Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

«Το θέμα έχει κλείσει» Βερολίνο: Απορρίπτει κάθε συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Βερολίνο: Απορρίπτει κάθε συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Η Ανγκελα Μέρκελ με τον Στέφεν Ζάιμπερτ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Το Βερολίνο απέρριψε την Τετάρτη τις ελληνικές αιτιάσεις περί γερμανικών επανορθώσεων, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί νομικά τεχνάσματα για να αποφύγει το θέμα.

«Οι αιτιάσεις για επανορθώσεις και αποζημιώσεις έχουν λυθεί νομικά και πολιτικά» είπε ο Στέφεν Ζείμπερ, εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση και ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις αποπροσανατολίζουν από τα σοβαρά οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Επίθεση Μίχελμπαχ

«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, και χαρακτηρίζει «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του '50» υποστηρίζει ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, λέει ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».

«Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της, στην απόλυτη χρεοκοπία.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι» καταλήγει ο κ. Μίχελμπαχ.

Σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε στο περιθώριο του Ecofin, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς είχε δηλώσει ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς είχε πει τα εξής: «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ραντεβού Τσίπρα-Βαρουφάκη με Γκουρία Σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ το «νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο»


Σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ το «νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο»
Οι κ.κ. Γ.Βαρουφάκης και Α.Γκουρία   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
«Εθιμοτυπική» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την ημίωρη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Στη συνάντηση οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «διμερή σημαντικά ζητήματα».
Στο ερώτημα του ΑΠΕ- ΜΠΕ εάν η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να βασίζεται στη γαλλική υποστήριξη, παρά ορισμένες δηλώσεις της γαλλικής προεδρίας που τελευταία δημιουργούν αμφιβολίες, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:
«Υπάρχει μια παρεξήγηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά την υποστήριξη καμίας επιμέρους χώρας της Ευρωζώνης στην ΕΕ. Θεωρούμε ότι είναι μέγα σφάλμα το να αντιμετωπίζεται τόσο η ελληνική κρίση όσο και η ευρωπαϊκή κρίση, σε πλαίσιο συμμαχιών και τέτοιου είδους διμερών συμφωνιών. Η κρίση της Ευρωζώνης, μέρος της οποίας είναι η κρίση της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας και για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Μάριο Ντράγκι το περασμένο φθινόπωρο στο Ελσίνκι, "για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού" γι' αυτό και θα πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι» τόνισε.
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική» την αυριανή μέρα, κατά την οποία μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθούν με τον γγ  του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τις υπηρεσίες του Οργανισμού.
«Στον ΟΟΣΑ» εξήγησε, «θα παρουσιάσουμε όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε. Πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ήδη παρουσιάσει στους εταίρους μας, θα παρουσιάσουμε και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί. Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.ά».
Σε κάθε ένα από αυτά τα σεμινάρια θα γίνει παρουσίαση προς τα ελληνικά κλιμάκια και την ελληνική ηγεσία, των δυνατοτήτων του ΟΟΣΑ και των εμπειριών που έχει από άλλες χώρες.
«Αύριο θα εκπαιδευόμαστε και θα συζητάμε ολόκληρη τη μέρα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Έτσι έχει γίνει και με άλλες κυβερνήσεις που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και το έργο του ΟΟΣΑ, ώστε να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους» τόνισε.
Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε την έκφραση για «νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» χαρακτηρίζοντας τον όρο «ξεπερασμένο» και ότι δεν αποτελεί μέρος των συζητήσεων με τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα άλλωστε και με σχετική δήλωση του ο κ. Γκουρία. «Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο που θα προκύψει από τη συνεργασία μας με τον Ανχελ Γκουρία και το προσωπικό του στον ΟΟΣΑ» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αλλάζει όνομα στη ΝΔ ο Σαμαράς;..


Το σχέδιο αλλαγής ονόματος στη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως βγάζει από το συρτάρι του ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των επόμενων κινήσεών του για…
υπέρβαση της εσωκομματικής αμφισβήτησης, και ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός σχεδιάζει να δώσει πρωταγωνιστικούς πολιτικούς ρόλους στον Μάκη Βορίδη και την Όλγα Κεφαλογιάννη, με την Άννα Παναγιωταρέα να είναι το στέλεχος που θα έχει κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή στρατηγική…

Πηγή: ysterografa

Read more...

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη Κουτσούμπας: Μεγάλη κοροϊδία το τέλος της τρόικα


Ένα νέο Μνημόνιο θα ακολουθήσει την τετράμηνη συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε, υπό βροχή, σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Dimitris-Koutsoumpas-570
Κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή την τετράμηνη συμφωνία που υπέγραψε και τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης όλων των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, και υπέρ της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
«Βέβαια, «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι». Ποιο; Ότι δεν θέλουν να τη φέρουν στη Βουλή τη συμφωνία γιατί ξέρουν ότι θα χρειαστεί να σηκώσουν το χέρι και να ψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να πουν ΝΑΙ στην παράταση της συμφωνίας- μνημονίου. Το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ», των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τώρα θα συναντηθεί με το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κουτσούμπας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έφερε στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε και πρόσθεσε:«Η επέκταση της δανειακής σύμβασης, που συμφώνησε η κυβέρνηση, σημαίνει και επέκταση του μνημονίου κι αυτό δεν άλλαξε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «τα βρήκε σκούρα» στη λεγομένη διαπραγμάτευση με τους εταίρους του. Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό, το μνημόνιο απλά εξειδικεύει τα μέτρα της δανειακής σύμβασης. Αυτό υποστήριζε κάποτε και ο κ. Τσίπρας».
«Πραγματική απαλλαγή από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ και όχι ενίσχυσή τους με νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Σημαίνει ανάκτηση των απωλειών για το λαό, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «κοροϊδεύει» τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Αποτελεί μέγιστη κοροϊδία να λέει ο κ. Τσίπρας πως η κυβέρνησή του «μετέτρεψε σε πολιτική πράξη την απαλλαγή από τα μνημόνια και ότι μάλιστα τη «νομιμοποίησε» στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και στα ευρωπαϊκά όργανα, την κατέστησε αντικείμενο αναμέτρησης και διαπραγμάτευσης»!!! Καλά κουφάθηκαν ή κάνουν πως κουφάθηκαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούνε τι λένε αυτά τα ευρωπαϊκά όργανα; Ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας υπενθυμίζει ότι η δανειακή σύμβαση προϋποθέτει την τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου, το οποίο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Με λίγα λόγια παράταση της δανειακής σύμβασης σημαίνει παράταση - τήρηση του μνημονίου! Είναι μεγάλη κοροϊδία να λένε πως «πετύχαμε το τέλος της τρόικα», ενώ την ίδια ώρα θα συναντιούνται με τα τεχνικά κλιμάκια σε Βρυξέλλες και Αθήνα για να προχωρήσει η αξιολόγηση. Τα κυβερνητικά επιτελεία δεν συνδιαλέγονται τελικά μόνο με τα αφεντικά την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αλλά και με τους τεχνοκράτες υπαλλήλους της τρόικα και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Στους ήδη ανεξόφλητους λογαριασμούς από τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους τώρα θα προστεθεί και ο νέος λογαριασμός από τη νέα συμφωνία. Μπορεί απ' έξω να μην γράφει «e-mail Χαρδούβελη», αλλά «λίστα Βαρουφάκη», αλλά θα 'ναι παραφουσκωμένος, χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής, πραγματική θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας».
Για την κυβέρνηση είπε ότι προχώρησε σε «εσωτερικό δανεισμό», σημειώνοντας ότι «έβαλε χέρι στα λεφτά του λαού, γιατί λεφτά του λαού είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε φορείς του δημοσίου, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμους, λεφτά για να καλυφτεί μέρος των αναγκών του». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα τα χαρακτηρίσει σε λίγο «δανεικά κι αγύριστα», γι αυτό κάλεσε τον λαό να πει: «Κάτω τα χέρια απ' τους μισθούς, τις συντάξεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις…, κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους. Αρκετά ματώσαμε, να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Αυτός που μας έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι και οι συν αυτώ, τους οποίους εκθείαζε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας θεωρώντας μάλιστα ότι αμφισβητούν τη «μερκελική ΕΕ».»
Σχετικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ή δημοψηφίσματος, αν οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις, είπε ότι αυτή στοχεύει στο να «ρίξει το μπαλάκι» στον λαό και παρατήρησε: «Η θέληση να απαλλαγούμε από τα μνημόνια μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο όταν πούμε ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, στηρίζοντας την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Γι' αυτό και ο αγώνας μας πρέπει να γράψει στην προμετωπίδα του: ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Με τροπολογία σχεδιάζουν να βάλουν «χέρι» στα ασφαλιστικά ταμεία


tameia
Μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό από τα ασφαλιστικά ταμεία το, ήρθε και η επιβεβαίωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται… τροπολογία που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να βάλει «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων.
Μάλιστα εκτιμάται ότι η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες, χωρίς να αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο ν/σ για τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που πιθανόν να έλθει στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Γελάει ο κόσμος με τα νέα “βαφτίσια” της τρόικα από τον ΣΥΡΙΖΑ


troika-nea-synthesi-610x350
Γελάει ο κόσμος με τα καραγκιοζιλίκια, Βαρουφακείου εμπνεύσεως, του Μεγάρου Μαξίμου. Στην αρχή βάφτισαν την τρόικα «θεσμούς» και τώρα προχωρούν σε δεύτερη μετονομασία (εντός ενός μηνός) κάνοντας λόγο για Brussels Group !
Κατά την κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων. Ωστόσο, για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται «on Site Exchange of Facts» για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως λένε από το Μαξίμου, οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σ. Κάτσικας: Σχεδόν αδύνατο να βρεθούν στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ στους υπολογιστές του ΥΠΟΙΚ


sokratis-katsikas-arxeio

Επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ έθεσε ο αναπληρωτής Εισαγγελέας στον πρώην γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Σωκράτη Κάτσικα που κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Αν ερχόταν σε εσάς η λίστα Λαγκάρντ, που έχετε διατελέσει σε κυβέρνηση, τί θα κάνατε;
Μάρτυρας: Η αξιολόγηση ενός στοιχείου θα ήταν σε σχέση με τις προτεραιότητες της δουλειάς μου εκείνη την περίοδο.
Αν Εισ.: Μετά από 9,5 μήνες;
Μάρτυρας: Δεν μου έχει τύχει.
Αν. Εισ.: Έχετε μιλήσει με τον κατηγορούμενο; Σας είπε γιατί το αντέγραψε;
Μάρτυρας: Και εγώ το ίδιο θα έκανα για λόγους ευχρηστίας. Δεν έχουν όλα τα μηχανήματα cd και είναι άβολο στη μεταφορά του. Σας λέω κινήσεις που κατ’ ανάγκη δεν κρύβει υστεροβουλία.
Αν. Εισ.: Η πλευρά του κατηγορουμένου αφήνει υπονοούμενα ότι όλα συνέβησαν, άλλαξαν οι ημερομηνίες σε υπολογιστές και άλλα αντίστοιχα, όταν ο Ιωάννης Διώτης πήρε το στικάκι..
Μάρτυρας: Αυτό που προκύπτει, είναι ότι γινόταν μία διακίνηση usb.
Aν. Εισ.: Εμένα με ενδιαφέρει ότι ο κατηγορούμενος το είχε 9,5 μήνες και στη συνέχεια έδωσε ένα στικ στον Ι. Διώτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Διώτης να αλλάξει τις ημερομηνίες; Ήξερε τα ξαδέλφια του κατηγορούμενου;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.
Στην κατάθεσή του ο κ. Κάτσικας υποστήριξε πως είναι σχεδόν αδύνατο το ενδεχόμενο να βρεθούν σήμερα στοιχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, που να σχετίζονται με την υπόθεση Λαγκάρντ.
«Πάγια κίνηση όταν αλλάζει η ηγεσία των υπουργείων είναι η διαγραφή ή η απομάκρυνση των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Υπάρχει μία φοβία στο πολιτικό προσωπικό, επειδή δεν είναι ιδιαίτερα σχετικοί με το αντικείμενο. Μετά τη μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα βρίσκονταν κάποια στοιχεία για την υπόθεση» κατέθεσε ο μάρτυρας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Δυσαρεστημένος ο Αλέξης…


Καλεί όσους παρέλαβαν βουλευτικά αυτοκίνητα, να τα επιστρέψουν…

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη στάση ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά παρέλαβαν το βουλευτικό αυτοκίνητο, παρά τη...
δημόσια προτροπή του για το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους βουλευτές να επιστρέψουν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα...

Read more...

Συνάντηση αντίβαρο...


απέναντι στην αδιαλλαξία του Βερολίνου...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαπέν-Βαρουφάκη στο Παρίσι...

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό για...
όσα συζήτησε για το θέμα της Ελλάδας στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάριο Ντράγκι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν τη συνάντηση με τον κ. Σαπέν ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε επαφές με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (σ.σ. στο Παρίσι βρίσκονται τα ευρωπαϊκά γραφεία του ταμείου), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον Γάλλο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί από την ελληνική πλευρά ένα αντίβαρο με τους θεσμούς απέναντι στην προσπάθεια αποδόμησης του κ. Βαρουφάκη, την οποία βλέπει η Αθήνα πίσω από τις δηλώσεις - κυρίως από το Βερολίνο - το τελευταίο διάστημα...

Read more...

Αποδεσμεύονται 868 αστυνομικοί από προσωπικές φρουρές...


Συνολικά 868 αστυνομικοί αποδεσμεύονται από υπηρεσίες φρούρησης στόχων και...
προσωπική συνοδευτική φρουρά, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Όπως σημειώνει, ήδη 515 από αυτούς έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες προέλευσής τους, σύμφωνα με τον κανονισμό του σώματος και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών,


Παράλληλα, αποδεσμεύονται 114 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 56 μοτοσικλέτες.

Το υπουργείο προσθέτει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων Υπηρεσιών. Στόχος να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη...
left.gr

Read more...

Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης...


Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου ΔικαιοσύνηςΕνώπιον του Ν. Παρασκευόπουλου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία...

Ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των νέων Γενικών Γραμματέων, οι οποίοι...
ορίστηκαν με κοινές αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα: 

- Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Γ. Κοσμάτος.

Ο κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996). Από το 1993 είναι Δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης («Παρ' Αρείω Πάγω» από το 2004), με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Το 2013 του απονεμήθηκε το «Βραβείου Δημητρίου Μπαμπάκου» από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, ως διάκριση «για το ήθος και την ικανότητα κατά την άσκηση του λειτουργήματος και για την συμβολή στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης». Από το 2002 διδάσκει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αρχικά ως Ειδικός Επιστήμονας και από το 2010 ως Λέκτορας του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, στο γνωστικό αντικείμενο της Εγκληματολογίας. Έχει έντονη συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα με βιβλία, μελέτες και συμβολές σε συλλογικούς τόμους στα γνωστικά πεδία της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών, των ναρκωτικών, του ποινικού δικαίου των ανηλίκων και της μεταχείρισης των κρατουμένων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων και είναι μέλος και συνεργάτης επιστημονικών ενώσεων, καθώς και επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, όπως της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση των διατάξεων του Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά.

- Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ορίστηκε ο κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Ο κ. Φυτράκης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών και διδακτορικό ποινικού δικαίου (1997). Έχει εργαστεί για 15 χρόνια ως Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα λειτουργίας των φυλακών και δικαιωμάτων των κρατουμένων. Έχει διενεργήσει αυτοψίες σε μεγάλο αριθμό φυλακών συντάσσοντας αντίστοιχες εκθέσεις. Έχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές και σε προγράμματα επανένταξης αποφυλακισμένων. Το 2014 ορίστηκε συντονιστής της ομάδας του Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων (ΟΗΕ-OPCAT). Έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα καθώς και σε άλλες Νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες και πολλές μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

- Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο κ. Κωστής Παπαϊωάννου. 

Ο κ. Παπαϊωάννου διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2006-2015). Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Παλαιότερα διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας (1997-2004) και συμμετείχε στα διεθνή όργανα στρατηγικής της οργάνωσης (Standing Committee on Research and Action). Συμμετείχε στο Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας (2013).Έχει πραγματοποιήσει σπουδές Ιστορίας και μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικών Επιστημών. Εργάζεται ως φιλόλογος στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής. Έχει εργαστεί στα πεδία της κατάρτισης ενηλίκων, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης στα δικαιώματα του ανθρώπου. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια (ΟΕΔΒ) και εκδόσεις για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασιστικό φαινόμενο...
newsbeast.gr

Read more...

«Δεν θα προχωρήσουν οι διαγραφές φοιτητών»...



Την κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που αφορά τις διαγραφές φοιτητών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, σε συνάντηση που είχε με φοιτητές της Νομικής και της Ιατρικής σχολής Αθηνών.

Στη...
συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, να προωθήσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα «παγώνει» τις διαγραφές φοιτητών.

«Θα είμαστε σε διαρκή διάλογο με την φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα γι αυτό το φλέγον ζήτημα. Δεν θα γίνουν οι διαγραφές των φοιτητών και είμαστε έτοιμοι για διάλογο για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να προωθήσουμε στη Βουλή. Θα εμπεριέχει και τις προτάσεις μας για τα ΑΕΙ, όπως είναι το να σταματήσουμε τις διαγραφές των φοιτητών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χασάπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη νομοθετική ρύθμιση για τους φοιτητές που επρόκειτο να διαγραφούν θα συμπεριλαμβάνεται η πρόθεση του υπουργού παιδείας για ύπαρξη «συμβολαίου» με τους φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Το θέμα αυτό, άλλωστε, είχε θέσει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας στην πρώτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και συμμετείχε σαν νέος υπουργός Παιδείας.

Πάντως, ήδη κάποια ΑΕΙ έχουν προχωρήσει σε διαγραφές φοιτητών, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας.

Read more...

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για Βενιζέλο - Σημίτη...




Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο να απαντήσει τις επόμενες μέρες στην πρόταση της εισαγγελέως νακαταθέσουν στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99 κατά τη...
διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες των εξοπλιστικών.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της υιοθέτησε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι σημαντικές.

Μεταξύ αυτών που ζητεί η εισαγγελική λειτουργός να κληθούν είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

πηγη newsbeast.gr


Read more...

Σημίτης και Βενιζέλος θα καταθέσουν για τα εξοπλιστικά...


Σημίτης και Βενιζέλος θα καταθέσουν για τα εξοπλιστικά
Η εισαγγελέας καλεί και τους Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου...
Να καταθέσουν στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας υιοθετώντας το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου οι οποίοι υποστήριξαν ότι...
οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι σημαντικές.

Μεταξύ αυτών που ζητεί η εισαγγελική λειτουργός να κληθούν είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

Η απόφαση του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες των εξοπλιστικών, θα εκδοθεί σε λίγη ώρα.
newsbeast.gr

Read more...

Αρχίζουν στις 15:00 στις Βρυξέλλες...


Αρχίζουν στις 15:00 στις Βρυξέλλες, αύριο τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα
...αύριο τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα...
Αύριο έρχονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών», ενώ οι διαβουλεύσεις σήμερα διεξάγονται σε Βρυξέλλες και Παρίσι και μάλιστα σε...
πολλαπλά επίπεδα (όχι μόνον πια σε πολιτικό, όπως ίσχυε ενάμιση μήνα ως τώρα, αλλά και σε τεχνικό επίπεδο). Στην Αθήνα τα κλιμάκια των «θεσμών» θα ξεκινήσουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα βρεθούν για ενημέρωση. 



Σήμερα οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 15:00 στο «ουδέτερο έδαφος» των Βρυξελλών. Εκεί βρίσκεται αντιπροσωπεία συνεργατών του κυρίου Βαρουφάκη και θα συναντηθεί με ξένους τεχνοκράτες των τριών θεσμών, εξέλιξη που θα σημάνει την αρχή για την τεχνική εξειδίκευση και τελική διαμόρφωση του πλήρους πακέτου δεσμεύσεων για όλα τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να εφαρμόσει κατά τις προσεχείς 100 ημέρες (μέχρι το τέλος δηλαδή της τετράμηνης "συμφωνίας γέφυρας" που λήγει τον Ιούνιο και πριν το τρίτο Μνημόνιο που προετοιμάζεται) προκειμένου να ανοίξει και ο δρόμος άμεσα για να χαλαρώσει η «θηλιά» στην ελληνική Οικονομία.

Την ομάδα Βαρουφάκη συγκροτούν ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής καθ. Νικόλαος Θεοχαράκης (ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα), η σύμβουλος του κυρίου Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη, ο συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κυρίου Δραγασάκη, Γιάννης Μάργαρης, αλλά και η Γενική Διευθύντρια Προϋπολογισμού και Θησαυροφυλακείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κυρία Σταυρούλα Μηλιάκου.

Από την πλευρά των δανειστών θα εκπροσωπούνται όλοι οι θεσμοί, ενώ παρόντα θα είναι και στελέχη του ESM.

Για να αντεπεξέλθει στις πιέσεις των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αναζητεί ξανά ερείσματα. Βρίσκεται ήδη στο Παρίσι όπου αναμένεται να έχει σήμερα επαφές και με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Στην γαλλική πρωτεύουσα μετέβη εσπευσμένα, αναχωρώντας απρόοπτα χθες με τραίνο από τις Βρυξέλλες (μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο), παρότι είχε αρχικά γίνει γνωστό ότι θα παρέμενε για μία ημέρα ακόμα εκεί και μετά το συμβούλιο Ecofin, προκειμένου να επιβλέψει και να συντονίσει την έναρξη των τεχνικών διαβουλεύσεων με τους τρεις θεσμούς.

Πάντως χθες, η πολιτική διαπραγμάτευση οξύνθηκε εκ νέου με φραστικές (ένθεν κακείθεν) αντεγκλήσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών Αθήνας και Βερολίνου, επισκιάζοντας έτσι και πάλι την τεχνική διαβούλευση, αν και αποτελεί μονόδρομο για να δοθεί οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια χρειάζεται η Ελλάδα, όπως τουλάχιστον  συμφωνήθηκε πριν μισό μήνα, στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

πηγη protothema.gr

Read more...

Ποιοι δικαστές και εισαγγελείς θα δικάσουν τη Χρυσή Αυγή...


Φύλλο πορείας... μέχρι τη ΒουλήΚληρώθηκαν οι δικαστές και εισαγγελείς που θα δικάσουν τους 69 κατηγορουμένους για  την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 
Πρόεδρος του Δικαστηρίου θα είναι η...
Μαρία Λεπενιώτη,  αναπληρωτής πρόεδρος η Μαρία  Βάρκα, μέλη οι Ανδρέας Ντόκος και  Γεσθημανή Τσουλφόγλου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης  Ανέστης. 

Εισαγγελέας θα είναι η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.

Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να αρχίσει στις 20 Απριλίου και θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.


Read more...

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν δέσμευση περιουσιών των Σαμαρά και Βενιζέλου...



Το ζήτημα των χρεών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου. 

Οι δύο βουλευτές ζητούν να μάθουν...
με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να εισπράξει τα 200 εκατ. ευρώ, που χρωστάνε στην Εθνική Τράπεζα και στην πρώην Αγροτική τα δύο κόμματα.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν, επίσης, αν υπάρχει το ενδεχόμενο σε περίπτωση μη κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεων των δύο κομμάτων, να δεσμευτούν οι περιουσίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου...

Read more...

Ρωμανιάς: Νοθευμένες οι αναλογιστικές των ταμείων...



BINTEO...
Καταγγελία ότι οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων στις οποίες βασίστηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επί μνημονίων ήταν νοθευμένες έκανε στην εκπομπη "Κοινωνία Ώρα Mega" ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιας.
Συγκεκριμένα ο κ.Ρωμανιάς δήλωσε ότι...
στις αναλογιστικές μελέτες που πήρε στα χέρια του δεν είχε υπολογιστεί η περιουσία των ταμείων, ούτε οι αποδόσεις της, δηλαδή οι συντάκτες των μελετών αυτών είχαν συνυπολογίσει μόνο τις εισφορές που επρόκειτο να λάβουν τα ταμεία και τις συντάξεις που επρόκειτο να αποδώσουν. 
Όπως εκτίμησε ο κ. Ρωμανιάς επρόκειτο για μεθοδευμένη παράλειψη.



thepressproject.gr

Read more...