Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο - Τα κλοπιμαία από το Μουσείο



Κοινωνία


Αυτοί είναι οι αρχαιολογικοί θησαυροί που είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το βίντεο αναρτήθηκε στο youtube από την αστυνομία.
Τα αντικείμενα αυτά είχαν κλαπεί στις 17 Φεβρουαρίου 2012, από τις προθήκες του Μουσείου. 
enikos.gr

Read more...

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ Με τέσσερα διαφορετικά δηλητήρια σκότωσαν τον Οζάλ



me-tessera-diaforetika-dilitiria-skotosan-ton-ozal 
Τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξήχθησαν στο λείψανο του όγδοου προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ο θάνατος του οποίου πριν από 19 χρόνια αποτελεί το αντικείμενο μίας νέας έρευνας, αποκαλύπτουν την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ενόψει της ημερομηνίας δημοσιοποίησης σχετικής έκθεσης.

Πηγές της υπηρεσίας επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Today's Zaman ότι ο Οζάλ ενδεχομένως να δηλητηριάστηκε με τέσσερις διαφορετικές ουσίες.

Πρόσφατα έγινε εκταφή του λειψάνου του Οζάλ στο πλαίσιο έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας στις αρχές του μήνα, ο εκλιπών πρόεδρος δολοφονήθηκε με ισχυρό δηλητήριο.

Έκθεση την οποία συνέταξε η ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρει ότι ο Οζάλ δηλητηριάστηκε με "κρεατίνη και στρυχνίνη", ένα ισχυρό δηλητήριο που οδηγεί σε αναπνευστική ανακοπή μέσα σε 15 με 20 λεπτά και μπορεί ακόμη να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

Η έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του Οζάλ ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου ύστερα από μαρτυρίες ανθρώπων που έκαναν λόγο για ύποπτες συνθήκες την ημέρα θανάτου του, ο οποίος αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή.

Μεταξύ των δηλητηριωδών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Οζάλ είναι η DDT, που χρησιμοποιείται κατά των εντόμων και η χρήση της απαγορεύεται στην Τουρκία από το 1980 καθώς και η DDE, που προκαλεί τεράστια βλάβη στο συκώτι αν απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Το DDT ενδεχομένως να διοχετεύθηκε στον οργανισμό του Οζάλ μέσω ποτών ή τροφών, επισήμαναν ειδικοί, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να μάθουν τι είχε καταναλώσει ο εκλιπών τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Ο Οζάλ, όγδοος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, πέθανε τον Απρίλιο του 1993 σε νοσοκομείο της Αγκυρας και σε ηλικία 65 ενόσω κατείχε το αξίωμα του προέδρου.
http://newpost.gr/

Read more...

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ «ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» «Πλήγμα στο ηθικό» του Πολεμικού Ναυτικού λόγω περικοπών, διαπιστώνει ο Αρχηγός ΓΕΝ



pligma-sto-ithiko-toy-polemikou-naytikou-logo-perikopon-diapistonei-o-arxigos-gen 
Το αποφασιστικό πλήγμα τόσο του ηθικού των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της ικανότητας διαχείρισης της οικογενειακής τους καθημερινότητας, τονίζει ο Αρχηγός του ΓΕΝ,αντιναύαρχος, Κοσμάς Χρηστίδηςμε έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ορμώμενος από τα διακινούμενα περί «επικείμενης φορολόγησης των εφάπαξπαροχών».

Σύμφωνα με το onalert.gr, στην επιστολή του ο Α/ΓΕΝ επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα:


«Το ΓΕΝ έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού τηλεφωνημάτων από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για ανακοινώσεις που γίνονται από τα Μ.Μ.Ε περί επικείμενης φορολόγησης των εφάπαξ παροχών, με αναδρομική μάλιστα από το 2010 εφαρμογή, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση που θα φτάνει ακόμη και σε ποσοστά του 45%.

Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει τόσο το ηθικό των στελεχών όσο και την ικανότητα διαχείρισης της οικογενειακής τους καθημερινότητας,είναι δε αυτονόητο ότι η μείωση των εφάπαξ παροχών δημιουργεί μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής μέσω υποβολής παραιτήσεων, γεγονός που θα ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών.

Κατόπιν των ανωτέρω έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να εκδηλώσετε ενέργειές σας είτε προς την κατεύθυνση της διάψευσης των συγκεκριμένων ειδήσεων είτε με ουσιαστική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την αποφυγή τέτοιων δυσμενών εξελίξεων, όπως αυτό της φορολόγησης του εφάπαξ».


Σχετικές φωτογραφίες:



eggrafoxristidi.pngeggrafoxristidi1.pnghttp://newpost.gr/

Read more...

Οι διαρροές από το υπ.Οικονομικών


  Θετική ήταν για την Ελλάδα , σύμφωνα με πληροφορίες ,η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Όπως μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών σχολίασε το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης λέγοντας: «Αλλοίμονο αν δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση στο Eurogroup της Δευτέρας. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα».
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup της Δευτέρας, θα κινδυνέψουν και οι υγιείς επιχειρήσεις, αφού δεν θα μπορούν να δανειστούν, αλλά και οι επιχειρήσεις στις οποίες χρωστάει το δημόσιο.

Read more...

Γιούνκερ: Κάνουμε διακρίσεις ...



...γι αυτό και η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε ναυάγιο...
Το πρόβλημα που οδήγησε στη μη επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής ήταν πως οι «27» της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάνουν διακρίσεις μεταξύ των χωρών που «συνεισφέρουν» και αυτών που «αποδέχονται» υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνεκρ.

Σε... συνέντευξη του στην Deutsche Welle αναφερόμενος στην αποτυχία των «27» της ΕΕ να συμφωνήσουν για τον κοινοτικό προϋπολογισμό είπε «νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος και αυτό το λάθος το συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό οι χώρες-μέλη και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη: Κάνουμε διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και αποδεκτών. Εγώ υποστηρίζω ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι 27 χώρες της ΕΕ είναι αποδέκτες. Όλοι θα ωφελούμε από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα».

Παράλληλα ο κ.Γιούνκερ δεν θεωρεί επιλήψιμο το γεγονός ότι κάθε χώρα φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δικές της θέσεις και με βάση αυτές προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της Συνόδου.

«Είναι καλό να γνωρίζει ο ένας τις θέσεις του άλλου. Ωστόσο, διευκρινίζει ο κ. Γιούνκερ απαιτούνται πολλές συνεδριάσεις μέχρι να προκύψει αποτέλεσμα», προσθέτει. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν ρισκάρει μια πρόγνωση για την επόμενη Σύνοδο. «Είναι υπόθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι να κρίνει πότε θα πρέπει να συνεδριάσουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. Το βλέπω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου».



Read more...

Μετά τον Τατσόπουλο αναλαμβάνει δράση ο Δραγασάκης με το νέο ανέκδοτο...




Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!...
kourdistoportocali

Tατσόπουλος Νο2!
Μετά το "έχω πηδήξει την μισή Αθήνα" του Τατσόπουλου, ανέλαβε δράση ο επόμενος ανεκδοτολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Σύμφωνα με ... το ρεπορτάζ του Newpost.gr ο Δραγασάκης δηλώνει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Εμείς του απαντάμε με το ρηθέν του Φαήλου Κρανιδιώτη "κατούρα και λίγο", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κυβερνήσουν και δεν θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερο.
Διαβάζουμε στο newpost>

Τα μνημόνια δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο για το λαό και την κοινωνία, ούτε τώρα, ούτε το 2020, ούτε το 2030, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάνης Δραγασάκης. «Αναζητούμε μία λύση, μια προοδευτική πατριωτική διέξοδο» υπογραμμίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι «στόχος δεν είναι να αναστήσουμε ένα μοντέλο που έχει καταρρεύσει».


Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την ετοιμότητα του κόμματός του να κυβερνήσει και επιρρίπτει ευθύνες στην Αριστερά.


«Για να βγούμε από την κρίση χρειάζονται πρώτα από όλα σαφείς και ξεκάθαρες επιλογές. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε τις αναγκαίες επιλογές» τονίζει.


Αναφέρει ότι το χρέος είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση «μέσα από μια ειδική για τον σκοπό αυτό ευρωπαϊκή διάσκεψη, με τη συνεργασία ή και τη συμμετοχή της Κίνας και άλλων μεγάλων κατόχων ευρωπαϊκού χρέους».


Ιδιαίτερα αιχμηρός ο κ.Δραγασάκης επιρρίπτει ευθύνες στην Αριστερά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Αριστερά έχει σημαντικές ευθύνες διότι την αντίθεσή της στην ανάληψη των σπάταλων Ολυμπιακών Αγώνων, την αντίθεσή της στο πολυδάπανο πρόγραμμα των εξοπλισμών και στη διαχρονική φοροασυλία των ισχυρών δεν μπόρεσε να την καταστήσει ένα πειστικό πολιτικό πρόγραμμα ικανό να κερδίσει την πλειοψηφία του λαού».
http://newpost.gr/post/170853/dragasakis-eimaste-etoimoi-na-kyvernisoyme/


Read more...

Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις Ιανουαρίου, που δίνονται τον Δεκέμβριο καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθούν κανονικά, στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί. Οι περικοπές θα ...
ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο και μετά.

Read more...

"Έξω οι φασίστες από τη γειτονιά μας"...






Την ώρα που στο κέντρο της Αθήνας γινόταν η μεγαλειώδης αντιφασιστική σημερινή διαδήλωση, 50 Χρυσαυγίτες έκαναν με ρόπαλα και παραστρατιωτικές στολές προκλητική στρατιωτική παρέλαση από τις γειτονιές της Γλυφάδας και του Ελληνικού προπαγανδίζοντας τα ... μισαλλόδοξα, ρατσιστικά και φασιστικά μηνύματά τους. Όμως οι πολίτες της Γλυφάδας και του Ελληνικού, επιδεικνύοντας άμεσα τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά τους αντανακλαστικά, τους αποδοκίμασαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους, βροντοφωνάζοντας ένα ακόμη ηχηρό «όχι» στο φασισμό. Οι πολίτες από τα μπαλκόνια επιδοκίμαζαν την αντίδραση των αντιφασιστών πολιτών, ενώ το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» γινόταν όλο και ισχυρότερο.
Όμως για μία ακόμη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ανενόχλητους στη φασιστική προπαγάνδα τους Χρυσαυγίτες και σκόρπισαν αδιάκριτα δακρυγόνα και χημικά στην κεντρική Πλατεία της Γλυφάδας και επιδεικνύοντας απαράδεκτη βία απέναντι στους αντιφασίστες πολίτες που τους αποδοκίμαζαν ειρηνικά, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Δήμου Γλυφάδας που ήρθαν σε συμπαράσταση τους και τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Γλυφάδας και Ελληνικού που μετείχαν στην αντιφασιστική διαμαρτυρία.
Πρέπει να επισημάνουμε ταυτόχρονα ότι επανειλημμένα στην πόλη μας, αφήνουν ανενόχλητα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να τραυματίζουν παιδικές ψυχές, όταν εισβάλουν στους παιδότοπους και τις πλατείες της Γλυφάδας για να απομακρύνουν από αυτές παιδιά μεταναστών.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας, καταγγέλλει τη βάρβαρη στάση της αστυνομίας αλλά και την απαράδεκτη ανοχή που επιδεικνύει με πράξεις και παραλείψεις της απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τη μισαλλόδοξη, ρατσιστική, θρασύδειλη και φασιστική πρακτική της με συνεχή θύματα ανάμεσα σε αδύναμους.
Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν μας πτοούν, δε μας σταματούν.
Οι φασίστες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι τους. Πρέπει να αισθάνονται καθημερινά την ανάσα των δημοκρατικών πολιτών.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θεωρεί απαραίτητο για άλλη μια φορά, να επισημάνει τον κίνδυνο του εκφασισμού της κοινωνίας και να καλέσει τους πολίτες της Γλυφάδας να επαγρυπνούν και να αποδοκιμάζουν άμεσα τα φασιστικά φαινόμενα. Πρέπει να αντισταθούμε στα σχολεία, σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ευκαιρία, στο νεοναζιστικό κίνδυνο, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή.

Γλυφάδα 24 Νοεμβρίου 2012
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας


notiatv.gr


Read more...

Σάλος με το δώρο (800.000 ευρώ) του ΟΠΑΠ στον Ψυχάρη...



Σκληρή επίθεση κατά του συγκροτήματος Λαμπράκη και του Σταύρου Ψυχάρη εξαπολύει η εφημερίδα «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα για την χορηγία του ΟΠΑΠ, ύψους 800.000 ευρώ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Το γεγονός της χορηγίας έχει... προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων (γιατί άραγε;) με τη «δημοκρατία» του Φιλιππάκη να αναφέρει πως την ίδια στιγμή που ζητούνται θυσίες από τους Ελληνες κάποιοι μοιράζουν το δημόσιο χρήμα στους ψυχορραγούντες «νταβατζήδες»! Η χορηγία του ΟΠΑΠ στην πολυτελή έκδοση με την Σύγχρονη Ιστορία προκαλεί και προσκαλεί για παρέμβαση εισαγγελέα διότι δόθηκαν στο… μιλητό και στα «σκοτεινά» 800.000 ευρώ για χορηγία σε..
μια έκδοση που δεν έχει καμιά σχέση με τον αθλητισμό ούτε με τον πολιτισμό.
Είναι άξιο απορίας, γράφει η «δημοκρατία», πώς ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ αποφασίζει κατά μόνας να χορηγήσει ένα έντυπο, που στο ίδιο φύλλο φιλοξενεί καταχώρηση «παράνομης» στοιχηματικής εταιρίας, χωρίς να κρατήσει ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα!
Τι άραγε έσπρωξε τον Κ. Λουρόπουλο σε αυτή την πράξη; -αναρωτιέται η εφημερίδα- που θεωρεί ότι περισσότερο πιθανό είναι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ να σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα οι δημόσιοι άνδρες πρέπει να κάνουν εσαεί δημόσιες σχέσεις με τη διαπλοκή προκειμένου να έχουν τα νώτα τους καλλυμένα…
zoornalistas.blogspot.gr


Read more...

Ο υποψήφιος αγοραστής και το δαχτυλίδι Πώς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ τη μεγάλη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας


Όλα τα κλεμμένα αντικείμενα επιστρέφουν στο Μουσείο τις επόμενες ημέρες
Όλα τα κλεμμένα αντικείμενα επιστρέφουν στο Μουσείο τις επόμενες ημέρες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Λεπτομέρειες για την επιχείρηση της αστυνομίας που κατέληξε στον εντοπισμό των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και στη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσά τους και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, έδωσε η ΕΛΑΣ. Το μήνυμα ότι «παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, δίνοντας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Συλληφθέντες, όπως αναφέρθηκε κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι ένας 41χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της σπείρας και κατά καιρούς εργαζόταν ως μικροπωλητής στο Μοναστηράκι, ένας 50χρονος και ένας 36χρονος, όλοι από την Πάτρα. Αναζητούνται άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, παρουσία του υπουργού και της κ. Μενδώνη, η υπόθεση εξελίχτηκε ως εξής: Η Ασφάλεια Πατρών έλαβε πριν λίγο καιρό την πληροφορία ότι πέντε άτομα αναζητούσαν αγοραστές για την πώληση των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο.

Αστυνομικός της ασφάλειας κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον 41χρονο, στον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και άρχισε μαζί του διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα -το σπουδαιότερο αντικείμενο απο τα κλαπέντα- και ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000 ευρώ.

8 φωτογραφίες


Το μεσημέρι της Παρασκευής ορίστηκε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Μετά από αρκετές αναβολές, στη 01.00 σήμερα τα ξημερώματα, ο αστυνομικός, που προσποιείτο τον αγοραστή, πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που τον ανέμενε ο δράστης και αφού του έδειξε τις 300.000 ευρώ, παρέλαβε το δαχτυλίδι.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί που περίμεναν σε διπλανά δωμάτια ξεκίνησαν να δρστηριοποιούντα. Μόλις είδε τους αστυνομικούς ο δράστης, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πιστόλι που είχε πάνω του και να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, ενώ ο 41χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο όλα τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθησαν στο σύνολό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των άλλων δύο που διαφεύγουν.

Ο Ν.Δένδιας τόνισε: «Είναι μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία. Η εξιχνίαση της ληστείας και η ανεύρεση των κλεμμένων εκθεμάτων αφενός μεν αποκαθιστά την ενότητα των εκθεμάτων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφετέρου αποτελεί και μία απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκπέμψω ένα συνολικό μήνυμα: ότι παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» ανέφερε ο Ν.Δένδιας.

Από την πλευρά της, η γγ Πολιτισμού Λ.Μενδώνη μετέφερε τις ευχαριστίες του υπουργού κ. Τζαβάρα και επεσήμανε πως «το γεγονός ότι ανακτήθηκαν με τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχών όλα τα αντικείμενα, τα οποία στις 17 Φεβρουαρίου είχαν κλαπεί με έναν εντυπωσιακό τρόπο, σχεδόν ληστεία, από το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα γεγονός εξαιρετικά σημαντικό».

Καταλήγοντας είπε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα αντικείμενα αυτά θα ξαναβρούν τη θέση τους στις προθήκες του Μουσείου συγχρόνως με τη λειτουργία της ψηφιακής έκθεσης για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με το βλέμμα στο Eurogroup της Δευτέρας Επικίνδυνη για Ελλάδα και Ευρωζώνη οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση, λέει ο Φ.Κουβέλης


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ενόσω κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ελληνικό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης διαμηνύει μέσω συνέντευξής του ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά πραγματικά επικίνδυνη περιδίνηση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους.

Προτείνει χρηματοδοτική υποστήριξη της χώρας για σταδιακή εθελοντική εξαγορά των ομολόγων της σε χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική, μείωση του επιτοκίου του πρώτου δανείου στα επίπεδα του δεύτερου, παραχώρηση των κερδών 12-15 δις που αποκόμισε η ΕΚΤ, χρονική μετακύληση-ανανέωση των ομολόγων, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και θα τη γύριζε πολλές δεκαετίες πίσω, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Λεία 115.000 ευρώ Ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με συμμορία που λήστεψε τα διυλιστήρια Ασπροπύργου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών οργανωμένης ληστείας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου το πρωί του Σαββάτου, την οποία ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 115.000 ευρώ, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, κατά την οποία «γάζωσαν» με αυτόματα ένα περιπολικό, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Οι δράστες ήταν συνολικά πέντε άτομα, τα τέσσερα απο τα οποία επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και ο πέμπτος σε μοτοσικλέτα. Οπλισμένοι με αυτόματα, έσπασαν το πρωί με το κλεμμένο ΙΧ την μπάρα της εισόδου των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, ενώ ένας απο αυτούς έσπασε με τσεκούρι το τζάμι του φυλακίου, τραυματίζοντας ελαφρά τον φύλακα.

Στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο των διυλιστηρίων, όπου τρεις απο τους ένοπλους εισέβαλαν στα γραφεία δύο πετρελαϊκών εταιρειών και με την απειλή των αυτομάτων άρπαξαν 100.000 απο την πρώτη και 15.000 απο την δεύτερη.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν με ταχύτητα προς Κόρινθο. Στην παλαιά εθνική οδό, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε απο τους αστυνομικούς και άρχισε καταδίωξη, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν πολλες φορές εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε ένα περιπολικό.

Οι ληστές εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση το ΙΧ και διέφυγαν με άλλα δύο αυτοκίνητα που είχαν αφήσει στο σημείο. Μετά απο αναζητήσεις το ένα απο τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκε εγκατελειμμένο στην θέση Νεράκι στη Νέα Πέραμο, αλλά οι ληστές είχαν γίνει άφαντοι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις Αγωνία στην Αθήνα για το μπρα-ντε-φερ ΔΝΤ και Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος


Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις στην Ευρωζώνη εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα
Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις στην Ευρωζώνη εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Διαρκής «πυρετός» διαβουλεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ώρες αγωνίας για την Αθήνα έως το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Συμβιβασμός μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου αναζητήθηκε το Σάββατο στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος όλες οι τεχνικές παράμετροι που αφορούν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας χωρίς να προκύπτει άμεσα σαφής εικόνα εάν καταγράφηκε ικανή πρόοδος.

Τα τεχνικά ζητήματα παραμένουν υπό συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση να εκπέμπει συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία, έστω την ύστατη στιγμή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

Πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητήθηκαν μία προς μία οι τεχνικές παράμετροι που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ουσιαστικά επρόκειτο για προετοιμασία του εδάφους και απόπειρα αναζήτησης συμβιβασμού εν όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας -και σύμφωνα με πληροφορίες στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν πως υπήρξε μία κάποια πρόοδος.

Επί τάπητος τέθηκαν κατά πληροφορίες 12 παράμετροι για την απομείωση του χρέους, με το κέντρο βάρους να πέφτει στα τρία κρίσιμα ζητήματα όπου ενσκήπτουν διαφωνίες -τη δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης, τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων (με χρηματοδότηση μέσω δανείου από τον EFSF) και την παραίτηση κρατών-μελών από τα κέρδη των ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες.

Η τηλεδιάσκεψη, παρουσία αξιωματούχων του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ- ολοκληρώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από περίπου ένα τριώρο.

Ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον μετέδωσε πως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέμεναν θετική έκβαση κατά την τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου, λέγοντας ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωνε στους δημοσιογράφους, πριν την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ότι το Ταμείο δίνει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης μέχρι το 2016 και της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τις πληροφορίες του Mega, φέρεται να προτείνει να έχει ολοκληρωθεί η επαναγορά των ομολόγων έως τις 7 Δεκεμβρίου. Αντίθετα, οι Βρυξέλλες φέρεται να προτιμούν πιο σταδιακή ολοκλήρωση της επαναγοράς ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις των αγορών.

Η Γερμανία από πλευράς της εμφανίζεται πιο σκληρή στο θέμα της μεγάλης μείωσης των επιτοκίων με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν οι χώρες που δανείζουν την Ελλάδα να πληρώνουν πιο υψηλό επιτόκιο από τους δανειζόμενους.

Έντονη είναι τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση στο Βερολίνο σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται ότι θα πρέπει αργά ή γρήγορα να υπάρξει ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

Εξ ου και σχετική δήλωση το Σάββατο του Πέερ Στάινμπρουκ των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών ότι μέχρι στιγμής η Γερμανία «δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για την Ελλάδα», αλλά ίσως χρειαστεί να το πράξει. Η Ευρωζώνη χρειάζεται «θυσίες», τόνισε ο Στάινμπρουκ.

Σε αναμονή η Αθήνα για το Eurogroup της Δευτέρας


Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις  με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να εμφανίζεται - αν και τηρεί χαμηλούς τόνους - συγκρατημένα αισιόδοξος για τη λύση, έστω την ύστατη στιγμή, ώστε να εκταμιευτεί σε πρώτη φάση η δόση των 31,5 δισ. ευρώ και σε δεύτερη φάση το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ.

Το αρνητικό σημείο, στο οποίο στέκονται και αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες, είναι ότι οι πιστωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καταλήξουν σε μία οριστική λύση σε σχέση με την μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός είχε πλήθος συναντήσεων με ομολόγους του στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. Μάλιστα προτίμησε να παραμείνει στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές του, έστω και τηλεφωνικά.

Ιδιαίτερα σημαντική, ήταν σύμφωνα με συνεργάτες του, η επικοινωνία που είχε, τόσο με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να υπάρξει «κατανόηση» από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να μην υπάρξει νέα αναβολή στη θετική απόφαση για την Ελλάδα, στο Eurogroup.

Η αισιοδοξία του κ. Σαμαρά για συμφωνία τη Δευτέρα ενισχύθηκε και από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και ήρθε η δική μας ώρα να δράσουμε».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Γκουσγκούνης μαθαίνει δίπλα στον Τατσόπουλο (BINTEO) ...




Ο Γκουσκούνης πιστεύει πως έχει χάσει τη μεγάλη φόρμα που είχε στις γυναίκες και ο Πέτρος Τατσόπουλος αναλαμβάνει, χωρίς μεγάλη επιτυχία, να...

του δώσει κάποιες συμβουλές.

Αν έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία, με τη μισή Αθήνα, δεν γίνεται να κρατάς τη γνώση για τον εαυτό σου.

Ο "Ψαλιδοχέρης" αποκαλύπτει τον πικάντικο διάλογο του μεγάλου Γκουσγκούνη, με τον Πέτρο Τατσόπουλο.





news247.gr


Read more...

ΣΧΙΣΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ Εντολή-βόμβα του Ιωάννη Τέντε κόβει τους μισθούς των δικαστικών που κάνουν στάσεις εργασίας



entoli-vomva-toy-ioanni-tente-kovei-toys-misthous-ton-dikastikon-poy-kanoyn-staseis-ergasias 
Να περικόπτονται οι αποδοχές όσων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών απέχουν των καθηκόντων τους ή συγκεκριμένα κατέρχονται σε στάσεις εργασίας, έδωσαν εντολή  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός.

Ειδικότερα, οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να μεριμνήσουν για την εφαρμογή τουΟργανισμού των Δικαστηρίων, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Ο τροποποιηθείς οργανισμός των Δικαστηρίων επιτρέπει την περικοπή - μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ανάλογα με την απόδοσή τους. Με άλλα λόγια, αν οι δικαστές έχουν μειωμένη απόδοση, τότε μπορεί να τους επιβληθεί μείωση των αποδοχών τους. 

Συγκεκριμένα, τα δύο έγγραφα των κ. Τέντε και Χρυσικού επισημαίνουν ότι οι περικοπές των αποδοχών θα γίνουν για όσους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συνεχίζουν «υπαιτίως» τις διακοπές και αναβολές των δικών, όπως και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Φυσικά το μέτρο αυτό δεν καταλαμβάνει όσους δικαστές θέλουν να δημοσιεύσουν, για παράδειγμα, αποφάσεις, αλλά ο πρόεδρος ή ο προεδρεύων του δικαστικής σύνθεσης δεν θέλει να γίνει δημοσίευση ή εάν κάποιος δικαστής θέλει να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία μετά τις 10 π.μ., αλλά ο πρόεδρος αναβάλει όλες τις υποθέσεις που είναι στο πινάκιο. 

Όμως η σχετική διάταξη του Οργανισμού των Δικαστηρίων δεν είναι άμεσης εφαρμογής, καθώς προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εκτέλεσης. Δηλαδή, ο δικαστής ή ο εισαγγελέας που είναι υπαίτιος για αναβολές δικών ή μη έκδοσης αποφάσεων, θα καλείται σε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα το δικαστήριο ή τον εισαγγελέα Εφετών, αντίστοιχα.
http://newpost.gr/

Read more...

Ραχόι:H Eλλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της


Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει την απαραίτητη πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μιλώντας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.
Ο Ραχόι τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης, προσθέτοντας πως είναι υπέρ της επίλυσης της κατάστασης την επόμενη εβδομάδα.

"Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, η τρόικα το έχει πει, οι πολίτες έχουν υποφέρει πολύ και η Ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι απαραίτητο", υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Read more...

1.225 ακίνητα του Στρατού στο σφυρί...



www.tokarfi.gr
Λίστα με 1.225 ακίνητα του Στρατού ετοιμάζεται να βγει προς πώληση και να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Δημήτρη Ελευσινιώτη στη Βουλή.
Ειδικότερα, ο κ. Ελευσινιώτης είπε ότι...
η περιουσία των Ταμείων Εθνικής Άμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία και θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι «το σύνολο των ακινήτων ανέρχεται 1.225» και εξήγησε πως «αυτό που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των 3 ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από 1 μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα ώστε να μην λέμε μόνο που βρίσκεται το ακίνητο. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013».

Εξήγησε ότι πρωταρχικός σκοπός «είναι εκμετάλλευση – ενοικίαση των ακινήτων. Τα χρήματα θα οδηγούνται στο ΓΕΣ και αυτό με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων. Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτιρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας».

Τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η 6μελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους 2 υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

Επεσήμανε ότι η πρώτη καταγραφή ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και εξήγησε ότι «αυτό γίνεται προκειμένου να γνωρίζουμε ποια είναι τα ακίνητα, ποια η αξία τους και πως μπορούν να ενοικιαστούν» πρόσθεσε δε πως «Πριν από 2 ημέρες ήρθε ο φάκελος στο γραφείο μου για να υπογράψω και να βγει στο διαδίκτυο η λίστα των ακινήτων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγουν στην ιστοσελίδα για να μπορεί ο καθένας να δει ποια οικόπεδα μπορούν να ενοικιαστούν».

Τέλος, σημείωσε ότι για τα κενά στρατόπεδα «γίνεται διεργασία και η πρόθεση είναι να δώσουμε την χρήση τους έτσι ώστε ένα μέρος των χρημάτων να το παίρνει και το Τα.ΕΘ.Α»...


Read more...

Mένει στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς


Στις Βρυξέλλες θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς και απόψε προκειμένου να συνεχίσει μέχρι και την τελευταία στιγμή τις συνομιλίες εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και  τον υπουργό Οικονομικών  των Τίμοθι Γκάιτνερ, ενώ όπως ανέφερε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, είχε διήμερο συνεχών επαφών με ομολόγους του και κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρώπης.  
Συνομιλίες με την άλλη άκρη του Ατλαντικού θα έχει εκ νέου απόψε, ενώ ενδέχεται να ενημερώσει τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον Φώτη Κουβέλη για όλες τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, παρότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμούν ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στο Eurogroup της Δευτέρας.
Επίσης, θεωρούν ότι η διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέος ήταν το «αγκάθι» που οδήγησε στο να μην υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup της Τρίτης.
Περιγράφοντας, παράλληλα, τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαν νομοθετηθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις, κυβερνητικές πηγές  σημείωναν χαρακτηριστικά: "Την Τρίτη δεν θα είχαν διαφωνήσει. Θα είχαν συμφωνήσει να μας διώξουν" από το ευρώ.

Read more...

Τα είπαν Στουρνάρας-Κουβέλης


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, είχε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup.

Στη ΔΗΜΑΡ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ αποσαφηνίζουν ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης από το θέμα της ανεύρεσης οριστικής λύσης όσον αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Read more...