Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ : ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


«Δεν υπάρχει πρόβλημα μισθών και συντάξεων» ξεκαθάρισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης. Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο A. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για την εφαρμογή διαφορετικής πολιτικής...
προκειμένου να φύγει η Ελλάδα από τη μέγκενη των μνημονιακών νόμων.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης σχολίασε και το φλέγον ζήτημα της μετενέργειας σημειώνοντας ότι αυτό το διάστημα επιχειρείται συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς, με στόχο να υπάρξει μορατόριουμ μέχρι το τέλος Ιουνίου και να εξετασθεί το θέμα από τη νέα κυβέρνηση.fimotro

Read more...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΛΕΥΡΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


"ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ"
Νέο άνοιγμα στον Α. Σαμαρά για την πρότασή του περί συσπείρωσης της κεντροδεξιάς έκανε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Θ. Πλεύρης. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ αποκάλυψε ότι πριν από τις εκλογές ήταν προβληματισμένος... για τα ποσοστά που εμφάνιζε στις δημοσκοπήσεις και ξεκαθάρισε ότι εντός των ημερών θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις...fimotro

Read more...

ΝΔ: Ο λαϊκισμός του Τσίπρα θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα



ΝΔ: Ο λαϊκισμός του Τσίπρα θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα
Για λαϊκισμό και αντικρουόμενες συνιστώσες που βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο λαϊκισμός και οι πολλές αντικρουόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Και κρύβουν την αλήθεια στο λαό. Αλλού ο κ. Τσίπρας λέει πως θα καταργήσει μονομερώς το Μνημόνιο και αλλού θα το επαναδιαπραγματευτεί. Αλλού μιλάει για πρόγραμμα και αλλού ομολογεί πως δεν το έχουν φτιάξει ακόμα.

Αλλού δεσμεύεται για κεφαλικό φόρο σε όσους παίρνουν πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο, αλλού απειλεί τις καταθέσεις και αλλού κατηγορεί τους άλλους για τις συνέπειες της δικής του επιπολαιότητας.

Είναι αδύνατον, πια, να παρακολουθήσει κανείς τις μεταλλάξεις και το αλαλούμ του κ. Τσίπρα».http://newpost.gr

Read more...

Αυτόνομα θα κατέβουν τελικά στις εκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι

Απορρίφθηκαν οι συνεργασίες


Η Ιωάννα Κοντούλη θα είναι και πάλι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος
Η Ιωάννα Κοντούλη θα είναι και πάλι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Με πλειοψηφία σχεδόν 80% στο εκλογικό τους συνέδριο, οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν την αυτόνομη συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου.

Στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, επικυρώθηκε επίσης η ομόφωνη πρόταση του Πανελλαδικού Συμβουλίου να είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας η Ιωάννα Κοντούλη, ενώ οι Γιάννης Παρασκευόπουλος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Κατά της πρότασης του ψήφισαν 2 σύνεδροι ενώ καταγράφηκαν και 5 λευκά.

Η πρόταση για αυτόνομη κάθοδο συγκέντρωσε το 78% των ψήφων, ενώ η άποψη που υποστήριζε τις προεκλογικές συνεργασίες συγκέντρωσε το 18,1%. Το 3,9% ήταν λευκά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΛΑΟΣ...Η επόμενη μέρα



Πυρετώδεις διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο χώρο της Κεντροδεξιάς μετά τις εξελίξεις στο ΛΑΟΣ και την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα, και ετοιμάζεται να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία κάτι που θα συμβεί τις επόμενες μέρες, ενώ εκτός ΛΑΟΣ τίθενται με δική τους πρωτοβουλία, οι πρώην βουλευτές Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στο ΑΜΠΕ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν χθες έξω από τα γραφεία του κόμματος πρώην βουλευτές, και τόνισε ότι "μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές".

Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για την στάση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη απέναντί του, την ώρα που βιώνει, όπως είπε, ένα προσωπικό πρόβλημα, με τον πατέρα του: " Όλοι μου τηλεφώνησαν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου και να μου συμπαρασταθούν. Όλοι εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη" είπε, και επισήμανε ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για συμπαράσταση, εκτός από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Για το μέλλον του στην πολιτική είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αλλά πληροφορίες από ανώτατο παράγοντα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα τον φέρουν πολύ κοντά στη ΝΔ, αλλά όχι στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.

Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι κατά την χθεσινή σύσκεψη τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ, ζητώντας να απαντήσει συντεταγμένα το κόμμα με πολιτική πρόταση.

Ο κ. Κιλτίδης επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εθελοτυφλώ. Η Αριστερά με νεοκομμουνιστική αντίληψη βρίσκεται μπροστά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη το πρόβλημα δεν είναι το «Μνημόνιο ή αντιΜννημόνιο» αλλά «ποιες θα είναι οι πολιτικές δράσεις που θα λύσουν τα προβλήματα». Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί την Αριστερά όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ «να περνάει την πολιτική της στην Παιδεία και τον Πολιτισμό και να επικρατεί ιδεολογικά στην κοινωνία».

«Τι άλλο περιμένουμε ότι θα κάνει όταν λέει ότι θα νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες;» αναρωτήθηκε ο κ.Κιλτίδης, ο οποίος αποκάλυψε στο ΑΜΠΕ οτι έχει κάνει ήδη πολλές συζητήσεις με στελέχη της ΝΔ «για το πως θα συμπορευθούμε».

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Γ. Κοραντής, μιλώντας στο ΑΜΠΕ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αυτόνομης καθόδου του ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές, και είπε ότι αυτό εισηγήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη.

"Τάχθηκα υπέρ της αυτόνομης καθόδου γιατί θεωρώ εντελώς αδόκιμη την ενδεχόμενη απορρόφηση του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ, διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κινηθούμε σε μια πορεία εντελώς αντίθετη από αυτήν που κινηθήκαμε μέχρι τώρα» είπε και πρόσθεσε ότι ήταν «κίνηση σωφροσύνης και τιμιότητας η αυτόνομη κάθοδος. Πολύ σωστά ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν μπορεί να  προδώσει όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα του».


Πηγή: ΑΜΠΕ
 enikos.gr

Read more...

Κόβονται έως 20% και πάλι οι συντάξεις...



Στην «προκρούστεια κλίνη» του Μνημονίου ΙΙ μπαίνουν από μεθαύριο, για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις (θα υποστούν περικοπές έως 20% και, μάλιστα, αναδρομικά από... την 1η Ιανουαρίου 2012). Η εφαρμογή του μέτρου, το οποίο συμφώνησε με την Τρόικα και στη συνέχεια νομοθέτησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ξεκινά από το ΙΚΑ και εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα Ταμεία. Εξαίρεση θα αποτελέσει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημόσιων Υπαλλήλων, το οποίο άρχισε να υλοποιεί αυτή τη νέα, επώδυνη κοινωνικά ρύθμιση από τα τέλη του Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες (στις 16 Μαΐου ‘12) από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με την οποία δίδονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι μειώσεις τόσο από το φορέα αυτό όσο και από το σύνολο των οργανισμών κύριας και επικουρικής ασφάλισης, «τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης των συνταξιούχων που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα, μικτά, θα μειωθούν κατά 12%, αναδρομικά από τις αρχές του έτους». Το μέτρο αυτό, το οποίο, σημειωτέον, έπρεπε να είχε αρχίσει να υλοποιείται από όλα τα Ταμεία πριν από τα τέλη του αμέσως προηγούμενου μήνα, αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου το «πάγωσε» προσωρινά για... τεχνικούς λόγους, θα έχει εφαρμογή και σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τις αρχές του έτους.

Ποιοι εξαιρούνται από τις περικοπές

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου και των ερμηνευτικών εγκυκλίων, από τις νέες μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές εξαιρούνται:

-Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή αναπηρίας, οι οποίοι λαμβάνουν το εξω-ιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας

-Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών

-Οι αιμορροφιλικοί, μεταμοσχευμένοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, οι συνταξιούχοι που παίρνουν το εξω-ιδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυ-ασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και σύζυγοι αναπήρων καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες

-Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία

-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος, καθώς και όσοι πήραν σύνταξη γήρατος αλλά μετά τη συνταξιοδότησή τους απέκτησαν αναπηρία.

ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Read more...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ...


ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!
Από τα απίστευτα που συμβαίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος του κόμματος του Α. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη (στην καρδιά δηλαδή του Ποντιακού Ελληνισμού...
σήμερα) έγραψε άρθρο στην Αυγή υποστηρίζοντας ότι ΔΕΝ υπήρξε γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου! Επίσης το άρθρο κάνει λόγο για "εγκλήματα των Ποντίων κατά των Τούρκων ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αρθρογράφος μιλάει για μειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή και το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απελευθερωτικό αγώνα". Να τον χαίρεστε κύριε Τσίπρα...fimotro

Read more...

Έρχεται νέα "λυπητερή":Θα εισπραχθούν ΤΩΡΑ χαράτσι, ενιαίο τέλος και φόροι..



Η ώρα που τα δημόσια έσοδα θα φθάσουν σε κατάσταση "ενώπιος ενωπίω" πλησιάζει και η υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έδωσε σαφείς εντολές.

Να αποσταλούν όλα τα σημειώματα που έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε να ... εισπραχθούν τα έσοδα για να μη κρασάρει το σύστημα και βρεθεί το δημόσιο με άδεια τα ταμεία.

Δόθηκε ήδη το πράσινο φως στη ΓΓΠΣ να αποστείλει άμεσα όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το ενιαίο τέλος ακινήτων 2009 και τον φόρο ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011.

Η δεύτερη κατεύθυνση είναι να αποσταλούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για να εισπραχθούν σχεδόν 2 δις ευρώ σε δόσεις από το χαράτσι επί των ακινήτων. Ήδη θα έπρεπε στους λογαριασμούς του Απριλίου να είχε περιληφθεί το 1/5 της δόσης του χαρατσιού για το 2012.

Όσον αφορά στο ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν να αποστέλλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς καθώς έχει γίνει εκκαθάριση 1.000.000 δηλώσεων ΕΤΑΚ 2009.

Θα σταλούν τελικά σε 260.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και θα πληρωθούν συνολικά 50 εκατ. ευρώ (μέσος φόρος 250 ευρώ).

Στη συνέχεια θα σταλεί ο ΦΑΠ του 2010 σε 170.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000. Το ποσό του φόρου που θα εισπραχθεί από τους εν λόγω φορολογουμένους υπολογίζεται να ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή μέση πληρωμή φόρου 2.350 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον ΦΑΠ του 2011 θα σταλούν σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωμής θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ.
star.gr


Read more...

Πρεμιέρα πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα



Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων, κάνοντας κλικ εδώ.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των... υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Δεδομένου ότι οι φετινές Εξετάσεις συμπίπτουν με τις επαναληπτικές εκλογές, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν ημερομηνία κάποια ειδικά μαθήματα. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.
in.gr


Read more...

Νέα αποχώρηση από το ΛΑΟΣ ...



Μετά από 6 χρόνια ως Υπεύθυνος Τύπου της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. κι απ τους παλαιότερους στην παράταξη, ο Γιάννης Καλαντώνης υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο ... κ. Καλαντώνης, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους, έστειλε πριν από λίγο επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο του Κόμματος και τον πρόεδρο της Νεολαίας του ΛΑΟΣ γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νεολαίας ΛΑΟΣ.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ απο Εκπρόσωπος Τύπου της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Παναγιωτακόπουλο Ιωάννη για τον καλό, τίμιο και ηθικό αγώνα που μοιραστήκαμε τα τελευταία έξι χρόνια.
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

Καλαντώνης Ιωάννης».


Read more...

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Την απόφασή της να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία, η οποία ξεκινά διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατά την 1η πανελλήνια συνάντηση στελεχών του...
κόμματος, κατά την οποία έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

«Η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού.

»Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απευθύνει πρόταση συνεργασίας, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, προς όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις».

Τόνισε, επίσης, ότι ξεκινά «διαδικασίες διαλόγου με τις δυνάμεις αυτές, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και προεκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων αυτών».

Μιλώντας στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας είπε: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε».

«Να προτιμήσουμε την πολυμερή συνεργασία μετά τις εκλογές και όχι διμερή προεκλογικά» εισηγήθηκε ο Χάρης Καστανίδης.fimotro

Read more...

Έκλεισε η συμφωνία με τη Ντόρα …



Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών που ξεκίνησαν στις αρχές τις εβδομάδες, φαίνεται ότι ... κατέληξαν σε αίσιο αποτέλεσμα αργά χθες το απόγευμα.
Επί της ουσίας, ο Σαμαράς της έδωσε, ό,τι του ζήτησε. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες εκτός από την Ντόρα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα μετέχουν ο Χρ. Μαρκογιανάκης στα Χανιά, κ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ο κ. Κοντογιάννης στο Νομό Ηλείας και ο κ. Γιάννης Οικονόμου στη Β’ Αθήνας.

Η κα Μπακογιάννη μέχρι και χθες το απόγευμα ζητούσε επίμονα να δοθεί εκλόγιμη θέση και στον επί χρόνια στενό συνεργάτη της Δημήτρη Ζαφειριάδη. Ο Σαμαράς όμως δεν είχε την διάθεση να της δώσει τις μισές θέσεις στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Στη Συγγρού δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι πριν καλά-καλά ανακοινωθεί η επιστροφή το σύστημα της Μπακογιάννη έχει αρχίσει να δείχνει τον κακό παλιό του εαυτό. Μάλιστα, αρκετά γαλάζια στελέχη φροντίζουν να στείλουν το μήνυμα προς την «ψηλή» ότι αυτά που ήξερε πρέπει να τα ξεχάσει.
πηγη parapolitika.gr


Read more...

Τους πολιτικούς αρχηγούς βλέπει ο Πικραμμένος...



Τετ α τετ συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει αύριο Δευτέρα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος. Ο κ. Πικραμμένος θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που... μπήκαν στη Βουλή έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Η πρώτη συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα είναι με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και θα ακολουθήσουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Φώτης Κουβέλης.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η επικείμενη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης αλλά και η έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Read more...

Θετικός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά

Αποδέχεται μία «μονομαχία»


Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας
Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε την Κυριακή να αποδέχεται την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 17 Ιουνίου.

«Με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ο κ. Σαμαράς στις εκλογές, πάλι με το μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά; Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά, εδνεχομένως και στον τηλεοπτικό διάλογο που θα έχουμε με τον κ. Σαμαρά και τον με οποίο με χαρά θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ.
Η ΝΔ είχε κάνει την πρόταση για το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα διά του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 είχε πει: «Εμείς θα προτείναμε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου να υπάρξει και ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Πραγματικά να υπάρξουν εκείνες οι τοποθετήσεις ώστε ο ελληνικός λαός νηφάλια να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για το μέλλον του».
Άμεση ήταν τότε η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. «Με έκπληξη ακούσαμε τον κ.Μιχελάκη να προτείνει τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ του κ.Σαμαρά και του κ.Τσίπρα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά με διάφορα προσχήματα τίναξε στον αέρα το ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών. Η ξαφνική στροφή 180 μοιρών της ΝΔ δείχνει πολλά πράγματα. Και τότε και τώρα ήθελαν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά» είπε η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννήματα.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Γεννηματά την Κυριακή στη ΝΕΤ: «Ακούω ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει στροφή 180 μοιρών. Αυτό που προσπαθούσε μανιωδώς να αποφύγει, τώρα το αποδέχεται και λέει να γίνει ντιμπέιτ και, μάλιστα, ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα».

Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των τηλεοπτικών αναμετρήσεων «μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα». Ανάλογη τοποθέτηση εξέφρασε την Κυριακή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στον ΒΗΜΑ 99,5, προτείνοντας τη συμμετοχή όλων των κομμάτων σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ, για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον των πολιτών.

Το θέμα μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης με πολλαπλή συμμετοχή θα συζητηθεί στη Διακομματική Επιτροπή με βάση τα όσα ίσχυσαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...