Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Όχι» εκλογές με λίστα από τον Σαμαρά










«Όχι» εκλογές με λίστα από τον Σαμαρά
Απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των προσεχών εκλογών με λίστα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας με βουλευτές του κόμματός του, παρουσία δημοσιογράφων, στο εντευκτήριο της Βουλής, σήμερα το μεσημέρι.

Αντιθέτως ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι συμφωνεί με το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β’ και η Α’ Αθηνών, συμπληρώνοντας όμως ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου «δεν είναι της ώρας».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σαμαράς δίνει τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και την διεξαγωγή των προσεχών εκλογών με λίστα, που φέρεται να υιοθετεί και να προωθεί ο κ. Παπανδρέου- το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε αρνητικά και την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να επιταχυνθεί η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα που υπάρχει με τα Σκόπια, λέγοντας ότι προβλήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες, δεν είναι δυνατόν να συζητιέται το ενδεχόμενο να λυθούν από μια μεταβατική κυβέρνηση εκατό ημερών. Υπενθυμίζουμε ότι εναντίον της αλλαγής του εκλογικού νόμου έχουν ταχθεί και πολλά από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: