Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Για τρία έτη ανανέωσε ο ΟΠΑΠ τη σύμβαση με την Intralot


Στις 26 Μαρτίου θα εγκρίνει η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ την ανανέωση της σύμβασης
Στις 26 Μαρτίου θα εγκρίνει η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ την ανανέωση της σύμβασης   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανανέωσε για τρία έτη τη σύμβαση με την Intralot για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα στις 2 Μαρτίου να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού σε σχέση με την επιλογή του τεχνολογικού παρόχου του κεντρικού συστήματος με την υποψήφια ανάδοχο εταιρία Intralot.
Όπως επισημαίνεται, μετά από συστηματική επανεξέταση των τεχνικών και οικονομικών όρων και διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν με την Intralot, «επετεύχθη αξιόλογη βελτίωση στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού σχετικά με τη χρονική δέσμευση της εταιρίας, που διαμορφώνεται σε τρία έτη, περίοδος μετά την οποία η εταιρία θα έχει δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί ή να καταγγείλει τη σύμβαση».
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η νέα σύμβαση τεχνολογικού παρόχου «εξασφαλίζει στην εταιρία ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, προσδίδοντας ταυτόχρονα βεβαιότητα στο επενδυτικό κοινό αλλά και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την απόκτηση του 33% των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ, ότι η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί αδιάλειπτα και απρόσκοπτα μετά την 30.07.2013».
Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνεται, το προς υπογραφή κείμενο της νέας σύμβασης θα αναρτηθεί στην ψηφιακή βάση δεδομένων (Virtual Data Room) που έχει δημιουργηθεί για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Η νέα σύμβαση θα καλύπτει την προμήθεια λογισμικού, εξοπλισμού και υπηρεσιών υλοποίησης και υποστήριξης για το κεντρικό σύστημα της εταιρίας το οποίο θα διασφαλίζει την πλήρη διεξαγωγή και διάθεση των 11 παιχνιδιών της (Στοίχημα και Αριθμοπαιγνίδια), καθώς και την προμήθεια ορισμένων περιφερειακών συστημάτων. 
Οι εργασίες υλοποίησης του νέου συστήματος θα αρχίσουν αμέσως μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης.
Τέλος, επειδή η νέα σύμβαση είναι ουσιώδους σημασίας για την εταιρία και τους μετόχους της, το ΔΣ, στην ίδια συνεδρίαση, αποφάσισε να συγκαλέσει άμεσα την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας, και να ζητήσει την έγκριση της νέας σύμβασης προ της υπογραφής της.
Η συνέλευση θα γίνει στις 26 Μαρτίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: