Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Λεία 115.000 ευρώ Ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με συμμορία που λήστεψε τα διυλιστήρια Ασπροπύργου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών οργανωμένης ληστείας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου το πρωί του Σαββάτου, την οποία ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 115.000 ευρώ, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, κατά την οποία «γάζωσαν» με αυτόματα ένα περιπολικό, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Οι δράστες ήταν συνολικά πέντε άτομα, τα τέσσερα απο τα οποία επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και ο πέμπτος σε μοτοσικλέτα. Οπλισμένοι με αυτόματα, έσπασαν το πρωί με το κλεμμένο ΙΧ την μπάρα της εισόδου των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, ενώ ένας απο αυτούς έσπασε με τσεκούρι το τζάμι του φυλακίου, τραυματίζοντας ελαφρά τον φύλακα.

Στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο των διυλιστηρίων, όπου τρεις απο τους ένοπλους εισέβαλαν στα γραφεία δύο πετρελαϊκών εταιρειών και με την απειλή των αυτομάτων άρπαξαν 100.000 απο την πρώτη και 15.000 απο την δεύτερη.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν με ταχύτητα προς Κόρινθο. Στην παλαιά εθνική οδό, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε απο τους αστυνομικούς και άρχισε καταδίωξη, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν πολλες φορές εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε ένα περιπολικό.

Οι ληστές εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση το ΙΧ και διέφυγαν με άλλα δύο αυτοκίνητα που είχαν αφήσει στο σημείο. Μετά απο αναζητήσεις το ένα απο τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκε εγκατελειμμένο στην θέση Νεράκι στη Νέα Πέραμο, αλλά οι ληστές είχαν γίνει άφαντοι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: