Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μαύρα μας τα λέτε, κύριε Μαύρο μου...




Η ατάκα της βραδιάς από τη Χούκλη. Ακούγοντας τον δημοσκόπο να λέει πως 9 στους 10 δηλώνουν πως δεν τα βγάζουν πέρα και πως τον Φλεβάρη, αν δε γίνει κάτι, θα υπάρξει έκρηξη, η...

Μαρία Χούκλη του είπε, "μέχρι τώρα τα βλέπουμε μαύρα, κύριε Μαύρο μου" . 
Ο Μαύρος -σας έχουμε πει τη γνώμη μας γι' αυτόν στο παρελθόν- παρά το μαύρο τοπίο που παρουσίασε, θέλησε κάπου να αφήσει μια αχτίδα φωτός, λέγοντας πως στη δημοσκόπηση της MRB στον τομέα των επιχειρήσεων υπάρχουν κάποια ψήγματα ανατροπής και ελπίδας.
Κατά τ' άλλα -στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου- τα γνωστά. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ. και χωρίς να υπάρχει ρεύμα νίκης. Τρίτο κόμμα σταθερά η Χρυσή Αυγή, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ, πέμπτο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και από 'κει και κάτω το χάος με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ γύρω στο 5 και τους Οικολόγους Πράσινους να πιάνουν τη βάση για την είσοδο στη Βουλή (3,1%) ...


Read more...

Η Χρυσή Αυγή θα κάνει στη Θράκη ό,τι η Χούντα έκανε στην Κύπρο


«Κουντούρντισαν» οι Χρυσαυγίτες το Σαββατοκύριακο στη Θράκη. Τι για «συντάγματα εθνικιστών» μίλησαν, τι «Τούρκοι Μογγόλοι Δολοφόνοι» φώναξαν, τι απειλές εκτόξευσαν ότι «κοιτούν προς την Πόλη» των 11.000.000 εκατομμυρίων, και άλλα πολλά μεγαλόσχημα.
Αυτήν την στρατηγική, των παχιών (σαν τον Παναγιώταρο), αιχμηρών λόγων και των προκλήσεων, σε μια περιοχή που οργιάζει το Τουρκικό προξενείο, οι ΜΙΤ και θάλλουν οι επεκτατικές στρατηγικές των νεοθωμανών, οι της Χρυσής Αυγής την θεωρούν «πατριωτική στάση».
Στην ουσία της, πέρα απ’ ότι στην ουσία της είναι φαφλατάδικη και άνευ πραγματικού αντικρίσματος, είναι και επικίνδυνη. Διότι το μόνο που καταφέρνει είναι να δικαιώνει την τουρκική προπαγάνδα, και να δίνει λαβή για την περαιτέρω εξάπλωσή της εντός του μουσουλμανικού στοιχείου, και για την εσωτερική καταστολή που ασκεί το προξενείο εντός της μειονότητας, στ’ όνομα της «προστασίας» από το Χριστιανικό στοιχείο.
Έτσι η Χρυσή Αυγή, «πουλώντας πατρίδα» με στριγκλιές για μερικές δεκάδες ψήφων, απειλεί να ρίξει λάδι στη φωτιά –με τον ίδιο τρόπο που οι ιδεολογικοί και πολιτικοί πρόγονοί τους, αυτοί της δικτατορίας προσέφεραν τα «ανδραγαθήματά τους» στην Κύπρο το 1974.
Οι επιτελείς του Νταβούτογλου θα τρίβουν τα χέρια τους…
Οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποκαλύψουν τον πραγματικό ρόλο και τις συνέπειες των γαυγισμάτων της Χρυσής Αυγής. Προτού ριζώσει για τα καλά, εκμεταλλευόμενη την εγκατάλειψη της πολιτείας που υπαγορεύεται από την προδοτική πολιτική της κυβέρνησης και των αρχουσών τάξεων. Ειδάλλως, η ζημιά θα γίνει και η ΧΑ θα παίξει τον ρόλο του «επιταχυντή» όλων όσων φοβόμαστε ότι θα συμβούν στην ακριτική μας Θράκη…
http://papaioannou-giannis.net

Read more...

Διπλασιάστηκαν οι διακοπές ρεύματος


Διπλασιάστηκαν κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο (Οκτώβριος 2011 με Οκτώβριο 2012) οι διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία στη δημοσιότητα απόψε η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα χρέη των νοικοκυριών από απλήρωτους λογαριασμούς διαμορφώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 696 εκατ. ευρώ έναντι 388 εκατ. το Νοέμβριο του 2011.
Την ίδια στιγμή η ΓΕΝΟΠ δηλώνει ότι «θα συνεχίσουμε να παρανομούμε, δεν θα κόβουμε και θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε» (τους καταναλωτές στους οποίους γίνεται διακοπή λόγω χρεών). Αναφέρει ότι η επικείμενη είναι η 12η αύξηση στα τιμολόγια τα τελευταία τρία χρόνια, δηλώνει την αντίθεσή της στις αυξήσεις και προτείνει να χορηγείτα δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε όσους καταναλώνουν από 400 έως 1000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, δηλαδή συνολικά 1.986.000 καταναλωτές (το κάτω όριο των 400 kwh τίθεται για να αποκλειστεί η δεύτερη κατοικία).

Read more...

«Εκτός πραγματικότητας οι αυξήσεις στη ΔΕΗ»

Κάθετα αντίθετοι στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εμφανίστηκαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Βασίλης Κεγκέρογλου. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση.
«Αιτήματα για αυξήσεις μέσα στο 2013 του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 48% βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.  Ταυτόχρονα, απαιτείται να υπάρξει αμφίπλευρη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), που εφαρμόζεται από το 2011 και σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται  μειώσεις έως και 30% στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά (άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολυμελείς οικογένειες, χαμηλά εισοδήματα). Η διεύρυνση αυτή πρέπει να αφορά τόσο στα ίδια τα εισοδηματικά κριτήρια, όσο και στο ύψος των καταναλώσεων».

Read more...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ

Tην παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΥΔΑΠ για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που χρωστούν δήμοι στην επιχείρηση. 
Ο αναπληρωτής οικονομικός Εισαγγελέας, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο για το θέμα των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν δήμοι στην εταιρία ύδρευσης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει στο κατά πόσον προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας από την πλευρά των αρμοδίων της ΕΥΔΑΠ που δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η επιχείρηση να εισπράξει τα ποσά αυτά, αλλά και του αδικήματος της υπεξαίρεσης των επίμαχων ποσών εκ μέρους των δήμων.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιχείρησης Στέλιος Σταυρίδης, οι οφειλές των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Σταυρίδης σε δήλωση του για το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατ. ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι συνολικές οφειλές δήμων αλλά και υπουργείων που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού φτάνουν τα 850 εκατ. ευρώ και πλέον πρόθεση της επιχείρησης είναι να κόβει την παροχή νερού σε όσους δεν πληρώνουν.
Οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από εκείνους που έχουν δικό τους δίκτυο οι οποίοι, αν και εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες τους, επί σειρά ετών δεν αποδίδουν τις οφειλές στην εταιρεία.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Εκτός ΕΡΤ ο Σπυρόπουλος

Με ψήφους 6 υπέρ, και 1 κατά το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε την αντικατάσταση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη θέση του Γενικού  Διευθυντή  Τηλεόρασης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Τη θέση του προσωρινά καταλαμβάνει ο Τζόνι Καλημέρης.

Πηγή: Typologies

Read more...

Απειλούν με κινητοποιήσεις Αναδίπλωση της κυβέρνησης για τη μείωση μισθών των υπαλλήλων της Βουλής


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η κυβέρνηση προχώρησε στη διάψευση πληροφοριών που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση κατά 25% των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής. Οι τελευταίοι πραγματοποίησαν την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας και έχουν συγκαλέσει για την Πέμπτη έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασής τους. Μαζικές αποχωρήσεις από τη ΔΑΚΕ.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή, έπειτα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων, οι οποίοι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, απειλούσαν να μην παραλάβουν την Παρασκευή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το Mega, πάντως, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλάμβανε τη μείωση των μισθών ήταν έτοιμη και είχαν συγκεντρωθεί οι υπογραφές, αλλά η κυβέρνηση υπαναχώρησε ενώπιον των αντιδράσεων και της επικείμενης κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα υπόμνημα του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής με το οποίο καταγγέλλουν επιχείρηση στειροποίησης τους αν και έχουν υποστεί μειώσεις που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στο βιοτικό τους επίπεδο.
Όπως καταγγέλλουν, με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πρόκειται να υπογραφεί θα προβλέπεται ετήσια σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση μέχρι την 1.1.2016, της προσαύξησης του βασικού τους μισθού που έχει θεσπιστεί στο δεύτερο μέρος του Κανονισμού της Βουλής.
Όπως λένε με την διάταξη αυτή, η μεσοσταθμική μείωση στο μισθό τους θα είναι κατά 63%.
Οι υπάλληλοι προχώρησαν ήδη σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ παραιτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων από την παράταξη της ΔΑΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο κλίμα αυτό συγκάλεσαν για την πέμπτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασής τους.
Την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις στους υπαλλήλους της Βουλής μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι παραβιάζεται το άρθρο 65 του Συντάγματος που ορίζει ότι ο Κανονισμός της Βουλής καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της και επίσης το άρθρο 103 του Συντάγματος (αυτοδιοίκητο).

Ο κ. Λαφαζάνης πρότεινε να ληφθεί απόφαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων που να χαρακτηρίζει άκυρη την όλη διαδικασία σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση επιθυμεί αλλαγή στο μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής τότε αυτή θα πρέπει να προχωρήσει με την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή, με τη διαδικασία που προβλέπεται για την αλλαγή του Κανονισμού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αλέκα Παπαρήγα: Οι αυξήσεις της ΔΕΗ πριμοδοτούν την ιδιωτικοποίησή της...




Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις «νέες εξοντωτικές αυξήσεις» που δρομολογεί η ΔΕΗ, κατέθεσε η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως αναφέρει, οι νέες αυξήσεις είναι ενταγμένες στην πολιτική που στοχεύει να ...
κάνει πιο κερδοφόρα και ελκυστική την ΔΕΗ στους επιχειρηματικούς ομίλους «στο πλαίσιο και των σχεδίων για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίησή της».

Τονίζει δε ότι οι αυξήσεις «οδηγούν κυριολεκτικά στην εξόντωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα», ενώ «περισσότερες ακόμη οικογένειες θα χάσουν τις όποιες δυνατότητες για να έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση στα σπίτια τους, ενώ θα αυξηθούν εκείνοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και θα αποκλείονται έτσι από την ηλεκτροδότηση».
Ρωτά επίσης τον κ. Σαμαρά πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ....
BHMA


Read more...

Θετική η εισήγηση του Βερολίνου για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα...



Εν όψει Eurogroup...
Η κυβέρνηση της Γερμανίας, εν όψει της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εξέφρασε τη συμφωνία της για την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα καθώς μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θεωρεί ότι το χρέος της Ελλάδας θα...
βρεθεί σε βιώσιμα επίπεδα.

Σε επιστολή του προς την επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ ο υφυπουργός Οικονομικών, Στέφαν Κάμπετερ, επισημαίνει ότι οι αλλαγές στο πακέτο βοήθειας και το επιτυχημένο πρόγραμμα επαναγοράς σημαίνουν ότι τα επίπεδα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι τέτοια ώστε η Γερμανία να υποστηρίξει την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός εκτιμά ότι με το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους κατά 9,5% το 2020 ενώ προσθέτει ότι οι «άλλες προϋποθέσεις για την καταβολή επιπλέον οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα έχουν εκπληρωθεί».

Η επιστολή, όπως μεταδίδει το Reuters, τονίζει ότι, με φόντο «τις επιτυχημένες αλλαγές στην υλοποίηση του προγράμματος βοήθειας», το πρόγραμμα επαναγοράς και την ανάλυση βιωσιμότητας, η γερμανική κυβέρνηση «υποστηρίζει την καταβολή της δόσης».

Εν τω μεταξύ, το ολλανδικό κοινοβούλιο απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση που είχε υποβάλει βουλευτής ζητώντας να μπλοκαριστεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Τα περισσότερα κόμματα στην Κάτω Βουλή καταψήφισαν την πρόταση που υπέβαλε ο βουλευτής Τόνι φαν Ντέικ από το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε καλέσει τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν την πρόταση.

Όπως αναμενόταν, τα περισσότερα κόμματα τάχθηκαν υπέρ της νέας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος στην οποία κατέληξαν τον περασμένο μήνα οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών...
NEA


Read more...

Ντερμπέντερης: Η κωλοτούμπα του Σαμαρά...




Διακομματική στήριξη των υπαλλήλων της Βουλής από το Λαφαζάνη, μέχρι τον Πολύδωρα... 

"Αυτοί -οι βουλευτές- δεν συμφωνούν ακόμη και για το αν έξω είναι μέρα ή νύχτα" , είπε ο Ντερμπεντέρης.
Κι όμως, από το Λαφαζάνη, μέχρι τον Πολύδωρα, με μόνη εξαίρεση ίσως το ΚΚΕ, λένε όλοι μαζί, κάτω τα χέρια από τους υπαλλήλους της Βουλής.
Ο Ντερμπεντέρης είπε ευθέως πως...

η απόσυρση της ρύθμισης για την εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους συνιστά κωλοτούμπα του Σαμαρά.
Κατά τον Ντερμπεντέρη, πρώτος έκανε την κωλοτούμπα ο Στουρνάρας και ακολούθησε ο πρωθυπουργός... 


Read more...

«Αναξιόπιστος και αχάριστος ο Λυκουρέντζος» Προς νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, στα άκρα η κόντρα με το υπουργείο Υγείας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία τις προσεχείς ημέρες και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, χαρακτηρίζουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο «αναξιόπιστο» και «αχάριστο», καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, «έχουμε αναστείλει πολλές φορές τις κινητοποιήσεις μας εμπιστευόμενοι τις δεσμεύσεις του».

Από τα βέλη του προέδρου του κ. Λουράντου δεν γλίτωσε ούτε ο πρωθυπουργός, για τον οποίο είπε ότι είχε αναγνωρίσει το δίκαιο των αιτημάτων τους και είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι από τις πρώτες κινήσεις του θα ήταν ο συμψηφισμός των χρεών του ΕΟΠΥΥ και του Δημοσίου με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει. «Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε για τους φαρμακοποιούς, έγινε όμως για τις φαρμακοβιομηχανίες» είπε ο κ. Λουράντος, προσθέτοντας: «Αυτό αποδεικνύει την εξάρτηση της κυβέρνησης από τους ισχυρά οικονομικούς παράγοντες της χώρας και την αδιαφορία τους για τη μεσαία τάξη. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται πολλά, χωρίς όμως να υλοποιεί τίποτα».

«Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖαίος, ούτε γαλάζιος, ούτε πορτοκαλί, δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ, ούτε με κανέναν άλλο. Εκπροσωπώ τους φαρμακοποιούς και αν τολμήσει ποτέ ξανά κανείς να με χαρακτηρίσει πολιτικά, θα έχει να κάνει μαζί μου» είπε ο κ. Λουράντος, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Υγείας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ έκανε λόγο για «αναίτια επίθεση» εκ μέρους του υπουργού Υγείας και απειλές περί πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου τους, για στοχοποίηση των φαρμακοποιών, αλλά και για «γκάφα» του υπουργού, λέγοντας ότι «μάλλον δεν κατανόησε τι έκανε», καθώς όπως είπε αν προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου θα επικρατήσει χάος και ο πολίτης δεν θα μπορεί να βρει τα φάρμακά του, αφού κανένας φαρμακοποιός δεν θέλει τη νύχτα.

Επίσης, ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε απεργοσπαστική κίνηση την εξαγγελία για σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ. «Χωρίς καμία αντίδραση θα τους αρμέγει, γι' αυτό τους θέλει κατά μόνας» είπε, εκτιμώντας ότι κανένας φαρμακοποιός δεν θα συνάψει ατομική σύμβαση με τον Οργανισμό, καθώς αισθάνεται ασφαλής με την κάλυψη του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΦΣΑ, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα αγγίξουν στο τέλος του χρόνου το ένα δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα έχουν πληρωθεί προς τους προμηθευτές. Είναι χρήματα που έχουν δοθεί για την κάλυψη του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Λουράντος σημειώνοντας ότι ο ΕΟΠΠΥ απλώς υφίσταται, δεν λειτουργεί.

Το προεδρείο του ΦΣΑ κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ο ΕΟΠΥΥ παρακρατεί παράνομα κάθε μήνα από τους λογαριασμούς των φαρμακείων τις ασφαλιστικές τους εισφορές (περίπου 40 εκατ. ευρώ), ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα έχει αποδώσει στο Ταμείο τους, το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

Η κατάσταση για τα φαρμακεία είναι τραγική, είπε ο κ. Λουράντος, καθώς σύμφωνα με στοιχεία 200 φαρμακεία έχουν βάλει λουκέτο, 800 βρίσκονται στον Τειρεσία και για 300 έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής.

Αυτό που διεκδικούμε, κατέληξε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, είναι το δικαίωμα να ασκούμε με αξιοπρέπεια το λειτούργημά μας και να υπηρετούμε τις ανάγκες για φάρμακα των συμπολιτών μας.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αντιδράσεις καταναλωτών για το εργοστάσιο της «Elite» στα Σκόπια



ά ώ   ά  Elite  ό
Την έντονη αντίδραση των ελλήνων καταναλωτών έχει προκαλέσει η κίνηση της εταιρείας παραγωγής τροφίμων Elbisco να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής της στα Σκόπια.
Σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες αναγνωστών που έχουν φτάσει στο moneypost.gr η εταιρεία έχει προτιμήσει να παράγει τις φρυγανιές με εμπορική ονομασία «Elite» που πωλεί στην χώρα μας, όχι στην Ελλάδα, αλλά στο εργοστάσιο που διαθέτει στα Σκόπια.

Όπως αναγράφεται και στην ετικέτα του προϊόντος «Παρασκευάζεται στην ΠΓΔΜ από την ZITOLUKS A.D. για λογαριασμό της ELBISCO Α.Β.Ε.Ε.» Εν μέσω της οικονομικής κρίσης οι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι «η εταιρεία επιλέγει να πάει στα Σκόπια στερώντας από δεκάδες Έλληνες μια θέση εργασίας αλλά και λειτουργώντας σε βάρος της ελληνικής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Elbisco διαθέτει δύο εργοστάσια στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα και στο Πικέρμι. Το εργοστάσιο στη Γλύφα Xαλκίδας, διαθέτει σήμερα 13 γραμμές παραγωγής, αυτόματο συγκρότημα συσκευασίας αλεύρου, καθώς και ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους, με μέγιστη παραγωγική του δυνατότητα στους 16.000 τόνους ετησίως όσον αφορά τα μπισκότα, και στους 27.000 τόνους όσον αφορά το συσκευασμένο αλεύρι.

Το εργοστάσιο του Πικερμίου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς και αρτοσκευασμάτων σε τυποποιημένη μορφή στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η παραγωγική του δυνατότητα φτάνει τους 14.500 τόνους φρυγανιάς και 6.500 τόνους φρέσκων αρτοσκευασμάτων, ετησίως.
.moneypost.gr

Read more...

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROWORKING GROUP Διαγράφεται χρέος 21,2 δισ. ευρώ από την επαναγορά - Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης



diagrafetai-xreos-212-dis-eyro-apo-tin-epanagora-aisiodoksia-gia-tin-ektamieysi-tis-dosis 
Συνολικές προσφορές ύψους 31,9 δισ. ευρώ έλαβε, στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναγοράς χρέους, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ τα προσφερθέντα ομόλογα εξασφαλίστηκαν βάσει εξάμηνων γραμματίων ύψους 11,29 δισ. ευρώ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ενώ η μέση τιμή επαναγοράς διαμορφώθηκε στα 33,8 σεντς ανά 1 ευρώ ονομαστικής αξίας των προσφερθέντων ελληνικών ομολόγων. 

Όπως επισημαίνεται επίσης, η Ελληνική Δημοκρατία σχεδιάζει να κάνει αποδεκτό το σύνολο των προσφορών, εάν γίνει αποδεκτή η αύξηση της χρηματοδότησης από τον EFSF κατά 1,29 δισ. ευρώ. Ως ημερομηνία εκκαθάρισης προβλέπεται η ερχόμενη Τρίτη (18/12).

Χθες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών στελέχη του οικονομικού επιτελείου τόνισαν ότι η επαναγορά κρίθηκε τεχνικά ως επιτυχής. Βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων διαγράφεται χρέος 21,1 - 21,2 δισ. ευρώ, όσο προέβλεπε ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης. 

Η κάλυψη της προσφοράς του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων εξετάζεται αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών ΕμπειρογνωμόνωνΠάνος Τσακλόγλου. 

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται αύριο στο Eurogroup το οποίο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες (10 το πρωί). 

Ικανοποίηση από την γερμανική πλευρά

«Πολύ καλά» πήγε το ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη των μελών του Eurogroup, υποστήριξε νωρίτερα η γερμανική κυβέρνηση. 

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, δήλωσε ότι δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης «μια προκαταρκτική εκτίμηση, η οποία σημειώνει ότι το πρόγραμμα πήγε καλά» και προσέθεσε ότι «η τρόικα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη λεπτομερούς αξιολόγησης, επί της οποίας το Eurogroup θα αποφασίσει για την καταβολή των επόμενων δόσεων» της δανειακής βοήθειας. 
http://newpost.gr/

Read more...

Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB - Όλη η έρευνα


Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.


 Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

 Στην κάρτα που αφορά το ερώτημα για την υποστήριξη σε κόμμα που ψηφίζω: γιατί με εκφράζει ή γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, το 48,6% απάντησε: «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», το 35,6% απάντησε: «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει», ενώ υπάρχει και ποσοστό 15,8% που απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.

 Στην κάρτα που αφορά στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.

 Διαβάστε τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα -η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ή ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα- μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.







Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το κόμμα της Συγγρού προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.



Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Γιώργος Μαύρος, παρουσιάζοντας τις τάσεις της δημοσκόπησης στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm, είπε ότι το 80,4% των Ελλήνων πολιτών, θεωρεί ότι η κυβέρνηση, από δω και στο εξής, θα πρέπει να θέσει κόκκινες γραμμές στην τρόικα, έστω και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Επίσης, είπε ότι το 71%, θεωρεί ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις.
Το 71% των ερωτηθέντων (με το 42,8% ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας), θα ψήφιζε «όχι» στην τελευταία ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή. Ενώ μεγάλο ποσοστό, 78%, θεωρεί ότι θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή, τους επόμενους μήνες.
Για τον κ. Λοβέρδο σύμφωνα με την έρευνα ένα 5% λέει ότι θα τον ψήφιζε αν «κατέβαινε» με δικό του κόμμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ



Πηγή: real.gr
 enikos.gr

Read more...

Αυστηρότερες ποινές για τη φοροδιαφυγή

Όπως αναφέρει στην απάντησή του στον βουλευτή της ΝΔ ο υφυπουργός «είναι πλέον καθολική η αναγνώριση ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό έγκλημα, γιατί στερεί το Κράτος από τους αναγκαίους πόρους για την ύπαρξή του και αναγκάζει την πολιτεία να επιβάλλει νέους φόρους, τους οποίους επωμίζονται συνήθως οι ειλικρινείς φορολογούμενοι».

Ο κ. Μαυραγάνης διευκρινίζει ότι «η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής εντάσσεται στο σύστημα των μέτρων που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό» και ακόμη ότι «ο χαρακτηρισμός των οικονομικών εγκλημάτων ως αυτόφωρων συνιστά ένα επιπλέον σημαντικό όπλο στη διάθεση της Πολιτείας».

«Κατέστη πρόδηλη η αναγκαιότητα ιεράρχησης των υποθέσεων κατά το οικονομικό τους μέγεθος και η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας κατά προτεραιότητα στις περιπτώσεις μείζονος φοροδιαφυγής (κακουργηματικές πράξεις), χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση εξαίρεση από την αυτόφωρη διαδικασία οιασδήποτε εγκληματικής συμπεριφοράς», επισημαίνει.
Ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλείται μάλιστα και την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εκδόθηκε το 2011 και απευθύνεται στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών του Κράτους, εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, «σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ κ.λπ., και μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών στο Δημόσιο, στα πλαίσια τόσο της γενικής όσο και της ειδικής πρόληψης, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι νόμιμη και επιβεβλημένη, ενώ αντίθετα η εφαρμογή της διαδικασίας αυτής δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ήσσονος σημασίας».Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης, εξετάζεται η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον ποινικό κολασμό των αδικημάτων φοροδιαφυγής.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι -πέραν των κλασικών μεθόδων είσπραξης, την Ειδική Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, τη δημοσιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 150.000 ευρώ που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο- έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού, την άμεση υλοποίηση στοχευμένων διασταυρώσεων με αντικείμενο κατά κύριο λόγο περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και τη διοικητική ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να ενεργοποιηθεί ειδική διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό πρόσφατων περιουσιακών στοιχείων.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρεται και στα μέτρα για την επίσπευση της διοικητικής δίκης και την ταχύτερη εκδίκαση φορολογικών και τελωνειακών διαφορών για ποσά άνω των 150.000 ευρώ. Επισημαίνει μάλιστα τη μνημονιακή υποχρέωση για τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις προσφυγές κατά πράξεων της Φορολογικής Αρχής. Ήδη έχουν δημοσιευθεί τα στατιστικά στοιχεία για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2012 στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.
enikos.gr

Read more...

"Μπούκαραν" στη Deutsche Bank

 Έφοδο στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη έκανε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία. Τουλάχιστον 25 στελέχη της τράπεζας θεωρούνται ύποπτοι για συνέργια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Για πέντε στελέχη της Deutsche Bank εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Συνολικά 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετέχουν στις έρευνες που επεκτάθηκαν σε σπίτια και γραφεία στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο.
Αφορμή για τις επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση συνεργάτη της Deutsche Bank που κατηγορείται για φορολογική απάτη στα συμφραζόμενα πωλήσεων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων από επιχειρήσεις.
Στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος (BKA), της Αρχής Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε βάρος 25 ατόμων με την υποψία της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρημάτων και υπόθαλψης εγκληματία.
Συγκεκριμένα κατά την εν λόγω συναλλαγή, στελέχη της Deutsche Bank φέρονται να συνέργησαν στην κατακράτηση φόρου κύκλου εργασιών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες, οι οποίες έχουν αρχίσει την άνοιξη του 2010 και διαβεβαίωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές».
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η Deutsche Bank απέλυσε στο παρελθόν πέντε συνεργάτες της που μετείχαν σε απάτες και οι οποίοι συνεργάζονταν με διεθνείς συμμορίες, η δράση των οποίων στερούσε το γερμανικό δημόσιο από έσοδα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Der Spiegel.



Πηγή: Deutsche Welle

Read more...

Εργαζόμενοι στη Βουλή:«Η χούντα της κυβέρνησης»

«Το παραμύθι "περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής" να σταματήσει τώρα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του οι «Εργαζόμενοι εν δράσει», για τις περικοπές στους μισθούς τους...
Η ανακοίνωση:
«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία.
Χθες το βράδυ, η συγκυβέρνηση προσπάθησε να επαναλάβει τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που εγκαινίασε στο Μεσοπρόθεσμο. Με αίμα στην αρένα.
Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους υπαλλήλους της Βουλής, την οποία θέλησε να καταθέσει μαζί με το εξοντωτικό για τη μέση ελληνική οικογένεια και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα φορολογικό νομοσχέδιο.
Πάγωσε το νομοσχέδιο, πάγωσε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα.
Υπενθυμίζουμε στο λαό, αυτό που γνωρίζει η συγκυβέρνηση:
Με τις νέες περικοπές, η μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνάει το 63% σε σχέση με το 2009. Ανάλογη εισοδηματική μείωση δεν έχει υποστεί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και είναι απαράδεκτες.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη. Γιατί το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από λίγες μέρες, αναστέλλει έως τις 31.12.2016  μειώσεις πέραν του 25% στις συνολικές μηνιαίες αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους σταματήσουμε τώρα. Κινητοποιούμαστε δυναμικά για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της τρόικα και κάθε άλλου νομοσχεδίου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή όλων μας σ’ αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη».

Read more...

Αποχωρούν από τη Ν.Δ. οι «γαλάζιοι» υπάλληλοι της Βουλής ...




Ξεφεύγει το πράγμα με τους υπαλλήλους της Βουλής, καθώς πριν από λίγο η ΔΑΚΥΒ (η γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη των υπαλλήλων της Βουλής), ανακοίνωσε ότι αποκόπτεται από το κόμμα της Ν.Δ. αν... το υπουργείο Oικονομικών δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις περικοπές στους μισθούς τους.
Όπως διαβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Βουλής που πρόσκεινται στη Ν.Δ., αποχώρησαν από το κόμμα και τα 511 μέλη.

πηγη parapolitika.gr


Read more...

«Η λάσπη ξεραίνεται και επιστρέφει σε αυτούς που τη ρίχνουν»...



Άγρια επίθεση Ζώη, κατά Καμμένου... 
«Δεν μπορώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που κάνουν γραφικούς και απαξιώνουν τους αντιμνημονιακούς αγώνες των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" », είπε, μέσω REAL FM, ο παραιτηθείς από το κόμμα, Χρήστος Ζώης.
«Η... λάσπη ξεραίνεται και επιστρέφει σε αυτούς που τη ρίχνουν», δήλωσε, κάνοντας σφοδρή "επίθεση" στον Πάνο Καμμένο, ενώ συνέχισε, λέγοντας: «εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να οργανώνω κινήματα από το Facebook και το Twitter στις πλάτες άλλων»...


Read more...

Η πώληση των αδελφών του Παπανικολή στέλνει λάθος μήνυμα στην Τουρκία...




Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της Χώρας μας είναι ένας τομέας εργασίας, που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση αλλά και από τους λανθασμένους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να...
λύσει αυτόν γόρδιο δεσμό, που έχει δημιουργήσει σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα.

Η κυβέρνηση μπορεί σαφώς να δώσει λύση στο πρόβλημα, όμως οι εισηγήσεις που της γίνονται είναι σαφώς σε λάθος κατεύθυνση και ενδεχομένως εξυπηρετούν συμφέροντα διαφορετικά από το κοινό συμφέρον.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει η πρόταση του συντονιστή αρμόδιου για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Ν. Αναστασόπουλου, η οποία προσφάτως είδε την δημοσιότητα. Η πρόταση αυτή φαίνεται να εισηγείται την πώληση δύο υποβρυχίων τύπου 214, από αυτά που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης και προορίζονται για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, για να εξασφαλιστούν πόροι για τη χρηματοδότηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου «διασωθούν».

Με άλλα λόγια, ο κ.Αναστασόπουλος, μας λέει ότι για να συνεχίσει ο Ι.Σάφα και οι Λιβανέζοι να κατέχουν και να λειτουργούν τα ναυπηγεία θα πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αποτρεπτική ισχύς της χώρας.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί η διαθεσιμότητα των ελληνικών υποβρυχίων ,την παρούσα περίοδο είναι χαμηλή (συνολικά διαθέτουμε 8 υποβρύχια που δεν είναι όλα επιχειρησιακά), ενώ η Τουρκία αντιπαραθέτει 14 υποβρύχια από τα οποία τα περισσότερα είναι επιχειρησιακά. Το υποβρύχιο είναι ένας τρομερός πολλαπλασιαστής ισχύος ,γιατί είναι όπλο που εκτελεί επιχειρήσεις χωρίς, τις περισσότερες φορές να μπορεί να εντοπισθεί, επομένως ο ρόλος του σε ένα αεροναυτικό περιβάλλον επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο είναι καθοριστικός.

Η περαιτέρω μείωση του στόλου των υποβρυχίων της Χώρας μας θα ανατρέψει αισθητά την ισορροπία ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, εν μέσω συζήτησης για την ΑΟΖ. Επιπλέον το μήνυμα που θα στείλει στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου θα είναι εις βάρος της ελληνικής αποτροπής. Η επιβεβαίωση των προλεγομένων έρχεται από τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου όπως «Πωλούνται τα ελληνικά υποβρύχια – Οι Έλληνες άλλαξαν γνώμη και δεν θεωρούν ότι πρέπει να υπερασπιστούν το Αιγαίο» ( Habertürk), «Πωλεί ακόμη και τα υποβρύχιά της η χρεοκοπημένη Ελλάδα. Μετά τα νησιά της, τώρα φαίνεται πως πουλά τα υποβρύχια της» (Radikal).

Η πρόταση της πώλησης των δύο υποβρυχίων για να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ και να επαναλειτουργήσουν τα ΕΝΑΕ με το πρόγραμμα αναβάθμισης των ΜΕΚΟ 200ΗΝ και την ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων Type 214 της παραγγελίας Βενιζέλου του 2010, είναι εκτός της ισορροπίας κόστους/ωφέλους , γιατί το όφελος ενδεχομένως να είναι η παροχή εργασίας σε πεπερασμένο αριθμό εργαζομένων ενώ το κόστος στην άμυνα της Χώρας θα είναι ανυπολόγιστο

Αντί λοιπόν τέτοιου είδους προτάσεων που «τραυματίζουν» το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Αναστασόπουλος ας ασχοληθεί να βρεί άμεσα λύση προκειμένου να παραληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό τα δύο σχεδόν έτοιμα υποβρύχια τύπου 214 και το εκσυγχρονισμένο τύπου 209 που έχουν πληρωθεί και ας θέσει υπό συζήτηση τη σύμβαση του κ. Βενιζέλου για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων....
 http://www.antinews.gr


Read more...

Εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ: «Πουλήστε τις βίλες και τα κότερα για να μας πληρώσετε»...




Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δέκα μήνες και ζητούν από το κόμμα τα δεδουλευμένα τους.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ που... 
λειτουργήσαμε το blog για 3 μήνες και ενημερώναμε με ακρίβεια και υπευθυνότητα για την κατάσταση των εργαζομένων.

Είμαστε εμείς που στις ανακοινώσεις μας αναφέραμε ότι “η πολιτική τιμωρία των εργοδοτών μας είναι θέμα του Ελληνικού λαού που μέρος του είμαστε και εμείς”.

Είμαστε εμείς που κλείσαμε το blog μόλις ξεκίνησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας, και η χώρα μπήκε σε προεκλογική περίοδο, για να μην κατηγορηθούμε ότι παίζουμε πολιτικά παιχνίδια.

Η πολιτική καταδίκη των εργοδοτών μας ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Αν και πιστεύουμε ότι ο λαός ήταν “ανησυχητικά επιεικής” μαζί τους μιας και τους έδωσε 12%. (εμείς όμως δεν είμαστε σε αυτό το ποσοστό).
Έτσι ως εργαζόμενοι και μόνο με αυτή μας την ιδιότητα οφείλουμε να απευθυνθούμε στον Ελληνικό λαό και να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση που βρισκόμαστε.

1. Η εργοδοσία μας οφείλει Μισθούς 10 μηνών. Το 2012 πήραμε ποσά των 500 ευρώ που καλύπτουν περίπου μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, το δώρο του Πάσχα, και το επίδομα αδείας, και τώρα διαρρέουν ότι θα δώσουν μόνο το δώρο των Χριστουγέννων φοβούμενοι το αυτόφωρο σε περίπτωση καταγγελίας. (Να μην φοβούνται… απλά να είναι σίγουροι ότι ήδη έχουμε έτοιμες τις καταγγελίες, που θα φτάσουν στις αρχές 5 λεπτά μετά την λήξει της προθεσμίας της καταβολής του δώρου).

2. Ο Εγκλωβισμός που μας έχουν προκαλέσει είναι ανεπανόρθωτος αφού ούτε πληρωνόμαστε, ούτε μπορούμε να μπούμε στο ταμείο ανεργίας. (Γνωστή πρακτική μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών που έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες εργαζόμενους).

3. Η απελπισία που έχουν περιέλθει πολλοί συνάδελφοι, μας υποχρεώνει να δηλώσουμε, ότι καθιστούμε απόλυτα υπεύθυνη την ηγεσία του κόμματος και τον διευθυντή για όλη την ψυχολογική που έχουμε περιέλθει, και τους καλούμε να ξεκαθαρίσουν το εργασιακό τοπίο πριν ζήσουμε δράματα που κανείς δεν θέλει με μόνους και αποκλειστικά υπευθύνους τους προαναφερόμενους.

4. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και ξεκαθάρισμα του τοπίου. Η εργαζόμενοι με τακτικές πληρωμές η απόλυση και ταμείο ανεργίας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτόν το χυδαίο εγκλωβισμό.

Δηλώνουμε ότι θα ενημερώνουμε τακτικά για όλες τις εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα μας. Αν οποιοσδήποτε διαπιστώσει ανακρίβειες, σε ότι γράφουμε, είμαστε έτοιμοι να εμφανίσουμε τις αστυνομικές μας ταυτότητες και τα έγγραφα μισθοδοσίας μας που αποδεικνύουν και το ότι είμαστε εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ και ότι είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.
Δηλώνουμε επίσης ότι η τρομοκρατία που ασκούν “νέοι σωτήρες” του Κόμματος ώστε “να κάτσουμε στα αυγά μας γιατί δεν θα πάρουμε ούτε σεντς” δεν θα τους βγει σε καλό…

Δηλώνουμε ότι θα περιμένουμε μέχρι την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου, μέχρι να ξανανεβάσουμε το blog των απλήρωτων εργαζόμενων του ΠΑΣΟΚ πέρα από τις άλλες κινήσεις που θα γίνουν.

Θα πρέπει να πούμε ότι οι εργαζόμενοι στην επαρχία έχουν τεράστιο θέμα κατοχυρώσεις λόγο των συμβάσεων κατά πόλη που έχουν υπογράψει με τις νομαρχιακές.

Τέλος θα θέλαμε να πούμε στα νέα “παλιά” μεγαλοστελέχη, όταν μας μιλούν για κατανόηση, να σκεφτούν ότι αυτοί και οι οικογένειες τους είναι “χορτάτοι”, και κάτι άλλο… επειδή μας ρωτούν για το που θα βρουν τα λεφτά να μας πληρώσουν έχουμε απάντηση… ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!!!!!

Η ανακοίνωση καθώς και το blog που λειτουργήσαμε πριν από ένα χρόνο η αλλά και αυτό που θα ανέβει την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους (εκτός και αν οι καταστάσεις μας αναγκάσουν να το ανεβάσουμε νωρίτερα), δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων τυπικά καθώς και ήταν και είναι πρωτοβουλία 78 εργαζομένων). Και λέμε τυπικά από την έμπρακτη στήριξή μέσω μαιλ που είχαμε δεχθεί για να αποδείξουμε τα λεγόμενα μας αν χρειαζόταν, γιατί ουσιαστικά εκφράζουμε το σύνολο των προβληματισμών όλων των συναδέλφων….

(αυτή τη φορά μην ξανακάνετε το λάθος με τηλέφωνα η στους διαδρόμους να ρωτάτε τον καθένα αν είναι στην πρωτοβουλία… θα σας πούμε… είναι ο κανένας…)».

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Απλήρωτων Εργαζόμενων στο ΠΑΣΟΚ».

newpost.gr


Read more...

Ικανοποίηση για την επαναγορά Την Πέμπτη η απόφαση για τη δόση στην Ελλάδα, δηλώνει η Κομισιόν


Βάσει προγραμματισμού το Eurogroup θα λάβει απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης την Πέμπτη
Βάσει προγραμματισμού το Eurogroup θα λάβει απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης την Πέμπτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί στο Eurogroup της Πέμπτης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων.

Στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η διαδικασία επαναγοράς των ομολόγων πήγε «πολύ καλά».

Η Μαριάνε Κότε εξήγησε ότι δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης «μια προκαταρκτική εκτίμηση, η οποία σημειώνει ότι το πρόγραμμα πήγε καλά» και προσέθεσε ότι «η τρόικα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη λεπτομερούς αξιολόγησης, επί της οποίας το Eurogroup θα αποφασίσει για την καταβολή των επόμενων δόσεων» της δανειακής βοήθειας.

Στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η διαδικασία επαναγοράς «υπήρξε ικανοποιητική» και θα πρέπει να επιτρέψει την Πέμπτη στην ευρωζώνη να αποδεσμεύσει τη δόση στην Αθήνα.

«Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, βρισκόμαστε πάνω στις ράγες και μέσα στο πλαίσιο αυτού που είχαμε προβλέψει. Έχω καλές ελπίδες ότι η συζήτηση της Πέμπτης μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα μιας παραγραφής του ελληνικού χρέους, η οποία θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατεί το 2014.

«Αυτές είναι προτάσεις που η Ολλανδία δεν υποστηρίζει, αλλά δεν μπορείς να τις αποκλείσεις» εξήγησε, μιλώντας στην Κάτω Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές για την επαναγορά ανήλθαν στα 31,9 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το ελληνικό δημόσιο θα χρειαστεί 1,29 δισ. ευρώ -πλέον των 10 δισ. ευρώ- χρηματοδότηση από τον EFSF, προκειμένου να κάνει δεκτό το σύνολο των προσφερόμενων ομολόγων.

Το ζήτημα θα εξετασθεί απόψε στις 17:00 σε συνεδρίαση του Euroworking Group, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και του προέδρου του ΣΟΕ Π.Τσακλόγλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δικαίωση των μετόχων Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Λ.Λαυρεντιάδη διέταξε το Πρωτοδικείο


Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό από τη Δικαιοσύνη ότι μεμομνωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό από τη Δικαιοσύνη ότι μεμομνωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 29 προσώπων, κατηγορουμένων για σειρά αδικημάτων που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της Proton Bank διέταξε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε τους μετόχους της τράπεζας που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στη συνέχεια στo Ταμείο Χρηματοπιsτωτικής Σταθερότητας.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό από τη Δικαιοσύνη ότι μεμομνωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας και τρίτων για πράξεις και παραλείψεις τους που ζημίωσαν το νομικό πρόσωπο της εταιρίας και τους ίδιους τους μετόχους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...