Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πολυεθνικές: Δεν ζητήσαμε μείωση μισθών για να επενδύσουμε

Επίσημη διάψευση από δύο πολυεθνικές σχετικά με το αίτημα για μισθούς στα 250-300 ευρώ. Χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο μέτρο "αναποτελεσματικό"
Διαψεύδουν ότι απαίτησαν μισθούς πείνας για να επενδύσουν στην Ελλάδα, δύο πολυεθνικές.
Το ζήτημα προέκυψε, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση εκπροσώπων πολυεθνικών με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, διατυπώθηκε το αίτημα να πέσουν οι μισθοί στα 250-300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση νέων ανέργων.
Τη Δευτέρα, η εταιρεία Barilla Hellas, διέψευσε τα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που αφορούν την εταιρεία και αποδίδονται στο διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Σπηλιόπουλο.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η εταιρεία δηλώνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις, που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.
Η Barilla Hellas διαφωνεί επισήμως με κάθε πρόταση ή ενέργεια, που αφορά στη μείωση μισθών τόσο διότι ως μέτρο το θεωρούμε αναποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης όσο και διότι αποτελεί κίνηση, που λειτουργεί ανασταλτικά για τη διασφάλιση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα, συνολικά.
Η Barilla Hellas και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γ. Σπηλιόπουλος προσωπικά, έχουν επανειλημμένως εκφραστεί με σαφήνεια πάνω στο θέμα, τονίζοντας πως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η υψηλή φορολογία και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και όχι το μισθολογικό κόστος.
Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Barilla Ελλάς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, λειτουργεί με τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις και προγραμματίζει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ, που στόχο έχουν την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας και συνεργασίας, που έχει με περισσότερους από 200 εργαζόμενους και χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς σιταριού. Για τη Barilla, η σχέση με την Ελλάδα είναι μία σχέση διαρκείας, που εδώ και 22 χρόνια ενδυναμώνεται κάθε χρόνο, με γνώμονα τις διεθνείς αξίες του ομίλου Barilla για βιώσιμη ανάπτυξη, σεβασμό και πρόοδο".
BIC ΒΙΟΛΕΞ: "Αναποτελεσματικό μέτρο η μείωση μισθών"
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ, που επίσης διέψευσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλός της Δ. Πισιμίσης εξέφρασε τέτοιες απόψεις.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι  έως σήμερα δεν έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις και τα αναγραφόμενα όχι μόνο δεν είναι αληθή, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.
Η BIC ΒΙΟΛΕΞ σημειώνει ότι διαφωνεί επίσημα με τη μείωση των μισθών, διότι το θεωρεί ως μέτρο αναποτελεσματικό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, "ο κ. Πισιμίσης, στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη του στον Τύπο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος. Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί αυξήσεις, τηρώντας τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αν και έχουν καταργηθεί".
Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι "Η BIC ΒΙΟΛΕΞ έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από €250 εκατ. στη χώρα μας και συνεχίζει να επενδύει € 25 εκατ. πέρσι και άλλα €25 εκατ. φέτος, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σεβόμενη τους εργαζόμενους της και το ελληνικό εργατικό δυναμικό γενικότερα. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μας αποδεικνύει στην πράξη πως το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό μας".
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: