Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Εκπτώσεις 15% από ΔΕΗ στο ρεύμα για 10.000 βιομηχανίες...


Εκπτώσεις της τάξης του 15% στο ηλεκτρικό ρεύμα για 62 μεγάλες και 10.000 περίπου μικρές και μεσαίες ενεργοβόρες βιομηχανίες, ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη διαμάχη μεταξύ του...
συνόλου των ενεργοβόρων βιομηχανιών και της ΔΕΗ, με τις πρώτες να διαμαρτύρονται για το υψηλό ενεργειακό τους κόστος, και να ζητούν τιμολόγια προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το προφίλ του κάθε πελάτη. Στη διαμάχη είχε παρέμβει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) καλώντας τη ΔΕΗ να προσφέρει διαφοροποιημένα τιμολόγια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη της.

Ετσι, χθες η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της τα νέα της τιμολόγια για τους πελάτες της στη Μέση Τάση. Τα τιμολόγια απευθύνονται συνολικά σε 10.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες μεταξύ των οποίων και 62 πολύ ενεργοβόρες (υαλουργίες, κλωστοϋφαντουργίες κλπ.), με κατανάλωση 13 γιγαβατώρες το χρόνο.

Τα τιμολόγια αυτά θα σταλούν στους πελάτες της ΔΕΗ οι οποίοι με τη σειρά τους, ο καθένας χωριστά, θα κληθεί να αποφασίσει αν τα αποδέχεται και να επιλέξει το τιμολόγιο που κρίνει ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Οι μειώσεις που φαίνεται ότι συνεπάγονται τα νέα αυτά τιμολόγια συνιστούν την πρώτη πραγματική ελάφρυνση ενεργειακού κόστους για τη χειμαζόμενη ελληνική βιομηχανία.

Στην ανακοίνωσή της ωστόσο η ΔΕΗ δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα της μετακύλισης του κόστους των ρύπων στα τιμολόγια των πελατών της. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να χρεώνει στα τιμολόγιά της το κόστος των ρύπων, χωρίς να το διαπραγματευτεί με τους πελάτες της όπως της έχουν ζητήσει τόσο η βιομηχανία, όσο και η ΡΑΕ.

Σε κάθε πάντως περίπτωση κύκλοι της βιομηχανίας χαρακτήρισαν θετικό το βήμα, ενώ επίσης ανέφεραν ότι τα τιμολόγια φαίνεται να ικανοποιούν βασικά αιτήματα του κλάδου...

Read more...

Σε διαθεσιμότητα 50 υπάλληλοι του Ναυστάθμου Κρήτης...


Την έντονη αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Χανίων προκαλούν οι προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 50 πολιτικούς υπαλλήλους (διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) του Ναυστάθμου Κρήτης.

Συγκεκριμένα...
όπως έχει γίνει οι 50 αυτοί πολιτικοί υπάλληλοι του Ναυστάθμου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 500 υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητα, την οποία απέστειλε ήδη το ΥΠΕΘΑ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης -σε δηλώσεις του στη Ν.Τ.- έκανε λόγο για “έναν ακόμα ξαφνικό θάνατο εργαζομένων στα πρότυπα της ΕΡΤ”, ενώ τόνισε ότι “οι περισσότεροι από τους 50 πολιτικούς υπαλλήλους του Ναυστάθμου που χάνουν τη δουλειά τους δούλευαν 20 και 30 χρόνια στη μονάδα, είναι πάνω από 50 ετών και θα είναι αδύνατον για αυτούς να βρουν κάποια άλλη δουλειά”.

Ο κ. Κορναράκης σημείωσε ότι με τις εξελίξεις αυτές “απαξιώνεται ο Ναύσταθμος Κρήτης από την πολύτιμη τεχνογνωσία που είχαν τα 50 άτομα που απολύονται” και κατήγγειλε ότι “την ίδια ώρα που το ΥΠΕΘΑ απολύει κόσμο έχει δώσει την επισκευή των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε ιδιώτες εργολάβους με κόστος διπλάσιο από το κόστος που θα είχε αν οι εργασίες γίνονταν από το πολιτικό προσωπικό.”.
Βαρδής Καλογεράκης
neatv.gr - 

Read more...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΡΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...

...ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 5,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ...
 Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης μετά την συμπληρωματική του απολογία στην ανακρίτρια Ρένα Κατσίβελη ...
για το αδίκημα της υπεξαίρεσης που αφορά ένα ακόμη δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την τράπεζα συμφερόντων του FBB,  το οποίο  κρίθηκε ύποπτο.
Ο κατηγορούμενος ωστόσο επέστρεψε στη φυλακή καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε  για άλλο δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, παρόλο που επέστρεψε τα χρήματα και μάλιστα εντόκως.
Ο γνωστός εφοπλιστής για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ προσκόμισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πέτρο Μαχά, παραστατικά που δείχνουν  ότι αυτό  είναι εξασφαλισμένο κατά 150% της αξίας του και ότι είναι  ενήμερο πλήρως καθώς οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά. Παράλληλα προσκόμισε και έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ξεκίνησε ήδη από χθες η αποπληρωμή του.
Σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορούμενου,  το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ ήταν επενδυτικό με υποθήκη το σπίτι του ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος& nbsp; το είχε χαρακτηρίσει μηδενικού κινδύνου.
Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Πέτρος Μαχάς: «Ο κ. Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές και τους παρέχει ότι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Είναι βέβαιος ότι εάν πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί τον είχαν καλέσει να παράσχει εξηγήσεις θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική».
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/10.html

Read more...

Ποιοι θα το υποβάλλουν Δεν είναι υποχρεωτική για όλους η υποβολή του Ε9, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών


Δεν είναι υποχρεωτική για όλους η υποβολή του Ε9, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών

Αθήνα
Διευκρινίσεις για το Ε9 του 2013 αναμένεται να παράσχει σε λίγη ώρα το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζοντας πως υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που εντός του έτους 2012 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Ακόμη, Ε9 θα υποβάλλουν όσοι έχουν  αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, αλλά και τα νομικά πρόσωπα.

Το νέο έντυπο απαιτεί τη δήλωση περισσότερων στοιχείων στο πλαίσιο της απογραφής των ακινήτων. Tα νέα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:

  • Ο 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει
  • Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο ήταν την 1η Ιανουαρίου 2013 ηλεκτροδοτούμενο
  • Η επιφάνεια των κατοικιών-μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
  • Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων
  • Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων στο αγροτεμάχιο
  • Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης
  • Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου
  • Το πλήθος των προσόψεων του κάθε ακινήτου
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων εξέδωσε οδηγό για την συμπλήρωση του εντύπου Ε9 παρέχοντας απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις που υποβάλουν οι φορολογούμενοι, ενώ επισημαίνει και τα συνηθέστερα λάθη στα οποία υποπίπτουν οι φορολογούμενοι. 
Οι ερωτήσεις-απαντήσεις της ΓΓΠΣ: 
Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 για το έτος 2012;
Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013 έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που εντός του έτους 2012 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των αγροτεμαχίων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά.
Γιατί στην εφαρμογή υποβολής δήλωσης Ε9 δεν επιτρέπονται μεταβολές σχέσης (εισαγωγή-διαγραφή συζύγου και προστατευόμενων μελών);
Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται πλέον ατομικά από κάθε φυσικό πρόσωπο, γι αυτό και δεν επιτρέπονται μεταβολές σχέσης κατά την υποβολή δήλωσης Ε9. Οι μεταβολές σχέσης (έναρξη ή διακοπή έγγαμης σχέσης κ.λπ.) θα πρέπει να δηλώνονται οπωσδήποτε στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ.
Σε ποιες περιπτώσεις η σύζυγος που δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης των υπηρεσιών του taxisnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου;
Η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet, υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων της, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στο Taxisnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της, εφόσον υπάρχει έγγαμη σχέση στο υποσύστημα Taxis-Μητρώο. Από την ημερομηνία όμως που είτε η σύζυγος αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε δηλωθεί διακοπή ή διάσταση της έγγαμης σχέσης στο υποσύστημα Taxis -Μητρώο, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.
Σε ποιες περιπτώσεις προστατευόμενο ανήλικο τέκνο που δεν είναι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου γονέα;
Όσον αφορά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων των ανήλικων τέκνων, η δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία πιστοποίησης νέου χρήστη στο TAXISnet.
Τα προστατευόμενα ενήλικα τέκνα μπορούν να υποβάλλουν Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα;
Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο taxisnet και δεν μπορούν να υποβάλλουν με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα.
Με ποιο τρόπο δίνεται η δυνατότητα υποβολής δήλωσης Ε9 όχι μόνο για τον ΑΦΜ μου αλλά και τη για τη σύζυγο μου ή και τα προστατευόμενα μέλη;
Σε κάθε περίπτωση, όποιος χρήστης με βάση τις προϋποθέσεις που περιγράφονται πιο πάνω, μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή όχι μόνο για τον ΑΦΜ του, αλλά και για σύζυγο ή και ανήλικα τέκνα, θα ενημερώνεται μέσω ανοίγματος σχετικής οθόνης, στην οποία θα επιλέγει για ποιο ΑΦΜ θέλει να μπει στην εφαρμογή. Εάν δεν εμφανίζεται η οθόνη αυτή, σημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω και θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία αίτησης εγγραφής νέου χρήστη (εάν δεν έχουν κωδικούς) ή σε αίτηση επανεγγραφής (σε περίπτωση που έχουν ξεχάσει τους κωδικούς τους).
Γιατί ενώ έχω υποβάλλει χειρόγραφη ή ηλεκτρονική δήλωση σε κάποιο έτος δεν έχει συμπεριληφθεί στην περιουσιακή μου εικόνα που εμφανίζεται στην εφαρμογή για το έτος αυτό;
Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει διαμορφωθεί με ασφαλή τρόπο η ορθή περιουσιακή σας κατάσταση για το έτος αυτό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο υπολογισμός της φορολογητέας αξίας των ακινήτων σας. Για το λόγο αυτό και σας δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικά, να ελέγξετε την περιουσιακή εικόνα που σας εμφανίζουμε (από το έτος 2010 και μετά), καθώς και να προβείτε σε διορθώσεις εάν το κρίνετε απαραίτητο.
Τι κάνω όταν δε βρίσκω μέσα από τη λίστα των οδών κάποιον ή κάποιους από τους δρόμους που βρίσκεται το ακίνητο μου;
Θα πρέπει να προχωρήσετε σε εντοπισμό του ακινήτου σας μέσω εμφάνισης χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τις περιοχές για τις οποίες ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτου. Εφόσον βρείτε το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητο σας, το επιλέγετε. Εάν βρίσκετε το σωστό οικοδομικό τετράγωνο, αλλά η διεύθυνση της οδού που βρίσκεται το ακίνητο σας υπάρχει μέσα στο χάρτη με άλλη ονομασία από αυτή που εσείς γνωρίζετε, τότε επιλέξτε το οικοδομικό τετράγωνο αλλά όταν επιστρέψετε στη φόρμα καταχώρησης του ακινήτου στο πεδίο «Ονομασία Οδού Ακινήτου», αναγράψτε την ορθή.
Τι κάνω όταν δεν βρίσκω το ακίνητο μου μέσα στον χάρτη;
Εάν το ακίνητο σας δεν βρίσκεται στο χάρτη, ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων και πρέπει να επιλέξετε την ένδειξη «Εκτός ΑΠΑΑ». Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε αυτή την ενέργεια πρέπει να είστε σίγουρος ότι το ακίνητο σας είναι εκτός ΑΠΑΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έφοδος με σκάφη στα νησιά από τους "ράμπο" του ΣΔΟΕ



Με σκάφη του λιμενικού θα εφορμούν στα νησιά, σε εικοσιτετράωρη βάση, οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ. Θα έχουν και σημαία, πιθανότατα για να τους.... βλέπουν από μακριά
Με σκάφη του λιμενικού θα εφορμούν στα νησιά, σε εικοσιτετράωρη βάση, το καλοκαίρι, οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με συμφωνία του ΣΔΟΕ και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή, αποφασίστηκε η υποστήριξη του έργου ελέγχων Κλιμακίου ΣΔΟΕ με επιχειρησιακά μέσα του λιμενικού στη νησιωτική χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διενεργεί προς αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Ειδικότερα, το λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο των περιπολιών του με σκάφη, θα εξασφαλίσει επί 24ώρου τη μεταφορά του προσωπικού του ΣΔΟΕ σε νησιά.
Κατά τις μετακινήσεις αυτές, τα σκάφη του λιμενικού θα φέρουν και σημαία του ΣΔΟΕ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Σωτήρες...




Δηλαδή, για να καταλάβουμε. Με ενιαίο ΦΠΑ δεν μπορούσαν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή και με σπαστό θα την εξαλείψουν;

Και ...
υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι αυτοί οι τύποι θα σώσουν την ελληνική οικονομία!

Ούτε κείμενο στον υπολογιστή τους δεν μπορούν να σώσουν...

"Φουαγιέ" (enet.gr)

Read more...

Πρωθυπουργός... για μία μέρα...




Θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα ικανοποιήσει τη φιλοδοξία μίας ζωής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει «πρωθυπουργός»! Έστω και για μία… μέρα.

Ως ...
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα «πρωθυπουργεύσει» στις 8 Αυγούστου, λόγω του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τελικά όλα στη ζωή είναι θέμα …timing...

Πηγή: matrix24.gr

Read more...

Απογραφή ακινήτων από την Εφορία...



Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να...
συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η Εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για να φορολογήσει αναλόγως.
Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) συμπληρώνοντας 8 νέους κωδικούς.
Στόχος είναι η Εφορία να έχει πλήρη και αναλυτική εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογουμένου εν όψει της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα και την κατάρτιση του περιουσιολογίου.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Read more...

Η "αμαρτωλή" βίλα του Β. Ρέστη στο Λαγονήσι ...


directnews.gr
Γεμάτη με “αμαρτίες” είναι η πολυτελής βίλα του Βίκτωρα Ρέστη στο Λαγονήσι, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή το ...
δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που πήρε ο, έγκλειστος σήμερα, εφοπλιστής από την τράπεζα FBB για την αγορά της.

Για το συγκεκριμένο δάνειο, όπως είναι γνωστό, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Β. Ρέστη και σήμερα, Παρασκευή, πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του directnews.gr, η εν λόγω βίλα βρίσκεται στην περιοχή “Γαλάζια Ακτή” του Λαγονησίου και πωλήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2009 από την οικογένεια του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου στην offshore εταιρεία Lemerex Ltd με έδρα την Κύπρο (Λευκωσία- οδός Κωστάκη Παντελίδη 1).

Από το υπ’ αριθ. 25950 συμβόλαιο που κατατέθηκε στη ΔΟΥ Κρωπίας προκύπτει, ότι η αντικειμενική αξία της βίλας (συνολικής έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων) ήταν 4.093.000 ευρώ, ενώ η αξία συμβολαίου ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το πραγματικό τίμημα της αγοραπωλησίας ήταν σχεδόν διπλάσιο της αναγραφομένης στο συμβόλαιο αξίας του ακινήτου, ξεπέρασε, δηλαδή, τα 12.000.000 ευρώ...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη, όπως αποδεικνύεται σήμερα, Βίκτωρα Ρέστη, δεν εμφανίζεται ούτε στο συμβόλαιο ούτε στην εφορία, αλλά ούτε και σε κάποιο έγγραφο δημόσιας αρχής, αφού ως πληρεξούσιοι της κυπριακής offshore εταιρείας φαίνονται ένας δικηγόρος, ένας κατασκευαστής και ένας ιδιωτικός υπάλληλος, τους οποίους χρησιμοποίησε ο εφοπλιστής ως “μπροστινούς”, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Καταπάτησε ένα στρέμμα παραλίας

Σειρά δημοσίων εγγράφων (εκθέσεις αυτοψίας της κτηματικής υπηρεσίας Αν. Αττικής, πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και εκθέσεις ελέγχου) που βρίσκονται στην κατοχή του directnews.gr, καταδεικνύουν ότι η Lemerex- δηλαδή ο Βίκτωρας Ρέστης- “ενσωμάτωσε”, με καταπάτηση, στο συγκεκριμένο ακίνητο, έκταση 1030 τ.μ. παραλίας η οποία προέρχεται από παλαιό αιγιαλό, δηλαδή κτήμα που ανήκει στο Δημόσιο και είναι αναπαλλοτρίωτο σε κάθε περίπτωση.

Μάλιστα, μέσα σ’ αυτή τη δημόσια έκταση, κατά την αυτοψία των αρμοδίων οργάνων διαπιστώθηκαν κατασκευές βοηθητικές της βίλας όπως ράμπες, επέκταση πισίνας, επέκταση γηπέδου μίνι γκολφ, κλπ.

Συγκεκριμένα, το γεγονός αυτό καταγράφεται σε δύο εκθέσεις ελέγχου που πραγματοποίησαν, στην 1η Ιουνίου 2010 και στις 10 Ιανουαρίου 2011, ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής.

Με βάση αυτές τις εκθέσεις στις 17-1-2011 εκδόθηκε Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής, το οποίο ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα εκτελεστεί.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη, μετά από επώνυμες καταγγελίες πολίτη, που κατέληξαν στην έκδοση του υπ’ αριθ. 416/2013 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Χαρακτηριστικό όμως της συγκάλυψης του πραγματικά υπαιτίου για την καταπάτηση της παραλίας, Βίκτωρα Ρέστη, είναι, ότι σε κανένα από τα ανωτέρω δημόσια έγγραφα δεν αναφέρεται το όνομά του, παρόλο που κατοικούσε εκεί και ως υπεύθυνοι φέρονται “αχυράνθρωποί” του.

Χρειάστηκε να έρθει στην επιφάνεια το επίδικο δάνειο της Lemerex από την FBB για να “πέσουν οι μάσκες” και να αποδειχθεί ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας στη “Γαλάζια Ακτή” είναι ο γνωστός εφοπλιστής.

Από το 2009, που αγόρασε τη βίλα, μέχρι και πριν λίγες μέρες, οι αστυνομικές και οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες αυτής της χώρας στάθηκαν ΑΝΙΚΑΝΕΣ να τον εντοπίσουν…

Read more...

Χλιαρή η ανταπόκριση Μόνο ένας στους δέκα έριξε τις τιμές στην πρεμιέρα του μειωμένου ΦΠΑ



Μόνο ένας στους δέκα έριξε τις τιμές στην πρεμιέρα του μειωμένου ΦΠΑ
Μικρός είναι ακόμα ο αριθμός των καταστημάτων που έχει λάβει το ειδικό σήμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση ήλθε πιλοτικά, όμως οι μειώσεις στις τιμές ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Μόνο ένας στους δέκα καταστηματάρχες έδειξε πρόθυμος να περάσει τη μείωση του ΦΠΑ στον τιμοκατάλογό του, τουλάχιστον από την πρώτη ημέρα, με τους υπόλοιπους να γυρνούν την πλάτη στο μέτρο.

Σε σύνολο 100.000 εστιατορίων, καφενείων, καφετεριών και καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν πανελλαδικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιώργο Καββαθά, μόνο οι 11.000 (11%) είχαν προμηθευτεί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης το ειδικό θαλασσί σήμα που υποδεικνύει ότι πέρασαν στις τιμές τους σε ποσοστό τουλάχιστον 5% τη μείωση του ΦΠΑ. Υπάρχουν και εκείνοι που μείωσαν τις τιμές κατά 7%, 8% ή και 10%. Ο κ. Καββαθάς εκτιμά ότι εντός του μήνα οι επιχειρήσεις που θα έχουν παραλάβει το σήμα θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα δείχνουν ότι τα 11.000 σήματα μοιράστηκαν ως εξής: 700 σε αλυσίδες εστίασης, μόλις 200 σε ξενοδοχεία και περίπου 10.000 σε εστιατόρια. Με άλλα λόγια, τη μικρότερη ανταπόκριση έδειξαν μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τα ξενοδοχεία.

Στη Θεσσαλονίκη, περίπου 400 επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν το σχετικό έντυπο.

Το βασικό επιχείρημα που αρκετοί προέβαλλαν ήταν το γεγονός ότι είχαν ήδη απορροφήσει την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ, και δεν την είχαν μετακυλήσει στους καταναλωτές.

Μιλώντας στο Έθνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων της πόλης Παναγιώτης Γκόφας ανέφερε ότι ο κλάδος εμφανίζεται θετικός στο να ρίξει τις τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι για να πάρουν οι καταστηματάρχες το ειδικό σήμα, πρέπει να προσκομίσουν τους παλαιούς τιμοκαταλόγους και τα στοιχεία της ταμειακής μηχανής. Ακολουθεί διασταύρωση στοιχείων και χορηγείται το σήμα δωρεάν.

Πάντως, δεν λείπουν και οι επιτήδειοι από την αγορά. Όπως γράφει το Έθνος, απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες στην Πορταριά Πηλίου, ζητώντας 50 ευρώ για την έκδοση του σήματος. 


 
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Ακαρπες οι έρευνες Το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο έψαξε για οπλισμό η Αντιτρομοκρατική


Το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο έψαξε για οπλισμό η Αντιτρομοκρατική
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έφοδο στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διεθνούς τρομοκρατίας, μετά τον εντοπισμό του σκάφους με οπλισμό ανοιχτά της Χίου. Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες ως προς το σκέλος του εντοπισμού οπλισμού, ωστόσο προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου 29 άτομα για να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά παραμονής τους.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική επιχείρηση στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες περί ενδεχομένης ύπαρξης οπλισμού εκεί. Για το θέμα ενημερώθηκε ο ανακριτής Χίου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας στους χώρους του Κέντρου.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατά την έρευνα σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) του Κέντρου, από προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Στη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν ως προς το νόμιμο της παραμονής τους 170 πρόσφυγες, που διαμένουν στο Κέντρο και από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, εννέα υπήκοοι Τουρκίας, εννέα Συρίας, ένας Ιράκ, ένας Ιράν και εννέα υπήκοοι Αφγανιστάν, προκειμένου να ελεγχθούν πιο προσεκτικά τα δικαιολογητικά παραμονής τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

''ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΑ''...

Σε λυγμούς ξέσπασε η Αρετή Τσοχατζοπούλου δηλώνοντας στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως είναι αθώα και πως αρνείται να πιστέψει...
πως οι κατηγορίες που αποδίδονται στον πατέρα της είναι βάσιμες.
ΑΡ.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαι 16 μήνες κρατούμενη στον Κορυδαλλό. Θεωρώ πρώτα απ’ όλα ότι τιμωρούνται τα παιδιά μου. Τον πατέρα μου τον αγαπώ, τον εκτιμώ και δεν θα γίνω εδώ ο κατήγορός του. Αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι έτσι όπως τον κατηγορούν. Δεν θέλω να το πιστέψω, δεν μπορώ. Το μισθωτήριο με τη Bluebell, γράφει το όνομά μου, δεν θα με είχε προστατέψει; 
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε  στους δικαστές την απόφασή της να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της, αλλά και το ότι έπρεπε να κρύψει από την ανάκριση ότι η αγορά ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη ήταν δώρο από τον πατέρα της, για να μην γίνει κατήγορός του.
Σύμφωνα με την κατηγορία η Αρετή Τσοχατζοπούλου μεταξύ άλλων έχει αγοράσει οικόπεδο στην οδό Κεφαλληνίας έναντι 395.000 ευρώ , το οποίο όπως ομολόγησε σήμερα ήταν δώρο του πατέρα της. Επιπλέον, η κόρη του πρώην υπουργού κατηγορείται και για την αγορά ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους , που θεωρείται κατά την κατηγορία «εικονική» με σκοπό να νομιμοποιηθεί μαύρο πολιτικό χρήμα,  κάτι το οποίο όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά:
ΑΡ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Αποφάσισα να γυρίσω τα ακίνητα γιατί έχουν συνδεθεί με μαύρο χρήμα . Έτρεχαν πίσω από το παιδί μου στο σχολείο και του έλεγαν «κλέφτη, φέρτε πίσω τα λεφτά»... Αυτή η ιστορία πήρε την υπόληψη μου.
Η κατηγορούμενη δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας για το εάν ήταν εικονική και η πώληση του ακινήτου στη  Δεινοκράτους.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Θα σας πιέσω... Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε ...Βλέπετε ότι αυτές τις μέρες εδώ πρώην συνεργάτες του πατέρα σας με δάκρυα στα μάτια είπαν ότι τους χρησιμοποίησε, ότι τον πίστεψαν και τους κατέστρεψε.
ΑΡ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι έτσι  όπως τον κατηγορούν . Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Για να σας αναγνωριστεί η κίνηση ως μεταμέλεια θα πρέπει να αποδεχθείτε πρώτα την ενοχή σας. Με την κοινή λογική υπάρχει εικονικότητα στις αγοραπωλησίες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κε Ζήγρα, τι γνωρίζει η Αρετή Τσοχατζοπούλου;
ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ: Τα γνώριζε όλα. Όλη η οικογένεια Τσοχατζόπουλου γνώριζε τα πάντα.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1072.html

Read more...

Προβλήματα στις πτήσεις Κινητοποιήσεις μέσα στον Αύγουστο εξήγγειλε η ΟΣΥΠΑ


Κινητοποιήσεις μέσα στον Αύγουστο εξήγγειλε η ΟΣΥΠΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δυο τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 9,10,11 και 15,16,17 Αυγούστου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Σύμφωνα με τον Βήμα 99,5, η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την απόφαση να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 300 υπάλληλοι, της ήδη υποστελεχομένης υπηρεσίας της πολιτικής αεροπορίας, την στιγμή που στην υπηρεσία εξακολουθούν να υπηρετούν, χωρίς αντικείμενο, 200 πιλότοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Λόγω των κινητοποιήσεων αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις από και προς το «Ελ.Βενιζέλος», όσο και στις αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στα περιφερειακά αεροδρόμια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δραματική τροπή στην υπόθεση Έγκλημα ο πνιγμός των παιδιών στην Ηλεία


Έγκλημα ο πνιγμός των παιδιών στην Ηλεία
Στιγμιότυπο από τις έρευνες των Αρχών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πάτρα
Αλλάζουν τα δεδομένα στη δραματική υπόθεση του πνιγμού των δύο μικρών αγοριών στο Στρέφι Ηλείας, αφού οι Αρχές συνέλαβαν τον 13χρονο θείο των παιδιών, ως υπαίτιος για τον πνιγμό τους στο αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στο αρδευτικό κανάλι, βρέθηκε και ένα πουκάμισο.

9 φωτογραφίες


Αρχικά εκτιμήθηκε ότι το ρούχο ανήκε στο ένα από τα δύο παιδιά, αλλά όπως προέκυψε στη συνέχεια ανήκε στον 13χρονο φερόμενο ως δράστη.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ανήλικο αδερφό της μητέρας των παιδιών, και ακολούθως, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, τον κρατησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο 13χρονος θείος των παιδιών φέρεται να έχει ομολογήσει ότι τα έσπρωξε στο κανάλι.

Ως κίνητρο της πράξης του εκτιμάται ότι ήταν η ζήλια για τα δύο παιδιά, καθώς είχαν κερδίσει -όπως είπε- την αμέριστη αγάπη του πατέρα του και της αδελφής του.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 14:30 το μεσημέρι από τον αστυνομικό διευθυντή της Ηλείας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

TO ''ΔΙΩΓΜΟ'' ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...


«Δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για φορολογική απάτη», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι...
σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μετά την επικύρωση της καταδίκης του.
Ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) υπογράμμισε ότι «μια μερίδα της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο» ενώ πρόσθεσε ότι «πριν από είκοσι χρόνια εισήλθα στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσω την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία και από τότε ξεκίνησε ο αδιάκοπος πόλεμος των δικαστικών με συνολικά, πενήντα δίκες» σε βάρος του.
Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον «πραγματικό δικαστικό διωγμό» που υφίσταται ενώ δήλωσε «περήφανος για τις επιχειρήσεις που δημιούργησε» οι οποίες «δεν απέλυσαν ποτέ ούτε έναν εργαζόμενο».
«Σε αντάλλαγμα σήμερα με κατηγορούν και με καταδικάζουν, με μια εντελώς αβάσιμη απόφαση που μου στερεί την προσωπική ελευθερία και τα πολιτικά μου δικαιώματα», υπογράμμισε στο μήνυμά του.
Ο ίδιος τέλος δεσμεύθηκε να επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, όπως ονομαζόταν η πρώτη του πολιτική δύναμη το 1994, μαζί με τους πιο άξιους νέους και επιχειρηματίες της Ιταλίας, ώστε «να αναμορφωθεί η χώρα αρχίζοντας από την σημαντικότερη μεταρρύθμιση, αυτή της Δικαιοσύνης».
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/to_2.html

Read more...

ΑΣΕΠ και μεταπτυχιακά «μετρούν» στην κινητικότητα...


Τα κριτήρια επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι τίθενται σε κινητικότητα ορίζει απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ως παράμετροι οι οποίες εν πολλοίς θα...
κρίνουν την αξιολόγηση του εκάστοτε υπαλλήλου αναδεικνύονται ο τρόπος εισαγωγής του στο Δημόσιο και το επίπεδο σπουδών του.

Προβάδισμα στη διαδικασία της μοριοδότησης έχουν οι υπάλληλοι οι οποίοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, όπως και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, μεγάλη έμφαση δίνεται στους κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Μικρές πιθανότητες έχουν οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε πειθαρχικά παραπτώματα.

«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη. Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δείτε εδώ την ανακοίνωση περί της απόφασης.

enet.gr

Read more...