Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

newpost.gr

Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος τελικά ανακοίνωσε ανασχηματισμό.



Ειδικότερα, η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα τόνισε χαρακτήρισε την κίνηση Παπανδρέου, ως τερτίπια τα οποία κάνει η κυβένρηση και συνηγορεί ο Αντώνης Σαμαράς. «Οποιαδήποτε εξέλιξη και αν υπήρχε θα ήταν σε βάρος του λαού» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε εκλογές, αφού «δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας το αποψινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, παρατηρήθηκε «έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος» .

Ο κ. Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι, «από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε “μία από τα ίδια”» και συμπλήρωσε ότι πλέον, οι «εκλογές είναι μονόδρομος», χαρακτηρίζοντας τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ως «υπηρεσιακή»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης από τη μεριά του έκανε λόγο για έναν «αυτοαναιρούμενο πρωθυπουργό» και για «εικόνα κατάρρευσης» της κυβέρνησης.

«Κατώτερες των περιστάσεων» χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι κανείς από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για «ναυάγιο», το οποίο, όπως είπε, θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών.

Σχολιάζοντας το διάγγελμα Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να εξωραΐσει το περιεχόμενο μιας αδιέξοδης πολιτικής» και συμπλήρωσε ότι η «χώρα μπήκε σε τροχιά εκλογών» χαρακτηρίζοντας τους «ατυχείς» τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: