Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι εκλογές κρίνουν το μέλλον της χώρας, λέει ο Ευ.Βενιζέλος από τη Ρόδο

Κριτική στον Αντ.Σαμαρά


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Ρόδος
Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού, τόνισε σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ακόμη ότι κρίνεται η ίδια η τύχη του λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

«Οι εκλογές της Κυριακής κρίνονται τώρα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης» είπε ο Ευ.Βενιζέλος καλώντας τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν την μάχη διότι τώρα «οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 λέγοντας ότι τους κοιτά στα μάτια και τους ζητά -παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που έχουν- να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρωθεί η κολοσσιαία προσπάθεια που ξεκίνησε και που στοχεύει στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεύθυνε μήνυμα καλής γειτονίας στην Τουρκία με σεβασμό όμως στις διεθνείς συνθήκες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. «Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί γιατί είναι υποχρέωση μας στις επόμενες γενιές» είπε.

Άσκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι η εμμονή του περί αυτοδυναμίας δείχνει αν μη τι άλλο, άγνοια κινδύνου ενώ κατηγόρησε επίσης τον κ.Σαμαρά ότι επιχειρεί να δοξαστεί κρυπτόμενος με την άρνησή του να συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο.

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα τα κατηγόρησε ότι καλλιεργούν την ψευδαίσθηση και τον μύθο στον ελληνικό λαό καταγγέλλοντας ότι επιδιώκουν την «αλβανοποίηση» της χώρας.

Έκανε επίσης και ειδική αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: