Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι Θεσμοί έλαβαν τις προτάσεις...



O Peter Spiegel επιβεβαιώνει...
 Μ' ενα τιτίβισμα, ο δημοσιογράφος των "Financial Times", Peter Spiegel, επιβεβαιώνει, πως, οι Θεσμοί έλαβαν τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.
Ιδου...
το tweet:

Read more...

Πιέσεις Ομπάμα σε Μέρκελ Σόιμπλε σε Λιου: Πάρτε την Ελλάδα να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο


Σόιμπλε σε Λιου: Πάρτε την Ελλάδα να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο
Ο Τζακ Λιού και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ουάσινγκτον
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε -σε μια προσπάθεια να αστειευτεί- ότι είπε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου ότι η Γερμανία θα αντάλλαζε ευχαρίστως την Ελλάδα με το Πουέρτο Ρίκο -το οποίο αντιμετωπίζει και αυτό κρίση χρέους.

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι είπε στον Λιου ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να δεχθεί το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη, εάν οι ΗΠΑ δέχονταν την Ελλάδα στην περιοχή του δολαρίου. «Νόμιζε ότι αστειευόμουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει νομισματική ένωση.

To Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται και αυτό σε βαθιά οικονομική κρίση, εξαιτίας του υψηλού χρέους και αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας. Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει λύση στην κρίση.

Ο Τζακ Λιου έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Ευρώπη να δείξει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδοτική στήριξη, ενώ παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Βεβαίως, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να αποκλείσει κατηγορηματικά τη λύση του «κουρέματος».

  • Άμεση ψήφιση μέτρων ζητά ο Σόιμπλε - Χαραμάδα για αναδιάρθρωση χρέους
Πιέσεις Ομπάμα σε Μέρκελ

Την ίδια ώρα, ο Μπαράκ Ομπάμα ασκεί πιέσεις στην Άνγκελα Μέρκελ για επίλυση του θέματος, αναφέρει το Spiegel.

Επισήμως, οι ΗΠΑ μένουν εκτός του ελληνικού δράματος. Παρασκηνιακά ζητούν κούρεμα χρέους και προχωρούν σε ιστορικές συγκρίσεις, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην γερμανίδα καγκελάριο, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Το Spiegel αναφέρεται μεταξύ άλλων σε πρόσφατο θέμα των New York Times που έκανε λόγο για την συμφωνία του 1953 για το χρέος της Γερμανίας.

Το περιοδικό αναφέρεται στο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι μία κρίση στο ευρώ θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ, την ώρα που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει και την κρίση χρέους του Πουέρτο Ρίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει συνομιλήσει με πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα, πιο πρόσφατα με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με την ίδια τη Μέρκελ, στην οποία επισήμανε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα «να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να επιτύχει τη βιωσιμότητα του χρέους στην Ευρωζώνη». Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: καλεί τη Μέρκελ να εγκαταλείψει τη σκληρή στάση.

Το περιοδικό αναφέρεται στις πιέσεις της Ουάσινγκτον να δημοσιευτεί η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καθώς και τις πιέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ιδέα για μία νέα διάσκεψη για το χρέος της Ελλάδας γίνεται πιο επιτακτική. Το περιοδικό επιστρέφει στο 1953 και το γεγονός ότι μία από τις 21 χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία για το χρέος της Γερμανίας ήταν και η Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στις παραινέσεις Αμερικανών αξιωματούχων να προχωρήσει η Ευρωζώνη σε διαγραφή του ελληνικού χρέους, όπως έγινε με το γερμανικό χρέος το 1953, υποστήριξε ότι οι δύο περιπτώσεις δεν είναι συγκρίσιμες και χαρακτήρισε την σύγκριση παραπλανητική, καθώς «η κατάσταση τότε δεν αφορούσε την συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση».

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έγινε η κλήρωση Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στους ομίλους της Euroleague


Στη διαδικασία της κλήρωσης που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελόνη, οι δύο ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους στο δρόμο προς το Final 4 του Βερολίνου. Στο 2ο όμιλο κληρώθηκε ο φιναλίστ της Euroleague Ολυμπιακός και στον 3ο όμιλο ο Παναθηναϊκός, στην κανονική περίοδο της σεζόν 2015-16, στη διοργάνωση.
euroleague1
Σαφώς βατή είναι η κλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τις Εφές, Μπασκόνια (Λαμποράλ Κούτσα), Μιλάνο, Τσεντεβίτα και Λιμόζ ενώ οι πράσινοι τις Μπαρτσελόνα, Κούμπαν, Ζαλγκίρις, Καρσίγιακα και Ζιελόνα Γκόρα.
Από τον κάθε όμιλο περνούν στην επόμενη φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες.
Group A
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Χίμκι (Ρωσία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Στρασμπούρ (Γαλλία)
Group B
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Ανταντολού Εφές (Τουρκία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Τσεντεβίτα (Κροατία)
Λιμόζ (Γαλλία)
Group C
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Καρσίγιακα (Τουρκία)
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)
Group D
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Σάσαρι (Ιταλία)
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αποστέλλεται στον Γερούν Ντάισελμπλουμ Αύριο εισάγεται στη Βουλή προς συζήτηση η ελληνική πρόταση


Σε λίγη ώρα θα αποσταλεί η ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
portamaximou'
Το κείμενο της πρότασης θα αποσταλεί με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
Η ελληνική πρόταση κατατίθεται απόψε στην Βουλή προκειμένου αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.
Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έμφαση στο ασφαλιστικό...



...και το φορολογικό δίνουν οι ελληνικές προτάσεις...
Στο ασφαλιστικό, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και για εθνικό...
διάλογο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού με στόχο την δημιουργία τριών ταμείων.
Στο φορολογικό θα έχουμε τρεις συντελεστές στον ΦΠΑ, με ανακατατάξεις σε ότι αφορά που θα βρεθούν τρόφιμα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εστίαση. Οι πληροφορίες λένε ότι αριθμός τροφίμων θα βρεθεί στο 13%, πιθανόν η εστίαση στο 23% και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ στο 13%.

Read more...

iskra: "Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους "θεσμούς";...



Λίγο μετά την ανακοίνωση της έγκρισης της ελληνικής πρότασης από το κυβερνητικό συμβούλιο, η ιστοσελίδα iskra.gr (που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη) δημοσίευσε...
άρθρο στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως, η πρόταση «εγκρίθηκε με πλειοψηφία». 

"Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους "θεσμούς"; είναι ο τίτλος του κειμένου, που έχει ως εξής:

"Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους «θεσμούς» από τοΚυβερνητικό Συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ και πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup του Σαββάτου".

Read more...

Spiegel: Ο Ομπάμα πιέζει την Μέρκελ για συμφωνία και κούρεμα...


Spiegel: Ο Ομπάμα πιέζει την Μέρκελ για συμφωνία και κούρεμαΤις τελευταίες ημέρες υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από την Ουάσινγκτον και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα προς την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ για...
συμφωνία με την Ελλάδα και κούρεμα του χρέους, σύμφωνα με το Spiegel.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, το Spiegel γράφει χαρακτηριστικά ότι «ο Ομπάμα πιέζει την Μέρκελ να προχωρήσει, όχι μόνο σε συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και σε κούρεμα του ελληνικού χρέους».

«Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το Associated Press και οι New York Times δημοσιεύουν άρθρα σχετικά με το κούρεμα του γερμανικού χρέους το 1953, κατά τη Σύνοδο του Λονδίνου», υπογραμμίζει το Spiegel...
enikos.gr

Read more...

Γεννηματά: Στηρίζουμε αλλά...


fofi...δε δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)...
"Ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία να μην αποχωρήσει από το Eurogroup το Σάββατο αν δεν...
υπάρξει συμφωνία", ανέφερε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα στηρίζει την εθνική προσπάθεια αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανένα.

"Ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή μου στη σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών", είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Οι σοσιαλιστές της ΕΕ στηρίζουν την προσπάθεια", συμπλήρωσε και τόνισε ότι "πρέπει να υπάρξει συμφωνία και η ελληνική αποστολή δεν πρέπει να φύγει από το Eurogroup αν δεν υπάρξει συμφωνία".
Δείτε το βίντεο...

newsbeast.gr

Read more...

Εγκρίθηκε το σχέδιο-πρόταση που θα δοθεί τους δανειστές...


ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥΤο κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσει την...
ελληνική πρόταση προς τους δανειστές και εταίρους, ενώ η συνεδρίαση κράτησε τέσσερις ώρες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος το σχέδιο - πρόταση προς τους δανειστές εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Κοτζιάς...
newsbeast.gr

Read more...

New York Times: Οι Γερμανοί ξεχνούν...

...την διαγραφή του δικού τους χρέους...
Μία φωτογραφία έδωσε την αφορμή στον αρθρογράφο Eduardo Porter των New York Times να υπενθυμίσει στη Γερμανία σημαντικές στιγμές της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας, που...
δεδομένης της σκληρής στάσης που κρατά απέναντι στην ελληνική κρίση, φαίνεται να έχει ξεχάσει. 


«Καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, πήραν στροφή προς τη ρήξη, με αποκορύφωμα την ηχηρή απόρριψη των μέτρων που απαιτήθηκαν ως αντάλλαγμα οικονομικής βοήθειας, από τους Έλληνες ψηφοφόρους στο δημοψήφισμα της Κυριακής, μία παλιά φωτογραφία ήρθε στην επιφάνεια στο ίντερνετ. Δείχνει τον Hermann Josef Abs, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Λονδίνο, στις 27 Φλεβάρη του 1953, να υπογράφει τη συμφωνία που μειώνει αποτελεσματικά τα χρέη της χώρας στους ξένους πιστωτές της κατά το ήμισυ. 

Είναι μια εικόνα που αντηχεί ακόμα και σήμερα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απάντηση στην επιμονή της Γερμανίας, που απαιτεί από  την Αθήνα να συμφωνήσει σε μια πιο επώδυνη λιτότητα, πριν καν τεθεί στο τραπέζι οποιαδήποτε πρόταση για κάθε είδους ελάφρυνσης του χρέους: Ο κύριος δανειστής που θέλει να αναγκάσει τους Έλληνες να πληρώσουν για τις σπατάλες του παρελθόντος, επωφελήθηκε όχι πριν από πολύ καιρό, από πολύ πιο επιεικείς όρους από αυτούς που είναι τώρα διατεθειμένος να προσφέρει.

Αλλά εκτός από ότι χρησιμεύει ως υπενθύμιση της γερμανικής υποκρισίας, η φωτογραφία προσφέρει ένα πιο σημαντικό μάθημα: Τέτοιου είδους προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία στο παρελθόν.  Ο 20ος αιώνας, προσφέρει ένα πλούσιο οδικό χάρτη της αποτυχίας και της επιτυχίας της πολιτικής στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κρίσεων δημοσίου χρέους. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον, οι οικονομολόγοι σε γενικές γραμμές κατανοούν το περίγραμμα μιας επιτυχημένης προσέγγισης. Τα κακά νέα είναι ότι οι πολλοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ακόμα αργούν να ακολουθήσουν τις συμβουλές τους, επαναλαμβάνοντας πρώτα τις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος. 

«Έχω δει το σίριαλ τόσες φορές στο παρελθόν. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσει κάποιος στις ιδιαιτερότητες της κάθε περίστασης και να μην αντιληφθεί το επαναλαμβανόμενο μοτίβο» τονίζει  ο Carmen M. Reinhart, καθηγητής στο Kennedy School of Government στο Χάρβαρντ, ο οποίος είναι ίσως ο πιο εξειδικευμένος στον κόσμο για την κρίση δημόσιου χρέους.

Ποιο είναι το επαναλαμβανόμενο, ιστορικό μοτίβο; Τα μεγάλα προβλήματα χρέους λύνονται  μόνο μετά από βαθιά μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους. Όσο περισσότερος χρόνος περνάει μέχρι να γίνει αυτή η μείωση, τόσο μεγαλύτερη απομείωση θα χρειαστεί.

Κανένας δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό καλύτερα από τους Γερμανούς. Δεν είναι μόνο ότι επωφελήθηκαν από τη συμφωνία του 1953, στην οποία θεμελιώθηκε το μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. 20 χρόνια νωρίτερα, η Γερμανία αθέτησε την υποχρέωσή της να αποπληρώσει τα χρέη της από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, περνώντας μια περίοδο υπερπληθωρισμού και οικονομικής ύφεσης που βοήθησε την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Πρόκειται για ένα γενικό μάθημα για τη φύση του χρέους. Από τις πτωχεύσεις δεκάδων χωρών του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου στη δεκαετία του ΄30, ως το σχέδιο Brady στις αρχές του ‘90 που κατέληξε σε μία δεκαετία υψηλών χρεών και μηδαμινής ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, είναι ένα μάθημα που πρέπει να μαθαίνεται ξανά και ξανά. Και τα δύο αυτά επεισόδια, είχαν προηγηθεί από μία δεκαετία διαπραγματεύσεων και σχεδίων αναδιάταξης που επιμήκυναν την αποπληρωμή των χρεών και μείωσαν το επιτόκιο τους. Οι κρίσεις όμως έληξαν και οι οικονομίες βελτιώθηκαν μόνο μετά από την απομείωση του χρέους»...
tvxs.gr

Read more...

«Παγωμένη» η Κουμουνδούρου...


«Παγωμένη» η Κουμουνδούρου: Αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα για την επικείμενη συμφωνία
Αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα για την επικείμενη συμφωνία...
Προβληματισμό και υπόγειους κραδασμούς προκαλεί στο κυβερνών κόμμα η τροπή που έχουν πάρει οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς καταγράφονται έντονες...
αντιδράσεις στη διαφαινόμενη συμφωνία.
Χθες, Τετάρτη, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όμως περιορίστηκε σε ανταλλαγή απόψεων καθώς η κυβερνητική αντιπροσωπεία δεν είχε ακόμη επιστρέψει στην Αθήνα και σε ανάλυση της συμπεριφοράς της αντιπολίτευσης. Σήμερα το πρωί ο γραμματέας του κόμματος κ. Τάσος Κορωνάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό τις πρόσφατες εξελίξεις και τη δρομολόγηση των διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο μέχρι το μεσημέρι δεν είχε αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο καθώς ο κ. Τσίπρας είναι σε συνεχείς επικοινωνίες με το οικονομικό επιτελείο και με παράγοντες του εξωτερικού προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρόταση της Αθήνας προς τους δανειστές. 

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτό εάν θα γίνει σήμερα νέα Πολιτική Γραμματεία καθώς επίσης και πώς θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στο αίτημα που υποβάλλεται από τις εσωκομματικές τάσεις για σύγκληση των οργάνων της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν φέρει την όποια συμφωνία προς ψήφιση στην Βουλή. Καθώς ο χρόνος πιέζει και το διακύβευμα είναι μεγάλο ο πρωθυπουργός δίνει προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις και στις συνεννοήσεις με το εσωτερικό πολιτικό σύστημα όπως έδειξαν και οι χθεσινές του συναντήσεις και επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος διολισθαίνει στην σκληρή γραμμή του προκατόχου του. 

Πάντως καθώς οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους προχωρούν -όπως και οι συνεννοήσεις κυρίως με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ - το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι «παγωμένο». Οι αριστερές τάσεις δείχνουν εγκλωβισμένες. «Το όχι δεν θα γίνει ναι σε μνημονιακά κρεματόρια» ανέφερε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης δίνοντας το στίγμα της Αριστερής Πλατφόρμας. Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση στο Iskra που έχει την υπογραφή του συνεργάτη του κ. Λαφαζάνη κ. Νίκου Πέρπερα με τίτλο «Από Σύνοδο σε Σύνοδο σύρρεται το ελληνικό λαικό αίτημα για αξιοπρέπεια» όπου υποστηρίζεται η άποψη ότι «η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει μέχρι τέλους το μεγάλο "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος». 

Η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει στην άποψη ότι η Ελλάδα έχει πολλές εναλλακτικές και ότι χειρότερη επιλογή είναι «η εξοντωτική και ταπεινωτική συμφωνία παράδοσης την οποία δεν θα κάνουμε ποτέ». Στο ίδιο μήκος κύμματος ίσως και πιο έντονη είναι η ρητορική της τάση του κ. Αντώνη Νταβανέλου. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι βουλευτές του Αριστερού Δικτύου. Ωστόσο το κρίσιμο είναι τί θα ψηφίσουν όταν θα έλθει η συμφωνία στη Βουλή. Σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτάται από το περιεχόμενο. Όχι μόνο από το ύψος των μέτρων αλλά και από το μίγμα της οικονομικής πολιτικής και την κατανομή των μέτρων. Επίσης από το αν θα υπάρχει ρήτρα ανάπτυξης και δέσμευση για την ρύθμιση του χρέους που όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων έχει μπει πια στην ατζέντα της συζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό οι αντιδράσεις να περιοριστούν στο ρητορικό πεδίο και οι βουλευτές να υπερψηφίσουν ακόμη και μία συμφωνία που θα είναι πίσω σε σχέση με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Στελέχη περί τον κ. Τσίπρα έλεγαν χθες σε συνομιλία τους στην Βουλή ότι «οι πιθανές διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία» μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Οι περί την ηγεσία θεωρούν αναμενόμενη την οξεία ρητορική του κ. Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλαρφόρμας. Ο κ. Λαφαζάνης θα πρέπει σε συνθήκες υποχώρησης να διατηρήσει και να περιχαρακώσει την τάση του στο εσωτερικό ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι διαφορετικός μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Ο κ. Λαφαζάνης δέχεται και ο ίδιος κριτική από τα πιο σκληρά στελέχη της αριστερής τάσης ότι δείχνει υποχωρητικότητα. Το πρόβλημα της Αριστερής Πλατφόρμας είναι ότι πέραν του να προβάλλει το «υπερήφανο όχι του ελληνικού λαού», δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας από μία παράταση της οικονομικής ασφυξίας. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κάνει τις προσεγγίσεις ώστε να έχει την στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ όταν θα φέρει προς ψήφιση την συμφωνία. Στο πλαίσιο αυτό η αριστερή πτέρυγα έχει δύο εναλλακτικές: είτε την καταψήφιση και αποχώρηση από το κόμμα είτε την περιχαράκωση και την καταγραφή ως εσωκομματική αντιπολίτευση από τα αριστερά. Πάντως εκτιμάται πως όποτε κι αν κάνει τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Τσίπρας είτε πριν την φέρει στην Βουλή είτε μετά θα κερδίσει την πλειοψηφία των βουλευτών και στελεχών αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ποσοστό του δημοψηφίσματος ήταν προσωπική του νίκη. 

protothema.gr

Read more...

Παντοάν: Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα...


Παντοάν: Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα"Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα, στο οποίο η Ιταλία συμμετέχει εποικοδομητικά και με πνεύμα συνεργασίας, με στόχο...
μια ενιαία λύση", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ κάρλο Πάντοαν, κατά την παρέμβασή του, στην Γερουσία της Ρώμης.

"Το να βοηθήσουμε την Ελλάδα, σήμερα, σημαίνει να ετοιμάσουμε έναν νέο μηχανισμό βοηθειών: το αίτημα είναι ένα τριετές δάνειο, συνδεδεμένο με μια δέσμη μέτρων στον τομέα των φόρων και των συντάξεων", σημειώνει ο κ. Πάντοαν.

Υποστηρίζει ακόμα ότι "η λιτότητα είναι ένα ψεύτικο πρόβλημα. Το θέμα είναι πώς να μετατρέψουμε σε ανάπτυξη αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να είναι πιο σύντομο από ό,τι νομίζουμε".

"Σήμερα πάντως, βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση. Χθες, ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε από την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, να επαληθεύσουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί απάντηση στις προτάσεις της Αθήνας. Και ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα, το Eurogroup συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο", κατέληξε  ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καθοριστικές ώρες για τη χώρα Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τις ελληνικές προτάσεις


Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τις ελληνικές προτάσεις
Εικόνα από τις αφίξεις στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις, όσο πλησιάζει η ώρα της υποβολής των προτάσεων στους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις εκ μέρους της Αθήνας ελπίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση αυτή οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εξίσου ρεαλιστικές προτάσεις των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Μόνο έτσι θα έχουμε μία κατάσταση «win-win», τονίζει ο Τουσκ -ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του, όπως δήλωσε, την υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας, απορρίπτοντας τα περί κρυφού σχεδίου για επιστροφή στη δραχμή.

Την Τετάρτη, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Δεν αποκλείεται, δε, να συγκληθεί εκ νέου το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Αν και ο κ. Τσίπρας εκφράζει σε συνομιλητές του αισιοδοξία για θετική έκβαση των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν πως δεν κρύβει και την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η σκληρή στάση που τηρεί το Βερολίνο, τη στιγμή που -κατά το Μαξίμου- σύμμαχοι της ελληνικής προσπάθειας είναι οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εμφανίζονται να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός «σαμποτάζ» την τελευταία στιγμή. Ειδικότερα, εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκοί κύκλοι να επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη συμφωνία, αποσκοπώντας στη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Είναι εκτός συζήτησης» Κατηγορηματικό «όχι» από τη Μέρκελ σε ένα «κούρεμα» των ευρωπαϊκών δανείων στην Ελλάδα


Απέκλεισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ένα «κούρεμα» των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα. Είναι εκτός συζήτησης είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην πρωτεύουσα της Βοσνίας Σεράγεβο.
merkel
«Το 2012 ασχοληθήκαμε με το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Επιμηκύναμε τις ωριμάνσεις, αναβάλαμε την απαίτηση αποπληρωμής για τα δάνεια του EFSF έως το 2020. Δεν αντιμετωπίζουμε λοιπόν το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους για πρώτη φορά», δήλωσε η κ. Μέρκελ όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις διαφορές με το ΔΝΤ για μια απομείωση του χρέους της Ελλάδας.
«Έχω δηλώσει πως ένα κλασικό κούρεμα είναι για μένα εκτός συζήτησης και αυτό δεν έχει αλλάξει από χθες μέχρι σήμερα», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αυτά είναι τα 15 μέτρα του νέου Μνημονίου που προτείνει η κυβέρνηση για συμφωνία


tsipras-tsakalotos-pappas-630
Εντείνονται οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ της Ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και των τεχνοκρατών από την πλευρά των δανειστών αφού ως τα μεσάνυχτα ή το αργότερα το νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Αθήνα να υποβάλει τις προτάσεις της στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ.
Η χρηματοδότηση 60 δις
Στην επιστολή που απέστειλε η κυβέρνηση προς τον ESM δεν αναφέρεται το ποσό του δανείου που αιτείται η Ελλάδα από τους θεσμούς, θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 60δισ ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δανειακές ανάγκες που έχει να εκπληρώσει η Ελλάδα μέχρι και το 2017 ξεπερνούν τα 60 δισ ευρώ καθώς θα πρέπει να πληρώσει τόκους δανείων, λήξεις ομολόγων και πληρωμές δόσεων, αρχής γενομένης από την 13η Ιουλίου όταν και η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 450 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ και τις 20 Ιουλίου όταν η Αθήνα θα πρέπει να αποπληρώσει «ακούρευτα» ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ αξίας 3,5 δισ ευρώ.
Ωστόσο, σε αυτά τα 60 δισ ευρώ θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον ακόμα 10 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι θεσμοί θα ζητήσουν να υπάρξει και ένα «μαξιλάρι» τουλάχιστον 10δισ ευρώ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ανεβάζοντας τον τελικό λογαριασμό στα 80δισ ευρώ.
Τα μέτρα-φωτιά
Το νέο βαρύ πακέτο θα συνοδευθεί με νέα υφεσιακά μέτρα τα οποία θα φτάνουν τουλάχιστον τα 10 δισ ευρώ. Αν και ο κατάλογος των μέτρων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει:
1. ΦΠΑ 13% για ξενοδοχεία και βασικά τρόφιμα και 23% για την εστίαση και όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα
2. Αν και η Αθήνα επιμένει στη διατήρηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, οι δανειστές φαίνεται ότι απαιτούν την κατάργηση της, όπως και των υπόλοιπων εξαιρέσεων που προβλέπει ο ΦΠΑ
3. Αύξηση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων στο 100%, σταδιακά από το 2016
4. Κατάργηση της προνομιακής φορολόγησης των αγροτών σταδιακά έως το τέλος του 2017
5. Μείωση των στρατιωτικών δαπανών κατά 200 εκατ ευρώ το 2016 και 400 εκατομμύρια το 2017
6. ΕΝΦΙΑ ως το 2016 τουλάχιστον, με σταθερό στόχο είσπραξης 2,65 δισ ευρώ ετησίως
7. Εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού από τον Οκτώβριο του 2015, αφού πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες
8. Αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας βιωσιμότητας και μηδενικού ελλείμματος τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού
9. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019, και στη συνέχεια αντικατάσταση του από το εγγυημένο εισόδημα
10. Σταδιακή κατάργηση από την 31η Οκτωβρίου 2015 και έως το τέλος του 2017 όλων των φόρων υπέρ τρίτων
11. Aναστολή των κυβερνητικών σχεδίων για τις αλλαγές στα εργασιακά και νομοθέτηση του νέου πλαισίου το φθινόπωρο του 2015
12. Aμεση εφαρμογή των συστάσεων που περιλαμβάνονται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφορά τουριστικά καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, οικοδομή κλπ
13. Eφαρμογή των συστάσεων της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ
14. Aνοιγμα επαγγελμάτων για συμβολαιογράφους, λογιστές, δικαστικούς επιμελητές κλπ.
15. Yλοποίηση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Συγκεκριμένα ο ΑΔΜΗΕ θα διαχωριστεί μεν από τη ΔΕΗ, αλλά θα παραμείνει κατά πλειοψηφία υπό κρατική κυριότητα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

ΔΝΤ: Πολύ βαρύτερο το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει η Ελλάδα...


Βαρύτερο τίμημα θα πληρώσει η Ελλάδα λόγω των γεγονότων της τελευταίας περιόδου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook WEO) που παρουσιάσθηκε σήμερα Πέμπτη στην...
Ουάσιγκτον από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Το ΔΝΤ «προσγείωσε» στο 3,3% την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2015, έναντι 3,5% που προέβλεπε τον Απρίλιο, ενώ για το 2016 διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3,8%.

Το Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2015 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 λόγω της χαμηλότερης ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Το ΔΝΤ θεωρούσε αρχικά πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυσσόταν κατά 3,1% φέτος, αλλά τελικά η επέκταση του αμερικανικού ΑΕΠ αναθεωρήθηκε στο 2,5%. Ο αντίστοιχος στόχος για το 2016 αναθεωρήθηκε στο 3%, από 3,1% τον Απρίλιο.

Για την ευρωζώνη το ΔΝΤ διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση για ανάπτυξη 1,5% το 2015, ενώ αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για την ανάπτυξη το 2016, από το 1,6% στο 1,7%. Ως υποστηρικτική της ανάπτυξης στην νομισματική ένωση χαρακτηρίζει την «ουδέτερη» δημοσιονομική πολιτική στη ζώνη του ευρώ, τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων, και την βελτίωση της εμπιστοσύνης.

thepressproject.gr

Read more...

Αλαβάνος: «Ακύρωση του δημοψηφίσματος...



...η αποδοχή της πρότασης Γιούνκερ»...
«Ακύρωση του δημοψηφίσματος είναι η αποδοχή της πρότασης Γιουνκέρ» υποστήριξε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι  «ο λαός δεν ψήφισε για το ευρώ ,αλλά για την πρόταση  Γιουνκέρ. Αν υιοθετήσουμε την...
πρόταση αυτή ουσιαστικά εκμηδενίζουμε και ευτελίζουμε αυτό το δημοψήφισμα» .
Ο  Αλαβάνος, μιλώντας στον "Αlpha 989" , εξέφρασε την ελπίδα « ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ασπαστεί την άποψη του ευρωμονόδρομου. Ελπίζω να δείξει ότι η αριστερά είναι κάτι διαφορετικό και  να μην φτάσουμε στο να έχουμε ένα πιο σκληρό μνημόνιο».

Όπως είπε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ «ο Πρωθυπουργός μετά το ηχηρό ΟΧΙ γύρισε από τις Βρυξέλλες γδαρμένος», χαρακτηρισμό ωστόσο που απέσυρε λίγο αργότερα ο κ. Αλαβάνος τονίζοντας πως ‘’είναι βαρύς ‘...

Read more...

Είτε με μνημόνιο, είτε με Grexit, ο λαός θα την πληρώσει...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Είτε έτσι είτε αλλιώς - με νέο μνημόνιο ή με grexit - ο λαός θα την πληρώσει. Γι' αυτό τώρα πρέπει να...
οργανωθεί και να διεκδικήσει, μέσα από λαϊκές επιτροπές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού. Να συνδέσει αυτόν τον καθημερινό αγώνα με την πάλη του για την κατάκτηση της δικής του εξουσίας» δήλωσε ο γγ ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Read more...

Καμμένος: Θα έχουμε συμφωνία...


Καμμένος: Θα έχουμε συμφωνία Ελλάδας - δανειστών
Αφησε αιχμες κατά Μεϊμαράκη...
Σκληρή επίθεση κατά του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Καμμένος ερωτήθηκε αν... θα έχουμε συμφωνία: «Θα έχουμε, θα έχουμε. Απ όλα θα έχουμε», απάντησε γελαστός. 

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι κάποιοι κάνουν πόλεμο κατά της Ελλάδας. Αναφερόμενος στον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι σαμποτάρει τη συμφωνία και επιτίθεται κατά της χώρας του.

Read more...

Ζητούν να μάθουν, αν βουλευτές μετέφεραν χρήματα έξω...



Δεκατέσσερις βουλευτές της ΝΔ ζητούν, με ερώτησή προς τον πρωθυπουργό, να μάθουν αν υπουργοί και βουλευτές έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό και αν...
αυτό έχει συμβεί να παράσχει τα ανάλογα στοιχεία.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησης - με πρώτο υπογράφοντα τον Μάξιμο Χαρακόπουλο - «είναι εύλογο οι πολίτες να αναμένουν από το σύνολο των βουλευτών και των υπουργών, και κυρίως όσων στήριξαν το δημοψήφισμα, διαβεβαιώνοντας ότι στη χώρα δεν θα συμβεί "ατύχημα" και δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, να μην έχουν προχωρήσει σε μεταφορά καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού».

Μάλιστα, επισημαίνουν πως εφόσον έχουν συμβεί τέτοιες πράξεις, πρόκειται για σκάνδαλο με πολιτικές και όχι μόνο προεκτάσεις.

newsbeast.gr

Read more...

Στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου, η συνεδρίαση του Eurogroup...


 Για το Σάββατο το μεσημέρι -στις 16:00 ώρα Ελλάδος- προγραμματίστηκε το έκτακτο Eurogroup προκειμένου...
να συζητήσει τις προτάσεις που θα έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση...


Read more...