Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Πολυεθνικές: Δεν ζητήσαμε μείωση μισθών για να επενδύσουμε

Επίσημη διάψευση από δύο πολυεθνικές σχετικά με το αίτημα για μισθούς στα 250-300 ευρώ. Χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο μέτρο "αναποτελεσματικό"
Διαψεύδουν ότι απαίτησαν μισθούς πείνας για να επενδύσουν στην Ελλάδα, δύο πολυεθνικές.
Το ζήτημα προέκυψε, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση εκπροσώπων πολυεθνικών με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, διατυπώθηκε το αίτημα να πέσουν οι μισθοί στα 250-300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση νέων ανέργων.
Τη Δευτέρα, η εταιρεία Barilla Hellas, διέψευσε τα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που αφορούν την εταιρεία και αποδίδονται στο διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Σπηλιόπουλο.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η εταιρεία δηλώνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις, που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.
Η Barilla Hellas διαφωνεί επισήμως με κάθε πρόταση ή ενέργεια, που αφορά στη μείωση μισθών τόσο διότι ως μέτρο το θεωρούμε αναποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης όσο και διότι αποτελεί κίνηση, που λειτουργεί ανασταλτικά για τη διασφάλιση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα, συνολικά.
Η Barilla Hellas και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γ. Σπηλιόπουλος προσωπικά, έχουν επανειλημμένως εκφραστεί με σαφήνεια πάνω στο θέμα, τονίζοντας πως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η υψηλή φορολογία και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και όχι το μισθολογικό κόστος.
Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Barilla Ελλάς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, λειτουργεί με τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις και προγραμματίζει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ, που στόχο έχουν την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας και συνεργασίας, που έχει με περισσότερους από 200 εργαζόμενους και χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς σιταριού. Για τη Barilla, η σχέση με την Ελλάδα είναι μία σχέση διαρκείας, που εδώ και 22 χρόνια ενδυναμώνεται κάθε χρόνο, με γνώμονα τις διεθνείς αξίες του ομίλου Barilla για βιώσιμη ανάπτυξη, σεβασμό και πρόοδο".
BIC ΒΙΟΛΕΞ: "Αναποτελεσματικό μέτρο η μείωση μισθών"
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ, που επίσης διέψευσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλός της Δ. Πισιμίσης εξέφρασε τέτοιες απόψεις.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι  έως σήμερα δεν έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις και τα αναγραφόμενα όχι μόνο δεν είναι αληθή, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.
Η BIC ΒΙΟΛΕΞ σημειώνει ότι διαφωνεί επίσημα με τη μείωση των μισθών, διότι το θεωρεί ως μέτρο αναποτελεσματικό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, "ο κ. Πισιμίσης, στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη του στον Τύπο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος. Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί αυξήσεις, τηρώντας τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αν και έχουν καταργηθεί".
Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι "Η BIC ΒΙΟΛΕΞ έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από €250 εκατ. στη χώρα μας και συνεχίζει να επενδύει € 25 εκατ. πέρσι και άλλα €25 εκατ. φέτος, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σεβόμενη τους εργαζόμενους της και το ελληνικό εργατικό δυναμικό γενικότερα. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μας αποδεικνύει στην πράξη πως το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό μας".
http://news247.gr

Read more...

Σκάνδαλο στην Ηλεία: 4 εκατ. ευρώ σε ιδιώτη για αναδάσωση δάσους που δεν κάηκε ποτέ

Αμαρτωλές αναθέσεις δενδροφύτευσης αναστατώνουν την Ορεινή Ηλεία. Διαθέτουν 4 εκατομμύρια ευρώ για να αποκαταστήσουν ένα μη καμένο δάσος. Το χρονικό της ιστορίας. Τι δηλώνει ο δασάρχης
Ερωτήματα προκαλούν στους κατοίκους της ορεινής Ηλείας τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλώνται σε περίοδο σκληρής λιτότητας για το πανέμορφο ελατόδασος των εγκαταλελειμμένων ορεινών χωριών Λάμπεια (Δίβρη), Αστράς, Κρυόβρυση και Τσιπιανά, με την αιτιολογία της αναδάσωσης και της αποκατάστασής του.
Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, σε μια περιοχή που ποτέ δεν έχει καεί, η πολιτεία δίνει σε ιδιώτη, μέσω του δασαρχείου Πύργου, περίπου 4 εκατ. ευρώ για αναδάσωση και αποκατάσταση ενός δάσους, που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.Μάλιστα, ορίζει ως επιβλέποντα του έργου έναν δασολόγο, που ελέγχεται από τους επιθεωρητές για παραβατική συμπεριφορά.
Παζάρια
Όπως αποκαλύπτουν στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία οι τέσσερις πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, οι δασικές Αρχές του Πύργου άρχισαν να διαπραγματεύονται για το πού θα τοποθετήσουν τα δενδρύλλια ελάτου, λίγες ημέρες πριν υπογράψουν τη σύμβαση με τον ιδιώτη, λες και δεν υπήρχε σχετική μελέτη στο φάκελο.
Όπως λένε, στις 27/11/2012 και ενώ είχε αναδειχθεί έπειτα από διαγωνισμό ο ιδιώτης δασολόγος - εργολάβος, οι δασικές αρχές του Πύργου τους καλούν σε σύσκεψη στην περιοχή Πανόπουλου, και τους ζητούν να τους περιγράψουν τα σημεία όπου θα μπορούσαν να φυτευτούν τα δενδρύλλια της αναδάσωσης. Και οι τέσσερις επισημαίνουν στους δασικούς ότι το δάσος δίπλα στα χωριά τους δεν έχει κανένα πρόβλημα, ότι δεν έχει ανάγκη αναδάσωσης και ότι δεν υπάρχουν περιοχές όπου θα μπορούσαν να φυτευτούν τα χιλιάδες δενδρύλλια που προβλέπει το έργο.
''Κανένα κενό''
''Μας κάλεσαν και μας ζήτησαν να τους βρούμε ελεύθερες εκτάσεις, προκειμένου να φυτέψουν τα έλατα στο πλαίσιο του προγράμματος που θα υλοποιούσαν. Τους απάντησα ευθέως ότι τέτοιες περιοχές δεν υπάρχουν. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι εμείς εδώ στην Κρυόβρυση δεν έχουμε κενά μέσα στο δάσος μας'', δηλώνει ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κρυόβρυσης, Θεόδωρος Ασημακόπουλος.
Την ίδια ακριβώς απάντηση δίνει και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Τσιπιανών, Σταμάτης Αναγνώπουλος: ''Βλέπετε και εσείς το ελατόδασος πάνω από το χωριό μας. Είναι πυκνό και δεν έχει καεί ποτέ. Εχουμε ένα από τα καλύτερα δάση στη χώρα μας, χωρίς προβλήματα.
Δεν γνωρίζουμε πού θα βάλουν τα δενδρύλλια. Μας ζήτησαν τον περασμένο Νοέμβρη να τους βρούμε τα σημεία, αλλά τέτοια σημεία δεν υπάρχουν. Λένε για μια περιοχή κοντά στην Αγία Κυριακή, αλλά εκεί το έδαφος είναι πετρώδες και δεν υπάρχει δρόμος. Επίσης, στην περιοχή "Διακότρυπα" δεν υπάρχει ελατόδασος''
''Ούτε εμείς έχουμε κενά και περιοχές, όπου θα μπορούσαν να φυτευτούν όλα αυτά τα δενδρύλλια. Και σ' εμάς το δάσος δεν έχει κανένα πρόβλημα'', επισημαίνει ο πρόεδρος του Τ.Α. Δίβρης, Δημήτριος Αβράμης, ενώ κατηγορηματικός είναι και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αστρά, Θεόδωρος Καρατζάς:
''Μας ζήτησαν να τους αναφέρουμε τις περιοχές όπου θα μπορούσαν να κάνουν αναδάσωση. Τους ενημέρωσα ότι το δάσος στην περιοχή μας δεν είχε πρόβλημα. Το μόνο σημείο που είναι χωρίς δένδρα είναι ψηλά στην κορυφή του βουνού, που τώρα έχει δυο μέτρα χιόνι. Όμως εκεί δεν πάει δρόμος και ποτέ δεν φύτρωσε έλατο''.
Το χρονικό της ιστορίας
Η εξέλιξη της απίστευτης ιστορίας έχει ως εξής:
* Στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 οι δασικές Αρχές της Ηλείας συντάσσουν μελέτη υπό τον τίτλο: ''Αναδάσωση για την αποκατάσταση κατεστραμμένου φυσικού τοπίου στην περιφέρεια του ελατοδάσους Λάμπειας - Αστρά - Κρυόβρυσης - Τσιπιανών του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας'', προϋπολογισμού 4.013.113,00 ευρώ, η οποία και εγκρίνεται από την περιφερειακή διεύθυνση Δασών στις 10/10/2011.
* Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., με ποσοστό 79,37%, και ποσοστό εθνικής συμμετοχής 20,63%, ενώ εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, ''Αλέξανδρος Μπαλτατζής''.
* Τον Σεπτέμβριο του 2012 γίνεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο, στον οποία συμμετέχουν 12 συνολικά ενδιαφερόμενοι. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών, το έργο κατακυρώνεται στον Γεώργιο Λαμπίρη, δασολόγο ΕΔΕ από την Πάτρα, με μέση τιμή έκπτωσης 6,16% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.
* Στις 28/12/2012 ο ειδικός γραμματέας δασών, Γ. Αμοργιανιώτης, με την υπ' αριθμ. 178232/1541 απόφασή του εγκρίνει την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δασαρχείου Πύργου και του ιδιώτη εργολάβου, συνολικού ποσού 3.765.887,21 ευρώ.
* Την Παραμονή των Χριστουγέννων του 2012 το Δασαρχείο του Πύργου υπογράφει την υπ' αριθμ. πρωτ. 5.888 Σύμβαση Κατασκευής του Έργου με τον ιδιώτη εργολάβο. Αντικείμενο της σύμβασης είναι εργασίες αναδασωτικές (διάνοιξη λάκκων και φύτευση δενδρυλλίων) και οικοδομικές (φορτοεκφόρτωση και μεταφορά φυτών, περίφραξη). Ως χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται η 31/12/2014.
* Στις 14/1/2013, το Δασαρχείο Πύργου με την υπ' αριθμ. πρωτ. 94 απόφασή του ορίζει ως επιβλέποντα του έργου τον δασολόγο, ο οποίος με βάση το πόρισμα-''βόμβα'' των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης φέρεται μαζί με ακόμη έναν δασικό υπάλληλο να αποχαρακτηρίζουν υπέρ ιδιώτη δημόσιες δασικές εκτάσεις, που κάηκαν από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2007 στην Ηλεία.
Τι δηλώνει ο δασάρχης, τι απαντά η τοπική κοινωνία
''Τον επιβλέποντα τον ορίσαμε, όταν δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε εις βάρος του πρόβλημα από το πόρισμα των επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης'', δηλώνει ο νυν δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, και προσθέτει: ''Στην περιοχή που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ελατόδασος από τη βόσκηση και τις καταπατήσεις.
Ολα έχουν γίνει με νόμιμες διαδικασίες και, εκτός από την υπηρεσία μας, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Προβλέπεται να γίνει αναδάσωση σε περίπου 2.000 στρέμματα. Το ότι η σύμβαση υπεγράφη την παραμονή των Χριστουγέννων του 2012 είναι τυχαίο και όχι παράνομο. Το έργο είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει''
''Τα δάση μας δεν έχουν ανάγκη από αμαρτωλές αναθέσεις δενδροφύτευσης σε περίεργες εργολαβίες, αλλά από καθημερινή προφύλαξη και αναπτυξιακή αξιοποίηση. Και μάλιστα, τη στιγμή που οι κάτοικοι της άγονης περιοχής μας στενάζουν κάτω από το βάρος της μακροχρόνιας εγκατάλειψης, της μνημονιακής καταιγίδας και της έσχατης φτώχειας.
Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της πολιτείας και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, στο επί θύραις μέγα σκάνδαλο της δήθεν δενδροφύτευσης'' καταγγέλλει ο γιατρός Σωτήρης Σωτηρόπουλος, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης.
http://news247.gr

Read more...

Συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού...Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, με ...
πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων.

Απόδιαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο του 2012 Από διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο του 2012 Το συλλαλητήριο στήριξαν με ψηφίσματά τους εκπρόσωποι φορέων, ενώ με πανό και συνθήματα συμμετείχαν πολλοί μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης, καθώς η Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας για τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, προκειμένου να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Το λόγο πήραν πρώτα οι μαθητές που μίλησαν για τις ανησυχίες τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», ενώ τα λόγια των μαθητών υποστήριξε σθεναρά ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης λέγοντας ότι πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία είναι τα Θρακιωτόπουλα.

Την εναντίωσή του στην εξόρυξη του χρυσού εξέφρασε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ΑΜ-Θ και δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος αναφέρθηκε στον νικηφόρο αγώνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Καβάλα εναντίον του λιγνίτη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μίλησε για τον αγώνα των 13,5 χρόνων κατά των εταιρειών που θέλουν την εξόρυξη του χρυσού, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι βρίσκονται πάντα οι Καναδοί, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι πολιτικοί.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και κάτοικοι από τις Σάπες Ροδόπης και την Κομοτηνή, χαιρέτισαν και εκπρόσωποι άλλων περιοχών, όπως η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και η Αναστασία Πάγκου, μέλος του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, από το Κιλκίς.

Πηγή:ΑΠΕ


Read more...

Κράτος εν κράτει...Φαίνεται πως αυτό το μικρό κράτος, των υπαλλήλων της βουλής, είναι το πιο ισχυρό.
Πάλι κατάφερε να επιβάλλει, κάμπτοντας τις αντιστάσεις του μεγάλου κράτους, το δίκαιο των υπερωριών , προκαλώντας όλους τους άλλους εργαζόμενους στη χώρα.
Εφόσον υπάρχει νομοθετικό έργο, θα διευρύνονται οι υπερωρίες.
Και... το τραγικότερο όλων , το 'πε ο μουστάκιας πρόεδρος της βουλής:  Αν δεν τους τα δώσουμε, το μαγαζι δεν δουλεύει.
Συγχαρητήρια...


Read more...

Παπαγεωργόπουλος, Σαξώνης και Γκόλας "εξαφάνισαν" εκατομμύρια σε 2 χρόνια

Χρηματικά ποσά (μαζί με τις προσαυξήσεις) καταλόγισε αλληλέγγυα κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη στον καταδικασθέντα πρώην Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του ίδιου δήμου Παν. Σαξώνη και Θ. Γκόλα.
Ειδικότερα, κλιμάκιο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου στις αρχές του 2012 πραγματοποίησε έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τον οποίο καταλόγισε στον κ. Παπαγεωργόπουλο, για τη διετία 2000 – 2001, τα ποσά των 4,03 εκατ. ευρώ και 6,73 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, στον κ. Σαξώνη καταλόγισε για τη διετία (1999 - 2001) τα ποσά των 4,52 εκατ., 2,26 εκατ. και 1,63 εκατ. ευρώ, ενώ για τον κ. Γκόλα τα ποσά 4,84 εκατ. ευρώ και 9,57 εκατ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα (1999 - 2001).
Οι καταλογισμοί από το Ελεγκτικό Συνέδριο έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι από το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2002 - 2007.
Οι καταλογισμοί έγιναν αλληλέγγυα και στους τρεις καταδικασθέντες. Τα επίμαχα ποσά συνδέονται με τα ποσά της υπεξαίρεσης, για την οποία καταδικάστηκαν οι τρεις, αλλά και με νέα δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτωνκαταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο κ. Παπαγεωργόπουλος (άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση), σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας (ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απλή συνέργεια σε πλαστογραφία), σε ισόβια κάθειρξη και εννέα χρόνια κάθειρξη ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών Δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος.
Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν οι πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊδατζής (άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση), στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
(Πηγή: ΑΠΕ)
http://news247.gr

Read more...

Τροποποίηση του Κανονισμού Υπερωρίες μέχρι 52 ώρες το μήνα για τους υπαλλήλους της Βουλής


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής εξισώνονται με τις αντίστοιχες που ισχύουν για τους υπαλλήλους του υπουργείου των Οικονομικών, δίνεται όμως η δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης έως 52 ώρες το μήνα.

Στην τροποποίηση προβλέπεται ότι «για την εξυπηρέτηση ιδιαίτερων αναγκών λειτουργίας του Κοινοβουλίου» και με «αιτιολογημένες» σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, είναι δυνατή η απασχόληση του προσωπικού ακόμα περισσότερο, υπό την προϋπόθεση της τήρησης του προϋπολογισμού της Βουλής εντός των ορίων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και εφόσον το χρονικό διάστημα της εντατικοποίησης αυτής, δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες κατ' έτος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος  Μεϊμαράκης δήλωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιθυμεί την εργασία των υπαλλήλων «τα Σαββατοκύριακα, ή τα Χριστούγεννα» θα πρέπει να εκδώσει πρώτα ΦΕΚ με τις υπερωρίες τους, «αλλιώς η Βουλή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».

Η τροποποίηση του Κανονισμού προβλέπει τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων κατά 30 (στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης γίνεται λόγος για 14), καθώς και ότι οι επιχορηγήσεις της Βουλής προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, θα αναρτώνται πλέον για λόγους διαφάνειας στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων εντός πέντε ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατέρρευσαν τιμές και μεταβιβάσεις Είκοσι χρόνια θα χρειαστούν για την απορρόφηση των νεόδμητων ακινήτων


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Δυσοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων και την ερχόμενη διετία, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ).

Περιγράφοντας την επικρατούσα κατάσταση οι ειδικοί μίλησαν για μεγάλη πτώση αριθμού μεταβιβάσεων, σημαντική πτώση τιμών και ενοικίων και προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις τιμών, δεδομένου και του πλεονάσματος τετραγωνικών μέτρων οικοδομών. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός απορρόφησης των τελευταίων τεσσάρων ετών απαιτούνται περίπου 20 χρόνια για την απορρόφηση των νεόδμητων κατοικιών ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μίλησαν για μεγάλες υπερβάσεις αντικειμενικών τιμών σε σχέση με τις αγοραίες σε αρκετές περιπτώσεις ακινήτων.

Ειδικότερα, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΕΛΙΕ Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος επισήμανε ότι παρατηρούνται μεγάλες υπερβάσεις αντικειμενικών τιμών σε σχέση με τις αγοραίες, ιδίως σε καταστήματα, γραφεία, παλαιά ακίνητα και οικόπεδα.

Επίσης, είπε ότι παρατηρείται μεγάλη πτώση αριθμού μεταβιβάσεων, σημαντική πτώση τιμών και ενοικίων και προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις τιμών.

Λόγω της ύφεσης και των κακών οικονομικών των νοικοκυριών πλεονάζουν χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων οικοδομών (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, χώροι εφοδιασμού-logistics), ενώ γενικότερα οι πωλητές είναι χιλιάδες, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχουν αγοραστές.

Έκανε επίσης λόγο για ασταθές και βαρύ φορολογικό σύστημα.

Μιλώντας στην Ημερίδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Aστικά Ακίνητα, Γιώργος Ποιμενίδης, επισήμανε ότι το 2012 η εκτιμώμενη πτώση των επενδύσεων σε κατοικίες έφτασε το 30,6%, και σε συνδυασμό με τη μείωση του όγκου των αδειών οικοδομών που εκδόθηκαν κατά περίπου 32,5%, αναμένεται το 2013 νέα υποχώρηση στις επενδύσεις σε κατοικίες κατά 20%.

Οι επενδύσεις θα κυμανθούν δηλαδή κάτω από τα 5 δισ. ευρώ το 2013, από 6,1 δισ. ευρώ το 2012 και 26,1 δισ. ευρώ το 2007, παρουσιάζοντας πτώση 81% σε 5 χρόνια.

Επίσης καταγράφεται πτώση του αριθμού και της αξίας των συναλλαγών κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων 48% και 45% από το 2012 και 2011 αντίστοιχα και κατά 83,3% και 81,2% αντίστοιχα έναντι του 2005.

Ο αριθμός των μεταβιβάσεων μέσω των συμβολαιογραφείων από τις 100 χιλιάδες και πλέον έχει υποχωρήσει κάτω από τις 10.000 το 2012.

Μιλώντας στην Ημερίδα ο Γιάννης Γόρδιος, από την Εθνική Τράπεζα, επισήμανε ότι η κρίση στην αγορά ακινήτων αποκτά δομικά χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι οι πτωτικές τάσεις στις τιμές ακινήτων κατά το τρέχον έτος θα συνεχισθούν, καθώς δεν διαφαίνονται οι συνθήκες εκείνες που θα αυξήσουν την ζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε ο κ. Γόρδιος, για την έξοδο από την κρίση διαφαίνεται ότι θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα με δεδομένο ότι επιδρούν σωρευτικά παράγοντες, όπως ο μεγάλος αριθμός αδιάθετων κατοικιών, που αν συνεχιστεί ο ρυθμός απορρόφησης των τελευταίων τεσσάρων ετών απαιτούνται περίπου 20 χρόνια για την απορρόφηση των νεόδμητων κατοικιών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το 2012 έγιναν λιγότερες από 4.000 μεταβιβάσεις νεόδμητων οικιστικών ακινήτων, όταν το 2007 αντίστοιχα είχαν μεταβιβαστεί 100.000 κατοικίες.

Πέρυσι οι τράπεζες προέβησαν σε εκτιμήσεις 28.160 κατοικιών για τραπεζικούς σκοπούς, έναντι 41.623 το 2011.

Ο αριθμός των αγοραπωλησιών είναι μικρότερος και με βάση τις εκτιμήσεις της Εθνικής δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 8-10 χιλιάδες, είπε ο κ. Γόρδιος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δεν τέθηκε άμεσα το θέμα» Διαθεσιμότητα και όχι απολύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μανιτάκη - τρόικας


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σαφή δείγματα αξιοπιστίας ζήτησαν και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη -μετά τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πορείας της «εφεδρείας»- οι επικεφαλής της τρόικας κατά την συνάντηση τους, τη Δευτέρα, στην οποία εξετάστηκαν όλα τα προαπαιτούμενα και τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο.
Η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, Ματίας Μορς από την ΕΕ, Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και Μαρκ Φλάναγκαν από το ΔΝΤ, διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Όπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά, ενώ επισημάνθηκε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν, τώρα, ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο».
Ήδη, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής του το πρόγραμμα μετακίνησης των 1.891 υπαλλήλων ΙΔΑΧ, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς έχουν αποσταλεί οι αιτήσεις μετακίνησης των υπαλλήλων, ενώ το τριμελές συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, θα μοριοδοτήσει τα προσόντα των υπαλλήλων προς μετακίνηση και στη συνέχεια θα προκύψουν οι τοποθετήσεις τους. Επιπρόσθετα, 890 επίορκοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα κριθεί άμεσα η οριστική τους παύση, σύμφωνα με τον νόμο.
Επίσης, όπως είναι γνωστό, έως το τέλος του 2013 έχει συμφωνηθεί η διαθεσιμότητα ακόμη 25.000 υπαλλήλων (12.500 μέχρι τον Ιούνιο) και η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, αλλά και με δεδομένο ότι ο μηχανισμός της κινητικότητας εφαρμόστηκε και λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό ήδη για τους 1.891 υπαλλήλους.
Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση των δομών στα υπουργεία, με τα τελευταία τέσσερα να εξετάζονται την Τετάρτη από την Ομάδα Υποστήριξης και, ίσως, μέσα στην εβδομάδα εγκριθούν τα νέα οργανογράμματα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό.
Οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη υποστήριξαν ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα και η προώθησή τους, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελούν σαφή δείγματα αξιοπιστίας από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επιπλέον, ξεκίνησε ήδη και η πιλοτική αξιολόγηση των δομών σε φορείς που ελέγχονται από την Κεντρική Κυβέρνηση (ΕΟΦ, Δήμος Θεσσαλονίκης), ενώ μέσα στο 2013 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση για το σύνολο των φορέων αυτών.
Πάντως, πέρα από τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα, την αξιολόγηση όλων των υπηρεσιών και φορέων και στη συνέχεια των υπαλλήλων, τον εντοπισμό των ακατάλληλων κ.λπ. που θα απομακρυνθούν, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στέκονται με έμφαση και στο σημαντικότατο στοιχείο της αποχώρησης 75.000 υπαλλήλων μόνο στο τελευταίο 15μηνο.
Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεραστεί το όριο των 150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων, που είχε τεθεί στο μνημόνιο. Όπως δήλωσε την Κυριακή ο κ. Μανιτάκης, «το επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, σε προσωπικό δεν ισχύει πια και το ίδιο συμβαίνει και σε επίπεδο μισθών, που ως γνωστόν έχει μειωθεί τρομακτικά σε δύο χρόνια και υπερβολικά σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Υπογραφή 25 συμφωνιών Για λύση «win-win» στο θέμα της ΑΟΖ μίλησε ο Ερντογάν


O Αντώνης Σαμαράς με τον τούρκο πρωθυπουργό με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του Βοσπόρου
O Αντώνης Σαμαράς με τον τούρκο πρωθυπουργό με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του Βοσπόρου   (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Με τη φράση «σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή την υπογραφή 25 συμφωνιών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι στο χέρι των δύο πλευρών να πυκνώσουν οι καλές μέρες με αμοιβαίο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. «Η σχέση μας ασφαλώς δεν είναι ευθύγραμμη, έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις, δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία μας» έσπευσε να υπενθυμίσει, τονίζοντας όμως πως στο εξής στην ιστορία μπορούν να ανοίξουν κεφάλαια ειρήνης και προόδου.

Για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για λύση «win-win», δηλαδή για μία αμοιβαία επωφελή λύση, ενώ ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα είναι σαφείς και απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Έμφαση έδωσε ο κ. Ερντογάν στο θέμα των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, την οποία χαρακτήρισε «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών, κανόντας παράλληλα αναφορά και στη μειονότητα της Θράκης. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες των μειονοτικών πολιτών μας στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, απάντησε ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να δοθούν λεπτομέρειες.

Ερντογάν: Ο Σαμράς έχει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκε επίσης το Κυπριακό, όπως και οι έρευνες της Λευκωσίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναγνώρισε πολιτική βούληση στον κ. Σαμαρά για την επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με τη βούληση αυτή και ως εγγυήτριες δυνάμεις οι δύο χώρες θα μπορέσουν να κάνουν τα βήματα για επίλυση του προβλήματος.

Υπεγράφησαν 25 συμφωνίες


Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το παράδειγμα της υπογραφής των 25 συμφωνιών για να τονίσει ότι ακόμα και σε καιρούς δύσκολους οικονομικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να δώσει τη δική της ώθηση και στους πολιτικούς.

«Βάζουμε την ανάπτυξη στην υπηρεσία της ειρήνης» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις βελτιώνονται συνεχώς, πράγμα που αποδεικνύεται και από την υπογραφή των 25 συμφωνιών.

Για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας


Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, o κ. Σαμαράς επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας σε αυτήν, εξηγώντας ότι η ευρωπαϊκή Τουρκία θα είναι καλύτερος γείτονας για την Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει νέα πορεία στην ευρωπαϊκή πορεία.

«Η Ελλάδα στήριξε και θα εξακολουθεί να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Επί της πρωθυπουργίας του κ. Ερντογάν η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει γίνει η ατμομηχανή στις σχέσεις μας» είπε.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αγκυρας-Βρυξελλών, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Αθήνα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.
Μεικτό Υπουργικό Συμβούλιο
Μετά την συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί προήδρευσαν στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στο οποίο μετείχαν περί τους 25 υπουργούς και από τις δύο χώρες.

Αντικείμενο στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας ήταν θέματα χαμηλής πολιτικής στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, υπογράφονται πρωτόκολλα για θέματα συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, περί παροχή υπηρεσιών υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών, μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και μία δήλωση συνεργασίας σε θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Αργότερα το μεσημέρι οι δύο πρωθυπουργοί θα απηύθυναν χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ, παρουσία επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέες κακουργηματικές διώξεις κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη...Αντιμέτωπος με νέες κακουργηματικές διώξεις βρίσκεται ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αυτή τη φορά για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια», έργα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, τα οποία η πρώην διοίκηση της Νομαρχίας φέρεται να ..
.ανέθετε απευθείας σε εργολάβους στήνοντας πρόχειρους διαγωνισμούς.

Μαζί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 4,1 εκατ. ευρώ, είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, καθώς επίσης τουλάχιστον 30 νομαρχιακοί σύμβουλοι και υπάλληλοι της Νομαρχίας της περιόδου 2006-2011, αλλά και τοπικοί εργολάβοι.

Με βάση το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή που έκανε την έρευνα, η εισαγγελέας Ιωάννη Κατσή άσκησε τη Δευτέρα ποινική δίωξη In Rem για δύο κακουργήματα, συγκεκριμένα απιστία και ψευδή βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608 Περί Καταχραστών του Δημοσίου, εις βάρος υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας, που ενέκριναν τα «αμαρτωλά» έργα.

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στα παραπάνω κακουργήματα, ασκήθηκε σε βάρος των Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, του πρώην γενικού γραμματέα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Λευκόπουλου, καθώς και τουλάχιστον δέκα τοπικών εργολάβων.

Το σκάνδαλο αφορά συνολικά 456 έργα της περιόδου 2006-2011. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μεγάλα έργα της πρώην Νομαρχίας «έσπαζαν» σε μικρότερα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, αντί να προκηρυχτούν ανοιχτές δημοπρασίες, όπου συνήθως παρέχονται μεγάλες εκπτώσεις από τους εργολάβους (25% έως 40%), γίνονταν απευθείας αναθέσεις με τη μέθοδο του «σπασίματος» του έργου κι έτσι οι εκπτώσεις κυμαίνονταν τελικά μεταξύ 2 - 4%, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το Δημόσιο...
NEA


Read more...

Ιόνιο: "Πωλητήριο" σε... όλα τα νησάκια...Στον δρόμο που χάραξε ο Εμίρης του Κατάρ...
Οι Εχινάδες νήσοι, το σύμπλεγμα των μικρών νησιών που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Αστακό και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι, έχουν τον τελευταίο καιρό την τιμητική τους στα διεθνή κτηματομεσιτικά sites αλλά και στα ... χαρτοφυλάκια δικηγορικών και μεσιτικών γραφείων.

Μάλιστα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από το Κατάρ αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο από την πιθανή πώληση των νησιών. Πριν από μερικές ημέρες το «Business Insider» σε άρθρο του με τίτλο «Μπορούν να γίνουν δικά σας με μερικά εκατομμύρια» παρουσίασε λίστα με 9 ελληνικά νησιά. Το δημοσίευμα τονίζει ότι πρόκειται για κάποιες από τις παραδεισένιες νησίδες της Μεσογείου. Αυτές είναι:

1 Ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα, με τιμή πώλησης 1,9 εκατ. δολάρια.

2 Το Μόδι στον Κορινθιακό, το οποίο χαρακτηρίζεται «κόσμημα» που κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια.

3 Τα Τοκμάκια της Λέσβου, που προτείνονται για τουριστικές επενδύσεις, με 5 εκατ. δολ.

4 Η Καρδιώτισσα Σικίνου, η «απόλυτη ευκαιρία», με τιμή πώλησης 8 εκατ. δολάρια.

5 Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό που πωλείται έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

6 Το Δουλίχιο, το μεγαλύτερο νησί προς πώληση στη λίστα. Με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο, πωλείται έναντι 50 εκατ. δολαρίων.

7 Το νησί Ομφορι, επίσης στο Ιόνιο, που πωλείται 62 εκατ. δολάρια, καθώς το 20% της επιφάνειάς του ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση.

8 Η Γαία, που συνοδεύεται με άδεια ανοικοδόμησης και πωλείται 5 εκατ. δολάρια.

9 Η νησίδα Πάτροκλος, κοντά στην Αττική, που χαρακτηρίζεται «εξαιρετική αγορά» λόγω της εγγύτητάς της με τις αστικές υποδομές. Επίσης διαθέτει ελαιόδεντρα, πεύκα και χαμηλή βλάστηση και κοστίζει 186 εκατ. δολάρια.

Μάλιστα, η οικονομική έκδοση αναφέρει «Θέλετε να βοηθήσετε την ελληνική οικονομία; Αγοράστε ένα νησί» προτρέποντας εύπορους ιδιώτες και επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στην παραπάνω λίστα θα πρέπει να προστεθούν και ορισμένα «φιλέτα» των Εχινάδων νήσων. Οπως η νήσος Γαία, που πωλείται 4,6 εκατ. δολάρια.

Επίσης, φημολογείται ότι η νήσος Πεταλάς έχει βγει στο σφυρί και πωλείται πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Στον δήμο Κεφαλονιάς ανήκει το 15% του νησιού και το υπόλοιπο σε ιδιώτη. Το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται το καλύτερο στην περιοχή, διότι βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από την ακτή και διαθέτει 7 κολπίσκους.

Πωλητήριο έχει μπει στο νησί Μόδι, με έκταση 550 στρεμμάτων, που ανήκει διοικητικά στον δήμο Ιθάκης. Εχουν αποχαρακτηριστεί 265 στρέμματα και έχει τιμή 2 εκατ. Στο μικροσκόπιο των επενδυτών και η Ατοκος, με έκταση 4.400 στρεμμάτων, που ανήκει στην οικογένεια Τσάκου και φημολογείται ότι έχει τιμή κοντά στα 40 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι στο σύμπλεγμα είναι το νησί Σώρος, 330 στρεμμάτων, και πούλησε ο τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας.

Αγοράζουν νησιά οι Αραβες

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την αγορά μικρών νησιών στην Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη πολυτελών συγκροτημάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το νησί Οξυά στο Ιόνιο, που πέρασε στην κυριότητα του εμίρη του Κατάρ Χαλίφα Αλ Θάνι, έναντι 5 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον τρία ακόμη νησιά στην ευρύτερη περιοχή έχουν πουληθεί ή βρίσκονται στην τελική ευθεία για να κλειστεί η συμφωνία, με τους αγοραστές να είναι κι αυτοί από το Κατάρ.

Οι Εχινάδες νήσοι, το σύμπλεγμα των μικρών νησιών που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Αστακό και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι, βρίσκεται στο μικροσκόπιο πλούσιων Αράβων, άγνωστο όμως για ποιο λόγο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγορές νησιών στην περιοχή είναι μεμονωμένες κινήσεις μεγιστάνων που θέλουν να αποκτήσουν έναν ιδιόκτητο παράδεισο και να χτίσουν πολυτελή εξοχικά.

Γνώστες, ωστόσο, της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι η αγορά 3-4 νησιών μαζί, στην ίδια περιοχή, ενδεχομένως να κρύβει ένα ευρύτερο σχέδιο μετατροπής της περιοχής σε τουριστικό προορισμό για υψηλά βαλάντια, κυρίως για Αραβες που θα θελήσουν να κατασκευάσουν πολυτελείς κατοικίες και να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν μεσίτες και δικηγόροι, οι οποίοι διαπραγματεύονται την πώληση νησιών στο Ιόνιο κι όχι μόνο, «η αγορά της Οξυάς από τους Καταριανούς, είναι μόνον η αρχή και βρίσκεται στην επικαιρότητα συνεχώς αν και υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις και για τρία ή τέσσερα νησιά ακόμη στις Εχινάδες νήσους».

Οι τίτλοι
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες εκατομμυρίων, ωστόσο, στο υποθηκοφυλακείο δεν έχουν γίνει ακόμη οι μετεγγραφές των τίτλων ιδιοκτησίας. Οι πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» κάνουν λόγο για μια αγοραπωλησία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά νησί στις Εχινάδες νήσους, μικρότερο από την Οξιά. Βρίσκεται ανατολικά από την Ιθάκη και δυτικά από την Αιτωλοακαρνανία. Θεωρείται το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Εχινάδων (με έκταση περίπου 180 στρέμματα) μετά τον Πεταλά, την Οξυά, τη Δρακονέρα και το Προβάτι.

Οπως και η νήσος Μάκρη έχει έκταση ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο και ιδιοκτήτης είναι κάποιος Αθηναίος, ο οποίος το απέκτησε με κληρονομιά κι έχει όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ είναι ξεκάθαρο και από δασικά ή άλλα προβλήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νησίδα διαπραγματεύεται να πουληθεί σε Αραβες με ένα ποσό της τάξης των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ.
thebest.gr


Read more...

ΜΕGA-ΛΟ ΚΟΛΠΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...


50.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΑΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΟΥ MEGA!!!
Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" με το έγγραφο - ντοκουμέντο της ΔΕΔΔΗΕ για το Mega το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μηχανικών της ∆ΕΗπου μελέτησαν τον μέσο όρο κατανάλωσης την τελευταία οκταετία, τα χαμένα ποσά από το Mega Channelφτάνουν περίπου τα 50.000 ευρώ τον χρόνο, αφού... 
για κάθε kW που κατέγραφε ο μετρητής η πραγματική κατανάλωση ήταν 4,8 φορές περισσότερη!

Ενα από τα μεγαλύτερα «φέσια» όμως στη ∆ΕΗ προέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από την εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει το Mega Channel.

Ο μετρητής του καναλιού στο πάρκο κεραιών του Υμηττού ήταν πειραγμένος, ώστε να καταγράφεται πολύ λιγότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται και συγκεκριμένα 12 kW αντί για 58 kW ανά ώρα. Ενδεικτικά, η αντίστοιχη ωριαία κατανάλωση ρεύματος που έχει καταγραφεί για τον ANT1 είναι 77,5 kW και για το Κontra 30,5 kW. Στο έγγραφο του Τομέα Τεχνικών Εργασιών ∆ικτύου της ∆ιεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής προς την Περιοχή Αθήνας της ∆ΕΗ, με τίτλο «Εκτακτος έλεγχος στον ∆.Π.: 1252127/ Τηλέτυπος/ MEGA» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι στις 12/12/12 συνεργείο μας πραγματοποίησε έλεγχο στη μετρική διάταξη του παραπάνω αναφερόμενου πελάτη, που βρίσκεται στην κορυφή του Υμηττού, όπου διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε κομμένο το καλώδιο έντασης προς τον μετρητή της Τ φάσης στην μπουάτ. Επίσης, ο Μ/Σ της S φάσης ήταν σπασμένος και δεν λειτουργούσε. Με κατανάλωση 58 kW, o μετρητής κατέγραφε 12 kW. Ο μετρητής και ο Μ/Σ αλλάχτηκε παρουσία της Περιοχής. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».
Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται από το Mega τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2004, οπότε υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία στο σύστημα «Ερμής».
Φοβερά πράγματα. Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας;
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/ga.html

Read more...

Αντισυνταγματικές οι περικοπές και στους στρατιωτικούς. Δικαστική απόφαση


Και νέο πλήγμα δέχονται οι μνημονιακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Με απόφαση προπομπό, η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επέβαλε αναδρομικά το Μνημόνιο ΙΙΙ στους μισθούς, όχι μόνο των δικαστικών, αλλά και όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δηλαδή γιατρών του ΕΣΥ, ιατροδικαστών...
διπλωματικών, στρατιωτικών, καθηγητών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία “η απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες, αν και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή δεσμευτική για την κυβέρνηση, θα αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» στη δικαστική μάχη που θα δοθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάμεσα στο Δημόσιο και τις συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, βάσει του Μνημονίου ΙΙΙ.
Η δίκη πιλότος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει προσδιοριστεί για τις 05 Απριλίου 2013.
Θυμίζουμε ότι το ΣτΕ έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες προσφυγές όχι μόνον δικαστικών αλλά και λιμενικών, στρατιωτικών κλπ που στρέφονται κατά της απαίτησης του Δημοσίου να επιστρέψουν αναδρομικά, σε δόσεις, ένα μέρος των μισθών που εισέπραξαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2012.
«Τμήμα της περιουσίας του»
Ομόφωνα η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου έκρινε ότι η αναδρομικότητα στις περιουσίες των αποδοχών τους είναι αντίθετη τόσο σε συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της ισότητας και του κράτους δικαίου όσο και στο άρθρο 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία. Και αυτό διότι οι μισθοί που έχουν καταβληθεί στον εργαζόμενο για την προσφερθείσα ήδη εργασία του αποτελούν πλέον, τμήμα της περιουσίας του. Αποτελούν δεδουλευμένες αποδοχές.
Με το νόμο 4093/12 επιβλήθηκαν αναδρομικά μειώσεις σε μισθούς για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Οι αναδρομικές αυτές κρατήσεις άρχισαν πρώτη φορά να συνυπολογίζονται με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2013 και θα γίνονται μηνιαίες παρακρατήσεις μέχρι την εξόφλησή τους. Πάντως από την αναδρομική περικοπή, των μισθών εξαιρέθηκαν ορισμένες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων, όπως υπάλληλοι της Βουλής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ.
Όσον αφορά στο «ψαλίδι» που κούρεψε γενναία τις αποδοχές των δικαστικών βάσει του ν. 4093/12, εκκρεμούν προσφυγές τους στο Μισθοδικείο. Επικαλούνται, μεταξύ άλλων, αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έκριναν ως αντισυνταγματικές μειώσεις και μάλιστα μικρότερης κλίμακας στα μισθολόγια συναδέλφων τους αλλά και πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου”. 


Read more...

Άκης: Πολιτική δίωξη με ποινικό μανδύα...


Σε δηλώσεις προχώρησε, αμέσως μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη δίωξή του «πολιτική, με ποινικό μανδύα».
Ο πρώην υπουργός επανέλαβε πως ... η δίωξη είναι πολιτική και ότι σχετίζεται «με συνέπεια προς τις άνωθεν εντολές, με πολλαπλές διώξεις σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος άλλων από τον χώρο του κοινοβουλίου, περί δήθεν κάθαρσης»...


Read more...

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό παρουσιάζει ο Τσίπρας...

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα παρουσιάζουν στις 4 το απόγευμα στο ΕΒΕΑ ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος του ... τομέα Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, ο Γιάννης Δραγασάκης και οι συντονιστές του τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Τρύφων Αλεξιάδης και Άγγελος Κούρος.

Ανάμεσα στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το αφορολόγητο όριο για το 2013 να ανέλθει σε 12.000 ευρώ και να αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και κατά 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

Στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να καταργηθούν το χαράτσι για τα ακίνητα (μέσω ΔΕΗ) και η εισφορά αλληλεγγύης.

Προτείνει, επίσης, ο καθορισμός ανώτατου ορίου για μηνιαία καταβολή χρεών στην εφορία. Το όριο αυτό θα είναι ποσοστό επί του καθαρού μηναίου οικογενειακό εισοδήματος που μένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια Α' κατοικίας (ή ποσό ενοικίου) και ιατρικά έξοδα για σοβαρές ασθένειες. Το ποσοστό υπολογίζεται με βάση κλίμακα η οποία αφορά ατομικά τον κάθε φορολογούμενο. Η αρχική πρόταση προβλέπει για καθαρό εισόδημα ανά φορολογούμενο μέχρι 750 ευρώ το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι 0%, από 751 έως 1.000 ευρώ 10%, από 1.001 έως 1.500 ευρώ 15% και, τέλος, από 1.501 έως 2.000 ευρώ 20%.

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται ακόμη Φόρος Μεγάλης Περιουσίας με προοδευτική κλίμακα και όριο τις 300.000 ευρώ ανά άτομο.

Προτείνεται, επίσης, μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 23% καθώς και χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής, της εστίασης, των παιδικών τροφών, των ειδών προσωπικής ανάγκης των ατόμων με αναπηρία, των προϊόντων πολιτισμού και γνώσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Προτείνεται, τέλος, ειδική φορολογία στα είδη και τις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης - κατανάλωσης, ενώ θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις του κόμματος για το περιουσιολόγιο και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

in.gr


Read more...

Συνάντηση με τους δασκάλους Η αξιολόγηση είναι όπλο εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, υποστήριξε η Αλ.Παπαρήγα


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος συναντήθηκε τη Δευτέρα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς να αντιταχθούν στην αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιείται ως όπλο εκφοβισμού του κλάδου.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των δηλώσεών της:

«Οι σύλλογοι γονέων, οι οργανώσεις των εργαζομένων πρέπει από κοινού με τις οργανώσεις των δασκάλων, γενικότερα των εκπαιδευτικών, να αντιταχθούν στο προεδρικό διάταγμα που με τον πλασματικό τίτλο 'αξιολόγηση' έχει σαν στόχο να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά του συστήματος, να τους εκφοβίζει, να μην διεκδικούν, να μη συμβάλλουν στον αγώνα για τα κοινωνικά μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.»

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας προωθεί τη δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα αξιολογεί την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτά είναι τα νέα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ...Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα φέρεται η Ιπποκράτους που μιλά για «απόλυτη κυριαρχία του πλειοψηφικού ρεύματος»...
Άκρως ανανεωμένη, τόσο σε επίπεδο εκλεγμένων για πρώτη φορά, όσο και σε νέες ηλικίες, είναι η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως...
προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στο ΣΕΦ.

Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα φέρεται η Ιπποκράτους που μιλά για «απόλυτη κυριαρχία του πλειοψηφικού ρεύματος», εντάσσοντας πάντως σε αυτό και το «μπλοκ» του Νίκου Ανδρουλάκη, που «σάρωσε» στην ψηφοφορία, με τον ίδιο να διατηρεί καθʼ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης την πρωτιά, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο (επίσης του δικού του περιβάλλοντος, μια και τον προωθούσε για γραμματέα της Νεολαίας) Ανδρέα Σπυρόπουλο, σε ψήφους. Και όλα αυτά, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποκλειστεί από όλες τις «λίστες» των «βενιζελικών», ακόμα και από εκείνη του Ηρακλείου.Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μιλούν για εμπιστοσύνη στις εισηγήσεις του ίδιου, που αποτυπώθηκαν και επισήμως ως πολιτικές θέσεις του κόμματος όπως προέκυψαν από το συνέδριο, εκτιμώντας (στο 60% της καταμέτρησης) ότι η πλειοψηφία είχε το 75% των ψήφων, με την πλευρά του Μιχάλη Καρχιμάκη να αποσπά το 10% και εκείνη του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου το 15% περίπου. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν και στην εκλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των γυναικών (που θα πρέπει να είναι 39), αφήνοντας μονοψήφιο αριθμό στην ποσόστωση. Η καταμέτρηση πάντως, θα επαναληφθεί σήμερα, με τα χέρια, μετά από σχετικό αίτημα που διατύπωσαν Μιχάλης Καρχιμάκης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, πριν καν ξεκινήσει η σχετική ηλεκτρονική διαδικασία χθες, με τον πρώτο μάλιστα να στέλνει επιστολή στην ΕΚΑΠ και τον δεύτερο να δηλώνει με νόημα πως ...δεν εμπιστεύεται την τεχνολογία.

Το νέο όργανο, στο οποίο εκτός από τους 130 εκλεγμένους, θα προστεθούν ως αριστίνδην οι βουλευτές του κόμματος και όσοι είχαν εκλεγεί τον Μάιο του 2012, οι διατελέσαντες πρόεδροι και οι επικεφαλής τριτοβάθμιων σωματείων, θα αντικαταστήσει το παλιό Εθνικό Συμβούλιο. Μέσα στις επόμενες μέρες δε, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, η νέα ΚΠΕ θα εκλέξει γραμματέα του κόμματος και ένα 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο, με στόχο να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση.

Τα εκλεγμένα μέλη της νέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά ηλεκτρονικά αποτελέσματα (καταμετρημένα 3525 από τα 3570 ψηφοδέλτια), είναι οι :

Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Βουράκης, Γρηγόρης Φελώνης, Αντώνης Σαουλίδης, Κωνσταντίνος Μπελτεγρής, Κωνσταντίνος Πανταζής, Μιχάλης Τζελέπης , Παναγιώτης Αλαμάνος, Στέλιος Σπαθής, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρόνης Κουσαλίδης, Νίκος Μήλης, Παντελής Κουκουλεκίδης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Βαρδαβας, Γιάννης Λύτρας, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Πετρέλλης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Σταύρος Τζεδάκης, Θωμάς Παπαλιάγκας, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Γιάννης Μαλτζαρης, Σπύρος Βογιατζής, Τόνια Αντωνίου, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Ανδρέας Λούτας, Ευάγγελος Αργύρης, Φίλιππος Χορτης, Δημήτρης Βογανάτσης, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Σαλαγιάννης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιώργος Φραγγίδης, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Κωνσταντίνος Γκαντής, Χρήστος Δρούζιας, Σωτήρης Ζαρπάλας, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Παντελής Καμάς, Κατερίνα Μπατζελή, Γιώργος Κατσούλης, Στέφανος Ξεκαλάκης, Γιώργος Σιακας, Βασίλειος Κίτσιος, Απόστολος-Ευάγγελος Ραυτόπουλος, Φανή Σαράντη, Ηλίας Στρατηγάκος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Γρηγόρης Νιώτης, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αθηνά Δρέττα, Κωνσταντίνος Ζώγας, Ελισάβετ Γράψα, Χρήστος Παπαστεργίου, Αφροδίτη Παπαθανάση, Ανδρέας Κελεπούρης, Δέσποινα Δαλαμπούρα, Ζωή Καρκούλια, Σίμος Δανιηλίδης, Γιάννης Βλατής, Χαρούλα Κεφαλίδου, Αντώνης Λιάρος, Βασιλική Σπυράκη, Παναγιώτης Κορμάς, Φώτης Χατζημιχάλης, Χρίστος Βερελής, Νάσος Αλευράς, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Καρύδης, Μιλένα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Στρατάκης, Κωνσταντίνος Πούλιος, Κική Παπαδάκη, Αγνή Σμπόνια, Άσπα Παπαηλιού, Παρασκευή Τσατσανη, Χρήστος Γατσέλης, Ζέφη Δημαδάμα, Μελίνα Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Μαμέλης, Συλβάνα Ράπτη, Βασίλης Γιουματζίδης, Κατερίνα Φαρμάκη, Ανδρέας Μακρυπίδης, Ελίζα Πολίτη, Διονύσης Αλευράς, Αλέξανδρος Οφίδης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώτα Γαζή, Παναγιώτης Γιακαλής, Κωνσταντίνος Κουλούρης, Γιώργος Αλεβυζάκης, Θανάσης Ζαννιάς, Ντίνα Λαζαρη, Αντέλ Αρτινιάν, Βασίλης Νούσιος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Πάνος Μπεγλίτης, Βασίλης Παντελίδης, Γιάννης Αξαρλής, Θεόδωρος Τσίκας, Στέφανος Μιχαλάκος, Σοφία Καραγεώργη, Θανάσης Χειμωνάς, Στυλιανή Βαρτελάτου, Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Γιαλιτάκης, Σωτηρία Δάλλα, Γιώργος Πινακίδης, Οδυσσέας Κορακίδης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Βασιλική Σουλαδάκη, Αναστάσιος Κουρκούτας, Γιώργος Τσολιάς, Έφη Χαλάτση, Αντώνης Σαμιωτάκης, Λεωνίδας Δημητριάδης, Ειρήνη Σενετάκη, Πόπη Γιαννοπούλου, Ευάγγελος Λόης, Παναγιώτης Ψαρράς, Κωνσταντίνος Τάτσης, Κατερίνα Αυξεντίου, Βασίλης Ραούλης.
Σε δήλωσή του, τα ξημερώματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη όλα τα μέλη του οργάνου, χαρακτηρίζοντας το ʽμήνυμα ανανέωσηςʼ ως θετικό οιωνό για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, της Κεντροαριστεράς και της πολιτικής ζωής της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί χθες στο ΣΕΦ εκατοντάδες σύνεδροι βρέθηκαν στον χώρο, συμμετέχοντας στις απαραίτητες «ζυμώσεις», ενώ δεν έλειψαν οι λιστομαχίες μεταξύ των «τάσεων». Και ενώ το εκλογικό μέτρο του 20% (έναντι 30% που είχε προτείνει η ΕΚΑΠ) στο οποίο εξαναγκάστηκε η ΕΚΑΠ, αλλά και το ασυμβίβαστο του μέλους της ΚΠΕ με την θέση προέδρου ή διοικητή οργανισμού, άλλαξαν τα δεδομένα, με τους υποψηφίους να επιδίδονται σε νέα ʽμάχη του σταυρούʼ τη νύχτα του Σαββάτου, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις ήρθαν από την πλευρά της Ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ που αποκλείστηκε από την αυτοδίκαιη συμμετοχή της στο ανώτατο όργανο του κόμματος. Ήδη, χθες, τέσσερις ευρωβουλευτές, οι κύριοι Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά κατήγγειλαν σε γραπτή ανακοίνωσή τους ως «θεσμικά απαράδεκτο» τον αποκλεισμό τους, ειδικά «σε μία στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική του ταυτότητα».

Στα ...high lights της ψηφοφορίας, σημειώνεται η νέα ένθερμη υποδοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όταν έφτασε στο ΣΕΦ για να ψηφίσει. Ο κ.Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ανάμεσα στα εκατοντάδες φλας που τον απαθανάτιζαν λίγες ώρες μετά την θεαματική υποδοχή του το Σάββατο, στις εργασίες του συνεδρίου.
real.gr


Read more...

"Απατεώνα" Ακη (ΒΙΝΤΕΟ)...


Εντονες αποδοκιμασίες δεχθηκε από πολίτες ο Τσοχατζόπουλος, κατά τη μεταγωγή του στις...φυλακές Κορυδαλλού, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποφάσης.
«Απατεώνα» και «κλέφτη», ήταν μερικά από αυτά που άκουσε.
Δείτε τα βίντεο :
  πηγη protothema.gr


Read more...

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 12.700 "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ" ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


ΟΙ 8.800 ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ένταξη 12.700 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως τον Ιούνιο. Από αυτούς, 8.800 θα ενταχθούν άμεσα, μετά και τα τελεσίγραφα των δανειστών. Τη λίστα με τους... 
12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα παραδώσει -σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής- η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να πιστοποιήσει ότι υλοποιείται το πρόγραμμα της κινητικότητας και με προφανή στόχο να αποφύγει το ενδεχόμενο απολύσεων.
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ που διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα ζητηθούν νέα μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση πάτησε «γκάζι» για να αναπληρώσει τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών και διαμόρφωσε πρόταση στην οποία περιλαμβάνεται ο οδικός χάρτης για τη διαθεσιμότητα 12.700 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και ακόμα 12.500 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του έτους.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η «λίστα» αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από τον στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2.000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων, οι οποίες θα προέλθουν από την αξιολόγηση των πρώτων φορέων γενικής κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο δίμηνο.
Συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα σε δήμους και περιφέρειες, ενώ σημαντικό μέρος των διαθεσιμοτήτων θα προέλθει και από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις. Παράλληλα αξιολογούνται και άλλοι εποπτευόμενοι οργανισμοί όπως είναι ο ΕΟΦ.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι η πλειονότητα των διαθέσιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 που μπορεί να ξεπερνάει και τους 15.000 εργαζόμενους θα προέρχεται από ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.
Στη λίστα των πρώτων 12.700 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα υπολογίζονται και 1.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ελέγχονται για τους ιατρικούς ή άλλους λόγους που έχουν επικαλεστεί για να μη διδάσκουν και αναμένεται να κριθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες» από την οργανική τους θέση. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνει και αρκετές συνταξιοδοτήσεις.
Για τα υπουργεία Οικονομικών, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις καθώς τα νέα οργανογράμματα θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι οι ένστολοι ενδέχεται να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας.
Στο σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των οργανισμών προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2.500 υπάλληλοι από 630 συγχωνευόμενους φορείς και 800 υπάλληλοι λόγω κατάργησης των 67 οργανισμών στους οποίους απασχολούνται.
Στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας που θα προκύψει μέχρι τον Ιούνιο έχουν υπολογιστεί και 3.896 υποθέσεις επίορκων και κατόχων πλαστών εγγράφων οι οποίες εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν άμεσα στα πειθαρχικά συμβούλια.

Στην κυβέρνηση εκφράζονται φόβοι ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα ζητήσουν να μην υπολογιστούν οι περιπτώσεις των επίορκων στον προγραμματισμό για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2013 επικαλούμενοι το επιχείρημα ότι η διαθεσιμότητα αφορά μόνο την κατάργηση οργανικών θέσεων που προκύπτουν από τα νέα οργανογράμματα και όχι τις υποθέσεις υπαλλήλων που απομακρύνονται για πειθαρχικές υποθέσεις.
Παρά το γεγονός ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο για την ελληνική κυβέρνηση, όπως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει γνώση των προθέσεων των δανειστών να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της μείωσης του Δημοσίου μέσω υποχρεωτικών αποχωρήσεων.
Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων που θα παραθέσει ο Αντ. Μανιτάκης αύριο, σχετικά με τη μείωση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα θα είναι:
Η μαζική ροή συνταξιοδοτήσεων που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τον στόχο των 150.000 μέχρι τα τέλη του 2015 και ενδέχεται να φτάσει και τις 180.000 σε σχέση με το 2010. Μόνο για το 2012 συνταξιοδοτήθηκαν 32.000 δημόσιοι υπάλληλοι όταν η πρόβλεψη ήταν μόνο για 20.000.
Η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων των υπουργείων εντός του Μαρτίου αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση της χώρας όπως και η λίστα των υπάλλήλων που εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από κάθε υπουργείο.
Η κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν πως έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις για τις αλλαγές στο κράτος που προβλέπονται στο Μνημόνιο και προετοιμάζονται για την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου εντός του Μαρτίου που θα ολοκληρώνει τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο περιγράφοντας κυρίως τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού.
Στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων που επικαλέστηκαν στις πρόσφατες «απειλητικές» δηλώσεις τους αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Ε.Ε. έχει επιτευχθεί μείωση των οργανικών μονάδων -άρα και των θέσεων ευθύνης- κατά 40% με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές εξοικονομήσεις. Παράλληλα έχει προβλεφθεί η κατάργηση των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων και η ενίσχυση των επιτελικών δράσεων των υπουργείων.

Read more...