Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εβριζε τους Ελληνες ως φοροφυγάδες και ξέχασε το σπίτι στη Σαντορίνη!

Μέγα πολιτικό σκάνδαλο στη Δανία


http://img.protothema.gr/B7D6B0ADC8E59620B0BF6F71A227B5B9.jpg
Φαίνεται πως η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) Πία Κγερσγκαάρντ εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου καθώς «ξέχασε» να δηλώσει στην εφορία ένα σπίτι που έχει αγοράσει από το 2002 στην Σαντορίνη.

Η Δανέζα πολιτικός που κατηγορούσε τους Ελληνες ως τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες είναι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου 32 τετραγωνικών στην ακριβότερη περιοχή του κοσμοπολίτικου ελληνικού νησιού.

Αν και στη Δανία η φοροδιαφυγή είναι σπάνιο φαινόμενο και ουδείς ασχολείται η κ. Κγερσγκαάρντ φαίνεται πως το έκανε συνειδητά καθώς εδώ και 10 χρόνια δεν το είχε εμφανίσει στα περιουσιακά της στοιχεία.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ekstra Bladet. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πολιτικός αγόρασε το σπίτι έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ. Μάλιστα ο τίτλος της εφημερίδας λέει: «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα»… Κτηματομεσίτες της περιοχής αναφέρουν ότι το σπίτι αγοράστηκε σε εξευτελιστική τιμή και η αξία του ήταν τουλάχιστον τριπλάσια.
Read more...

Χοντραίνει η κόντρα του Άδωνι με Χρυσοχοΐδη – Παπουτσή!

Προβλήματα συγκυβέρνησης…


http://img.protothema.gr/114FA260B22EC83B2A0674C89DA1379D.jpg
Χοντραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη και των Μιχ.Χρυσοχοΐδη που είναι πολιτικός του προϊστάμενος και Χρ.Παπουτσή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σε ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του τομέα Ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ προς τον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρεται ότι είναι παράνομη η ΚΥΑ για την μεταφορά των υπηρεσιών της Ναυτιλίας στη Γρ.Λαμπράκη.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση έκανε την έρευνα κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν τις δυνατότητες μεταφοράς των στεγαζόμενων στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ, στα 3 κτήρια του κέντρου του Πειραιά.

« Για να μπορέσει να εκδοθεί παρόμοια ΚΥΑ, θα έπρεπε να υπάρχει στον 2932/2001 σχετική εξουσιοδοτική διάταξη, που δεν υπάρχει. Ακόμα και να υπήρχε τέτοια εξουσιοδοτική διάταξη, σίγουρα ο τότε Υπουργός Ε.Ν., δεν θα εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό …..Δημόσιας Τάξης!» επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

« Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3861/3 Ιουλίου 2010 «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις», η ΚΥΑ πριν πάρει αριθμό Α.Δ.Α, έπρεπε να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Πριν τη δημοσίευση ελέγχεται λεπτομερέστατα ως προς τις επικαλούμενες διατάξεις της και τη νομιμότητά της. Κατά την έρευνα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου δεν ευρέθη η εν λόγω απόφαση. Επομένως εκτός των άλλων, θεωρείται ως μη εκδοθείσα και μη ισχύουσα.

Κατά συνέπεια η ΚΥΑ της 09.11.2011, είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν την αποδεχόμαστε».

Διαβάστε εδώ όλη την γνωμοδότηση


Παπουτσής προς Γεωργιάδη: «Επιπόλαιες προσεγγίσεις είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε άσκοπες και άκαιρες εντάσεις»
Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο σημερινό δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΝ για το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διευκρινίζονται τα εξής:

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη για την παραχώρηση του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως δημοσιεύθηκε στο από 10.11.2011 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, είναι σαφής και συγκεκριμένη. Αξίζει προσεκτικότερη μελέτη και περισσότερη σύνεση στις κρίσεις και τις αξιολογήσεις. Καθώς έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες με τις οποίες εκδίδονται οι Υπουργικές Αποφάσεις, όπως προβλέπονται από τον Νόμο για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Επιπόλαιες προσεγγίσεις είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε άσκοπες και άκαιρες εντάσεις, σε μια πόλωση χωρίς περιεχόμενο.

Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένει προσηλωμένο στον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».



Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Πριν από δύο ημέρες, την περασμένη Τετάρτη, ο Αδ.Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου είχε εξαπολύσει βέλη κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και κατά του Χρήστου Παπουτσή.

«Την απόφαση την πληροφορήθηκα από τον ίδιο τον κο.Χρυσοχοΐδη ο οποίος μου τηλεφώνησε ενώ βρισκόμουν στο Λονδίνο. Ήταν ένα φάουλ το οποίο δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=161317 το αναλυτικό ρεπορτάζ
Read more...

«Οχι στη δικτατορία Γερμανίας και Γαλλίας»

Δηλώσεις – καταπέλτης από τον Όλι Ρεν :


http://img.protothema.gr/5D4EEE56BCC0A91E1CD268D9F8BFC9C8.jpg
«Η Γερμανία πρέπει να ‘πειστεί’ για την κρισιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και όχι της δικτατορίας δύο κρατών».

Τάδε έφη Όλι Ρεν, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο να χρησιμοποιεί, ίσως για πρώτη φορά στη θητεία του, διόλου «διπλωματικές» και «κομψές» εκφράσεις για να αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και δη η Ευρωζώνη και παράλληλα τον προβληματισμό του, τον οποίο συμμερίζονται σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι πλην Γερμανών, για την συνοχή, την ίδια την υπόσταση της Ένωσης, στο βαθμό που συνεχίσει η Γερμανία την ίδια στάση απέναντι στους εταίρους της.

«Για να το θέσω κομψά, θα έλεγα ότι υπάρχει μια πληθώρα απόψεων και υπάρχει μια αντιπαράθεση όσον αφορά τα ευρωομόλογα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν μιλώντας στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, όπου βρέθηκε για να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι. Για να συνεχίσει λέγοντας: «Θα χρειαστεί ακόμα αρκετή προσπάθεια προτού οι πολίτες στη Γερμανία και σε κάποιες άλλες χώρες πειστούν για τα πλεονεκτήματα των ευρωομολόγων, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση, προτού γίνει οποιαδήποτε σοβαρή κίνηση, είναι να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση προς μια δημοσιονομική ένωση».

Τη … βόμβα όμως την έριξε στη συνέχεια των δηλώσεών του: «Μια πιο στενή ένωση όμως πρέπει να προκύψει ως μια κοινότητα και όχι ως δικτατορία δύο ή περισσότερων κρατών», κάτι που θα συμβεί μόνον … «εάν η Γερμανία αποφασίσει να συνεργαστεί με τους εταίρους της».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απηύθυνε άλλη μια αγωνιώδη έκκληση για μια πιο δυναμική απάντηση στην κρίση, λέγοντας πως η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά ανησυχητική και για να αντιμετωπιστεί «η δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών πρέπει να συνοδευτεί από δομικές μεταρρυθμίσεις και από μια πιο ισχυρή κεντρική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης».

«Αν η ευρωζώνη δεν προχωρήσει σε βαθύτερη ενοποίηση, το ευρώ δεν θα καταφέρει να επιβιώσει μακροπρόθεσμα», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο για να καταλήξει: «Η Ε.Ε ή θα προχωρήσει, ή θα βουλιάξει» …

Read more...

Κόβουν μισθούς αλλά ψάχνουν και για νέα μέτρα 13,7 δισ. ευρώ!

Παρά το «κούρεμα» χρέους έρχονται και νέα μέτρα


http://img.protothema.gr/4ECA0ED1475C824D888BDD32A43A685C.jpg
Θυσίες που ξεπερνάνε τα 16 δισ. ευρώ, με νέες αυξήσεις στους φόρους αλλά κυρίως περικοπές στους μισθούς, φέρνει το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο για την τετραετία 2012 – 2015.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών κρύβει πρόσθετα μέτρα ύψους13,74 δισ. ευρώ για την τριετία 2013 -2015, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Στόχος είναι να εισπράττονται 53-56 δισ. κάθε χρόνο από φόρους (τα περισσότερα το 2015 με 55,8 δισ. έναντι 54,4 δισ. το 2012 και 51,3 δισ. φέτος). «Φωτιά» παίρνουν οι άμεσοι φόροι στο εισόδημα που προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3,6 δισ. ευρώ το 2012 (στα 24,2 δισ. ευρώ).

Μικρότερα έσοδα (κυρίως λόγω ύφεσης και λιγότερο από φοροελαφρύνσεις) αναμένονται τη διετία 2013-2014, όπου οι άμεσοι φόροι θα μειωθούν σε περίπου 22,5 δισ. ευρώ ενώ θα απογειωθούν και πάλι στα 24 δισ. ευρώ το 2015.

«Τσεκούρι» πέφτει στις κρατικές δαπάνες, με το λειτουργικό κόστος του να περιορίζεται στα 13,7 δισ. ευρώ το 2015, έναντι 17,5 δισ. ευρώ το 2011. Οι ΔΕΚΟ θα συνεχίσουν όμως να παράγουν υψηλά ελλείμματα, της τάξεως των 572 εκατ. το 2012, 453 εκατ. το 2013, 396 εκατ. το 2014 και 388 εκατ. το 2015. Οι αμοιβές των εργαζομένων τους όμως θα μειωθούν από 490 εκατ. ευρώ φέτος σε 460 το 2012, σε 380 εκατ. το 2013, σε 275 το 2014 και 330 εκατ. το 2015.

Οι Κοινωνικός Προϋπολογισμός αποκαλύπτει ότι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά Ταμεία μειώνονται κατά 3,7 δισ. ευρώ. Το κονδύλι της κοινωνικής ασφάλισης καταλήγει στα 13,7 δισ. ευρώ το 2015 από 17,5 δισ. ευρώ φέτος.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο ενσωματώνει και τις ελαφρύνσεις από το «κούρεμα» 50% των ομολόγων: οι δαπάνες για τους τόκους προβλέπεται να μειωθούν στα 13,2 δισ. ευρώ το 2015, έναντι 16,38 δισ. ευρώ φέτος.

Την ίδια στιγμή με την εφαρμογή του Προγράμματος Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI+) μειώνεται και κατά 50% το χαρτοφυλάκιο ομολόγων των 206 δισ. ευρώ που διατηρούν τράπεζες και ασφαλιστικά Ταμεία.

Διαβάστε εδώ το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο και εδώ τα νούμερα για τις χρονιές 2011 έως 2014


Read more...

Επαφές με τα κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα έχει ο Λ.Παπαδήμος

Ενημέρωση για τις εξελίξεις

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί:

  • τη Δευτέρα, στις 14.00, με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,
  • την Τρίτη, στις 14.00, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,
  • την Τετάρτη, στις 13.00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και στις 15.00 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Σκοπός των επαφών είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη ειδικότερα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συνελήφθη λογιστής για χρέη άνω του ενός εκατ. ευρώ...



Λογιστής-ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ'εξακολούθηση.

To συνολικό ύψος του χρέους του ανέρχεται στο... ποσό των 1.017.733,14 ευρώ.

Σε βάρος του 61 ετών συλληφθέντος εκκρεμεί επίσης, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στην καταβολή δικαστικών εξόδων, για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».



Read more...

"Μη διαπομπεύετε τους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν"!

Μήπως να τους βραβεύσουν κιόλας;


http://img.protothema.gr/BB5DCC3DA069B6E9E58952D7EC791F5C.jpg
Δυστυχώς εκτός των κατώτερων των περιστάσεων πολιτικών ηγεσιών, φαίνεται πως το ίδιο συμβαίνει και με τις επιχειρηματικές. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Νίκο Πέντζο ο οποίος σπεύδει να αντιταχθεί σε ένα μέτρο που ήδη αποδίδει καρπούς αφού χιλιάδες φοροφυγάδες σπεύδουν να πληρώσουν τις "αμαρτίες" τους, αυτό των συλλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κατόπιν πιέσεων της κας. Κάτσου ιδιοκτήτριας της εταιρείας FENA στην οποία οι διωκτικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες πριν από δεκαπέντε ημέρες, αλλά και άλλων εξόχως ανησυχούντων πως θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης επιχειρηματιών ο ΣΒΒΕ έβγαλε την ακόλουθη προκλητική για τον μέσο Έλληνα ανακοίνωση:

Δεν θα πρέπει να διαπομπεύονται συνεπείς εργοδότες, «που κατά την παρούσα φάση αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, την ίδια ώρα που το Κράτος χρωστά σε αυτούς πολλαπλάσια ποσά των οφειλομένων». Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος ζητά από το κράτος να προηγείται τουλάχιστον μια στοιχειώδης εξέταση της αιτίας της καθυστέρησης καταβολής των συγκεκριμένων οφειλών, αντί να στιγματίζονται οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα πρόσφατη περίπτωση σύλληψης ιδιοκτήτη μεγάλης βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, επαναφέρει προς συζήτηση τη λύση που έχει προτείνει προ καιρού, για συμψηφισμό των οφειλών, καλώντας την κυβέρνηση «να αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι των εργαζομένων και των επιχειρηματιών αυτής της χώρας και να πάψει να λειτουργεί με επικοινωνιακές τακτικές, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 61χρονος Λογιστής, ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών, για χρέη 1.017.733,14 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Read more...

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 4 Μαρτίου









Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 4 Μαρτίου
Από την ημέρα που οι Eυρωπαίοι ανακοίνωσαν ότι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα τέλη Ιανουαρίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κατάλαβε ότι η συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, πήγε… περίπατο.

Η «ταφόπλακα» στην πιθανότητα να στηθούν κάλπες στην ημερομηνία που πρωτοσυμφωνήθηκε, μπήκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Μια προσεκτική ματιά στο χρονοδιάγραμμα, πείθει και τον πλέον κακόπιστο: Στις 12 Δεκεμβρίου περίπου, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που προκύπτει από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Το τι μέλλει γενέσθαι, λογικά θα το γνωρίζουμε πριν από τα Χριστούγεννα- θα είναι σαν μποναμάς ένα πράμα.

Η ψήφιση της δανειακής σύβασης θα ολοκληρωθεί περί τις 20 Ιανουαρίου, άντε στα τέλη του μήνα αν κάτι δεν πάει καλά και τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Με βάση αυτές τις ημερομηνίες, πιθανότερη Κυριακή για τις εκλογές είναι η 4η Μαρτίου.

Θα μπορούσε ενδεχομένως, με πολλή πίεση να ήταν η 26η Φεβρουαρίου, αλλά χρειάζεται πολλή πίεση- είναι και η Κυριακή των Απόκρεω, τότε που σε ορισμένες περιοχές καίνε τον βασιλιά καρνάβαλο. Θα μπορούσε να είναι και η 11η Μαρτίου, αλλά η ΝΔ, ούτε που θέλει να ακούσει για παράταση πέραν των 15 ημερών, όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε παλιότερη ανάρτηση (διαβάστε: Κόκκινη γραμμή από τη ΝΔ: Εκλογές ως τις 4 Μαρτίου).

Φυσικά, το (όλον) ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου να παραταθεί και οι εκλογές να πάνε πιο πίσω, προτάσσοντας και το επιχείρημα ότι στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένουμε και την 7η δόση των 80 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, σήμερα όλα δείχνουν ότι ο κύβος έχει ριφθεί για την 4η Μαρτίου, εκτός μεγάλου απροόπτου.

Read more...

Στα 300 εκατ. ευρώ η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ από τις συντάξεις-«μαϊμού»

Ξεκινά η δικαστική διεκδίκηση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ από τις συντάξεις-«μαϊμού» υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ, όπως είπε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

Από την 1η Δεκεμβρίου το ΙΚΑ θα ξεκινήσει τη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης αυτών των ποσών απ' όσους διαπιστωθεί ότι τα εισέπρατταν χωρίς να τα δικαιούνται.

Όπως είπε, με την απογραφή των συνταξιούχων εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν.

Μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εκτός ελέγχου η κρίση χρέους στην Ευρώπη

Στο "κόκκινο" και τα χρηματιστήρια


http://img.protothema.gr/EEA32845FD8F106E9AF521CB71CC9FB7.jpg
Εκτός κάθε ελέγχου έχει τεθεί πλέον η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη καθώς είναι προφανές πως έχει διαχυθεί πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στον «σκληρό πυρήνα» του ευρώ.

Η αδυναμία των πολιτικών ηγετών να συναινέσουν σε μια έστω στοιχειώδη αντιμετώπιση της κρίσης με τα κατάλληλα «εργαλεία», η εμμονή της Γερμανίας να αρνείται κάθε σκέψη για «κοινή ευθύνη χρέους», δηλαδή για έκδοση ευρωομολόγου και οι συνεχιζόμενες πιέσεις, σωστότερα επιθέσεις των κερδοσκόπων στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, συνθέτουν ένα εφιαλτικό παζλ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του ευρωσυστήματος.

Από το πρωί επαναλαμβάνονται οι πιέσεις σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βέλγιο που έχουν στοχοποιηθεί από το κερδοσκοπικό κεφάλαιο, ενώ η Ιταλία πλήρωσε σήμερα «αλμυρό» επιτόκιο, άντλησε μεν τα 10 δισ. ευρώ που ζητούσε από τη δημοπρασία βραχυπρόθεσμων τίτλων , αλλά το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε. Συγκεκριμένα, η μέση απόδοση για τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια διαμορφώθηκε στο 6,504% (από 3,535% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Οκτωβρίου), ενώ για τα 2ετή ομόλογα βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την υιοθέτηση του ευρώ, στο 7,814% από 4,628% τον Οκτώβριο!

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι αυτή η πίεση στις αποδόσεις διαχέεται πλέον και στην καρδιά του ευρώ, στην «αυλή» της Γερμανίας. Νωρίτερα τα spreads των βελγικών CDS πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τις 407 μονάδες βάσης, τα γαλλικά πήγαν στις 251, ενώ και τα γερμανικά (!) πέρασαν στις 115 μονάδες βάσης, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ έτους των 111!

Με δεδομένα όλα αυτά πολλοί προετοιμάζονται είτε για την διάσπαση της ευρωζώνης, είτε για την κατάρρευση του ευρώ. Ήδη η Τράπεζα της Αγγλίας (!) ανακοίνωσε πως εξετάζει σενάρια διάλυσης του ευρώ για να προστατεύσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δια στόματος του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της και κεντρικού τραπεζίτη του Βελγίου Λικ Κοέν, ανακοινώνει πως είναι πιθανό να προχωρήσει «σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αν συνεχιστούν οι τρέχουσες οικονομικές τάσεις, αλλά και στην διαπίστωση πως «οι ευρείες αγορές ομολόγων από αδύναμες χώρες δεν αποτελούν βιώσιμη λύση, αντιθέτως οι αγορές θα μπορούσαν να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΚΤ αν δουν πως παραμένουν στον ισολογισμό της Κεντρικής Τράπεζας πολλά ισπανικά και ιταλικά ομόλογα»!

Λογικά δεν προκαλεί έκπληξη το πρωτοσέλιδο του Economist που περιγράφει το … τέλος του ευρώ και υπογραμμίζει πως «χωρίς δραστικές αλλαγές στην καρδιά του προβλήματος με κινήσεις από την ΕΚΤ ή τους Ευρωπαίους ηγέτες, η διάσπαση του ευρώ μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων».

Τα ίδια πάνω – κάτω είπε, βέβαια με σαφώς πιο διπλωματική γλώσσα, και ο Όλι Ρεν, που τόνισε πως πρέπει να επισπευσθεί η «βαθύτερη ενοποίηση της ΕΕ και η περαιτέρω αυστηροποίηση της οικονομικής και πολιτικής της διακυβέρνησης», προκειμένου να … «προστατευθεί το ευρώ».

Εκείνοι που δεν τα λένε διπλωματικά είναι οι αναλυτές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρωζώνη «υπενθυμίζοντας» πως ΜΟΝΟ η Ιταλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει ομόλογα συνολικής αξίας 30 δισ. ευρώ. Κι άλλα τόσα περίπου το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία …

Λεφτά υπάρχουν ..;

Read more...

Με την Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Ενημέρωση για τις εξελίξεις


Η Αλέκα Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Συνάντηση με την γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, «σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συναρτημένη με αυτές θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Οι… φάπες στον Βενιζέλο και το «χαράτσι Μπένι»









Οι… φάπες στον Βενιζέλο και το «χαράτσι Μπένι»
Η μία μετά την άλλη έρχονται οι… φάπες για τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος μετά την… επιβράβευση του από τους Financial Times και τους ξένους αναλυτές δέχθηκε τις βολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περιβόητο πλέον θέμα του «χαρατσιού Μπένι» (*) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Προ ημερών ο πολυπράγμων συνταγματολόγος (εύλογα από πού και ως που στην θέση του τσάρου της Οικονομίας ) έλαβε, όπως είναι γνωστό, την… τιμητική διάκριση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης. Να θυμηθούμε πως στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στη 19η θέση. Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας, ωστόσο, στο πολιτικό κριτήριο φαίνεται να διαπρέπει αφού κατατάσσεται 18ος , δηλαδή, προτελευταίος.

Όπως εξηγούν οι Financial Times, οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του. Υπό τον νέο τσάρο, πέρασαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, τονίζει η αγγλική εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η Ελλάδα θα χάσει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Στο σχετικό δημοσίευμα των FT επισημαίνεται, πως είναι ενεργητικός και φιλόδοξος, θυμικός και συχνά αυτοπαγιδεύεται.

Χθες ήρθε η νέα… φάπα με την απάντηση του αρμόδιου επίτροπου για θέματα ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ έπειτα από σχετικό ερώτημα του Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον γερμανό επίτροπο προκύπτει, πως ούτε η ΔΕΗ ούτε οιοσδήποτε προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιείται για την είσπραξη φόρων, δεν νομιμοποιείται να κόβει το ρεύμα σε καταναλωτές, οι οποίοι καταβάλλουν κανονικά το δέον τίμημα. Μάλιστα ο Γκίντερ Ετινγκερ γίνεται ξεκάθαρος σημειώνοντας, πως « δεν συνάδει με το Ενωσιακό Δίκαιο η διακοπή ρεύματος επειδή δεν καταβάλλονται οι φόροι». Και να σκεφτεί κανείς, πως ο Ευ. Βενιζέλος ως ευφυής και έγκριτος συνταγματολόγος προφανώς και γνωρίζει αυτές τις… λεπτομέρειες. Θα πείτε δια χειρός Βενιζέλου δεν προχώρησαν ο νόμος περί Τύπου, περί Ευθύνης Υπουργών και άλλοι.

Οσον αφορά στον Νίκο Χουντή, εάν κρίνουμε από τις προτελευταίες δηλώσεις του πολυπράγμονος υπουργού Οικονομικών (πριν από τη νέα… φάπα από την ΕΕ) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο ως πολύ «εθνικός κίνδυνος» και «προσωπικός αντίπαλος» του Ευ. Βενιζέλου.

Αρίστος Οικονομίδης

(*)
Κακώς, πολύ κακώς, το συγκεκριμένο μέτρο πέρασε από συγκεκριμένα ΜΜΕ, ως χαράτσι ΔΕΗ, καθώς η Επιχείρηση δεν ευθύνεται στο ελάχιστο για την αβελτηρία του υπουργού. Ως «χαράτσι Μπένι» θα πρέπει να καθιερωθεί, εάν μάλιστα θυμηθούμε και τις πρόσφατες (on camera, που λένε ) δηλώσεις του ιδίου για το, ότι δεν δικαιολογείται η χρησιμοποίηση της ΔΕΗ για την είσπραξη φόρων।
http://newpost.gr
Read more...

Συσκέψεις στο Καστρί, συναγερμός στη Συγγρού για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου!









Συσκέψεις στο Καστρί, συναγερμός στη Συγγρού για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου!
Πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο οι αναφορές ενίοτε και οι καταγγελίες για τις δραστηριότητες του αδελφού, του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παπανδρέου. Όταν ακόμα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου είχε παραλάβει ογκώδη φάκελο σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου.

Οι στενοί του συνεργάτες τότε είχαν συστήσει ψυχραιμία και μυστικότητα προκριμένου να μην λάβει το θέμα διαστάσεις στα ΜΜΕ. Στην συνέχεια έρχεται ο κ. Πάνος Καμμένος ο οποίος μάλιστα μέσα στην Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην οικογένεια Παπανδρέου για παράνομο πλουτισμό. Όποιος μάλιστα τόλμησε να γράψει ή να κάνει αναφορές σχετικά με το θέμα απειλήθηκε με μηνύσεις εκ μέρους του κ. Νίκου Παπανδρέου. Τα πράγματα ηρέμισαν και σε μεγάλο βαθμό το θέμα αποσιωπήθηκε.

Στο μεταξύ μετά την άδοξη και ταχύτατη πτώση του Γιώργου Παπανδρέου το θέμα φαίνεται να επανέρχεται και μάλιστα από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία διοχετεύουν στον Τύπο διαφόρων τύπων πληροφορίες οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες αλλά και είναι εξόχως δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως η οικογένεια του πρώην Πρωθυπουργού δεν παύει να ανησυχεί. Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι πραγματοποιούνται συχνά-πυκνά συναντήσεις στο Καστρί προκειμένου να μην επανέλθει το ζήτημα στην δημοσιότητα. Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μιλάνε για ανυπόστατο μύθο ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι τα .λεφτά είναι πολλά!!! Κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι το ζήτημα θα έχει συνέχεια αφού πολλά από τα κατά καιρούς δημοσιευμένα στοιχεία έχουν φτάσει και στην Συγγρού και η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει την ψηλάφηση του θέματος।
http://newpost.gr
Read more...

Η Λαγκάρντ κλείνει το... μάτι στον Αντώνη Σαμαρά και αφήνει περιθώριο αλλαγών









Η Λαγκάρντ κλείνει το... μάτι στον Αντώνη Σαμαρά και αφήνει περιθώριο αλλαγών
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγών στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής, που ακολουθείται το ΔΝΤ εάν αυτές κινούνται εντός του πλαισίου, που έχουν θέσει οι δανειστές.

Με δήλωση, που διένειμε χθες το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισήμαινε, πως «…καλωσορίζουμε το ότι η ΝΔ εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος που υλοποιείται από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Τσίτσα (Ελευθεροτυπία) προχωρά όμως ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας την ικανοποίησή του πως « …η ΝΔ δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ό, τι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Όπερ μεθερμηνευόμενο και περιθώρια για βελτιωτικές κινήσεις- εντός πλαισίου, βέβαια- υπάρχουν και δυνατότητα διαπραγμάτευσης επίσης. Ενέργειες και πρόνοιες, που προφανώς δεν έγιναν επί ημερών Γ. Παπανδρέου και υπουργίας Οικονομικών των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου.

Δέχεται κατά συνέπεια το ΔΝΤ διορθωτικές αλλαγές στο μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής με τον Αντ. Σαμαρά να υποστηρίζει τα αυτονόητα, δηλαδή ελαφρύτερο φορολογικό πλαίσιο με παράλληλη διεύρυνση της φορολογητέας βάσης, αναπτυξιακά κίνητρα, αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ κ.λ.π .

Ούτε λίγο ως πολύ μερικά από τα αυτονόητα, που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει ο Χ. Ράιχενμπαχ, ο Γ. Προβόπουλος ή το ΙΟΒΕ.



Joffrey Postman
http://newpost.gr

Read more...

Η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα και ο EFSF στο επίκεντρο του Eurogroup

Ανάβουν πράσινο φως για την εκταμίευση


Το Eurogroup αναμένεται να συμφωνήσει στην αποδέσμευση των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για τον EFSF
Το Eurogroup αναμένεται να συμφωνήσει στην αποδέσμευση των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για τον EFSF (Φωτογραφία: Συμβούλιο της ΕΕ )


Aθήνα
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου και να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες για την μόχλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως είπαν την Παρασκευή στο Reuters αξιωματούχοι από τη ζώνη του ευρώ.

Η επιστολή που απέστειλε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στους δανειστές της χώρας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) φαίνεται ότι άνοιξε τον δρόμο για την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ που η χώρα πρέπει να λάβει το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να εξετάσει τις γραπτές εγγυήσεις που έχουν αποστείλει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου πριν λάβουν την τελική τους απόφαση.

«Θα πρέπει να το δούμε, τί σημαίνει επί της ουσίας, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, αλλά αν όλα πάνε καλά, θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε σε αυτό», επισήμανε.

Η έκτη δόση θα έπρεπε να είχε καταβληθεί τον Σεπτέμβριο, όμως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να ζητήσει αλλαγές στη σύμβαση και στη συνέχεια η απόφαση του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αποδοχή της σύμβασης μπλόκαραν τις διαδικασίες.

Άλλος αξιωματούχος της >Ευρωζώνης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, είπε ότι με αυτήν ο αρχηγός της ΝΔ δεσμεύεται στους στόχους του προγράμματος, ωστόσο, διαφοροποιείται αναφορικά με κάποιες από τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν απαιτεί την συμφωνία των τριών κομμάτων για τους συγκεκριμένους τρόπους μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Η κυβέρνηση πρέπει να έχει χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της"

Δήλωση Καρατζαφέρη με νόημα...


http://img.protothema.gr/45E646851ED100733E058EB54CAF24B3.jpg

Παράταση της κυβερνητικής θητείας "δείχνει" η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, κατά την οποία "η κυβέρνηση πρέπει να έχει χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της".

Στη συγκεκριμένη δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κύριος Καρατζαφέρης εξέφρασε και την εκτίμησή του για τον κ. Παπαδήμο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για μένα βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι αν δεν τον είχαμε τέτοιες ώρες έπρεπε να τον επινοήσουμε. Έχει μια πολύ καλή γνώση, άποψη και συνεργασία με την Ευρώπη».

«H Ευρώπη είναι σαν το τζάκι. Πολύ μακριά κρυώνεις, πολύ κοντά καίγεσαι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται ότι ο κύριος Καρατζαφέρης, θα δημοσιεύσει αύριο στην κομματική του εφημερίδα ανοικτή επιστολή προς το λαό, η οποία, όπως είπε, θα περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε «να μην υπάρχει άλλοθι για μη εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα».
Read more...

Διαρρήκτες άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών στις εστίες του ΕΜΠ στου Ζωγράφου

Δεν υπήρξαν τραυματίες

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στιγμές αγωνίες έζησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής φοιτητές που διέμεναν σε εστία στου Ζωγράφου, όταν δύο άγνωστοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα δωμάτιο και αφού έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές πυροβόλησαν εναντίον τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δύο φοιτητές, ένοικοι δωματίων στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ στου Ζωγράφου αντιλήφθηκαν δύο άγνωστα άτομα να προσπαθούν να διαρρήξουν δωμάτιο του ισογείου.

Μόλις οι άγνωστοι κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο ένας εξ αυτών, γυρίζοντας προς το μέρος των φοιτητών, πυροβόλησε εναντίον τους, αλλά αστόχησε.

Στην εστία έσπευσαν αστυνομικοί και αφού ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του κτηρίου ότι πιθανότατα οι άγνωστοι εξακολουθούν να βρίσκονται κρυμμένοι στα δωμάτια της εστίας, διενήργησαν ελέγχους μαζί με δικαστική λειτουργό σε τέσσερα δωμάτια.

Στις έρευνες που ακολούθησαν συνελήφθη ένας 37χρονος Πολωνός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα φυσίγγιο όπλου των 9mm.

Ο Πολωνός αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος των δύο ατόμων που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το δωμάτιο των φοιτητών.







Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ραντεβού Βενιζέλου - Λοβέρδου για την ηγεσία

Παίρνουν θέση οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/D47B0B0D891FBFF577C4FDD7F312AB27.jpg
Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δύο από τους βασικούς υπουργούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα στην κούρσα διαδοχής του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.
Πρόκειται για τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.
Υπό κανονικές συνθήκες, η συνάντηση του υπουργού των Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας δεν θα αποτελούσε είδηση, όμως στην σημερινή συγκυρία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κύριοι Λοβέρδος και Βενιζέλος θα συζητήσουν για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο τέως πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Είναι επίσης αδιευκρίνιστο μέσα από ποια διαδικασία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή η εκλογή θα γίνει από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος όπως έγινε το 2007, ή αν θα επιλεγεί η διαδικασία του συνεδρίου ή της ανάδειξης από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Λοβέρδο αναμένεται να διαφανεί - αν δεν ξεκαθαρίσει - η στάση των δύο αντρών στην περίπτωση που ανοίξει επισήμως το θέμα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηριζόμενος από πολυπληθή ομάδα βουλευτών. Πληροφορίες φέρουν και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να προσανατολίζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την στήριξη σημαντικής ομάδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε παρών επιχειρηματολογώντας ότι δικαιούται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Read more...