Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σ. Κάτσικας: Σχεδόν αδύνατο να βρεθούν στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ στους υπολογιστές του ΥΠΟΙΚ


sokratis-katsikas-arxeio

Επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ έθεσε ο αναπληρωτής Εισαγγελέας στον πρώην γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Σωκράτη Κάτσικα που κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Αν ερχόταν σε εσάς η λίστα Λαγκάρντ, που έχετε διατελέσει σε κυβέρνηση, τί θα κάνατε;
Μάρτυρας: Η αξιολόγηση ενός στοιχείου θα ήταν σε σχέση με τις προτεραιότητες της δουλειάς μου εκείνη την περίοδο.
Αν Εισ.: Μετά από 9,5 μήνες;
Μάρτυρας: Δεν μου έχει τύχει.
Αν. Εισ.: Έχετε μιλήσει με τον κατηγορούμενο; Σας είπε γιατί το αντέγραψε;
Μάρτυρας: Και εγώ το ίδιο θα έκανα για λόγους ευχρηστίας. Δεν έχουν όλα τα μηχανήματα cd και είναι άβολο στη μεταφορά του. Σας λέω κινήσεις που κατ’ ανάγκη δεν κρύβει υστεροβουλία.
Αν. Εισ.: Η πλευρά του κατηγορουμένου αφήνει υπονοούμενα ότι όλα συνέβησαν, άλλαξαν οι ημερομηνίες σε υπολογιστές και άλλα αντίστοιχα, όταν ο Ιωάννης Διώτης πήρε το στικάκι..
Μάρτυρας: Αυτό που προκύπτει, είναι ότι γινόταν μία διακίνηση usb.
Aν. Εισ.: Εμένα με ενδιαφέρει ότι ο κατηγορούμενος το είχε 9,5 μήνες και στη συνέχεια έδωσε ένα στικ στον Ι. Διώτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Διώτης να αλλάξει τις ημερομηνίες; Ήξερε τα ξαδέλφια του κατηγορούμενου;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.
Στην κατάθεσή του ο κ. Κάτσικας υποστήριξε πως είναι σχεδόν αδύνατο το ενδεχόμενο να βρεθούν σήμερα στοιχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, που να σχετίζονται με την υπόθεση Λαγκάρντ.
«Πάγια κίνηση όταν αλλάζει η ηγεσία των υπουργείων είναι η διαγραφή ή η απομάκρυνση των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Υπάρχει μία φοβία στο πολιτικό προσωπικό, επειδή δεν είναι ιδιαίτερα σχετικοί με το αντικείμενο. Μετά τη μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα βρίσκονταν κάποια στοιχεία για την υπόθεση» κατέθεσε ο μάρτυρας.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: