Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αρνείται τις κατηγορίες Προφυλακιστέος ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Προφυλακιστέος ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ο Σωτήρης Εμμανουήλ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων στον ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ.

Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που τού αποδίδονται και υποστηρίζει ότι το επίμαχο πόσο αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με τη γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το μάνατζμεντ επί τέσσερα χρονια.

Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25% επί του τζίρου της γερμανικής εταιρείας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι τα χρήματα τα έφερε στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ευνοϊκός νόμος Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων, ότι ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και ότι φορολογήθηκε γι' αυτά.

Φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται ότι κατ'απαίτηση της εργοδότριάς του γερμανικής εταιρείας, συστήθηκε από αυτόν εταιρεία για την καταβολή των πληρωμών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προς νέα αντιπαράθεση με τους δανειστές Αμφισβητεί η τρόικα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό


Αμφισβητεί η τρόικα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε ανοικτή αντιπαράθεση με την τρόικα οδηγείται η κυβέρνηση, καθώς η πλευρά των δανειστών δεν αποδέχεται τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό και εγείρει απαιτήσεις που η ελληνική πλευρά θεωρεί ατεκμηρίωτες.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν αποδέχονται σειρά από προτάσεις που έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά και τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν την υστέρηση εσόδων από τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Όπως είπε, για την κάλυψη του φετινού δημοσιονομικού κενού η κυβέρνηση έχει προτείνει μέτρα 1,2 δισ. ευρώ, αλλά η τρόικα έχει απορρίψει μεγάλος μέρος των προτεινόμενων παρεμβάσεων, καθώς εκτιμά πως δεν θα οδηγήσουν σε επαναλαμβανόμενα έσοδα, δηλαδή εμμέσως ζητεί κάθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις.

«Πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου» τόνισε το ίδιο στέλεχος και έφερε ως παράδειγμα τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για τον Δεκέμβριο, τα οποία κοινοποιήθηκαν στην τρόικα και καταδεικνύουν ότι τα μεγέθη ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε πως η αύξηση των εσόδων φαίνεται να καλύπτει μέρος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, ενώ προσέθεσε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η τρόικα φαίνεται να ανεβάζει στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-2015, έναντι 11 δισ. ευρώ που εκτιμά η κυβέρνηση, καθώς υπολογίζει πως θα υπάρξουν αποκλίσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις δείχνουν ότι ενδεχόμενη επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου δεν πρέπει να προεξοφλείται.

Ο κ. Στουρνάρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες την προσεχή εβδομάδα, καθώς θα παραστεί σε ειδικές συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναδείξει και τα σημεία αντιπαράθεσης με την τρόικα.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Δεν παίρνουμε εντολές από τον πρωθυπουργό, δρούμε ανεξάρτητα» Δικαστικοί κύκλοι στους New York Times: Ανοίγουν άλλες 10 υποθέσεις για εξοπλιστικά


Δικαστικοί κύκλοι στους New York Times: Ανοίγουν άλλες 10 υποθέσεις για εξοπλιστικά


Γυναίκα δικαστικός λέει στους NYT: «Θα πάρω σύνταξη και ακόμα δεν θα έχω μάθει πόσα δόθηκαν σε μίζες στα εξοπλιστικά»

Στην Ελλάδα κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει, γράφουν σήμερα οι New York Times αναφερόμενοι στις διώξεις που έχει ασκήσει η δικαιοσύνη σε άλλοτε ισχυρούς παράγοντες της χώρας.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για το αίσθημα αδικίας που ένιωθαν οι Ελληνες πολίτες καθώς πλήττονταν από τα φορολογικά μέτρα, ενώ η ελίτ της χώρας έμενε στο απυρόβλητο. Προς ικανοποίηση πολλών, όμως συνεχίζει η εφημερίδα, αυτό αλλάζει καθώς η δικαιοσύνη λειτουργεί πλέον χωρίς πολιτικές πιέσεις και ξεσκεπάζει σκάνδαλα και περιπτώσεις διαφθοράς.

Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά σε δύο κυρίες της Δικαιοσύνης, την 52χρονη Ελένη Ράικου και την 36χρονη Πόπη Παπανδρέου τονίζοντας την αποφασιστικότητά τους και τη συμβολή τους στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς.

Μάλιστα στην εφημερίδα μιλάει δικαστική πηγή σε καθεστώς ανωνυμίας λέγοντας: «Η δικαιοσύνη είναι ξεχωριστή αρχή. Δεν παίρνω εντολές από τον πρωθυπουργό για ό,τι κάνω».

Τονίζεται δε ότι σε σχέση με τα εξοπλιστικά αναμένεται να ανοίξουν ακόμα δέκα μεγάλες υποθέσεις.

Κληθείσα η δικαστική πηγή (πρόκειται για γυναίκα όπως αναφέρει η εφημερίδα) να ορίσει το συνολικό ποσό που έχει πάει σε μίζες στα εξοπλιστικά στην Ελλάδα απάντησε: «Θα πάρω σύνταξη και ακόμα δεν θα έχω μάθει!».

Διαβάστε και άλλα στοιχεία που περιλαμβάνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ
protothema.gr

Read more...

Νέο αλαλούμ ΕΟΠΥΥ: Το «πλαφόν» στις συνταγές αφήνει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα


Το σύστημα «κλείνει» αυτόματα όταν υπερβούν το 80% της μέσης μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης που είχαν το περσινό έτος
Το σύστημα «κλείνει» αυτόματα όταν υπερβούν το 80% της μέσης μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης που είχαν το περσινό έτος

Μπορεί να αυξήθηκε το πλαφόν των επισκέψεων των γιατρών αλλα την ίδια ώρα διατηρήθηκε το περσινό όριο για τις συνταγές με αποτέλεσμα οι γιατροί να αδυνατούν να συνταγογραφούν

Νέα  δυσλειτουργία έχει προκληθεί στον πολύπαθο από τις κινητοποιήσεις των γιατρών και την μεταρρύθμιση που όλο αναβάλλεται ΕΟΠΥΥ.

Μετά το πλαφόν των μηνιαίων επισκέψεων στους ιδιώτες γιατρούς, προσκόμματα στην περίθαλψη δημιουργεί ο περιορισμός και στις ιατρικές συνταγές που μπορεί να «γράψει» κάθε συμβεβλημένος γιατρός.

Η διοίκηση του Οργανισμού έχει καθορίσει ανώτατο αριθμό εξέτασης 400 ασφαλισμένων από κάθε συμβεβλημένο γιατρό – η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση της απεργίας των γιατρών, καθώς το πλαφόν ήταν 200 επισκέψεις.

Από τις αρχές του έτους προχώρησε και σε καθορισμό συγκεκριμένου ορίου στις συνταγές που θα μπορεί να χορηγεί κάθε ο μήνα ο γιατρός. Το πρόβλημα ήταν ότι

Με σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του Οργανισμού εξηγεί ότι «το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και απορρέει από τον νόμο 4046/2012 (ΦΕΚ 28/Α/2012), ο οποίος συσχετίζει την εφαρμογή του μέτρου με την υπέρβαση της μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης.

Κατηγορίες από τον ΕΟΠΥΥ για γιατρούς με πλασματικό «κλείσιμο» του πλαφόν επισκέψεων
Ωστόσο, το πλαφόν επισκέψεων καταστρατηγείται από τους γιατρούς, οι οποίοι από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα του μήνα δηλώνουν στους ασφαλισμένους ότι δεν έχουν άλλα ραντεβού για ΕΟΠΥΥ και τούς ζητούν αμοιβή. Μάλιστα, όπως είχε γράψει το protothema.gr με αφορμή τη σωρεία καταγγελιών από ασφαλισμένους, η διοίκηση του Οργανισμού εξετάζει την ανάληψη της διαχείρισης των ραντεβού των συμβεβλημένων ιατρών.

Με ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «είναι αδύνατον τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου να έχει καλυφθεί ο αριθμός των επισκέψεων» και διαπιστώνει ότι «κάποιοι ιατροί προφανώς κάνουν 'επιλογή' ασθενών σε βάρος της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων».

Το πλαφόν των συνταγών όμως οδηγεί σε αδιέξοδο, με πρώτα «θύματα» τους ασφαλισμένους. Παρόλο που κάθε γιατρός έχει πλέον δικαίωμα να βλέπει διπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε σχέση με το 2013,  η διοίκηση ζητεί από τους γιατρούς να τηρούν το όριο των συνταγών που ίσχυε το περασμένο έτος. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν οι γιατροί αφού το σύστημα «κλείνει» αυτόματα όταν υπερβούν το 80% της μέσης μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης που είχαν το περσινό έτος.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που προκαλεί η εφαρμογή του μέτρου, ο Οργανισμός έθεσε σε λειτουργία για τους γιατρούς τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου plafoniatroi@eopyy.gov.gr  όπου μπορούν να απευθύνονται οι ιατροί που αντιμετωπίζουν προβλήματα.«br>
Αντιδρούν οι γιατροί
Την αντίδραση τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ. «Είμαστε υπέρ του ελέγχου αλλά η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απολύτως λανθασμένη και άδικη» αναφέρουν και επισημαίνουν προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι στην καθημερινότητά τους.
« Ήδη πολλοί ιατροί ενώ δεν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν επισκέψεων, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, καθώς έχουν συμπληρώσει την επιτρεπόμενη δαπάνη συνταγογράφησης» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι έχουν αγνοηθεί βασικές παράμετροι όπως ότι κάθε έτος δεν έχει την ίδια νοσηρότητα πχ λοιμώξεις αναπνευστικού, ότι κάθε γιατρός δεν έχει τον ίδιο αριθμό ασθενών κάθε έτος.

Για το θέμα του πλαφόν των συνταγών, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία.
protothema.gr

Read more...

Αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Επτά συλλήψεις για εμπορία βρεφών - Σε εξέλιξη η έρευνα


Επτά συλλήψεις για εμπορία βρεφών - Σε εξέλιξη η έρευνα

Σε Μαγνησία, Αλίαρτο, Φάρσαλα - Στους συλληφθέντες πέντε Βούλγαροι και δύο Έλληνες, ο ένας δικηγόρος

Σε εξέλιξη βρίσκεται -από το πρωί της Παρασκευής- μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία, τον Αλίαρτο και τα Φάρσαλα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πέντε Βούλγαρους και δύο Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι δικηγόρος. Μάλιστα, οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στο Βόλο, στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού δικηγόρου, τη στιγμή που ένας άντρας από το Πήλιο βρισκόταν εκεί και διαπραγματευόταν ένα βρέφος έναντι 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία που ήθελε ένα βρέφος 10 μόλις ημερών να έχει πέσει στα χέρια κυκλώματος εμπορίας. Οι πληροφορίες αυτές "φωτογράφιζαν" το δικηγόρο καθώς κι έναν άνδρα, ο οποίος είχε αποταχθεί από το Λιμενικό Σώμα από το 1981.

Οι Βούλγαροι που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι από τον καταυλισμό των Ρομά στον Αλμυρό Μαγνησίας, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση της μικρής Μαρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γραφείο του δικηγόρου βρέθηκαν ακόμη τέσσερις φάκελοι με αγοραπωλησίες βρεφών.

Αστυνομικές δυνάμεις "θερίζουν" την περιοχή και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.
protothema.gr

Read more...

Διευρύνεται η οικογένεια Παπανδρέου

20140117-085744.jpg
Παραδοσιακός πεθερός αποδεικνύεται ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου που φθάνει το Σάββατο στην Κρήτη για να αρραβωνιάσει το γιο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, όλες οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστεί σε πολύ στενό κύκλο, ενώ ο αρραβώνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο. Ο γιος Παπανδρέου μαζί με τη μέλλουσα σύζυγο του έχουν φροντίσει τα διαδικαστικά και θέλουν ο αρραβώνας τους να είναι ήρεμος, ρομαντικός και σε πολύ κλειστό κύκλο. 
Η ταβέρνα έχει ήδη κλείσει και είναι αρκετά γνωστή στην περιοχή, σε ένα ιδανικό για αρραβώνα σημείο. Οι καλεσμένοι θα είναι λίγοι κι εκλεκτοί, ενώ τόσο το ζευγάρι, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλουν να δοθεί έκταση σε μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της οικογένειας.
Η νύφη, πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ενώ αντίθετα από τις νόρμες που θα περίμενε κανείς να ακολουθηθούν, δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό και σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται ως κομμώτρια. Ο έρωτας των δύο νέων ήταν κεραυνοβόλος, ενώ θέλουν να τον επισημοποιήσουν στην Κρήτη, που και για τους δύο έχει πολλούς και έντονους συμβολισμούς.
Πηγή φωτογραφίας Fosphotos – Χρήστος Κοσμάς
http://egiakoumis.com/

Read more...

Υπεξαίρεση 41.000 ευρώ από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων



Υπάλληλος του παραρτήματος Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας υπεξαίρεσε 41.000 ευρώ
Συνολικό ποσό 41.000 ευρώ υπεξαίρεσε υπάλληλος από το ταμείο του παραρτήματος Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (Θ.Χ.Π.) Δράμας.
Η υπεξαίρεση διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στην ταμειακή υπηρεσία του θεραπευτηρίου το τελευταίο τρίμηνο του 2013.
Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο υπάγεται το Θ.Χ.Π. Δράμας, Μαρίνα Φιλιππίδου, δήλωσε ότι έχει ήδη καλέσει σε απολογία τον υπάλληλο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.
Η κ. Φιλιππίδου επεσήμανε ακόμα πως έστειλε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία έως ότου αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παράλληλα, κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά κατά του υπαλλήλου, ενώ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ενημερώθηκε και το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Ο υπάλληλος ανέφερε στην απολογία του ότι είχε υπεξαιρέσει άλλες 12.000 ευρώ κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα η έρευνα να συνεχίζεται και πιο πίσω από τον Νοέμβριο του 2013. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος επέστρεψε το ποσό των 29.000 ευρώ, όταν έγινε αντιληπτός από την υπηρεσία, ενώ δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα που υπεξαίρεσε.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Καβάλα, είναι ο νέος κοινωνικός φορέας που προήλθε από τη συγχώνευση των πέντε κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ειδικότερα του Θ.Χ.Π. Δράμας, του Θ.Χ.Π. Ελευθερούπολης, του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Κομοτηνή και των δύο Κέντρων Προστασίας Παιδιού (Παιδόπολη) της Δράμας και της Καβάλας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

20 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ "ΞΗΛΩΣΕ" Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Απίστευτη αναστάτωση προκαλούν στην Τουρκία οι μεταθέσεις συνολικά είκοσι εισαγγελέων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που διεξήγαγαν τις έρευνες σχετικά με τις υποθέσεις διαφθοράς. Για τις...
μεταθέσεις εισαγγελέων αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών Εισαγγελέων, όπου εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος σύμφωνα με το νόμο προεδρεύει, με τους διορισμούς που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες την πλειοψηφία έχουν οι θεωρούμενοι «φιλοκυβερνητικοί» δικαστικοί. Ο εισαγγελέας Μουαμάρ Ακάς που είχε δώσει τις εντολές για το δεύτερο κύμα προσαγωγών είναι μεταξύ των 20 εισαγγελέων που μετατέθηκαν. Ήδη εδώ και μέρες είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του στην υπόθεση διαφθοράς, ενώ τώρα μετατίθεται στην εισαγγελία Ραιδεστού (Τεκίρνταγ). Στο δεύτερο κύμα, ο Ακάς είχε δώσει εντολή να προσαχθούν 41 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Γιασίν Αλ Καντί και οι συνεργάτες του και διάφοροι Τούρκοι επιχειρηματίες. Αυτές οι εντολές προσαγωγής ήρθησαν, λόγω άρνησης της Αστυνομίας να υλοποιήσει τις εντολές του εισαγγελέα. Με την απόφαση του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων μετατέθηκαν, επίσης, ο αρχιεισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης και οι τέσσερις βοηθοί του.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/20_17.html

Read more...

''ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ''...


...ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ SIEMENS...
Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, που αποκάλυψε πρώτη το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens, αναφέρεται στο ταξίδι του πρώην επικεφαλής ...
του γερμανικού ομίλου Χάινριχ φον Πίρερ στην Αθήνα και αποκαλύπτει στοιχεία από την κατάθεσή του ενώπιων των ελληνικών ανακριτικών αρχών.

Κατηγορούμενος, όχι μάρτυρας
Η κατάθεση έγινε στις 7 Ιανουαρίου και ο φον Πίρερ δεν είχε κληθεί με την ιδιότητα του μάρτυρα αλλά του κατηγορουμένου για το αδίκημα της δωροδοκίας ελλήνων κυβερνητικών και πολιτικών αξιωματούχων, καθώς επί χρόνια ήταν η ηγετική φυσιογνωμία του γερμανικού κολοσσού. Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η υπόθεση αυτή έπληξε καίρια το κύρος της Siemens. Πάνω από δύο δισ. ευρώ κόστισε στην εταιρεία η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης με τα μαύρα ταμεία σε όλες τις ηπείρους. Κατά τη διάρκεια που ο φον Πίρερ διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και μετά επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου καταπατήθηκε η μισή ποινική νομοθεσία, αλλά στον κ. Siemens, όπως αποκαλείται σκωπτικά, δεν φαίνεται να υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του.

«Δεν γνωρίζω»
Τι το νεότερο κόμισε στην ελληνική Εισαγγελία η ανάκριση του Χάινριχ γον Πίερερ; Οι συντάκτες του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας παραθέτουν στοιχεία από το ανακριτικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με τα οποία ο φον Πίρερ δεν γνώριζε για «μυστικές χορηγίες» σε υπουργούς και βουλευτές, ούτε είχε γνώση για «επωφελείς παροχές» σε κόμματα μέσω λογαριασμών στην Αυστρία και στην Ελβετία. Το συνολικό ποσό που κατέβαλε η Siemens ανέρχεται σε 100 εκατομ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, αλλά ο πρώην μάνατζερ της εταιρείας δεν γνώριζε τίποτα, όπως κατέθεσε στην ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα. «Είχα υπό τον έλεγχό μου 500.000 εργαζόμενους και καθημερινές εισπράξεις ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για τις επιμέρους πληρωμές δεν θα μπορούσε να είχε γνώση η κεντρική διοίκηση, αυτές ανήκουν στο αρμόδιο τμήμα του λογιστηρίου», φέρεται να είπε ο φον Πίρερ σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δεν έχει να φοβηθεί την ελληνική δικαιοσύνη
Σε σχετική ερώτηση της ανακρίτριας ο γερμανός πρώην μάνατζερ είπε ότι δεν γνωρίζει το όνομα του Τάσου Μαντέλη, ο οποίος όταν ήταν υπουργός Συγκοινωνιών φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 200.000 ευρώ και τώρα λογοδοτεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. «Το ακούω για πρώτη φορά», είπε. Ούτε γνώριζε ονόματα άλλων Ελλήνων που πήραν χρήματα από τη Siemens, αλλά ούτε είχε σχέση με τη μεγάλη συμφωνία ψηφιοποίησης του ΟΤΕ. Μετά την κατάθεση ο φον Πίρερ αναχώρησε από την Αθήνα, όπως είχαν κάνει και πρώην συνάδελφοί του από το εποπτικό συμβούλιο και πρώην μάνατζερ, που είχαν κληθεί να καταθέσουν στην Αθήνα. Και όπως καταλήγουν οι αρθρογράφοι της εφημερίδας, ο φον Πίρερ δεν έχει πολλά να φοβηθεί, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δεν διαθέτει κάτι χειροπιαστό σε βάρος του, ενώ στη Γερμανία έχει πέσει στα μαλακά με τη καταβολή προστίμου ύψους 250.000 ευρώ και 5 εκατομ. ευρώ στην εταιρεία για ηθική βλάβη.

Πηγή: Deutsche Welle
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9400.html

Read more...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Τ.Τ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ...


...ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...
Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα, σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ...
που αφορούν σε εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσε ο επιχειρηματίας Λουκάς Έλληνας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι:

- Δεν υφίσταται ουδεμία εμπλοκή του εν λόγω επιχειρηματία με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ως άλλωστε, έχει ήδη δημοσίως γνωστοποιηθεί από τις αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης εισαγγελείς.

- Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι η ανυπαρξία εμπλοκής του κ. Έλληνα στην εν λόγω υπόθεση προκύπτει και από το πόρισμα της αρμόδιας Εισαγγελέως κας Πόπης Παπανδρέου, το περιεχόμενο του οποίου έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας στο σύνολό του.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2042.html

Read more...

ΒΡΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ Τ.Τ.!!!


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ
Τουλάχιστον δέκα γνωστούς δημοσιογράφους που είχαν λάβει δάνεια από το Τ.Τ. την περίοδο του Α. Φιλιππίδη αλλά και επί Κ. Παπαδόπουλου έχει εντοπίσει, σύμφωνα με απόλυτα...
διασταυρωμένες πληροφορίες η δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πληροφορία έχει κυκλοφορήσει σήμερα σε δικαστικούς κύκλους οι οποίοι την επιβεβαιώνουν εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατόν τα ονόματα να μείνουν κρυφά αφού πρόκειται για παράνομες περιπτώσεις. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποια ονόματα θα βγουν...http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3954.html

Read more...

Αρνείται τις κατηγορίες, ο Εμμανουήλ ...



Ολες τις κατηγορίες που του αποδίδονται αρνείται ο Σ. Εμμανουήλ, κατά την απολογία του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υποστηρίζει ότι τα 17 εκ. από την εταιρεία Inveco, συμφερόντων του ιδίου, είναι ...
η νόμιμη αμοιβή του για το μάνατζμεντ των Ελληνικών Ναυπηγείων και για την περίοδο μίας 4ετίας.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έφερε τα χρήματα στην Ελλάδα με βάση τον νόμο Αλογοσκούφη και πλήρωσε τους νόμιμους φόρους. Όπως υποστηρίζει, δεν μπορούσε εκ της θέσεως του να επηρεάσει την υπογραφή της σύμβασης, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θα έπρεπε να βγει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς εδώ και δύο χρόνια, είναι γνωστό το όνομά του σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση γύρισε από το εξωτερικό στην Ελλάδα...

Read more...

"Μαχαίρι" στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ...


...θα φέρει η μείωση των εισφορών...

Tέλος στο οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι πιθανό να βάλει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των...
εργοδοτών, που σχεδιαζει η κυβέρνηση.

Όπως γράφουν "Τα Νέα" της Παρασκευής, πρόκειται για επίδομα που αντιστοιχεί σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους εχουν ένα παιδί, σε 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, σε 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση, είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προβλέπεται από το μνημόνιο και μάλιστα η κυβέρνηση εχει καθυστερήσει. Ύστερα όμως και από την πίεση του ΔΝΤ, πλέον το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να την εφαρμόσει.

Θέλοντας να αποφύγει, ωστόσο, τη μείωση των εισφορών που προορίζονται για τις συντάξεις, σχεδιαζει να μειώσει τις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα, στράτευση και ΛΑΕΚ (επαγγελματική κατάρτιση).

«Δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι λογικό αν καταργηθούν οι εισφορές να καταργηθούν και οι παροχές» σημείωνε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν θα καταργηθούν τα επιδόματα τέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ...

Read more...

Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο το 2014...


Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να...
καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο.

Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από τη συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευτεί με την τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους" ενδέχεται να ξεπεραστεί το εμπόδιο των τριμηνιαίων στόχων που έχουν τεθεί στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις εάν τελικών επιτευχθεί ο τελικός στόχος των 15.000 απολύσεων που έχει τεθεί για τη διετία 2013-14. Για το 2013 η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις 3.635 απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έναντι του στόχου των 4.000 υποχρεωτικών απομακρύνσεων, αναμένοντας να «σφραγιστεί» η επίτευξη του στόχου με την επισήμανση ότι το 2014 θα ολοκληρωθούν οι 15.000 απομακρύνσεις για τη διετία 2013-14 που αποτελούν μνημονιακή δέσμευση.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει για το 2014 ότι θα απομακρυνθούν 6.000 υπάλληλοι από τους 25.000 που έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και 5.400 εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα προέλθουν από διάφορες κατηγορίες.
Δείτε αναλυτικά από που θα προέλθουν οι 11.400 απολύσεις εδώ...

Read more...

Ε όχι και "yes men" της Τρόικας ο Χατζηδάκης...


Στην αντεπίθεση πέρασε χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που ελέω εκλογών (έστω και ευρωεκλογών) επεδίωξε να...
αποσείσει τον χαρακτηρισμό του «ενδοτικού» στις απαιτήσεις της Τρόικας.


Βέβαια, η …επανάσταση του Χατζηδάκη σταμάτησε στις «υπερβολές της τρόικας» και την ίδια στιγμή άρχισε η …υποταγή στον ΟΟΣΑ. Έτσι εξηγείται η επιμονή του να προχωρήσει, έχοντας μάλιστα το πείσει και τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, στην εφαρμογή του tool kit του ΟΟΣΑ, για το άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων.

Με σημαία (κατ’ άλλους, πρόσχημα) την «υπεράσπιση του καταναλωτή», ο Κ. Χατζηδάκης ετοιμάζεται να προωθήσει σειρά αλλαγών ακόμη και για το ψωμί ή τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος. Και, φυσικά, αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις.

Όχι μόνον από τους άμεσα θιγόμενους, π.χ. γαλακτοπαραγωγούς, αλλά και από πληθώρα βουλευτών, ειδικά της περιφέρειας. Είναι ενδεικτικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιμένει σε όλους του τόνους ότι ενδεχόμενη επέκταση του χρόνου διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα είναι καταστροφική για την ελληνική παραγωγή. Ωστόσο ο Χατζηδάκης επιμένει. «Δεν μπορούμε να είμαστε ένα πολιτικό σύστημα που θα είναι «ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στο αλεύρι..» ανέφερε χθες και προσέθεσε: «δεν μπορεί να είμαστε ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο για λόγους ανάγκης φυσικά, κόβει μισθούς και συντάξεις και την ίδια στιγμή έχει πρόβλημα με το ζύγισμα του ψωμιού ή με τη διάρκεια του γάλακτος»...
matrix24.gr

Read more...

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μηνύει τις ανακρίτριες...




Kαι τον εισαγγελέα, που ερευνούν τη δράση της Χρ. Αυγής...

Μήνυση σε βάρος των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, Ιωάννας Κλάπα, Μαρίας Δημητροπούλου και του αρμόδιου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.


Η μήνυση αφορά το ...
αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με τον μηνυτή τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκαν για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, φέρουν χειρόγραφη ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, ενώ οι τρεις βουλευτές απολογήθηκαν 11 και 12 του μήνα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι προφυλακίσεις ήταν προαποφασισμένες. Πληροφορίες από το Εφετείο αναφέρουν ότι η προφανής παραδρομή στην ημερομηνία των ενταλμάτων, οφείλεται στην κόπωση των δικαστικών λειτουργών...
ΑΠΕ

Read more...

Τον "καίει" ο Αβατάγγελος...



Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι η απολογία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου ο οποίος φέρεται να τον κατονομάζει ως...
ιδιοκτήτη της εταιρείας Inveco που εμπλέκεται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος.«Γνωρίζω, από ό,τι μου είπε ο Χάουν, ότι η εταιρεία ανήκε στον Σωτήρη Εμμανουήλ» φέρεται να υποστήριξε ο επιχειρηματίας και εξήγησε ότι δεν υπήρξε κάποια υπηρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας που να δικαιολογεί την αμοιβή συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ που της καταβλήθηκε.

Παράλληλα το Σάββατο αναμένεται να περάσει το κατώφλι και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και κρατείται στη ΓΑΔΑ μετά την σύλληψη του.


πηγη  real.gr

Read more...

Κεγκέρογλου: Έτσι θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ...



 

 BINTEO...
«Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές με το σχήμα του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος», είπε νωρίτερα στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR) ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Kαι...
πρόσθεσε, επίσης, πως «σήμερα, υπάρχει ανάγκη στη χώρα μας και βεβαίως σε σχέση με την παράταξη να υπάρξει μία ανασύνθεση πάντα κάτω από την "ομπρέλα" του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος».

Δείτε το βίντεο :

Read more...

Σύλληψη ειδικού φρουρού για διακίνηση ναρκωτικών...



Ένας ειδικός φρουρός μαζί με άλλα πέντε άτομα συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ...
τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ο 24χρονος ειδικός φρουρός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες, κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και χρηματικό ποσό.

Εκτός του 24χρονου ειδικού φρουρού, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι και άλλα τρία άτομα ηλικίας ηλικίας 21, 22 και 33 ετών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις γερμανικές αποζημιώσεις»...





«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις...
προσπάθειες, ενώ μόλις έχει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ενημερώσει τη Βουλή.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ελληνική προεδρία για να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο, κατηγορώντας την ότι έχει αργήσει να αντιδράσει, δεν έχει διαπραγματευτική γραμμή και πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Απαντώντας, ο κ. Κούρκουλας αντέτεινε ότι καθόλου η κυβέρνηση δεν πετάει την μπάλα στην εξέδρα, και ότι περιμένει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να καθορίσει η Ελλάδα την στρατηγική της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα, κάθε φορά και με κάθε ευκαιρία, θέτει το θέμα πολιτικά, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος το συζήτησε πρόσφατα, τόσο με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γκίντο Βεστερβέλε, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την επίσκεψη τους στη χώρα μας.

«Η εκκρεμότητα αυτή δεν πρέπει να γίνεται σενάριο συνομωσιολογίας για να μην γίνει λαβή πολιτικής καφενείου. Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν σχετίζεται ούτε με την κρίση, ούτε με το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας» κατέληξε ο κ. Κούρκουλας, τονίζοντας την ανάγκη όλα τα κόμματα να μην υποδαυλίζουν την υπόθεση αυτή με ανεύθυνη πολιτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στον οποίο δεν επετράπη από το προεδρείο της Βουλής να πάρει το λόγο επί προσωπικού, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήθελε να παρέμβει ώστε να εξηγήσει για ποιο λόγο η Γερμανία έχει εκπληρώσει τα αναγκαστικά δάνεια με Γιουγκοσλαβία και Πολωνία, ενώ αρνείται το ελληνικό.

«Η Γερμανία έχει εκπληρώσει όλες τις επανορθώσεις που καθόρισε η Επιτροπή του Παρισιού και αρνείται να δώσει στην Ελλάδα αυτά που υποχρεούται. Και μπορεί οι ελληνικές κυβερνήσεις να λέτε ότι δεν παραιτούνται αλλά το ερώτημα είναι τι κάνουν» συμπλήρωσε ο κ. Γλέζος.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ελεύθερος ο Μαντούβαλος...


 

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πέτρος Μαντούβαλος μετά την απολογία του στον αναπληρωτή εφέτη ανακριτή για το παραδικαστικό κύκλωμα.
Νωρίτερα προσερχόμενος στον ανακριτικό γραφείο έκανε λόγο για...
σκευωρία και έγκλημα σε βάρος του.
Ελεύθερος, με εγγύηση 40 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη-ανακριτή κ. Σίδερη και ο δικηγόρος Βόλου κ. Νίκος Εμμανουηλίδης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συμμορία και δωροδοκία δικαστή.
Ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με όσα του αποδίδονται, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή η υπόθεση "θα σκάσει σαν την φούσκα του χρηματιστηρίου".

Read more...

Προϋπόθεση η αναγγελία στο «ΕΡΓΑΝΗ» Απογραφή στο ΙΚΑ και εργαζομένων χωρίς αριθμό μητρώου ασφαλισμένου


Απογραφή στο ΙΚΑ και εργαζομένων χωρίς αριθμό μητρώου ασφαλισμένου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Την δυνατότητα της απογραφής εργαζομένων που δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου από τους εργοδότες τους δίνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι τηρούνται οι διατυπώσεις αναγγελίας των στοιχείων απασχόλησής τους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των εργοδοτών να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να ασφαλίσουν και όσους εργαζόμενούς τους δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ), διότι δεν έχουν απογραφεί στο Μητρώο Ασφαλισμένων, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέχει πλέον τη δυνατότητα στους ίδιους τους εργοδότες να προβούν στην απογραφή των προσώπων που απασχόλησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους ή καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους.
Προϋπόθεση για τα ανωτέρω αποτελεί η υποβολή στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας των εντύπων με τα στοιχεία που αφορούν την έναρξη και λήξη της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων εργαζομένων.
Στα πλαίσια της διαδικασίας αυτής ο εργοδότης θα πρέπει να προσέρχεται στην υπηρεσία Μητρώου οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, καταθέτοντας το έντυπο «Αίτηση Απογραφής Άμεσα Ασφαλισμένου από Εργοδότη» (συνημμένο υπόδειγμα) συμπληρωμένο με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες για τους έλληνες πολίτες και λατινικούς για τους αλλοδαπούς, το οποίο επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης συνοδευόμενο από αντίγραφο του εντύπου «Αναγγελία Πρόσληψης» (Ε3), που υποβλήθηκε για τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», αλλά και από αντίγραφο του εντύπου «Αναγγελία Οικειοθελούς Αποχώρησης Μισθωτού» (Ε5) ή «Καταγγελία σύμβασης εργασίας» (Ε6), που ακολούθως υποβλήθηκε για τον ίδιο εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με αφορμή ερώτηση για «σκανδαλώδη δάνεια» Κόντρα Τσίπρα-Στουρνάρα στη Βουλή για τράπεζες και διοίκηση της ΤτΕ


Κόντρα Τσίπρα-Στουρνάρα στη Βουλή για τράπεζες και διοίκηση της ΤτΕ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη συνάντησή τους  

Αθήνα
Η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών μετά τις φήμες για αλλάγες σε ότι αφορά τις μετοχές που κατέχει το ΤΧΣ, ο έλεγχος δανείων που έχουν εγκρίνει οι τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις για το ΤΤ, αλλά και οι φήμες για τοποθέτηση του Στουρνάρα στην ΤτΕ βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιπαράθεσης που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ Γ.Στουρνάρα και Αλ.Τσίπρα, κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα «σκανδαλώδη τραπεζικά δάνεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας ότι οι οδηγοί στο τιμόνι τις διαπλοκής είναι τρεις (κόμματα εξουσίας, τράπεζες, επιχειρηματικοί όμιλοι) ζήτησε ο έλεγχος να μην περιοριστεί μόνο στο ΤΤ. «Η χώρα κατέρρευσε οι τραπεζίτες μένουν όρθιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ζήτησε εξηγήσεις για τις φήμες ότι επίκειται αλλαγή των όρων ανάκτησης των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση μέσω διαρροών ότι ο Γ.Στουρνάρας θα διαθεχθεί τον Γ.Προβόπουλο στην ΤτΕ επιχειρεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση κάτι που -όπως τόνισε- δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός απέκλεισε αλλαγή των όρων ανάκτησης των μετοχών των τραπεζών όπως αυτοί είχαν προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. «Η διάθεση των συμμετοχών του ΤΧΣ θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι ουδείς σκέπτεται αλλαγή των warrants.

Για τη διαδοχή του Γ.Προβόπουλου στο τιμόνι της ΤτΕ είπε ότι ειναι σενάρια με τα οποία δεν ασχολείται.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο θέμα των ελέγχων κινήσεων και αποφάσεων των τραπεζών τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδιδασία κάθαρσης άνευ προηγούμένου, ότι «ασυλία δεν θα έχει κανείς» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για μικροκομματική σκοπιμότητα προσπαθεί να ακυρώσει όλα όσα έγιναν για την ανασυγκρότηση του πιστωτικού συστήματος συνδέοντας τα με την υπόθεση του ΤΤ.

Στα πυρά δε του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους απάντησε «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Καταστροφέας της δημόσιας υγείας» Αποχωρούν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ από το διάλογο ζητώντας την αποπομπή Γεωργιάδη


Αποχωρούν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ από το διάλογο ζητώντας την αποπομπή Γεωργιάδη
Οι γιατροί κατηγορούν τον κ. Γεωργιάδη ότι καταστρέφει τη δημόσια υγεία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον διάλογο μετά τη ρήξη με την ηγεσία του υπουργείου στη συνάντηση της Πέμπτης. Χαρακτηρίζουν τον κ. Γεωργιάδη απαράδεκτο και καταστροφέα της δημόσιας υγείας, ενώ ζητούν την αποπομπή του.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των γιατρών του οργανισμού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) σε ανακοίνωσή της, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απολύτως καμία αλλαγή ως προς ουσιώδη σημεία του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε πλήρως να αποδεχθεί ακόμη και τη δηλωμένη πρόθεσή του ενώπιόν τους προ τριημέρου να αποδεχθεί πρότασή τους για ύπαρξη κάποιας εύλογης μεταβατικής περιόδου, προκειμένου να κάνουν διακοπή ελευθέρου επαγγέλματος, όσοι θα ήθελαν να ενταχθούν στο νέο  σύστημα.

Μάλιστα, η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αναφέρει πως «οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας εισέπραξαν μεταξύ άλλων και ειρωνείες του τύπου ότι μπορούμε για προτεινόμενες τροπολογίες επί του νομοσχεδίου να απευθυνθούμε στη Βουλή, διότι το υπουργείο απλώς εισηγείται, ενώ η Oλομέλεια της Βουλής αποφασίζει τελικά για τους νόμους» 

Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καταλήγοντας βάλλει κατά του κ. Γεωργιάδη, ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του:
«Επειδή από την συνάντηση προέκυψε πλήρης άρνηση του υπουργείου σε κάθε λογικό επιχείρημα, αλλά και επειδή αντιμετωπισθήκαμε με προσχήματα και ειρωνείες, αποχωρήσαμε οριστικά από τον διάλογο απαιτώντας την αποπομπή του απαράδεκτου υπουργού, καταστροφέα της δημόσιας υγείας, και καταγγέλλοντάς τον για υποκρισία και ειλημμένες αμετακίνητες αποφάσεις που μοναδικό σκοπό έχουν τον ομολογημένο δημόσια λόγο από τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, για απόλυση χιλιάδων γιατρών».    

Newsroom ΔΟΛ

Read more...