Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Χυδαία επίθεση Ζαρούλια σε Δραγασάκη. Μίλησε προσβλητικά για την κόρη του




Επίθεση της Ε. Ζαρούλια στον Γ. Δραγασάκη, μέσα στη Βουλή. Αποκάλεσε την κόρη του "πρεζού" και τον ρώτησε ειρωνικά αν βγήκε από τη φυλακή. "Έκρηξη" Καλαντζή, που ζήτησε να σβηστούν τα πρακτικά (Vid)
Νέο θλιβερό επεισόδιο μέσα στο κοινοβούλιο από τη Χρυσή Αυγή. Η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια επιτέθηκε με απαράδεκτες εκφράσεις στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, προσβάλλοντας την κόρη του(δείτε το βίντεο στο 2:20).
"Βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων κόρη;", είπε η κα Ζαρούλια αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές
Η ομιλία της Ελένης Ζαρούλια, διακόπηκε από τον προεδρεύοντα Ιωάννη Καλαντζή, ο οποίος ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά.
"Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα και να αναφέρεστε σε παιδιά; Για τον κύριο Δραγασάκη πείτε ό,τι θέλετε. Είστε και εσείς μάνα. Όχι στα παιδιά αναφορές".
"Σκεφτόμαστε και τα παιδιά της Χρυσής Αυγής", απάντησε η βουλευτής.
Η Ελ.Ζαρούλια συνέχισε καλώντας τον κ. Δραγασάκη "να ανατρέξει στους νεκρούς της Marfin και στις ανακοινώσεις που βγήκαν από τα συντρόφια του υπέρ των Αλβανών εγκληματιών για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιος υπονομεύει το Σύνταγμα και τους νόμους της πατρίδας μας. Δεν έχουμε προσωπικά με τον κ. Δραγασάκη είναι η πολιτική η αντιπαράθεση αλλά μην μας πουλάει πνεύμα και από πάνω".
Η κόντρα των δύο, ξεκίνησε την Τρίτη, όταν με αφορμή την απαγόρευση συσσιτίου μόνο για Έλληνες της Χρυσής Αυγής, η κα Ζαρούλια χαρακτήρισε τον Γ. Καμίνη "παράνομα εκλεγμένο δήμαρχο" και τον Νίκο Δένδια "υπουργό Προστασίας των μεταναστών".
Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος προήδρευε εκείνη την ώρα,  απάντησε στην κ. Ζαρούλια ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να γίνονται διακρίσεις μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών.
Η κ. Ζαρούλια αρνήθηκε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ παρενέβη και βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος λέγοντας ότι όταν συντάχθηκε το Σύνταγμα δεν υπήρχαν τόσοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ο κ. Δραγασάκης απάντησε στον βουλευτή, ότι όταν συντάχθηκε το Σύνταγμα, δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή στην Βουλή.

Read more...

Παραπομπή του Βίκτωρα Ρέστη για ανακριβή «πόθεν έσχες» προτείνει ο εισαγγελέας...


crimenet.gr
Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «δείχνει» στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Ο ...
εισαγγελικός λειτουργός προτείνει στους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη τον εφοπλιστή και εισηγείται επίσης να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για την υπόθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Ρέστη αφορά, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, την παράλειψη δήλωσης συμμετοχής του σε δεκάδες εταιρίες στα «πόθεν έσχες» των ετών 2008 έως και 2012. Η υποχρέωση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για τον εφοπλιστή ξεκίνησε από το έτος 2007 λόγω της σχέσης του ως μεγαλομετόχου με την FBBank.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αρμόδια για τους ελέγχους πόθεν έσχες, ο κατηγορούμενος κατά τις δηλώσεις των ετών 2008, 2009, 2010 και 2011 δήλωσε συμμετοχή του, με οποιοδήποτε τρόπο, σε 6 εταιρείες ανά τον κόσμο, ενώ το 2012 δήλωσε αντιστοίχως συμμετοχή σε 8. Πλην όμως, όπως αναφέρεται και στην εισαγγελική πρόταση, η Αρχή διαθέτει ενδείξεις για συμμετοχή του κ. Ρέστη σε περίπου 251 εταιρείες, κάποιες εκ των οποίων εξωχώριες με έδρα τη Λιβερία και τις νήσους Μάρσαλ, στοιχεία που ο εφοπλιστής δεν συμπεριέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την σχέση του με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα - εξωχώριες εταιρείες κλ.π.-, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελούν περιουσιακά του στοιχεία.

Την υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης θα κρίνει τις επόμενες ημέρες το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί αν θα παραπέμψει σε δίκη ή όχι τον εφοπλιστή.

Ο κ. Ρέστης παραμένει από χθες υπό κράτηση, μετά τη σύλληψη του με βάση ένταλμα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση δανείου 5,8 εκατομμυρίων που χορήγησε η FBB με φερόμενο τελικό αποδέκτη πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή, ο οποίος καταζητείται.

Για την υπόθεση αυτή ο εφοπλιστής θα απολογηθεί, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, την Παρασκευή το πρωί.

Read more...

Σε τρία κομμάτια σπάει η ΔΕΗ με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου...



Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε την Τετάρτη η επιχείρηση «σαλαμοποίησης» της ΔΕΗ, που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως το 2014 και την διάσπαση της ΔΕΗ σε ...
«μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2015.

Σύμφωνα με το Βήμα online, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ επικαλείται τις ανάγκες προετοιμασίας της ιδιωτικοποίησης, δημιουργίας κατάλληλων συνθηκών για την απελευθέρωση της αγοράς και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και προστασίας των καταναλωτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων εν όψει «των σχετικών ανακοινώσεων και συμφωνιών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας».

Ιδιωτικοποιείται το δίκτυο

Ειδικότερα, για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δια της εισόδου επενδυτή που θα αναλάβει σε πρώτη φάση την απόκτηση ποσοστού έως και 49% της εταιρείας, αλλά και το μάνατζμεντ.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εντός του 2013 και της δεύτερης εντός του δευτέρου τριμήνου του 2014, όταν και θα προχωρήσει η πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ.

Η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών με τον επενδυτή που θα επιλεγεί στη πρώτη φάση προβλέπει την διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων η ΔΕΗ θα πωλήσει το επιπλέον ποσοστό και για τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.

Στόχος είναι το Δημόσιο να συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ θα τύχουν ξεχωριστής διαχείρισης από εκείνες της ΔΕΗ, οι τρέχοντες στόχοι εσόδων από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που αναλογούν στη γενική κυβέρνηση δεν θα αποκλίνουν και η διαδικασία απόκτησης των μετοχών δεν θα έχει φορολογικές ή οικονομικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση.

Η «μικρή ΔΕΗ»

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που θα είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη την απόσυρση παλαιών μονάδων, αλλά και νέων μονάδων, στον βαθμό που υφίσταται ρεαλιστική πιθανότητα δημιουργίας τους.

Ακόμη, θα έχει αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, του παραγωγικού μείγματος και της πελατειακής βάσης της νέας εταιρείας.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την αποεπένδυση λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και μονάδων φυσικού αερίου που σήμερα λειτουργεί η ΔΕΗ, καθώς και για την πρόσβαση της νέας εταιρείας σε αποθέματα και ορυχεία λιγνίτη. Συνολικά, η «μικρή ΔΕΗ» θα δεχθεί από τη ΔΕΗ 1.400 MW μονάδων με καύσιμο λιγνίτη, 500 MW υδροηλεκτρικού δυναμικού και 500 MW δυναμικού φυσικού αερίου.

Επίσης, θα εξασφαλιστεί σε όλους η πρόσβαση σε λιγνιτικά πεδία που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ, ενώ όπου αυτή απουσιάζει, θα μπορούν να δοθούν προς εκμετάλλευση σε τρίτους. Παράλληλα, θα επέλθει απελευθέρωση της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία θα συνδεθεί με την αντίστοιχη απελευθέρωση της λιανικής, όμως «παραμένει υπό εξέταση επί του παρόντος ο τρόπος με τον οποίο η νέα εταιρεία θα προσελκύσει πελάτες, κατ' αναλογία, από την πελατειακή βάση της ΔΕΗ».

Ένα μέρος των υποχρεώσεων της ΔΕΗ θα μεταφερθεί μαζί με τα στοιχεία ενεργητικού στη «μικρή ΔΕΗ», ενώ το τίμημα που θα επιτευχθεί, δεν θα πρέπει να δημιουργεί ζημία στη ΔΕΗ. «Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε θέματα προσωπικού, καθώς η νέα εταιρεία θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στις συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες και ορυχεία και από το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό των λοιπών διευθύνσεων της ΔΕΗ» σημειώνεται.

Στόχος είναι έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας εταιρείας το 2015. Η προετοιμασία εκτιμάται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2014, οι επαφές με επενδυτές θα γίνουν το θέρος του ίδιου έτους και η εκτέλεση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τρίμηνου του 2015.

Πωλείται και το 17% της ΔΕΗ

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πώληση των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο στη ΔΕΗ και αντιπροσωπεύουν το 17% της εταιρείας, κατά προτίμηση μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.

Η προεργασία θα αρχίσει αμέσως μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου παγίων που θα περιλαμβάνονται στη νέα εταιρεία. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει εντός του τρίτου τριμήνου του 2015 όποτε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το τέλος του 2015.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους τελικούς όρους της συναλλαγής πώλησης της νέας εταιρείας.

Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 ή εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.

Read more...

ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ AΘΗΝΩΝ Η COCA-COLA HELLENIC...


Τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών της «COCA-COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ A.Ε.» αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο...
της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρείας.
Κατόπιν τούτου, το Χ.Α. προχώρησε στην αφαίρεση των μετοχών από τα συστήματα διαπραγμάτευσής του μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης. Στο χρηματιστήριο θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται η μητρική Coca - Cola HBC AG.

Read more...

Κοροϊδία: Η κυβέρνηση προσλαμβάνει 8.500 αναπληρωτές με 400 ευρώ!...





Τώρα εξηγείται και επίσημα η κυβερνητική σπουδή τον περασμένο Μάιο να αυξήσει το ωράριο των μονίμων καθηγητών. Κι αυτό γιατί έγινε γνωστό ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι φέτος λιγότεροι από...
κάθε άλλη χρονιά (πέρυσι προσλήφθηκαν 15.000) και από τους 11.000 που τελικά θα προσληφθούν, οι 8.500 θα έχουν μηνιαίο μισθό των 400 ευρώ!

Πρόκειται στην κυριολεξία για πετσόκομμα και θέσεων αναπληρωτών, αλλά και αμοιβών τους, που φτάνουν στα όρια της κοροϊδίας για εκπαιδευτικούς.



Το Υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», εξασφάλισε πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη περίπου 2.500 αναπληρωτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν θέσεις, κυρίως, σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.



Οι υπόλοιποι 8.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ από τα κονδύλια του οποίου και θα αμείβονται, με αποτέλεσμα ο μηνιαίος μισθός τους να περιορίζεται σε επίπεδα των 400 ευρώ!



Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού θα επιφέρουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο. Και μόνο το Υπουργείο Παιδείας επιμένει για την…εύρυθμη σχολική λειτουργία! Η έναρξη της σχολικής χρονιάς προβλέπεται καυτή…



Πηγή: nez.gr

Read more...

«Παρανοϊκή φήμη» Διαψεύδει ο Ν.Δένδιας φήμες περί απόλυσης 4.000-5.000 αστυνομικών


Διαψεύδει ο Ν.Δένδιας φήμες περί απόλυσης 4.000-5.000 αστυνομικών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής,  κληθείς από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη να διαψεύσει φήμη περί απόλυσης 4.000-5.000 αστυνομικών, απάντησε: «Αν υπάρχει τέτοια φήμη, είναι παρανοϊκή φήμη».

Εν τω μεταξύ, σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τη νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», η οποία θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέρος του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα που υπογράφει ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας «στόχος της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η αναδιοργάνωση του δομικού σχήματος και του λειτουργικού πλαισίου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Υπεγράφη η απόφαση Λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο


Λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια. Έτσι από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 -αφού οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους- ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...