Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση Σκηνικό πλήρους ρήξης Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ


Αμετακίνητος ο πρόεδρος του Eurogroup στο θέμα των διευκολύνσεων για το ελληνικό χρέος, δε δέχεται διάσκεψη. Κάθετη και η ελληνική πλευρά με το Γιάνη Βαρουφάκη να διαμηνύει πως η Αθήνα δε συζητά με την Τρόικα.
nteis
Μετά το τέλος της συνάντησης Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη ο υπουργός οικονομικών στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μία πρώτη διαδικασία γνωριμίας η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μία αποτελεσματική και εποικοδομητική συνεργασία.
Όπως απαιτεί το συμφέρον Ελλάδα, ΕΕ και Ευρωζώνης. «Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα όπως τις διαδικασίες της ευρωζώνης δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα στην ευρωζώνη. Από τη δική μας πλευρά αναφέρθηκα εκτενώς στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα στην αποφασιστικότητα με την οποία θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα είναι βαθιές, χωρίς φόβο και πάθος, θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας».
Από την πλευρά του ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι: Με την Ελλάδα να πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός να ακούσω τα σχέδια της κυβέρνησης και να εξηγήσω τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα και τα δύο μέρη θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει την ανεξαρτησία της».
Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου ενώ επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός χρειάστηκε να υποστεί σκληρά μέτρα τα τελευταία χρόνια.
Πάντως όπως είπε η «νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει λύσεις».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: