Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία Στο Σύνταγμα και πάλι οι «Αγανακτισμένοι» μετά τα επεισόδια

Μπροστά από τη Βουλή επέστρεψαν οι συγκεντρωμένοι μετά τα επεισόδια
Μπροστά από τη Βουλή επέστρεψαν οι συγκεντρωμένοι μετά τα επεισόδια
Αθήνα
Το δρόμο της επιστροφής στην πλατεία Συντάγματος πήραν από νωρίς το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Εν αναμονή των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας τους.Το απόγευμα, η κατάσταση στην πλατεία παραμένει μεν ειρηνική αλλά το τοπίο μαρτυρά το «κλίμα μάχης» που είχε επικρατήσει νωρίτερα, με τα σπασμένα μάρμαρα, τα καμένα σκουπίδια και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα με στόχο να περικυκλώσουν τη Βουλή, όπου θα ξεκινούσε η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, χιλιάδες συγκεντρωμένοι είχαν κατακλύσει ξανά το Σύνταγμα, ενώ το βράδυ έφτασε και μηχανοκίνητη πορεία με περίπου εκατό δίκυκλα.

Μέχρι τις 21:40, όταν και μεταδόθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αρκετός ήταν ο κόσμος και στους γύρω δρόμους που ειχε το βλέμμα στραμμένο στις τηλεοράσεις καταστημάτων και καφετεριών περιμένοντας τις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι «Αγανακτισμένοι» προχώρησαν το βράδυ σε πορεία, που πέρασε μπροστά από τα γραφίε του ΠΑΣΟΚ και τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, για να καταλήξει ξανά μπροστά από το Λευκό Πύργο.


Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» της Σπάρτης σχεδιάζουν πορεία προς την Αθήνα, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος για να καταθέσουν, όπως αναφέρουν, «συμβολικό μήνυμα για συνειδησιακή και πνευματική απελευθέρωση». Η πορεία θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής από το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη και θα φτάσει στο Σύνταγμα την Τετάρτη.

Συγκρούσεις και δακρυγόνα

Η ειρηνική διαμαρτυρία αμαυρώθηκε όταν άρχισαν οι συγκρούσεις αρχικά μεταξύ διαδηλωτών (αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών κατά μαρτυρίες) και στη συνέχεια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών.

Οι τελευταίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες η ατμόσφαιρα στην πλατεία να είναι αποπνικτική.

Οι «μάχες» επικεντρώθηκαν κυρίως στο κάτω μέρος του Συντάγματος, επί της οδού Σταδίου και στη συμβολή της με την Καραγεώργη Σερβίας και στη γωνία της οδού Μητροπόλεως όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.



Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα με ζαρντινιέρες και κάδους απορριμμάτων, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε πεζοδρόμια και μάρμαρα της πλατείας, που χρησιμοποιούνται ως πολεμοφόδια κατά των ανδρών των ΜΑΤ. Οι ομάδες κινήθηκαν αργότερα προς τα Εξάρχεια, προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα επί της Στουρνάρη.

Έφοδο πραγματοποίησαν, λίγο πριν τις 17.00, δυνάμεις των μοτοσυκλετιστών της ομάδας «Δ» της Αστυνομίας. Ακολούθησε ομοβροντία δακρυγόνων και χημικών, ενώ η καταδίωξη και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν για μια ακόμη φορά προς την οδό Πανεπιστημίου.

Παρά τα νέα επεισόδια οι «αγανακτισμένοι» δεν παραδίδουν την πλατεία ούτε στην Αστυνομία, ούτε στους ταραξίες, επιστρέφοντας κάθε φορά που υποχωρούν στους γύρω δρόμους οι επιτιθέμενοι και των δύο πλευρών.

Από τα μεγάφωνα που έχουν στήσει οι «αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, ακούγονταν συνεχείς εκκλήσεις προς τους κουκουλοφόρους να αποχωρήσουν, προκειμένου να συνεχιστεί ειρηνικά η διαδήλωση.

Δεκάδες τραυματίες και προσαγωγές

Από συνολικά 36 τραυματισμένους αστυνομικούς ένας έχει χάσει τα δάχτυλά του, ενώ ένας δεύτερος κινδυνεύει να χάσει την ακοή του.

Στον Ερυθρό Σταυρό διακομίστηκαν 33 τραυματίες πολίτες (30 άνδρες και τρεις γυναίκες), οκτώ από τους οποίους έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Ένας από τους παραπάνω τραυματίες εισήχθη στο χειρουργικό και άλλοι τρεις στο ορθοπεδικό για περαιτέρω νοσηλεία.

Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές και 16 συλλήψεις.

Επίθεση δέχτηκε από άγνωστο άτομο στην οδό Λέκκα και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και εισήχθη για νοσηλεία, έχοντας εκδορές στο πρόσωπο και μετά-τραυματική αμνησία.

Καταγγελίες για προβοκάτσια

Παράλληλα, ποικίλες συζητήσεις έχουν προκαλέσει εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με αστυνομικούς με πολιτικά να κουβαλούν καδρόνια, με τα κόμματα της Αριστεράς να καταγγέλλουν προβοκάτσια και την αστυνομία να κάνει λόγο για «βάναυση προσβολή».

«Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις» σχολίασε το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφέρει πως
«τα άτομα που απεικονίζονται να μεταφέρουν μεταλλικούς σωλήνες και κοντάρια είναι αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε επιχείρηση για τη μεταφορά τους, ως κατασχεμένα αντικείμενα, ύστερα από τη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή».

Ο 33χρονος, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να κατέχει τα αντικείμενα αυτά πλησίον του Παναθηναϊκού Σταδίου, τα οποία επιχείρησε να κρύψει σε δασύλλιο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ζήτημα προέκυψε επίσης όμως με μαγνητοσκοπημένο υλικό που προβλήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι, στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί των ΜΑΤ, πίσω από τους οποίους βρίσκονται άτομα με πολιτικά που έχουν καλυμμένο το πρόσωπο.

Η ΓΑΔΑ αναφέρει πως «τα τηλεοπτικά πλάνα δεν αφορούν τη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, καθ' όσον τόσο οι αστυνομικοί όσο και τα άτομα με πολιτική περιβολή φέρουν χειμερινή στολή και ενδυμασία, αντίστοιχα».

«Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ασφάλεια φέρουν πάντα πολιτική περιβολή και στις περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται η χρήση δακρυγόνων ουσιών προς απώθηση των επιτιθεμένων είναι πιθανό να καλύπτουν μέρος του προσώπου τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ουσίες αυτές» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

newpost.gr
Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος τελικά ανακοίνωσε ανασχηματισμό.



Ειδικότερα, η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα τόνισε χαρακτήρισε την κίνηση Παπανδρέου, ως τερτίπια τα οποία κάνει η κυβένρηση και συνηγορεί ο Αντώνης Σαμαράς. «Οποιαδήποτε εξέλιξη και αν υπήρχε θα ήταν σε βάρος του λαού» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε εκλογές, αφού «δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας το αποψινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, παρατηρήθηκε «έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος» .

Ο κ. Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι, «από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε “μία από τα ίδια”» και συμπλήρωσε ότι πλέον, οι «εκλογές είναι μονόδρομος», χαρακτηρίζοντας τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ως «υπηρεσιακή»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης από τη μεριά του έκανε λόγο για έναν «αυτοαναιρούμενο πρωθυπουργό» και για «εικόνα κατάρρευσης» της κυβέρνησης.

«Κατώτερες των περιστάσεων» χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι κανείς από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για «ναυάγιο», το οποίο, όπως είπε, θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών.

Σχολιάζοντας το διάγγελμα Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να εξωραΐσει το περιεχόμενο μιας αδιέξοδης πολιτικής» και συμπλήρωσε ότι η «χώρα μπήκε σε τροχιά εκλογών» χαρακτηρίζοντας τους «ατυχείς» τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Read more...

«Μόνο ως υπηρεσιακή νοείται η νέα κυβέρνηση» σχολιάζει ο ΛΑΟΣ

«Μείναμε σε "μία από τα ίδια"»

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης
O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Μονόδρομο χαρακτηρίζει ο ΛΑΟΣ τις πρόωρες εκλογές μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργό, επιρρίπτοντας επίσης στην κυβέρνηση «έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες».

«Οι ταγοί δήλωσαν υποταγή στα καπρίτσια και τα γινάτια τους» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνοντας επίσης πως η νέα κυβέρνηση μπορεί να εκληφθεί μόνο ως υπηρεσιακή.

«Από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε “μία από τα ίδια”» ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας: «Μπράβο σ’ αυτούς που συντέλεσαν στο να σαπίζει η χώρα στο τέλμα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σαμαράς: «Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός»

newpost.gr
Σαμαράς: «Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός»
Σε σκληρούς τόνους η απάντηση από τη ΝΔ. Αργά το βράδυ της τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς έβγαλε ανακοίνωση μετά την αναδίπλωση του Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.


Στην μαγνητοσκοπημένη ανακοίνωση του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου του ζήτησε να γίνει προσωρινή κυβέρνηση και αργότερα να γίνουν εκλογές.

«Τόνισα στον πρωθυπουργό ότι η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ενώ αρχικά ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί μετά ανακάλεσε, και αυτό γιατί, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ηθελε να κρατήσει τις ισορροπίες στο κόμμα του και να καλύψει την αδύναμια του να κυβερνήσει.

«Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία», είπε ο κ. Σαμαράς. Το θέμα είναι αν μπορεί να κυβερνήσει είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως αν δεν μπορεί πρέπει να πάει σε εκλογές.

«Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια.

Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας. Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό. Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του. Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…

Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.
Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του».
Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας.

Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό.

Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του.

Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…

Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.

Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του.

Read more...

«Ξεπαραιτήθηκε» μόνος του και πάει σε ανασχηματισμό

Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή ο Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/A830B7B3400AFB7F5850CCD9F1158117.jpg
"Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του καθήκοντος", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοίνωσε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και αίτημα στη Βουλή για ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Παραλλήλως κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χειρίστηκε την υπόθεση της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης με επικοινωνιακούς όρους.
Read more...

Ξαφνική αναδίπλωση Γιώργου – Αύριο ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης!


newpost.gr
Ξαφνική αναδίπλωση Γιώργου – Αύριο ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης!
Σε άτακτη υποχώρηση προέβη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού στο διάγγελμα του προανήγγειλε τελικά ανασχηματισμό και όχι εθνική κυβέρνηση.

"Αύριο το πρωί θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του.

Τόνισε ότι έχει μάθει να δίνει μάχες στη ζωή του.

"Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να παρει χαρακτηριστικά κοινής εθνικής προσπάθειας. Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του", είπε ο πρωθυπουργός.


Read more...

Νίκος: «Γιώργο οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται, σαρωτικός ανασχηματισμός ή εκλογές τώρα»

newpost.gr
Νίκος: «Γιώργο οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται, σαρωτικός ανασχηματισμός ή εκλογές τώρα»
eurokinissi
Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα καθώς ο Νίκος Παπανδρέου και στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου τον πιέζουν να ανακαλέσει σχετικά με την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τη δική του παρουσία στη θέση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Νίκος Παπανδρέου του είπε «Γιώργο κάνενας από την οικογένεια Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί. Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται!».

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με τον κ. Σαμαρά θέτοντας όρους τους οποίους δε θα κάνει αποδεκτούς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό ή εκλογές τώρα!
Read more...

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο

newpost.gr

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο
Ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, από την οποία απουσιάζει το ΚΚΕ και αποχώρησε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για τον «εκβιασμό» της εισαγωγής του σε ένα άρθρο.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης πραγματοποίησε "άνοιγμα" προς την Νέα Δημοκρατία, παραδεχόμενος πως η Ελλάδα πληρώνει αδυναμίες δεκαετιών και όχι λίγων μονάχα χρόνων, αλλά και πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης της ΝΔ προσπάθησε όντως να λάβει μέτρα ενάντια στην κρίση το 2008, χωρίς ωστόσο να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης από τον τότε πρωθυπουργό.

Ο κ. Μακρυπίδης χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας», με χρονικό ορίζοντα τετραετίας που ξεπερνά τα χρονικά περιθώρια της συγκεκριμένης κυβέρνησης. «Μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε τέσσερα χρόνια, οπότε ευελπιστούμε να κάνουμε τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν στη χώρα μας για δεκαετίες, ενώ εξασφαλίζουμε και τις δανειακές ανάγκες για την επόμενη τετραετία, προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», ανέφερε.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως «το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, αποτελεί την πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου και η κοινωνία βρίσκεται σε ακόμη πιο βαθύ σκοτάδι γιατί και τα νέα μέτρα αποδεικνύουν εμμονή στην ίδια λανθασμένη συνταγή».

Ο κ. Σταϊκούρας, αντιπρότεινε το σχέδιο της ΝΔ, για επανεκκίνηση της οικονομίας, σε συνδυασμό με αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και μείωση του ελλείμματος, βασιζόμενης συν τοις άλλοις και στην κατάργηση των αφύσικων προνομίων ορισμένων συντεχνιών του Δημοσίου, εφαρμογή εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια.

Για λογαριασμό του ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης υπογράμμισε πως ουδέποτε το κόμμα του δεν είχε δηλώσει πως θα υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο καταψηφίζει, δεδομένης της «αποτυχίας της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της δώσαμε».

Ο κ. Μαρκάκης, κατηγόρησε και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα πως διέλυσαν τον δημόσιο τομέα και ειδικότερα τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Άλλο τόσο, αντιτάχθηκε στην επανάκριση των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ απ’ το ΑΣΕΠ που προτείνει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως αποσκοπεί σε ένα «μικρότερο πασοκικό κράτος», ενώ και η εργασιακή εφεδρεία που επαγγέλλεται η ΝΔ, «φορτώνει την ανεργία ολόκληρη στον ιδιωτικό τομέα».

Read more...

Μηχανογραφικά χωρίς... βαθμολογίες καταθέτουν από την Παρασκευή οι υποψήφιοι

Δεν θα ανακοινωθούν την Πέμπτη οι βάσεις

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους από την Παρασκευή.

Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι βαθμολογίες, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πριν αρχίσει η κατάθεση των δελτίων.

Πρόκειται για πρωτοφανή ανατροπή των εξεταστικών δεδομένων, καθώς κάθε χρόνο τα μηχανογραφικά δελτία συμπληρώνονται αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι διάλεγαν την σχολή τους αφού, πρώτα, μάθαιναν τις βαθμολογίες τους.

Όλοι στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας αλλά και οι οικογένειες των υποψηφίων ανέμεναν ότι εφόσον δόθηκε η ημερομηνία της 17ης Ιουνίου ως ημέρα έναρξης της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, τότε η τελευταία ημέρα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα ήταν η αυριανή, δηλαδή Πέμπτη.

Κάθε χρόνο οι υποψήφιοι είχαν στην διάθεση τους τουλάχιστον 15 ημέρες για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, καθώς πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση.

Εάν λοιπόν οι βαθμολογίες δοθούν τελικά στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ήδη οι υποψήφιοι έχουν χάσει δυο ή τρεις ημέρες.

Από εφέτος η υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Το δρόμο της επιστροφής στην πλατεία Συντάγματος πήραν από το νωρίς το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» και αφού είχαν προηγηθεί πρωτοφανή επεισόδια με πρωταγωνιστές ομάδες κουκουλοφόρων και αστυνομικούς που...
έκαναν χρήση δακρυγόνων. Εν αναμονή των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας τους.
Read more...

“Η κυβέρνηση είναι αυτή που είναι, τα άλλα είναι κουτσομπολιά!”

Δεν κατάλαβε τι γίνεται ή παίζεται κάτι άλλο;


http://img.protothema.gr/AC70C1E88063D3A5BC06C3262B58861E.jpg
Την ώρα που η πληροφόρηση περί έντονων διεργασιών για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας ενισχύεται, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, σε βαθμό που να δημιουργούνται απορίες ως προς το εάν δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει ή ως προς το εάν παίζεται κάτι που θα φανεί στη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης του Μεσοπρόθεσμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης μίλησε για παραίτηση της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να αντιδρά!

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που είναι. Η κυβέρνηση κάνει την δουλειά της, φέρνει το νομοσχέδιο και ακολουθεί κανονικά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά κουτσομπολιά», δήλωσε χαρακτηριστικά…

Νωρίτερα ο ίδιος είχε επιχειρήσει μία - τελευταία, προφανώς - προσπάθεια διάσωσής του μαζεύοντας, ενώπιον του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, σε ένα βαθμό κάποια από τα άγρια μέτρα που έχουν αποφασισθεί για το Μεσοπρόθεσμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός στην ομιλία του, εξειδίκευσε κάποια πράγματα που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα πήρε πίσω την εισφορά αλληλεγγύης, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ το ποσοστό της εισφοράς θα είναι 1%.

Από 20.000 έως 50.000 το ποσοστό της εισφοράς θα είναι 2% . Από 50.000 ευρώ και μέχρι 100.000 θα είναι στο 3%.

Επίσης στην ομιλία του ανέφερε, ότι θα υπάρξει εισφορά στα ακίνητα από 200.000 ευρώ και πάνω, κατά άτομο. Επανέλαβε δε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα πρόσωπα που είχαν σχέση με δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να άσκησαν έντονη κριτική για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, χωρίς να λείπουν και τα αιτήματα για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καρτάλης φέρεται να μην είναι πεισμένος για την αποτελεσματικότητα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ ο Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, διευρύνοντας τη διαφωνία του και για τις πωλήσεις πέραν της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΔΑΘ και των λιμένων.

Αναποφάσιστος ως προς το αν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τη δυσπιστία του προς τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Από τη μεριά του, ο Θανάσης Οικονόμου εκτίμησε ως υπερβολική την αύξηση ΦΠΑ από 13% σε 23% στην εστίαση.

Τη διαγραφή της δαπάνης 700 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ, τη φορολόγηση των αδειών φωτοβολταϊκών και την περικοπή της διακρατικής βοήθειας (αφορά το υπουργείο Εξωτερικών) πρότεινε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Το ερώτημα «πως αποκρατικοποιούμε χωρίς μελέτη κερδών και οφέλους;» διατύπωσε ο Δημήτρης Λιντζέρης, ενώ τόσο η Χρύσα Αράπογλου όσο και η Τόνια Αντωνίου έκαναν λόγο για δημοκρατικό και πολιτικό έλλειμμα καθώς «συζητάμε για δεύτερο Μνημόνιο, ενώ δεν έχει συζητηθεί στην Βουλή ούτε το πρώτο».

Η κα. Αντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο το φορολογικό, όσο το ότι γίνονται αποκρατικοποιήσεις με λογική fast track και διατύπωσε προς τον κ. Παπακωνσταντίνου το ερώτημα «πως αποφασίζεις, π.χ., να πουλήσεις το 55% της ΛΑΡΚΟ, όταν δεν έχει γίνει συζήτηση ούτε με τη διοίκηση ούτε με του εργαζόμενους», για να λάβει την απάντηση ότι «το αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο».

Η κα. Αντωνίου επανέλαβε ότι, ενώ ο πρωθυπουργός μιλά για λογοδοσία και διαφάνεια, δεν έχει συζητηθεί ούτε το πρώτο Μνημόνιο, ούτε δανειακή σύμβαση και εκτίμησε ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αποκρατικοποιήσεις, θέτοντας, τέλος, το ερώτημα «ποιος ωφελείται από αυτόν τον τρόπο, ο πωλητής ή ο αγοραστής;».
Read more...

Στο «τραπέζι» πρόταση για κυβέρνηση κοινής αποδοχής

Ύστερα από πρωτοβουλία Παπανδρέου


Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά (Δ)  (φωτογραφία αρχείου)

Το ενδεχόμενο σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας και κοινής αποδοχής συζητούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά από πρόταση που έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, αλλά στη θέση του να μπει κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τηλεφώνημα ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά: «Αν θεωρείτε ότι είμαι εγώ το βάρος, να κάνω στην άκρη. Επειδή ποτέ δε μ'ένοιαξε η καρέκλα, δέχομαι να μην είμαι πρωθυπουργός, αν υπάρξει ατζέντα που θα οριστεί για μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, έγιναν προτάσεις που περιλαμβάνουν στελέχωση των βασικών υπουργείων επίσης από πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Τις τελευταίες ώρες, πυρετώδεις διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται στα επιτελεία των δύο κομμάτων।

.tanea.gr

Read more...

Τι θα γίνει αν παραιτηθεί η κυβέρνηση

Οι προβλέψεις του Συντάγματος


http://img.protothema.gr/86A1604D2DA10DFEC2155484964BE3DF.jpg
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει ρόλο ρυθμιστή στην ανάδειξη νέας κυβέρνησης ή στη διαδικασία προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της, κατά το άρθρο 84.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της παραιτούμενης κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών -όπως δηλαδή ισχύει και στην περίπτωση του κυβερνώντος κόμματος-, τότε η συνέχεια προβλέπεται από το άρθρο 37παράγραφος 3 εδάφιο γ’.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Αν δεν τελεσφορήσει, ο πρόεδρος της Βουλής παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και, αν δεν τελεσφορήσει και αυτή, τότε απευθύνεται στον αρχηγό του τρίτου κόμματος.

Σημειώνεται πως κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Εάν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και, σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Read more...

Στο προσκήνιο ο Λουκάς Παπαδήμος

newpost.gr








Στο προσκήνιο ο Λουκάς Παπαδήμος
Σημαντικό ρόλο σε μια κυβέρνηση οικουμενικής αποδοχής φαίνεται ότι θα διαδραματίσει ο Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί ακριβώς ο ρόλος του σε μια τέτοια κυβέρνηση.


Το όνομα του Έλληνα οικονομολόγου ακούγεται έντονα καθώς είναι άνθρωπος που γνωρίζει την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ευρώπης, ενώ οι Ευρωπαίοι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει άμεση σχέση με την πολιτική, πράγμα που ίσως δυσκολέψει το έργο του, δεδομένων των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υπήρξε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας το 1994, ενώ το 2004 έγινε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από το 2010 βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως άμισθος σύμβουλος της κυβέρνησης.

Read more...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Όλο το παιχνίδι αυτή την ώρα παίζεται μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά. Όπως ενημερώθηκε το Fimotro, σε περίπου μια ώρα θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτή...
την ώρα όλα είναι ανοιχτά. Γι αυτό και δεν έχει υπάρξει επίσημη επικοινωνία για το πότε θα γίνει το διάγγελμα. Όλα είναι ανοιχτά. Από το να παραμείνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, μέχρι να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό με πρόσωπα ευρείας αποδοχής. Ανοιχτό επίσης παραμένει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να συμφωνήσουν οι δυο άνδρες σε άλλο πρόσωπο για την θέση αυτή. Θα επανέλθουμε...
Read more...

Ο ΛΙΒΑΝΗΣ, Ο "ΕΠΙΤΙΜΟΣ", Ο "ΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΩΣ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΛΥΣΗ"
Η κίνηση από τον Λιβάνη με το πρωτοσέλιδο στα Επίκαιρα περί δολοφονίας του Καραμανλή, μια κίνηση η οποία εδράζεται σε πληροφορίες των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σε... συνδυασμό με τα όσα είπε χθες ο Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ για τον Κ. Καραμανλή, αλλά και με την πρόταση Σαμαρά για "άλλον πρωθυπουργό κοινής αποδοχής", φέρνουν, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, στο προσκήνιο τα σενάρια περί επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή! Ο Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποδέχεται τον Κ. Καραμανλή ως "μεταβατικό πρωθυπουργό" με την προϋπόθεση να πάει ο τόπος σε πρόωρες εκλογές. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια διότι φαίνεται ότι και ο Παπούλιας δεν ξεχνάει ότι έγινε Πρόεδρος επί Καραμανλή. Κατά κάποιες πληροφορίες μάλιστα είπε το όνομα του Καραμανλή σήμερα στον Παπανδρέου. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια...
Read more...

Ο Σοσιαλδημοκράτης Πέδρο Πάσος Κοέλιου νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Θα χειριστεί την ευρω-διάσωση

Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιου ηγείται της νέας πορτογαλικής κυβέρνησης
Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιου ηγείται της νέας πορτογαλικής κυβέρνησης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Πέδρο Πάσος Κοέλιου διόρισε στην πρωθυπουργία ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα, δέκα ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές που έδειξαν την «έξοδο» στην κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες. Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού αναμένεται να αναλάβει επισήμως καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα, προχωρώντας στην εφαρμογή του μνημονίου που «συνοδεύει» την οικονομική διάσωση της Λισαβόνας.

«Αφού συναντήθηκε με τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όρισε τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Πέδρο Πάσος Κοέλιου πρωθυπουργό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πορτογαλικής προεδρίας.

Ο Κοέλιου ηγείται συμμαχική κυβέρνηση πλειοψηφίας με το δεξιό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο-Λαϊκό Κόμμα (CDS-PP), βήμα που αναμένεται να βάλει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα που επικράτησε με την παραίτηση του Ζοζέ Σόκρατες τον Μάρτιο.

Η νέα κυβέρνηση υπό τον 46χρονο φιλελεύθερο, κεντροδεξιό Πέδρο Πάσος Κοέλιου αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα.

Στις εκλογές της 5ης Ιουνίου το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) κέρδισε το 38,6% των ψήφων και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) το 28%.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των Πορτογάλων που ζουν στο εξωτερικό.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μαζεύει μέτρα για να σωθεί ο Παπακωνσταντίνου

Σφυροκόπημα στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/7E3C5ADEEB95AC9229794F08D45690E3.jpg
Την τελευταία, προφανώς, προσπάθεια διάσωσής του επιχειρεί, ενώπιον του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μαζεύοντας σε ένα βαθμό κάποια από τα άγρια μέτρα που έχουν αποφασισθεί για το Μεσοπρόθεσμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός στην ομιλία του, εξειδίκευσε κάποια πράγματα που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα πήρε πίσω την εισφορά αλληλεγγύης, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ το ποσοστό της εισφοράς θα είναι 1%.

Από 20.000 έως 50.000 το ποσοστό της εισφοράς θα είναι 2% . Από 50.000 ευρώ και μέχρι 100.000 θα είναι στο 3%.

Από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι στο 4%.

Επίσης στην ομιλία του ανέφερε, ότι θα υπάρξει εισφορά στα ακίνητα από 200.000 ευρώ και πάνω, κατά άτομο. Επανέλαβε δε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα πρόσωπα που είχαν σχέση με δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έχουν ακονίσει τα μαχαίρια για τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να ζητήσουν ευθέως την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Το κλίμα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ είναι έκρυθμο, οι περισσότεροι βουλευτές ερχόμενοι στη Βουλή δέχθηκαν έντονες αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα να διογκωθεί η «κρίση συνείδησης» που τους ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις επαναλάμβανε πως δεν έχει πεισθεί για το μεσοπρόθεσμο, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την τελική του στάση στην ψηφοφορία, ενώ σημείωνε πως ορισμένοι υπουργοί δεν έχουν το πολιτικό βάρος για να ανταπεξέλθουν στις κρίσιμες στιγμές και πρέπει να φύγουν.

Πιο επικριτικός μάλιστα εμφανίζεται για τον κ. Παπακωνσταντίνου, θεωρώντας πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση, τόσο στην κοινωνία όσο και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στον υπουργό Οικονομικών.

Νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής είπε: «Εγώ είμαι βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είμαι γιος πρώην πρωθυπουργού όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε υιοθετημένος όπως ο κ. Δημήτρης Δρούτσας».

Πλέον, το κυρίαρχο αίτημα των περισσοτέρων είναι ο ανασχηματισμός και η τοποθέτηση νέου «τσάρου» στο Οικονομίας, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αναζητά το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο.

Read more...

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Παπαδήμος ...



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός αναμένεται ν’ ανοίξει τα χαρτιά του. Το επικρατέστερο σενάριο αυτή την ώρα είναι ο ανασχηματισμός, με τη... συμμετοχή προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών.

Καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πριν από λίγη ώρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρώην διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Παπαδήμο τη θέση του αντιπροέδρου στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ φαίνεται να έχει πει το μεγάλο «ναι».
parapolitika.gr



Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Από το : newpost
Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά αύριο το περιδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».Το περιοδικό αποκαλύπτει τα άκρως απόρρητα έγγραφα του Σχεδίου «Πυθία Ι»... που είχε στόχο τη δολoφονία του πρώην...

πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα
Read more...

Αγωνία για τη βοήθεια Η Ελλάδα θα πάρει την 5η δόση των 12 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, λέει η Κομισιόν

Το γερμανικό σχέδιο για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να αναγκάσει τις χώρες της Ευρωζώνης να διαθέσουν επιπλέον 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
Το γερμανικό σχέδιο για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να αναγκάσει τις χώρες της Ευρωζώνης να διαθέσουν επιπλέον 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη διά του εκπροσώπου του Όλι Ρεν πως αναμένει ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 12 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο.Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Κομισιόν αναμένει πως η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα τον Ιούλιο, ο Αμαντέου Αλταφάζ απάντησε: «Ναι το περιμένουμε».

Ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι αναμένει από τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις 19 και ενδεχομένως στις 20 Ιουνίου να ληφθεί η κατ' αρχήν απόφαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων των χωρών - μελών της Ευρωζώνης βρίσκεται και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, αλλά απέφυγε να πάρει σαφή θέση αν στην επικείμενη σύνοδο του Eurogroup θα ληφθεί απόφαση και για τη νέα στήριξη προς την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε ότι στόχος των αποφάσεων είναι η σταθερότητα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς δε για τον κοινωνικό αντίκτυπο των μέτρων στην Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ υπογράμμισε ότι η κοινωνική κατάσταση στη χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών της Επιτροπής, από την αρχή της εκδήλωσης της κρίσης.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αντικοινωνικό από τη διατήρηση δημοσίων λογαριασμών σε ανισορροπία και επεσήμανε ότι οι προσπάθειες για τη βοήθεια στην Ελλάδα αφορούν στην προσπάθεια να μπει τάξη στα δημόσια οικονομικά και να αποφευχθούν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, το ελληνικό πρόγραμμα δεν αφορά μόνο στην προσπάθεια δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως είπε, για χρόνια η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της, είχε απώλειες ανταγωνιστικότητας, με σοβαρά μάλιστα προβλήματα διαφθοράς.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, χωρίς να σχολιάσει επί της ουσίας την πρόσφατη απόφαση της Standard & Poor's" εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αξιολογήσεις που γίνονται.

«Οι πολιτικές συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, βασίζονται στις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που έχουν βαθιά γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Α. Αλταφάζ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο είπε πως περιμένει ότι η Ελλάδα θα παρει τα κεφάλαια για να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών την Κυριακή θα είναι θετική, εκτίμησε. «Βραχυπρόθεσμα, σημαίνει ότι κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα ώστε να καλύψει τις πληρωμ'ες της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», σημείωσε.

Η Γαλλία παραμένει στην θέση της ότι η όποια λύση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση ή πιστωτικό επεισόδιο και συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο θέμα αυτό, δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας.

«Η γαλλική θέση είναι εθελοντική (συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα), καμία αναδιάρθρωση, κανένα πιστωτικό επεισόδιο και στην ίδια γραμμή με την ΕΚΤ», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαρουά.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μορφή που θα έχει η συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στην πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί την Πέμπτη στπο Βερολίνο με τον διάδοχο του κ. Τρισέ στην προεδρία της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, αν δεν βοηθήσουν και οι ιδιώτες επενδυτές, δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

«Δεν μπορεί οι δανείστριες χώρες να κουβαλάνε μόνες τους το βάρος αυτό», είπε σε δηλώσεις του στο περιοδικό Super Illu, που θα δημοσιευθούν την Πέμπτη.

«Οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει και αυτοί να επιμηκύνουν το χρέος τους. Αυτός είναι ένας όρος που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε σε καμία περίπτωση», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα πλαίσιο λύσης είναι πιθανόν να βρεθεί στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιδιώξουν να υπάρξει συμφωνία στη συνεδρίασή τους στο Λουξεμβούργο την επόμενη εβδομάδα και ότι ακόμα συζητείται ο επιμερισμός του βάρους μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

«Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», είπε. Ο εκπρόσωπος δήλωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις. Στόχος της Γερμανίας είναι να επιτευχθεί συναίνεση και με την ΕΚΤ στο θέμα.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών με την σειρά της δήλωσε ότι, αν η Ευρώπη αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση με πολύ αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

«Αν οι χώρες της Ευρώπης οδηγήσουν την Ελλάδα αιφνιδιαστικά στην χρεοκοπία, υπάρχει κίνδυνος το σοκ αυτό να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες και τις βάλει σε σοβαρές περιπέτειες», είπε η Μαρία Φέκτερ. «Δεν μπορείς να προβλέψεις ποιος θα χτυπηθεί» συμπλήρωσε.

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας δήλωσε πως μια «ισχυρή συμμετοχή» του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα στη στήριξη της Ελλάδας είναι απαραίτητη.

Οι τράπεζες που έχουν δανείσει την Ελλάδα «πρέπει να πληρώσουν ένα μέρος των χρεών», δήλωσε σε συνέντευξή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το αυστριακό πρακτορείο APA η Σλοβάκα πρωθυπουργός.

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Ιβάν Μίκλος είπε ότι το νέο πακέτο βοήθειας θα είναι ύψους 120 δισ. ευρώ (μαζί με τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις) και ότι η τελική απόφαση για το σχέδιο θα ληφθεί στις 11 Ιουλίου.

Πρόσθετη στήριξη 20 δισ. ευρώ στις τράπεζες;

Το γερμανικό σχέδιο για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να αναγκάσει τις χώρες της Ευρωζώνης να διαθέσουν επιπλέον 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το έγγραφο -το οποίο διανεμήθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης- προειδοποιεί πως το επιπλέον ποσό μπορεί να χρειασθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς η επιμήκυνση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου θα χαρακτηρισθεί ως «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default) από τους οίκους αξιολόγησης.

Πέραν των 20 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, είναι πιθανό ότι θα χρειασθεί και η παροχή σε αυτές έκτακτης ρευστότητας, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δεχθεί τα υποβαθμισμένα ομόλογα της Ελλάδας ως ενέχυρο για τη χρηματοδότησή τους.

Οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι ενδέχεται να πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, που ανέρχονται σε περίπου 70 δισ. ευρώ.

Όσοι αντιτίθενται στη χρεοκοπία της Ελλάδας, αναφέρεται στο δημοσίευμα, με επικεφαλής τους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρώπης, προειδοποίησαν για τα μειονεκτήματα της γερμανικής πρότασης επιμήκυνσης των ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες στην κατοχή τους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν τρεις εναλλακτικές επιλογές, σύμφωνα με το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρώτη και πιο δραστική αφορά τη γερμανική πρόταση για μία εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων των ιδιωτών με νέα ομόλογα η διάρκεια των οποίων θα παραταθεί κατά 7 έτη, ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Οι αξιωματούχοι της Ευρώπης εκτιμούν ότι μία επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων με 100% συμμετοχή των ιδιωτών «θα εξάλειφε ουσιαστικά την ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση» προς την Ελλάδα τα επόμενα πεντέμισι χρόνια, πέρα από τα 57 δισ. ευρώ που αποτελούν το υπόλοιπο
από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Η επιλογή αυτή, όμως, μπορεί να καταστήσει την Ευρωζώνη υπεύθυνη για τη στήριξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η δεύτερη και η τρίτη επιλογή, που αφορούν μία εθελοντική αναχρηματοδότηση (rollover) των ελληνικών ομολόγων, είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν την υποβάθμισή τους και προτιμώνται για το λόγο αυτό ιδιαίτερα από την ΕΚΤ και τη Γαλλία.

Στη μία περίπτωση προβλέπεται η συντονισμένη -πιθανόν από την Αθήνα- αναχρηματοδότηση των ομολόγων στη λήξη τους, με στόχο να καταστεί δυνατή η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των ιδιωτών. Στην άλλη περίπτωση, η αναχρηματοδότηση θα γίνει άτυπα και είναι πιθανό να έχει ως αποτέλεσμα το χαμηλότερο επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εικόνες Αργεντινής γκρεμίζουν μετοχές και ομόλογα

Πολιτικό χάος και συγκρούσεις στην Αθήνα


http://img.protothema.gr/1FDC974B685770375317AE9A613B3AD5.jpg

Σε άθλια κατάσταση συνεχίζει το χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς στους δρόμους έχουν επικρατήσει εικόνες Αργεντινής ενώ το πολιτικό σκηνικό δείχνει αδιέξοδο.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1.220 μονάδων. Ρευστοποιήσεις στην Εθνική με πτώση 7% στα 4,52 ευρώ. Πάνω από 6% η πτώση σε Ελλάκτωρ και MIG. Ρευστοποιήσεις στην Eurobank με 3,63% και στην Αlpha Bank με 2,83%. Πτώση στην Τράπεζα Πειραιώς με 4,90%.

Την ίδια ώρα, το spread των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύεται προς τις 1.500 μονάδων, κάτι που παραπέμπει σε επιτόκιο δανεισμού στα επίπεδα του 18%(!), ενώ σε επίπεδα ρεκόρ και πάνω από τις 1.800 μονάδες διαμορφώνονται τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που πληρώνουν οι επενδυτές για διασφάλιση έναντι ελληνικής χρεοκοπίας, εφόσον διακρατούν ελληνικά ομόλογα.
Read more...

Βόμβα Βρεττού: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση!

Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/5723AD734F8AB15CFBEC8F026364ECE6.jpg

Νέα βόμβα στα θεμέλια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αυτήν την φορά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνο Βρεττό!

Ο εκλεγόμενος στον νομό Αττικής βουλευτής ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, την αντικατάσταση υπουργών με προτεραιότητα εκείνου των Οικονομικών καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου…
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βρεττού έχει ως εξής:

“Ο έντονος προβληματισμός της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας πρέπει να καταλήξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και ελπιδοφόρο από ότι μερικές οριακές αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο. Για αυτό προτείνω :

Παραίτηση των μελών της Κυβέρνησης και αντικατάσταση υπουργών σε κρίσιμα υπουργεία με προτεραιότητα εκείνο της Οικονομίας , με πρόσωπα και εκτός Κυβερνώντος κόμματος , αναγνωρισμένης αξίας, υψηλού κύρους και ευρύτερης δυνατής αποδοχής.

Η αποδοχή των όποιων όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ,πρέπει να γίνει με τη νέα Κυβέρνηση, που θα δεσμευθεί ενώπιον της Βουλής τόσο για την επαναδιαπραγμάτευση των ακόμη επαχθών όρων αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ , όσο και για την πιο ανώδυνη διαδικασία διαχείρισης του προηγούμενου χρέους στα πλαίσια της Ευρωζώνης.

Είναι επίσης αναγκαία η δέσμευση της νέας Κυβέρνησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που να υπερβαίνει το μεσοπρόθεσμο και την Τρόικα.

Αν αφήσουμε τις αλλαγές για μετά το μεσοπρόθεσμο ,θα μπούμε σε μια διαδικασία πιέσεων μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν είτε σε έναν ανούσιο η ακόμα και εκβιαστικό ανασχηματισμό, είτε , το πιθανότερο σε εκλογές που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερα αδιέξοδα”.

Θυμίζουμε ότι χτες παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γ. Λιάνης, ενώ ο βουλευτής Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Επίσης, από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε ο κ. Αντώνης Κοτσακάς.
Read more...

Γιώργος: «Πάμε για Οικουμενική», Σαμαράς: «Πρέπει να παραιτηθείς»

newpost.gr








Γιώργος: «Πάμε για Οικουμενική», Σαμαράς: «Πρέπει να παραιτηθείς»
Οικουμενική κυβέρνηση πρότεινε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση και ότι αν νομίζει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να παραιτηθεί και να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν τον πρωθυπουργο να εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και να υπάρξει μία κυβέρηση ευρύτερης αποδοχής την οποία θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγη ώρα αναμενέται και η επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της ΝΔ.
Read more...

Τις έδρες τεσσάρων περιφερειών κατέλαβαν οι «Αγανακτισμένοι»

Σε Λαμία, Κέρκυρα, Σύρο, Κρήτη

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν οι «Αγανακτισμένοι», ενώ σε Λαμία, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Ερμούπολη, κατέλαβαν τις έδρες των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων, Κρήτης και Κυκλάδων αντίστοιχα.

Ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε και το γραφείο του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου στην Κρήτη.

Εγκλωβισμένος βρίσκεται ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, στο δημαρχείο της περιοχής, μετά την εισβολή διαδηλωτών.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο των Ιωαννίνων. Νωρίτερα έγινε μία αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και στον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη. Οι αντιεξουσιαστές απωθήθηκαν από υπαλλήλους της Περιφέρειας και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το κτίριο.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Υποβάθμισε τέσσερις ελληνικές τράπεζες η Standard & Poor’s...



Σε υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank, προχώρησε σήμερα ο οίκος Standard & Poor’s. Οι συγκεκριμένες τράπεζες υποβαθμίσηκαν από... B σε CCC. Ο οίκος εξηγεί την κίνησή του αποδίδοντάς την στο υψηλότερο ρίσκο των τραπεζών λόγω της υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας.
enet.gr



Read more...

Ογκώδεις διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη παρά τη δυνατή βροχή...



Μεγάλες σε όγκο και παλμό, παρά την καταρρακτώδη βροχή, ήταν οι δύο βασικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν, στο... πλαίσιο της 24ωρη πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά των κυβερνητικών μέτρων και ζητώντας την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος .

Το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) δόθηκε στις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ την ίδια ώρα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έδινε το δικό του ραντεβού μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστών, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορείες που κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Πρώτη χρονικά έφτασε στο χώρο του πρώην υπουργείου η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και πανό, περικύκλωσαν το κτίριο, παραμένοντας στο σημείο για αρκετά λεπτά, πριν διαλυθούν ειρηνικά.

Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο και η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, στην οποία ενσωματώθηκε και το μπλοκ του κινήματος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Λευκού Πύργου, που έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στην κινητοποίηση. Την ώρα άφιξης της συγκεκριμένης πορείας, η βροχόπτωση δυνάμωσε, γεγονός που υποχρέωσε αρκετούς συμμετέχοντες να απομακρυνθούν από την περιοχή ή να καλυφθούν κάτω από υπόστεγα.
Κάποιοι, πάντως, παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο, παρά την έντονη βροχόπτωση που κατά διαστήματα μετέτρεψε την οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά στο πρώην υπουργείο, σε «ποτάμι», αναρτώντας, μάλιστα, πανό στην κεντρική πύλη του κτιρίου.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων κλειστοί έμειναν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, ενώ η καταιγίδα που ξέσπασε ενέτεινε τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.
newsbeast.gr



Read more...

Στα 12.000 ευρώ παραμένει το αφορολόγητο, κλιμακωτή εισφορά έως 4% στα εισοδήματα

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει σταθερό στις 12.000 ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση των βουλευτών στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον «κεφαλικό φόρο» ή εισφορά αλληλεγγύης, θα είναι 1% για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, 2% για τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ, 3% για τα εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και 4% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Επίσης, αναστέλλεται πιθανότατα η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε 200.000 ευρώ από 400.000 σήμερα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο διοικητής της ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου!

"Είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού", λένε στην κυβέρνηση


Ο αρχηγός της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας http://img.protothema.gr/9C5CA3B3C8C03B15A3E4BA60A0867AF9.jpg

Ο αρχηγός της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας

Ερωτηματικά προξενεί η συνάντηση που είχε, λίγο πριν το ραντεβού του με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός.

Και αυτό γιατί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, τον επισκέφθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας!

Η συνάντηση, με βάση το πρόγραμμα του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν ήταν στην ατζέντα. Κυβερνητικές πηγές δικαιολογούν την εξέλιξη με βάση το ότι ο κ. Μπίκας είναι θεσμικά σύμβουλος του πρωθυπουργού, ωστόσο εύλογα προκύπτουν ανησυχίες για το αντικείμενο της συνάντησης, ειδικά με φόντο τις δραματικές εξελίξεις.
Read more...

Ανάγκασαν τους βουλευτές να πάρουν... ελικόπτερο

Οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι περικύκλωσαν το κοινοβούλιο τους...


http://img.protothema.gr/0BD59CE0014A363469CC71AEB14414D0.jpg
Το κίνημα διαμαρτυρίας, που ζητάει τη μεταρρύθμιση της ισπανικής δημοκρατίας, προσπάθησε σήμερα να εμποδίσει μια συνεδρίαση του περιφερειακού Κοινοβουλίου της Καταλονίας, υποχρεώνοντας μερικούς βουλευτές να προσγειωθούν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το πάρκο Σιουταντέλα, όπου βρίσκεται το κτίριο του Κοινοβουλίου, για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν βουλευτές, έριξαν σπρέι στα ρούχα τους, τους πέταξαν φλούδες από μπανάνες και έσπρωξαν μερικούς απ' αυτούς.

Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών και σχημάτισε ένα διάδρομο για να μπορέσουν να περάσουν οι βουλευτές.

Ο περιφερειακός πρωθυπουργός της Καταλονίας Αρτούρ Μας και αρκετοί άλλοι βουλευτές προσγειώθηκαν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εμποδίσουν μια συζήτηση για τον περιφερειακό προϋπολογισμό, από τον οποίο αναμένεται ότι θα περικοπούν δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Δεν μας αντιπροσωπεύει κανένας", φώναζαν οι διαδηλωτές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύκτα έξω από το πάρκο αφού η αστυνομία εκδίωξε από εκεί το προηγούμενο απόγευμα περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Γαλικίας.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, γνωστό ως 15-Μ ή "οι Αγανακτισμένοι", άρχισε στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές και περιφερειακές ισπανικές εκλογές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Νέο διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει ο πρωθυπουργός, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με αρχηγούς κομμάτων.

Ήδη, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη ΝΕΤ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει ξανά σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος. Εγώ θα συναντηθώ μαζί του» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε ότι «μπορούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ενώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν ρυθμίσεις από την Ευρώπη».

Αργότερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα.

Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ.

Επίσης στους προβληματισμούς που έθεσε ο πρωθυπουργός για διενέργεια δημοψηφίσματος η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών.

Πάντως πηγές από τον Περισσό υπογραμμίζουν ότι δεν τέθηκε θέμα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι οι εξελίξεις τρέχουν και το πολιτικό σύστημα αδρανεί, κατά συνέπεια μόνη λύση είναι οι εκλογές.

«Είμαστε στο και 5' με την ΕΕ να ζητά συναίνεση και εμείς να μην μπορούμε να βρούτμε λύση».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν τοποθετήθηκε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Επίθεση στους Λοβέρδο, Αποστολάκη, Ρενταρή και Μερεντίτη»

Επεισόδια στο κέντρο…


http://img.protothema.gr/D5DCCF78DA2C6935DE93582B28048A02.jpg
Τους προπηλακισμούς υπουργών και βουλευτών κατά την προσπάθειά τους να φθάσουν στην Βουλη, γνωστοποίησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως το αυτοκίνητό του στο ύψος του αγάλματος του Τρούμαν δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές. Όπως εξήγησε βρισκόταν σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού με φιμέ τζάμια και τον ακολουθούσε άνδρας της ασφάλειας με μηχανή, οι διαδηλωτές αντιλήφθησαν ότι κάποιος πολιτικός βρίσκεται εντός και κινήθηκαν απειλητικά. Όταν είδαν ότι ήταν ο Λοβέρδος επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σπάσουν τους προφυλακτήρες.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Υγείας είπε πως και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη γιουχαρίστηκε και δέχθηκε μπουκάλια νερού από το πλήθος. Η κυρία Ολγα Τέντε Ρενταρή ακολουθώντας με το αυτοκίνητό της την μόνη διαδρομή που οδηγεί στο παρκινγκ του κοινοβουλίου έπεσε σε ομάδα διαδηλωτών στο ύψος της Ρηγίλλης με αποτέλεσμα να δεχθεί πέτρες. Βρήκε καταφύγιο σε παράπλευρο δρόμο και έφτασε στην Βουλή πεζή. Τέλος – σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο κ. Λοβέρδος στην Ολομέλεια – θύμα του εξαγριωμένου πλήθους έπεσε και η κυρία Σούλα Μερεντίτη η οποία δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες και μπουκάλια.

Πάντως, οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταφθάνουν στο κοινοβούλιο, εμφανώς προβληματισμένοι και με σκυμμένα κεφάλια και αυτό γιατί οι περισσότεροι ήρθαν αντιμέτωποι με τα τις έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Κ.Ο. καθώς φαίνεται πως διογκώνει την «κρίση συνείδησης» που βασανίζει αρκετούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Read more...

Επίθεση στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου

newpost.gr








Επίθεση στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου
Επίθεση δέχθηκε κοντά στην πλατεία Συντάγματος ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε γροθιά, που ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με αγνώστους, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Read more...

Σε βαρύ κλίμα η προσέλευση των βουλευτών στη Βουλή για τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσπαθούν να φτάσουν στη Βουλή από την είσοδο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στις 2:30 μμ αναμένεται η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ όπου θα ενημερώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 4:30 θα ξεκινήσει η συζήτηση του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η εμφανής πάντως απουσία βουλευτών και οι προπηλακισμοί που δέχθηκαν από ορισμένους διαδηλωτές αρκετοί από αυτούς έξω από το Κοινοβούλιο στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στη Βουλή προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δεν θα σταματήσει να λειτουργεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για τις μεταμοσχεύσεις που ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώθηκε μέσα σε βαρύ κλίμα, με την παρουσία ελάχιστων βουλευτών (δεν ξεπερνούσαν τους 30).

«Περιποιεί τιμή ότι σήμερα η Ολομέλεια δουλεύει με πάθος. Κανένας τραμπούκος δεν θα απαγορεύσει στη Δημοκρατία να λειτουργήσει, κανένας τραμπούκος δεν είναι ικανός να διακόψει τη λειτουργία της» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν λύνεται το θέμα με το να γινόμαστε συμπαθητικοί καταγγέλλοντας τον εαυτό μας. Έχουμε ευθύνες αλλά πρωτίστως έχουμε την ευθύνη να κρατηθεί όρθια η χώρα».

«Εμείς την έχουμε την ευθύνη στη ΝΔ και προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση ότι υπάρχει άλλος δρόμος να βγούμε από τη κρίση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων έπρεπε αυτή την ώρα να είναι στο Κοινοβούλιο γιατί αν δεν είναι τότε στέλνουν μήνυμα φόβου.

«Είναι ιστορική και δύσκολη η σημερινή μέρα και είναι βέβαιο ότι εμείς οι 300 που μας βρίζουν έξω έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και να θυμίσουμε ότι κάποιοι από εμάς έδωσαν μάχη για την αποκατάστασή της. Αυτή τη στιγμή η απάντηση θα δοθεί μέσα από το Κοινοβούλιο και ενωμένοι γιατί διαφορετικά αύριο το πρωί η Δημοκρατία θα έχει πρόβλημα.

«Μόνο ένα μήνυμα ότι είναι ενωμένες οι ηγεσίες μπορεί να σταθεί αυτή την ώρα», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε λόγο για «κύκλους εντός και εκτός χώρας που θα ήθελαν όπως είπε να αποτελέσουν τέτοια γεγονότα τον σπινθήρα όπως σε άλλες εποχές ώστε να οδηγηθεί ο λαός μας σε ένα νέο διχασμό και αιματοχυσία».

Ταυτόχρονα, επέκρινε το γεγονός ότι, όπως είπε, πολλοί βουλευτές δεν είχαν ενημερωθεί για την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασής τους στο Κοινοβούλιο καθώς όπως είπε υπάρχουν πλήθη λαού που εκφράζουν ειρηνικά την διαμαρτυρία τους ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακραία γεγονότα.

Νωρίτερα τόσο ο κ. Λοβέρδος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, όσο και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και Όλγα Ρενταρή -Τεντε δέχθηκαν τους προπηλακισμούς μιας μικρής μερίδας διαδηλωτών στην Βασιλίσσης Σοφίας κατά την είσοδο τους με αυτοκίνητα στο Κοινοβούλιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Βενιζέλος και... «νταβατζήδες» το μενού στην μυστική σύσκεψη στο Καστρί!

newpost.gr
Βενιζέλος και... «νταβατζήδες» το μενού στην μυστική σύσκεψη στο Καστρί!
Κάθε μέρα που περνά οι υποψίες πως πίσω από τους αγανακτισμένους βουλευτές υπάρχει ένα κέντρο που τους καθοδηγεί ενισχύονται. Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Καστρί ενοχοποιήθηκαν επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης και ο… Ευ. Βενιζέλος.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε συνεργάτης του πρωθυπουργού «αποκλείεται ο Λιάνης να μην το είχε πει στον Βενιζέλο»! Οπότε, η ηπιότερη κατηγορία που αποδίδεται από το επιτελείο του πρωθυπουργού στον υπουργό Άμυνας είναι ότι δεν ενημέρωσε, επιτρέποντας τον αιφνιδιασμό.

Ορισμένοι, βέβαια, κάνουν ένα ακόμη βήμα, λέγοντας ότι «ο Βαγγέλης θέλει εκλογές γιατί βλέπει και επενδύει στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού». Τη θεωρία ενισχύει η μεταστροφή του Ευ. Βενιζέλου. Από υπουργός του μνημονίου, είχε συμβάλει και στην τελική διατύπωσή του, έγινε τις τελευταίες εβδομάδες επικριτής της οικονομικής πολιτικής. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο να γίνει… υπουργός Οικονομικών και να καταστεί συνυπεύθυνος.

Αντίθετα, στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για τον Α. Λοβέρδο.

Ο υπουργός Υγείας είναι από τους ελάχιστους που επιμένουν να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και να υπερασπίζονται τη γραμμή του πρωθυπουργού. Είναι προφανές πως αν τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν ξεκαθάρισμα, ο Α. Λοβέρδος θα είναι από τους κερδισμένους. Είναι επίσης ένα από τα πρόσωπα που ο πρωθυπουργός θα προτείνει να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.

Read more...

Απώθησαν τους κουκουλοφόρους οι Αγανακτισμένοι

Διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με αναρχικούς


http://img.protothema.gr/6EEE315F8A54B163C0EC9A63AB769897.jpg

Κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους οι Αγανακτισμένοι μετά τις συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει όλους τους δρόμους από Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι Φιλελλήνων και από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα.

Επεισόδια σημειώθηκαν τόσο σε Σύνταγμα όσο και σε Ρηγίλλης. Κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ στον περίβολο της Βουλής, ενώ οι Αγανακτισμένοι που μετείχαν στη συγκέντρωση προσπάθησαν -και κατάφεραν, τελικά- να τους αποτρέψουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και μεταξύ διαδηλωτών.

Λίγο πιο πάνω, οι διαδηλωτές κατάφεραν από νωρίς να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Ρηγίλλης και να φτάσουν μία ανάσα πριν το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Και εκεί δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Ένας αστυνομικός, καθώς κα άλλα τέσσερα άτομα φέρονται να έχουν τραυματιστεί. Με ντουντούκες, οι διαδηλωτές καλούσαν τον κόσμο να επιστρέψει στη συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή και να διαδηλώσει ειρηνικά, καθώς οι ταραξίες είχαν απομακρυνθεί.
Read more...

Μεσοπρόθεσμο με 180, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και νέο... διάγγελμα από τον Γιώργο

newpost.gr
Μεσοπρόθεσμο με 180, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και νέο... διάγγελμα από τον Γιώργο
Τελείωσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση κράτησε μία ώρα, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Παπούλια εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και ενδεχομένως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ο Γ. Παπανδρέου, λένε οι συνεργάτες του, θα συνεχίσει τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς και αργότερα μέσα στην ημέρα θα απευθύνει νέο... διάγγελμα!

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από το Νίκο Αθανασάκη και το Νίκο Ζιώγα. «Είναι μία στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια» τόνισε ο Κ. Παπουλιας κατά το χαιρετισμό του προς τον πρωθυπουργό. «Όντως είναι ιστορική στιγμή και απαιτείται εθνική συννενόηση ο κάθενας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες θα ακουλουθήσουμε την πορεία που χαράξαμε», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Από αυτό το διάλογο οι πρώτες εκτιμήσεις παγώνουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών, όπως άλλωστε από το βράσυ της Τρίτης συνεργάτης του Πρωθυπουργού απέκλειε το ενδεχόμενο των εκλογών. Αντιθέτως άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Read more...

Αποκλεισμένη από χιλιάδες διαδηλωτές η Βουλή, επεισόδια και δακρυγόνα

Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση

Το κτήριο της Βουλής βρίσκεται σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών
Το κτήριο της Βουλής βρίσκεται σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Συμπλοκές σημειώθηκαν πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και ομάδων «αγανακτισμένων». Οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ η αστυνομία έχει εντολή να μην εμπλακεί και να περιφρουρεί τον χώρο γύρω από τη Βουλή.



Αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές είναι αυτή την ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και το κτήριο του Κοινοβουλίου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κρίσιμες ώρες για την χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση και ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ομάδα νεαρών πέταξε βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. Ένταση στην πλατεία Συντάγματος.

  • Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά στις συμπλοκές με διαδηλωτές. Προληπτικά μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
  • Επεισόδια μεταξύ της ομάδας νεαρών με διαδηλωτές από τους «αγανακτισμένους» στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η αστυνομία παρατηρεί από απόσταση τις συμπλοκές.
  • Ομάδα νεαρών παρεισέφρυσε στον όγκο των διαδηλωτών και πέταξε μολότοφ και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυναμείς. Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, κατά της ομάδας νεαρών κινήθηκε και ομάδα από τους διαδηλωτές.
  • Ένταση σημειώθηκε στην οδό Ρηγίλης, όπου διαδηλωτές πέταξαν αβγά.
  • Ένταση δημιουργήθηκε στην βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
  • Πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέρασαν μπροστά από τον φράχτη. Το κτήριο της Βουλής είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή μια είσοδο για τους βουλευτές.
Στην Αθήνα βρίσκονται ανεπτυγμένες 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από την Περιφέρεια. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνει μέρος στις σημερινές επιχειρήσεις είναι, κατά πληροφορίες, γύρω στις 10.000.

Λίγο νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού μπροστά από διαδηλωτές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την οδό Ρηγίλης, όπου κινούνται πολλοί διαδηλωτές.

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κινήθηκε από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα και ενώθηκε με τους διαδηλωτές που βρίσκονταν εκεί. Προς το ίδιο σημείο κινείται και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως.

Στο συλλαητήριο του ΠΑΜΕ έδωσε το «παρών» η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.

Την ίδια στάση θα τηρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Mega, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Καστρί σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Δημήτρης Δρούτσας, ο Νίκος Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Αν και δεν διέρρευσαν πληροφορίες για το περιεχόμενο της σύσκεψης, εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τις εισηγήσεις των συνεργατών του και κατέληξε στην στάση που θα κρατήσει στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης, από τη Νέα Δημοκρατία διαψεύσθηκε η πληροφορία ότι ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Πάντως και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες, όπως όμως διαφαίνεται ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Δύσκολες ώρες περνά το κυβερνητικό στρατόπεδο, με το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να είναι βαρύ. Λάδι στη φωτιά έριξε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος δήλωσε ότι θα διατηρήσει την έδρα του. Επίσης, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την ρύθμιση για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εν γνώσει, όπως είπε, των συνεπειών μια τέτοιας πράξης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...