Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλος νικητής, ο Παπανδρέου Τουλάχιστον έναν ηττημένο και έναν νικητή διέκριναν στο ντιμπέιτ της Τετάρτης μεταξύ των αρχηγών στο Κίνημα Νέων.


papandreou_3
«Ηττημένη ήταν άλλη μια φορά η πολιτική», λένε, υποστηρίζοντας ότι είδαμε ξανά τη μάχη της ατάκας και του καλύτερου stand up comedian, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ωριμότητα, τομές και συγκρούσεις με το παρελθόν. Με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, όμως, να εμφανίζονται λίγο ή πολύ χωρίς πρόγραμμα και τεκμηριωμένο λόγο, τα μέλη του Κινήματος Νέων παρατηρούν ότι ο μεγάλος νικητής του ντιμπέιτ δεν βρισκόταν καν εκεί. «Ακούστηκαν οι μεταρρυθμίσεις του, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν ακούστηκε όμως το όνομά του», λένε, μιλώντας για τον ιδρυτή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου.
«Κατέπεσε η εναντίον του στρεφόμενη αθλιότητα για τα CDS που διακινούσε ο κύριος Καμμένος όχι μόνο από το δικαστήριο που τον καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση. Κατέπεσε από το στόμα των πολιτικών του αντιπάλων, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ, τον κύριο Μειμαράκη», σημειώνουν, θυμίζοντας όμως ότι δεν έκανε κάτι αντίστοιχο πέντε χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ. «Κατέρρευσαν και έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό όλοι οι αντιμνημονιακοί μύθοι που καλλιεργούσαν ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, Ν.Δ και ΑΝ.ΕΛ μαζί με την ακροδεξιά στις άνω και κάτω πλατείες. Τελείωσαν ακόμη και τα παραμύθια για χρήματα που δήθεν δεν πήραμε από τη Ρωσια ή αλλού», λένε,διαβάζοντας «ανάμεσα στις γραμμές» του ντιμπέιτ τη δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο στόχος της Ν.Δ. για το Μεϊμαράκη «Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός!»


Ένα σύνθημα, που ούτε να διανοηθεί μπορούσε προ μηνών, θα επιδιώξει να κάνει πράξη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
vaggelis
Καλή η αμεσότητα, η ευθύτητα και η ατάκα αλλά ήρθε η ώρα να δούμε και το Βαγγέλη Πρωθυπουργό.
Με αυτό το στόχο κινείται το επιτελείο της Συγγρού, στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Οι γαλάζιοι θα επιδιώξουν να ενισχύσουν την πρωθυπουργική εικόνα του αρχηγού της Ν.Δ. με προφανή στόχο να βελτιωθούν περαιτέρω τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, να καταγραφεί και η γαλάζια κυβερνητική πρόταση και, παράλληλα, να αναδειχθούν οι μεγάλοι κίνδυνοι ενός νέου κύκλου αστάθειας σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφετηρία την αποψινή ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, την αυριανή συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ και, κυρίως, με εφαλτήριο το debate της Δευτέρας, ο κ. Μεϊμαράκης θα επιδιώξει να συγκροτήσει ένα ισχυρό ηγετικό προφίλ και να καταστεί ουσιαστική επιλογή για την Πρωθυπουργία της Ελλάδας.
Στην ομιλία του, απόψε, ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει προγραμματικά.
Τόσο για τον τρόπο συγκρότησης της νέας, ευρείας αποδοχής, κυβέρνησης με την κινητοποίηση στελεχών από όλο το φάσμα και όχι μόνον από τα κομματικά μητρώα όσο και σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής. Στον τομέα της οικονομίας θα αναδείξει την ανάγκη σταθερότητας και εργώδους προσπάθειας προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και να προσελκυστούν επενδύσεις προκειμένου να μειωθεί η ανεργία και να συρρεύσουν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία. Θα επισημάνει, δε, ότι ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα σε περιδίνηση, καθώς ούτε το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι αρραγές ούτε ο ίδιος πρόθυμος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε με τους δανειστές. Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να κάνει συγκεκριμένες αναφορές στον πρωτογενή τομέα (σ.σ. υπάρχει και το ζήτημα του φορολογικού των αγροτών), στον τουρισμό και τη ναυτιλία, τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ενώ θα περιγράψει και τις πρωτοβουλίες μίας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ στο μέτωπο της ενίσχυσης των ασθενέστερων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσακαλώτος: Θα επανεξεταστεί η φορολόγηση των αγροτών...


Τσακαλώτος: Θα επανεξεταστεί η φορολόγηση των αγροτών
Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει από το 2016 η Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αύξησης του χρέους της χώρας, καθώς δεν υφίσταται ανάγκη δανείων για κάλυψη ελλειμμάτων, δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη...
διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Ποιος έχει πρόταση για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας».

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε λάθος τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα χρεώθηκε 90 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η μόνη αύξηση του χρέους αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηαλδή 10 δισσεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο στάδιο και άλλα 15 σε περίπτωση που χρειαστεί.

Τόνισε ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης προέκυψε εξαιτίας της ΝΔ, η οποία έκανε να πάντα για να υπάρχει bank run (τραπεζικός πανικός), τροφοδοτώντας τα σενάρια Grexit και απώλειας των καταθέσεων, πρακτική που όπως είπε υποβαθμίζει το επίπεδο της πολιτικής.

«Δεν μπορεί πολιτικοί που ευθύνονται γι’ αυτό το φαινόμενο να λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι που έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι αν επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι 1/1/2016, οι τραπεζικές καταθέσεις θα είναι 100% ασφαλείς και εφόσον περάσει ο σκόπελος της πρώτης αξιολόγησης και γίνει ρύθμιση του χρέους τότε, εφ' όσον δεν έγινε ήδη το Grexit, δεν θα γίνει ποτέ.

Ο κ. Τσακαλώτος, με αυτοκριτική διάθεση, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε σε κάποιες διεκδικήσεις της και ότι έγιναν λάθη τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προκάτοχό του κ. Βαρουφάκη.

Σημείωσε, δε, πως από τη στιγμή που υπήρχαν πολύ ισχυρές δυνάμεις, που επεδίωκαν την πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για παραδειγματισμό άλλων χωρών, όπως η Ισπανία, «όποιος κι αν ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από τον Γενάρη, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο διαφορετικά, γιατί θέλανε να φανεί ότι μια κυβέρνηση Αριστεράς δεν μπορεί να πετύχει».

Φορολόγηση αγροτών

Σε ερώτηση για τις δυνατότητες επανεξέτασης της φορολογίας των αγροτών παραδέχθηκε πως αναμφίβολα οι αγρότες θα έχουν ένα μεγαλύτερο βάρος και αυτό είναι ένα από τα πολύ άσχημα της συμφωνίας.

«Υπάρχει υπόσχεση από εμάς, αλλά και από όλα τα κόμματα να δούμε πώς θα το διορθώσουμε» είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε ότι η σύσταση των θεσμών ήταν να προχωρήσει η κυβέρνηση στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και σε σχέση με τους αγρότες και με το ΦΠΑ και μέχρι τον Οκτώβρη να κατατεθεί σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα.

«Μέχρι τον Οκτώβρη θα υπάρχει αυτό το σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Όχι για όλους, δεν χρειάζονται όλοι... Υπάρχουν όμως αγρότες που πρέπει να βοηθηθούν και θα υπάρχουν ελαφρύνσεις, γενικώς όχι μόνο για τους αγρότες, όσο μπορούμε να διορθώσουμε το φορολογικό σύστημα όσο μπορούμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή».

Read more...

Καμμένος: Η νέα συμφωνία δεν είναι Μνημόνιο...


Καμμένος: Η νέα συμφωνία δεν είναι Μνημόνιο«Η συμφωνία την οποία ψηφίσαμε δεν είναι Μνημόνιο. Η συμφωνία που ψηφίσαμε είναι ουσιαστικά η πρώτη έξοδος της Ελλάδας από το αγγλικό δίκαιο. Είναι η...
λύση για τη διαγραφή του χρέους», τονίζει ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην "Αυγή", μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «έναν μεγάλο ηγέτη με τον οποίο μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους για «ομερτά» και συγκυβέρνηση συγκάλυψης. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου:


Αρκετοί λένε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει αντικαταστήσει την πολιτική με την εισαγγελική λειτουργία και είναι κυνηγός σκανδάλων. Εσείς τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό, είναι έτσι;
Η ομερτά της Μεταπολίτευσης και τα δύο κόμματα της μόνιμης εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είχαν αποφασίσει ότι κυβέρνηση συνεργασίας θα σημαίνει και συγκυβέρνηση συγκάλυψης. Η Νέα Δημοκρατία συγκάλυπτε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου και το ΠΑΣΟΚ συγκάλυπτε τη Νέα Δημοκρατία του Παπασταύρου, της λίστας Λαγκάρντ και της Siemens. Αν εννοούν ότι οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης κάθε υπόθεση που αφορά τον απλό πολίτη, τότε, ναι, είμαστε το κόμμα της καταγγελίας και υποσχόμαστε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις, όπως οι 19 δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, θα φτάσουν πλέον στη Δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες.
Ένα κεντροδεξιό κόμμα, όπως το περιγράφετε, συνεργάστηκε το τελευταίο επτάμηνο με ένα αριστερό κόμμα. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της συνεργασίας;
Είναι η εθνική συμφιλίωση. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο. Σε αυτή τη συνεργασία είδαμε την έντιμη Αριστερά, η οποία διαφυλάσσει τις αρχές και τις αξίες της να συνεργάζεται με την έντιμη Κεντροδεξιά. Την Κεντροδεξιά που δεν συμμετείχε ούτε στη Siemens, ούτε στις λίστες Λαγκάρντ, ούτε στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων. Εκείνη την Κεντροδεξιά, η οποία αποτελείται από λαϊκούς πολίτες που πιστεύουν σε αρχές και σε αξίες. Που πιστεύουν στην εθνική ενότητα και στην εθνική συμφιλίωση. Που πιστεύουν στο όραμα ότι όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε λόγω της προσχώρησης της Ν.Δ. στη μνημονιακή λογική. Δεν ανησυχείτε ότι τώρα που ψηφίσατε τη νέα δανειακή σύμβαση ο κόσμος πιθανόν να σας εγκαταλείψει;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλοί πολίτες είναι προβληματισμένοι. Αλλά η συμφωνία την οποία ψηφίσαμε δεν είναι Μνημόνιο. Η συμφωνία που ψηφίσαμε είναι ουσιαστικά η πρώτη έξοδος της Ελλάδας από το αγγλικό δίκαιο. Είναι η λύση για τη διαγραφή του χρέους, όπως είχαμε υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες. Είναι η κοινωνική δικαιοσύνη με την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων. Είναι ουσιαστικά ένα τριετές πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην έξοδο από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και των Μνημονίων.
Πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρ' ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ηρωοποιηθεί με την έξοδό μας, γιατί θεωρήσαμε ότι ένας έντιμος νέος πολιτικός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε σε νέα πολιτική, η οποία είναι απεξαρτημένη από τα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, από τις συμφωνίες του παρελθόντος και από τους πολιτικούς δεινόσαυρους της οικογενειοκρατίας.
Όταν μπήκα στην κυβέρνηση, στο υπουργικό συμβούλιο, είπα του Αλέξη Τσίπρα ότι εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αποχωρήσουμε. Αποδείξαμε ότι στηρίξαμε με ομοψυχία, στο σύνολο μας η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτήν την κυβέρνηση, και το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον.
Το διάστημα που ήσασταν υπουργός Εθνικής Άμυνας στείλατε στον εισαγγελέα δεκάδες υποθέσεις. Υπάρχει εικόνα σχετικά με τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό κράτος από τη διαφθορά στον χώρο των εξοπλισμών;
Βάσει του γερμανικού δικαίου, μια σύμβαση η οποία υποκρύπτει δωροδοκία είναι ως μηδέποτε κατατεθείσα. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, τι συμβαίνει με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που δεν έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το 85% των συμβάσεων που δεν έχουν εγγυητικές επιστολές. Η ζημιά που προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο οι συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή μπήκαμε πλέον στην εποχή της αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου και της αποζημίωσης του ελληνικού λαού από τα σκάνδαλα τα οποία διενεργήθηκαν, ιδίως στον τομέα των εξοπλισμών.
Πολλοί λένε ότι οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου όχι μόνο δεν θα δώσουν αυτοδυναμία, αλλά πιθανόν να μην αρκεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πώς αντιμετωπίζετε πιθανή διεύρυνση ενός τέτοιου σχήματος;
Εάν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις την k1 περίοδο του δημοψηφίσματος, όπου το «Πρώτο Θέμα», τα «Παραπολιτικά» και άλλες εφημερίδες έβγαζαν μπροστά το «Ναι», αντιλαμβανόμαστε ότι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μεγάλη, όπως και το ποσοστό της εισόδου των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Βουλή θα είναι τέτοιο που θα επιτρέπει τη συγκρότηση κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός έχει να αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων ή να προχωρήσει στο μέλλον που φέρνει την ελπίδα και την έξοδο από την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και των Μνημονίων, από την πολιτική της δυστυχίας, την πολιτική της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.
Πώς εμπνευστήκατε τον μικρό Αλέξη που χρησιμοποιήσατε στις προηγούμενες, αλλά και σε αυτές τις εκλογές;
Ο Αλέξης δεν είναι μικρός. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μεγάλος ηγέτης με τον οποίο μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τον ελληνικό λαό. Μην ξεχνάμε ότι ο έλεγχος της χώρας από ξένους στηρίχθηκε πάντα στη διχόνοια. Εμείς καταφέραμε να φέρουμε την εθνική συμφιλίωση. Καταφέραμε ένας αριστερός να μπορεί να είναι συναγωνιστής, σύντροφος και συνάδελφος με έναν κεντροδεξιό. Γιατί, πάνω απ' όλα, υπάρχει ένας κοινός σκοπός, η υπηρέτηση της πατρίδας μας.
Στους επτά μήνες που ήσασταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ποιο θεωρείτε ότι ήταν το βασικότερο επίτευγμα και ποιο το βασικότερο, ίσως, πρόβλημα;
Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η κατάργηση του ρουσφετιού, η αντιμετώπιση όλων των παιδιών των Ελλήνων με τον ίδιο τρόπο και το μεγαλύτερο σφάλμα, αν θέλετε, ήταν η ταμιακή αδυναμία που είχαμε να εκτελέσουμε τη συμφωνία και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποδοθούν τα χρήματα προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας, τα οποία, όμως, εμείς εξασφαλίσαμε και έχουμε στείλει ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να ικανοποιηθούν, αποδίδοντας το δίκαιο.

Read more...

Κουτσούμπας: Οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος...


Επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της συνέντευξης Tύπου, στη ΔΕΘ.
Κατηγόρησε αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξαπατά» τον λαό και...
αφετέρου τα υπόλοιπα κόμματα γιατί ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι «πρόκληση» να λέει ότι ως κυβερνώσα Αριστερά εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό για 30.000 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Είναι «πρόκληση» να ανακοινώνει 8μηνες συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προσέθεσε. 

Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα άλλα κόμματα είπε ότι δεν είναι νέες οι ιδέες που παρουσίασαν στη ΔΕΘ για την ανάπτυξη και παρατήρησε: «Ψάξτε παλιές ομιλίες του Κώστα Σημίτη ή του Κώστα Καραμανλή για να δείτε πόσο νέες είναι οι ιδέες που σερβίρονται σήμερα».

Όπως είπε «μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή της πορείας του τόπου και οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος».

Read more...

Τσίπρας στην Κομοτηνή: Μας έχει ζαλίσει ο Μεϊμαράκης...


Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την προεκλογική ομιλία του στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Μεϊμαράκης μας έχει ζαλίσει με τις...
παλινωδίες του», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις προτάσεις της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία.

«Απαντώ από την Κομοτηνή στον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος τη μια λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα και την άλλη λέει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, ότι μας έχει ζαλίσει με τις παλινωδίες του, ότι θα κερδίσουμε με τέτοιο σκορ έτσι ώστε στην επόμενη Βουλή να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Η πραγματική εθνική συναίνεση είναι με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και όχι με αυτές που κατέστρεψαν τον τόπο. Εμείς θέλουμε την εθνική ενότητα αλλά με τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους, τους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν μια πνοή δημιουργικότητας σε αυτόν τον τόπο και όχι με αυτούς που κατέστρεψαν τον τόπο» ανέφερε.

«Αυτοί λένε ό,τι θέλουν να ακούν οι δανειστές, εμείς λέμε και διεκδικούμε ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την πόλωση με τη ΝΔ.

«Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε για το αύριο του κόμματος του.

«Τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα θεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης σταθερότητας και προκοπής την πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην μέγγενη ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής που έτρωγε τα σωθικά μας. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε και τις μάχες μέσα για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα», κατέληξε...

Read more...

Άνοιξε η πρόσβαση της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς...


ATM ΑΤΜΠλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο...
σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών, εξασφαλίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, με την σχετική απόφαση του Τρ.Αλεξιάδη για την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών,η οποία δημοσιεύθηκε την  Παρασκευή, στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 1957/11.9.2015) δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (όπως θεσπίστηκε με το Ν.4170/2013 και συμπληρώθηκε με το Ν.4211/2013).

Με την εν λόγω απόφαση, αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.

«Η υπογραφή αυτής της υπουργικής απόφασης, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, μειώνοντας τόσο τον χρόνο διενέργειας των ελέγχων όσο και το διοικητικό κόστος αυτών» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει πως «η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που έχει προταχθεί ως εθνικός στόχος από την Ελληνική Πολιτεία».

Read more...

Εκατόμβη νεκρών στη Μέκκα...



Στους 107 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών όταν ένας γερανός κατέρρευσε χθες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα, ανέφερε η αρχή πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ...
τουλάχιστον 238 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

"Όι τραυματίες αλλά και τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν θύματα στην τοποθεσία", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ικχμπαρίγια ο στρατηγός Σουλεϊμάν αλ Αμρ, επικεφαλής της αρχής πολιτικής προστασίας.

Ο δυνατός άνεμος και η βροχή ξερίζωσαν δέντρα και ταρακούνησαν γερανούς στην περιοχή, πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

Read more...

FT: Η Γερμανία ζητούσε "κούρεμα" στις ελληνικές καταθέσεις...


FT: Η Γερμανία ζητούσε κούρεμα στις ελληνικές καταθέσειςΕνστάσεις στο σχέδιο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Ευρωζώνη, διατυπώνει η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που...
επικαλείται έγγραφο (non paper) της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Το έγγραφο αυτό, που θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο, αναφέρει ότι πριν υλοποιηθεί η πρόταση του Γιούνκερ, θα πρέπει να προταχθούν κανόνες για την τραπεζική ένωση της Ευρώπης (για την επιβολή πειθαρχίας στις τράπεζες).

Με άλλα λόγια, σημειώνει το δημοσίευμα, η Γερμανία θέλει να τελειώσει πραγματικά η εποχή των διασώσεων, ή τουλάχιστον όσο είναι δυνατόν αυτό, πριν συμφωνήσει στην ανάληψη αμοιβαίας ευθύνης για την αντιμετώπιση κρίσεων. Αυτό ισχύει τόσο για τις τράπεζες όσο και τα κράτη.
Η Γερμανία, σύμφωνα με το έγγραφο, θέλει να υπάρξουν περαιτέρω βήματα που θα διασφαλίζουν ότι ιδιώτες πιστωτές ή υπερχρεωμένες χώρες θα υφίστανται ζημιές και ότι δεν θα διοχετεύονται απλώς χρήματα από τα ταμεία διάσωσης προς τις τράπεζες. Το Βερολίνο θέλει να διασφαλίσει ότι οι κάτοχοι ομολόγων υψηλής διαβάθμισης προβληματικών τραπεζών θα μπορούν πράγματι να υφίστανται απώλειες, χωρίς να προκαλούνται δικαστικές διαμάχες. Και θέλει, επίσης, να έχουν οι τράπεζες σημαντικά χαρτοφυλάκια τίτλων που θα μπορούν να «κουρευτούν», ώστε να αντιμετωπίσουν και τις πιο μεγάλες κρίσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό απλώς σημαίνει την πλήρη εφαρμογή υφιστάμενων οδηγιών της ΕΕ και τη διασφάλιση ότι αυτοί οι νόμοι θα μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις συζητήσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, η Γερμανία ζήτησε να υπάρξει «κούρεμα» στους μεγάλους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών, ώστε να επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ύψους 25 δις. ευρώ. Την πρόταση αυτή απέρριψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο «κούρεμα» των καταθετών θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη και θα προκαλούσε μία αλυσιδωτή χρηματοπιστωτική αντίδραση.

Read more...

Μια μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...


Σε νεα δημοσκόπηση...
Με 24,9% έναντι 23,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το...
tvxs.gr. Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με τρεις μονάδες (33,5%) της ΝΔ (30,5%).


Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,9% και η ΝΔ 23,7%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,7%, ΠΑΣΟΚ με 4,3%, ΚΚΕ με 3,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,7%, το Ποτάμι με 3,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με κατανομή των αναποφάσιστων με βάση τη δήλωσή τους και αναγωγή επί των έγκυρων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5%, η ΝΔ 30,5%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το Ποτάμι 5,5%, η Ένωση Κεντρώων 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5% και η Λαϊκή Ενότητα 3%. 
Οι συσπειρώσεις - μετακινήσεις

Η κατανομή των αναποφάσιστων


Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 42%. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 33%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 23%. 


Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση, ΕΔΩ

πηγη tvxs.gr

Read more...

Κλαυσίγελως στον Πειραιά...


Image
15 φωτογραφίες απ' τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής...
 Reunion των υπόδικων βουλευτών στην ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου...

Προεκλογική ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, στις 11 Σεπτεμβρίου, 2015  
 Φωτογραφίες: Nikos Libertas/SOOC 
Κλαυσίγελως στον Πειραιά - 15 φωτογραφίες απ' τη συγκέντρωση της Χρυσής ΑυγήςΚλαυσίγελως στον Πειραιά - 15 φωτογραφίες απ' τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
Δείτε περισσότερες, ΕΔΩ

πηγη lifo.gr

Read more...