Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Την έκανε κομμάτια η Κάτια...


Τι κομμάτια. Φέτες. Αλοιφή για (τους νεοδημοκρατικούς) κάλους. Αδιάβαστη και πολιτικά, παρότι πρώην βουλευτής, αναλφάβητη. Είχε η γυναίκα την απλοϊκή απορία πως...

οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο SIEMENS, όταν ξεκοκάλιζαν τα λεφτά ήταν μια χαρά και υγιείς και τώρα έχουν προβλήματα υγείας και σέρνονται. "Δηλαδή να τους στείλουμε κατευθείαν, χωρίς δίκη στον Κορυδαλλό" , της είπε η Μακρή. Κι όταν η άλλη, συνεχίζοντας τον υπεραπλουστευμένο κομματικό λαϊκισμό της (και θέλοντας να αποφύγει το σκόπελο της παραγραφής που έδωσε η κυβέρνηση) , είπε "αν θέλουμε όλοι μας μπορούμε να βρούμε ποιοι πολιτικοί έφαγαν λεφτά" , άρπαξε και τη δεύτερη φάπα. "Δηλαδή μας ζητάτε να δικάσουμε εμείς" , της είπε η Μακρή.
Γενικά, για ένα λεπτό περίπου το τετ-α-τετ των δύο κυριών ήταν συναρπαστικό, με ηττημένη κατά κράτος τη Βούλτεψη...

nonews-news


Read more...

Πρόγραμμα Festival Άρδα 2009




Επιτέλους μπήκαμε στη τελική ευθεία έναρξης του μεγαλύτερου ίσως πολιτιστικού γεγονότος του νομού μας (και λέμε μεγαλύτερο, επειδή όλη η Ελλάδα το γνωρίζει, το περιμένει και το παρακολουθεί), το οποίο πλέον είναι θεσμός και φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής!!!

Ελπίζουμε και φέτος να πάνε όλα καλά, να αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις...

στους επισκέπτες του και να διαφημήσει με τον καλύτερο τρόπο τον Έβρο μας!!!
Ευχόμαστε στους διοργανωτές να παραμείνουν δυνατοί και με όρεξη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη του στόχου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

FIX Καρέ, Ταξιδιώτες Ψυχής, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

NAIRO, Σύμπτωμα, LOCO MONDO, ΟΝIRAMA

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

MEGAVAT, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Ρασούλης, Ορφέας Περίδης

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Βαγγέλης Καψάλης-Πλέγμα, Γιάννης Γιοκαρίνης, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Πλούταρχος

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

STANZA, Κώστας - LAVA - Μολτσίδης, Άννα Βίσση, Ζαφείρης Πασιαλής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΗΣΙΔΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

UNDERHILL WEST, ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, SUILAND.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΑΣ-ΕΛΙΞΙΣ & ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΑΡΝΑΝΑΣ, Παναγιώτης Δόβας & ΕΝΑΛΛΑΞ BAND.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

LAISSEZ FAIRE, SPARX, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

AROMA CARIBE, SPIRITS ALIKE, ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΣΤΙΔΗ.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

GOD'S DESIRE, ΜΠΛΕ ΤΟΣΤΙΕΡΑ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω μουσικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα της συμμετοχής των επισκεπτών σε "παράλληλες εκδηλώσεις", οι οποίες περιλαμβάνουν: Αγώνες Paintball, Ιππασία, Δεξιοτεχνία Ποδηλάτου, Σκάκι, Αγώνες 4Χ4, Beach Soccer, Beach Volley, Θεατρική Παράσταση από τον «Διόνυσο», *Σεμινάρια Ναυαγοσωστικής από το Τμήμα Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών Αλεξ/πολης (Πολιτική Προστασία), Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, Σεμινάρια από τον «Πήγασο», Αγώνες motocross, Ποδηλατικός Γύρος κ.α.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Τρόποι πρόσβασης στον Άρδα: http://ardas.gr/2009/access.html
* Διαμονή: http://ardas.gr/2009/camping.html
* Τιμές εισιτηρίων: http://ardas.gr/2009/tickets.html
* Αίτηση συμμετοχής στο Beach Soccer: http://ardas.gr/2009/AITISI_BEACH_SOCCER.doc
* Αίτηση συμμετοχής στο Beach Volley: http://ardas.gr/2009/AITISI_BEACH_VOLLEY.doc

Πηγή: www.ardas.gr


goalexandroupolis

Read more...

Συνέδριο Θρακών...


ΕΚΦΥΛΙΣΑΝ ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ WEEKEND ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΙΔΕΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
.
Tου ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Η ιδέα και ο σχεδιασμός του συνεδρίου των Θρακών στις Φέρρες το 1994 ήταν μια πρόταση μου - πρωτοποριακή σε Ευρωπαϊκό , Παγκόσμιο επίπεδο - για μια άλλου τύπου σχέση του τοπικού με το Παγκόσμιο. Στο βιβλίο μου για την Ελληνική Ποιότητα* αναλύω την σημασία αυτών των θεσμών στις σημερινές συνθήκες της Παγκοσμιοποίησης.
Η προσπάθεια μου αυτή εκφυλίσθηκε από ιδιωτικού τύπου διαχειρίσεις. Άλλος να γίνει Νομάρχης, άλλος Βουλευτής κ.λ.π.. Εντάχθηκε σε πελατειακές κομματικές και κυβερνητικές καλοκαιρινές χρήσεις.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν συμμετείχα στα επόμενα συνέδρια. Επέστρεψα μετά από...
την επιμονή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γ. Αλεξανδρή στο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί πρότεινα την δημιουργία μιας διαρκούς Γραμματείας του Συνεδρίου. Έγινε δεκτή η πρόταση αλλά έμεινε σε αυτό. Ο σχεδιασμός μου δεν ήταν ένα συνέδριο weekend του Αυγούστου για τους Θρακιώτες εξωτερικούς και εσωτερικούς μετανάστες. Ήταν κάτι πολύ σοβαρό.
Το ερώτημα είναι αν μπορεί το συνέδριο να επανέλθει στην αρχική του σύλληψη και εκκίνηση. Το 1994 ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός της χώρας.
Ως προέκταση αυτού του συνεδρίου, αυτού του σχεδιασμού έβλεπα ένα επόμενο στάδιο το οποίο δεν προχώρησε γιατί απλώς δεν είχαμε ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου. Θέλω όμως να προτείνω σήμερα αυτόν τον ορίζοντα, αυτόν τον στόχο.
Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα συνέδριο του Ευξείνιου Ελληνισμού. Χωρίς τους Έλληνες η Ευξείνια Θάλασσα, ο Εύξεινος Πόντος θα ήταν πολύ φτωχός. Η Ελληνική παρουσία εκεί δεν είναι μόνο ιστορία είναι πραγματικότητα. Είναι μεγάλοι πληθυσμοί που ζουν σε όλες τις ακτές του Εύξεινου. Είναι οικονομία, είναι κεφάλαιο σχέσεων, είναι πολλά. Η Ευξείνια θάλασσα είναι “ η καθ’ ημάς Θάλασσα”, η “ημετέρα θάλασσα” για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του Στράβωνα ή του Πολύβιου αν δεν κάνω λάθος.
Δυστυχώς ίδιες νοοτροπίες και ομάδες εκφύλισαν και τα συνέδρια των Ποντίων. Εκεί σε χειρότερο βαθμό. Είναι παχύσαρκα στους προϋπολογισμούς αλλά φτωχά, ανύπαρκτα στην παραγωγή, στην θετική απόδοση τους. Είναι πλούσια σε αρνητικές αποδόσεις.
Πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή.
*Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη η Νέα Συμμαχία. Εκδόσεις Στράβων.
http://www.polis-agora.blogspot.com/ Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

press-gr


Read more...

ΓΡΙΠΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...


Με τη γρίπη (με τι άλλο;) ξεκίνησαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των Οκτώ. Σχεδόν παντού η ίδια θεματολογία. Με μια διαφορά. Στο Alter o Χατζηνικολάου το είδε πιο πολιτικά. Και χωρίς να αποφεύγει να ασχοληθεί με το θέμα των ημερών, το έπαιξε διαφορετικά. Το Mega επένδυσε στο ρεπορτάζ που αφορά τον 33χρονο ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική. Το ίδιο αλλά περισσότερο κοινωνικά και ο ΑΝΤ1. Αυτά...

fimotro

Read more...

Συνάντηση Σπ. Κουβέλη με φορείς των ΑΠΕ, την Πέμπτη 23 Ιουλίου


[logo.gif]


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, θα συναντηθεί, αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 12.00, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με τους φορείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ, ΕΣΗΑΠΕ, EREF, ΣΕΦ και ΠΑΣΥΦ), με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την εξεύρεση λύσεων για την έξοδο του κλάδου από το σημερινό αδιέξοδο.

Στη 1.00 μ.μ., θα γίνουν δηλώσεις από τον Σπύρο Κουβέλη.




Read more...

Δήλωση Σπ. Κουβέλη σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής


[logo.gif]


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο του 2008, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε εξαγγείλει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μετά από σιωπή και απραξία ενός χρόνου, η κυβέρνηση θυμήθηκε σήμερα και πάλι ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα, το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα».

Σήμερα λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγγείλει ξανά «ανακυκλωμένα» τα μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από τις οδικές μεταφορές στα αστικά κέντρα, ξεχνώντας μάλλον ότι πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε τα σχέδιά της για νέους αυτοκινητόδρομους στην Αττική, στη συνέχεια (και όχι πριν το σχεδιασμό των έργων, όπως θα έπρεπε) παρουσίασε την πρόταση για νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο με έμφαση στις οδικές μεταφορές, υποβαθμίζοντας τις πράσινες μεταφορές και ξεχνώντας την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ πρόσφατα, έδινε κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Τα υπενθύμισε άραγε κανείς αυτά στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ή μήπως η κυβέρνηση Καραμανλή θεωρεί την ασυνέπεια και την ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείων κανονική πλέον κυβερνητική πρακτική;

Η επιβολή περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας δεν έχει στην πραγματικότητα στόχο την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αποτελεί απλά το δεύτερο εισπρακτικό μέτρο, μετά από αυτό των ημιυπαίθριων, με πρόσχημα το περιβάλλον, και μάλιστα σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών, σε μια νέα προσπάθεια να εξασφαλίσει χρήματα για τη μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων.

Από την άλλη, προωθώντας αποσπασματικά την απόσυρση των παλαιών οχημάτων και την ανανέωση του στόλου, επιβαρύνεται η ελληνική οικονομία και το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών της χώρας, αφού όλα τα οχήματα είναι εισαγόμενα.

Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είχε το χρόνο να εφαρμόσει πολιτικές για τη μείωση των ΙΧ και την προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και σταθερής τροχιάς, που βρίσκονται σε συνεχή υποχώρηση. Θα εξηγούσε με ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα αξιολογήσει την πραγματική περιβαλλοντική επιβάρυνση των κινητήρων. Θα λάμβανε μέτρα για την παρακολούθηση της ποιότητας των καυσίμων. Και φυσικά, θα έδινε προτεραιότητα στην προστασία και ανάδειξη των χώρων πρασίνου μέσα και γύρω από τις πόλεις, που αποτελούν τη φυσική άμυνα απέναντι στη ρύπανση, αντί να προωθεί με κάθε ευκαιρία την εμπορευματοποίησή τους.

Φαίνεται, όμως, πως το ΥΠΕΧΩΔΕ, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το περιβάλλον, αποφάσισε απλώς να το δανείσει στην εισπρακτική προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Όμως, αυτή η πολιτική, Δρ. Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ, του ΥΠΕΧΩΔΕ και της κυβέρνησης, δεν πείθει πια κανέναν. Προδίδει μόνο τον πανικό και την απώλεια ελέγχου της κυβέρνησης. Οι ρύποι δεν μειώνονται με δηλώσεις και επικοινωνιακές φανφάρες, αλλά απαιτείται δράση, βούληση και προπαντός υπευθυνότητα και συνέπεια.





Read more...

ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

Στις φλόγες η Εύβοια

Στις φλόγες η Εύβοια

Στο Μανδράκι στην Εύβοια και στο Κουνουπέλι Ηλείας είναι οι σημαντικότερες φωτιές της χώρας.

Στην Εύβοια η φωτιά που μαίνεται σε δυο μέτωπα, ξεκίνησε από τα Περιβόλια Νεοχωρίου και κατευθύνεται προς το Δίστο.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 15 οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει όλη την περιοχή, ενώ το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς είναι ανάμεσα στα χωριά Νεοχώρι και Περιβόλια από τα οποία αποχώρησαν οι κάτοικοί τους λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Μεγάλη φωτιά και στο Κουνουπέλι Ηλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Κουνουπέλι στο Δήμο Λαρίσου του νομού Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στο δήμο Λαμίας (Νέα Μαγνησία). Επι τόπου επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα, 20 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Κάντζα Αττικής σε ξερά χόρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει ξεσπάσει πίσω από το ίδρυμα Αγίων Αναργύρων και κοντά το κτήμα Καμπά. Επί τόπου βρίσκονται 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Σύσκεψη για την πυροπροστασία

Αποφάσεις για τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών αναμένεται να ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 8.30 στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες αναμένονται ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες.
.

protothema


Read more...

MegaMarket.gr: To πρώτο μεγάλο διαδικτυακό κανόνι την Ελλάδα...


Εκατοντάδες τα θύματα...
Κυκλοφορούσε στην αγορά,πουλούσε κυρίως ηλεκτρικά -ηλεκτρονικά και άλλα είδη, και πάνω που άρχιζε να κάνει καλό όνομα στην αγορά, βάρεσε κανόνι.
Μάζεψε όλα τα λεφτά από τις προκαταβολές των αγοραστών των διαφόρων προιόντων, κατήργησε την ηλεκτρονική διεύθυνση(www.megamarket.gr), και εξαφανίστηκε Εκτός από τους...

καταναλωτές ανάμεσα στα θύματα είναι και οι προμηθευτές που ως γνωστόν συνήθως δουλεύουν με 6μηνη πίστωση.
Αυτή την στιγμή οι καταγγελίες και οι μηνύσεις των θυμάτων ξεπερνούν τους χίλιους
Υπολογίζεται πως μάζεψε πάνω από 500.000 ευρώ. Λειτουργούσε τα τελευταία 2-3 χρόνια , και η Αστυνομία πιστεύει ότι στην αρχή δούλευε σωστά για να φτιάξει καλό 'όνομα, και στην συνέχεια να βαρέσει κανόνι.
Δηλαδή ήταν προσχεδιασμένο το πράγμα...


http://nonews-news.blogspot.com/2009/07/megamarketgr-to.html

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!






























Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!

Δήλωση Β. Έξαρχου σχετικά με τα προβλήματα των αμπελουργών


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με τα προβλήματα των αμπελουργών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:







Ομιλία Μάρκου Μπόλαρη στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής









Παρέμβαση Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή για τον «ΙΟ» της κυβερνητικής απραξίας και την υποκρισία της κυβέρνησης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας


Read more...

"Kαμίνι" η χώρα το Σαββατοκύριακο





της Γκέλυ Μουχασίρη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα φτάσει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στη χώρα μας. Σύμφωνα λοιπόν και με έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την Ε. Μ. Υ το Σαββατοκύριακο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα αγγίξουν τους 41 με 43 βαθμούς. Πάντως την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ τη Δευτέρα θα πέσει και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά οι μέγιστες προβλεπόμενες τιμές θερμοκρασίας ανά ημέρα είναι οι παρακάτω

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-7-2009

Δυτική Ελλάδα 39-41 βαθμοί

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 37-39 βαθμοί

Περιοχή Αιγαίου 34-36 βαθμοί

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-7-2009

Ηπειρωτική Ελλάδα 41-43 βαθμοί

Νησιά 37-39 βαθμοί

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-7-2009
Δυτική και βόρεια Ελλάδα 37-39 βαθμοί

Υπόλοιπα ηπειρωτικά 41-43 βαθμοί

Περιοχή Αιγαίου 38-40 βαθμοί


protothema

Read more...

Η δήλωση του Αντώνη Μανιτάκη...


...για το θέμα της προεδρικής εκλογής
.
«Δεν βρίσκω τίποτα το αθέμιτο, ούτε το ανορθόδοξο το να χρησιμοποιείται το Σύνταγμα, οι διαδικασίες του και οι θεσμοί του ως κανόνες ενός πολιτικού παιχνιδιού μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Προφανώς οι κανόνες και οι διαδικασίες του Συντάγματος χρησιμοποιούνται ανέκαθεν για να εξυπηρετήσουν συγκυριακούς και κοντόφθαλμους πολιτικούς στόχους είτε της αντιπολίτευσης είτε της κυβέρνησης.
Ετσι γίνεται και...
γινόταν πάντα. Και δεν είναι ελεγκτέοι συνταγματικά οι φανεροί ή ανομολόγητοι στόχοι μιας πολιτικής απόφασης. Αρκεί να μην παραβιάζονται τυπικά οι συνταγματικές διαδικασίες.
Αυτό συμβαίνει κυρίως με το θεσμό της διάλυσης της Βουλής, που από το 1977 διαλύεται για λόγους προσχηματικούς που δεν υπάγονται πάντως στην έννοια του κρίσιμου εθνικού θέματος που ορίζει το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος.
Δεν συνέβη το ίδιο άλλωστε και το 1985 και το 1990;»

press


Read more...

Επανέρχεται η απόσυρση ...


Χαράτσι στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού...
Την επιστροφή του μέτρου της απόσυρσης, τη σύνδεση τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους και την εφαρμογή «πράσινου» δακτυλίου στην Αθήνα από το 2011, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτραπεί η κίνηση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα καθορίζονται ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα.
«Τα καθαρά Ι.Χ. θα έχουν...

μείωση τελών, ενώ στα πιο ρυπογόνα θα αυξηθούν από 50 έως 150 ευρώ. Το 2010 θα ισχύσουν τα νέα τέλη και αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα τα πληρώσουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο», εξήγησε.

Επίσης, ανακοίνωσε πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, με κίνητρα που θα θεσπιστούν, αλλά και επιπλέον κίνητρα για την αγορά καινούργιων Ι.Χ.

Από το Σεπτέμβριο του 2011 θα θεσπιστεί πράσινος δακτύλιος και τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλούς ρύπους από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και κάτω, θα κυκλοφορούν όλες τις ημέρες.

Τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν πριν το 1995 δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν εντός του δακτυλίου τις ώρες που ισχύει, ενώ για τα ενδιάμεσα οχήματα θα ισχύσει το μέτρο των μονών-ζυγών.

Ο κ. Σουφλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα όρια του δακτυλίου, αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά προτάσεις για επιβολή διοδίων στο Κέντρο ή την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων Ι.Χ.

«Στόχος είναι το 2012 να μειωθούν οι ρύποι κατά 25%-35% και το 2015 έως 60%», κατέληξε.
ΝΕΑ


nonews-news

Read more...

Ο Άρης παίρνει την εκδίκησή του...


Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Σπηλιωτόπουλος, Εσωτερικών η Ντόρα, Εξωτερικών ο Βαγγέλης...
Φαίνεται πως η σύσκεψη που σας αποκαλύψαμε χθες του "Κουρασμένου" , μαζί με το Σουφλιά και το Μεϊμαράκη ήταν καθοριστική για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Στον ανασχηματισμό που αναμένεται να ανακοινωθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επανέρχεται με δόξα και τιμή στη θέση που του 'χε φάει ο Ριρής. Η Ντόρα πάει στο Εσωτερικών και στο Εξωτερικών ο Μεϊμαράκης. Για τον Παυλόπουλο υπάρχει σκέψη να...

γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού, θέση που 'χε παλιά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο Σαμαράς μένει στο Πολιτισμού. Παίζεται, ακόμη, το κεφάλι του Μαρκογιαννάκη.
Μόλις μάθουμε νεότερα θα επανέλθουμε...


nonews-news

Read more...

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ Η ΔΙΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ


Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην 25η τακτική ανακρίτρια, η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, του ανθρώπου που φέρεται ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.Η δικηγόρος, που... απολογήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παρέδωσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από και τη σύζυγό του, που τη χρησιμοποιούσαν, όπως αναφέρει, εν αγνοία της.Επίσης, η δικηγόρος ζητά να κηρυχθούν άκυρες καταγεγραμμένες συνομιλίες της με τον Παναγιώτη Βλαστό, καθώς – όπως αναφέρει – αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην ποινική διαδικασία.

fimotro

Read more...

Τατούλης:πληγή για την κεντροδεξιά η παραμονή του κ. Καραμανλή



Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης , με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος». Χαρακτηρίζει πληγή για την κεντροδεξιά την παραμονή του κ. Καραμανλή...
στην ηγεσία της ΝΔ και τον κατηγορεί ότι ανέχτηκε τις ανομίες φίλων του με αποτέλεσμα να πιθανολογείται και η δική του συμμετοχή. Τέλος ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

http://pressonice.blogspot.com

troktiko

Read more...

Οργια στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων...


Διορίζουν καλοκαιριάτικα τους κολλητούς των κολλητών τους. Αυξήθηκε κατά 50% το προσωπικό και 200% οι δαπάνες. Ερώτηση 29 βουλευτών για τον Άρη...
.
Απίστευτα (;) πράγματα φαίνεται ότι συμβαίνουν και στον ΟΣΚ!
29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τoν Μιχ. Καρχιμάκη, με Ερώτησή τους στον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο αποκαλύπτουν ότι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων γίνονται ρουσφετολογικές προσλήψεις εν μέσω θέρους χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ με μεθοδεύσεις κατάληψης θέσεων από κολλητούς των κολλητών και φερόμενους συγγενείς στελεχών, με προκήρυξη που φωτογραφίζει ημετέρους, οι οποίοι προκαλούν προαναγγέλλοντας ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων!
Αποκαλύπτουν επίσης ότι σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει αυξηθεί το προσωπικό κατά 50% περίπου και οι δαπάνες προσωπικού κατά 200% και ως εκ τούτου υπάρχει υπερεπάρκεια προσωπικού γεγονός που δεν δικαιολογεί νέες προσλήψεις...
Αναλυτικά ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας
Θέμα: «Ρουσφετολογικές προσλήψεις εν μέσω θέρους στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ με μεθοδεύσεις κατάληψης θέσεων από κολλητούς των κολλητών και φερόμενους συγγενείς στελεχών, με προκήρυξη που φωτογραφίζει ημετέρους, οι οποίοι προκαλούν προαναγγέλλοντας ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.»
Κύριε Υπουργέ
...
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ανακοίνωσε εν μέσω θέρους, την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τριάντα εννέα (39) ατόμων, για την κάλυψη έκτακτων και υπηρεσιακών αναγκών, που αφορούν στην εκτέλεση προγραμμάτων & έργων, και είναι διετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης άλλων δύο ετών.
Επειδή,
• οι προσλήψεις αυτές γίνονται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και με εντελώς ακαθόριστα κριτήρια, όπου διάφοροι υποψήφιοι κολλητοί προαναγγέλλουν πριν λήξει η προθεσμία την βεβαιότητα της πρόσληψης τους με προκλητικό τρόπο.
Επειδή,
• η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής εν μέσω θέρους, διευκολύνει στη μη κατάθεση πολλών αιτήσεων και επομένως στην εξυπηρέτηση των ολίγων και γαλάζιων ημετέρων.
Επειδή,
• σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει αυξηθεί το προσωπικό κατά 50% περίπου και οι δαπάνες προσωπικού κατά 200% και ως εκ τούτου υπάρχει υπερεπάρκεια προσωπικού γεγονός που δεν δικαιολογεί νέες προσλήψεις.
Ερωτάστε:
• Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι προσλήψεις των 39 ατόμων στον ΟΣΚ, και με ποιους όρους διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην αξιολόγηση των υποψηφίων;
• Ποια είναι τα έργα και τα προγράμματα που πρόκειται να εκτελεστούν ή έχουν δημοπρατηθεί, και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, εξ αιτίας των οποίων προκύπτει η ανάγκη για πρόσληψη ατόμων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων;
• Ποιος είναι ο προϋπολογισμός των έργων και των προγραμμάτων, ποιοι είναι οι όροι απασχόλησης και πώς έχουν ρυθμιστεί τα θέματα αμοιβής που βαρύνουν τα έργα ή τα προγράμματα χάριν των οποίων θα προσληφθεί το συγκεκριμένο προσωπικό.
• Ποια η συγγενική σχέση των προσλαμβανομένων που με προκλητικό τρόπο προανακοίνωναν την πρόσληψη τους στον οργανισμό με διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβερνώσας παράταξης;
• Παρακαλούμε να κατατεθεί στην Βουλή ο κατάλογος των προσλήψεων, δεδομένου ότι οι φερόμενοι υποψήφιοι προς πρόσληψη είχαν ήδη προανακοινώσει την πρόσληψη τους πριν επίσημα εκδοθούν τα αποτελέσματα.
Οι Ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μιχάλης Παντούλας
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Έκτωρ Νασιώκας
Βασίλης Τόγιας
Χρήστος Αηδόνης
Μιχάλης Κατρίνης
Δημήτρης Τσιρώνης
Θεοδώρα Τζάκρη
Βασίλης Κεγκέρογλου
Τάκης Ρήγας
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιώργος Ντόλιος
Γιώργος Πεταλωτής
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιάννης Δριβελέγκας
Χρύσα Αράπογλου
Ροδούλα Ζήση
Τάσος Σιδηρόπουλος
Ιωάννης Σκουλάς
Ελπίδα Τσουρή
Χρήστος Χάιδος
Ανδρέας Μακρυπίδης
Ιωάννης Κουτσούκος
Δημήτρης Κουσελάς
Σοφία Γιαννακά
Ιωάννης Βλατής

press


Read more...

ΜΥΣΤΗΡΙΟ...


Ένα πολύ περίεργο παρασκήνιο δημοσιεύει σήμερα ο "Μικροπολιτικός" στα ΝΕΑ... Δεν γνωρίζουμε εάν η πληροφορία είναι έγκυρη. Εάν όμως είναι, επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση παίζουν περίεργα παιχνίδια στο διαδίκτυο.

fimotro

Read more...

ΟΙ MEDIAKEΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ!


Γράφει η Αριστέα Μπουγάτσου

Μια από τις συνεργασίες του αφορά την Ειρήνη Νικολοπούλου (τώρα στην ΕΡΤ) και την εταιρεία συμφερόντων της ABOUTMEDIA, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβάσεις από τη Siemens (το αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα της). Από τα στοιχεία της δικογραφίας της Siemens και ειδικότερα από την αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας με τη... γραμματέα (εξ απορρήτων) του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν τα εξής:
Η εταιρεία της Ειρήνης Νικολοπούλου, ABOUTMEDIA, ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε στη Siemens corporate video για τα μεγάλα έργα αξίας 70.000 ευρώ. Τα σχόλια γι' αυτό το έργο, όπως μεταφέρονται, είναι θετικά, και υπάρχει και «ουρά» της τάξης των 20-30.000 ευρώ για την οποία ζητείται η επιβεβαίωση. Επίσης, την ίδια περίοδο στα σκαριά είναι και μεγάλο τηλεοπτικό σποτ αξίας 350.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το στέλεχος της Siemens, Σίλκε Πανορίου, «η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχει ένα Themenpark του μέλλοντος (λύσεις της Siemens το 2025). Κοστολόγιο θα έχω την επόμενη εβδομάδα».
Αυτά προκύπτουν, προς στιγμήν, από το πλούσιο αρχείο Χριστοφοράκου.

fimotro

Read more...

Συνεχιζεται η κυβερνητικη προπαγανδα...


Και μαλιστα με χρηματα ολων μας!
Ειχα ασχοληθει και πριν λιγο καιρο με το θεμα. Ολη η καταχωρηση ειναι παραπλανητικη, αλλα οι λεξεις "ψεματα" και "λαϊκισμος" ειναι απαραδεκτες!
Απλη ερωτηση προς τον υπευθυνο του ΠΑΣΟΚ για θεματα αναπτυξης:
Εμενα, ως πολιτη και φορολογουμενο, με ρωτησαν για να χρησιμοποιησουν τα χρηματα μου σε κυβερνητικη προπαγανδιστικη καταχωρηση, η οποια μοιραζει κρατικο χρημα, προεκλογικα, σε ολες τις εφημεριδες; Ακομα και στις μικρες επαρχιακες!
Θα φιλοτιμηθει καποιος απο το ΠΑΣΟΚ να ασχοληθει με αυτες τις μεθοδευσεις της Ν.Δ.?
Εκτος κι αν κανουμε τα στραβα ματια γιατι θα μας βολεψει αυτο το κολπο οταν γινουμε κυβερνηση...

krogias

Read more...

Τα χάλια του Βοϊδομάτη


Στην...αυλή του σπιτιού τους νομίζουν ότι είναι μερικοί που έχουν άμεση σχεση με τον Bοϊδομάτη.
Έχει το προσωνύμιο "Το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης" και ότι είναι καθαρός σαν του βοϊδιού το μάτι.
Βέβαια όλα αυτά τιμητικά, γιατί τα τελευταία χρόνια κοντεύει να καταντήσει σαν τον Καλαμά.
Οι μπουλντόζες κάνουν συνέχεια διαμορφώσεις στον ρού του, λες και είναι σε οικοδομή, καταστρέφοντας τον υδροβιότοπο και διώχνοντας το μοναδικό ψάρι που ζεί στα νερά του.
Την ντόπια πέστροφα, την άγρια, την λιάρα, που λένε οι ντόπιοι. Ενα είδος που στην πορεία του χρόνου, θα το βλέπουμε και αυτό στις φωτογραφίες...
Περισσότερα στο "Epirus-Ellas"

sibilla-gr-sibilla

Read more...

Εισαγόμενα δάνεια και κάρτεs ...


Θυρίδες σε τράπεζες της Ευρώπης θα έχει από 1η Ιανουαρίου 2010 στη διάθεσή του ο Ελληνας καταναλωτής για φθηνότερα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες με επιτόκια αρκετά χαμηλότερα από αυτά που ισχύουν σήμερα στη χώρα μας.

Η ψαλίδα των επιτοκίων στα καταναλωτικά δάνεια είναι αυξημένη κατά 4,75 μονάδες στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη.

Η στροφή των καταναλωτών στις... τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού θα αναπτύξει τον ανταγωνισμό στην εγχώρια τραπεζική αγορά, που θα...
Εισαγόμενα δάνεια και κάρτεs

μεταφραστεί σε μείωση των επιτοκίων δανεισμού, εκτιμά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ευχολόγια
Την ίδια στιγμή, όμως, ανέγγιχτο φαίνεται να μένει από πλευράς πολιτείας το «αμαρτωλό» θέμα των «καταχρηστικών όρων», καθώς αρκετές τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν τους πελάτες τους με τέλη τα οποία τόσο με υπουργικές όσο και με δικαστικές αποφάσεις έχουν κριθεί παράνομα.

Εδώ ο επί της Ανάπτυξης υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, αρκέστηκε και πάλι χθες στα συνήθη ευχολόγια προς τις τράπεζες, να σταματήσουν εισπράξεις αυτού του είδους.

Ως καταχρηστικούς όρους ο υπουργός ανέφερε δύο παραδείγματα:

Αναδρομική επιβάρυνση τόκων σε χρήση πιστωτικής κάρτας με χρέωση από την ημέρα διεξαγωγής της συναλλαγής και όχι από την ημερομηνία εξόφλησης που αναφέρεται στον λογαριασμό, φαινόμενο το οποίο φέρεται να προκαλεί οικονομική επιβάρυνση στον καταναλωτή για τόκους 35 ημερών κατά μέσο όρο.

Χρέωση προμήθειας έως και 1,40 ευρώ για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, παρόλο που η κατάθεση φέρεται να λειτουργεί υπέρ του πελάτη της τράπεζας αλλά και υπέρ της ιδίας, δεδομένου ότι προκαλεί μεγαλύτερη ρευστότητα χρημάτων. Πάντως, θα περάσει αρκετός καιρός -είπε ο κ. Χατζηδάκης- ώστε οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις να καταστούν αμετάκλητες και να τύχουν καθολικής εφαρμογής:

Τις νέες τρεις παρεμβάσεις στην τραπεζική αγορά ανακοίνωσε, χθες το πρωί, ο επί της Ανάπτυξης υπουργός κι ενώ ένα 24ωρο πριν το ΠΑΣΟΚ είχε δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Προβλέπονται τα εξής:

1. Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης καταναλωτή τραπεζικών προϊόντων με δική του τηλεφωνική γραμμή:

Η δομή αυτή θα λειτουργεί στο πλαίσιο της ΓΓΚ και ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:

Τηλεφωνική γραμμή για την καταγραφή ερωτήσεων, παραπόνων και καταγγελιών για θέματα της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Χαρτογράφηση των προσφερόμενων τραπεζικών προϊόντων.

Συμβουλευτική υποστήριξη του καταναλωτή για την καλύτερη δυνατή επιλογή δανείου ή άλλου τραπεζικού προϊόντος.

Νομική υποστήριξη σε αρχικό στάδιο για την απεμπλοκή από διάφορα προβλήματα.

Ενημέρωση για τα δικαιώματα των καταναλωτών που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει.

2. Ανοίγουν τα σύνορα σε κάρτες και καταναλωτικά δάνεια: Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνονται οι εργασίες της επιτροπής για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας για την Καταναλωτική Πίστη.

Με την οδηγία αυτή η τραπεζική αγορά, όπως τη γνωρίζουμε έως σήμερα, αλλάζει. Και αλλάζει προς όφελος του καταναλωτή.

Με την ενσωμάτωση της οδηγίας όλοι οι καταναλωτές στην ΕΕ θα λαμβάνουν μέσω του εντύπου των «τυποποιημένων ευρωπαϊκών πληροφοριών καταναλωτικής πίστης» τις ίδιες πληροφορίες, ούτως ώστε εύκολα να μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέγουν την πλέον συμφέρουσα τραπεζική υπηρεσία ή προϊόν, είτε στη χώρα τους είτε σε άλλο κράτος-μέλος, καθώς και να επωφελούνται από τραπεζικά προϊόντα που δεν διατίθενται στη χώρα τους.

Εύκολη πρόσβαση
Οι Ελληνες καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα για εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης (δάνεια, κάρτες, κ.ά.) από χώρες της ΕΕ με επιτόκια ενδεχομένως πιο προνομιακά από αυτά που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Ανοίγει έτσι σημαντικά η αγορά δανείων και η ενίσχυση του ανταγωνισμού θα συμβάλλει στη βελτίωση των τραπεζικών προϊόντων και, πιθανώς, στη μείωση των επιτοκίων.

Η ενσωμάτωση θα γίνει με νομοθετική πράξη στην ελληνική Βουλή μέσα στο επόμενο τρίμηνο (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο) και από τις αρχές του 2010 θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Στο πεδίο εφαρμογής της θα εμπίπτουν τα πλέον διαδεδομένα καταναλωτικά δάνεια, δεδομένου ότι θα καλύπτει συμβάσεις πίστωσης που αφορούν ποσά από 200 έως 75.000 ευρώ και θα αφορά και τις πιστωτικές κάρτες.

3. Πρόσκληση για επίσπευση εφαρμογής αποφάσεων για όρους που έχουν κριθεί καταχρηστικοί αλλά όχι με αμετάκλητη δικαστική απόφαση: Οι όροι αυτοί αφορούν σχεδόν κάθε πελάτη της τράπεζας, και με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη νομικό υπόβαθρο για την απόσυρσή τους, θα πρέπει οι τράπεζες να υιοθετήσουν άμεσα το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων και να προχωρήσουν από τώρα στην κατάργηση αυτών των χρεώσεων.

Η καθυστέρηση εκ μέρους τους στην εφαρμογή αποφάσεων που είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα αποκτήσουν αμετάκλητο χαρακτήρα και θα έχουν καθολική εφαρμογή δεν είναι προς όφελος κανενός. Συνεπώς θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία κίνηση η οποία εκτός από τους καταναλωτές θα ωφελήσει και τη δική τους εικόνα.

ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Οι καταχρηστικοί όροι... είναι εδώ

Αν και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 1353) αναφέρεται ρητά ότι οι τράπεζες δεν θα πρέπει να εισπράττουν έξοδα και προμήθειες σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια, στην ανάληψη μετρητών από πιστωτικές κάρτες και να μη χρεώνουν με έξοδα τις καταθέσεις, εντούτοις ο νόμος δεν τηρείται. Ειδικότερα απαγορεύεται:

Στα στεγαστικά δάνεια η είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης, προέγκρισης δανείου, εξέτασης αιτήματος δανείου, η επιβολή προμηθειών ή τα έξοδα φακέλου.

Στις πιστωτικές κάρτες απαγορεύεται η είσπραξη προμήθειας για ανάληψη μετρητών, η μονομερής τροποποίηση των όρων της σύμβασης, η αναπροσαρμογή του επιτοκίου χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια, η αύξηση της ετήσιας συνδρομής χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του κατόχου.

Στους λογαριασμούς καταθέσεων απαγορεύεται η επιβολή εξόδων κίνησης.

Ομως, στην πράξη ισχύουν τα εξής:

Λογαριασμοί καταθέσεων

Η κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου χρεώνεται από 0,30 ευρώ μέχρι και 1,5 ευρώ.

Η μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό όταν ο δικαιούχος είναι διαφορετικό πρόσωπο χρεώνεται από 0,30 ευρώ μέχρι 1,5 ευρώ.

Υπάρχουν τράπεζες που χρεώνουν με 1 ευρώ την κάθε επιπλέον κίνηση στο γκισέ (αν ο δικαιούχος υπερβεί το όριο που θέτει η κάθε τράπεζα, συνήθως 4 συναλλαγές τον μήνα).

Η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ με χρέωση του αποταμιευτικού λογαριασμού επίσης χρεώνεται αν γίνει από δίκτυο άλλης τράπεζας από 1 μέχρι 3,5 ευρώ.

Η ερώτηση υπολοίπου (μέσω ΑΤΜ άλλων τραπεζών) χρεώνεται συνήθως από 0,15 μέχρι 0,5 ευρώ.

Στις πιστωτικές κάρτες

Υπάρχουν τράπεζες που εισπράττουν προμήθεια για την ανάληψη μετρητών (cash advance) από ATM.

Το ύψος της προμήθειας φτάνει και τα 25 ευρώ (αυξάνεται ανάλογα με το ποσό ανάληψης).

Στα στεγαστικά δάνεια

Εξοδα για την εξέταση και έγκριση της αίτησης επιβάλλονται από όλες τις τράπεζες και ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η καθεμία κυμαίνονται από τα 200 ευρώ μέχρι τα 2.000 ευρώ.

Εξοδα τεχνικού ελέγχου που ξεκινούν από τα 90 ευρώ και φτάνουν τα 300 ευρώ.

Εξοδα εισπράττονται και για τον νομικό έλεγχο τίτλων (και την παράσταση του δικηγόρου για εγγραφή προσημείωσης), που ξεκινούν από τα 250 ευρώ και φτάνουν στα 600 ευρώ.

Στα καταναλωτικά δάνεια

Οι τράπεζες χρεώνουν έξοδα εξέτασης και έγκρισης του αιτήματος.

Ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η καθεμία οι τιμές παίζουν από τα 60 ευρώ μέχρι τα 200 ευρώ.

Χάρης Αναγνωστόπουλος - Εφη Καραγεώργου
ΕΘΝΟΣ


nonews-news

Read more...

ΚΩΔΙΚΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Τζάθας
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Καμπανάκι για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές με φόντο τη νέα γρίπη στο πλαίσιο της νέας σχολικής χρονιάς, χτύπησε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος. «Προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για το καλύτερο και για το χειρότερο», δήλωσε ο υπουργός όταν, με αφορμή σχετική ερώτηση της... αρμόδιας για τα θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου καθώς και άλλων εννέα βουλευτών του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε να ενημερώσει τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Κι ενώ με την ερώτησή τους οι βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο της εξάπλωσης του ιού Α (Η1Ν1) η οποία πλήττει τη χώρα μας αλλά και την αγωνία τους για τον τρόπο αντιμετώπισής του στην περίπτωση που τα πράγματα γίνουν πολύ χειρότερα στις αρχές του φθινοπώρου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ίδιος συμμερίστηκε απόλυτα το άγχος των συναδέλφων του, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και ανέφερε ότι «τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας έχουν εκπονήσει ήδη συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα καταλήξει σε λεπτομέρειες ανάλογα με το βήμα εξέλιξης της νόσου». «Σχεδιάζουμε ήδη με όλα τα πιθανά σενάρια», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας ενώ έσπευσε να καθυσηχάσει τον κόσμο λέγοντας- μεταξύ άλλων- ότι «δεν είναι της παρούσης να κοινοποιηθούν οι βασικές παράμετροι του επιχειρησιακού σχεδίου γιατί αυτό επιτείνει τα σενάρια πανικού και καταστροφολογίας που κανένας μας δεν επιθυμεί». Πάντως, λίγο πριν, με την επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων οι δέκα βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας να τους ενημερώσει στις 10 Σεπτεμβρίου- λίγο πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά- για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης και σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, είχαν επισυνάψει σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την οποία, ότι εάν όλα αφεθούν στην τύχη τους και δεν υπάρχει πρόνοια ιδιαίτερα για τις σχολικές μονάδες, τότε ο νέος ιός πιθανόν να προσβάλει το 60% των νέων μέχρι 18 ετών, ενώ αντίθετα ο έγκαιρος σχεδιασμός της Πολιτείας μπορεί να μειώσει εντυπωσιακά τον αριθμό των ατόμων που θα μολυνθούν από τη νέα γρίπη που- κατά την έρευνα- δεν θα ξεπεράσει το 2,5%. Απαντώντας στις παρατηρήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας συνεργάζονται με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές καθώς και με αντίστοιχες διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας συστήνοντας ταυτόχρονα ψυχραιμία χωρίς καταστροφολογίες.

fimotro

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-Πρωινών -Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


22-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

































ΠΡΩΙΝΕΣ
















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ



















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















kafeneio

Read more...