Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Άγρια κόντρα Σκανδαλίδη - Αντωνίου...


Άγρια κόντρα Σκανδαλίδη - Αντωνίου για το αν «πέθανε» το ΠΑΣΟΚ
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου προς τον πρώην υπουργό του κόμματος Κώστα Σκανδαλίδη προκαλώντας...
ένταση στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να αναγκαστεί να διακόψει τη διαδικασία. Αφορμή της επίθεσης της κυρίας Αντωνίου ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη, με τις οποίες υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε πέθανε».

Η κυρία Αντωνίου στην παρέμβασή της σημείωσε πως η Ελιά «καψαλίστηκε» και οι «58» απέτυχαν. Την αποτυχία των «58» την απέδωσε σε δικά τους λάθη, αλλά και σε υπονόμευση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Είπε πως αυτοί που υπονόμευσαν από το ΠΑΣΟΚ, μετά έκαναν δηλώσεις πως το ΠΑΣΟΚ πέθανε. Η πρώην βουλευτής αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στον κ. Σκανδαλίδη.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε το λόγο για να της απαντήσει, όμως παρενέβη ο κ. Βενιζέλος και διέκοψε τη συζήτηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως εφ' όσον δεν μπορεί να υπάρξει επικοδομητικός διάλογος θα ήταν καλύτερο να διακοπεί η συνεδρίαση για την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης η κυρία Αντωνίνου στην παρέμβασή της άσκησε κριτική στην συγκρότηση των ψηοδελτίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Σημείωσε πως συζητείται το όνομα της κυρίας Άντζελας Γκερέκου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όταν ο γραμματέας του κόμματος έχει προτείνει ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου περιφεριάρχη. Η κυρία Αντωνίου πρότεινε τη συμμετοχή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου παρευρέθηκε ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων της πολιτείας...
protothema.gr

Read more...

Ηλεκτρονικά από το 2015 η υποβολή Πόθεν Έσχες...Ηλεκτρονικά θα υποβάλλεται από το 2015 το Πόθεν Έσχες όλων των υπόχρεων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με...
τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχωρούν στη δημιουργία ηλεκτρονικού κόμβου μέσω του οποίου θα γίνεται εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Πόθεν Έσχες από όλους τους υπόχρεους.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής του Πόθεν Έσχες θα προβλέπει:

- Τη δημιουργία αρχείου υπόχρεων για τον αυτόματο εντοπισμό μη υποβληθεισών δηλώσεων.

- Την εύκολη υποβολή της δήλωσης για όλους τους υπόχρεους μέσω διαδικτύου.

- Την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τις δηλώσεις.

- Την αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων.

- Την παρακολούθηση των ετησίων μεταβολών στην περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων.

- Τη διευκόλυνση της ελεγκτικής διαδικασίας μέσω τεχνικών ανάλυσης επικινδυνότητας.

- Την ταχύτερη επεξεργασία των καταγγελιών μέσω διαδικτύου.

- Την ασφάλεια, εμπιστευτικότητα και διαθεσιμότητα των δηλώσεων μόνο στους αρμοδίους, βάσει νόμου, φορείς και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «το νέο αυτό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα πρόκειται να αντικαταστήσει τις χειρόγραφες διαδικασίες υποβολής, επεξεργασίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, εγκαθιστώντας μία σύγχρονη πληροφοριακή υποδομή παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς όλους τους εμπλεκομένους (φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και πολίτες- υποχρέους).»

» Η αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών στοχεύει στην ενιαία αντιμετώπιση και τον διαχρονικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης και ως εκ τούτου είναι σημαντική για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση»...
in.gr

Read more...

Στα απόκρυφα της λίστας Λαγκάρντ: Μαύρη τρύπα 1,5 εκατ. ευρώ στο ΕΜΠ. Πρώην παράγοντας της ΑΕΚ με 1,8 εκατ. ευρώΤρέχουν και δεν φτάνουν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Ζήτησαν άρση απορρήτου σε λογαριασμούς Ελλήνων στην Ελβετία. Ξεσκονίζουν ονόματα και καταθέσεις. Ποια τα ευρήματα. Θα ζητηθεί άμεση καταβολή εκατομμυρίων
Στις οικονομικές υπηρεσίες για άμεση καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στέλνονται σε λίγες ώρες από τον ΣΔΟΕ τα ονόματα 72 επιχειρηματιών, ιδιωτών και άλλων που αναφέρονται στη "λίστα Λαγκάρντ".
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος", την ίδια ώρα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν "μαύρη τρύπα" άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.
Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν - όπως αναφέρει "Το Βήμα"- 3.200.000 ευρώ σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ.
Μάλιστα, στην υπόθεση του ΗΛΠΑΠ βρέθηκαν τέσσερις off shore εταιρείες στην Κύπρο, όπου διοχετεύθηκε μέρος από τις μίζες.
Ο ΣΔΟΕ ανακάλυψε ακόμη ότι οδοντίατρος από τα νότια προάστια εμφανίζει προσαύξηση 2.320.000 ευρώ της περιουσίας, αλλά και αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 σε πρώην παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.
Τι βρήκε ο ΣΔΟΕ
Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΔΟΕ πραγματοποιεί παράλληλους ελέγχους σε σειρά μετώπων που αφορούν την εκκαθάριση της λίστας Λαγκάρντ, όπου καταγράφονται συνολικά περισσότερα από 2.059 ονόματα καταθετών.
Μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή είχε ολοκληρωθεί για μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Όμως οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες, ανέλυσαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, εντόπισαν τις αποκρύψεις εισοδήματος και απέστειλαν στις εφορίες τα αθροιστικά αποτελέσματα.
Παράλληλα, το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ότι έχουν εξαϋλωθεί τα ίχνη 1.530.000 ευρώ από τη διαχείριση χρημάτων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα κληθούν για εξηγήσεις.
http://news247.gr/

Read more...

Τα SMS που "καίνε" το Λαγό...Τα SMS που «καίνε» το ΛαγόΝέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή...

Λίγο πριν η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίσει για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής νέα στοιχεία, τα οποία...
περιλαμβάνονται στην δικογραφία, έρχονται στη δημοσιότητα. Από μηνύματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αντάλλασσαν μέλη της Οργάνωσης με τον προφυλακισμένο Γιάννη Λαγό αναδεικνύεται, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές, ο κομβικός του ρόλος στα τάγματα εφόδου αλλά και η οργάνωση τους πριν από κάθε χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί μηνύματα με αποδέκτη το Γιάννη Λαγό, μετά από χτύπημα μελών της Χρυσής Αυγής σε στέκι στην Ηλιούπολη με την ονομασία «Συνεργείο».

12/07
SMS Πρός Λαγό:
Πλάκα - πλάκα το «συνεργείο» στην Ηλιούπολη είχε δουλειά. 50 μηχανάκια. Γράφανε ότι διακόψατε το μάθημα των αγγλικών. Δηλαδή τους αλλάξετε λάδια και τους γρασάρατε;

Λίγες ημέρες αργότερα ο Γιάννης Λαγός ενημερώνεται για Τζαμί στα Κάτω Πατήσια.

18/07
SMS Πρός Λαγό:
Έμαθα ότι στα κάτω Πατήσια στην οδό Μηλιαράκη και Κουρμούλη γωνία υπάρχει μεγάλο Τζαμί στο οποίο κάθε Παρασκευή μαζεύονται πολλοί. Εξωτερικά φυλάσσεται από ασφαλίτες από το απέναντι καφενείο. Το έμαθα και είπα να σου το πω.

Δείτε τι απαντά ο Γιάννης Λαγός, σε μέλος της Οργάνωσης:

11/07
SMS Λαγός προς τρίτο:
Έχω μάθει ότι λέω να το κάνουν και δεν αλλάζει αυτό.
Μια χαρά φίλε την άκουσαν χτες. Και οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους. Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή.

Πάντως, μέχρι σήμερα, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη φυλακή 26 κατηγορούμενοι ενώ έχουν απολογηθεί περισσότεροι από 50. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν 16 εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις που εκκρεμούν σε ολόκληρη τη χώρα. Όσο για τη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας μετρά ήδη περισσότερα από 100 άτομα...
newsbeast.gr

Read more...

Επιλογή που «εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» Βαρβιτσιώτης: Με την πώληση του 67% του ΟΛΠ διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας


Βαρβιτσιώτης: Με την πώληση του 67% του ΟΛΠ διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Ως επιλογή που εξυπηρετεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον και θα αποδειχθεί μία από τις πιο επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις, υπερασπίστηκε την απόφαση για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στη Βουλή, την Παρασκευή.

Για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της με το γεγονός ότι «εγκαταλείφθηκε το μοντέλο παραχώρησης της παροχής υπηρεσιών και των εμπορικών δραστηριοτήτων» και προκρίθηκε από την κυβέρνηση η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ.

«Η απόφασή μας για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, αντί των επιπλέον παραχωρήσεων στις χρήσεις, έχει να κάνει με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας υπογραμμίζοντας:

«Με την αξιοποίηση του 67% των μετοχών διατηρούμε σε ισχύ όλες τις εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις που υπάρχουν», ενώ με το μοντέλο της παραχώρησης υποδομών θα γίνονταν απολύσεις εργαζομένων.

Ως προς το ζήτημα του ρυθμιστικού ρόλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε συμφωνία με την τρόικα και την Task Force, «για να αποκομίσουμε στοιχεία από την ευρωπαϊκή εμπειρία, στη σύσταση ρυθμιστικής αρχής λιμένων, η οποία θα επιβλέπει και τη βασική σύμβαση παραχώρησης».

Και αυτό διότι «ο ΟΛΠ δεν είναι ιδιοκτήτης του λιμανιού. Είναι ένας Οργανισμός, μια ΑΕ, μετοχοποιημένη, που είναι στο ΧΑ και που έχει μια κεντρική σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό Δημόσιο. Η περιουσία παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΛΠ είναι ο διαχειριστής αυτής της περιουσίας έως το 2025 και αυτό που προχωρά η κυβέρνηση είναι απολύτως συμβατό με το ευρωπαϊκό μοντέλο».

Για το ενδεχόμενο, ό,τι γίνεται σήμερα στον ΟΛΠ να γίνει και στα άλλα λιμάνια της χώρας όπως ο ΟΛΘ, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται διαφορετικά, διότι είναι διαφορετικές και οι επενδυτικές προοπτικές.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε, επίσης, για τον ΟΛΠ ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει παραχώρηση μόνο για τις επικερδείς χρήσεις του λιμανιού, διότι το Δημόσιο θα έμενε με τις ζημιογόνες.

«Επιλέξαμε την πώληση του συνολικού πακέτου για να προσελκύσουμε επενδύσεις σε όλες τις χρήσεις του λιμανιού, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ναυπηγοεπισκευή, χωρίς να επηρεαστούν οι συμβάσεις που έχει ήδη καταρτίσει ο ΟΛΠ με τους διάφορους παραχωρησιούχους, τα διάφορα ναυπηγεία και να προσελκύσουμε επενδύσεις για να αναβαθμιστούν» είπε.

«Είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα είναι και μια από τις πιο πετυχημένες αποκρατικοποιήσεις που θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για την πόλη του Πειραιά» πρόσθεσε ο υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οικονομικό βαρόμετρο ΕΒΕΑ Έξι στους 10 εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν φέτος να πληρώσουν την Εφορία


Έξι στους 10 εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν φέτος να πληρώσουν την Εφορία
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους για το 2014, βάσει πρώτου για φέτος οικονομικού βαρόμετρου του ΕΒΕΑ. Σημαντικό είναι και το εύρημα που αφορά τις τιμές βασικών αγαθών με το 58% να εκτιμά ότι ακόμη και εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσης βασικών ειδών διατροφής -όπως πιέζει η τρόικα βάσει των προτάσεων του ΟΟΣΑ- τούτο δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική μεταβολή της τιμής τους.

Το Οικονομικό Βαρόμετρο του ΕΒΕΑ, η ποσοτική έρευνα που πραγματοποιείται κατ’ εντολή του Επιμελητηρίου από την εταιρία ALCO, και τα ευρήματά της επεξεργάζεται το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ, διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου- 2 Μαρτίου 2014.

Δεν θα πέσουν οι τιμές βασικών αγαθών

Το πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, αναφέρεται στην εκτίμηση των πολιτών για τη μείωση των τιμών των προϊόντων -γάλα, ψωμί, φάρμακα- εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους.

Σχεδόν 6 στους 10 (58%) θεωρούν ότι οι τιμές των προϊόντων δε θα μειωθούν μετά και την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης τους, ενώ το 16% των συμμετεχόντων είναι αβέβαιοι για το αποτέλεσμα.

Μόλις το 26% θεωρεί ότι οι τιμές των προϊόντων για τα οποία θα αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους, θα μειωθούν.

Το 59% δυσκολεύεται να πληρώσει την Εφορία
Στο ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, 6 στους 10 (59%) πολίτες εκτιμούν ότι δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν.

Αντιθέτως, 3 στους 10 (31%) απάντησαν ότι θεωρούν πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν, ενώ 1 στους 10 (10%) δεν είναι σε θέση να παρέχει κάποια εκτίμηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το τρίτο και τελευταίο από τα ερωτήματα αναφέρεται στην πρόθεση αγοράς ακινήτων και ακριβών αυτοκινήτων το προσεχές διάστημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και συγκεκριμένα το 92,5%, απάντησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση αγοράς ακινήτου και ακριβού ΙΧ τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, μόλις 2% δηλώνει πρόθεση αγοράς ακινήτου με το ποσοστό να πέφτει μόλις στο 0,5% όταν πρόκειται για την αγορά ακριβού αυτοκινήτου.

Ελαφρά βελτίωση της αισιοδοξίας την οικονομία

Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά φανερώνουν μικρή βελτίωση.

Συγκεκριμένα, το 18% των συμμετεχόντων, δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του 14% στην ίδια ερώτηση, το νέο ποσοστό αποτελεί σημάδι βελτίωσης, εντούτοις, το ποσοστό απαισιοδοξίας παραμένει αρκετά υψηλό, στο 65%, καταδεικνύοντας ότι η πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να διατηρεί αρνητική στάση σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις.

Σε ότι αφορά την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, το 15% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι για τη μελλοντική τους εξέλιξη. Πρόκειται για ποσοστό ελαφρώς βελτιωμένο σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Βαρόμετρου, όπου το ποσοστό αισιοδοξίας των συμμετεχόντων βρισκόταν στο 12%.

Ωστόσο, και στο δείκτη αυτό το ποσοστό απαισιοδοξίας εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, προσμετρώντας περισσότερους από 7 στους 10 (72%) συμμετέχοντες.

Κ.Μίχαλος: Επιφυλακτική η κοινωνία

Δίνοντας την έρευνα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος, σχολίασε:

«Η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική στην προοπτική της μείωσης των τιμών βασικών προϊόντων, όπως το γάλα, το ψωμί και τα φάρμακα, καταρρίπτοντας έτσι τις αιτιάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο διάθεσής τους, όπως προέκυψε από την τελευταία έρευνα του ΕΒΕΑ.»

» Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έξι στους δέκα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, αλλά ούτε έχουν και τη δυνατότητα να προβούν σε αγορές υψηλής αξίας, όπως ακίνητα και αυτοκίνητα».

«Η εικόνα αυτή που προκύπτει από την έρευνα του ΕΒΕΑ ενισχύει τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράζει η επιμελητηριακή κοινότητα για μια εθνική φορολογική πολιτική και την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων που θα ενισχύουν συγκεκριμένους τομείς της εθνικής μας οικονομίας» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα κρίνει την «νοθεία»...


Το ζήτημα που προέκυψε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί του άρθρου 30 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, θα τεθεί στη...
Διάσκεψη των Προέδρων, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πλαστογράφηση της βούλησης των πτερύγων της Βουλής, καθώς υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ.

Το βράδυ της Πέμπτης, τόσο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα μετά την ανακοίνωση από τον προεδρεύοντα του Σώματος Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι το άρθρο υπερψηφίζεται με 126 υπέρ, έναντι 125 κατά.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει τη διαφωνία του επί του συγκεκριμένου άρθρου, δηλώνοντας ότι το καταψηφίζει, όπως έκαναν και όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην της ΔΗΜΑΡ που ψήφισε «παρών»...

Read more...

Αλλά χωρίς συμφωνία Βήματα προόδου στη συνάντηση Γ.Βρούτση - τρόικας για τα εργασιακά


Βήματα προόδου στη συνάντηση Γ.Βρούτση - τρόικας για τα εργασιακά
Ο Γιάννης Βρούτσης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χωρίς συμφωνία, αλλά με βήματα προσέγγισης ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας εξερχόμενο της συνάντησης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις τόσο για το θέμα των ομαδικών απολύσεων όσο και για το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών είναι σε καλό δρόμο.
Όπως ανέφερε, το κείμενο που συγγράφεται από κυβέρνηση και τρόικα υιοθετεί για τα θέματα αυτά τις ελληνικές θέσεις. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ διατηρούν επιφυλάξεις και ενστάσεις για το εάν θα πρέπει να νομοθετηθεί η άρση του βέτο του υπουργού Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις.
Από την ελληνική πλευρά τονίστηκε στην τρόικα ότι αποτελεί στοιχείο ωριμότητας η συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων για την δημιουργία του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ). Ακόμη επισημάνθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε υποχώρηση με την μεταβίβαση του δικαιώματος υπογραφής για τις απολύσεις στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας αντί του υπουργού. 
«Για εμάς αυτό είναι επαρκές. Η τρόικα εμμένει στην κατάργηση του υπουργικού βέτο» ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος.
Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιδιώκουν η μείωση του μη μισθολογικού κόστους να γίνει αποκλειστικά μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% και να μην υπάρξει μείωση της συμμετοχής των εργαζομένων.
«Για την μείωση των εισφορών εμείς εμμένουμε στην μείωση κατά 2,9% από τον εργοδότη και το 1% από τον εργαζόμενο και να γίνει εφάπαξ από τον Ιούλιο. Η τρόικα εμμένει το 3,9% να αφορά στο σύνολό του τους εργοδότες» είπε ο αξιωματούχος του υπουργείου.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ελεύθερος ο Καρχιμάκης...


Με πολύ υψηλή εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά από την...
απολογία του στον ανακριτή ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας...

Read more...

Στις 2 Απριλίου η δίκη του Άκη...
Διεκόπη για τις 2 Απριλίου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κάθισε ξανά στο εδώλιο του Εφετείου, κατηγορούμενος για...
ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο  Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, για την υπόθεση των εξοπλιστικών, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Οι δικαστές έχουν αποφασίσει και τη δέσμευση του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, το οποίο ο πρώην υπουργός δεν είχε δηλώσει στο επίμαχο πόθεν έσχες.

Read more...

Όταν οι ναζί έσφαξαν 92 Έλληνες στους Λιγκιάδες... Ιωαννίνων 

 

Το ολοκαύτωμα που κανείς δεν ξέχασε...

Ήταν 3 Οκτωβρίου 1943. Τότε, οι μηχανοκίνητες διμοιρίες των Γερμανών, μετέτρεψαν σε πραγματική κόλαση το χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων, που επισκέπτεται σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος, Γιοακίμ Γκάουκ μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ας θυμηθούμε όμως τι...
έγινε εκείνη την ημέρα.

Η θηριωδία
Η θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι στην Αμφιθέα. Το χωριό απέχει 5 χιλιόμετρα από το χωριό Λιγκιάδες. Οι Γερμανοί τότε εισέβαλαν στο σπίτι μιας οικογένειας επειδή είχαν την πληροφορία ότι εφοδιάζει με τρόφιμα αντάρτες.

Μόλις λίγα λεπτά αργότερα, τα δύο ανήλικα παιδιά, 4 και 7 ετών αντίστοιχα, μαζί με τη μητέρα τους δολοφονούνται εν ψυχρώ και το σπίτι τυλίγεται στις φλόγες.

Στη συνέχεια, οι Γερμανοί ανηφορίζουν στο βουνό Μιτσικέλι και φθάνουν στους Λιγκιάδες. Πέρασε περίπου μία ώρα από την πρώτη σφαγή τριών αμάχων. Εκείνη την ώρα στο χωριό βρίσκονταν λίγα άτομα, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και μερικές γυναίκες με τα παιδιά τους. Οι άντρες τους βρίσκονταν στο Ζαγόρι με τα κοπάδια και στις Καρυές για να μαζεύουν καρύδια. Όταν επέστρεψαν, δεν πίστευαν αυτό που είχε συμβεί. Έζησαν τη φρίκη και τη βαρβαρότητα.

Οι Γερμανοί κατέκαψαν τα λιγοστά σπίτια, τα υποστατικά και τις αποθήκες, άλλους έστησαν στο πλάτωμα, με την εκπληκτική θέα στον κάμπο και στη λίμνη των Ιωαννίνων, άλλους τους εκτέλεσαν μπροστά στα ανώφλια των σπιτιών ή μέσα στις κάμαρες και στα κατώγια. Από τους 96 που μέτρησαν, γλίτωσαν τον θάνατο μόνο τέσσερις. Το βρέφος, μια νεαρή γυναίκα, που τα κορμιά των συγχωριανών της την κάλυψαν πέφτοντας την ώρα του πολυβολισμού, και δύο 24χρονοι άνδρες που οι σφαίρες τούς τραυμάτισαν επιπόλαια. Και γι’ αυτό το έγκλημα, όλοι στους Λιγκιάδες απαιτούν μια απάντηση για το ολοκαύτωμα.

Ιστορικές πηγές, από την άλλη, αναφέρουν ότι πρόκειται για αντίποινα των κατακτητών στο φόνο του αντισυνταγματάρχη της 1ης Ορεινής Μεραρχίας, Γιόζεφ Ζάλμινγκερ. Κι αυτό διότι, δύο ημέρες πριν το ολοκαύτωμα, το στρατιωτικό του όχημα έπεσε και στη συνέχεια ανετράπη σε οδόφραγμα ανταρτών, οι οποίοι τον εκτέλεσαν. Ο Γερμανός αντισυνταγματάρχης ήταν «συνοδοιπόρος» του Χίτλερ

Ο μοναδικός επιζών
Ο μοναδικός επιζών της σφαγής είναι ο 70χρονος Παναγιώτης Μπαμπούσκας. Τα σημάδια από τη γερμανική ξιφολόγχη υπάρχουν ακόμη στο σώμα του. Τότε ήταν βρέφος 4 μηνών και τον βρήκαν δύο μέρες αργότερα, ανάμεσα σε άλλα πτώματα, τραυματισμένο, στην αγκαλιά της νεαρής νεκρής μητέρας του, σε ένα υπόγειο.

Το 2007 ο κ. Μπαμπούσκας ταξίδεψε μαζί με άλλους επιζήσαντες στη Γερμανία, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου του Μονάχου σε ένα συνέδριο για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα. «Έρχονταν νέοι άνθρωποι, φοιτητές, μας αγκάλιαζαν, κάποιοι έκλαιγαν. Όταν πήραμε τον λόγο και μιλήσαμε για τους Λιγκιάδες, εγώ και ένας ακόμη συντοπίτης, μας χειροκροτούσαν για ώρα πολλή».

Δεν συμπάθησε τους βετεράνους του πολέμου ή τους συγγενείς τους. «Ήταν ψυχροί, απόμακροι. Στον κύκλο ομιλητών που ανήκαν βετεράνοι των κατοχικών στρατευμάτων όλοι καμώνονταν ότι δεν γνώριζαν, δεν είχαν ακούσει, βρίσκονταν μακριά από όλες τις σφαγές ή τις λεηλασίες». Ο δήμαρχος της πόλης Μίτενβαλντ Χέρμαν Ζάλμινγκερ, γιος του αντισυνταγματάρχη Καταδρομών Γιόζεφ Ζάλμινγκερ, η εκτέλεση του οποίου από αντάρτες του ΕΔΕΣ θεωρείται η αφορμή για τα αντίποινα στους Λιγκιάδες, αρνήθηκε να δεχτεί την ελληνική αντιπροσωπεία. «Απάντησε ξερά και απότομα στους καθηγητές και στους φοιτητές που είχαν την ιδέα αυτής της συνάντησης ότι δεν δέχεται Έλληνες» εξηγεί ο κ. Μπαμπούσκας, μιλώντας σε εφημερίδες της εποχής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών κατοίκων που επέζησαν της σφαγής - μιας γυναίκας που κάλυψαν το σώμα της τα άψυχα κορμιά των συγχωριανών της, καθώς και δύο 24χρονων που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά , οι Γερμανοί με το πρόσχημα ότι όλοι θα μεταφερθούν στα Γιάννενα, άρχισαν τις συλλήψεις.

Στη συνέχεια, κατά ομάδες, τους έκλειναν στα υπόγεια διαφόρων σπιτιών και άρχιζαν τις εκτελέσεις. Οι επόμενες πράξεις του δράματος ήταν λεηλασία και φωτιά.

Στάχτη έγιναν 43 σπίτια, καθώς και 57 υποστατικά, στάβλοι και καλύβες.

Και από τότε, η συγκεκριμένη μέρα, οι κάτοικοι του χωριού ζητούν απαντήσεις, που ποτέ δεν παίρνουν.newsbeast.gr

Read more...

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην «Ελιά»...


Στον αέρα η Πολιτική Διακήρυξη ...
Με εκκρεμότητες και αντιπαλότητες στο εσωτερικό της, οδεύει στη Συνδιάσκεψη η «Ελιά».
Eνδεικτικό είναι το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή που...
αποτελείται από εκπροσώπους όλων των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, στις τέσσερις το απόγευμα, λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πύλες του το ΣΕΦ για να υποδεχθεί όσους θα λάβουν μέρος στις διήμερες εργασίες της Συνδιάσκεψης. 
Επισήμως, η επιτροπή θα ασχοληθεί με τα οργανωτικά θέματα, καθώς παραμονή της Συνδιάσκεψης, και ακόμα δεν έχουν εκδόσει καν τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων, ενώ οι προσκλήσεις ακόμα στέλνονται. Με τον Κώστα Σημίτη να έχει ήδη απαντήσει θετικά και τον Γιώργο Παπανδρέου να προσεγγίζεται προσωπικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία προσπάθεια να πετύχει την «μέγιστη δυνατή συσπείρωση» του κόμματός του, το «παρών» αναμένεται να δώσουν και πολλές προσωπικότητες της διανόησης και του πολιτισμού.
Στην πραγματικότητα όμως, το διακύβευμα είναι πολύ πιο ουσιαστικό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι η Πολιτική Διακήρυξη του συμμαχικού σχήματος αναμένετο να ολοκληρωθεί χθες, αυτό δεν κατέστη εφικτό, με τους εκπροσώπους των επιμέρους κομμάτων και κινήσεων να υποβάλουν συνεχώς παρατηρήσεις, κρατώντας το κείμενο «ανοιχτό» μέχρι την τελευταία στιγμή, να συνιστά τελικά έκπληξη για όσους παρακολουθήσουν την παρουσίασή του αύριο στο ΣΕΦ.
Την ίδια ώρα, δεν έχουν πάψει οι αιχμές που δηλητηριάζουν το κλίμα στο εσωτερικό του σχήματος. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η σταυροδοσία καθόρισε τη στάση των 58. Εκτιμώ και  θέλω να πιστέψω ότι δεν ήταν αυτό, γιατί αποτελεί  ένα θέμα αύξησης της δημοκρατικής νομιμοποίησης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και η οποία απαντά στην παλαιοκομματική νοοτροπία που είχαν τα Κόμματα να διορίζουν τους ευρωβουλευτές τους με αδιαφανείς διαδικασίες», είπε χθες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ για μία προσπάθεια που «ξεκίνησε καλά», μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα συνεχιστεί έτσι, μόνο στον βαθμό που θα επαναπροσεγγιστεί η ΔΗΜΑΡ, την ώρα όμως που αυτή έχει τραβήξει τελείως διαφορετικό δρόμο, συγκροτώντας τον τρίτο πόλο υπό τον τίτλο «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία».
Το βασικό πρόβλημα πάντως, εντοπίζεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που παρακολούθησε χθες αμήχανο τον Κώστα Σκανδαλίδη να υποστηρίζει ότι το κόμμα, με την μορφή που το ξέραμε, πέθανε και να ζητά εκλογές στον βαθμό που δεν υπάρξει συμφωνία για το επόμενο βήμα στο θέμα της χώρας πριν από τις ευρωεκλογές. Για «αντιφατικό λόγο» του πρώην υπουργού μιλούσαν αργότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας με νόημα πως πάνω κάτω αυτά τα έχει ξαναπεί και αποδίδοντάς τα στην «ελευθερία κινήσεων» που πρεσβεύει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις συνεργασίες. Κοινώς, υποστήριζαν εμμέσως ότι «κλείνει το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ, μη τολμώντας ωστόσο να το ψελλίσουν, μια και η κατά μέτωπον επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά την μόνη ίσως συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες. Εξού και παρέπεμπαν στις δέουσες «απαντήσεις» που θα δοθούν -όπως έλεγαν- αρμοδίως, το διήμερο που ακολουθεί, στη Συνδιάσκεψη…

matrix24.gr

Read more...

Μόλις το 16,4% των ανέργων επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ...
Σε σύνολο 1.062.509 εγγεγραμμένων ανέργων, μόλις οι 174.178 έλαβαν επίδομα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Αποκαλυπτικά για τις...
αδυναμίες της διοίκησης να παράσχουν επαρκή προστασία και στήριξη στους ανέργους είναι τα στοιχεία για την επιδότηση των ανέργων που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Σε σύνολο 1.062.509 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επίδομα τον Ιανουάριο έλαβαν μόλις οι 174.178, δηλαδή το 16,4% περίπου.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο 2014 ανήλθε σε 854.659 άτομα. Από αυτά 423.025 (ποσοστό 49,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 431.634 (ποσοστό 50,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 355.159 είναι άνδρες (ποσοστό 41,56%) και οι 499.500 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,44%).

Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 217.133 άτομα (ποσοστό 25,41%), στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 54 ετών ανήλθε σε 537.199 άτομα (ποσοστό 62,86%) και στην ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω ανήλθε σε 100.327 άτομα (ποσοστό 11,74%).

Ανά εκπαιδευτικό επίπεδο, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων χωρίς εκπαίδευση ανήλθε σε 11.653 άτομα (ποσοστό 1,36%), οι έχοντες υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3 η Γυμνασίου) ανήλθαν σε 292. 698 άτομα (ποσοστό 34,25%), οι άνεργοι με δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 414.865 άτομα (ποσοστό 48,54%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμια εκπαίδευση ανήκαν 135.443 άτομα (ποσοστό 15,85%).

Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 796.480 άτομα (ποσοστό 93,19%), στους υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 14.047 άτομα (ποσοστό 1,64%) και στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 44.132 άτομα (ποσοστό 5,16%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων μη αναζητούντων εργασία για τον μήνα Ιανουάριο 2014 ανήλθε σε 207.850 άτομα όπου 60.523 (ποσοστό 29,12%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 147.327 (ποσοστό 70,88%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Ιανουάριο 2014 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 174.178 άτομα από τα οποία οι 107.307 (ποσοστό 61,61%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων και οι 66.871 (ποσοστό 38,39%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 79.896 είναι άνδρες (ποσοστό 45,87%) και οι 94.282 είναι γυναίκες (ποσοστό 54,13%).

Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 32.445 άτομα (ποσοστό 18,63%), στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 54 ετών ανήλθε σε 127.551 άτομα (ποσοστό 73,23%) και στην ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω ανήλθε σε 14.182 άτομα (ποσοστό 8,14%)...
in.gr

Read more...

Οι λίστες με τις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι...Οι λίστες με τις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοιΤάξη στα χαρτάκια των αποδείξεων θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι πριν κληθούν στην εφορία για τις νέες δηλώσεις. Αυτό που θα πρέπει να...
γνωρίζουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, αγρότες, αλλά και όσοι έχουν μπλοκάκια είναι πως το 25% του ετήσιου εισοδήματός τους θα πρέπει να καλύπτεται από αποδείξεις.

Υπενθυμίζεται πως 22% είναι ο συντελεστής του φόρου που επιβάλλεται στη διαφορά που προκύπτει αν το ποσό τον αποδείξεων είναι μικρότερο από αυτό που απαιτείται

Ωστόσο για να μπορέσουν να είναι σίγουροι αν μαζεύουν τι σωστές αποδείξεις και να βρεθούν την τελευταία στιγμή προ απροόπτου θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές που «περνούν» στην Εφορία και ποιες όχι. Το ΕΘΝΟΣ σε δημοσίευμα του τις παρουσιάζει αναλυτικά.

Οι δαπάνες που δίνουν έκπτωση φόρου

Διατροφή-Ποτά-Καπνός

Ολα τα τρόφιμα
Ροφήματα
Αναψυκρικά
Χυμοί
Νερό
Κρασιά
Τσιγάρα
Πούρα
Ενδυση-Υπόδηση

Υφάσματα
Ρούχα
Αξεσουάρ ένδυσης
Παπούτσια
Επιδιορθώσεις υποδημάτων
Μεταποίηση ρούχων
Καθαρισμός ενδυμάτων
Επισκευή και συντήρηση οικίας

Υλικά οικοδομής (χρώματα, στόκος)
Εργασίες υδραυλικού
Εργασίες ηλεκτρολόγου
Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή
Είδη νοικοκυριού

Επιπλα
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Χαλιά – Μοκέτες
Υφάσματα κουρτίνας
Ριχτάρια
Στρώμα
Μαξιλάρια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Πετσέτες
Ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, φούρνοι, κλιματιστικά και θερμάστρες)
Μικρές οικιακές συσκευές
Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών
Πιάτα-Μαχαιροπίρουνα
Υαλικά
Σκεύη κουζίνας
Εργαλεία
Είδη κηπουρικής
Εξαρτήματα (λαμπτήρες, μπαταρίες)
Είδη καθαρισμού
Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών)
Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών
Εκπαίδευση

Δίδακτρα νηπιαγωγείου – δημοτικού
Δίδακτρα γυμνασίου – λυκείου
Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών
Μεταφορές

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
Ελαστικά
Λιπαντικά
Πυροσβεστήρας
Καύσιμα
Σέρβις αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας
Πλύσιμο αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας
Βαφή αυτοκινήτου – μοτοσυκλέτας
Βουλκανιζατέρ
Μίσθωση ταξί
Μεταφορές πραγμάτων
Αναψυχή – Πολιστιστικές δραστηριότητες

Ράδιο-CD
Τηλεοράσεις’Δορυφορική κεραία
Αποκωδικοποιητής
Συσκευή GPS
Ψηφιακή κορνίαζ
Φωτογραφική μηχανή
Βιντεοκάμερες
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Επισκευές συσκευών
Μουσικά όργανα
Μεγάλα είδη αναψυχής (εξωλέμβια μηχανή, γουίντ σέρφινγκ)
Μέσα εγγραφής ήχου-εικόνας
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Παιχνίδια (κούκλες, ποδήλατα, παζλ)
Είδη άθλησης
Ανθη
Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα
Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδόσφαιρο μπάσκετ κ.α.)
Γυμναστήρια
Σχολές χορού
Ωδεία
Μαθήματα ποδοσφαίρου – μπάσκετ
Μαθήματα κολύμβησης
Λούνα παρκ
internet cafe
κινηματογράφος
Θέατρα
Μουσεία
Εκτυπώσεις φωτογραφίας
Ενοικίαση DVD
Βιβλία
Εφημερίδες
Περιοδικά
Γραφική ύλη
Σχολικά είδη
Πακέτο διακοπών
Εστιατόρια-Καφέ-Ξενοδοχέια

Εστιατόρια-καφέ
Ταβέρνες
Ζαχαροπλαστεία
Καφενεία
Μπαρ
Νυχτερινά κέντρα
Εξοδα ξενοδοχείων
Διάφορα αγαθά – υπηρεσίες

Κουρεία – Κομμωτήρια
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Πιστολάκι μαλλιών
Είδη ατομικής φροντίδας
Κοσμήματα – Ρολόγια
Είδη ταξιδιού
Είδη καπνιστού
Παιδικό καροτσάκι
Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Οίκοι ευγηρίας
Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι
Τραπεζικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες χρηματιστών
Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας
Δικηγόροι
Εξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)
Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων
Αγγελίες σε εφημερίδες
Φωτοτυπίες


Ποιες είναι οι αποδείξεις που «δεν περνάνε» στην Εφορία

Στέγαση

Ενοίκια κατοικιών
Υδρευση – Αποχέτευση
Δημοτικά τέλη
Υπηρεσίες κοινοχρήστων
Συντήρηση ανελκυστήρα
Κηπουρός
Καθαρισμο πολυκατοικίας
Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης
Συντήρηση καυστήρα
Ηλεκτρικό ρεύμα
Υγραέριο – Φυσικό αέριο
Πετρέλαιο θέρμανσης
Κάρβουνα – Καυσόξυλα
Υγεία

Φάρμακα
Φαρμακευτικά προϊόντα
Θεραπευτικές συσκευές
ιατρικές υπηρεσίες
Οδοντιατρικές υπηρεσίες
Φυσιοθεραπεία
Μικροβιολογική εξέταση
Ακτινογραφία
Υπέρηχος
τεστ ΠΑΠ
Μαστογραφία
Νοσοκομειακή περίθαλψη
αποκλειστική νοσοκόμα
Μεταφορές – Επικοινωνίες

Αγορά αυτοκινήτων
Αγορά μοτοσυκλετών
Αγορά σκαφών αναψυχής
Τέλη κυκλοφορίας
Διόδια
Εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες
Ταχυδρομικές υπηρεσίες
Σταθερή τηλεφωνία
Κινητή τηλεφωνία
Πρόσβαση στο διαδίκτυοΕισφορά σε ΕΡΤ
Συνδρομιτική τηλεόραση
Αλλες υπηρεσίες

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
Ασφάλιση κατοικίας
Ασφάλιση υγείας
Ασφάλιστρα αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας
Αλλες ασφαλίσεις
Φωτοβολταϊκά...
ΕΘΝΟΣ, iefimerida.gr

Read more...

Όργιο σπατάλης στο Ιπποκράτειο: Ξεχασμένα υλικά στις αποθήκες και προμήθειες από το "παράθυρο"Τι έδειξε ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον χώρο των προμηθειών. Εξωσυμβατικές προμήθειες 6 εκατ. ευρώ για το 2011 στο Ιπποκράτειο
Τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας και διαχείρισης στον νοσοκομειακό τομέα και κυρίως στον χώρο των προμηθειών εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, εγκαινιάζοντας τη διενέργεια «πιλοτικών» διαχειριστικών ελέγχων σε νοσοκομεία της χώρας, από το ΓΝΑ «Ιπποκράτειο».
Η σχετική έκθεση ελέγχου που παρουσιάστηκε στη Βουλή ανέδειξε τα γενικότερα προβλήματα και τις «τρύπες» του συστήματος υγείας, τον προβληματικό μηχανισμό των προμηθειών, την παραβίαση των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, τα κενά σε προσωπικό και υποδομές κ.λπ.
Ταυτόχρονα η αρμόδια ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) υπό τον πρόεδρό του Ι. Καραβοκύρη υπέβαλε σωρεία γενικότερων συστάσεων προς το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς για να βελτιωθεί το σύστημα προμηθειών, η χρησιμοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.
Τις συστάσεις αποδέχεται το υπουργείο σημειώνοντας ότι θα ληφθούν υπόψη σε προσεχή νομοθετική ρύθμιση.
Το ΕΣ επέλεξε νοσοκομείο για «πιλοτικό» δημοσιονομικό έλεγχο, γιατί «το σύστημα προμηθειών υγείας αξιολογήθηκε ως προβληματικό λόγω της σπατάλης, των παρατυπιών στις διαδικασίες των διαγωνισμών και της ελλιπούς λειτουργίας εσωτερικών δικλίδων».
Νομιμοποίηση
Το πόρισμα επικρίνει το φαινόμενο των αλλεπάλληλων νομοθετικών μέτρων για νομιμοποίηση δαπανών που αφορούν προμήθειες υγειονομικού υλικού χωρίς διενέργεια διαγωνισμού, κάνοντας έλεγχο για το οικονομικό έτος 2011. Και υπογραμμίζει ότι «η συνεχής νομιμοποίηση δαπανών από εξωσυμβατικές προμήθειες και μη νόμιμες παρατάσεις συμβάσεων διαιωνίζει την παράνομη συμπεριφορά της Διοίκησης».
Για το 2011 στο Ιπποκράτειο υπήρξαν εξωσυμβατικές προμήθειες 6 εκατ. € (καρδιοχειρουργικό υλικό, βηματοδότες, φαρμακευτικό υλικό κ.λπ.) που νομιμοποιήθηκαν.
Στο πόρισμα διαπιστώνεται «αβεβαιότητα στην κατάλληλη διαχείριση των διαδικασιών προμηθειών», όπως επίσης «ανεπαρκής διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας της περιουσίας του νοσοκομείου» και «αδυναμία στην τήρηση των κανόνων της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης» που μπορεί να οδηγήσει σε «αναποτελεσματικές και πρόσθετες δαπάνες (σπατάλες) και στην παροχή μη κατάλληλων δημόσιων υπηρεσιών. Παράλληλα γίνονται υποδείξεις και για κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί απώλεια, κλοπή ή φθορά της περιουσίας του νοσοκομείου.
Απάντηση
Η διοίκηση του Ιπποκρατείου απάντησε στο ΕΣ αποδεχόμενη τα ευρήματα και τις συστάσεις, αναφέροντας παράλληλα ενέργειες που έκανε το 2013 και μελλοντικές πρωτοβουλίες για διόρθωση της κατάστασης. Παράλληλα σημειώνει τα συστημικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την τεράστια προσπάθεια προσαρμογής που γίνεται μέσα στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες για να ξεπεραστούν παθογένειες ετών, υπογραμμίζοντας την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Οι περιπτώσεις
Αδιάθετα υλικά, επιτροπές υπολειτουργούν
Στο γενικότερο «αλαλούμ» εντοπίστηκαν:
Ανεπαρκείς υπολογισμοί αναγκών, με συνέπεια να κατακυρωθεί προμήθεια 5 δακτυλίων (για βαλβίδες καρδιάς), ενώ η τελική εκτέλεση της διαγωνιστικής σύμβασης ήταν για 23.
Αδιάθετα υλικά στις αποθήκες του νοσοκομείου, όπως έγινε με 4 αχρησιμοποίητους εκτυπωτές, ενώ ακολούθησαν προμήθειες και άλλων με απευθείας ανάθεση.
Προμήθειες δύο μοσχευμάτων εξωσυμβατικά, μολονότι βρισκόταν σε ισχύ σύμβαση με συγκεκριμένη εταιρεία. Η δαπάνη νομιμοποιήθηκε νομοθετικά.
Πρόστιμο 13.052€ σε μειοδότρια εταιρεία για αντισυμβατική συμπεριφορά, χωρίς όμως να έχει μέχρι σήμερα παρακρατηθεί το ποσό αυτό.
Οι επιτροπές παραλαβής δεν λειτουργούν σωστά. Τα μέλη τους δεν ήταν παρόντα κατά την παραλαβή και καταμέτρηση υλικών. Οι υπογραφές τους στα πρωτόκολλα παραλαβής ήταν pro forma, αφού αυτά είχαν υπογραφεί σε χρόνο μεταγενέστερο της πραγματικής παραλαβής.
Κατά τον έλεγχο απογραφής του φαρμακείου (31-12-12) υπήρξαν διαφορές ανάμεσα στις καταμετρηθείσες και καταχωρισθείσες ποσότητες στο βιβλίο απογραφής.
Απουσία στρατηγικού μάνατζμεντ. Δεν έχει συνταχθεί σύγχρονο οργανόγραμμα για τα αναγκαία προσόντα και ειδικότητες όλου του αναγκαίου προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση της απόδοσής του.
Σημαντικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εξόφληση προμηθευτών, που θεωρείται οικονομικά αναποτελεσματική γιατί επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με τόκους υπερημερίας.
Αδυναμίες στη λογιστική παρακολούθηση των συναλλαγών και διαφόρων οικονομικών εργασιών. Διαπιστώθηκε απόκλιση 520.658€ στο ισοζύγιο των προμηθευτών.
Πηγή: Έθνος
http://news247.gr/

Read more...

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΤΟ ΣΑΓΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ...


Το ΣΑΓΕ κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου, έκρινε ως ακολούθως:
Στο Στρατό Ξηράς προήγαγε στο βαθμό του αντιστρατήγου ...
για πλήρωση κενών θέσεων τους: Υποστράτηγο Λεοντάρη Ηλία, υποστράτηγο Οικονόμου Αλέξανδρο, υποστράτηγο Βελεγράκη Κωνσταντίνο, υποστράτηγο Γεωργίου Πέτρο, υποστράτηγο Ζαχαριάδη Νικόλαο, καθώς και υποστράτηγο Ηλιόπουλο Ανδρέα

Επιπλέον, το ΣΑΓΕ έκρινε «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» τους: Υποστράτηγο Χασάπη Δημήτριο, υποστράτηγο Ντζιμάνη Γεώργιο και υποστράτηγο Σπανό Ευάγγελο.

Εξάλλου, στο Σώμα Στρατολογικό- Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, προήγαγε στο βαθμό του υποστρατήγου για πλήρωση κενής θέσης τον ταξίαρχο (ΣΣΝΣ) Σπαθόπουλο Ζαχαρία.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5694.html

Read more...

Στο εδώλιο ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος...


Στο εδώλιο ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Δικάζεται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες...

Μετά το σκάνδαλο των εξοπλισμών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρώην υπουργός θα καθίσει για τρίτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να...
δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Σε πρώτο βαθμό, ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 520.000 ευρώ. Μάλιστα το δικαστήριο είχε διατάξει και την δέσμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με το επιχείρημα πως δεν είχε γνώση για την μεταβολή του νόμου το 2003, ο οποίος τον υποχρέωνε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρονιάς και μάλιστα με όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ήταν στην κατοχή του μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του, είχαν υποστηρίξει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε άγνοια της αλλαγής του νόμου, γιατί η κατάθεση αίτησης πόθεν έσχες ήταν για εκείνον μια τυπική διαδικασία...
newsbeast.gr

Read more...

Nυχτα απάτης στην βουλή...Βουλευτές φώναζαν "πραξικόπημα" και νοθεία!...
 Ο Μαρκογιαννάκης προσμέτρησε ως υπερψηφισθέν άρθρο, το οποίο μόλις είχε καταψηφιστεί! 
Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Στην ...
αίθουσα και τους διαδρόμους ακούγονταν φωνές για πραξικόπημα και νοθεία.
Ο προεδρεύων Μαρκογιαννακης είπε οτι   του δώσαν λάθος χαρτί οι υπηρεσίες.
Το αρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας καταψηφίστηκε με ψηφους 126 υπέρ και 127 κατά .
Το επίμαχο άρθρο το ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, εκτός  του κ. Αυγενάκη και συνεπώς ο αριθμός των "Ναι" ηταν 126.
Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ το καταψήφισαν οπότε το σύνολο των ψήφων ανήλθε στους 127 (14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν "Παρών", ενώ απουσίαζαν η Χρυσή Αυγή και ανεξάρτητοι βουλευτές).
Μετά το πέρας της επεισοδιακής συνεδρίασης, οι Παναγιάτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί οπου η Δημοκρατία δεν βολεύει…»...
 

Read more...

''ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΩΣΤΑ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΚΑ''...


Οι εισπράξιμες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε πέντε δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο...
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «το ΙΚΑ πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα τις συντάξεις. Δεν γίνεται να τις πληρώνουμε με πίστωση. Άρα πρέπει να εξοφληθούν οι οφειλές προς το Ίδρυμα».

Αποκάλυψε ότι «τις υψηλότερες οφειλές, ύψους 70 με 80 εκ. ευρώ προς το ΙΚΑ έχει επιχείρηση στη Βόρειο Ελλάδα», την οποία όμως δεν κατονόμασε.
Πρόσθεσε ότι «έχουν ήδη σταλεί 5.335 ειδοποιητήρια» και χαρακτήρισε την προσέλευση ικανοποιητική.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «οι φουκαράδες στην Ελλάδα τελικά είναι αυτοί που πληρώνουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές επειδή κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν, όχι τώρα, στην περίοδο της ευημερίας».

Τέλος, ανέφερε ότι «οι ελεγκτές του ΙΚΑ δεν λαμβάνουν ούτε τα εισιτήριά τους ούτε τα έξοδά τους». 
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/80.html

Read more...