Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αναντίστοιχη της λαϊκής βούλησης η ακολουθούμενη πολιτική, λέει η Λούκα Κατσέλη

«Ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης»


«Έχουμε δώσει δείγματα γραφής» τόνισε η Λούκα Κατσέλη
«Έχουμε δώσει δείγματα γραφής» τόνισε η Λούκα Κατσέλη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Ακυβερνησία θα υπάρχει όταν εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, που είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση» τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο δημαρχείο Αχαρνών, από όπου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι «προεκλογικά ποζάρουν σαν να είναι άλλοι».

Η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι «τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου θα οδηγήσουν μαθηματικά τη χώρα σε στάση πληρωμών» και ότι η Κοινωνική Συμφωνία θέλει να σταματήσει «τον κατήφορο που συμπαρασύρει στο διάβα του νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξαθλιώνει εργαζόμενους και μισθωτούς, και οδηγεί τους νέους στην ανεργία».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας υποστήριξε ότι οι Ευ.Βενιζέλος και Αντ.Σαμαράς υπέγραψαν το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση «χωρίς να διαπραγματευτούν, παρ' ότι μπορούσαν». Επιπλέον, ανέφερε ότι, παρά τις δεσμεύσεις του περί των αντιθέτων, ο κ. Βενιζέλος έχει υπογράψει για μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και για επιτήρηση της χώρας έως το 2020.

«Έχουμε δώσει δείγματα γραφής» είπε, απαντώντας έτσι στην ερώτηση γιατί κάποιος να προτιμήσει την Κοινωνική Συμφωνία έναντι της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι πολλά από τα στελέχη του κόμματος προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και πιστεύουν πως «τώρα πρέπει να αρχίσει ξανά το ταξίδι ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης στον τόπο».

Τέλος, σημείωσε ότι «η μάχη δεν είναι μόνο ενάντια στην τρόικα, αλλά απέναντι και σε ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας που γίνεται ολοένα και πιο δυνατό και στο οποίο πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή».

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, η κ. Κατσέλη αναχώρησε για τη Λάρισα, όπου είναι υποψήφια (όπως και στη Β' Αθήνας), ενώ στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας θα επισκεφτεί και τον Βόλο.

Καστανίδης: «Όχι στο Μνημόνιο ΙΙ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας Χ.Καστανίδης τόνισε σε ομιλία στην Πάτρα την Πέμπτη πως «οι εκλογές της Κυριακής είναι σημαντικές για το μέλλον της πατρίδας μας, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί η τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια».
«Οι Έλληνες θα πρέπει να βρουν την δύναμη και να πουν όχι στο Μνημόνιο ΙΙ, που δεσμεύει την χώρα ως το 2042» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Στην συνέχεια ο Χάρης Καστανίδης παρουσίασε την πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τα εθνικά ισοδύναμα, η εφαρμογή της οποίας, όπως είπε, «ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα του μνημονίου, χωρίς να μπορούν οι δανειστές μας να βρουν επιχειρήματα εις βάρος της χώρας μας».
Νωρίτερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Χάρης Καστανίδης απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας «με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά». Μάλιστα όπως ανέφερε «μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σημαίνει πως η χώρα μας οδηγείται στο σφαγείο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παπαρήγα: Κορυφαίος στην εξαπάτηση ο ΣΥΡΙΖΑ

"Το ΚΚΕ είναι δύναμη ελπίδας "



 
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση των πολιτών καθώς «τη μια λέει ότι δεν θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί μέρος του χρέους».

«Όποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες, τη μια να λέει ότι θα καταργήσει, θα σβήσει και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί. Το ένα στέλεχός του να λέει ότι "δε θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ" και το άλλο στέλεχος να λέει ότι "θα διαπραγματευτούμε μέρος του χρέους», σημείωσε η γ.γ. της Κ.Ε.


Χαρακτήρισε το ΚΚΕ δύναμη πάλης και ελπίδας και υπογράμμισε ότι απευθύνεται στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία με σταθερές θέσεις, χωρίς να κρύβει το πρόγραμμά του.

Read more...

Κουβέλης: «Επικοινωνιακό τρικ η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία»



Κουβέλης: «Επικοινωνιακό τρικ η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία»
eurokinissi
«Επικοινωνιακό τρικ» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης την πρόταση συνεργασίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει ότι επί της ουσίας «υπονομεύει την ενότητα της αριστεράς», αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε παράλληλα ότι «η ΔΗΜΑΡ δε θα δώσει «αριστερό, δημοκρατικό άλλοθι στην συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Ο κ. Κουβέλης πάντως διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απορρίπτει μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία, αλλά μόνο μετά από «συμφωνία σε πρόγραμμα με φερέγγυες πολιτικές και φερέγγυα πρόσωπα» και θέτει «δύο κόκκινες γραμμές», την «παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ» και «από τη Δευτέρα το πρωί να αρχίσει η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους ψηφοφόρους «να τιμωρήσουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ», χαρακτηρίζοντας τους «αρχιτέκτονες του χάους», που τώρα «ζητούν συγχωροχάρτι» και «κινδυνολογούν».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος ο κ. Κουβέλης, το κόμμα μπορεί να καταψήφισε τα μνημόνια, ωστόσο προωθεί και υποστηρίζει «τις αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως μνημονίου», αλλά σε προοδευτική και όχι σε συντηρητική κατεύθυνση.

Read more...

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ



Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την πλατιά κοινωνική συμμαχία που το στήριζε εδώ και δεκαετίες, αντικαθιστώντας την με τη συμμαχία του πλούτου και της ολιγαρχίας.

"Το κόμμα του κ. Βενιζέλου επέλεξε τους λίγους προνομιούχους, που διευρύνουν τον πλούτο και τα προνόμιά τους με το Μνημόνιο, και εγκατέλειψε τους πολλούς και μη προνομιούχους. Γι’ αυτό και οι μη προνομιούχοι έλληνες, καταλαβαίνουν ότι ο ριζοσπαστισμός της μεταπολιτευτικής κοινωνικής συμμαχίας της Αλλαγής, βρίσκει σήμερα την αντιστοίχισή του στο μήνυμα της ανατροπής που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Αυτό είναι το κοινό μας σπίτι σήμερα, φίλες και φίλοι που στο παρελθόν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ. Και σας καλωσορίζουμε, για να συνεχίσουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική και στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως από τη μια μιλά για εθνική ενότητα και από την άλλη ανασύρει από το μπαούλο της ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου και λέει ότι είναι υπερήφανος που διέλυσε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς.

"Αλήθεια όμως, πότε ήταν περισσότερο υπερήφανος ο κ. Σαμαράς. Όταν καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο ή όταν υπερψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο; Όταν μιλά για εθνική αξιοπρέπεια ή όταν υπέγραψε την δήλωση υποταγής στην Μέρκελ και στους πιστωτές, εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία; Ή μήπως όταν δεσμεύτηκε να ξεχάσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων;", διερωτήθη ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, σε σχέση με το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν κατανοεί την εμμονή του ΚΚΕ στην πολεμική του με το ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας παράλληλα κάθε κομμουνιστή να δώσει τη μάχη της ενότητας.

"Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε", είπε ο κ. Τσίπρας.

Read more...

Κατσέλη: Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση



Κατσέλη: Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση
«Ακυβερνησία θα υπάρχει όταν εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, που είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση» τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο δημαρχείο Αχαρνών.

Κατηγόρησε παράλληλα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι «προεκλογικά ποζάρουν σαν να είναι άλλοι».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας υποστήριξε ότι τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου θα οδηγήσουν τη χώρα σε στάση πληρωμών, τονίζοντας ότι το κόμμα της θέλει να σταματήσει τον «τον κατήφορο που συμπαρασύρει στο διάβα του νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξαθλιώνει εργαζόμενους και μισθωτούς, και οδηγεί τους νέους στην ανεργία».

Παράλληλα ανέφερε ότι, παρά τις δεσμεύσεις του περί των αντιθέτων, ο κ. Βενιζέλος έχει υπογράψει για μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και για επιτήρηση της χώρας έως το 2020.

«Έχουμε δώσει δείγματα γραφής» είπε, απαντώντας έτσι στην ερώτηση γιατί κάποιος να προτιμήσει την Κοινωνική Συμφωνία έναντι της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Δύναμη στον ΛΑΟΣ «για την ανατροπή» ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
«Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες», είπε για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι διακατέχεται από πανικό, τάζει τα πάντα και θυμίζει τη στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, με το «λεφτά υπάρχουν».

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τη δέσμευσή του για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, να τοποθετηθούν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα είναι «ένοχοι».

«Ούτε σε 30 χρόνια δεν θα βγει η χώρα από το Μνημόνιο, διότι Σαμαράς και Βενιζέλος υπέγραψαν στην επιστολή τους προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δεν θα ασκήσουν πολιτικές ενάντια στο Μνημόνιο», παρατήρησε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές και εκβιαστές της. «Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της χώρας. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα διώξω τους λαθρομετανάστες. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα εξασφαλίσω αυτάρκεια και επάρκεια στην Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ουδέποτε πρόδωσα, όπως έκαναν άλλοι, ουδέποτε είπα ψέματα στον ελληνικό λαό, ουδέποτε έβλαψα την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ είπε ότι ο κ. Σαμαράς φοβήθηκε να πάρει μέρος και κάλεσε έστω και τώρα να γίνει ένα με τα τρία κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να συζητήσουν τι έγινε στις μεταξύ τους συσκέψεις.

Για τον εαυτό του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι απέτρεψε το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Πετσάλνικος και σημείωσε πως αν είχε συμβεί αυτό η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει και σήμερα θα είχαμε τη δραχμή.

Εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να διακόψει τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράμμισε ότι αρνήθηκε να υπογράψει την προδοσία της Ελλάδας.

Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι λειτούργησε «ως Αμερικανός» και όχι ως Έλληνας και σχολίασε πως ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορούν να φωνάξουν σήμερα το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου και φωνάζουν σήμερα τα μέλη του ΛΑΟΣ.

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν δύναμη στον ΛΑΟΣ για να γίνει η ανατροπή από την επομένη των εκλογών.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκωθεί στα πόδια της με 2.000.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι κοστίζουν 12 δισ. ευρώ (τόσα βγάζουν στις χώρες τους με τα εμβάσματα, όπως είπε).

Τάχθηκε υπέρ του να κλειστούν στη φυλακή οι επίορκοι κλέφτες. «Κάποιοι έκλεψαν και δεν ήταν ένας», είπε για τα εξοπλιστικά προγράμματα, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που υπέγραψαν μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο, επισήμανε ότι ο ΛΑΟΣ θα φέρει τέτοιες υποθέσεις από τη Δευτέρα και παρατήρησε: «Δεσμεύομαι απέναντι στον κ. Τσοχατζόπουλο. Ακη Τσοχατζόπουλε, εκεί που βρίσκεται, σύντομα θα σου στείλουμε παρέα».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ότι ο ΛΑΟΣ δεν αποδέχεται ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παραγωγό της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οι εκλογές κρίνουν το μέλλον της χώρας, λέει ο Ευ.Βενιζέλος από τη Ρόδο

Κριτική στον Αντ.Σαμαρά


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Ρόδος
Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού, τόνισε σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ακόμη ότι κρίνεται η ίδια η τύχη του λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

«Οι εκλογές της Κυριακής κρίνονται τώρα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης» είπε ο Ευ.Βενιζέλος καλώντας τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν την μάχη διότι τώρα «οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 λέγοντας ότι τους κοιτά στα μάτια και τους ζητά -παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που έχουν- να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρωθεί η κολοσσιαία προσπάθεια που ξεκίνησε και που στοχεύει στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεύθυνε μήνυμα καλής γειτονίας στην Τουρκία με σεβασμό όμως στις διεθνείς συνθήκες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. «Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί γιατί είναι υποχρέωση μας στις επόμενες γενιές» είπε.

Άσκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι η εμμονή του περί αυτοδυναμίας δείχνει αν μη τι άλλο, άγνοια κινδύνου ενώ κατηγόρησε επίσης τον κ.Σαμαρά ότι επιχειρεί να δοξαστεί κρυπτόμενος με την άρνησή του να συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο.

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα τα κατηγόρησε ότι καλλιεργούν την ψευδαίσθηση και τον μύθο στον ελληνικό λαό καταγγέλλοντας ότι επιδιώκουν την «αλβανοποίηση» της χώρας.

Έκανε επίσης και ειδική αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

«Αρχίζουμε βεντέτα»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή 6 Μαΐου, ανέφερε απόψε, μιλώντας στο Ηράκλειο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δικομματισμού λέγοντας: «Αυτές τις τρεις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αποφασίσουμε ότι ή διώχνουμε τους κατακτητές ή θα γονατίσουμε» για να προσθέσει ότι «δεν γονατίζουμε και αυτή είναι η απάντηση που στέλνουμε».

Επίσης ανέφερε ότι από την Κρήτη στέλνει ένα μήνυμα και προς «εκείνους που θέλουν να σκλαβώσουν την πατρίδα μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αρχίζουμε βεντέτα. Μέχρι τέλους. Ή αυτοί ή εμείς». Δεν πρόκειται για πολιτική επιλογή, είπε, «αλλά για επιλογή ανάμεσα στη λευτεριά και τη σκλαβιά».

Μίλησε εξ άλλου για τιμωρία «αυτών που λήστεψαν την Ελλάδα» και τόνισε ότι «θα πληρώσουν ακριβά τα εγκλήματα τιμής κατά της χώρας, και αστικά και ποινικά» προσθέτοντας ότι «θα δημευθούν οι περιουσίες αυτών που λήστεψαν το βιος των Ελλήνων».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα τάξη πραγμάτων που χτίστηκε -όπως είπε- μέσα από λέσχες και διάφορες στοές που θέλουν να βλέπουν τους ανθρώπους σαν νούμερα, σαν αριθμούς και όχι σαν πολίτες ελεύθερους να σκέφτονται.

«Τους λέμε λοιπόν από εδώ, από το Ηράκλειο πως είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή στις 6 Μαΐου» είπε.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ακόμη ότι «πολλές γενιές είναι εδώ. Από τη γενιά της αλλαγής που πίστεψαν στο η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και πρόσθεσε ότι εμείς το λέμε αυτό και τώρα, ακόμη και αν το αρνήθηκαν κάποιοι.

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφιέρωσε, όπως είπε, την αποψινή του ομιλία στην μητέρα με τα 9 παιδιά στην οποία προχθές η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα για ανεξόφλητους λογαριασμούς, λέγοντας ότι «δεν θα κάμψουν το ηθικό μας, δεν θα μας νικήσουν».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η γυναίκα του Ελύτη ζητά την απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ...



Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου εξέφρασε τη λύπη της για τη χρήση του έργου και φωτογραφίας του Οδυσσέα Ελύτη σε προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας. Η κα Ηλιοπούλου δήλωσε ότι «με λύπη μου είδα φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και... απόσπασμα από την ποίησή του να χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση. Έχοντας την ευθύνη του έργου του και τιμώντας την μνήμη και τις αρχές του ζητώ την άμεση απόσυρση. Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό.

«Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα!»
kathimerini.gr


Read more...

Ξύλο σε ΠΑΣΟΚ και διάλυση του περιπτέρου τους στο Αιγάλεω...


Σιγά μην άφηνε ο κόσμος όρθιο το περίπτερο τους. Κάθε προσπάθεια να το ξαναστήσουν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Κάποιοι έχουν τρομερό θράσος.
Το ΠΑΣΟΚ πήγε να στήσει περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αιγάλεω τον εσταυρωμένο.
Πρώτα έπεσε αυθόρμητο ξύλο απο κόσμο που είδε το...
 περίπτερο τους (έφεραν ΔΙΑδες για να τους σώσουν!). Το ίδιο βράδυ σπάστηκε.
Αυτό το ΔΝΤ κόμμα θα γκρεμιστεί συθέμελα. Τα γραφεία του ας γίνουν χώροι για τους αστέγους.
ΠΗΓΗ: indymedia, μέσω "tsantiri"

Read more...

«Η συγκυβέρνηση ευνοεί το ΠΑΣΟΚ και όχι το λαό»

Κεντρική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο



 
 
«Ισχυρή εντολή για να τα αλλάξει όλα και να κυβερνήσει χωρίς συμβιβασμούς»  ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Ζάππειο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και περιέγραψε με καθαρότητα τον στόχο του για τις μεθαυριανές εκλογές: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει την διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά.

Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα για να την καταγγείλουν». Επανέλαβε την επίθεσή του εναντίον των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» λέγοντας ότι «οι νέοι σχηματισμοί που δεν είναι αριστεροί, το λέω ευθέως είναι νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ. Και υπάρχουν και οι οπαδοί των ΝΑΖΙ, που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς να εμφανίζουν τους υποψηφίους τους.

Δεν δέχομαι ως Έλληνας η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Απομονώστε τους». Συνέχισε την πολιτική του επίθεση υποστηρίζοντας: «όλοι οι άλλοι γύρω μας έχουν μείνει κολλημένοι στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ στους μικροκομματικούς υπολογισμούς, η Αριστερά κολλημένη στις εμμονές της, τα νέα μικρά κόμματα προσπαθούν να επιβιώσουν καταγγέλλοντας εαυτούς και αλλήλους και όλους τους άλλους. Επί δύο χρόνια μας πολεμάνε συνεχώς και τελικά έρχονται στα λόγια μας. Επί δύο χρόνια ψηφίζουμε οτιδήποτε είναι καλό για τον τόπο. Δεν έχουμε σχέση με το λεφτά υπάρχουν, δεν έχουμε σχέση με τον κρατισμό, ζητάμε την κατάργησή του. Εμείς δεν στηρίξαμε όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Ανάν. Το απορρίψαμε».

Ο κ. Σαμαράς προέταξε την Ανάπτυξη και θύμισε ότι «όταν πρώτοι μιλούσαμε εμείς για ανάπτυξη μας έλεγαν Χάρυ Πότερ. Όταν μιλούσα για μέτρα ανάπτυξης ήμουν μόνος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τώρα μιλούν για ανάπτυξη όλοι». Ακολούθως μίλησε για την λαθρομετανάστευση υποστηρίζοντας ότι «στο μεγάλο θέμα της Ασφάλειας ούτε λέξη δεν ήθελαν να ακούσουν για λαθρομετανάστες» και επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση. «Δυο χρόνια τώρα δύο αντιπάλους είχα: το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά έβαλε λουκέτα και έστειλε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και δεύτερο την Αριστερά που έδιωχνε επενδύσεις, έδιωχνε τουρίστες, έκλεινε επιχειρήσεις χάιδευε κουκουλοφόρους» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ξανά στην στάση του από τον περασμένο Νομέμβριο: «η ολέθρια επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα μας απομόνωσε στην Ευρώπη. Η απομόνωση που είχαμε υποστεί και η πίεση που θα μας ασκούσαν θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου έφυγε τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός . Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα θα τον άφηνα να διαλύσει την χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για τη έξοδο από την κρίση: «το σχέδιό μας είναι απλό πέντε λέξεις μόνο: Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια».

Αναλυτικότερα είπε: «Ανάκαμψη, δηλαδή να σταματήσει η ύφεση, κοινωνική Συνοχή μέτρα για την διόρθωση ακραίων αδικιών, θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού. Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω απ όλα Ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση φόρων».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις θεσμικές αλλαγές: «Ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού, περιορισμό των προνομίων των βουλευτών και υπουργών, πραγματική διάκριση των εξουσιών, διάκριση Εκτελεστικής-Νομοθετικής-Δικαστικής εξουσίας».

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς είπε: «Πιστεύω στην Ελλάδα, πιστεύω στους Έλληνες, καλώ όλους εσάς να πιστέψετε στην Ελλάδα. Δεν βάζουμε στους έλληνες ψεύτικα διλήμματα. Ενώνουμε τους Έλληνες πάνω σε κοινά ιδανικά. Η παράταξή μας θα θεμελιώσει τη Νέα Μεταπολίτευση, με δημοκρατική και παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας. Εμείς ζητάμε να κυβερνήσουμε με την εντολή του ελληνικού λαού όχι με τις ευλογίες του των παρασκηνίων και της διαπλοκής, χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση κινδυνεύουν τα πάντα. Δεν επέστρεψα στην πολιτική για να συμβιβαστώ, επέστρεψα για να πολεμήσω. Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της πατρίδας».protothema.gr

Read more...

Το πρόγραμμα της Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή (11.30) επίσκεψη στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21) που βρίσκεται υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους του οργανισμού. Θα συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους στον οργανισμό.
Στην συνέχεια η ΓΓ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε συγκέντρωση (13.00) των εργαζομένων στο ξενοδοχείο METROPOLITAN (Συγγρού 385).

Read more...

Περιοδεία της Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκας Τ. Κατσέλη στη Λάρισα και το Βόλο

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου στη Λάρισα (όπου-εκτός από τη Β΄ Αθήνας-είναι υποψήφια βουλευτής) και στο Βόλο.
  • Στις 9.00 το πρωί θα συναντηθεί στην Τσαρίτσανη με αντιπροσωπείες συλλόγων της περιοχής.
  • Στις 9.30 θα βρίσκεται στην Ελασσόνα όπου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους τοπικών φορέων.
  • Στις 11.00 θα μεταβεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (Κουμουνδούρου 3) όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη κομματικών στελεχών.
  • Στις 12.30 θα βρεθεί στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας (Ηπείρου 83)
  • Στις 13.00 θα μεταβεί στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44)
  • Στις 14.15 θα βρεθεί στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου (Φιλελλήνων 13)
  • Στις 15.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Λάρισας (ξενοδοχείο METROPOL)
  • Στις 17.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Μαγνησίας (ξενοδοχείο PARK στο Βόλο)

Read more...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠO ΤΟ 1974 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ


ΕΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ...
Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με τις χθεσινές τηλεφωνικές ως προς την τρίτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ακόμα δεν έχουμε πάρει τα στοιχεία για τις σημερινές, εν τούτοις η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι παραμένει και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην...
τρίτη θέση και μάλιστα με μια διαφορά περίπου 2 μονάδων από το ΚΚΕ. Εάν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά σε εκλογές μεταπολίτευσης που με ξεχωριστά κόμματα το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ (πρώην Συνασπισμός και πρώην ΚΚΕ εσ.), πρώτο κόμμα από τα δυο ΔΕΝ θα έρθει το ΚΚΕ. Εάν επιβεβαιωθούν τελικά οι τηλεφωνικές, θα συμβεί γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγαλύτερη βεβαιότητα ψήφου για την επιλογή τους. Θα συμβεί όμως και στις κάλπες, ή είναι μόνο δημοσκοπικό φαινόμενο;http://fimotro.blogspot.com/2012/05/1974.html

Read more...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ STAR ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


Τα δίνει όλα ο Βενιζέλος. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν άφησε κανένα κανάλι που να μην δώσει συνέντευξη. Στο Star για παράδειγμα ο Σαμαράς δεν έδωσε συνέντευξη. Αντίθετα ο Βενιζέλος έδωσε σε όλα και στο enikos.gr. Και σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με...
σφοδρότητα στον Α. Τσίπρα. Ξέρει ότι εκεί υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ψήφων που είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009...http://fimotro.blogspot.com

Read more...

Στα 50 εκατ. ευρώ οι συνολικές δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές

«Απολογισμός» προ της κάλπης


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει κινητοποιηθεί όλος ο εκλογικός μηχανισμός, επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ταυτόχρονα, δίνει στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορούν την εκλογική διαδικασία, δαπάνες που είναι μειωμένες τουλάχιστον κατά 35 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις εκλογές του 2009.

Όπως σημειώνει, η συνολική δαπάνη του υπουργείου Εσωτερικών δεν θα ξεπεράσει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ, καθώς οι δαπάνες για αποζημιώσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 41,5 εκατ. ευρώ, έναντι 68 εκατ. ευρώ το 2009. Οι δαπάνες για προμήθειες δεν θα υπερβούν τα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το 2009, ταυτόχρονα με μηδενισμό της διαφημιστικής δαπάνης.
Επίσης, αναφέρει ότι ως προς τη σύνθεση και το ύψος των αποζημιώσεων οι βασικές αλλαγές του 2012 σε σύγκριση με το 2009 είναι οι εξής:
Στο χώρο του υπουργείου Εσωτερικών και της Αυτοδιοίκησης (πλην των δήμων) θα απασχοληθούν 3296 υπάλληλοι (έναντι 7898 το 2009), με ανώτατο όριο δαπάνης 5,5 εκατ. ευρώ (έναντι 20,9 εκατ. ευρώ το 2009).

Από τους δικαιούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής και της ΓΓ Ενημέρωσης θα απασχοληθούν 9028 άτομα έναντι 16.424 ατόμων το 2009, με συνολική δαπάνη για επιδόματα 4,9 εκατ. ευρώ, έναντι 17,7 εκατ. ευρώ το 2009, ήτοι 547 ευρώ/άτομο έναντι 1079 ευρώ/άτομο το 2009.

Στους παραπάνω δεν περιλαμβάνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι έφοροι και γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, για τους οποίους προβλέπεται συνολική δαπάνη 23,8 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις (πέραν των οδοιπορικών) έναντι 26,9 εκατ. ευρώ τελικής δαπάνης το 2009 (μαζί με τα οδοιπορικά).

Για τους υπαλλήλους των Δήμων προβλέφθηκε συνολική δαπάνη 3 εκατ. ευρώ.

Τηλεοπτικός χρόνος εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων
Στις εκλογές αυτές, επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, λήφθηκαν σημαντικά διαφορετικές αποφάσεις σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και τις δαπάνες των εκλογών.

Έτσι, σε συνεργασία με το υπουργείο Επικρατείας, θεσπίστηκε νέα κατηγορία εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και που έλαβαν ένα ελάχιστο ποσοστό ψήφων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ή ευρωεκλογές, κόμματα που είχαν ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σχέση με το 2009.

Δηλαδή, τους δόθηκαν δύο πεντάλεπτα προβολής των προγραμματικών τους θέσεων, αντί ενός, τους δόθηκε, για πρώτη φορά, χρόνος τηλεοπτικής διαφήμισης για κάθε κόμμα αξίας 20.100 ευρώ και δωρεάν διαφημιστικός χρόνος στην ιδιωτική και κρατική ραδιοφωνία.

Εξάλλου, τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα με συνδυασμούς στα 3/5 των εκλογικών περιφερειών είχαν ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σχέση με το 2009 και συγκεκριμένα εξισώθηκε ο χρόνος προβολής της συνέντευξης του αρχηγού τους με το χρόνο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους παρασχέθηκε, για πρώτη φορά, η υποχρέωση της ΕΡΤ για μετάδοση προεκλογικής ή άλλης εκδήλωσής τους, τους δόθηκαν δύο πεντάλεπτα προβολής των προγραμματικών τους θέσεων αντί ενός τρίλεπτου και χρόνος τηλεοπτικής διαφήμισης αξίας 10.500 ευρώ κλπ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παπουτσής: Είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνουμε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ



Παπουτσής: Είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνουμε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ
Σε συνέντευξή του σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στην Α' Αθηνών, Χρήστος Παπουτσής, αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα που απασχολούν την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναικό. 


«Σας υπενθυμίζω ότι ήταν δική μου η ιδέα και η πρόταση για το γήπεδο στο Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση, την οποία παρουσίασα δημόσια το 2002 ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Έκτοτε  παρακολουθώ από κοντά και υποστηρίζω τη δουλειά που έχει γίνει με υπευθυνότητα , παρεμβαίνοντας όταν χρειάζεται για να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα.Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε όλοι τη μεγάλη σημασία που έχει για την Αθήνα να αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου για μια ομάδα που αποτελεί μια ζωντανή διαφήμιση στην Ευρώπη» δήλωσε.

Σχετικά με την προοποτική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο ο κ. Παπουτσής διευκρίνισε ότι «όσο υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας, τόσο η διαπραγματευτική της θέση θα βελτιώνεται. Όσο θα προχωρούμε με θάρρος και αποτελεσματικότητα στις αναγκαίες αλλαγές στις δομές του κράτους τόσο θα κερδίζουμε σε αξιοπιστία. Όσο θα αυξάνονται τα έσοδα για το κράτος από την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής τόσο θα πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση».

Ό πρώην υπουργός τοποθετήθηκε ανοιχτά στα φημολογούμενα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ με τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε στέρεη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ψύχραιμη, στιβαρή και αποτελεσματική. Κι απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που πιστεύουν στη δημοκρατία, που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, που θέλουν την Ελλάδα της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», ενώ αναγνώρισε στο ΠΑΣΟΚ λάθος κινήσεις όπως επιλογές προσώπων σε λάθος θέσεις και έλλειψη αποφασιστικότητας σε ορισμένες στιγμές.

«Προφανώς, υπήρξαν λαθεμένες επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, λαθεμένες προτεραιότητες στην υλοποίηση της πολιτικής, καθυστερήσεις σε κρίσιμους τομείς. Η κριτική και η αυτοκριτική ήταν για εμάς διαρκείς και άμεσες οι διορθωτικές κινήσεις. Σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας και αβεβαιότητας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αλλά η χώρα στάθηκε όρθια και τώρα μπορεί να ελπίζει. Ο λαός έκανε μεγάλες θυσίες και τώρα πρέπει να πιάσουν τόπο. Για αυτό είναι απαράδεκτη η ισοπέδωση της υπεράνθρωπης προσπάθειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε.

Τέλος, σχετικά με το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα εκρηκτικό πρόβλημα που αφέθηκε για δεκαετίες  να διογκωθεί, κρύφτηκε κάτω από το χαλί και τώρα προκαλεί ασφυξία στη χώρα. Όταν ανέλαβα το Σεπτέμβριο του 2010 το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έθεσα το μεταναστευτικό ως πρώτη προτεραιότητα αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή του διάσταση και όλες τις περίπλοκες πτυχές του.

Θέλω να είμαι σαφής. Δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα χωρίς αποτελεσματικές και δίκαιες διαδικασίες παροχής Ασύλου, χωρίς Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης παράνομων μεταναστών με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σε πολλές περιοχές της χώρας. Από την αρχή , έθεσα σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των συνόρων. Όπου, μάλιστα, φέραμε τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του Frontex και τις ομάδες ταχείας επέμβασης. Έτσι ώστε να συνδράμουν την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων που είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα…

Προχωρήσαμε στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τη λειτουργία ενός συστήματος παρακολούθησης με θερμικές κάμερες που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Τον Ιανουάριο του 2011, προχωρήσαμε στο ριζικό εκσυγχρονισμό του νομικού μας συστήματος για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Παράλληλα, είχαμε διαρκώς συστηματικές επιχειρήσεις ελέγχων στην Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και στην υπόλοιπη χώρα. Ειδικότερα, στο κέντρο της Αθήνας εδώ και ενάμιση χρόνο γίνονται καθημερινά οργανωμένες επιχειρήσεις από τον Απρίλιο του 2011.  Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 25.000 παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν. Ενώ, ένας μεγάλος αριθμός έφυγε από την Ελλάδα με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού».

Read more...

Κεντρική προεκλογική ομιλία της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στο "Σπόρτιγκ"


Η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη μίλησε την Τετάρτη 2 Μαίου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.
Η κα. Κατσέλη κάλεσε τους πολίτες «να δώσουν με τη δύναμη της ψήφου τους ισχυρή φωνή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή μπροστά στις «σκληρές μάχες, χωρίς εξαρτήσεις από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή».  Η κα. Κατσέλη τόνισε ότι μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή και να μπει «ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας» και να προταχθούν εφικτές λύσεις, ώστε «να ξαναχτιστεί η οικονομία, οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς».
«Η ανεξαρτησία μας από κάθε είδους συμφέροντα είναι αυτό που μας διαφοροποιεί» επεσήμανε η κα Κατσέλη, τονίζοντας ότι «η μάχη που δίνουμε είναι ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας» και γι’ αυτό «η μάχη είναι πολιτική». «Μας φοβούνται γιατί είμαστε ανεξάρτητοι, δεν μας κρατάνε πουθενά» τόνισε με έμφαση η κα Κατσέλη λέγοντας ότι στόχος μας είναι «να βγάλουμε τη Δημοκρατία από το απόσπασμα και να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού».
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ έχει αποδείξει ότι «μπορεί να δίνει μάχες και να τις κερδίζει», είπε η κα Κατσέλη και αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε ως Υπουργός Ανάπτυξης με τις τράπεζες για το νόμο για την προστασία από την υπερχρέωση. «Δεχθήκαμε σφοδρό πόλεμο από τις Τράπεζες, αλλά δεν υποχωρήσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιδίωξη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, επεσήμανε η κα. Κατσέλη, είναι «να ανασυγκροτηθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη» και άσκησε δριμεία κριτική στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλο, για τον οποίο ανέφερε ότι προεκλογικά «προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες θέτοντας ψευτοδιλήμματα και μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις». Τον κατηγόρησε ότι εξασφάλισε τα συμφέροντα των Τραπεζών, χωρίς να εξασφαλίσει ρευστότητα στην αγορά και ότι, ενώ υπόσχεται να μην θιγούν οι χαμηλόμισθοι, ο ίδιος έχει υπογράψει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων από τον Ιούνιο. «Άλλος ήταν ο κ. Βενιζέλος που υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, και άλλος είναι αυτός που τώρα μοιράζει υποσχέσεις;» αναρωτήθηκε η κα Κατσέλη και ανέφερε ότι όσο κι αν προσπαθούν οι κκ Βενιζέλος και Σαμαράς, παραμένουν δέσμιοι της υπογραφής τους που καταδικάζει τους πολίτες σε κοινωνική εξαθλίωση και αδιέξοδο».
Η κα Κατσέλη είπε ότι «το δεύτερο Μνημόνιο θα πέσει έξω στους στόχους του» και προέταξε ένα πραγματικό - και όχι ψευδεπίγραφο όπως ο κ. Βενιζέλος όψιμα θυμήθηκε - «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για έξοδο από την κρίση», το οποίο κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη, στηρίζει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων  με προτάσεις, όπως το κούρεμα δανείων, προτάσσει τη δημιουργία πυλώνα δημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικό σύστημα, επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, εγγυάται ένα ελάχιστο εισόδημα αντί της φτώχειας, και αξιοποιεί τον δημόσιο πλούτο αντί του ξεπουλήματος.
Τέλος, η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι «η θεωρία της χαμένης ψήφου είναι ένα παραπλανητικό τέχνασμα του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος», τονίζοντας ότι «χαμένη είναι η ψήφος της αποχής, χαμένη είναι η ψήφος της συνήθειας, επικίνδυνη είναι η ψήφος της οργής και του θυμού». Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, είπε η κα Κατσέλη, μπορεί να γίνει ο «καταλύτης ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης που είναι έτοιμη να κυβερνήσει χωρίς φοβικά σύνδρομα και εκβιαστικά διλήμματα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή με ισχυρή φωνή».

Read more...

Μίκης Θεοδωράκης: Ψηφίστε κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά


Να δώσουν ένα «μεγάλο εκλογικό ”παρών”» στο μέλλον, μετά την 6η Μαΐου, καλεί τις «Σπίθες» ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Μετονομάζει την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) σε Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) και καλεί να συσπειρωθούν όλοι, διεκδικώντας την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών με κυρίαρχους άξονες την εθνική ανεξαρτησία, την παλλαϊκή εξουσία και την πατριωτική αναγέννηση.
Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου απευθύνει έκκληση στον κόσμο να ψηφίσει, κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά κόμματα.
Τέλος, καλεί τα μέλη του ΚΑΠ σαν «Σπίθες» και σαν συσπείρωση μέσα στην ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (και όχι πλέον Ε.ΛΑ.Δ.Α.) να δουλέψουν «με φιλοδοξία να την καταστήσουμε τόσο πλατιά και δυνατή, εφοδιασμένη με πρόγραμμα και με λύση, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον να πούμε ένα μεγάλο εκλογικό ”παρών” προετοιμασμένοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη της κυβερνητικής εξουσίας που θα ‘χει τη δύναμη και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα βασικά μας ιδανικά. Την εθνική ανεξαρτησία, την παλλαϊκή εξουσία και την πατριωτική αναγέννηση».
 http://papaioannou.

Read more...

Μείωση του ΦΠΑ και νομιμοποίηση 600.000 αυθαιρέτων με "μικρό τίμημα" υπόσχεται ο Σαμαράς...



Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και φαίνεται ότι κάπου βρήκε λεφτά, πολλά λεφτά. Τόσα που... του να επιτρέπουν να υποσχεθεί τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και τη νομιμοποίηση 600.000 αυθαιρέτων με "μικρό τίμημα".

Το απόσπασμα για τη μείωση των φόρων:

Πέρα από το χτύπημα της γραφειοκρατίας, χρειάζεται και κάτι ακόμα: Μείωση των φόρων! Θα την προγραμματίσουμε από...


...την πρώτη στιγμή και θα την κάνουμε σταδιακά: Πρώτο βήμα, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα Νομικά πρόσωπα, για τις επιχειρήσεις στο 15% Επόμενο βήμα η μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9% ο μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και τέλος, 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.


Το απόσπασμα για τα αυθαίρετα:



Αλλά και στην οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Πάνω από 600 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα θα πληρώσουν μικρό τίμημα και θα αποκτήσουν κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας.
Έτσι, μια κι έξω θα τελειώσουν τα συνεχή πρόστιμα...
Δεν θα υπάρχουν πια πρόστιμα!
Κανονικοί τίτλοι, με κανονική πολεοδόμηση, και πλήρη απαγόρευση της αυθαίρετης δόμησης στο εξής.
parapolitiki.com


Read more...

Βρήκαν άλλα 20 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς του Άκη ...



Από την κατάσχεση του αρχείου που βρέθηκε στα κτίρια της Κομνά Τράκα, όπου ο Ακης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε γραφείο, σκιαγραφείται μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη δράση του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με... τις πληροφορίες, στα έγγραφα που έχουν βρεθεί έχουν εντοπιστεί στοιχεία για προσωπικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα.

Εκτός δηλαδή από τους γνωστούς πια λογαριασμούς στην τράπεζα UBS, οι τρεις τους φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς και σε άλλες τράπεζες, με κύκλο διακινούμενων ποσών περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
parapolitika.gr


Read more...

Κατηγορώ Παπαρήγα στην «μπλόφα» του Τσίπρα...



«Αυτό το παιχνίδι δεν θέλουμε να το παίξουμε για να μη σκοτώσουμε την ελπίδα του λαού», είπε από το Πεδίον του Αρεως...
Καταπέλτης για το ενδεχόμενο σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν χθες η Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην...
κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Αρεως χθες βράδυ είπε ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι ευκαιριακή, ενώ ο λαός θα ζήσει δραματική εμπειρία.
Η κ. Παπαρήγα μάλιστα περιέγραψε με λεπτομέρειες το σκηνικό: «Αν σχηματιστεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις πρώτες κρίσιμες ημέρες θα καθήσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ο Πρωθυπουργός, με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση, με άλλα πρόσωπα, δεν θα είναι λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει», προέβλεψε. Στη συνέχεια επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στη συμμετοχή του ΚΚΕ σε αριστερή κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πρόκειται για μπλόφα εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή ελπίδων». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό το παιχνίδι δεν θέλουμε να το παίξουμε για να μη σκοτώσουμε την ελπίδα του λαού», ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για καιροσκοπισμό.
Η σιδηρά κυρία του Περισσού αναφέρθηκε και στην ουσία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στις προτάσεις του για ανάπτυξη μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας λέγοντας: «Κρύβουν από τον λαό ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα πατριωτικό κώλυμα να κλείσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να βγουν εκτός Ευρώπης. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στριμώχνονται σε τέτοιες ερωτήσεις, απαντούν ότι θα κάνει το κράτος επενδύσεις. Δηλαδή θα ιδρύσουν κρατικά εργοστάσια σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας; Θα συγκρουστούν με την ΕΕ; Τότε γιατί δεν έχουν πρόγραμμα σύγκρουσης και εξόδου; Τι θα κάνουν με τη θάλασσα των εισαγωγών προϊόντων που μπορούμε και παράγουμε στην Ελλάδα; Τι θα κάνουν στην περίπτωση πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν;». Και κατέληξε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, ξέρει να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν. Αυτό το ΚΚΕ ισχυρό έχει ανάγκη ο λαός»...


Read more...

Κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 6ης Μαΐου. Ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει ομιλία στον ανοιχτό χώρο του Ζαππείου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Ρόδο, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πέραμα, ο Αλέξης Τσίπρας στην Ομόνοια, ο Φώτης Κουβέλης στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Πάνος Καμμένος στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ντόρα Μπακογιάννη στο Περιστέρι, η Λούκα Κατσέλη στο Δημαρχείο Αχαρνών και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Θέατρο της πλ.Κουμουνδούρου.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Μαΐου, τα επιτελεία των κομμάτων επιστρατεύουν διλήμματα και στρατηγική πόλωσης, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φθάσαμε, αλλά με τον κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε» τόνισε, κάνοντας άνοιγμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε κατά των άλλων ενοίκων της δεξιάς πολυκατοικίας και ειδικά εναντίον του Πάνου Καμμένου. Σε ανάλογο κλίμα αναμένεται η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά την ανοιχτή συγκέντρωση το βράδυ στο χώρο του Ζαππείου.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας προτάσσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο σκληρό δίλημμα ευρώ ή δραχμή, προειδοποιώντας ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία μπορεί να μετατρέψουν την κρίση σε τραγωδία.

Κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Ζάππειο, την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «πολιτικό απατεώνα»- καθώς και κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα πανστρατιάς εν όψει της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Παρασκευή. Σήμερα, Πέμπτη, ο Ευ.Βενιζέλος βρίσκεται στη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως. Η Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε κατηγορηματικά την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν θέλουμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, για να μην σκοτώσουμε την ελπίδα του λαού. 

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πέραμα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας από την Πάτρα, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο μνημόνιο. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου είναι ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, ή μνημόνιο ή Αριστερά».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ στην Ομόνοια, κατά την οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Μανώλης Γλέζος.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη επισήμανε ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις χωρίς καμία εξαίρεση. Έθεσε ως όρους για κάτι τέτοιο την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και τη φερεγγυότητα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα απευθύνει απόψε ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει την Πέμπτη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει επισημάνει: «Την Κυριακή ψηφίζουμε τον αυριανό πρωθυπουργό. Δεν ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος για το αύριο της Ελλάδας και όχι για το χτες».

Στη Θεσσαλονίκη μίλησε την Τετάρτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Σας ζητώ να κάνουμε μαζί την εθνική στροφή. Εμείς αποφασίζουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι τα συμφέροντα των εντολοδόχων της νέας τάξης πραγμάτων» τόνισε. Ο κ. Καμμένος θα βρίσκεται την Πέμπτη στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, ζήτησε «την ψήφο των Ελλήνων για να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια χρήσιμη δύναμη λογικής, ευθύνης και σύνεσης, με δυνατότητα παρέμβασης εντός και εκτός Ελλάδας, σε μια εποχή αστάθειας, γεμάτη κινδύνους».

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει απόψε στο Περιστέρι.

Μιλώντας στο γήπεδο του Σπόρτινγκ την Τετάρτη, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους «ισχυρή φωνή» στην Κοινωνική Συμφωνία, ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή και να βάλει «ανάχωμα στον κατήφορο του μνημονίου».
Η κ. Κατσέλη απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, βάλλοντας παράλληλα εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διότι, όπως υποστήριξε, με τις υπογραφές τους «έχουν δεσμεύσει και καταδικάσει τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση και το αδιέξοδο». Η κ. Κατσέλη θα μιλήσει την Πέμπτη στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι οργανώνουν απόψε την κεντρική προεκλογική τους εκδήλωση στο Θέατρο της Πλατείας Κουμουνδούρου, μπροστά από τα γραφεία τους και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη διέξοδο από τη κρίση.
Στην εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων θα μιλήσουν η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος,  εκπρόσωποι από τους Νέους Πράσινους, ενώ τα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας θα αναλύσει ο Κώστας Καλλωνιάτης (οικονομικός αναλυτής-δημοσιογράφος).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βενιζέλος: Λεφτά υπάρχουν, τα μέτρησα ένα-ένα!




Στοίχημα με τον εαυτό του φαίνεται ότι έχει βάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το πόσες μονάδες μπορούν να στερήσουν από το ΠΑΣΟΚ οι ανοησίες που εκστομίζει σε κάθε του συνέντευξη. Χθες, ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες ότι τα μέτρησε ένα-ένα και βρήκε κάπου 50 δις για να ρίξει στην αγορά!


Αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος αυτός έχει χαράξει έστω μια στοιχειώδη προεκλογική στρατηγική ή απλώς αυτοσχεδιάζει μπροστά...


...από τον κάθε τηλεοπτικό φακό που συναντά. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν του έχει βγει απολύτως τίποτα ενώ παράλληλα κάνει ό,τι μπορεί για να...μειώσει τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ επιτιθέμενος στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη χθεσινή συνέντευξη του πάντως στην Έλλη Στάη, φάνηκε και φοβερά κουρασμένος με τα λόγια του να εκφέρονται με μια αίσθηση ματαιότητας καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει πανικό στην Ιπποκράτους.



Read more...

Αντώνης Σαμαράς: Έτοιμα τα μέτρα ανάπτυξης και η μείωση φόρων



Αντώνης Σαμαράς: Έτοιμα τα μέτρα ανάπτυξης και η μείωση φόρων
eurokinissi
Την ανάγκη για άμεσα μέτρα ανάπτυξης τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο, καθώς και έρευνα για το «πόθεν» έσχες των κυβερνώντων της Μεταπολίτευσης.


«Πρέπει να υπάρξουν από την αρχή μέτρα Ανάπτυξης. Το έλεγα εντός και εκτός Ελλάδος επί 2 χρόνια. Αλλά ήμουν μόνος μου. Ήμασταν και οι πρώτοι που μιλήσαμε για επαναδιαπραγμάτευση» είπε, τονίζοντας ότι εκτός από την Ανάπτυξη, πρέπει να διατηρηθεί και η κοινωνική συνοχή.

«Τρείς δεσμεύσεις ανέλαβα: Να αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, να αποκαταστήσουμε τα επιδόματα στους πολύτεκνους, να δώσουμε την εξισωτική στους κτηνοτρόφους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα αποκαταστήσουμε ξανά το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού: Θα ψάξουμε το "πόθεν έσχες" όσον μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974. Και θα εξετάσουμε, επίσης – σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή – πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Γιατί για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα προς το μέλλον, πρέπει να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το παρελθόν» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Εμείς ζητάμε να κυβερνήσουμε με την ισχυρή εντολή του Ελληνικού λαού. Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα» τόνισε μεταξύ άλλων. Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «πέρα από το χτύπημα της γραφειοκρατίας, χρειάζεται και κάτι ακόμα: Μείωση των φόρων

Πρώτο βήμα, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα Νομικά πρόσωπα, για τις επιχειρήσεις στο 15%. Επόμενο βήμα η μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9% ο μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και τέλος, 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα. Πάνω από 600 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα θα πληρώσουν μικρό τίμημα και θα αποκτήσουν κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας» ανέφερε.

«Χρειάζεται και η Ασφάλεια του πολίτη. Εξηγήσαμε πως θα σταματήσουμε, πάση θυσία, τη λαθρομετανάστευση. Εξηγήσαμε και πώς θα βγάλουμε τις κουκούλες, από όσους καίνε τις πόλεις και τις περιουσίες των πολιτών κάθε τόσο. Εξηγήσαμε πως θα απομακρύνουμε τα στέκια ναρκομανών, όπου διακινούνται ναρκωτικά, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα: «Είμαστε η παράταξη που είπε όχι στην παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας μας. Είμαστε η παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο» συμπλήρωσε.

«Η ενότητα δεν είναι μια μόνο λέξη.Η ενότητα για μας είναι προτεραιότητα. Θέλουμε τους Έλληνες αγαπημένους, μονιασμένους, υπερήφανους και με αυτοπεποίθηση. Δεν βάζουμε στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα. Ενώνουμε τους Έλληνες πάνω σε κοινά ιδανικά. http://newpost.gr

Read more...