Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

"Όχι" από Μεϊμαράκη σε Τσίπρα

Όχι από Μεϊμαράκη σε Τσίπρα
Απαντώντας στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπραγια τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, εκτάκτως, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Κύπρου, πηγές από το Γραφείο Τύπου της Βουλής διευκρινίζουν ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Βουλής κ.Π.Κάμπρας διευκρινίζει ότι: "τέτοια διαδικασία, να συγκαλεί και να ενημερώνει ο πρόεδρος της Βουλής, δεν προβλέπεται από τον κανονισμό".
Προσθέτει ακόμη ότι: "επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής. Ωστόσο, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής παραλάβει επιστολή από τον Αλέξη Τσίπρα θα ενημερώσει αρμοδίως την κυβέρνηση".
"Είναι αυτονόητο ότι ο πρόεδρος της Βουλής κινείται πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής", καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου της Βουλής.
Η ανακοίνωση της Βουλής:
Από το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Βουλής, ανακοινώνεται ότι:
Όπως πληροφορούμεθα απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνει στον Πρόεδρο της Βουλής διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της. Δικαίωμα ενημέρωσης της Βουλής με τέτοια διαδικασία, είναι αποκλειστικότητα του Πρωθυπουργού.
Αυτονόητο είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής.
enikos.gr

Read more...

Κύπρος-Οι καταθέσεις θα φορολογηθούν στα ποσά της Παρασκευής


Κύπρος-Οι καταθέσεις θα φορολογηθούν στα ποσά της ΠαρασκευήςΠριν από λίγο, το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Εurogroup θα εφαρμοστεί σε όλες τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες και το ποσό της επιβάρυνσης θα υπολογιστεί με βάση τα δεδομένα της Παρασκευής.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν κάποιοι κατάφεραν να αφαιρέσουν από τους λογαριασμούς τους μεγάλα ποσά, οι λογαριασμοί τους, δεν θα «μικρύνουν» για το ποσό της παρακράτησης.
Δείτε το βίντεο από το ΡΙΚ:

enikos.gr

Read more...

Στουρνάρας: Κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη

Στουρνάρας: Κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη
«Αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος του Eurogroup και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα».

Ερώτηση: Οι Έλληνες καταθέτες υπάρχει λόγος να ανησυχούν;
Απάντηση: Διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη».
enikos.gr

Read more...

ΦΟΒΟΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΜARFIN ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ...
Έντονοι φόβοι ότι αύριο χιλιάδες συνταξιούχοι που λόγω ελκυστικών προγραμμάτων είχαν μεταφέρει τις συντάξεις τους στη Marfin αλλά και χιλιάδων άλλων καταθετών στην Τράπεζα Κύπρου, από το πρωί θα βρίσκονται έξω από τα κεντρικά... 
γραφεία και τα υποκαταστήματα των τραπεζών, έχουν κυριεύσει σήμερα συνεργάτες του πρωθυπουργού. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς ενδέχεται να υπάρξουν αγανακτισμένοι καταθέτες που θα δημιουργήσουν επεισόδια. Προς το παρόν το Μαξίμου δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Η εντολή πάντως προς την Αστυνομία να ε βρίσκεται σε ετοιμότητα έχει ήδη δοθεί...
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

3,92% ΚΑΤΩ ΤΩΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Χ.Α. ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Άσχημοι οιωνοί ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Η μετοχή της Εθνικήςστην συντηρητική ως προς τις διακυμάνσεις Wall Strret πέφτει 3,92%! Πρωτοφανής πτώση για τα δεδομένα του...
Αμερικανικού Χρηματιστηρίου. Τι σημαίνει αυτό; Θα το δείτε αύριο στο ταμπλό του δικού μας Χρηματιστηρίου. Μην προτρέχουμε από σήμερα...
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Δεύτερη επιλογή για το «κούρεμα» έδωσε το Eurogroup στην Κύπρο


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Η δυνατότητα να διασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, με παράλληλη όμως επιβάρυνση των καταθέσεων πάνω από το ποσό αυτό, δόθηκε στην Κύπρο, στη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κ.Δευτέρας. Την τελική απόφαση πρέπει να πάρει την Τρίτη η κυπριακή Βουλή.

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προέκυψαν -τόσο στην Κύπρο όσο και εκτός- από την απόφαση για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων, εξετάστηκε στο Eurogroup αλλαγή των όρων της πρόσφατης απόφασης με μέριμνα για τους μικροκαταθέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι μπορούν να διασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, αλλά να υπάρξει αυξημένος συντελεστής για τα ποσά πάνω από αυτό το όριο (πληροφορίες κάνουν λόγο για 15%) προκειμένου να υπάρξει το ίδιο χρηματοδοτικό αποτέλεσμα.

Το Reuters έχει δημιουργήσει μία μικρή εφαρμογή, με την οποία μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα πώς η μείωση του ποσοστού φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, επηρεάζει προς τα πάνω τους συντελεστές για τα μεγαλύτερα ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε επιβολή φόρου 9,9% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% στις κάτω του ποσού αυτού, με βάση τα υπόλοιπα των καταθετικών λογαριασμών της 15ης Μαρτίου. Το χρηματοδοτικό αποτέλεσμα ήταν 5,87 δισ. ευρώ.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής για το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων θα γίνει -εξ αναβολής- στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τη μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ελληνικής πλευράς όλα είναι έτοιμα προς την κατεύθυνση αυτή και αναμένονται οι αποφάσεις της κυπριακής πλευράς.

Μετά το τέλος του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι «αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα».

«Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι Έλληνες καταθέτες, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα».

«Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο νοσοκομείο ο ένας απεργός πείνας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»



sto-nosokomeio-o-enas-apergos-peinas-enantia-sto-sxedio-athina 
Σήμερα 8η ημέρα της απεργίας πείνας για το ΤΕΙ του Μεσολογγίου κατέρρευσε ο ένας εκ των τριών απεργών, επίκουρος καθηγητής του τμήματος ΘΕΚΑ Φώτης Τσιφοπανόπουλος.

Ο κ. Τσιφοπανόπουλος είχε ξεκινήσει απεργία πείνας την περασμένη Δευτέρα μαζί με τον δήμαρχο Μεσολογγίου και μια διοικητική υπάλληλο του ΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση του Ιδρύματος στο Μεσολόγγι. Σήμερα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο γενικό νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. 
http://newpost.gr/

To δελτίο τύπου τoυ δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου αναφέρει : 

"Στην 8η μέρα της απεργίας πείνας, ο πρώτος απεργός Φώτης Τσιφοπανόπουλος, καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με εμφανή τα σημάδια εξάντλησης, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στον εξασθενημένο οργανισμό του. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, από τους δυο εναπομείναντες απεργούς πείνας, το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τη διοικητική υπάλληλο του ΤΕΙ Γιώτα Μούτσιου, καθώς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής."

Πηγή: agriniopress.gr 

Read more...

ΔΗΛΩΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΡΙΧΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ Ρωσία: Θα «διορθώσουμε» τη σχέση μας με την Κύπρο εάν γίνει το κούρεμα!



rosia-tha-diorthosoyme-ti-sxesi-mas-me-tin-kupro-ean-ginei-to-kourema 
Μία δήλωση βόμβα του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Κύπρου. Την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, ο ρώσος πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να εισαγάγει «διορθώσεις» στις σχέσεις της με την Κύπρο σε περίπτωση, που επιβληθεί από το κράτος αυτό δασμός στις τραπεζικές καταθέσεις. 


«Φυσικά πρέπει να βγάλουμε από την εξέλιξη αυτή ορισμένα συμπεράσματα, διότι έχουμε τις δικές μας σχέσεις με την Κύπρο. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εισαγάγουμε κάποιες διορθώσεις στη θέση μας, κατανοώντας ότι συνολικά είναι επιθυμητό τα χρήματά μας να φυλάσσονται σε ρωσικές τράπεζες», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι. 

Προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την επιβολή παρόμοιου φόρου ως «κατάσχεση ξένων χρημάτων», κάνοντας λόγο για εξαιρετικά «παράξενες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και εννοώ την Κύπρο».

Πούτιν: Άδικο και αντιεπαγγελματικό το μέτρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Πούτιν συνεκάλεσε έκτακτη σήμερα το πρωί, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου. 

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας Αντον Σιλουάνοφ στο Reuters, ο οποίος τόνισε ότι «είχαμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας από την ευρωζώνη ότι θα συντονίσουμε την δράση μας».

«Όπως προέκυψε, η απόφαση της ευρωζώνης να επιβληθεί φόρος στις καταθέσεις ελήφθη χωρίς (να προηγηθούν) διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, επομένως θα μελετήσουμε το θέμα αναθεώρησης του προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή μας στις κοινές αποφάσεις με την ΕΕ για βοήθεια της Κύπρου».
http://newpost.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα Σαμαρά στην Κύπρο

ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα Σαμαρά στην Κύπρο
Στη σκιά των εξελίξεων στην Κύπρο συγκαλείται αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Μήνυμα στήριξης προς τους Κύπριους έστειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δείτε το βίντεο του ALPHA.

enikos.gr

Read more...

Αναστασιάδης: Χαιρετίσματα στη Μέρκελ

Αναστασιάδης: Χαιρετίσματα στη Μέρκελ
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA που προέρχονται από το στενό περιβάλλον του προέδρου της Κύπρου, ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε δύο τηλεφωνήματα προς τον Όλι Ρεν και τον Ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ με το ακόλουθο μήνυμα: "Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκρίνει την συμφωνία δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κ. Μέρκελ".

Read more...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά – Μανιτάκη...



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μανιτάκης δεν...
θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά. «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο», αρκέστηκε να πει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αυτές συνεχίζονται, ενώ στο ερώτημα κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε στην επισήμανση «θα δείξει».

Αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα...
Πηγή: ΑΜΠΕ


Read more...

Πάγωμα στην πληρωμή συντάξεων για Βρετανούς συνταξιούχους της Κύπρου...



Η βρετανική κυβέρνηση παγώνει την καταβολή συντάξεων προς Βρετανούς συνταξιούχους που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γκρεγκ Κλαρκ. Το ...
πάγωμα ισχύει έως τουλάχιστον αύριο Τρίτη έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το τραπεζικό σύστημα στο νησί.

Ο κ. Κλαρκ διαβεβαίωσε τις «αρκετές χιλιάδες» των Βρετανών συνταξιούχων ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή και ότι η καταβολή τους θα συνεχιστεί κανονικά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σημείωσε επίσης ότι όποιος Βρετανός συνταξιούχος στην Κύπρο το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει άμεσα την αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού για την πληρωμή της σύνταξής του επικοινωνώντας με το Διεθνές Κέντρο Συντάξεων.

Ο κ. Κλαρκ χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Κύπρο «ανησυχητικές» όχι μόνο για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για όσους Βρετανούς επηρεάζονται. Επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση του πολιτικού του προϊσταμένου υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν ότι η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τα περίπου 3.000 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην Κύπρο για όποια ζημιά υποστούν οι καταθέσεις τους.

Για τους υπόλοιπους Βρετανούς καταθέτες στην Κύπρο, ο κ. Κλαρκ σχολίασε ότι ναι μεν η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά το θέμα υπόκειται στην κυπριακή νομοθεσία....
skai.gr 


Read more...

Πέταξαν προβιές έξω από την κυπριακή Βουλή...



Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο για τη φορολόγηση καταθέσεων. Συγκέντρωση με συνθήματα και προβιές προβάτων, έξω από τη Βουλή.
Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ...
Κυβέρνηση με το Eurogroup και το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η Κυβέρνηση για την εφαρμογή της.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του ΚΣ ΕΔΕΚ, των ομάδων πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, μέλη αριστερών οργανώσεων, μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της Ομόνοιας θύρα 9.

Έξω από τη Βουλή έφθασε λίγο μετά τις 16.00 και ο Γιώργος Λιλλήκας. Η λεωφόρος Νεχρού που περνά μπροστά από την είσοδο της Βουλής έχει κλείσει.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα: «Δημοψήφισμα. Ο λόγος στο λαό» και «Ξεφτίλες πρώην και νυν σας πέσανε οι μάσκες» και φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου και της Τρόικα.

Αρκετοί διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα στην αγγλική και γερμανική γλώσσα. Διαδηλωτές μετέφεραν και άφησαν έξω από τη Βουλή κοπριά και μαλλί από κούρεμα προβάτων.

Τη διαδήλωση καλύπτουν πολλά διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση η διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να μεταφέρονται στο Προεδρικό.

Πηγή: 24h.com


Read more...

Χτυπήσαμε φλέβα …μαύρου χρυσού...

«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν.. . επιδέχονται αμφισβητήσεων. Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών». Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στο «ΚΑΡΦΙ» ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος. Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια. Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκολου, το οποίο υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και για το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ποσά ικανά να προκαλέσουν ίλιγγο σε κάθε κυβέρνηση και ισχυρές εντάσεις στην περιοχή. Το κοίτασμα του Καστελόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά. Συμφώνησαν πως… διαφωνούν για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην ημίωρη συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν επετράπη μόνο η παρουσία ενός Έλληνα επιχειρηματία της Πόλης, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι δύο ηγέτες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν πως… διαφωνούν για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο μια επανάληψη της ιστορίας της ΑΟΖ με την Κύπρο και, από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της κυπριακής πολιτικής και πιέζουν σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις των Γάλλων η Αθήνα να το κάνει όπως και η Λευκωσία. Το «προξενιό» για τη συνάντηση των τριών επιστημόνων- ερευνητών με τον Αντώνη Σαμαρά το έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Λιβιεράτος, που γνώριζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα το έργο του κ. Φώσκολου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο… χθεσινό που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον είχαν λοιδορήσει Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο. Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, με τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε. Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordicexplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PetroleumGeoServices(PGS). Η εταιρεία PGSπλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων. Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Βόρειο Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη. Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου. «Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών». «Να μην πουληθεί η ΔΕΠΑ» «Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο είχε επιβεβαιωθεί με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων του Πρίνου, του φυσικού αερίου στα νότια της Θάσου, του φυσικού αερίου στην Επανομή και του πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά και των επιφανειακών εμφανίσεων στην Ήπειρο. Παρόλα αυτά, η πολιτική επιλογή ήταν να μην αναζητήσουμε τα κοιτάσματα αυτά για χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος. Στον πρωθυπουργό μετέφερε και τις υποψίες του εξαιτίας ποιων επί τόσα χρόνια η Ελλάδα καθόταν πάνω σε ένα θησαυρό χωρίς να κάνει τίποτα. «Τώρα θα είναι έγκλημα να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, που με την ανακάλυψη των ελληνικών κοιτασμάτων βλέπουν πως μπορούν να χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης, γιατί με αυτά τα αποθέματα η Ελλάδα πια θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη για δεκάδες χρόνια. Η ΔΕΠΑ μπορεί να γίνει η νέα GASPROMκαι ακόμη μεγαλύτερη», αποκαλύπτει ο άνθρωπος που συνέδεσε την επιστημονική δουλειά του με αυτό που σήμερα θεωρείται πια πραγματικότητα και όχι παιχνίδι φαντασίας. Του Στέλιου Βραδέλη www.tokarfi.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη...




Κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο, έως την Τετάρτη.. 
Νέα σύσκεψη τω Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλο πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και της.. διαπραγματεύσης της Αθήνας με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά στις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα στην Κύπρο, οι τράπεζες θα μείνουν τελικά κλειστές για το προσεχές διήμερο, δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη.


Read more...

Εσπευσμένη μεταφορά 5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη έκανε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου...




Πέντε δισ. ευρώ από την Ευρώπη φέρεται να έχει μεταφέρει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, σε μια επιχείρηση «αστραπή» προκειμένου να στηρίξει την ρευστότητα της αγοράς, μετά και...
τους φόβους για την εκροή κεφαλαίων από τους καταθέτες.

Μια κίνηση «ματ» προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα στην κυπριακή αγορά έκανε η ΚΤΚ, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κύπρου, φέρεται να μετέφερε πέντε δισ. ευρώ από την Ευρώπη, ενώ περισσότερα ποσά αναμένεται να μεταφερθούν, με την ενδεχόμενη ψήφιση των μέτρων.

Η κίνηση αυτή, έρχεται μετά τις πληροφορίες για τραπεζική αργία την Τρίτη και την Τετάρτη με τον φόβο της εκροής χρημάτων από τους καταθέτες να είναι πλέον ορατός...
iefimerida.gr


Read more...

Στη σκιά τρόικας και Κύπρου Διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά με Μανιτάκη και Σταϊκούρα στο Μαξίμου


O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκης
O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συναντάται το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς και των καταιγιστικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μανιτάκης δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της συναντήσεώς του με τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο».
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι αυτές συνεχίζονται, ενώ στο ερώτημα κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε να δηλώσει: «Θα δείξει».
Η συνάντηση με τον του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα άρχισε αμέσως μετά.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο ο κ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει σε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, αναφορικά με τις εξελίξεις μετά την απόφαση για «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.
Ακολούθως, ο κ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκαλείται για να συζητηθεί το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επιστολή Τσίπρα προς Μεϊμαράκη Έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τις εξελίξεις στην Κύπρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Tην έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη 19 Μαρτίου ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι «οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Υπογραμμίζει επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι είναι, επίσης, απαράδεκτο η λειτουργία της εθνικής αντιπροσωπείας να υποκαθίσταται από κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης του μνημονίου και καταλήγει στην επιστολή του:

«Κύριε πρόεδρε, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο και το καθήκον σας απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα και να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο Τρίτη, 19 Μαρτίου, την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός και να εξηγήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών γιατί συναίνεσαν σε αυτήν την εγκληματική απόφαση».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Νέα πρόταση για τις καταθέσεις αναμένεται να παρουσιάσει η Κύπρος


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται αναδιαμόρφωση του ποσοστού του «κουρέματος» επί των καταθέσεων, με πολύ σοβαρή εκδοχή την υποβολή τέλους κοντά στο μηδέν στις εγγυημένες καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και αύξηση του τέλους στις καταθέσεις πέραν του ποσού αυτού.

Η πρόταση δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί στο έκτακτο Eurogroup που συγκαλείται, στις 20:30 ώρα Ελλάδος, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να συζητηθεί το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε, τόσο στην Κύπρο, όσο και εκτός αυτής, η απόφαση να επιβληθεί κλιμακωτή εισφορά έως 9,9% στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, η Ευρωζώνη εμφανίστηκε διατεθειμένη να συζητήσει αλλαγές, στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των μικροκαταθετών, υπό τον όρο να εξοικονομηθούν τα 5,8 δισ. ευρώ της αρχικής συμφωνίας.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ανέφερε ότι επιβεβαίωσε την αλλαγή της στάσης του Eurogroup μετά από επικοινωνία που είχε με τον επίτροπο Όλι Ρεν, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε επιβολή φόρου 9,9% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% στις καταθέσεις κάτω του ποσού αυτού. Η συμφωνία, όπως διεκρινίστηκε, αφορά σε έκτακτο -μη επαναλαμβανόμενο- τέλος και η αποκοπή θα γίνει με βάση τα υπόλοιπα όλων των πιστωτικών καταθετικών λογαριασμών της Παρασκευής, 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κυπριακή κυβέρνηση μελετά μηδενική εισφορά για καταθέσεις είτε έως 25.000 ευρώ είτε έως 100.000 ευρώ. Σε μία τέτοια περίπτωση οι συντελεστές θα είναι αυξημένοι για τα μεγαλύτερα ποσά, με μία κλιμάκωση, ενδεχομένως, στα 500.000 ευρώ.

Το Reuters έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή στο Διαδίκτυο, με την οποία μπορεί να πάρει μία ιδέα κανείς πώς η μείωση του ποσοστού φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, επηρεάζει προς τα πάνω τους συντελεστές για τα μεγαλύτερα ποσά.

Η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικώς με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε το απόγευμα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η απόφαση σχετικώς με τις λεπτομέρειες είναι θέμα της κυπριακής κυβέρνησης» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και αναγνώρισε ότι «η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολη. «Ας περιμένουμε τώρα για τις αποφάσεις της Κύπρου» πρόσθεσε.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν, δήλωσε νωρίτερα ότι η επιβολή του ύψους των δασμών που θα επιβληθεί στις καταθέσεις είναι υπόθεση της κυπριακής κυβέρνησης. Ωστόσο, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό που θα πρέπει να εξοικονομηθεί θα πρέπει να ανέρχεται στα 5,87 δισ. ευρώ.

«Αν το χρηματοδοτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο (5,8 δισ. ευρώ), το Eurogroup θα υιοθετήσει αυτήν την απόφαση», δήλωσε και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ

Τη διάθεση της Ευρωζώνης να συζητήσει αλλαγές στους συντελεστές, στην κατεύθυνση της μικρότερης επιβάρυνσης για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, είχε επιβεβαιώσει στους Financial Times ο Όλι Ρεν, σύμφωνα με τον οποίο οι πιστωτές δεν θα ήταν αντίθετοι σε μια αλλαγή της κατανομής του βάρους από τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση της απόφασης του Eurogroup και ελάφρυνση των μικροκαταθετών, έκανε λόγο ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Αντίθετος στην συμμετοχή των μικροκαταθετών στην χρηματοδότηση της διάσωσης της Κύπρου εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με πηγές του Spiegel. Κριτικός εμφανίστηκε και ο Γερμανός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ, ο οποίος, χαρακτήρισε λάθος να καθίστανται υπεύθυνοι οι μικροκαταθέτες.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής για να συζητήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης επί του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία του Eurogroup για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων αναβλήθηκε εκ νέου για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη και με τη συμμετοχή υπουργών, του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και οικονομικών παραγόντων.

Οι κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη και την Τετάρτη. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

NY TIMES : H Ελληνική κρίση αγριότερη από τη Μεγάλη Ύφεση του ΄30...





"Οι Έλληνες θα εύχονταν να ήταν τόσο καλά".

Σύμφωνα με τονFloyd Norris, επικεφαλής οικονομικό ανταποκριτή των New York Times, "στα...

ΠΕΝΤΕ χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, ένας στους πέντε εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν άνεργος. Η οικονομία ήταν σχεδόν 20% μικρότερη το 1934 από ό, τι ήταν το 1929. Οι Έλληνες θα εύχονταν να ήταν τόσο καλά".Ο
Norris παρουσιάζει μια σειρά διαγράμματα για να υποστηρίξει οτι αν συγκρίνουμε τα πέντε χρόνια της Αμερικάνικης Ύφεσης με την τελευταία πενταετία της Ελληνικής κρίσης, οι αριθμοί είναι εναντίον μας. Επισημαίνει την μεγάλη σημασία της κρατικών δαπανών για
την ενίσχυση της υφεσιακής Αμερικάνικης οικονομίας και στο σχετικό διάγραμμα, βλέπουμε καθαρά την αντίθετη πορεία των δεικτών, που δείχνει και την διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης των δυο κρίσεων.
"Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε την εκτίμηση της οικονομικής παραγωγής για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς επίσης δημοσίευσε και έκθεσή για την ανεργία.Για το έτος ως σύνολο, η ελληνική οικονομία, μειώθηκε κατά €168,5 δισεκατομμύρια, κατά 6,4% από το προηγούμενο έτος. Αυτό ήταν λίγο καλύτερη επίδοση από την πτώση 7,1% το 2011. Η τελευταία φορά που η ελληνική οικονομία ήταν μικρότερη από ό, τι το 2012 ήταν το 2001. Η σωρρευτική μείωση από το 2007 είναι 20,1%. Τον Δεκέμβριο, το ποσοστό ανεργίας ήταν 26,4% και ο αριθμός αυτός ηταν ενθαρρυντικός γιατί ήταν χαμηλότερος από το 26,6% του Νοεμβρίου. Από τον Μάιο του 2008, όταν ο ρυθμός ανεργίας έπεσε μισή ποσοστιαία μονάδα στο 7,3% , δεν υπήρξε ένας μήνας, που το ποσοστό ανεργίας να έχει κάπως πέσει. Τα συνοδευτικά διαγράμματα συγκρίνουν τις αλλαγές στο ΑΕΠ και την ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των πέντε ετών μετά το 1929 με τις αλλαγές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πέντε ετών μετά το 2007.Δεν υπάρχει λόγος να ψιλοκοσκινίσουμε όλα αυτά τα νούμερα. Τα Αμερικάνικα στοιχεία εκτιμήθηκαν, από τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση για το ΑΕΠ και από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών για την ανεργία. Για το ΑΕΠ, μόνο οι ετήσιες μεταβολές υπολογίστηκαν. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, έχει μια ιστορία εξαπάτησης - η χώρα είπε ψέματα για να μπει στη ζώνη του ευρώ - και τώρα δεν μπορεί να κάνει εποχιακές εκτιμήσεις τριμηνιαίου ΑΕΠ. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία που εμφανίζονται στα διαγράμματα υπολογίζονται με πρόσθεση των τεσσάρων τριμήνων του κάθε έτους. Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τώρα εγγυώνται για την ποιότητα των ελληνικών στοιχείων. Ίσως η πιο αποκαλυπτική διαφορά ανάμεσα στην πορεία των δύο οικονομιών βρίσκεται στις κρατικές δαπάνες, - βασικά οι δαπάνες αυτές που δεν είναι για επενδύσεις, όπως κατασκευή δρόμων ή βομβαρδιστικών.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο απο τον πρόεδρο Χέρμπερτ Χούβερ και συνέβαλαν στην άμβλυνση της πτώσης της οικονομίας. Η Ελλάδα όμως, όπως απαιτείται από την Ευρώπη, ακολουθεί μια πορεία σκληρής λιτότητας, καθώς οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν ραγδαία, ακόμη και αν δεν μειώθηκαν τόσο γρήγορα όσο μερικοί Ευρωπαίοι θα ήθελαν. Κατά το πέμπτο έτος της Υφεσης, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο έτος, το περασμένο δηλαδή, έπεσαν 9,1%, περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χρονιά της ύφεσης.Η Ελλάδα δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία για την ανεργία συνολικά, αλλά παρέχει λεπτομερή στοιχεία μόνο σε τριμηνιαία βάση. Τα διαγράμματα δείχνουν τις τάσεις της ανεργίας κατά φύλο και ηλικιακή ομάδα για το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους,τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα. Οι γυναίκες είναι μάλλον οι πιο άνεργες σε κάθε ηλικιακή ομάδα ενώ οι εργαζομένοι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολύ λιγότερο πιθανό να γίνουν άνεργοι από ότι οι νεότεροι. Ακόμα και οι ομάδες που δείχνουν καλά συγκρινόμενες μεταξύ τους, έχουν πολύ φτωχές επιδόσεις συνολικά. Μεταξύ των ανδρών ηλικίας 45 έως 64 ετών, σχεδόν ένας στους έξι είναι εκτός εργασίας. Μεταξύ των ανδρών 30 - 44, το αντίστοιχο ποσοστό είναι ένας στους πέντε. Τα ποσοστά για τους εφήβους και τους ανθρώπους άνω των 65 ετών δεν εμφανίζονται, δεδομένου ότι σχετικά λίγοι από αυτές τις ομάδες, βρίσκονται στο εργατικό δυναμικό. Η εικόνα είναι απαισιόδοξη για εκείνους τους εφήβους που θέλουν να εργαστούν. Το ποσοστό ανεργίας των ανδρών είναι 52% και το ποσοστό για τις γυναίκες είναι 81,5%. Οι περισσότεροι από όσους είναι άνω των 65 ετών και δηλώνουν ότι θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν, ήδη εργάζονται, αλλά το ποσοστό αυτών των ανθρώπων στο εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια".


LiFO 


Seen From Greece, Great Depression Looks Good - NYTimes.com
 

manier-manier.blogspot.gr


Read more...

Κατίδης-Ισόβιος αποκλεισμός από τις Εθνικές ομάδες και διακοπή συμβολαίου από την ΑΕΚ

Κατίδης-Ισόβιος αποκλεισμός από τις Εθνικές ομάδες και διακοπή συμβολαίου από την ΑΕΚ
Η "εσχάτη των ποινών" για τους ποδοσφαιριστές, επιβλήθηκε στον Γιώργο Κατίδη. Ισόβιος αποκλεισμός από τις Εθνικές ομάδες και διακοπή συμβολαίου από την ΑΕΚ.
Ο ναζιστικός χαιρετισμός του νεαρού μεσοεπιθετικού στον αγώνα με την Βέροια όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητος, αλλά προκάλεσε οργή.
Ο Κατίδης τιμωρείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες, ενώ το χτύπημα γίνεται διπλό καθώς η ΑΕΚ τον καλεί σε απολογία με επικρατέστερο σενάριο αυτό της διακοπής του συμβολαίου της με τον 20χρονο παίκτη.
Είχε προηγηθεί το πρωί οργισμένη ανακοίνωση από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ (Original).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράτζα, ζωγραφιές στο σώμα και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε...Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών! Είσαι λίγος και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος τελικά! Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας! Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο, είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά! ΕΜΕΙΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
"Διοικούντες", από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί. Πάρτε θέση τώρα!
Υ.Γ.: Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες;...ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη; Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ....ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ!
Υ.Γ.2: To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας!
Γι' αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά απο υποδείξεις. Δεν τις χειαζόμαστε!".


 enikos.gr

Read more...

Συνάντηση Σαμαρά-Σαββίδη

Συνάντηση Σαμαρά-Σαββίδη
Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση έγινε υπό την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, του γενικού γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και του προέδρου των οργανώσεων της ΝΔ στον νομό Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη.
Ο κ. Σαββίδης ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τα χρέη του ΠΑΟΚ, ενώ -όπως είπε- ο ίδιος είναι διατεθειμένος να διαθέσει ένα ποσό, έθεσε τα αιτήματα παλιννοστούντων ομογενών ως προς τους όρους καταβολής των συντάξεων τους και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα επιχειρηματικά του σχέδια στην Ελλάδα.enikos.gr

Read more...

«Ηφαίστειο» το στράτευμα από τις συνεχείς περικοπές

Εκφράζονται φόβοι πως οι περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί τα τελευταία τρία χρόνια θα λειτουργήσουν σε βάρος της συνοχής του στρατεύματος και της αποτρεπτικής του ικανότητας Οι μεγάλες απώλειες στους μισθούς έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους στρατιωτικούς, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες Οι κινητοποιήσεις των αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Η συμμετοχή στις... συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλη, ενώ καταγράφηκε έντονη παρουσία στρατιωτικών με στολή. Εκφράζονται φόβοι πως οι περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί τα τελευταία τρία χρόνια θα λειτουργήσουν σε βάρος της συνοχής του στρατεύματος και της αποτρεπτικής του ικανότητας σε μια περίοδο που αναμένεται αύξηση της έντασης με την Τουρκία λόγω των υδρογονανθράκων. Η κυβέρνηση επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να στείλει το μήνυμα πως «καμία κοινωνική ομάδα δεν είναι διαφορετική από την άλλη και δεν θα τύχει ξεχωριστής αντιμετώπισης». Αυτό ακριβώς λένε όμως και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων. «Κατανοητή η μείωση που μας έγινε από τις αρχές του 2013, όπως και σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όχι όμως η διπλή περικοπή και με αναδρομική ισχύ από τον Αύγουστο του περασμένου έτους». Στο αίτημα της άρσης της αδικίας η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά και εξόργισε τους απόστρατους αξιωματικούς που είδαν τις συντάξεις τους να «ψαλιδίζονται» έως 70%. Ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι για έναν κλάδο, μία κοινωνική ομάδα συντηρητική και απόλυτα μετρημένη στις κινήσεις της. Κύκλοι του Πενταγώνου θεωρούν πως ήταν λανθασμένοι και οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήταν το πρώτο συλλαλητήριο το οποίο έγινε παρουσία στελεχών που φορούσαν στολή και η στοχοποίηση τους, όπως και οι ποινές κατά των επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστήριξης Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αφενός, για την αναπαραγωγή φημών περί νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και, αφετέρου, για την αναφορά περί σχετικής συζητήσεως στο ΣΑΓΕ, κάθε άλλο παρά στην εκτόνωση της κατάστασης οδήγησε. Ήταν ίσως η αφορμή να βγουν και πάλι στους δρόμους οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και μαζί με τους αποστράτους να προκαλέσουν αίσθηση με τις συγκεντρώσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού συνδικαλιστές και «θεσμικοί», απόστρατοι και εν ενεργεία συμμετείχαν μαζικά. Αδιέξοδο Οι συνεχείς περικοπές στους μισθούς έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους στρατιωτικούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, αλλά και να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους που απαιτεί συνεχείς μετακινήσεις, εργασία πέραν του ωραρίου (Κυριακές, αργίες, υπερωρίες), ασκήσεις και υπηρεσίες εντός των μονάδων. Πέραν των μισθών, κόπηκαν επιδόματα, καταργήθηκαν τα πάγια οδοιπορικά (που οι αστυνομικοί κατάφεραν να ενσωματώσουν στο βασικό μισθό) και το πιο ανησυχητικό είναι πως σχεδιάζεται νέο ειδικό μισθολόγιο από το 2014 με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών. Κάτι που σημαίνει γκρέμισμα των μισθών για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, αλλά και νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις. Επτά μειώσεις σε τρία χρόνια με απώλειες άνω του 57% ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ από το 2009 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 είχαν υποστεί 7 μειώσεις στις συντάξεις τους. Από τη διπλή μείωση που προέκυψε ως αποτέλεσμα των περικοπών στο ειδικό μισθολόγιο των εν ενεργεία στελεχών αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 και την από 5%-20% αφαίμαξη των συντάξεων που υπέστησαν όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου από 1ης Ιανουαρίου του 2013, το συνολικό ποσοστό των μειώσεων άγγιξε το 57%, χωρίς σ' αυτό να συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση των Δώρων. Για τους στρατιωτικούς που αποστρατεύονται με αίτησή τους και είναι ηλικίας κάτω των 55 χρόνων σημειώνεται πως ισχύει μείωση 40% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ, ενώ δεν μπορούν να εργάζονται για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Πλήγμα στο αξιόμαχο η φυγή όσων θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όσο και η «έκρυθμη» κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις εξαιτίας των περικοπών έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Οι αιτήσεις αποστρατείας υποβάλλονται σωρηδόν, καθώς ολοένα και περισσότεροι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης φεύγουν από το στράτευμα προκειμένου να σώσουν το εφάπαξ και να λάβουν τη σύνταξη πριν έρθει το «μαχαίρι» των μισθολογικών προαγωγών. Είναι προφανές πώς το ηθικό των στελεχών έχει πληγεί σημαντικά με επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι όποιες λεκτικές εκφράσεις στήριξης στο προσωπικό δεν έχουν πλέον καμία απήχηση Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται τις απειλές της Τουρκίας στο ενδεχόμενο που επιχειρήσει να ανακηρύξει ΑΟΖ και να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά κοιτάσματά της. Η Άγκυρα απειλεί ακόμη και με «casus belli» την Αθήνα, ενώ προβάλλει την αξίωση της συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελλόριζο και τη Ρόδο. (Ε.Τ.Κ. 17/03/2013 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@e-typos.com) http://peals-online.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8182.html#.UUXzAjdvB9w Αναρτήθηκε από kranos kranos

Read more...

ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΕΚ Ο ΚΑΤΙΔΗΣ...


Λίγες ώρες αφότου κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση της ΑΕΚ και τον ισόβιο αποκλεισμό από όλες τις Εθνικές ομάδες που του επιβλήθηκε από την ΕΠΟ, ο Γιώργος Κατίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι ο τρόπος με τον οποίο ...
πανηγύρισε το γκολ απέναντι στην Βέροια ήταν λανθασμένος και αδικαιολόγητος.
Επιπλέον, τονίζει ότι η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη και θέτει εαυτόν εκτός ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Κατίδη:

«Οφείλω να ομολογήσω πως είμαι απόλυτα απαράδεκτος και νιώθω άθλια για όσα προκάλεσα με την άστοχη όσο και βλακώδη ενέργειά μου. Αναφέρομαι στον πανηγυρισμό μου στο νικητήριο γκολ που σημείωσα στο ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο την Βέροια με αποτέλεσμα αντί για χαρά να μοιράσω πίκρα και πόνο στον κόσμο της ομάδας αλλά και στα αποδυτήρια και τους συμπαίκτες μου που τιμώ, σέβομαι και αγαπώ όπως και οι ίδιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνω για δικαιολογίες.

Είμαι λάθος. Είμαι αδικαιολόγητος και αυτό που έγινε θα το πληρώσω με πολύ πόνο αφού δεν υπάρχει κάποιος να μην έχει διαπιστώσει ότι παρά τα μόλις 20 χρόνια ζωής μου είμαι πολύ κοντά στο να βάλω τέλος στην όποια ποδοσφαιρική καριέρα έχω μπροστά μου. Θέλω κατ' αρχήν να ζητήσω ειλικρινά και ταπεινά συγνώμη προς την ομάδα μου την ΑΕΚ και τον κόσμο της που προσέβαλλα μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έκανα στον πανηγυρισμό μου. Το ότι δεν γνώριζα δεν αποτελεί δικαιολογία. Ούτε το νεαρό της ηλικίας μου.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/663717
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5338.html

Read more...

Αντώνη, τώρα που εκβιάζουν το φίλο σου και ομοϊδεάτη Αναστασιάδη...





... που νιώθεις και στο πετσί το δικό σου τον εκβιασμό...

Τι λες για τον πρώτο, ωμό και σκληρότερο απ' όλους εκβιασμό, του Γιώργου; Που, άλλωστε, ήταν μόνος -χωρίς, ούτε καν όλους τους δικούς του κοντά του; 
Κι είχε απέναντί του εσένα, να ζητάς εκλογές με σημαία τα ισοδύναμα. 
Είδες τι ισοδύναμο είναι ο εκβιασμός; 
Εκεί που ήταν, είσαι. Και... 

εκεί που είναι, θα πας...
Αν δεν το κατάλαβες... 


Read more...