Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ακαρπες οι έρευνες Το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο έψαξε για οπλισμό η Αντιτρομοκρατική


Το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο έψαξε για οπλισμό η Αντιτρομοκρατική
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έφοδο στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διεθνούς τρομοκρατίας, μετά τον εντοπισμό του σκάφους με οπλισμό ανοιχτά της Χίου. Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες ως προς το σκέλος του εντοπισμού οπλισμού, ωστόσο προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου 29 άτομα για να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά παραμονής τους.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική επιχείρηση στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες περί ενδεχομένης ύπαρξης οπλισμού εκεί. Για το θέμα ενημερώθηκε ο ανακριτής Χίου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας στους χώρους του Κέντρου.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατά την έρευνα σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) του Κέντρου, από προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Στη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν ως προς το νόμιμο της παραμονής τους 170 πρόσφυγες, που διαμένουν στο Κέντρο και από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, εννέα υπήκοοι Τουρκίας, εννέα Συρίας, ένας Ιράκ, ένας Ιράν και εννέα υπήκοοι Αφγανιστάν, προκειμένου να ελεγχθούν πιο προσεκτικά τα δικαιολογητικά παραμονής τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: