Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Ήδη προβληματική η διαδικασία» Φαρσοκωμωδία χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαναγορά ομολόγων


Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
«Όλη αυτή η φαρσοκωμωδία έχει ως μόνο στόχο να διατηρήσει στη ζωή την κυβέρνηση που υλοποιεί το πλέον αδιέξοδο για την ελληνική κοινωνία πρόγραμμα δρακόντειων περικοπών και υπερφορολόγησης των αδυνάτων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την υπόθεση της επαναγοράς ομολόγων. 

«Η κυβέρνηση αφενός δεν πέτυχε να μειώσει το χρέος όσο είχε υπολογίσει, αφετέρου, για να ικανοποιηθούν οι προσφορές, χρειάζεται η αύξηση του ποσού που θα έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για τις επαναγορές κατά 1,29 δισ. ευρώ.

» Η επαναγορά ως τρόπος μείωσης του χρέους είναι ήδη προβληματική καθώς δεν έχει ως ορίζοντα την αληθινή βιωσιμότητα του χρέους, αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ήταν τέτοιος που ούτε τους ταπεινούς στόχους της δεν μπόρεσε να υλοποιήσει.

» Παρόλα αυτά την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί 'επιτυχημένη' με την πρόσθεση ορισμένων μέτρων για το 1 επιπλέον δισ. ευρώ που 'χρειάζεται'.»

Όσο πιο σύντομα πέσει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία, καταλήγει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: