Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Μεταρρυθμίσεις και προσφυγικό στην ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα...


Μπαράκ ΟμπάμαΕπιβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάκα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να συζητήσει με...

τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο για την προσφυγική κρίση, αλλά και τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Η αμερικανική προεδρία σημείωσε ότι ο Ομπάμα «θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία».

Ο Αμερικανός ηγέτης «θα κάνει την σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες», σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία.

Η ελληνική πλευρά αναμένει ο Ομπάμα να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. Άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη και μάλιστα προτού λήξει η θητεία του στο τέλος του 2016.

Η επίσκεψη θα λάβει χώρα στο μέσον μιας πολύ έντονης περιόδου για τις σχέσεις Ελλάδας και δανειστών, αφού στις 7 Νοεμβρίου θα συνέλθει το Eurogroup που θα εξετάσει την πορεία του προγράμματος στην Ελλάδα, στις 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος Ε.Ε. και Ουκρανίας, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου θα συνέλθει ξανά το Eurogroup.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: