Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Παπουτσής: Είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνουμε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ



Παπουτσής: Είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνουμε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ
Σε συνέντευξή του σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στην Α' Αθηνών, Χρήστος Παπουτσής, αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα που απασχολούν την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναικό. 


«Σας υπενθυμίζω ότι ήταν δική μου η ιδέα και η πρόταση για το γήπεδο στο Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση, την οποία παρουσίασα δημόσια το 2002 ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Έκτοτε  παρακολουθώ από κοντά και υποστηρίζω τη δουλειά που έχει γίνει με υπευθυνότητα , παρεμβαίνοντας όταν χρειάζεται για να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα.Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε όλοι τη μεγάλη σημασία που έχει για την Αθήνα να αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου για μια ομάδα που αποτελεί μια ζωντανή διαφήμιση στην Ευρώπη» δήλωσε.

Σχετικά με την προοποτική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο ο κ. Παπουτσής διευκρίνισε ότι «όσο υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας, τόσο η διαπραγματευτική της θέση θα βελτιώνεται. Όσο θα προχωρούμε με θάρρος και αποτελεσματικότητα στις αναγκαίες αλλαγές στις δομές του κράτους τόσο θα κερδίζουμε σε αξιοπιστία. Όσο θα αυξάνονται τα έσοδα για το κράτος από την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής τόσο θα πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση».

Ό πρώην υπουργός τοποθετήθηκε ανοιχτά στα φημολογούμενα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ με τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε στέρεη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ψύχραιμη, στιβαρή και αποτελεσματική. Κι απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που πιστεύουν στη δημοκρατία, που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, που θέλουν την Ελλάδα της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», ενώ αναγνώρισε στο ΠΑΣΟΚ λάθος κινήσεις όπως επιλογές προσώπων σε λάθος θέσεις και έλλειψη αποφασιστικότητας σε ορισμένες στιγμές.

«Προφανώς, υπήρξαν λαθεμένες επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, λαθεμένες προτεραιότητες στην υλοποίηση της πολιτικής, καθυστερήσεις σε κρίσιμους τομείς. Η κριτική και η αυτοκριτική ήταν για εμάς διαρκείς και άμεσες οι διορθωτικές κινήσεις. Σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας και αβεβαιότητας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αλλά η χώρα στάθηκε όρθια και τώρα μπορεί να ελπίζει. Ο λαός έκανε μεγάλες θυσίες και τώρα πρέπει να πιάσουν τόπο. Για αυτό είναι απαράδεκτη η ισοπέδωση της υπεράνθρωπης προσπάθειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε.

Τέλος, σχετικά με το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα εκρηκτικό πρόβλημα που αφέθηκε για δεκαετίες  να διογκωθεί, κρύφτηκε κάτω από το χαλί και τώρα προκαλεί ασφυξία στη χώρα. Όταν ανέλαβα το Σεπτέμβριο του 2010 το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έθεσα το μεταναστευτικό ως πρώτη προτεραιότητα αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή του διάσταση και όλες τις περίπλοκες πτυχές του.

Θέλω να είμαι σαφής. Δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα χωρίς αποτελεσματικές και δίκαιες διαδικασίες παροχής Ασύλου, χωρίς Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης παράνομων μεταναστών με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σε πολλές περιοχές της χώρας. Από την αρχή , έθεσα σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των συνόρων. Όπου, μάλιστα, φέραμε τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του Frontex και τις ομάδες ταχείας επέμβασης. Έτσι ώστε να συνδράμουν την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων που είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα…

Προχωρήσαμε στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τη λειτουργία ενός συστήματος παρακολούθησης με θερμικές κάμερες που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Τον Ιανουάριο του 2011, προχωρήσαμε στο ριζικό εκσυγχρονισμό του νομικού μας συστήματος για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Παράλληλα, είχαμε διαρκώς συστηματικές επιχειρήσεις ελέγχων στην Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και στην υπόλοιπη χώρα. Ειδικότερα, στο κέντρο της Αθήνας εδώ και ενάμιση χρόνο γίνονται καθημερινά οργανωμένες επιχειρήσεις από τον Απρίλιο του 2011.  Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 25.000 παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν. Ενώ, ένας μεγάλος αριθμός έφυγε από την Ελλάδα με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: