Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου


Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Νοεμβρίου από όλα τα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ,ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο και ΕΤΕΑ).
syntaxeis
Το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλουν νωρίτερα τις συντάξεις, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ ΘΑ καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.
Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

AEK-Κέρκυρα το πιο σημαντικό ματς Πρεμιέρα στην 1η αγωνιστική της Β' φάσης του Κυπέλλου


Πρεμιέρα στην 1η αγωνιστική της Β' φάσης του Κυπέλλου
  (Φωτογραφία:  Intime )Aθήνα
Ξεκινά το επόμενο τριήμερο το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στη β' φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα, Τρίτη, με αρκετά παιχνίδια, με σημαντικότερο αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και της Κέρκυρας.

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τον Πλατανιά, ενώ την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τη Λάρισα και ο Παναθηναϊκός στο «Α. Νικολαίδης» τον Ηρακλή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη 25/10


3ος όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ (17:15, Γήπεδο Νέας Σμύρνης)

4ος όμιλος
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας (15:00, Δημ. Μυτιλήνης)

5ος όμιλος
Αιγινιακός - Άρης (15:00, Δημ. Αιγινίου)

6ος όμιλος
ΑΕΚ - Κέρκυρα (19:30, ΟΑΚΑ)

7ος όμιλος

Πανθρακικός - Καλλιθέα (17:15, Δημ. Στάδιο Κομοτηνής)

Τετάρτη 26/10

2ος όμιλος
Ολυμπιακός – Πλατανιάς (19:30, «Γ. Καραϊσκάκης»)

4ος όμιλος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη (15:00 Εθν. Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες»)

6ος όμιλος

Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας (17:15, ΔΑΚ Λαμίας)

7ος όμιλος
Ατρόμητος – Παναιτωλικός (17:15, Δημ. Περιστερίου)

8ος όμιλος

Πανιώνιος – Λεβαδειακός (15:00, Γήπεδο Νέας Σμύρνης)

Πέμπτη 27/10

1oς όμιλος
Πανελευσιακόςς – Τρίκαλα (15:00, Δημ. Ελευσίνας)
ΠΑΟΚ - ΑΕΛ (17:15, Γήπεδο Τούμπας)

2ος όμιλος
Σπάρτη - ΑΟ Χανιά (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

3ος όμιλος

Παναθηναϊκός – Ηρακλής (19:30, «Απ. Νικολαΐδης»)

5ος όμιλος
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια (17:15, «Θ. Κολοκοτρώνης»)

8ος όμιλος
Πανσερραϊκός – Κισσαμικός (15:00, Δημ. Σερρών)
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα Στο Μαξίμου ο Σκουρλέτης, «τεχνητή» χαρακτηρίζει την εικόνα ρήξης


Στο Μαξίμου ο Σκουρλέτης, «τεχνητή» χαρακτηρίζει την εικόνα ρήξης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Κυβερνητική πηγή επεσήμαινε ότι «τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού».
Μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, υπό τη μορφή σχολίου σε δημοσιεύματα, χαρακτηρίζοντας εν πολλοίς «τεχνητή» την εικόνα διάστασης μεταξύ του ιδίου και του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά χωρίς να διαψεύδει επί της ουσίας ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες.

«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα. Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης» δήλωσε οπ κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα.

»Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με Ρουβά, συρτάκι και μηνύματα η βραδιά του Ιβάν...




... στο Κρεμλίνο.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ...
Έντονο ελληνικό χρώμα με τη βοήθεια των αδερφών Τσαχουρίδη, του Σάκη Ρουβά, της Μελίνας Ασλανίδου και του Κωνσταντίνου Αργυρού αλλά και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στην Αθήνα είχε η βραδιά του Ιβάν Σαββίδη στο Κρεμλίνο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας πριν ξεκινήσει η...
εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στα επιχειρηματικά του σχέδια αλλά και στα σχέδια που (δεν) έχει για την πολιτική.

Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος στην εκδήλωση κατάφερε να κάνει όλους τους θεατές να χορεύουν συρτάκι με τον ίδιο να δηλώνει «ευτυχής και ευγνώμων για τη συγκλονιστική, μαγική Ελληνορωσική αγκαλιά αγάπης σήμερα στο Κρεμλίνο. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου».


Μοναδική στιγμή ήταν και στο πάρτι μετά την εκδήλωση που ο Ιβάν Σαββίδης χόρεψε ποντιακά με τον Σάκη Ρουβά και τη Μελίνα Ασλανίδου, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:


Δείτε βίντεο: Κρεμλίνο: Δείτε το φαντασμαγορικό σόου του Σάκη και της Μελίνας Ασλανίδου


Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στην Αθήνα με τις άδειες


Προβληματισμένος για τα όσα εξελίσσονται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε -με δηλώσεις του στη Μόσχα- ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, δηλώνοντας πως θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ που συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να κρίνει τη συνταγματικότητα -ή μη- του νόμου που ρυθμίζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική η κατάσταση» σχολίασε ο κ. Σαββίδης, λέγοντας πως δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες. «Αν συμβεί κατι τέτοιο όχι μόνο πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα. Και απορώ. Δεν είναι πολλα αυτά τα χρήματα για να πεταχτούν; Εγω θα σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Eνώ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τις τηλεοπτικές άδειες επεσήμανε: «Ναι έκανα μηδενικές προσφορές. Δεν υπήρχε όρος του διαγωνισμού που να το απαγορεύει. Στην απάντηση γιατί το έκανα σας λέω γιατί έτσι ήθελα».

Όλη η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη για τα κανάλια, το ποδόσφαιρο και την πολιτική



Ο Ιβάν Σαββίδης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους


Ο ίδιος εμφανίστηκε έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα ένα νέο τηλεοπτικό σταθμό, με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος και λειτουργικός σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. Όπως είπε, εξετάζεται είτε η εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μία μικτή μορφή συνεργασίας. Εάν ωστόσο δεν ευοδωθούν οι διεργασίες, εμφανίζεται έτοιμος να στήσει από το μηδέν ένα νέο κανάλι. Ενδιαφέρον έδειξε και για την τύχη του Μega, «ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο» όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο, είτε στον τηλεοπτικό. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε» δήλωσε.


Ο Ιβάν Σαββίδης στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου


Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, που παρακολούθησαν την καλλιτεχνική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου για το κλείσιμο του έτους ελληνορωσικής φιλίας, ο κ. Σαββίδης αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος, τέλος, έδωσε απάντηση και σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν πως επόμενο βήμα του θα είναι ή ενασχόλησή του με την πολιτική στην Ελλάδα. «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική... Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας» απάντησε με νόημα.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Read more...

Μετά την απόφαση για εκταμίευση Μοσκοβισί: Διπλό καλό νέο η καταβολή της δόσης στην Ελλάδα


Μοσκοβισί: Διπλό καλό νέο η καταβολή της δόσης στην Ελλάδα
Ο Πιερ Μοσκοβισί   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ένα tweet χαιρέτισε ο γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί την έγκριση από τον ESM της εκταμίευσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόκειται για διπλό καλό νέο, δηλαδή περισσότερα χρήματα στην πραγματική οικονομία και νέες θέσεις εργασίας.
Επίσης, όπως πάντα, καλεί την Ελλάδα να προχωρήσει την εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι αυτό είναι το κλειδί.
Στο tweet του ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρει: «Η σημερινή πληρωμή αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα κάνει πραγματική πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό είναι διπλό καλό νέο:  περισσότερα χρήματα στην πραγματική οικονομία που σημαίνει περισσότερες πηγές επενδύσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι η Ελλάδα να προχωρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις. Όπως πάντα, η αποτελεσματική εφαρμογή είναι το κλειδί».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ιδρύεται φορολογική και τελωνειακή ακαδημία...


Τη δημιουργία φορολογικής και τελωνειακής ακαδημίας ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο τόσο την καλύτερη εκπαίδευση και επιμόρφωση των στελεχών της, όσο και την αύξηση της...
αποτελεσματικότητας στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι επιχειρησιακοί στόχοι της Ακαδημίας είναι οι εξής:
 

Η διαρκής ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την επιτυχή διάχυση της γνώσης και της πληροφορίας σε θέματα αρμοδιότητας της Γ.Γ.Δ.Ε., με στόχο τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών αυτής και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων της και κατ' επέκταση την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Ο σχεδιασμός της στρατηγικής της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της Γ.Γ.Δ.Ε., στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδίου και των Επιχειρησιακών Σχεδίων αυτής.
Η ανίχνευση και η μελέτη των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού της Γ.Γ.Δ.Ε., σε συνεργασία με τις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης (ενημέρωσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης και εξειδίκευσης) των υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Ε. και η μέριμνα για την πιστοποίηση αυτών, εφόσον αυτό απαιτείται.
Η επιτυχής υποστήριξη, σε εκπαιδευτικό επίπεδο, της εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών δράσεων της Γ.Γ.Δ.Ε. και των εν γένει δράσεων αυτής.
Η πιστοποίηση του επιπέδου γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Ε., που αποκτώνται από την εκπαίδευση.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης μελών επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, ιδιωτών, καθώς και υπαλλήλων άλλων Υπηρεσιών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα, σε θέματα αρμοδιότητας της Γ.Γ.Δ.Ε.
Η συμβολή στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην εκπαίδευση σε βέλτιστες πρακτικές και σε πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί επιτυχώς στη χώρα ή σε άλλες ευρωπαϊκές και λοιπές χώρες, με την οργάνωση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προγραμμάτων και δράσεων ενημέρωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πληροφοριών, στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων της Ε.Ε. ή διακρατικών συμφωνιών παροχής τεχνικής βοήθειας και ανταλλαγής και εκπαίδευσης υπαλλήλων.
Η διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων και συναφών δράσεων, που προάγουν τους σκοπούς της.
Η εκπόνηση μελετών, η διενέργεια επιστημονικών ερευνών, η ανάθεση της συγγραφής εγχειριδίων και εκπαιδευτικού υλικού, η πραγματοποίηση εκδόσεων σε αντικείμενα συναφή με τις δράσεις που αναπτύσσει, καθώς και η λειτουργία βιβλιοθήκης...

naftemporiki.gr

Read more...

Σε εξέλιξη το δικαστικό-τηλεοπτικό σίριαλ Νόμος Παππά: Οι τάσεις που διαμορφώθηκαν στο ΣτΕ στη συνεδρίαση της Δευτέρας


Νόμος Παππά: Οι τάσεις που διαμορφώθηκαν στο ΣτΕ στη συνεδρίαση της Δευτέρας
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Πιθανότατα την Τετάρτη η διευρυμένη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, στην πέμπτη κατά σειρά διάσκεψή του, θα αποφασίσει σε εκρηκτικό και πρωτόγνωρο για τα δικαστικά δρώμενα κλίμα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι 25 δικαστές καλούνται να αποφασίσουν για πολύπλοκα νομικά θέματα, κανείς δεν αποκλείει και την περαιτέρω συνέχεια μιας υπόθεσης που εξελίσσεται σε δικαστικό-τηλεοπτικό σίριαλ...

Τέσσερις τάσεις έχουν διαμορφωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάσκεψη του ανωτάτου δικαστηρίου μεταξύ των 25, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν οι Σύμβουλοι έπαιρναν τον λόγο και ανέπτυσσαν τα επιχειρήματά τους. Οι περισσότεροι ήταν, κατ' αρχήν, ενάντια στην εισήγηση του Γ. Παπαγεωργίου, εντοπίζοντας προβλήματα συνταγματικότητας στο νόμο Παππά. «Αγκάθι» στην τελική κρίση τους αποτελεί, όμως, η νομολογία ότι πρέπει να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο, αφού το 2010 ρητά αποφασίστηκε ότι η μη ρύθμισή του δεν συνάδει με τις αρχές μιας ευνομούμενης Πολιτείας.

Η αντισυνταγματικότητα εντοπίζεται βέβαια στη ρητή διάταξη του Συντάγματος ότι αρμόδιο για τη χορήγηση των αδειών είναι το ΕΣΡ, το οποίο όμως δεν έχει συγκροτηθεί και δεν υφίστατο, όταν έγινε ο νόμος. Και γι' αυτό το θέμα υπάρχει πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ, η μία απόφαση μάλιστα ελήφθη υπό την προεδρία του σημερινού προέδρου, Ν. Σακελλαρίου, για το μαύρο στην ΕΡΤ. Με αυτήν, το 2015, ρητά επικυρώθηκε η αρμοδιότητα του ΕΣΡ στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη βλάβη, που προκαλείται αν δεν δοθεί η σωστή λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους οπαδούς της «σκληρής» γραμμής περί αντισυνταγματικότητας, προβληματισμός κυριαρχεί στους υπολοίπους πώς θα διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, αφού ήδη έχουν αρχίσει και υπάρχουν έσοδα στα δημόσια ταμεία από τις προκαταβολές του διαγωνισμού, που έχει ήδη γίνει.

Εισηγήσεις από ορισμένους δικαστές επέλεγαν ως σολωμόντεια λύση να δοθούν κατευθύνσεις πώς μπορεί να θεραπευθεί η αντισυνταγματικότητα, κυρίως με απαραίτητη προϋπόθεση τη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι ίδιοι αναφέρονταν στην απόφαση για τον ΕΝΦΙΑ ως νομικό μπούσουλα, να δοθεί δηλαδή προθεσμία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Με αυτή την έννοια προβληματισμός υπάρχει και ποιες αρμοδιότητες μπορεί να αναλάβει το νέο ΕΣΡ, αν δηλαδή περιοριστεί στην εποπτεία νομιμότητας της λειτουργίας των νέων σταθμών ή στην εκ νέου ρύθμιση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Κοντολογίς, το κρίσιμο ζήτημα στην απόφαση είναι αν ακυρωθεί και ο διαγωνισμός και επανέλθουμε εξ ολοκλήρου στο πρότερο καθεστώς. Αυτό θα κριθεί την Τετάρτη το απόγευμα.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η αρμοδιότητα του ΕΣΡ σε σχέση με τον καθορισμό του αριθμού των αδειών. Βεβαίως, για όλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν και ανατροπές, έλεγε αρμόδια δικαστική πηγή. Για την ιστορία, το προδικαστικό ερώτημα στην ΕΕ, για το οποίο υπήρχε έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες, δεν συζητήθηκε ποτέ, διότι αυτό θα ανέβαλε την απόφαση επί μήνες με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας έγινε σε κλίμα χωρίς τις εντάσεις των προηγουμένων ημερών, αφού όλοι έχουν τεθεί προ της ευθύνης να εκφράσουν με την ψήφο τους την κρίση τους για ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει, έτσι ή αλλιώς, και πολιτικές αναταράξεις.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, εμφανίζεται να εξετάζει, τώρα, όλα τα ενδεχόμενα από οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που κάνουν λόγο ακόμα και για νέα ρύθμιση.

Γιάννα Παπαδάκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μεταρρυθμίσεις και προσφυγικό στην ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα...


Μπαράκ ΟμπάμαΕπιβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάκα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να συζητήσει με...

τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο για την προσφυγική κρίση, αλλά και τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Η αμερικανική προεδρία σημείωσε ότι ο Ομπάμα «θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία».

Ο Αμερικανός ηγέτης «θα κάνει την σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες», σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία.

Η ελληνική πλευρά αναμένει ο Ομπάμα να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. Άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη και μάλιστα προτού λήξει η θητεία του στο τέλος του 2016.

Η επίσκεψη θα λάβει χώρα στο μέσον μιας πολύ έντονης περιόδου για τις σχέσεις Ελλάδας και δανειστών, αφού στις 7 Νοεμβρίου θα συνέλθει το Eurogroup που θα εξετάσει την πορεία του προγράμματος στην Ελλάδα, στις 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος Ε.Ε. και Ουκρανίας, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου θα συνέλθει ξανά το Eurogroup.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων...

efsyn.gr

Read more...