Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΚΚΕ:"Τέλος στην υποκρισία"


«Να μπει τώρα τέλος στη συνεχιζόμενη υποκρισία στην οποία πρωταγωνιστούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στον «ευρωμονόδρομο» που φέρνει τα μνημόνια και το σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.
«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση για να χαλάσουμε τα σχέδια εκφοβισμού και  παγίδευσης του λαού. Όλοι τη Δευτέρα στο Πεδίον του Άρεως στις 8:30 το βράδυ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ», καταλήγει.

Read more...

«Η Ελλάδα έδωσε την εθνική της κυριαρχία, εμείς την γλιτώσαμε»!

Σκληρές δηλώσεις Μόντι 
Σκληρές για την Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι την Κυριακή.

Όπως είπε για τη χώρα μας, αλλά και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που βρίσκονται σε καθεστώς τρόικα, και «οι τρεις χώρες έχουν παραχωρήσει μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας» κάτι που όπως τόνισε «δεν θα ευχόταν ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες».

«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μόντι, τονίζοντας ότι η Ιταλία «λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».

Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό «είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων».

Read more...

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Βενιζέλου περί κυβέρνησης συνεργασίας με διετή ορίζοντα

«Τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την οξύτατη αντίδραση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του Ευ.Βενιζέλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης με διετή ορίζοντα, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι αναμένει την απάντηση του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου αποκαλύπτει πως τα τρία κόμματα άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα έκαναν στο παρασκήνιο.

Επίσης, ανέφεραν πως από τις δηλώσεις Βενιζέλου προκύπτει ότι υπάρχει συμφωνία σε πρόγραμμα διετίας και τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει στην εφαρμογή του.

Σημείωναν επίσης ο κ. Τσίπρας επανειλημμένα έχει αναφερθεί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το διάστημα των διερευνητικών εντολών, έκανε σαφέστατη την θέση του ότι σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμμετάσχει και άφηναν αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι ενώ προγραμματικά έχει συμφωνήσει σε όλα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναζητεί ένα πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι εξέφραζαν την εκτίμηση ότι πιθανότατα θα σχηματιστεί κυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση και για τον λόγο αυτό, αν σχηματιστεί, δεν θα αντέξει τη λαϊκή πίεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εστιάστε στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Κ.Παπούλια επιστρέφοντας την εντολή

Ο λόγος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Ευ.Βενιζέλος. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης με βασικό όρο και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» τόνισε στον Κ.Παπούλια. Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, ενώ διέκρινε ψήγματα αισιοδοξίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφώνησαν για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού με διετή εντολή και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη βελτίωση των όρων του μνημονίου, είπε ο κ. Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι βασικός όρος είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Το έθεσα στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» είπε στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Ελπίζω να συμβάλλω κι εγώ στο να σχηματιστεί κυβέρνηση» είπε ο Κ.Παπούλιας.

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν για την εκπροσώπηση της χώρας στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και στο Eurogroup.

«Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα Ecofin και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» είπε ο κ. Παπούλιας.

Πριν εισέλθει ο Ευ.Βενιζέλος στην αίθουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και τα Σαββατοκύριακα», αφήνοντας υπόνοιες ότι το ραντεβού του με τους πολιτικούς αρχηγούς ίσως πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αδιέξο και κάλπες στις 17 Ιουνίου...Οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος οδηγούνται σε δραματικό αδιέξοδο. Στον ορίζοντα διαφαίνεται με σαφήνεια η νέα προσφυγή στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία τη 17η Ιουνίου. Υστατη ελπίδα για την εξεύρεση διεξόδου συνιστούν οι πρωτοβουλίες που θα...

αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Αύριο ή τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκροτηθεί κυβέρνηση
Αύριο ή τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκροτηθεί κυβέρνηση

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος θανάτου της όποιας -τυπικής ή ουσιαστικής- προσπάθειας για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης εξακολουθούν να... γράφουν τα πολιτικά κόμματα, επτά μέρες μετά τις εθνικές εκλογές.

Στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου, πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται ότι αρκούνται στην προεκλογική λογική, χωρίς να αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια για εξεύρεση λύσης.

Η κατάσταση, όπως εκτιμούν και οι ίδιοι οι «πρωταγωνιστές», οδηγείται σε αδιέξοδο και στη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στις 17 (ή στις 10) Ιουνίου.

Ωστόσο εξακολουθούν και υπάρχουν αρκετές «χαραμάδες» για μια μίνιμουμ συμφωνία με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα, παρότι το δεύτερο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση με τους «μνημονιακούς», επιχειρώντας μάλιστα να αποτρέψει με τη ρητορική περί «αριστερού Καρατζαφέρη» κάθε άλλη προοπτική συνεργασίας.

Ολα τα «βλέμματα» είναι λοιπόν στραμμένα στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος από την ώρα που θα παραλάβει «ανενεργή» και την τρίτη διερευνητική εντολή από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο μπορεί να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Παπούλιας, όντας ιδιαίτερα προβληματισμένος από την «ακαμψία» που επέδειξαν οι πολιτικοί αρχηγοί τις τελευταίες μέρες, προτίθεται να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις - ακόμη και να καλέσει στην αρχή κατά μόνας και διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το σίγουρο είναι ότι την προσεχή Πέμπτη συγκαλείται Ολομέλεια της νέας Βουλής - πράγμα που σημαίνει ότι στενεύουν περαιτέρω τα περιθώρια και εξαντλείται η «ατζέντα» των πρωτοβουλιών.

Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα εμφανίζονται έτοιμα για τον νέο προεκλογικό γύρο. Η Νέα Δημοκρατία ναι μεν δεν κόβει τις γέφυρες για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ - κάτι που ζητεί για να συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δε καταλήξει ότι ένα σχήμα χωρίς τη συμμετοχή της Κουμουνδούρου δεν θα είναι βιώσιμο - «θα πρόκειται για μια ασταθή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης» φέρεται ότι είπε ο κ. Βενιζέλος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο εκτιμά και ο κ. Κουβέλης, ο οποίος στην προχθεσινή συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο ξεκαθάρισε -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να συμμετάσχει στο εκ προοιμίου καταδικασμένο πείραμα.

Η οικονομία
Πολιτικοί αναλυτές πάντως, αν και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες πια για τη συγκρότηση κυβέρνησης, διαβλέπουν κάποιο φως στο τούνελ, με τη λογική ότι το απόλυτα ασφυκτικό πλαίσιο της οικονομίας ίσως οδηγήσει τους πολιτικούς αρχηγούς στο να κάνουν βήματα πίσω από τις αρχικές θέσεις τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως διαπιστώνεται, είναι εφικτή η συμφωνία για μια κυβέρνηση με ορίζοντα ζωής τουλάχιστον έξι μηνών, «μεταβατική» και «ειδικού σκοπού» κατά κάποιον τρόπο.

Δηλαδή τουλάχιστον οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να ομονοήσουν και να συμφωνήσουν ότι με αμοιβαίες υποχωρήσεις, και με απαράβατο όρο-στόχο να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ, θα συγκροτήσουν κυβέρνηση με φερέγγυα πρόσωπα και πρωθυπουργό φυσικά κοινής αποδοχής. Θα είναι το τελευταίο «χαρτί» που έχει στα χέρια του εκ των πραγμάτων ο κ. Παπούλιας.

Αντ. Σαμαράς: Ζητεί τη δημιουργία κυβέρνησης και θα προτείνει δύο εναλλακτικά σενάρια: Το πρώτο αφορά τη δημιουργία οικουμενικής και το δεύτερο κυβέρνηση μειοψηφίας με την παροχή ψήφου ανοχής της ΝΔ
Αλ. Τσίπρας: Αρνείται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ζητεί πριν από οποιαδήποτε συζήτηση την καταγγελία του Μνημονίου με τη συμφωνία όλων των πολιτικών αρχηγών
Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση είτε με, είτε χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρότασή του αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και θα επιμείνει ότι πρέπει να μετάσχει σε αυτήν και ο κ. Τσίπρας
Αλ. Παπαρήγα: Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε και να συζητήσει ακόμη και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβερνητικό σχήμα. Προετοιμάζεται ήδη για τις επαναληπτικές εκλογές
Φ. Κουβέλης: Μοναδική επιλογή για τον ίδιο είναι η πρότασή του για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Δηλώνει ότι δεν θα μετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ
Εως τη Δευτέρα η συνάντηση. Πιστοί στις συνταγματικές επιταγές

Την τελική έκβαση των διερευνητικών επαφών με την κατάθεση της εντολής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ανέμενε η Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να δρομολογήσει την επόμενη και τελευταία προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης, με την πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο των πολιτικών αρχηγών και τη συνάντησή τους με τον κ. Παπούλια είτε αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Η μορφή που θα λάβει αυτή η κρίσιμη για την τύχη της χώρας διαδικασία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το «πόσο κοντά σε λύση θα μπορούσαν να βρεθούν κάποια από τα κόμματα», αλλά και από την προσπάθεια διαχείρισης της παρουσίας του εκπροσώπου των νεοναζιστών σε μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας επαναλάμβανε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια με τις συνταγματικές επιταγές, δίνοντας έτσι απάντηση στον προβληματισμό που υπάρχει στην κοινή γνώμη για τη συμμετοχή σε μια τέτοια συνάντηση και του προέδρου της Χρυσής Αυγής.

Σενάρια
Εάν διατηρηθεί το αδιέξοδο, τότε δεν αποκλείεται να κληθούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να αποφασισθεί η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες και να επιλεγεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, είτε υπό προσωπικότητα στην οποία θα συμφωνήσουν τα κόμματα είτε με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πάντως έχουν εξετασθεί διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια για τη διαδικασία, από τη συνάντησή τους κατά ομάδες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι και τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Παπούλια.

Εξάλλου, το άρθρο 37 παρ. 3 του Συντάγματος δεν καθορίζει δεσμευτικά τη μορφή των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς αναφέρει ότι «...ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων?».

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ


Read more...

Θέσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού


Υπέρ του σχηματισμού «κυβέρνησης ειδικού σκοπού με Αριστερό Πρόσημο για την υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης με όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης» τάχτηκε το πρωί η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας στο Ράδιο 9 και στους δημοσιογράφους Μαρία Νικόλτσιου και Νικόλα Καμακάρη.
Όπως είπε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ , η κυβέρνηση αυτή πρέπει:
 1. να διαπραγματευτεί την τροποποίηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων του μνημονίου, που βυθίζει την οικονομία σε ύφεση και διευρύνει τις ανισότητες χωρίς να αποφέρει δημοσιονομικά οφέλη.
 2. να προτάξει μέτρα ανακατανομής των φορολογικών βαρών
 3. να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
 4. να εξασφαλίσει τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
 5. να λάβει μέτρα προώθησης της παραγωγικής αναδιάρθρωσης
Παράλληλα, η κα Κατσέλη τόνισε ότι απαίτηση των πολιτών, όπως διεφάνει καθαρά από τις κάλπες της 6ης Μαΐου είναι «η ανατροπή της βίαιης λιτότητας. Και η ανατροπή αυτή είναι εφικτή καθώς ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη».
Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ υπογράμμισε ότι και μετά από νέες εκλογές, αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, θα οδηγηθούμε στη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Τέλος επανέλαβε τη θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ υπέρ της σύγκλισης και ανασυγκρότησης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων του τόπου για τη «συγκρότηση ενός πλειοψηφικού κοινωνικού μετώπου και την ενίσχυση της προοπτικής μιας προοδευτικής διακυβέρνησης».

Read more...

Έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η «ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ»Έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο
Το σχέδιο της απομάκρυνσης 150.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, που προβλέπεται ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο με στόχο την περιστολή των δημοσίων δαπανών, έχει ήδη επεξεργαστεί η απερχόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Task Force. 

Έτσι, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη οι διαδικασίες για την απομάκρυση περίπου 50.000 υπαλλήλων το χρόνο, όπως απαιτεί μετ' επιτάσεως η τρόικα.

Μετά την εκπόνηση των κριτηρίων για την αξιολόγηση του προσωπικού, που αναμένεται να επεκταθεί τον Ιούνιο σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως αναφέρει «
Το Βήμα» η κυβέρνηση επαναφέρει και την απόφαση για την εισαγωγή Συστήματος Περιγραμμάτων Θέσεων.

Το σύστημα αυτό σημαίνει ότι όλες οι θέσεις του Δημοσίου θα «επανεξεταστούν» στο πλαίσιο της κατάρτισης των νέων οργανισμών από μηδενική ουσιαστικά βάση με την καθιέρωση νέων προσόντων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. 


Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που θα αδυνατούν να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις με βάση τις νέες αυξημένες απαιτήσεις. 


Σε πρώτη φάση αναμένεται να εκπονηθούν 50 περιγράμματα θέσεων που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα, «οριζοντίως», όπως αναφέρεται, θέσεις υπουργείων, γενικών γραμματειών και ΝΠΔΔ διαφόρων κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και θέσεις ευθύνης.

Αυτό σημαίνει ότι τα 50 αυτά περιγράμματα θέσεων θα αντικαταστήσουν σε ολόκληρο το εύρος του Δημοσίου τα υφιστάμενα διάσπαρτα καθηκοντολόγια και προσοντολόγια που επιτρέπουν την πρόσληψη και, κυρίως, την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες. Με βάση αυτά τα περιγράμματα θα κληθούν οι υπάλληλοι να επανατοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας τους, μετά και την ισχύ της κινητικότητας σε όλόκληρο το εύρος του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, τα περιγράμματα θέσεων θα περιλαμβάνουν ιδίως:
 • Τον τίτλο και τον ορισμό της περιγραφόμενης θέσης εργασίας.
 • Τον σκοπό και το αντικείμενό της θέσης εργασίας.
 • Το απαιτούμενο επίπεδο τυπικών και άτυπων γνώσεων και τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για την κάλυψη της θέσης εργασίας.
 • Το πλαίσιο δεοντολογίας και επαγγελματικής ηθικής εντός του οποίου καλείται να λειτουργήσει ο κάτοχος της θέσης εργασίας.
 • Την ανάλυση της θέσης εργασίας σε κύριες και επιμέρους λειτουργίες που επιτελεί, την περιγραφή των καθηκόντων και τις απαιτούμενες συνθήκες άσκησής τους.
 •  http://newpost.gr/

Read more...

Προεκλογικός εμφύλιος στην Αριστερά…Στρατηγική εξόδου αναζητά για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπεράσει αλώβητος τις τελευταίες πιέσεις και να μπορέσει να αφοσιωθεί ανενόχλητος στις εκλογές.
Μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε έμφαση το επιχείρημα που ...
θα χρησιμοποιήσει και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ότι δηλαδή η άρνηση να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το μνημόνιο δεν είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η απόφαση του λαού όπως προκύπτει από τις εκλογές. Θα τους πει επίσης ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συναινέσει σε μέτρα που θα καταργούν συλλογικές συμβάσεις ή μειώσεις μισθών και συντάξεων.Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πιθανολογείται ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχτούν ένα τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος θα τους εκθέσει την κατάσταση της χώρας και το τι πρέπει να γίνει.Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι προσανατολίζεται να κάνει κάτι τέτοιο χθες όταν πήγε να τον ενημερώσει για τις εκκρεμότητες και τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η κίνηση Παπαδήμου εντάσσεται στο πλαίσιο των πιέσεων για σχηματισμό κυβέρνησης, αν και οι συνεργάτες του αναγνωρίζουν, ότι θα είναι μάλλον μάταιη.Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος περιμένει με αδημονία το πέρας της σύσκεψης στο προεδρικό και τον ορισμό του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, ώστε να παραδώσει την εντολή. Όλοι οι συνεργάτες του έχουν ήδη πακετάρει τα πράγματα τους.Το ραντεβού στο προεδρικό είναι ο μόνος σκόπελος ως την προκήρυξη των εκλογών, πιθανότατα για τις 10 Ιουνίου. Στην Αριστερά, αυτή η προεκλογική περίοδος αναμένεται να έχει ιδιαίτερη ένταση, αφού ούτε η Δημοκρατική Αριστερά, ούτε και πολύ περισσότερο το ΚΚΕ έχουν τη διάθεση να παραδώσουν αμαχητί τους ψηφοφόρους τους στο ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να έχει το ρεύμα με το μέρος του.Με έμμεσο αλλά πιεστικό τρόπο, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έβαλε πρώτη το ερώτημα στον κ. Τσίπρα, να μας πει τι θα κάνει αν η διαπραγμάτευση αποτύχει:«Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να σκεφτεί και το εξής σενάριο: Το σενάριο της εκδίωξης και τι πρέπει να κάνει ο λαός όταν μας διώξουν από την ευρωζώνη, χωρίς να είναι απόφαση του ίδιου του λαού να βγει με μονομερή διαγραφή χρέους και κοινωνικοποίηση. Ποια θα είναι η στάση του λαού τότε; Να, γιατί χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη η οποία θα δώσει κατεύθυνση στο κίνημα εκείνη τη στιγμή. Ποια θα είναι η κατεύθυνση; Να ζητάμε επιστροφή; Να κλαίμε τη μοίρα μας; Να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας ποιος θα χάσει τα περισσότερα; Ας θεωρείται σενάριο, που ανεύθυνα βγαίνουν και λένε δεν θα γίνει. Δεν λέω εγώ ότι θα το προκαλέσει ο Τσίπρας το σενάριο. Ο Τσίπρας δεν φεύγει από την ΕΕ με νύχια και με δόντια. Θα τα δεχτεί όλα. Αλλά το σενάριο μπορεί να’ρθει από τις ίδιες τις εξελίξεις. Μας έχουν κατατάξει στα Βαλκάνια».Αυτή ήταν μια πρώτη προειδοποιητική βολή, προτού τελειώσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Στον Περισσό καταστρώνουν μια πλήρη στρατηγική, για το πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η Δημοκρατική Αριστερά πάλι σκοπεύει να καταδείξει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο γνωρίζει καλύτερα από όλους, είναι αντιευρωπαϊκή δύναμη. Μια και ο αγώνας της θα γίνει για την επιβίωση, αναμένεται να είναι περισσότερο πολωμένος από κάθε άλλη φορά.Η προεκλογική περίοδος για την αριστερά αναμένεται ενδιαφέρουσα, με διαστάσεις εμφυλίου...Θέμης Δαγκλής
newpost.gr


Read more...

Κακλαμάνης: Ο Σαμαράς πρέπει να τηλεφωνήσει σε Ντόρα και Καρατζαφέρη...Πρωτοβουλία απο τον πρόεδρο της ΝΔ για άμεση επανένωση της Κεντροδεξιάς αναμένει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μιλώντας στον Επενδυτή υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στους προέδρους της ΔΗΣΥ, του ΛΑΟΣ, της Δράσης και... των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκειμένου να συγκροτηθεί μια ενιαία κεντροδεξιά.

"Όταν την Κυριακή το βράδυ πρώτος μίλησα για την ανάσυγκρότηση της μεγάλης Κεντροδεξιάς, κυρίως απευθυνόμουν στον λαό. Βεβαίως απευθυνόμουν και στα σημαντικά στελέχη μας, όπως η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος, ο κ. Ανδριανόπουλος και φυσικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, οι οποίοι συμβολίζουν κάτι ξεχωριστώ ο καθένας τους για την παράταξη", δήλωσε μεταξύ αλλων. "Την ουσιαστική επαφή μαζί τους μόνο ένας μπορεί να την κάνει και αυτός λέγεται Αντώνης Σαμαράς", πρόσθεσε. "Ενδεχόμενη άρνηση σε αυτή την προσπάθεια θα κριθεί απο τον λαό της παράταξης και όχι μόνο...


parapolitika.gr


Read more...

Κι όμως λεφτά υπάρχουν για τους υπαλλήλους της χρεοκοπημένης (7,5 δις χρέος) ΔΕΗ!...kourdistoportocali
Διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε κάτι με τους συμπαθείς εργαζόμενους στην ΔΕΗ και σίγουρα οι εκτός έδρας αποζημιώσεις τους είναι αστείες και ανεπαρκείς…
Αλλά δεν είναι αστείες μόνο για... την ΔΕΗ…είναι αστείες και απαράδεκτες για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, που με την ημερήσια αποζημίωση που παίρνουν μπορούν να κοιμούνται μόνο σε παγκάκια…
Και για να είμαστε σαφείς αναφερόμαστε στην πρόσφατη Υπουργική
Απόφαση της 3/5/2012

που αναπροσαρμόζει σε σημαντικό βαθμό τα μεγέθη για την εκτός έδρας μετακίνηση του προσωπικού της ΔΕΗ.
Με την ανωτέρω απόφαση έγινε αύξηση της αποζημίωσης για το τροφείο στα 50 € από τα 29 € και της διανυκτέρευσης στα 50 € από τα 34 €.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html

olympia.gr


Read more...

Την Κυριακή οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στις 12 μμ με Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την Κυριακή θα γίνουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα συνομιλήσει με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που έλαβαν τη διερευνητική εντολή, δηλαδή τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το αρθρο 37 παράγραφος 3 του Συντάγματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Για το ραντεβού την Κυριακή προϊδέασε η δήλωση του κ. Παπούλια στους δημοσιογράφους πριν μπει στην αίθουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος: «Θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και για να δουλεύουμε περισσότερο πρέπει να δουλεύουμε και τα Σαββατοκύριακα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γλέζος: Όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 20 χιλ. ευρώ, να δανείσουν υποχρεωτικά τους φτωχούς...Aπόσπασμα από τη σημερινή εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Γλέζου στην πρωινή εκπομπή του Mega:

Γλέζος: Δάνειο που μπορεί να συνάψει η όποια κυβέρνηση εκλεγεί με τον ελληνικό λαό,είχα πει καθαρά εθελοντικό δάνειο ως προς τα φτωχά στρώματα και... υποχρεωτικό δάνειο ως προς τους υψηλοεισοδηματίες, να βάλουμε ένα όριο, π.χ. πάνω από 20 χιλ. εισόδημα το χρόνο ευρώ, μπορεί...


...εκεί υποχρεωτικά να του πούμε να δίνει κάθε μήνα 100 ευρώ, επιμένω να βγει στη δημοσιότητα το κείμενο, επιμένω.

Χασαπόπουλος: Ως φόρο το ορίζετε ή ως δάνειο;

Γλέζος: Ως δάνειο, ποιος είπε φόρο; Μιλάω για δάνειο και μεταφράζετε τη λέξη σε φόρο; Μπορεί να συναφθεί ένα εσωτερικό δάνειο, το επαναλαμβάνω, και να έχει διπλή μορφή, ως προς το φτωχό λαό να είναι εθελοντικό, και το δάνειο ως προς τους πλούσιους να είναι υποχρεωτικό. Δηλαδή, έλα εδώ εισοδηματία, μπορείς να δίνεις 100 ευρώ το μήνα, ως δάνειο, όχι κατάσχεση

Γεωργιάδης: Ναι αλλά υποχρεωτικό δάνειο

Γλέζος: Υποχρεωτικό στους υψηλοεισοδηματίες

Γεωργιάδης: Με τις λέξεις θα παίξουμε; Το υποχρεωτικό δάνειο δεν είναι δήμευση;

Γλέζος: Είσαι ελπίζω φιλίστωρ, ανάτρεξε στην ιστορία της Ελλάδας να δεις πόσες φορές έχει συναφθεί υποχρεωτικό δάνειο από το δημόσιο

Γεωργιάδης: Πολλές φορές

Γλέζος: Λοιπόν;

Γεωργιάδης: Σε συνθήκες πτωχεύσεως ή πολέμου, όχι υπό φυσιολογικές συνθήκες

Γλέζος: Έχετε πτωχεύσει τον ελληνικό λαό

Γεωργιάδης: Άρα αυτό που λέτε είναι να πάμε στην πτώχευση … αναγκαστικό δάνειο, άρα δήμευση

Γλέζος: Δάνειο εσωτερικό ,εθελοντικό στο φτωχό λαό και υποχρεωτικό στους υψηλοεισοδηματίες, αν είσαι υψηλοεισοδηματίας και φοβάσαι να δώσεις 100 ευρώ και λες πτώχευσε η χώρα, εσείς έχετε πτωχεύσει τον ελληνικό λαό, έχετε εξαναγκάσει το λαό να γυρνάει στα σκουπίδια να βρει τροφή και μιλάτε τώρα;

Γεωργιάδης: Να ανακεφαλαιώσω, αυτό που προτείνει είναι άνω των 20 χιλ. ευρώ ένα αναγκαστικό δάνειο 100 ευρώ το μήνα, οι έχοντες εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20 χιλ. ευρώ θα πληρώνουν 1.200 ευρώ το χρόνο
parapolitiki.com


Read more...