενδεχόμενο να λυθούν από μια μεταβατική κυβέρνηση εκατό ημερών. Υπενθυμίζουμε ότι εναντίον της αλλαγής του εκλογικού νόμου έχουν ταχθεί και πολλά από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Read more...

Η Ρεγγίνα (του Γιώργου) φύλακας- άγγελος και του Παπαδήμου









Η Ρεγγίνα (του Γιώργου) φύλακας- άγγελος και του Παπαδήμου
Πηγαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κάλεσε για να τον βοηθήσει μια παλιά του συνεργάτιδα στην τράπεζα, η οποία και ανέλαβε τα χρέη της ιδιαιτέρας γραμματέως.

Οι υπόλοιποι συνεργάτες αναμένονται, αλλά το Μαξίμου δεν έχει μετατραπεί σε κτίριο- φάντασμα. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν. Προς το παρόν, ο νέος πρωθυπουργός αρκείται στο να εξυπηρετείται από τους συνεργάτες του… παλιού. Ο Γιώργος βλέπετε, με τον διακαή πόθο που είχε για να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας, εκτός από το I pad, του παρέδωσε τα πάντα και τους… πάντες. Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει η Ρεγγίνα Βάρτζελη, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας για την υποστήριξη του έργου του Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού.

Η κυρία Βάρτζελη, γνωρίζει όλα τα κυβερνητικά «μονοπάτια» και αντικειμενικά θα βοηθήσει τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας, για όσο χρονικό διάστημα οι Λ. Παπαδήμος και Γ. Παπανδρέου το θελήσουν. Στο Μαξίμου όμως, μεταξύ άλλων, παραμένει και ο Γιώργος Ελενόπουλος, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου, μιας και το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού αναζητείται.


Αλέξης Παλαιολόγος
Read more...

Για χρέη προς το δημόσιο συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline Λέων Λεβής

Νέα υπόθεση φοροδιαφυγής


http://img.protothema.gr/601918F67D9BE9B4B124C41F6EBEF24C.jpg
Συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ο ιδιοκτήτης των γνωστών κέντρων αισθητικής Bodyline – Silhouette Λέων Σ. Λεβής.

Ο 72χρονος, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αισθητικής και της διαφήμισης, χρωστούσε στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 625.663,47 ευρώ. Ο Λέων Λεβής, συνελήφθη σήμερα το πρωί από τους αστυνομικούς του τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας στην περιοχή της Φιλοθέης όπου και διαμένει ενώ αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη σύλληψη μεγαλοεπιχειρηματία για φοροδιαφυγή τις τελευταίες ημέρες. Είχαν προηγηθεί η σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση του κομμωτή των επωνύμων Nicolas - Νικολάου Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκη και του Γεώργιου Α. Πετζετάκι της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών και Ελαστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του κ. Λεβή σχετίζονται με ΦΠΑ αλλά κι άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Είχε προχωρήσει σε έναν σχετικό διακανονισμό το 2009, όμως στη συνέχεια δεν είχε αποπληρώσει τις κανονισμένες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει προ μερικών εβδομάδων να τακτοποιήσει και άλλη σημαντική οικονομική εκκρεμότητα με το ελληνικό δημόσιο.
Η ιστορία των Bodyline
Ο Λέων και η Έστερ Λεβή είναι Ελληνο-εβραίοι. Το πρώτο παράρτημα των ισντιτούτων αδυνατίσματος Bodyline δημιουργήθηκε το 1968. Hταν η εποχή που το πρότυπο της «γεμάτης» καλλονής παραχωρούσε το σκήπτρο στην Tουίγκι. Tα αδύνατα αλλά γυμνασμένα μοντέλα ήταν πια «in», ενώ η επιστήμη τόνιζε τη σχέση υγείας και λεπτής σιλουέτας.

H άνθηση του κλάδου την περίοδο 1995-2000 έφερε την εταιρεία δυναμικά στο προσκήνιο. ήταν και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι η κορυφαία εταιρεία αδυνατίσματος.

O όμιλος έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο επέκτασης με νέα καταστήματα, σήμερα βρισκόταν στη φάση της ποιοτικής αναδόμησης. Σήμερα ο όμιλος διαθέτει 20 studios στην Eλλάδα από την Ξάνθη μέχρι τα Xανιά και 3 στην Kύπρο. Aπασχολεί σε μόνιμη βάση 1.700 άτομα τα οποία τις περιόδους αιχμής ξεπερνούν τα 2.000. Oι πελάτες είναι αυτήν τη στιγμή 150.000 περίπου.

Read more...

Γραπτές δεσμεύσεις μόνο από τον Παπαδήμο θέλουν τώρα οι Ευρωπαίοι!

Ξεμπλοκάρει η έκτη δόση ;


http://img.protothema.gr/BF9DDE9BD62704E389D8C4572D9DD91E.jpg
Η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα έχει ληφθεί ως το τέλος του μηνός, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμά της.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, οι Βρυξέλλες δίνουν περιθώριο ως το τέλος Νοεμβρίου στη νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει λεπτομερώς τον «οδικό της χάρτη», «τις προθέσεις της και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την Τρόικα».

Δεν είναι ακόμη καθαρό αν οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σηματοδοτούν αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πιεστικό αίτημα προς τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση να εγγυηθούν εγγράφως ότι θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μετά τον κ. Αντώνη Σαμαρά που επί μία εβδομάδα επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπογράψει, σήμερα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι "έχουμε μπέσα και φιλότιμο, δεν χρειάζονται υπογραφές".

Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι η λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο μπορεί να δοθεί μέσα από την πρόταση του κ. Σαμαρά : παροχή γραπτών εγγυήσεων από το νέο πρωθυπουργό ο οποίος έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ -άρα δεσμεύει και τα κόμματα αυτά για το διάστημα που θα παραμείνει στην πρωθυπουργία- και παράλληλη κοινοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων των αρχηγών υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια γίνεται σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στη δέσμευση που ανέλαβαν οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου χωρίς παρεκκλίσεις.

Η απάντηση στο ερώτημα αν οι Βρυξέλλες αποσύρουν το αίτημα για παροχή γραπτών διαβεβαιώσεων από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αναμένεται επισήμως την επόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Την ημέρα εκείνη ο κ. Παπαδήμος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Read more...

Ένταση κατά τη μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Πειραιάς
'Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ακτή Βασιλειάδη, όταν υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αρνούνταν να μετακομίσουν σε άλλο όροφο του κτιρίου.

Οι υπάλληλοι κατήγγειλαν ότι λιμενικοί προχώρησαν σε μετακόμιση των γραφείων τους, παρά την αντίδραση των εργαζομένων.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, καθώς μετά τη συγχώνευση των υπουργείων Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, δεν έχει γίνει ακόμα αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του και νέο οργανόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι του παραχωρήθηκε και επισήμως το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου στεγάζεται το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του νέου οργανογράμματος για τη χωροθέτηση των διευθύνσεών του και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Το Προεδρικό Διάταγμα, όμως, για τη σύσταση Αρχηγείου προϋποθέτει την αναδιάρθρωση και τον πλήρη διαχωρισμό των γραφείων του από αυτά του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δεδομένου ότι πλέον οι χώροι στους οποίους θα στεγάζεται το ένστολο προσωπικό θα λειτουργούν με βάσει κανόνων στρατοπέδου.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν ειδικές μαγνητικές κάρτες, ενώ θα υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι εντός και εκτός κτιρίου.

Εως ότου, όμως, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρήσει σε νέο οργανόγραμμα και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ναυτιλίας που είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια και εκτός Ακτής Βασιλειάδη, το υπουργείο Προστασία του Πολίτη του παραχώρησε τους δύο πρώτους ορόφους για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Ωστόσο οι πολιτικοί υπάλληλοι έχουν πάρει απόφαση να μην δεχθούν να μετακινηθούν μέχρι να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή μηχανικών για τη χωροθέτηση του κτιρίου όπως είχε συμφωνηθεί με τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Χάρη Παμπούκη.

Η κατάσταση τελικά εκτονώθηκε και οι ηγεσίες των δύο υπουργείων ανακοίνωσαν οτι θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση για το θέμα του κτιρίου και των υπηρεσιών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη η κορύφωση

Η επόμενη ημέρα μετά τη εισβολή στο Πολυτεχνείο
Η επόμενη ημέρα μετά τη εισβολή στο Πολυτεχνείο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη οι εκδηλώσεις μνήμης για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα της Πέμπτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Την Τετάρτη συνεχίζονται οι καταθέσεις στεφάνων και οι προγραμματισμένες στον χώρο επισκέψεις σχολείων, μεμονωμένων μαθητών και πολλών γονιών με τα παιδιά τους.

Στεφάνια κατέθεσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς με πρώτη την Εθνική Αντίσταση.

Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης.

Στο μεταξύ, οι κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως η Νομική, έχουν ήδη κλείσει ενώ θα παραμείνουν κλειστές και οι υπόλοιπες σχολές του κέντρου της Αθήνας, οι οποίες θα περιφρουρούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ήδη, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Απορρίπτει τις γραπτές δεσμεύσεις και επιμένει στο θέμα των πρόωρων ο Αντ.Σαμαράς

«Δεν είναι συγκυβέρνηση, είναι προϊόν ανάγκης»

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
«Τι μεγαλύτερη δέσμευση απ' το να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιμένοντας από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να υπογράψει δεσμευτικό κείμενο για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τόσο ότι η νέα κυβέρνηση «δεν είναι συγκυβέρνηση», αλλά «προϊόν ανάγκης» προκειμένου «να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς», όσο και ότι πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

«Τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει ένα κόμμα, απ' το να σας στηρίξει να γίνετε εσείς πρωθυπουργός, ώστε να υλοποιήσετε την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και τις πολιτικές που θα τη συνοδεύουν» είπε απευθυνόμενος στον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Τι μεγαλύτερη δέσμευση απ' το να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό; Και τι μεγαλύτερη δέσμευση από το να συνυπογράφω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς άλλων δύο κομμάτων ότι θα σας στηρίξουμε για αυτόν το σκοπό;» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου δεσμεύουν τη χώρα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση «είναι προϊόν μεγάλης ανάγκης να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό, να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος από το ευρώ, να μην βρεθεί η Ελλάδα ακυβέρνητη τη στιγμή που η κρίση χρέους γενικεύεται στην Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ατυχέστατη» την πρωτοβουλία του Γ.Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι «κλόνισε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας» και η Ελλάδα «έμεινε ένα ακυβέρνητο καράβι μέσα σε μία καταιγίδα παγκόσμια». Όπως είπε, «η ανάγκη για λύση του αδιεξόδου ήταν άμεση και επιτακτική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με αποστολή πρώτον να ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της 6ης δόσης, δεύτερον να προωθήσει την ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και, τρίτον, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

«Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τη θητεία και το ρόλο της ερήμην του ελληνικού λαού την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση, δεν την βοηθούν. Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν τις εκλογές στο τέλος του τριμήνου δεν προσφέρουν υπηρεσία στον νέο πρωθυπουργό» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Επισήμανε, επίσης, ότι εάν κάποιοι προσπαθήσουν να διαιωνίσουν μία κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση σε τέτοιες συνθήκες «θα υποκινήσουν κοινωνική έκρηξη». «Τα πράγματα κρέμονται από μία κλωστή και το γνωρίζουν οι πάντες εδώ μέσα» ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στα όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει κατά της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι αυτό το μείγμα πολιτικής οδήγησε σε αυτό που όλοι απεύχονταν, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ούτε σε εννέα χρόνια θα έχει τελειώσει η Οδύσσεια της Ελλάδας, καθώς και μετά το 2020 θα χρειαστεί να συνεχιστεί η προσπάθεια «ίσως και για άλλα 20 χρόνια».

«Με την πολιτική που ακολουθήθηκε χειροτέρευσε το χρέος, χειροτέρευσε η ύφεση, ενώ οι υπόλοιπες χώρες στο μεταξύ ανέκαμπταν. Και εμείς πρέπει να ανακάμψουμε, μόνον έτσι θα βγούμε από το αδιέξοδο. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική, αλλιώς το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την αντίθεσή του στις «διαδοχικές φορολογικές επιδρομές» -όπως είπε- καθώς οδήγησαν τελικά στη μείωση των εσόδων στα κρατικά ταμεία, ενώ αναφέρθηκε και στο ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών την ΔΕΗ, ζητώντας να μην κόβεται το ρεύμα σε όσα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Απευθυνόμενος προς τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο κ. Σαμαράς ζήτησε, εν μέσω χειροκροτημάτων, «να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα». Εξέφρασε, μάλιστα, τον φόβο για «πυροδότηση εκρήξεων» από την πλευρά της κοινωνίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Καψής, Στάγκος, Φελέκης, Καρζής «παίζουν» για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου









Καψής, Στάγκος, Φελέκης, Καρζής «παίζουν» για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κάτι σαν «Παμπούκης» του Λουκά Παπαδήμου και όχι κάτι σαν «Μόσιαλος». Εξ ου και ο Πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετήσει εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστο αν ο εκπρόσωπος Τύπου θα καταλάβει θέση υπουργού ή υφυπουργού. Ωστόσο, ήδη, ακούγονται 4 ονόματα δημοσιογράφων.

Παντελής Καψής: Υπήρξε επί μακρόν διευθυντής στα ΝΕΑ και στη συνέχεια διευθυντής στο ΒΗΜΑ, όπου και παραμένει ως αρθρογράφος. Διατηρεί καλές σχέσεις με όλες σχεδόν τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις σχέσεις του με τη ΝΔ δεν θα τις λέγαμε και άριστες. Το όνομά του είχε ακουστεί και στις τελευταίες εκλογές, για μια από τις θέσεις επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Άγγελος Στάγκος: Έχει θητεύσει σε πολλές διευθυντικές θέσεις εφημερίδων, προερχόμενος από το πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ. Υπήρξε (επί Σημίτη) και πρόεδρος της ΕΡΤ. ‘Ηταν ένας από τους ιδρυτές της εφημερίδας «Ποντίκι». Σήμερα είναι σύμβουλος έκδοσης στην Καθημερινή.

Νίκος Φελέκης: Μέχρι πρότινος εκδότης- διευθυντής της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή». Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου και το «όλον ΠΑΣΟΚ». Τακτικός συνομιλητής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και η σύζυγός του- ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά. Έχει γραφτεί ότι είναι και εκ των λογογράφων του Γ. Παπανδρέου.

Φοίβος Καρζής: Πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, με μεγάλη προϋπηρεσία σε εφημερίδες και ραδιόφωνα. Όταν ο κ. Παπαδήμος ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκπρόσωπος τύπου της Ελλάδας στο Eurogroup. Σήμερα είναι επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Euro bank και σχολιαστής του Αθήνα 9,84. Είχε ακουστεί και το όνομα του Κώστα Καλλίτση (πρώην διευθυντής στην Ημερησία και το Έθνος, διευθυντής σύνταξης στην Καθημερινή και σήμερα διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Εθνικής Τράπεζας) αλλά ίδιος μιλώντας στο Newpost το διέψευσε κατηγορηματικά.

Στην περίπτωση που δεν επιλεγεί τελικά δημοσιογράφος, για τη θέση του porte parole ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Read more...

Γ.Τραγάκης: Όποιος καταψηφίσει διαγράφεται









Γ.Τραγάκης: Όποιος καταψηφίσει διαγράφεται
«Οποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος», ξεκαθάρισε μιλώντας στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.


Ερωτηθείς εάν η απουσία βουλευτή την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας αποτελεί αμφισβήτηση της επίσημης γραμμής του κόμματος, ο κ. Τραγάκης απάντησε θετικά.
Read more...

Eισοδήματα- ρεκόρ δήλωσαν οι φορολογούμενοι για το 2010









Eισοδήματα- ρεκόρ δήλωσαν οι φορολογούμενοι για το 2010
Πάνω από 100 δισ. ευρώ δήλωσαν εφέτος στην εφορία περίπου 5.500.000 φορολογούμενοι ενώ πέρυσι τα συνολικά εισοδήματα αντίστοιχου αριθμού φορολογουμένων δεν ξεπέρασαν τα 98,5 δισ. ευρώ.


Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων όπως αυτή προέκυψε κατά την εκκαθάρισή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 4.979.893 φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι στιγμή το σύνολο των φορολογούμενων εισοδημάτων ξεπερνά τα 92,2 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι απομένουν προς εκκαθάριση περίπου 750.000 φορολογικές δηλώσεις, τότε το συνολικό εισόδημα αναμένεται να διαμορφωθεί περί τα 102 δισ. ευρώ.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως το 2010, μία χρονιά ύφεσης και σημαντικής αύξησης της ανεργίας οι φορολογούμενοι εμφάνισαν στην εφορία υψηλότερα εισοδήματα από το 2009 που ακόμη η κρίση ήταν στην αρχή της. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως το κράτος ενώ οι φορολογούμενοι δήλωσαν παραπάνω εισοδήματα από τα προηγούμενα χρόνια δεν καταφέρνει όχι μόνο να πιάσει το στόχο των εσόδων του προϋπολογισμού αλλά να κινείται με αρνητικούς ρυθμούς, δηλαδή λιγότερα σε σύγκριση με τις περυσινές πραγματοποιήσεις.

Μία εξήγηση, σύμφωνα με tovima.gr, είναι ότι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω της εφαρμογής των νέων τεκμηρίων αναγκάστηκαν να εμφανίσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις υψηλότερα εισοδήματα τα οποία όμως εξακολουθούσαν να βρίσκονται κάτω από το περυσινό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Ετσι, το κράτος υπουργείο Οικονομικών βλέπει τα δηλωθέντα εισοδήματα να αυξάνονται αλλά τους φόρους να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης, το μέτρο των αποδείξεων με τις μεγάλες επιστροφές φόρου λειτούργησα αρνητικά για την πορεία των εσόδων. Ακόμη, τα έσοδα του εφετινού προϋπολογισμού είναι μειωμένα γιατί πολλές επιχειρήσεις δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ που εισπράττουν αλλά και γιατί εμφανίζουν πολύ χαμηλότερους τζίρους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το μέσο δηλωθέν εισόδημα για το 2010 διαμορφώθηκε στα 18.516 ευρώ ενώ για το 2009 ήταν 17.661 ευρώ.


Επίσης, σημαντικό ρόλο στην απώλεια εσόδων έπαιξε σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η αύξηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες στα 12।000 ευρώ από 10.500 ευρώ. Είναι προφανές ότι η εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης οδήγησαν χιλιάδες φορολογούμενους να αυξήσουν τα εισοδήματά τους όμως αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν με διάφορους τρόπους να βρεθούν κάτω από το «ραντάρ» των 12.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο για τον άγαμο ή έγγαμο χωρίς παιδιά.
http://newpost.gr
Read more...

Στην Αθήνα εκτάκτως ο Τσαρλς Νταλάρα, αρχίζουν oι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για το «κούρεμα»









Στην Αθήνα εκτάκτως ο Τσαρλς Νταλάρα, αρχίζουν oι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για το «κούρεμα»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα έρχεται εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Tην ίδια ώρα, αρχίζουν επισήμως την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη, υπό την εποπτεία της τρόικας, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ιδιώτες ομολογιούχους που εκπροσωπεί το Διεθνές Χρηματοοικονoμικο Ινστιτούτο (IIF), για τη διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομίλησε χθες τηλεφωνικά, για το θέμα αυτό, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την πλευρά του το IIF ανακοίνωσε ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη αυτήν την εβδομάδα, επισήμως για να συμμετάσχει στο Συνέδριο Euro Finance Week.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Νταλάρα «θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα που κατέχουν τίτλους ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος του IIF, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη διεξαγωγή επισήμων συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να οδηγήσει στην απομείωση κατά 50% των ομολόγων που διακρατούν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ। ευρώ περίπου.
http://newpost.gr
Read more...

Η Εθνική ζήτησε από τους υπαλλήλους κούρεμα μισθών 20%...



Συντονισμένη επίθεση στις αμοιβές των εργαζομένων ξεκίνησαν οι τράπεζες ενάμιση χρόνο μετά το πρώτο Μνημόνιο και με αφορμή και το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, που προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων.

Χθες η διοίκηση της Εθνικής κάλεσε το... Σύλλογο Υπαλλήλων (ΣΥΕΤΕ) και ζήτησε μείωση των αποδοχών κατά περίπου 20% σε σχέση με τα καταβαλλόμενα. Στόχος, η «εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους στα 600 εκατ.». Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, ο πρόεδρος της Εθνικής Β. Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Α. Ταμβακάκης επικαλέστηκαν το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων για να υποστηρίξουν την πρόταση για μείωση των μισθών. Να σημειωθεί ότι μέσα στο 2011 οι υπάλληλοι της ΕΤΕ έχουν υποστεί μειώσεις στις καταβαλλόμενες αποδοχές μέσω περιορισμού πολλών επιδομάτων, τα οποία καταβάλλονταν εκτός σύμβασης.

«Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη», ανέφερε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, Γ. Γιαννακόπουλος. Επιμένοντας ότι απαιτούνται μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών (tier 1 στο 9%) και μέσα από ευρωπαϊκές πηγές, έτσι ώστε «να χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία και να αποτραπεί το βάθεμα της ύφεσης και η φτωχοποίηση του λαού».

Να σημειωθεί ότι η Εθνική είναι η τρίτη, κατά σειρά, τράπεζα που ζητεί μείωση αποδοχών κατά 20%. Είχαν προηγηθεί οι Γάλλοι της Εμπορικής (Credit Agricole) και της Γενικής (Societe Generale) χωρίς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να έχουν καμφθεί οι αντιρρήσεις των εργαζομένων, όπως εκφράζονται μέσα από τους οικείους συλλόγους.

Να αναφερθεί επίσης ότι μέσα στο έτος επιβλήθηκαν ορισμένες περικοπές στις συνολικές μισθολογικές αμοιβές των τραπεζοϋπαλλήλων. Αλλά σε γενικές γραμμές, όλο αυτό το διάστημα της επιτήρησης από την τρόικα και παρά τις... πρόνοιες του Μνημονίου για περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τραπεζοϋπάλληλοι ήταν ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων που δεν είχε υποστεί σημαντική μείωση αποδοχών, με εξαίρεση τη δημόσια Αγροτική.

Στους λοιπούς τραπεζοϋπαλλήλους, πέραν του διετούς παγώματος των αποδοχών, δεν επιβλήθηκαν ευθείες μειώσεις, όπως εξάλλου και στις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (όπου δεν υπογράφηκε ειδική επιχειρησιακή σύμβαση ή παράνομες ατομικές συμβάσεις εργασίας με αμοιβές κάτω από τους κλαδικούς μισθούς).

«Εχουμε χάσει 12%»

Ο ΣΥΕΤΕ, όπως και ο Σύλλογος της Εμπορικής έως τώρα, μοιάζει απίθανο να δεχτεί την υπογραφή σύμβασης μείωσης αποδοχών. Πόσω μάλιστα όταν ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνει με έμφαση ότι «χάσαμε ήδη 12% μέσα στην 3ετία από τον πληθωρισμό, λόγω των φόρων και της ασυδοσίας στην αγορά, ενώ οι αποδοχές μας ήταν "παγωμένες", χωρίς να ποσοστικοποιούμε τις έκτακτες εισφορές, το χαράτσι και την εφάπαξ φορολογία».

Να σημειωθεί ότι οι όροι και οι προβλέψεις των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων παραμένουν ως ατομικές συμβάσεις εργασίας (μετενέργεια) και αυτές είναι ισχυρές. Ωστόσο, οι εν λόγω προβλέψεις δεν ισχύουν για τους (τυχόν) νεοπροσλαμβανόμενους, οι οποίοι θα αμείβονται με τις προβλέψεις της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων (830 ευρώ εισαγωγικός μισθός) ή ακόμη χειρότερα με τον κατώτατο μισθό της ΓΣΕΕ (751 ευρώ). *
enet.gr



Read more...