Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε και η 3η γεώτρηση Energean Oil: Πάνω από 4.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή του Πρίνου


Energean Oil: Πάνω από 4.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή του Πρίνου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται πλέον η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου στον Κόλπο της Καβάλας, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40, καθώς και τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της Energean Oil & Gas σε υφιστάμενες γεωτρήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια, σε σχέση με την προ της έναρξης του επενδυτικού προγράμματος επίπεδα, προστίθεται.

Επιπροσθέτως, έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε:

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η Energean, η μοναδική ελληνική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων.»

» Η επιτυχής έκβαση των δύο πρώτων γεωτρήσεων στον Πρίνο και η αύξηση της παραγωγής επιβεβαιώνουν την ορθότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και δείχνουν τον δρόμο για τη συνέχεια του προγράμματος, σε μία περιοχή όπου η αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά με την πετρελαϊκή βιομηχανία, με την εγγύηση της τεχνογνωσίας μας και της εμπειρίας και αφοσίωσης των 400 εργαζομένων μας.»

» Το επιτυχημένο μοντέλο του Πρίνου είναι το παράδειγμα για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και σε όλες τις νέες περιοχές της χώρας τις οποίες η Energean θα αναλάβει, προς όφελος της απασχόλησης, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας».

Το σύνολο των γεωτρήσεων εκτελείται από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το Energean Force, ενώ στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί και η εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα είναι η πρώτη στην περιοχή μετά το 1977, και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.

Σημειώνεται ότι από το 2008 και μετά, όταν και άρχισε η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Κόλπου της Καβάλας από την Energean Oil & Gas, τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία της Καβάλας έχουν υπερβεί τα 260 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 140 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η κρίσιμη 9η Μαΐου Ο Ολάντ επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας


Ο Ολάντ επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Παρίσι
«Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Τη δήλωση του προέδρου μετέφερε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

«Είναι ένα μήνυμα στο οποίο επιμένω, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο» εξήγησε ο Λε Φολ, μεταφέροντας τη δήλωση αυτή που έγινε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Διευκρίνισε ότι «η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι ένα στοιχείο που καθιστά εύθραυστη την Ευρωζώνη», εκτιμώντας ότι πρέπει «συνεπώς να παραμείνουμε στη γραμμή που ακολουθεί σήμερα η Ευρωζώνη: σταθερότητα και επιστροφή της ανάπτυξης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση Αλεξιάδη - ΕΕΑ Η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS μελετάται διεξοδικά


Η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS μελετάται διεξοδικά
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Αθήνα
Μελετάται διεξοδικά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του έθεσε τα μείζονα θέματα που σχετίζονται με την επιβίωση των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών τέθηκαν τα παρακάτω 15 προβλήματα που, όπως τονίζει το Επιμελητήριο, χρήζουν άμεσης επίλυσης:

1. Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους τους οφειλέτες και απεμπλοκή της ρύθμισης από τις τρέχουσες οφειλές.

2. Σύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με το taxis.

3. Μη εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες οντότητες και παράταση της εφαρμογής από το 2017 για τις υπόλοιπες οντότητες.

4. Το αφορολόγητο των μισθωτών - συνταξιούχων να εφαρμόζεται και για τους επαγγελματίες.

5. Φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για την απασχόληση προσωπικού με σχέσεις εξηρτημένης εργασίας.

6. Μείωση των προστίμων των 250 ευρώ και των 500 ευρώ στη μη υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων και κατάργηση του διπλασιασμού και του τετραπλασιασμού των ανωτέρω προστίμων σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας.

7. Απεμπλοκή της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από την υποβολή φορολογικής δήλωσης (π.χ. νέοι φορολογούμενοι, νέες εταιρείες κλπ.).

8. Τα ποσά υπερείσπραξης και τα ποσά επιστροφών να τακτοποιούνται από το φορολογούμενο μέσω taxis.

9. Παράταση των μεταβατικών διατάξεων του Ν.4337/2015 (αφορά πλαστά και εικονικά) τόσο του αρχικού χρόνου των 90 ημερών, καθώς επίσης και τη ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού σε 24 δόσεις (πάγια ρύθμιση).

10. Οι εκπρόθεσμες διακοπές φυσικών ή νομικών προσώπων να βασίζονται στο πραγματικό γεγονός.

11. Αδήλωτα κεφάλαια: ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, ποιοι είναι οι συντελεστές και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

12. Πότε θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές.

13. Ο φόρος των μερισμάτων να παραμείνει στο 10%.

14. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

15. Εφαρμογή της απόφασης ΔΕΑΦ Α' 1144110 ΕΞ 2015/5.11.2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Αλεξιάδης είδε θετικά το σύνολο των αιτημάτων του Ε.Ε.Α. και δεσμεύθηκε να συμβάλει προκειμένου να ικανοποιηθούν, ώστε να δοθούν πολύτιμες “ανάσες” σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους που έχουν επιβαρυνθεί από την υπερφορολόγηση και κινδυνεύουν από τις συνέπειες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό.

Ήδη, όπως είπε ο υπουργός στην αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α., μελετάται διεξοδικά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα οι διαμεσολαβούντες να θεωρηθούν μισθωτοί, ώστε να μην κινδυνεύσουν με πλήρη αφανισμό εξαιτίας του νέου φορολογικού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος στα 15 βασικά σημεία που έθεσε υπόψιν του κ. Αλεξιάδη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Α.Τ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Μαξίμου: Συζητάμε για τον αυτόματο μηχανισμό και όχι για μέτρα


Μαξίμου: Συζητάμε για τον αυτόματο μηχανισμό και όχι για μέτρα
O πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Ζητήματα που αφορούν στο κυβερνητικό έργο εξετάστηκαν στη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποτιμήθηκε θετικά η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας στην πορεία προς το Eurogroup, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι το υπάρχον θετικό κλίμα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat και τις δηλώσεις αξιωματούχων και πως σε αυτό το πλαίσιο, αντί των προληπτικών μέτρων, βάση της συζήτησης αποτελεί η ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Επίσης εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου για τ΅ο Ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση των κόκκινων γραμμών που τέθηκαν κατά τη σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία, όταν μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή» αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές.

Στο προσφυγικό εκφράστηκε ικανοποίηση για την τήρηση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση τις παρακολουθεί με προσοχή αλλά και ψυχραιμία, ενώ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα δε συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία για το Ασφαλιστικό...



Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ενάντια στο «κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Τα πλοία θα παραμείνουν...
δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 00.00 της Κυριακής.

Η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες «να διατρανώσουν μαζικά και δυναμικά τη θέλησή τους για αντίσταση και αγώνα στις επιβουλές και επιθέσεις» που δέχεται ο κλάδος τους.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η 24ωρη αυτή απεργία είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Η ΠΝΟ καλεί τους ναυτεργάτες να είναι έτοιμοι για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και αγώνες.

Read more...

Χωρίς διημερεύοντα φαρμακεία από σήμερα...



Χωρίς διημερεύοντα φαρμακεία βρίσκονται από σήμερα οι ασθενείς ύστερα από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει τις εφημερίες των φαρμακείων, προκειμένου να υπάρχει...
επάρκεια στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Την απόφαση πήρε η γενική συνέλευση των φαρμακευτικών συλλόγων στις 16 Aπριλίου, καθώς το διευρυμένο ωράριο έχει δώσει τη δυνατότητα εξαίρεσης των φαρμακοποιών από τις εφημερίες, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί που είναι στις λίστες διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων να είναι πλέον πολύ λίγοι.

Με την διακοπή των διημερεύσεων, ο ΠΦΣ εκτιμά ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια για κάλυψη των ασθενών τις νυχτερινές ώρες που είναι και πιο κρίσιμες, μέχρι να διευθετηθεί και πάλι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αφού όπως έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τελικά το διευρυμένο ωράριο είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Read more...

Απεργούν έως την Παρασκευή οι δημόσιοι υπάλληλοι...



Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων λόγω του ασφαλιστικού έως την Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και...
περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι και την Παρασκευή, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνέπειες που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για το ασφαλιστικό που οι κυριότερες απ’ αυτές είναι:

• Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

• Η μείωση των Επικουρικών Συντάξεων.

• Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και οικονομικό αδιέξοδο.

• Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

• Παράλληλα, η Κυβέρνηση έθεσε, ήδη, σε εφαρμογή το μισθολόγιο – φτωχολόγιο με το οποίο διαιωνίζεται η βάρβαρη λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και περικόπτονται αμοιβές και αποζημιώσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.

Αποφασίζει τη συνέχιση της απεργίας – αποχής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 έως και την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016 με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Read more...

Άλλο ευρωσοσιαλιστές, άλλο… ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι...


pitela

Η πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει αρχίσει να… δίνει μάχες το τελευταίο διάστημα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων!

Εκτός από...
την αμέριστη στήριξη των σοσιαλιστών ηγετών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Αντόνιο Κόστα αντίστοιχα, σε παρεμβάσεις υπέρ της χώρας μας προβαίνει και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα. Μόλις προχθές, ο Πιτέλα κατήγγειλε ότι το ΔΝΤ και το Βερολίνο «θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται» εγγυόμενος ότι οι
Σοσιαλιστές «δε θα αφήσουν κάτι τέτοιο να συμβεί». Αυτά εκτός συνόρων. Γιατί, εντός συνόρων, τα δύο κόμματα που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια των Σοσιαλιστών, ήτοι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αντιπολιτεύονται με σκληρότητα την κυβέρνηση. Αυτή τη διαφορά, λοιπόν, θέλει να δείξει το Μέγαρο Μαξίμου, κλείνοντας το μάτι σε ψηφοφόρους αυτών των κομμάτων.
Ενδεικτικά τα όσα έγραψε στο twitter ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης: «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στην πλειοψηφία τους στηρίζουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. Στην Ελλάδα; ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι ουρά του Μητσοτάκη», επισήμανε, «καρφώνοντας» τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά για την στάση τους.

Read more...