Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ"!


Πόσες φορές θα πρέπει να κράξουμε τους παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης για να καταλάβουν ότι με γελοιότητες τύπου "η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί και τα έχει πάει πολύ καλά(!)" ο κόσμος τους μουτζώνει και με τα δυο χέρια; Αυτό ακριβώς είπε η κυρία στο πλάνο που βλέπεται. Ο Γιάννης Τρουπής προς... τιμήν του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετέφερε το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση. Η παρουσιάστρια είχε πάρει γραμμή από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ. Παναγόπουλο ο οποίος το πρωί έδινε εντολές από το κινητό του τηλέφωνο. Ήθελε να προστατεύσει τον Καραμανλή. Μαζί και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κρατικοδίαιτη προπαγανάδα με φτηνά επιχειρήματα από διορισμένες παπαγαλίνες του συστήματος Καραμανλή.
fimotro


Read more...

2007-2009, γιατί...‏



Aπό το http://skepo.blogspot.com
.




Read more...

Προς τον υπουργό Εσωτερικών‏...



Aπό τον Γιώργο Κρόγια
http://krogias.blogspot.com/
.
Πυραγός Νίκος Χανιάς, δηλώνει στα "ΝΕA" ότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαρκογιαννάκης έχει ευθύνες για τη μη έγκαιρη ενοικίαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, αφού "προφανώς θα βλέπει το δελτίο καιρού της ... Πετρούλας"!
Υ.Γ. Για το ποιός είναι ο Νίκος Χανιάς δείτε εδώ και εδώ και ακούστε εδώ.
Επίσης, διαβάστε το παρακάτω ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:

Αθήνα, 26.3.2009
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ (link)
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα έργα και οι ημέρες της ηγεσίας του Σώματος και ιδιαίτερα του Αρχηγού κ. Κοντοκώστα, δείχνουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τους υπεύθυνους της διάλυσης του Σώματος, της αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στον ρόλο και την αποστολή του και δυστυχώς επιβεβαιώνουν, όσα περί ευθυνών είχαμε υποστηρίξει στο παρελθόν, σχετικά με την τραγωδία των πυρκαγιών των τελευταίων ετών στη χώρα μας. Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ένα ακόμη τμήμα του κράτους που η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει ως κομματικό φέουδο.
Οι κρίσεις, οι μεταθέσεις, οι αναθέσεις καθηκόντων των τελευταίων μηνών μόνο με τις λέξεις αναξιοκρατία και διάλυση μπορούν να χαρακτηρισθούν. Κομματικά βολέματα, καρατομήσεις ικανών αλλά μη ημετέρων, διώξεις συνδικαλιστών, φατριασμός, εκδικητικές επιβολές ποινών σε μη αρεστούς είναι το κλίμα που διαλύει το Σώμα. Αξιωματικοί με τίτλους σπουδών, πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά διπλώματα, με συγγραφικό έργο στο επαγγελματικό τους αντικείμενο, παρελήφθησαν ή αποπέμφθησαν στις τελευταίες κρίσεις χάριν υπολειπομένων μεν σε ουσιαστικά προσόντα συναδέλφων τους αλλά υπερεχόντων σε κομματικές ή φατριαστικές περγαμηνές.
Ειδικότερα:
Ο Πύραρχος Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών, πρώτος εκλεγμένος σύμβουλός της, με ιδιαίτερα ουσιαστικά προσόντα και δράση αποστρατεύθηκε ως μη κομματικά ελεγχόμενος.
Οι Πύραρχοι Διονύσης Βορίσης, Στυλιανός Ιωαννίδης, Ιωάννης Αρσενίου, Δημήτρης Γερούλης και Δημήτρης Σιάσιος, πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, ο πρώτος δε εξ αυτών με διδακτορικό στις δασικές πυρκαγιές, συγγραφέας σχετικού συγγράμματος διδασκόμενου στις Σχολές του Σώματος, παρελήφθησαν των προαγωγών χάριν «αρεστών» της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.
Με τα ίδια αναξιοκρατικά και κομματικά κριτήρια παρελήφθησαν δεκάδες ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί.
Κατά παράβαση κάθε νομιμότητας διενεργήθηκαν και οι μεταθέσεις του Σώματος. Οι διατάξεις του π.δ. 170/1996 σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγήθηκαν, τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δεν εκτελέστηκαν ανθρώπινες ανάγκες υποχώρησαν χάριν της κομματικής εμπάθειας, η εκδικητικότητα κυριάρχησε. Μερικά μόνο παραδείγματα αρκούν:
Ο Αντιπύραρχος Νικόλαος Κουβέλης μετατέθηκε το 2004 από την Π.Υ. Γαργαλιάνων στην Π.Υ. Α/Δ Αγχιάλου Μαγνησίας και παρότι το Διοικητικό Εφετείο με τελεσίδικη απόφασή του διέταξε την ανάκληση της διαταγής μεταθέσεως, μετατέθηκε με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους στην Π.Υ. Λεχαινών υποχρεούμενος να διαμένει μακριά από την πολυμελή οικογένειά του και την πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας σύζυγό του (67% αναπηρία).
Ο Πύραρχος Παπαδάκης με τόπο συμφερόντων την Αθήνα μετατέθηκε στη Φλώρινα 2004-2005, στην Τανάγρα Βοιωτίας (2005-2008), στη Χίο (2008-2009), διέτρεξε όλη την Ελλάδα, με σύζυγο με 67% αναπηρία και παιδιά φοιτητές στο Ρέθυμνο.
Ο Πύραρχος Νικόλαος Χανιάς μετατέθηκε το 2008 στη Ζάκυνθο κατά παράβαση των διατάξεων του ν. 1264/1982, ως εκλεγμένο μέλος δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου (ΠΟΕΥΠΣ).
Αξιωματικοί και απλοί πυροσβέστες διώκονται καθημερινά και τιμωρούνται εξαιτίας των ιδεολογικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών τους διαφορών με την ηγεσία του Σώματος:
Οι συνδικαλιστές Βασίλης Φερτάκης, Αχιλλέας Τζουβάρας και Νικόλαος Χανιάς τιμωρήθηκαν με κρατήσεις μισθού οι δύο πρώτοι και επίπληξη και παράλειψη προαγωγής δύο φορές ο τρίτος εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, η οποία ενοχλεί την ηγεσία και τον Αρχηγό προσωπικά.
Τα έργα και οι ημέρες όμως της ηγεσίας του Σώματος δεν εξαντλούνται μόνο στα παραπάνω.
Ο διαγωνισμός για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα (1260) Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών, εξελίχθηκε σε παρωδία και αποδείχθηκε στο τέλος «στημένος». Μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο η προκήρυξή του, ώστε να καταστεί απολύτως ελεγχόμενη η τελική επιλογή των επιτυχόντων. Υποβαθμίστηκε καθετί που μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικό κριτήριο και πριμοδοτήθηκε η εξέταση πολλαπλών επιλογών και η περιβόητη συνέντευξη προσωπικότητας των υποψηφίων.
Ειδικότερα, η βαθμολογία των τίτλων σπουδών (απολυτήριο, πτυχίο κλπ.) δεν ελαμβάνετο υπόψη. Καμία προσαύξηση δεν προεβλέπετο για τους μεταπτυχιακούς τίτλους. Όσοι εποχικοί πυροσβέστες απασχολήθηκαν ευδόκιμα στο Σώμα ελάμβαναν προσαύξηση μόλις 30 μονάδων, όσο δηλαδή μισή σωστή απάντηση των γραπτών εξετάσεων. Επαγγελματίες οδηγοί με περισσότερα από 600 ένσημα, ελάμβαναν προσαύξηση 80 μονάδων που αντιστοιχεί σε 2 σωστές απαντήσεις των γραπτών εξετάσεων. Σαν να μην έφθανε αυτό μέσω της γραπτής εξέτασης, κατά της οποίας βεβαίως δεν επετρέπετο ένσταση και την οποία διενεργούσαν αξιωματικοί επιλεγέντες από την ηγεσία του Σώματος, από τους 12.000 υποψηφίους συμπλήρωσαν τη βάση των 1800 μονάδων μόνο 1.500 των υπολοίπων θεωρηθέντων αποτυχόντων.
Με αυτή τη μεθόδευση ουσιαστικά η μοριοδότηση από τα αντικειμενικά κριτήρια και προσόντα κατέστη άνευ οποιασδήποτε αξίας. Οι (1500) ημέτεροι, γνωστοί από πριν έλαβαν τις θέσεις τους και οι υπόλοιποι (10.500) υποψήφιοι απλώς «νομιμοποίησαν» την παρανομία του «διαγωνισμού». Η σύγκριση κάποιων στοιχείων του διαγωνισμού του 2007 της Νέας Δημοκρατίας με αντίστοιχο διαγωνισμό του 2003 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι αποκαλυπτική. Ο διαγωνισμός του 2003 στηρίχθηκε στη μοριοδότηση σταθερών αντικειμενικών κριτηρίων όπως: βαθμός τίτλου σπουδών, κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου, κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης, υπηρεσία δοκιμών στις ειδικές δυνάμεις, επάρκεια ξένων γλωσσών, πολυτεκνία υπηρεσία ως εποχικών πυροσβεστών. Μόνος λόγος απόρριψης η αποτυχία στις αθλητικές και ιατρικές εξετάσεις.
Ο διαγωνισμός αυτός βεβαίως ακυρώθηκε από τη ΝΔ μετά τις εκλογές του 2004, με την αιτιολογία της νέας προκήρυξης με αντικειμενικότερα κριτήρια!!! Η απλή παράθεση των δύο διαγωνισμών είναι αποκαλυπτική της πελατειακής μεθόδευσης, της αναξιοκρατίας, της κοροϊδίας και της καταρράκωσης της αξιοπρέπειας χιλιάδων υποψηφίων που επιχείρησε και ολοκλήρωσε η πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ένα ακόμη αποτέλεσμα των δύο τελευταίων διαγωνισμών που διενεργήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία ήταν η απορρόφηση από τον κατάλογο των εποχικώς απασχολουμένων στο Σώμα να είναι ελάχιστη. Οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την οριστική αποκατάσταση των συμβασιούχων αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα χάριν των γαλάζιων παιδιών και των πάσης φύσεως ημετέρων.
Έχουμε ήδη εισέλθει ουσιαστικά στην αντιπυρική περίοδο και το Πυροσβεστικό Σώμα εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα εμφανισθούν. Οι συνήθεις υποσχέσεις της κυβέρνησης μένουν λόγια κενά για επικοινωνιακή κατανάλωση. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες.
Στο ανθρώπινο δυναμικό παρουσιάζονται μεγάλα κενά. Στα εναέρια μέσα, ο στόλος συνεχίζει πεπαλαιωμένος και επιχειρησιακά ατελέσφορος, κανένα νέο αεροσκάφος ή ελικόπτερο δεν έχει προστεθεί. Το χειρότερο όμως όλων είναι η έλλειψη οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδιασμού επικαιροποιημένου από τις τραγικές μεν πλην μεγάλες εμπειρίες που απέκτησε το Σώμα από τις πυρκαγιές του 2007. Να σημειωθεί πως την Ηλεία και τις άλλες πληγείσες περιοχές έχουν επισκεφθεί πυροσβεστικές αντιπροσωπείες και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο (Καναδάς, Γαλλία κλπ.) προκειμένου να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες και μόνο η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι' αυτό. Κανείς δεν μετέβη επί τόπου, κανένας δεν μίλησε με αξιωματικούς και πυροσβέστες που έζησαν τη μάχη του 2007, κανένας δεν τους ζήτησε τη γνώμη και την άποψή τους!
Από όλα τα παραπάνω παρουσιάζεται ανάγλυφα η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η φυσική ηγεσία του Σώματος και ιδιαίτερα ο Αρχηγός αυτού έρχεται να προστεθεί στη σειρά των λανθασμένων επιλογών των επικεφαλής της Πυροσβεστικής τα τελευταία χρόνια. Αδυναμία σχεδιασμού, έλλειμμα διοίκησης και πλεόνασμα κομματικής υπακοής, εμπάθειας, εκδικητικότητας και αναξιοκρατίας είναι τα χαρακτηριστικά της σημερινής ηγεσίας, ό,τι δηλαδή επεζήτησε και ουσιαστικά επέβαλε η κυβέρνηση.
Κατόπιν αυτών:
Επερωτάται ο κ. Υπουργός:
Για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Πυροσβεστικό Σώμα. Κατάσταση διάλυσης και απαξίωσης με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και της ανίκανης ηγεσίας του.
Οι επερωτώντες βουλευτές
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Την απάντηση στην παραπάνω επερώτηση, προφανώς την παίρνουμε σήμερα...

press-gr


Read more...

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής - Δηλώσεις στην Πεντέλη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφτηκε σήμερα πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής και στην Παλαιά Πεντέλη, ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς, τον Νομάρχη Αθηνών και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα μέτωπα. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μπροστά σε αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή, που μας πονάει και νοιώθουμε όλοι μας απόγνωση, περιττεύουν τα πολλά λόγια.

Είναι στιγμή για άμεσες πρακτικές κινήσεις, που θα περιορίσουν και θα σταματήσουν τελικά τις πυρκαγιές και θα σώσουν ζωές και περιουσίες.

Υπάρχει η δική μας αμέριστη συμπαράσταση σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν, το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εθελοντές, την Αυτοδιοίκηση, που και αυτοί με μεγάλες προσπάθειες δίνουν τη μάχη. Και η συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που έχουν πληγεί και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Αυτή η εθνική καταστροφή είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους, αλλά όλα αυτά την επόμενη μέρα.




Read more...

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις μεγάλες πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, και αφού ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την κατάσταση που επικρατεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε αυτή την νέα, πρωτοφανή οικολογική καταστροφή της Αττικής.

Οι στιγμές απαιτούν, όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη - η Πυροσβεστική, οι εθελοντές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας - σε όσους συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Είμαστε κοντά τους να προσφέρουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε και είμαι σίγουρος πως ο κάθε πολίτης, αυτό θα κάνει.

Ευχόμαστε υγεία και προστασία για όλους όσοι βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές. Είμαι σίγουρος ότι, οι υπηρεσίες κάνουν καθετί που μπορούν. Αυτοί οι άνθρωποι -που τους αξίζουν συγχαρητήρια - με αυτοθυσία προστατεύουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες, αλλά βεβαίως και το περιβάλλον, αυτό το περιβάλλον που μας έχει απομείνει στην Αττική.

Καλό κουράγιο.

Είμαστε κοντά σας




Read more...

Μη γυρνάτε στην Αθήνα. Θα σας δώσουμε άδεια από τις δουλειές σας!...


Φοβερό διάγγελμα (με ύφος χουντικής περιόδου) του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας...
"Οι οδηγοί να αποφεύγουν την επιστροφή από τις βόρειες εισόδους της πρωτεύουσας, γιατί γίνονται "επιχειρήσεις", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ο περιβόητος Στάθης. Ποιες "επιχειρήσεις" τρομάρα του, που καίγεται το σύμπαν;...
Ο εκπρόσωπος έδωσε άδεια στους δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας πως αύριο θα είναι δικαιολογημένοι στις υπηρεσίες τους (καταλαβαίνετε τι θα γίνει αύριο), ενώ με απολυταρχικό ύφος συνέστησε στους επιχειρηματίες να...

δικαιολογήσουν αύριο τους υπαλλήλους τους, που δε θα επιστρέψουν στις εργασίες τους. Τέλος επανέλαβε τη σύσταση, που από χθες κάνει ο Κουρασμένος και οι υπουργοί του "οι πολίτες να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αρχών" ...

nonews-news


Read more...

ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ

fimotro








Read more...

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...


Με δάκρυα στα μάτια τοπικοί παράγοντες και πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Άγιο Στέφανο, το Πικέρμι και τον Διόνυσο. Η καταστροφή είναι πρωτοφανής. Κάτοικοι της περιοχής τηλεφωνούν σε κανάλια και ραδιόφωνα και ουρλιάζουν από τον πόνο για την καταστροφή των περιουσιών τους. Η Αττική στις φλόγες...
fimotro.


Read more...

Η «ετοιμότητα» του Καραμανλή…

Θυμάστε το 2007; Ασύμμετρες απειλές, μπουφάν με 40 βαθμούς κελσίου, εξωγήινοι, αγροφύλακες, Τούρκοι, Πράσινοι, ο Λαλιώτης και άλλα πολλά. Ήδη από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών του 2007 τα πρωτοπαλίκαρα της δεξιάς είχαν βγει υποστηρίζοντας, δικαιολογώντας τον Καραμανλή και έριχναν το φταίξιμο για το «ολοκαύτωμα» της Πελοποννήσου στο … πράσινο!!! Τώρα;;; Η άκρα του τάφου σιωπή! Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να μην υπάρξουν νεκροί.
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε σε τι ετοιμότητα βρίσκεται η κρατική μηχανή και ο κουρασμένος πρωθυπουργός μας. Οι δηλώσεις του είναι τόσο από το 2007, όσο και από το φετινό καλοκαίρι του 2009.



Read more...

Που κρύβεται ο γραφικός τσοπάνης Σουφλιάς, που υποδύεται τον Υπ. Περιβάλλοντος;



ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!

Ντροπή σου γραφικέ και ανίκανε υπουργέ που στηρίζεσαι στους αρχιμπεταζήδες.
Τουλάχιστο έχεις αυτογνωσία και λουφάζεις στα δύσκολα...



Read more...

Τραγικά ανεπαρκής‏...


Aπό τον Μπάμπη Νικόπουλο
.
Όταν οι Έλληνες είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε το τελικό χαστούκι στον ανίκανο κι επικίνδυνο ''κουρασμένο'' πρωθυπουργό μας, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ευρωεκλογών δηλαδή, προτιμήσαμε να πάμε για μπάνιο-παρασυρόμενοι από μία ''μόδα'' που με μεγάλη μαεστρία εκπορεύτηκε από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και υλοποιήθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά...
Τώρα που για μία ακόμα φορά εξαιτίας της τραγικά ανεπαρκούς διακυβέρνησης τού Κουρασμένου, κλαίμε πάνω από τα αποκαΐδια των δασών και των σπιτιών μας, ας πάρουμε όλοι εμείς που πήραμε τα κουβαδάκια μας και πήγαμε παραλία τον Ιούνιο, ας πάρουμε λοιπόν τα κουβαδάκια μας κι ας τα βάλουμε εκεί που... ξέρουμε!!
Γιατί ένας λαός χαβαλές, που δεν αντιλαμβάνεται έγκαιρα ότι...

δύο συνεχόμενες φορές εμπιστεύτηκε την τύχη της χώρας σε έναν τραγικά ανεπαρκή άνθρωπο, αξίζει να περάσει οποιαδήποτε τραγωδία που θα τον βοηθήσει (;) να βάλει μυαλό!!




Read more...

Είμαστε μαλάκες;


Πλήρως συντονισμένος ο κρατικός μηχανισμός, είπε χωρίς να ντρέπεται ο Παυλόπουλος



Read more...

Μετά το Μπλέιζερ, ανεβαίνει σ'ελικόπτερο να θαυμάσει από ψηλά την ανικανότητα του...


Ο Ρουσόπουλος λείπει, αλλά είναι ωσεί παρών. Η συνταγή είναι δική του. Φαίνεται πως παραμένει μυστικοσύμβουλος. Ο Κουρασμένος δεν τον αποχωρίστηκε ποτέ.

Χθες, με το Μπλέιζερ, πήγε στην πυροσβεστική. Σήμερα, μάλλον θα βάλει μπουφανάκι για να πετάξει στις 9:30 με το ελικόπτερο. Να...

...δει την Αττική από ψηλά καμένη μπας και καταλάβει πόσο ανίκανος είναι...

nonews-news


Read more...

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ...


ΜΑΣ ΕΚΑΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ...
Το 2007 έκαψε τη Πελοπόννησο. Η Ηλεία γέμισε απανθρακωμένα πτώματα. Το 2008 έκαψε τη Πάρνηθα. Τώρα καίει το υπόλοιπο Αττικής. Ξαναψηφίστε τον...

nonews-news.


Read more...

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στον Άγ. Στέφανο. Στις φλόγες Γέρακας, Πικέρμι, Διόνυσος...


Καίγεται η εκκλησία της Άγ. Παρασκευής στον ομώνυμο οικισμό...
Οι φλόγες μπαίνουν στα σπίτια. Οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους. Τα πυροσβεστικά μέσα δεν επαρκούν και οι απεγνωσμένες κραυγές των ανθρώπων, που βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται, μένουν χωρίς απάντηση. Στον...

Άγ. Στέφανο η φωτιά αναζωπυρώθηκε. Δραματικές εικόνες στο Διόνυσο, στο Ντράφι, στο Πικέρμι και στη Παλλήνη, ενώ οι φλόγες επελαύνουν προς το Γέρακα. Η εκκλησία της Άγ. Παρασκευής στον ομώνυμο οικισμό έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι η φωτιά πλησιάζει στις εγκαταστάσεις της ΕΘΕΛ, στην Ανθούσα...

nonews-news.


Read more...

Ρεπόρτερ Αλαφούζος: Δεν υπάρχει ελπίδα...


"Ο Θεός να βάλει το χέρι του. "Κινδυνεύουν να καούν τα Βόρεια Προάστια" , είπε πριν από λίγο ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, που από χθες κάνει και το ρεπόρτερ (και μάλιστα είναι πολύ καλός) στο σταθμό του. "Είμαστε μεταξύ Αιολίδας και Αγ. Στεφάνου. Ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός. Δεν...

υπάρχει δυστυχώς ελπίδα" , μετέδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, που κάνει κοινές συνδέσεις και μεταδόσεις με την τηλεόραση...

nonews-news.


Read more...

ΚΟΛΑΣΗ...


Από αναγνώστη :
"Αυτή τη στιγμή στον Γέρακα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία καίγονται σπίτια στη τοποθεσία ΔΕΣΗ όπου ο Δήμος ανοίγει αντιπυρική ζώνη Αν οι άνεμοι συνεχίσουν έτσι κινδυνεύει ο Γέρακας! Χρειάζονται αεροπλάνα να σώσουν την πόλη! Στην Ανθούσα είδαμε σκηνές ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ! Πρέπει να εκκενωθεί αν δεν έχει ήδη γίνει! Στη Παλλήνη κινδυνεύει η κατοικημένη περιοχή του Λόφου Παλλήνης και το Ντράφι! Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας"...
fimotro


Read more...

ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ...


Σε πλήρη διάλυση και σήμερα η κυβέρνηση και το κράτος. Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός. Ο Καραμανλής για να δείξει ότι κινείται και ότι κάνει αυτό που πρέπει, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιεί πτήση πάνω από τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Οι υπουργοί έχουν... εξαφανιστεί και δεν ξέρουν τι να πουν. Η κυβέρνηση από χθες το πρωί επιβεβαιώνει ότι είναι ένα διαλυμένο μαγαζί. Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ερμητικά κλειστό! Κανένας υπουργός δεν βρίσκεται στο γραφείο του πλην των αρμοδίων Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη. Τραγικές στιγμές. Ήρθε η ώρα ο κουρασμένος να πάει στο σπίτι του. Δεν πάει άλλο. Είναι ανίκανος και επικίνδυνος...

fimotro.

Read more...

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ - Η ΦΩΤΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ!


Φόβοι ότι η φωτιά θα πλησιάσει επικίνδυνα την Πολιτεία και την Εκάλη μετά τον Διόνυσο, που η φωτιά έχει αγγίξει τις αυλές των σπιτιών εκφράζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά κατακαίει την περιοχή από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη. Μάλιστα, η κατάσταση στην Παλλήνη είναι πολύ δύσκολη, όπως και στο Πικέρμι και στον Αγιο Στέφανο, όπου εκκενώθηκαν... σπίτια.
Το πρωί της Κυριακής οι άνεμοι πνέουν πολύ δυνατοί στην Αττική, ενώ η πρόβλεψη της ΕΜΥ δεν είναι ευοίωνη, αφού κάνει λόγο περαιτέρω αύξησης της έντασής τους.
Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε εντολή για εκκένωση του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ). Τα 28 παιδιά του Αναρρωτηρίου θα μεταφερθούν με λεωφορείο της ΕΘΕΛ σε ασφαλή χώρο, με τη μέριμνα της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας, «Αλληλεγγύη».
Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του καπνού, αποφασίστηκε και η εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού) με τη μεταφορά με ασθενοφόρα των 15 από τα 16 συνολικά παιδιά που φιλοξενούσε, στο Αγλαΐα Κυριακού, και το άλλο παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου.
fimotro.


Read more...