Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

"Μη διαπομπεύετε τους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν"!

Μήπως να τους βραβεύσουν κιόλας;


http://img.protothema.gr/BB5DCC3DA069B6E9E58952D7EC791F5C.jpg
Δυστυχώς εκτός των κατώτερων των περιστάσεων πολιτικών ηγεσιών, φαίνεται πως το ίδιο συμβαίνει και με τις επιχειρηματικές. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Νίκο Πέντζο ο οποίος σπεύδει να αντιταχθεί σε ένα μέτρο που ήδη αποδίδει καρπούς αφού χιλιάδες φοροφυγάδες σπεύδουν να πληρώσουν τις "αμαρτίες" τους, αυτό των συλλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κατόπιν πιέσεων της κας. Κάτσου ιδιοκτήτριας της εταιρείας FENA στην οποία οι διωκτικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες πριν από δεκαπέντε ημέρες, αλλά και άλλων εξόχως ανησυχούντων πως θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης επιχειρηματιών ο ΣΒΒΕ έβγαλε την ακόλουθη προκλητική για τον μέσο Έλληνα ανακοίνωση:

Δεν θα πρέπει να διαπομπεύονται συνεπείς εργοδότες, «που κατά την παρούσα φάση αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, την ίδια ώρα που το Κράτος χρωστά σε αυτούς πολλαπλάσια ποσά των οφειλομένων». Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος ζητά από το κράτος να προηγείται τουλάχιστον μια στοιχειώδης εξέταση της αιτίας της καθυστέρησης καταβολής των συγκεκριμένων οφειλών, αντί να στιγματίζονται οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα πρόσφατη περίπτωση σύλληψης ιδιοκτήτη μεγάλης βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, επαναφέρει προς συζήτηση τη λύση που έχει προτείνει προ καιρού, για συμψηφισμό των οφειλών, καλώντας την κυβέρνηση «να αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι των εργαζομένων και των επιχειρηματιών αυτής της χώρας και να πάψει να λειτουργεί με επικοινωνιακές τακτικές, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 61χρονος Λογιστής, ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών, για χρέη 1.017.733,14 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: