Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ρήξη με τους δανειστές


max
Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων και ξένων δημοσιευμάτων για την οργή που έχει προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές με τη στάση του, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αργά το βράδυ στο Μαξίμου σε μία πρώτη προσπάθεια να αποτιμηθεί η κατάσταση.
Στη σύσκεψη μετέχει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκης, καθώς και όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Οι πρώτες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πτοηθεί από τις άγριες αντιδράσεις κυρίως του Βερολίνου και σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική για την οποία άλλωστε έχει δεσμευτεί και προεκλογικά.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως η σημερινή ημέρα με την πρώτη εικόνα της ρήξης είναι μόνο η αρχή. Επίσης, όπως έγινε γνωστό αυτές οι συσκέψεις για την αντιμετώπιση αυτών των ραγδαίων εξελίξεων θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο.
Την ίδια ώρα, ένα πρώτο δείγμα της αντίδρασης του Βερολίνου ήρθε από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, ο οποίος στην ουσία προειδοποίησε την Ελλάδα να μην αποπειραθεί να εκβιάσει τη Γερμανία δηλώνοντας πως και η αλληλεγγύη έχει τα όρια της.
Λίγο αργότερα, η ρήξη που φάνηκε ξεκάθαρα στη κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Γερμανία με τις πηγές της καγκελαρίας να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Άνγκελα Μέρκελ να μην δει τον Αλέξη Τσίπρα επίσημα αλλά ούτε και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Read more...

Βλέμμα που σκοτώνει…


Η… διακριτική συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ –Σούλτς…

Μάλλον τα πρόφτασαν τα «μαντάτα» στην Άνγκελα, αν κρίνουμε από το βλοσυρό ύφος που έχει, στην συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς και τον Φρανσουά Ολάντ.

Και…
μπορεί το μενού να είχε αρκετές νοστιμιές, ωστόσο, όπως φαίνεται, έχουν ήδη χορτάσει από τα λόγια του Έλληνα υπουργού Οικονομικών...


Read more...

Ούτε η Λευκωσία ενθουσιάζεται από την οικονομική στρατηγική της Αθήνας



Λευκωσία και Αθήνα έχουν διαφορετική προσέγγιση στα θέματα οικονομικής πολιτικής, τόνισε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.«Σέβομαι απολύτως το αποτέλεσμα των εκλογών και εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και στους στόχους που έχει θέσει».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι προσβλέπει σε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, ενδεχομένως στο επόμενο Eurogroup σε δεκαπέντε ημέρες. Ο κύριος Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην Κύπρο πρέπει να διορθωθούν αυτά, που οδήγησαν την οικονομία στο χείλος της καταστροφής.

Με την εφαρμογή του προγράμματος, είπε, έχουμε δημιουργήσει τις προοπτικές και ήδη υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια αυτή.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/oute-i-kypros-enthousiazetaia-apo-ti-stratigiki-tis-athinas-os-pros-tin-troika.html#more

Read more...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υποκύπτει στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ


kiriakos
Σκληρή κριτική κατά του αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, και βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρούν μέσα σε ελάχιστες ημέρες να επιστρέψουν τη Δημόσια Διοίκηση σε άλλες εποχές» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση καταργεί την αξιολόγηση, σταματά τον έλεγχο για τις παράνομες μονιμοποιήσεις και τους διορισμούς με πλαστά πιστοποιητικά, πως καταργεί το νέο, σύστημα επιλογής προϊσταμένων και ότι τροποποιεί το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, κλείνοντας το μάτι, όπως λέει, στην ανομία.
«Υποκύπτουν στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους. Οι μάσκες έπεσαν. Να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους τη σιωπηλή πλειοψηφία τόσο των έντιμων και εργατικών δημοσίων υπαλλήλων όσο και της κοινωνίας» καταλήγει.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αμερικάνικο περιοδικό Μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη είναι ο Σόιμπλε από τον Τσίπρα


«Ο Σόιμπλε αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα» αναφέρεται σε άρθρο στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.
soimple
Συγκεκριμένα, ο Τόμας Ράιτ, διευθυντής του Project on International Order and Strategy στο Brookings Institution, τονίζει ότι «ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει σαφή εντολή για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», προσθέτοντας ότι «θα γραφτούν πολλά τις επόμενες εβδομάδες για τα οικονομικά θέματα που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις».
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πρώτον, η πεποίθηση ότι οι τεράστιες συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη μπορούν να ελεγχθούν, θα καταστήσει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο πιθανή και όχι λιγότερο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως επισημαίνεται ωστόσο, μεταξύ άλλων, παραμένει απίθανη μια έξοδος της Ελλάδας, όχι τόσο επειδή η Γερμανία θα θελήσει να πραγματοποιήσει το πείραμα, αλλά επειδή η κατάσταση θα οδηγούντο πραγματικά στην άκρη του γκρεμού, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΚΤ και την ενεργοποίηση των μηχανισμών που διαθέτει, όπως τη διακοπή της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
»Δεύτερον, υπάρχει η άποψη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Αλέξη Τσίπρα. Τις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Τσίπρας θα χαρακτηρισθεί ως η αιτία των προβλημάτων της Ευρωζώνης, μολονότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέβαλε τη γερμανική οικονομική ορθοδοξία στην Ευρωζώνη, όπου συμπεριλαμβάνονταν η λιτότητα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η στήριξη σε μια υφεσιακή νομισματική πολιτική και η εθνικοποίηση του τραπεζικού χρέους.
»Τρίτον, η Γερμανία θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Το χειρότερο αποτέλεσμα για τη Γερμανία θα ήταν μια συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς θα ενίσχυε τα λαϊκιστικά κόμματα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τη γερμανική οπτική, το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν η απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ως προειδοποίηση και για τις άλλες χώρες. Εάν ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει και η Ελλάδα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, θα αποτελεί και αυτό ισχυρό ράπισμα για τη Γερμανία».
Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «υπάρχει βέβαια και μια μέση άποψη, μια συναινετική συμφωνία με την Ευρωζώνη, που θα εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη. Η Γερμανία απορρίπτει ωστόσο και αυτή την επιλογή».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρνεστ: Θα συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα για να επιλυθούν οι διαφορές


Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να διευθετηθούν οι διαφορές και να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Josh-Earnest
«Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό σημαίνει ότι θα συνομιλούμε με τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας, για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τις διαφορές αυτές και να επαναφέρουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας», είπε ο Έρνεστ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στη σημερινή συνάντηση Βαλαβάνη: Να παραιτηθεί η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ


Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και τους ζήτησε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
valavani
Τις παραιτήσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Μανώλη Κονδύλη και του διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη ζήτησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Η υπουργός ζήτησε στοιχεία για τη λειτουργία του Ταμείου τα οποία θα της παραδοθούν την Δευτέρα ή την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί και οι παραιτήσεις των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της τρόικας.
Οι κ.κ. Κονδύλης και Μπουχώρης είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ το περασμένο καλοκαίρι. Η νέα κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως σταματά σειρά ιδιωτικοποιήσεων και πως θα προχωρήσει στην κατάργηση του Ταμείου. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται, πάντως, η σύσταση Ταμείου Κρατικής Περιουσίας το οποίο θα αναλάβει να διαχειρίζεται τις συμμετοχές σε εταιρείες και τα ακίνητα του δημοσίου.
Πηγή: euro2day.gr
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δηλώσεις στο ARD Σουλτς: Αν η Αθήνα θέλει πορεία σύγκρουσης, θα χάσει - Δεν θα χρηματοδοτήσουν οι Ευρωπαίοι τις προεκλογικές εξαγγελίες


«Δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από δύο ώρες είχα την αίσθηση ότι το κατάλαβε. Αν το δέχεται δεν το ξέρω, αλλά του είπα ξεκάθαρα «αν θέλεις αυτήν την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. Γι' αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν οι δύο αξιωματούχοι χθες στην Αθήνα.
soults2
Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνίες, αν θέλει να συνεχίσουν τα προγράμματα βοήθειας. «Κάποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν - μείωση μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις -, το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας λέει ότι θέλει όλα αυτά να τα πάρει πίσω. Αν το κάνει, τότε σίγουρα θα υπάρξει βαθιά σύγκρουση. Και γι' αυτό δεν πιστεύω ότι θα το κάνει» πρόσθεσε και σημείωσε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση αντί να μιλάει για "κούρεμα" χρέους προχωρήσει με τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους, θα έχει όλη την Ευρώπη στο πλευρό του - και σε κάθε περίπτωση εμένα. Αν το κάνει αυτό, μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη μας».
Αν πιστεύει «ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις και να τις χρηματοδοτήσει μέσω των παροχών αλληλεγγύης που δίδονται από τα προγράμματα βοήθειας, ότι κάποια μέτρα που υλοποιήθηκαν θα ακυρωθούν, με άλλα λόγια ότι οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις, αυτό δεν θα γίνει», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τη διάκριση μεταξύ αυτού που λέει κανείς σε έναν προεκλογικό αγώνα και αυτού που τελικά μπορεί να καταφέρει στο διεθνές επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, ο κ. Σουλτς επισημαίνει ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε, για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να κατάλαβε ότι με αυτού του είδους τις πολιτικές δεν θα μπορέσει να προχωρήσει. Ναι, έχουμε λάβει υπόψη μας ότι η Ελλάδα είχε εκλογές, ότι εξέλεξε μια καινούργια κυβέρνηση - αυτό συμβαίνει συχνά - και ότι μια νέα κυβέρνηση έχει νέες ιδέες, αλλά δεν μπορεί κανείς να τις υλοποιήσει με τρόπο ώστε να πιστεύει ότι η ΕΕ είναι μια διευρυμένη Ελλάδα και ότι αυτό που αποφάσισε η Αθήνα θα υλοποιηθεί γρήγορα, έτσι απλά. Αυτό γίνεται μόνο μέσω συμβιβασμών και αυτοί μερικές φορές είναι δύσκολοι και δεν μπορείς να τους πετύχεις εμμένοντας στη στάση ότι "εμείς το αποφασίσαμε εδώ και εσείς τώρα παρακαλώ υλοποιήστε το", και είχα μετά από δύο ώρες την εντύπωση ότι σε αυτό σημειώσαμε κάποια πρόοδο».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα έχει πράγματι αλλάξει θέση στο ζήτημα ή το χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό μοχλό, ο κ. Σουλτς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο σίγουρα ισχύει και τονίζει: «Αυτό όμως που θεωρώ ακόμη χειρότερο είναι ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι, πιστεύω όχι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά ακόμη χειρότερα στον εταίρο του, τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι είναι "στο τριπάκι" ότι το "ορθόδοξο", το ρωσικό, αυτό το μοντέλο της "κατευθυνόμενης" δημοκρατίας που είναι αντίθετο με το δικό μας κοινωνικό μοντέλο, είναι καλύτερο. Σε αυτούς πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα - και το είπα - "όχι με εμάς", η δημοκρατία που έχουμε στην Ευρώπη, η "διεθνική" δημοκρατία είναι μεγάλο επίτευγμα. Και πιστεύω ότι το μοντέλο του Πούτιν είναι οπισθοδρομικό, δεν είναι για μας και σίγουρα όχι για την Ελλάδα».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

''ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΟΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! ''


Η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης θα κλιμακωθεί, καμιά πλευρά δεν θα κάνει πίσω, η χώρα θα πάει ...
σε στάση πληρωμών. Αυτό υποστηρίζει άρθρο της Telegraph, το οποίο καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει παρακάτω. Όπως λέει ο αρθρογράφος Allister Heath, «τα γράφω αυτά με βαριά καρδιά γιατί οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τον μέσο Έλληνα θα είναι καταστροφικές, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη πρακτική λύση».


Ο ΣΥΡΙΖΑ τα εννοεί αυτά που λέει περί αλλαγής και απλώς δεν θα ξεπληρώσει τα χρέη της χώρας, ούτε θα τιμήσει τις διεθνείς συμφωνίες. Και η Γερμανία όμως δεν προτίθεται να αποδεχτεί διαγραφή χρέους. Δημοσκόπηση στη Γερμανία έδειξε ότι το 43% των Γερμανών δεν επιθυμούν διαπραγμάτευση για διαγραφή χρέους ή μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους. Τη μη αποδοχή της διαγραφής επισήμανε και ο Γιούνκερ. Καμιά πλευρά δεν φαίνεται ότι θα κάνει πίσω κι αυτό θα κάνει τη στάση πληρωμών σχεδόν αναπόφευκτη.

Σχεδόν το 77% του χρέους ανήκει σε επίσημα όργανα και εθνικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Open Europe, και μικρότερο ποσοστό σε ιδιώτες, άρα μια μαζική στάση πληρωμών δεν θα είναι καταστροφική για τον ιδιωτικό τομέα. Οποιοσδήποτε με λίγη κοινή λογική το βλέπει αυτό, λέει ο Heath, και γι' αυτό πουλά όσο περισσότερο ελληνικό χρέος (δηλ. ομόλογα) μπορεί.



Τον Αλέξη Τσίπρα, το άρθρο τον περιγράφει ως «παραληρηματικό σοσιαλιστή» που δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία και που ηγείται ενός κόμματος που δεν αποδέχεται την οικονομική πραγματικότητα. Ωστόσο, συνεχίζει, παρά το ότι το πλαίσιο της πολιτικής του είναι τελείως λάθος, κάποια από τα συμπεράσματά του είναι σωστά. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ και κάτι πρέπει να αλλάξει. Το πρόβλημα, λέει, είναι πως ο δρόμος Τσίπρα αναπόφευκτα θα οδηγήσει κάποια στιγμή την καταστροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_3457.html

Read more...

Ουάου…


Τι είπε στ’ αφτί του Βαρουφάκη, ο Ντάισελμπλουμ…

Με το που άκουσε, ότι η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει την τρόικα, έκανε ένα μορφασμό, σχεδόν πέταξε τ’ ακούστηκα, σηκώθηκε όρθιος και τη στιγμή που ο Βαρουφάκης του έδινε το χέρι, του είπε με ξινισμένη μούρη, κάτι στ’ αφτί.

Ο Βαρουφάκης, όπως φάνηκε καθαρά από…
τον τρόπο που κουνάει τα χείλη του, φώναξε ουάου. Ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε να μουρμουρίζει και έφυγε σχεδόν τρέχοντας, αφήνοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σχεδόν άναυδο, αμήχανο και δυσαρεστημένο γι’ αυτήν την ανάρμοστη και πρωτοφανή γι’ αυτού του είδους τις συνομιλίες, συμπεριφορά του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

3 εικόνες, που πραγματικά έκαναν για 1000 λέξεις…

Read more...

ΜΑΖΙ!


«Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους, έναν έναν και μια μια ξεχωριστά, από την μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που δώσαμε μαζί.
Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την προσωπική ψήφο σας, κατατάσσοντάς με πρώτο στην σταυροδοσία της Β Αθηνών.
Ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου που δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα μαζί, σαν μια γροθιά, υπό δύσκολες συνθήκες, βρίσκοντας ξανά την χαμένη μας συντροφικότητα.
Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι απολύτως σεβαστή.
Η Αριστερά στην χώρα έχει πλέον μια ιστορική κυβερνητική ευκαιρία.
Η ειλικρινής ευχή όλων μας είναι να πετύχει.
Ο πολιτικός πολιτισμός του χώρου μας δεν ανέχεται σκέψεις που αναμένουν την καταστροφή της χώρας για επέλθει η δική μας δικαίωση.
Η χώρα δεν έχει πολυτέλεια πισωγυρισμάτων.
Δεν μπορεί να μην επισημάνω ότι στο ξεκίνημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε και θα μπορούσε να μην ταυτιστεί με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου.
Φίλες και φίλοι
Το ΚΙΝΗΜΑ μέσα σε 20 μέρες κατάφερε ένα πολιτικό άθλο.
Παρουσιάσαμε αξιόμαχα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και θέσαμε μια πολιτική ατζέντα αξιών και θέσεων μέσα σε ένα ιδεολογικά άνυδρο τοπίο της κεντροαριστεράς όπου κυριάρχησαν στρογγυλλεματα, προσωπικές στρατηγικές και απολιτικοι τακτικισμοί.
Οδηγός των επιλογών μας ήταν πάντα το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Δεν ήταν ποτέ η καρέκλα και οι ρόλοι της εξουσίας. Γι’άυτό και αρνηθήκαμε συναλλαγές που θα μας διασφαλίζαν αυτούς τους ρόλους.
Επιλέξαμε το δρόμο της συνέπειας και των αξιών!
Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί αλλά μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε.
Αξίες μας ένωσαν, αξίες συνεχίζουν να μας ενώνουν, αξίες θα φωτίζουν και στα δύσκολα τους αγώνες μας.
Θα είμαστε μαζί και πάλι. Τώρα ξεκινάμε»!


Read more...

Financial Times: Οι Podemos προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Καμμένου-Ρωσίας



Είναι τόσο πρόσφατο που δεν μπορεί παρά όλοι να θυμάστε το περίφημο «SYRIZA-Podemos-Venceremos» το οποίο σύντομα εξελίχθηκε σε «SYRIZA-Podemos-Kammenos-Venceremos». Φαίνεται ότι ο Τσίπρας χάνει ήδη και αυτή τη μάχη.

Μετά τη σημερινή κυβέρνηση της Ισπανίας που διαφοροποιήθηκε από την Ελλάδα, οι Podemos φέρονται σύμφωνα με τους Financial Times να απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν συμφωνούν με τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη στροφή στη Ρωσία.

Τι γίνεται ρε παιδιά; Δεν θα αλλάξουν η Ραχήλ και ο Λαφαζάνης την Ευρώπη; Δεν θα συντρίψουν τον μερκελισμό;
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/financial-times-oi-podemos-prospathoun-na-diaforopoiithoun-apo-ton-syriza-logo-kammenou-rosias.html#sthash.jcjoGFQO.dpuf

Read more...

Ανακοίνωση στήριξης από τη Χρυσή Αυγή στη στρατηγική Βαρουφάκη



Ανακοίνωση υπέρ της απόφασης του Γιάννη Βαρουφάκη να συγκρουστεί με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξέδωσε πριν από μερικά λεπτά η Χρυσή.

Συγκεκριμένα:

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση του Μνημονίου και η οριστική αποπομπή της τρόικα. Η Χώρα χρειάζεται σοβαρή εθνική πολιτική κατά των τοκογλύφων δανειστών και όχι πυροτεχνήματα που μετατρέπονται σε κωλοτούμπες, όπως στην περίπτωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής υπέρ της κυβέρνησης μετά από αυτήν για τη στροφή της χώρας προς τη Ρωσία. Τι ζούμε!
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/anakoinosi-stirixis-apo-ti-xrysi-aygi-sti-stratigiki-varoufaki.html#sthash.m08MuUL8.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Είναι όλοι οι άλλοι κορόιδα και οι Έλληνες οι μόνοι «αξιοπρεπείς»;



Σήμερα, η Ελλάδα στο όνομα μια γελοίας εκδοχής της έννοιας «εθνική αξιοπρέπεια» ανακοίνωσε ότι παύει να αναγνωρίζει την Τρόικα και το Μνημόνιο, χωρίς καν με σιγουριά να πει τι ακολουθεί για τη χώρα.

Αυτές τις μέρες όμως έγιναν ακόμα δυο πράγματα:

1. Η Ισπανία και η Πορτογαλία σχημάτισαν μια κάποια....συμμαχία του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά εναντίον της Ελλάδας καθώς ξεκαθάρισαν ότι δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν την τυχοδιωκτική στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

2. Η Ιρλανδία δανείστηκε χθες από τις αγορές 500 εκατ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων του δημοσίου καταβάλλοντας μηδενικό επιτόκιο. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ιρλανδίας, οι προσφορές ανήλθαν σε 1,745 δις. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων Ιρλανδίας ακολουθούν σταδιακή πτωτική πορεία τους τελευταίους μήνες, με αυτήν του δεκαετούς ομολόγου να κινείται πέριξ του 1% (στο 1,18% σήμερα). (Capital.gr)

Ερώτημα: Οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι αλλά και οι Κύπριοι είναι ηλίθιοι και αναξιοπρεπείς που αποδέχθηκαν τον προσωρινό ρόλο της Τρόικας στις εθνικές οικονομίες τους;
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/einai-oloi-oi-alloi-koroida-kai-oi-ellines-oi-monoi-axioprepeis.html#sthash.ZnCJv8Ah.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Τέλος το παραμύθι περί «ευρωπαϊκού Νότου»: Ισπανία και Πορτογαλία διαφοροποιούνται από τον Τσίπρα



Αυστηρό μήνυμα στη νέα ελληνική κυβέρνηση απέστειλαν η Πορτογαλία και η Ισπανία, δύο εκ των αποκαλούμενων «χωρών του ευρωπαϊκού Νότου», καλώντας την Ελλάδα να απορρίψει κάθε πιθανότητα διενέργειας ευρωπαϊκού συνεδρίου για το χρέος και, επιπρόσθετα, να μην έλθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιου, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας δήλωσε κατηγορηματικά πως η Πορτογαλία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για αναδιάρθρωση των χρεών.

«Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία αλλά και η Ισπανία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να το πράττουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα ασχοληθεί με διαγραφή χρέους στην ΕΕ. Μπορεί να έχουμε υψηλό χρέος, αλλά είναι βιώσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ινίγκο Φερνάντες Ντε Μέσα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Europa Press κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σύντομα με την τρόικα σε ένα «αξιόπιστο και ισχυρό πρόγραμμα» με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο κ. Ντε Μέσα υπενθύμισε πως η Ισπανία υπήρξε εξαιρετικά γενναιόδωρη προς την Ελλάδα, παρέχοντας της πιστώσεις 26 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν στο ισπανικό κράτος τα επιδόματα ανεργία για έναν ολόκληροι χρόνο.

Το ρεπορτάζ στο Voria.gr. Την ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται με το να γίνουν πιο αρεστά στη νέα κυβέρνηση, η Ελλάδα απομονώνεται πλήρως από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/telos-to-paramythi-peri-eyropaikou-notou-ispania-kai-portogalia-diaforopoiountai-apo-ton-tsipra.html#sthash.nfFx0kq4.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Με την κυβέρνηση «Σαμαρά κλπ» τα βάζει ο Μιχάλης Μία παρατήρηση με …πολύ νόημα, κάνει λίγες ημέρες μετά τις εκλογές ο υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης.


karximakis
«Ακόμα και η Ευρώπη διαπιστώνει ότι μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, η δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά κλπ, ανέχθηκε χωρίς να συγκρουστεί, αποφεύγοντας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Παπανδρέου, φοροφυγάδες, υποκλοπείς, αναχαιτιστές του πλούτου, φαινόμενα διαφθοράς και ευνοϊκά πλαίσια ανοχής για τους ισχυρούς». Ο ίδιος δε, προσθέτει πως όλα αυτά έγιναν σε βάρος των πολλών και των δημιουργών της Οικονομίας.
Από όλη του τη δήλωση, πάντως, εγώ θα κρατούσα τη «δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά κλπ». Στο «κλπ» φαντάζομαι, εμπίπτει ο Βενιζέλος…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση Σκηνικό πλήρους ρήξης Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ


Αμετακίνητος ο πρόεδρος του Eurogroup στο θέμα των διευκολύνσεων για το ελληνικό χρέος, δε δέχεται διάσκεψη. Κάθετη και η ελληνική πλευρά με το Γιάνη Βαρουφάκη να διαμηνύει πως η Αθήνα δε συζητά με την Τρόικα.
nteis
Μετά το τέλος της συνάντησης Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη ο υπουργός οικονομικών στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μία πρώτη διαδικασία γνωριμίας η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μία αποτελεσματική και εποικοδομητική συνεργασία.
Όπως απαιτεί το συμφέρον Ελλάδα, ΕΕ και Ευρωζώνης. «Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα όπως τις διαδικασίες της ευρωζώνης δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα στην ευρωζώνη. Από τη δική μας πλευρά αναφέρθηκα εκτενώς στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα στην αποφασιστικότητα με την οποία θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα είναι βαθιές, χωρίς φόβο και πάθος, θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας».
Από την πλευρά του ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι: Με την Ελλάδα να πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός να ακούσω τα σχέδια της κυβέρνησης και να εξηγήσω τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα και τα δύο μέρη θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει την ανεξαρτησία της».
Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου ενώ επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός χρειάστηκε να υποστεί σκληρά μέτρα τα τελευταία χρόνια.
Πάντως όπως είπε η «νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει λύσεις».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Γ. Κατρούγκαλος: Για εμάς δεν υπάρχει τρόικα...


"Για μας δεν υπάρχει τρόικα και ούτε πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της για να της δώσουμε με...
αυτόν τον τρόπο μια νομιμοποίηση", τονίζει ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα 'Βίνερ Τσάιτουνγκ'.


"Για μας υπάρχουν μόνον οι πολιτικά και νομικά νομιμοποιημένοι θεσμοί στην Ευρώπη, δεν αισθανόμαστε δεσμευμένοι με τους όρους των προγραμμάτων προσαρμογής για την Ελλάδα, είμαστε απελευθερωμένοι, όποιος ανέμενε ότι μετά τις εκλογές θα κάναμε 'κωλοτούμπα' απατάται σφοδρά, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό, στην Ελλάδα, γι αυτό έχουμε εκλεγεί, γι αυτό απαγορεύουμε οποιαδήποτε ανάμιξη, γι αυτό δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν", επισημαίνει με κατηγορηματικό τρόπο ο Γ.Κατρούγκαλος.


Στη συνέντευξή του ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει πως η επιστροφή των αντισυνταγματικα απολυμένων υπαλλήλων θα γίνει 'αμέσως' και διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για 'νέες προσλήψεις', όπως λανθασμένα αναφέρεται, αλλά για 'άρση των απολύσεων' που χρεώνονται στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως εξηγεί, τα 3.500 αυτά πρόσωπα είναι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητές τεχνικής κατεύθυνσης, χωρίς στον αριθμό αυτών να περιλαμβάνονται οι 2.656 συνεργάτες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, «τους οποίους κατάργησε πραξικοπηματικά η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο του 2013» και το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης προβλέπει την επανίδρυση της ΕΡΤ, αλλά , όμως, αυτό δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επαναλαμβάνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν αντισυνταγματικά, κάτι που ο ίδιος το επισημαίνει ως συνταγματολόγος, προεκλογικά η νέα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την επιστροφή τους και αυτό υλοποιεί τώρα, εξαλείφοντας αυτή την αδικία.

Αποσαφηνίζει ότι κατά το ξέσπασμα της κρίσης το 2010, η Ελλάδα διέθετε ακριβώς 768.000 δημόσιους υπαλλήλους, στο μεταξύ ο αριθμός τους έχει περιοριστεί στις 550.000 σχεδόν αποκλειστικά μέσω της φυσικής διακύμανσης, έχοντας συνταξιοδοτηθεί πολύ περισσότεροι υπάλληλοι από νεοπροσληφθέντες και αυτό είχαν αποφασίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους δημόσιους δανειστές της Ελλάδας, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, ενώ προβλέπονταν η απόλυση 15.000 υπαλλήλων, κάτι που αίρεται τώρα από τη νέα κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαιώνει στη συνέντευξή του ότι "δεν πρόκειται να υπάρξει κυνηγητό δημοσίων υπαλλήλων όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που είχε τεθεί για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σε αυτό το απερίγραπτο κυνήγι ανθρώπων η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βρει τα πιο εύκολα θύματα: τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες. Αυτοί οι απλοί άνθρωποι που ήταν απροστάτευτοι. Σε αυτό μπαίνει τώρα τέλος. Δεν θα υπάρχουν πλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, και αυτό προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα από το 1911"...
left.gr

Read more...

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ...


Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να ακυρώσει το σχέδιο για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ δήλωσε ο...
υπουργός Ενέργειας Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να ακυρώσει το σχέδιο για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, ενώ αντιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο δρα μια καναδική εταιρεία χρυσού που έχει κάνει μια από τις πιο προβεβλημένες επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές, την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει η Eldorado Gold, εταιρεία που εδρεύει στο Βανκούβερ, ήταν μια ξένη επένδυση που η προηγούμενη κυβέρνηση πρόβαλε ιδιαίτερα και είχε χαρακτηριστεί μια υπόθεση ενδεικτική όσον αφορά το εάν και κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα προστατεύσει τους ξένους επενδυτές. Η Ελντοράντο σχεδίαζε να επενδύσεις 1 δισεκ. δολάρια μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών.

«Εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό» το επενδυτικό σχέδιο, δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό». Απέφυγε να διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις της Αθήνας.

Ο Π. Λαφαζάνης ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός όσον αφορά την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, τονίζοντας πως η πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της θα ακυρωθεί. «Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ΄ ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» είπε ο υπουργός Ενέργειας στο Ρόιτερς.

Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου, του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ), που είχε συμφωνηθεί να πωληθεί στη SOCAR, την κρατική επιχείρηση ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, έναντι τιμήματος €400 εκατομμυρίων.

Είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για το έργο μόνον αφού αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ερευνά εάν και κατά πόσον η συμφωνία για την εξαγορά συμμορφώνεται προς τους κανόνες του ανταγωνισμού στην ΕΕ. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2015.

«Θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής και κατόπιν θα αποφασίσουμε για τις δικές μας κινήσεις» επισήμανε ο Π. Λαφαζάνης...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αφαίρεσαν από το καταστατικό της ΝΔ τον τρόπο εκλογής γραμματέα!...



ΦΩΤΟ...

Απίθανα πράγματα γίνονται στη Νέα Δημοκρατία. Μετά την γκάφα ολκής με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που έδειξε ότι οι...
σαμαροφύλακες δεν γνωρίζουν ούτε το καταστατικό της ΝΔ, ήρθε δεύτερη ακόμα χειρότερη γκάφα. 

Οι "νεοδημοκράτες" αφαίρεσαν από το άρθρο 4 τον τρόπο εκλογής του γραμματέα που λέει ρητά πως πρέπει να έχει διατελέσει μέλος του κοινοβουλίου για έξι χρόνια και φυσικά ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ, αλλά δεν ορίζεται! 

Δείτε το καταστατικό πως ήταν και πως... άλλαξε: 



Το ... καινούργιο


parapolitika.gr

Read more...

Η Χρυσή Αυγή αυτοκαρφώνεται...


Με τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τα έβαλε η ναζιστική οργάνωση γιατί λέει στην πρώτη του ανακοίνωση βάλλει κατά της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα η...
χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα "Εθνικισμός.net" γράφει ότι η νέα κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση "κατά της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα την επέτειο του Ολοκαυτώματος" και "παίζει πολύ με τους... συμβολισμούς, για να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, αλλά και στους παγκόσμιους σιωνιστές αφέντες".

Πράγματι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται στην Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καταδικάζει τον αντισημιτισμό και τη ναζιστική δράση και "εκφράζει τη βεβαιότητα ότι νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία προσπαθούν να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία". Μόνο που δεν αναφέρει πουθενά το όνομα της Χρυσής Αυγής. Όμως -όπως φαίνεται- η οργάνωση πίσω από τη φράση "νεοναζιστικά στοιχεία" βλέπει τον εαυτό της...

Read more...

«Καλές οι διμερείς σχέσεις μας» Τι συμβουλεύει ο Ερντογάν τον Τσίπρα


erntogan
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου περί «προεκλογικής δέσμευσης να μην πληρώσει η Ελλάδα το χρέος» ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος σε ορισμένα μηνύματα που δίνει. Η πολιτική δεν σηκώνει συναισθηματισμούς. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στον λαϊκισμό. Διότι εάν στη συνέχεια δεν καταστεί δυνατόν να υπερασπιστεί κανείς τα εν λόγω μηνύματα, αυτό θα είναι πρόβλημα».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στο Στρασβούργο Δείπνο Μέρκελ - Ολάντ - Σουλτς για την Ελλάδα


Μία μόλις μέρα μετά το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει απόψε στο Στρασβούργο (19:30 ώρα Ελλάδος) συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
olantmerkelsoults
Η συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης, με πρωτοβουλία του κ. Σουλτς, ο οποίος θα είναι και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του κ. Ολάντ, θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών και το μέλλον της Ευρώπης. Δημοσιεύματα ωστόσο στον Τύπο και των δύο χωρών αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα βρεθούν τόσο η κατάσταση στην Ουκρανία, όσο και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον κ. Σουλτς να μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις πρώτες επαφές, που είχε χθες στην Αθήνα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Για τις κυρώσεις στη Ρωσία ΚΚΕ: Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης κράτησαν τρεις ημέρες


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα της Ρωσίας ασκεί το ΚΚΕ.
kke
«Τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του νέου υπουργού Εξωτερικών απέναντι στην Ε.Ε. στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την ΕΕ και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία με αυτές που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες», επισημαίνει το ΚΚΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο περί δήθεν "επιτυχίας" της ελληνικής διπλωματίας, η ουσία είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της σε μια απόφαση που είναι πλήρως ενταγμένη στα επιθετικά σχέδια των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής, με θύματα τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό λαό».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κλήρωση Ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στους «8» του Κυπέλλου Το πολύ μεγάλο ζευγάρι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ.


kipello
Οι δύο ομάδες τίθενται και πάλι αντιμέτωπες στο θεσμό για πρώτη φορά μετά τον επικό τελικό του 2009 που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό.
Η ΑΕΚ επίσης θα έχει την ευκαιρία για τα πρώτα της μεγάλα ντέρμπι μετά τον υποβιβασμό της το 2013.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 3, 4 και 5 Μαρτίου.
Ο ΟΦΗ, τέλος, είναι άγνωστο αν θα συμμετάσχει λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του.
Τα ζευγάρια των προημιτελικών
(οι πρώτοι αγώνες στις έδρες των ομάδων που αναφέρονται πρώτες)
Χανιά - Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ - Ξάνθη
Πανιώνιος - Ηρακλής
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αυστρία: Τα λεγόμενα Βαρουφάκη δεν προμηνύουν κάτι καλό


sell708
Επικριτικός  στο έπακρο εμφανίζεται  απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς- Γεργκ Σέλινγκ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Χόιτε» και αναφέρει πως αν και δεν έχει γνωρίσει ακόμη τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο τα λεγόμενά του δεν προμηνύουν κάτι καλό.
Σχολιάζοντας δήλωση που φέρεται να έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, πως μια κρατική χρεοκοπία θα ήταν σχετικά ανώδυνη για την Ελλάδα, ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ παρατηρεί πως ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει «ας πάμε αισιόδοξα και με ένα χαμόγελο στη χρεοκοπία» και επισημαίνει ότι «ακριβώς αυτές είναι εκείνες οι προκλήσεις που δεν χρειαζόμαστε τώρα».
«Το αν η Ελλάδα θα πάει σε χρεοκοπία δεν το αποφασίζει ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά το εάν η χώρα θα είναι σε θέση πληρωμών την ημέρα “Χ”» διευκρινίζει ο κ. Σέλινγκ.
«Δεν έχω γνωρίσει ακόμη τον Έλληνα ομόλογό μου, Γιάνη Βαρουφάκη, διαβάζω μόνο τα λεγόμενά του, που δεν προμηνύουν κάτι καλό» , είπε και προσέθεσε πως δεν θα κάνει συστάσεις στην κυβέρνηση μιας άλλης χώρας, ωστόσο θα ευχόταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να βρουν μια γλώσσα που δεν θα ενοχλεί τον διάλογο.
Παραδεχόμενος έμμεσα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απαίτησε πολλά από τον ελληνικό πληθυσμό, επισημαίνει ότι και η Ελλάδα είχε πολλές απαιτήσεις από την ΕΕ, η οποία βοήθησε τους Έλληνες παρέχοντας τεράστια ποσά χρημάτων που συνδέονταν φυσικά με όρους, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως είναι αδικαιολόγητο να εμφανίζεται τώρα η ΕΕ ως ένοχη.
Ακόμη, απαντά αρνητικά στο ερώτημα «αν τον εξέπληξε που από την πρώτη ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επαναπροσέλαβε 9.000 υπαλλήλους, αύξησε τον κατώτατο μισθό και σταμάτησε τις ιδιωτικοποιήσεις», σημειώνοντας πως γρήγορα ο κ. Τσίπρας θα διαπιστώσει ότι με τέτοια μέτρα δεν προχωρά η Ελλάδα, η οποία, όπως λέει, θα χρειαστεί τους χρηματοδότες που θα θέσουν όρους.
Εκείνο που τον εκπλήσσει είναι ότι έρχονται στην εξουσία «δεξιές και αριστερές λαϊκιστικές δυνάμεις» και αυτό απλά γίνεται αποδεκτό, σημειώνει, παραπέμποντας στη συνέχεια στις διαμαρτυρίες της ΕΕ κατά της τότε αυστριακής κυβέρνησης υπό τον καγκελάριο Βόλφγκανγκ Σιούσελ (σ.σ. της δεξιάς- ακροδεξιάς κυβέρνησης στο διάστημα 2000- 2006, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ, που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και επιβολή από την ΕΕ οκτάμηνων κυρώσεων εναντίον της).
Ο Χανς- Γεργκ Σέλινγκ θεωρεί πως η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει χαλαρά στις «προκλήσεις» και προσθέτει ότι η Ελλάδα έχει προσκληθεί σε συνομιλίες και αναμένεται τώρα η νέα κυβέρνηση να αλλάξει, από το προεκλογικό κλίμα σε ένα κλίμα εργασίας.
Κατά την άποψή του, μια διαγραφή χρέους δεν θα προσέφερε τίποτε στον προϋπολογισμό και, εξάλλου, οι περισσότερες δεσμεύσεις έχουν «παγώσει» μέχρι το 2022. Επιπλέον, αν γίνει διαγραφή χρέους αυτό θα αφυπνίσει αξιώσεις από άλλες χώρες και η ΕΕ δεν θα ήταν καλό να αλλάζει τους κανόνες παιχνιδιού έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Στο τέλος της συνέντευξής του, ο Αυστριακός υπουργών Οικονομικών, αναφέροντας πως η Ελλάδα αντλεί κάποια χρήματα από τις κεφαλαιαγορές ή καταφεύγει στους έως τώρα χρηματοδότες της, αποφαίνεται πως «η μπάλα βρίσκεται τώρα στους Έλληνες», ενώ απαντά καταφατικά στο αν η χώρα θα είναι και στις 31 Δεκεμβρίου 2015 εντός της ευρωζώνης.
http://lykavitos.gr/

Read more...