Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ραντεβού Βενιζέλου - Λοβέρδου για την ηγεσία

Παίρνουν θέση οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/D47B0B0D891FBFF577C4FDD7F312AB27.jpg
Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δύο από τους βασικούς υπουργούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα στην κούρσα διαδοχής του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.
Πρόκειται για τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.
Υπό κανονικές συνθήκες, η συνάντηση του υπουργού των Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας δεν θα αποτελούσε είδηση, όμως στην σημερινή συγκυρία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κύριοι Λοβέρδος και Βενιζέλος θα συζητήσουν για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο τέως πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Είναι επίσης αδιευκρίνιστο μέσα από ποια διαδικασία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή η εκλογή θα γίνει από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος όπως έγινε το 2007, ή αν θα επιλεγεί η διαδικασία του συνεδρίου ή της ανάδειξης από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Λοβέρδο αναμένεται να διαφανεί - αν δεν ξεκαθαρίσει - η στάση των δύο αντρών στην περίπτωση που ανοίξει επισήμως το θέμα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηριζόμενος από πολυπληθή ομάδα βουλευτών. Πληροφορίες φέρουν και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να προσανατολίζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την στήριξη σημαντικής ομάδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε παρών επιχειρηματολογώντας ότι δικαιούται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: