Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ MEGA...


Στο Extra 3 και στο Αποκαλυπτικό δελτίο γίνεται χαμός αυτή την ώρα. Ο Πάνος Καμμένος κάνει αποκαλύψεις για το κόψιμό του από το Mega και τον διευθυντή Χ. Παναγιωτόπουλο! Λέει πληροφορίες και ονόματα για διάφορα θέματα! Έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο Βερελής. Που ...
ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν ο μόνος για τον οποίο υπάρχουν έγγραφα για τις αντιρρήσεις του στην υπόθεση της Siemens! Πέφτει πολύ "ξύλο"...fimotro
Read more...

Εγκρίθηκαν τα μέτρα λιτότητας στην Ισπανία

nooz.gr
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας ενέκρινε το διάταγμα που περιλαμβάνει τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2010 και το 2011, συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο "να επιταχυνθεί η διαδικασία" μείωσης του δημοσίου ελλείμματος που το 2009 έφτασε στο 11,2% του ΑΕΠ και το οποίο η Μαδρίτη θέλει να πέσει στο 3% το 2012, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το διάταγμα περιλαμβάνει πολλά αντιδημοφιλή μέτρα, όπως τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά περίπου 5% από τον Ιούνιο και το πάγωμά τους το 2011. Σε άλλο άρθρο του προβλέπεται το πάγωμα της αναπροσαρμογής ορισμένων συντάξεων από το 2011.

Ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο είχε ανακοινώσει τα μέτρα αυτά στις 12 Μαΐου. Η υιοθέτησή τους συνέπεσε με την έναρξη των κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από διάφορα δημόσια κτήρια σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν με γενική απεργία στο δημόσιο τομέα στις 8 Ιουνίου.

Παράλληλα, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας το 2011, στο 1,3% από 1,8% του ΑΕΠ, κυρίως λόγω των μέτρων λιτότητας, ανακοίνωσε απόψε η υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Έλενα Σαλγάδο.

"Η διαδικασία ισχυροποίησης της οικονομίας θα προκαλέσει μείωση της πρόβλεψης της ανάπτυξης", είπε η υπουργός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.Η υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι η νέα πρόβλεψη είναι "πολύ συντηρητική".
Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!!




Τότε ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό. Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες...



είναι,απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις.. 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία.
Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ! Για να περνάμε προφανώς την ώρα μας ως άνεργοι χαζεύοντας.
http://trelokouneli.blogspot.com


Read more...

Θα εκνευριστείτε παρα πολύ με αυτό το βίντεο


Πραγματικά αυτό το βίντεο θα σας τσαντίσει πάρα πολύ... ειδικά αν δεν έχετε δουλειά.

ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Aύξηση του χρέους 5,8 δισ. για το πρώτο τρίμηνο



AYΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΑΤΑ 6 ΔΙΣ

Η μεταβολή του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, είναι 11,8 δισ. ευρώ. Έχουμε αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου κατά 6 δισ. περίπου σε σχέση με την αρχή του έτους, με την αύξηση του χρέους να είναι 5,8 δισ. για το πρώτο τρίμηνο...



...Για το εννεάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός μέσω εκδόσεων ομολόγων και Εντόκων Γραμματίων ανήλθε σε 9,8 δισ. ευρώ κατά το μήνα Απρίλιο.

Οι αριθμοί αυτοί είναι εντός των προβλέψεων του Οικονομικού Προγράμματος.


Read more...

Στρος Καν: "Η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει να εκραγεί"



"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει να "εκραγεί", όμως ο κινδυνεύει να πάρει άσχημη τροπή, υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΑΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν. "Δεν έχω καθησυχαστεί επειδή τα θεμελιώδη ζητήματα, όπως η ανάπτυξη, δεν λύνονται με ένα χτύπημα των δακτύλων", πρόσθεσε...



...Ο Στρος-Καν αναφέρθηκε επίσης στην "κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική" που, όπως είπε, υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη και κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση.

Μα αγαπητέ Στρος, αυτό κάνουν οι λαοί! Αναλαμβάνουν δράση και σας μαυρίζουν!
Και σας και του άλλους και εκείνους και τους έτερους και τους ημέτερους και τους έχοντες και τους κατέχοντες.


Read more...

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Καλλικράτη


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου ο "Καλλικράτης. Κατά την αποψινή τελευταία συνεδρίαση ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης έκανε αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


... Ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων:

- Στον δήμο Βοϊου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

- Στον δήμο Δωρίδος του Ν. Φωκίδος, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών που αφορούν:

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά

Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά

Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας

Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο

Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί


Read more...

Kόντρα μεταξύ Κατσέλη - ΣΕΒ για το ν/σ απλοποίησης ίδρυσης επιχειρήσεων

nooz.gr/
Αιχμές για τη στάση του ΣΕΒ που δεν προσήλθε στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, άφησε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη

«Θα περίμενα από το ΣΕΒ να προσέλθει στην Επιτροπή για να εκθέσει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο, το οποίο περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και μειώνει τόσο το κόστος όσο και τη γραφειοκρατία, που σήμερα ταλανίζει τον κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ιδρύσει μία επιχείρηση. Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για τις ερωτήσεις που θέτει και διευκρινίσεις για ζητήματα στα οποία, όπως προκύπτει από το υπόμνημα, υπάρχει παρανόηση», τόνισε η υπουργός.

Απάντηση ΣΕΒ

Η απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης των επιχειρήσεων που εισάγει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας είναι ευπρόσδεκτη και αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, αναφέρει ο ΣΕΒ σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.

«Όμως», προσθέτει ο Σύνδεσμος, «το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου καλύπτει μόνο τη διαδικασία ίδρυσης της επιχείρησης, χωρίς να αγγίζει το ευρύ πεδίο που αφορά στις διαδικασίες αδειοδότησης που εξασφαλίζουν τη συνεχή και απρόσκοπτη νόμιμη λειτουργία μιας επιχείρησης. Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την έξοδο από την κρίση. Η υπέρβαση των αγκυλώσεων που τις εμποδίζουν είναι επιτακτική ανάγκη και θα ολοκληρωθεί μόνο όταν αντιμετωπιστούν όλες μαζί και όχι αποσπασματικά και με καθυστερήσεις».

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, ο οποίος δεν προσήλθε στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο, τα θέματα που περιπλέκουν τις αδειοδοτικές διαδικασίες και θα εξακολουθήσουν να τις περιπλέκουν εφόσον δεν επιλύονται, αναφέρονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και στον σωστό και πλήρη χωροταξικό σχεδιασμό.
Read more...

"Δεν ζητάμε περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα"



Η κ. Άτκινσον σημείωσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ανταγωνιστικότητας το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τόνισε ότι το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα αλλάξει, αφού θα τερματισθούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, θα ανοίξουν επαγγέλματα και θα υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα, ενώ και οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το διπλό πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και του υψηλού χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν νομοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα και πολλά εξ αυτών ήδη εφαρμόζονται.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα σενάρια για μισθολογικές περικοπές στον ιδιωτικό τομέα είχαν πυροδοτήσει δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είχε υποδείξει τη μείωση μισθών ώστε να περιοριστεί το κόστος και να πωλούνται τα ελληνικά προϊόντα, όπως είχε χαρακτηριστικά πει.

Στο "κόκκινο" συνεχίζουν οι αγορές

Υποχώρησε περαιτέρω το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε εμφανίζονται να έχουν αποκλίνουσες απόψεις για την πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Το απόγευμα της Πέμπτης το ευρώ βρισκόταν στα 1,2357 δολάρια από το επίπεδο των 1,2415 δολαρίων που έκλεισε τ το βράδυ της Τετάρτης στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2334 δολάρια.

Με απώλειες κατά 2.17 έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst 300. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 5.867,88 μονάδες με απώλειες κατά 2,05%. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 έκλεισε στις 5.073,10 μονάδες με απώλειες κατά 2,01%. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC έχασε τελικά το 2,25% της αξίας του υποχωρώντας στις 3.432,52 μονάδες. Με απώλειες κατά 1.13 % έκλεισε ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης στις 9270.50 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφει αρνητικό πρόσημο με τους επενδυτές να παραμένουν εξαιρετικά νευρικοί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Oι απώλειες του Dow Jones και του Nasdaq ξεπερνούν το 2%.

"Εξ αιτίας της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και της προαλειφόμενης μειωμένης ζήτησης του προϊόντος" και λόγω της πτώσης του ευρώ σύμφωνα με συναλλασσόμενες πηγές, η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου "βυθίστηκε" κάτω και από τα 65 δολάρια (64,61 δολάρια το βαρέλι, στις 20.15 ώρα Ελλάδας).
Read more...

Καμμένα χαρτιά και για το Σαμαρά...


Τελικά θα συμφωνήσει και η Ν.Δ. στη παραπομπή τους;...
Ο Σαμαράς εισέπραξε αντιδράσεις από τις διαρροές των ονομάτων των πολιτικών που πρόκειται να παραπεμφθούν για το σκάνδαλο στο Βατοπέδι και πήρε τις αποφάσεις του. Την Τρίτη που...

...θα κατατεθεί το πόρισμα, είναι πολύ πιθανό να συμφωνήσει και σε ονόματα πρώην υπουργών της Ν.Δ. Οι Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος που θεωρούνται καμμένα χαρτιά είναι πιθανότατα τα ονόματα στα οποία θα συμφωνήσει για παραπομπή ο αρχηγός της Ν.Δ.

Με τον τρόπο αυτό θα φανεί συνεπής σ' αυτά που λέει για την απαλλαγή της Ν.Δ. από τα βαρίδια της..
.nonews-news.

Read more...

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!


Τα τείχη που προστάτευαν την πόλη της Βεργίνας έφερε στο φως ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Φάκλαρης, μαζί με τη διδάκτωρ κλασικής αρχαιολογίας, Βασιλική Σταματοπούλου. Πρόκειται για το...


καλύτερα σωζόμενο τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης, την οποία το ΑΠΘ ερευνά συστηματικά στη Βεργίνα. Σύμφωνα με το Π. Φάκλαρη, το τείχος εκτείνεται εξ ολοκλήρου στον αγρό ιδιοκτησίας Φιλώτα Μπέλα, γνωστό από τον παρακείμενο ταφικό τύμβο. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα οχύρωσης που σώζονται στην κυρίως Μακεδονία. Το τείχος βρέθηκε σε βάθος που φτάνει ως τα 4,5 μέτρα. Από το πλίνθινο αυτό τείχος, διατηρείται η λίθινη υποδομή του, με μέτωπα χτισμένα από αδρά δουλεμένους ασβεστόλιθους και πώρινους γωνιόλιθους με ποικίλο βαθμό επεξεργασίας κατά το ακανόνιστο σύστημα τοιχοδομίας. Το σωζόμενο ύψος του φτάνει τα 1.90 μ. και το πάχος του τα 2.80 μ. Σε κανονικά διαστήματα ενισχύεται με ημικυκλικούς και ορθογώνιους πύργους. Επίσης, στο τμήμα αυτό ανήκει και η κύρια, απ’ ότι φαίνεται, πύλη της πόλης, της οποίας η έρευνα συνεχίζεται. Η πύλη αυτή, αποτελεί από μόνη της ένα οχυρωματικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα: δύο περιφερείς πύργοι υψώνονταν εκατέρωθεν της για να την προστατεύουν και δύο διαδοχικά θυρώματα έπρεπε να αντιμετωπίσει ο επίδοξος εκπορθητής της, βαλλόμενος ταυτοχρόνως από τους αμυνόμενους που μάχονταν από τους ειδικά διαμορφωμένους περιδρόμους που πλαισιώνουν το διάδρομό της. Το όλο συγκρότημα συμπλήρωναν τέσσερις κλίμακες ανόδου στους πύργους και τους περιδρόμους της πύλης. Πρόκειται για την καλύτερα σωζόμενη πύλη της κυρίως Μακεδονίας και φαίνεται ότι βρισκόταν πάνω στην οδό που συνέδεε την αρχαία πόλη και την Άνω Μακεδονία με τα πλησιέστερα λιμάνια, της Πύδνας και της Μεθώνης. Χρονολογείται, όπως και το σύνολο της οχύρωσης της Βεργίνας, στα χρόνια της βασιλείας του Κασσάνδρου, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.fimotro.
Read more...

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΤΑ 21 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΛΙΑΠΗ!!!

fimotro.

Read more...

NEA KATAΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Πρόστιμο 250.000 ευρώ για απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων στη φυλακή του Ντιγιάρμπακιρ επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία...

Το περιστατικό σημειώθηκε το 1996 όπου οκτώ κρατούμενοι σκοτώθηκαν, ύστερα από την επέμβαση περίπου 200 ανδρών της δύναμης ταχείας επέμβασης, στη φυλακή για να καταστείλουν μια στάση.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης τραυματίστηκαν 33 κρατούμενοι και 27 αστυνομικοί. Στο ΕΔΑΔ προσέφυγαν 46 πρώην κρατουμένων και συγγενείς των θυμάτων και το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει για ηθική βλάβη το ποσό των 60.000 ευρώ στους συγγενείς των νεκρών και το ποσό των 36.000 ευρώ σε καθένα από τους έξι ενάγοντες που είχαν δεχθεί φονική επίθεση.

Καταδίκη και για το προσωρινό λουκέτο σε εφημερίδα

Το ποσό των 9.000 ευρώ θα πληρώσει η Τουρκία, μετά την καταδίκη της από το ΕΔΑΔ για την απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, να κλείσει για ένα μήνα Yeni Evrensel, το 2000.
Το τουρκικό δικαστήριο είχε κρίνει ότι το περιεχόμενο άρθρων που δημοσίευσε η Yeni Evrensel ήταν αντίθετο με τον ποινικό κώδικα.fimotro.
Read more...

Ευθεία ξεδιάντροπη απειλή του Γ.Πεταλωτή στα blogs: "Σύντομα θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"



Tι είπε ο Γ.Πεταλωτής; Άκουσαν καλά τα αυτιά μας; Απειλεί και είπε: "Θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"; Ζούμε σε καθεστώς χούντας και δεν το ξέρουμε; κ.Πεταλωτή απειλείτε με φίμωση και λογοκρισία των blogs επειδή σας πονάνε; Θα το πιείτε όλο το ποτήρι γιατί αυτά είναι του κόσμου και δεν τα αγγίζει κανένας.
Και να τα κλείσετε θα ξεφτιλιστεί η κυβέρνηση στο εξωτερικό και σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία δεν μπορείτε να βάλετε εσείς τα καλούπια. Στην χειρότερη για εσάς , θα μετατραπούμε όλοι όσοι θέλουμε σε portal.
Και εκεί...


σε θέλω κάβουρα να βράζεις στο ζουμί σου.

Από πότε κ.Πεταλωτή και ποιος σας δίνει το δικαίωμα να απειλείτε μια ομάδα ανθρώπων που γράφουν σε blogs;
Δεν ντρέπεστε λίγο όλοι μαζί που διασύρατε την χώρα μας στο εξωτερικό και εκτοξεύσατε το δημόσιο χρέος στις...Άλπεις;

Είναι η οργή του λαού και θα την αντιμετωπίσετε όλοι. Όπως κάναμε και εμείς τόσα χρόνια. Τώρα θα το υπομείνετε.


Read more...

"Έφαγαν ξύλο από τον κόσμο οι τραμπούκοι!"


"Πρίν 5-10 λεπτα εμφανίστηκε μια ομάδα αναρχικών με κουκούλες και πανο απο αναρχικο μπλοκ.
προσπαθησαν να πλησιασουν μπροστα στην βουλη.
ο κοσμος που ηταν εκει τους εμποδισε να πλησιασουν και ...
φωναζε συνθηματα για τους ανθρωπους που εχασαν την ζωη τους απο τις μολωτωφ

καποιοι απο τους αναρχικους προσπαθησαν να τραμπουκισουν κοσμο αλλα τελικα κατεληξαν να τρωνε ξυλο απο τον κοσμο εκει περα που ειναι αγανακτισμενος.

οι αναρχικοι αναγκαστηκαν να μπουν στο λομπυ του ξενοδοχειου Μεγαλη Βρετανια για να γλιτωσουν. πριν λιγο τους πηρε βανακι της αστυνομιας και ο κοσμος φωναζε απο πισω για τους αναρχικους και το παρακρατος

απορω πως γινεται και εμφανιζονται καθε φορα που πορειες και συγκεντρωσεις κυλανε τοσο ομαλα. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


Read more...

O κόσμος έδωσε λουλούδια στους αστυνομικούς



Παραμένουν οι διαδηλωτές συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή. Διαδηλωτές έδωσαν λουλούδια στους αστυνομικούς...



και εκείνοι τα εναπόθεσαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

newsit.gr

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Τους τα ρίχνει χοντρά ο κόσμος, αλλά όπως πρέπει, ειρηνικά



Αυτό μάλιστα είναι συλλαλητήριο με τα όλα του. Φωνή, τραγούδι, πολύς κόσμος και διαμαρτυρία με νόημα έξω από τη Βουλή. Τραγουδούν φωνάζουν...



και τους ξεφτιλίζουν.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Εγκατάσταση ταμειακών μηχανών σε περίπτερα και λαϊκές αγορές


Θετικά αποτιμούν οι περιπτερούχοι το μέτρο των ταμειακών μηχανών, καθώς θα υπάγονται πλέον στις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Σε εγκατάσταση ταμειακών μηχανών για την έκδοση αποδείξεων υποχρεούνται οι περιπτερούχοι, οι ιδιοκτήτες καντίνας και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων...


Eγκύκλιοι που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν πως από την 1η Ιουλίου 2010 οι εκμεταλλευτές περιπτέρων, οι εκμεταλλευτές κινητής καντίνας, αλλά και οι επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, θα υποχρεούται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, αποδείξεις θα εκδίδουν από την 1η Οκτωβρίου 2010 και οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι αγρότες που τα προϊόντα παραγωγής τους διατίθενται στις λαϊκές αγορές.

Η διευκρίνιση αυτή ικανοποιεί το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην εξαιρέσει από τη φορολόγηση μέσω ταμειακών μηχανών και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.

Θετικά αποτιμά η πλειοψηφία των περιπτερούχων το μέτρο των ταμειακών μηχανών, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στα περίπτερα να υπάγονται στις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ αλλά και στα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, το καθεστώς φορολογήσεως των περίπου 13.500 περιπτέρων, γινόταν μέσω της τήρησης βιβλίων αγορών.

tanea
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Παπανδρέου: Να δημιουργηθεί φόρουμ ευρωμεσογειακής συνεργασίας

Τη δημιουργία ενός φόρουμ ευρωμεσογειακής συνεργασίας πρότεινε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη Βηρυτό, στη διάρκεια του Αραβικού Οικονομικού Φόρουμ. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας ξένων επιχειρήσεων, πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μάλιστα συγκροτήσει γι' αυτό ειδική ομάδα, την οποία συντονίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της ευρωμεσογειακής συνεργασίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οποία θα εκτείνεται και πέραν της Μεσογείου. Όπως τόνισε, πρόκειται για μία φιλόδοξη ιδέα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Η σταθερότητα στην περιοχή, όπως είπε, δεν είναι απλό θέμα και δεν αφορά κάθε χώρα χωριστά. Ως παράδειγμα ανέφερε την κλιματική αλλαγή, η οποία, όπως υπογράμμισε, μπορεί να επιδεινώσει υπάρχοντα προβλήματα που αφορούν στο νερό και την τροφή και να δημιουργήσει νέες απειλές για την ανθρώπινη υγεία και το οικοσύστημα αλλά και στις οικονομίες των κρατών.

Ο κ. Παπανδρέου ανάφερε ως παράδειγμα συνεργασίας την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τονίζοντας ότι καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και συζητήσαμε για πολλούς τομείς συνεργασίας και αυτού του είδους οι συνεργασίες μπορούν να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στον πρόσφατο δανεισμό της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης μεταφράστηκε σε εγγυήσεις για την Ελλάδα και της έδωσε αρκετό χρόνο για να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές, όπως αυτές στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις στενές σχέσεις φιλίας του ελληνικού και αραβικού έθνους, καθώς και τις σχέσεις οικονομικής συνεργασίας. Κάθε φορά που υπήρξαν γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την περιοχή, οι δύο λαοί έρχονταν και πιο κοντά είπε ο πρωθυπουργός, που επισήμανε ακόμα τις σχέσεις που είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον αραβικό κόσμο αλλά και τις στενές σχέσεις φιλίας με πολλούς ηγέτες της περιοχής. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές, πρόσθεσε, η Ελλάδα επιδείκνυε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στον αραβικό κόσμο.

Αναφέρθηκε ακόμη, στις δικές του προσπάθειες ως υπουργός Εξωτερικών και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να αναζητήσει κοινές λύσεις σε κοινές προκλήσεις, καθώς και στην παρουσία του στη Βηρυτό, όπως στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, και στις δύσκολες ώρες του πολέμου του 2006.



Σήμερα είμαι εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδας για να συνεχίσω να βαδίζω αυτόν τον δρόμο και να τον διευρύνω για συνεργασία στον πολιτικό, τον πολιτιστικό, τον εμπορικό και τον επιχειρηματικό τομέα, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Για το μεσανατολικό πρόβλημα τόνισε πως όλοι μας, όπως και το Ισραήλ, πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες του Συμβουλίου του ΟΗΕ, και στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κλίματος ειρήνης και καλής γειτονίας στην περιοχή.

Τέλος, αναφέρθηκε στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και χωρών της περιοχής του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής, οι οποίες, όπως είπε, τα τελευταία λίγα χρόνια άγγιξαν τα 5 δισ. ευρώ, και οι ελληνικές εξαγωγές στις περιοχές αυτές έφθασαν στο 9% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών.


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και ακολούθως θα υπάρξει διμερής συνεργασία των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Λιβάνου με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. -

i-reportergr.
Read more...

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το θάνατο 4χρονου στην Καβάλα



Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Αριστείδης Μπουσουλέγκας για να διερευνηθούν τα αίτια και να εξακριβωθούν ευθύνες, για το θάνατο αγοριού ηλικίας 4 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας...



Το παιδί εξέπνευσε βαριά τραυματισμένο, περιμένοντας να γίνει η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


Read more...

Μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών φτάνει στη Βουλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggW_J61T_WWt8wb9DG1Mxp8DeVwK45ka3ly2Vwy-6NQwolilIe-MX2s5USid9QSbzI18ViM7Sxg5huVpAHN4wNNVtWqFNJ_0WRf8FhkRgfVL4qFUDY7YCsYozWW0PGzOUpAQDTY0w7cdw/s1600/VOULI22.jpg


ΤΩΡΑ

Αυτή την ώρα φτάνει στη Βουλή μεγάλη πορεία με τύμπανα και παλμό. Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από τη μεγάλη Βρετανία. Ο κόσμος...



φωνάζει «κλέφτες, κλέφτες, παραιτηθείτε».

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Φήμες και ερωτήματα.


Γράφει ο Ερυθρός Γιατρός.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρτίνης, καταγγέλλει την Ελληνική Πολιτεία για ασυνέπεια και εγείρει απαιτήσεις ύψους 24 εκ. ευρώ. Επιπλέον, όπως ανέφερε, αν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα ενοίκια θα πράξει τα νόμιμα.Ταυτόχρονα στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό κ. Ξενογιαννακοπούλου, ζήτησε την υποστήριξη της προκειμένου να δοθεί βεβαίωση καλής λειτουργίας στο νοσοκομείο”ΕρρίκοςΝτυνάν” ώστε να πάψουν τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου.Σε κάθε καλόπιστο πολίτη δημιουργούνται εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα.
Για ποίους λόγους αφαιρέθηκε, αν αφαιρέθηκε, από το “Ερρίκος Ντυνάν” η άδεια καλής λειτουργίας?
Το θέτουμε ως ερώτημα γιατί οταν πρόκειται για αφαίρεση άδειας καλής λειτουργίας ενός νοσηλευτικού ιδρύματος, αυτό είναι γεγονός γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και οφείλει και το ίδρυμα αλλά και η πολιτεία να ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως τους πολίτες --Πως προέκυψε η οφειλή των 24 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται ο κ. Μαρτίνης ότι χρωστάει η ελληνική πολιτεία στο ίδρυμά που προΐσταται?
Τι είναι λοιπόν αυτά τα 24 εκ. ευρώ που ο κ. Μαρτίνης απαιτεί από το δημόσιο?
Από ποια νόμιμη συμβατική σχέση γεννήθηκε αυτή η οφειλή;
Αναρωτιόμαστε μήπως η οφειλή των 24 εκ. ευρώ προέκυψε, όπως φημολογείται, από τη νοσηλεία ασθενών που μεταφέρονταν από το νοσοκομείο “Ερυθρός” στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”? Αν έτσι έχουν τα γεγονότα ποιο ήταν το ημερήσιο κόστος νοσηλείας κάθε ασθενούς;
Αληθεύουν οι φήμες, ότι το νοσήλειο ανήρχετο στο εξωπραγματικό για τα Ελληνικά νοσηλευτικά δεδομένα, ποσό των 5.000 ευρώ και μάλιστα το ποσό αντιστοιχεί μόνο στη φιλοξενία στους θαλάμους του “Ερ.Ντυνάν”,αφού τα φάρμακα χρεώνονταν στο Κοργιαλένειο(“Ερυθρός”)?
Ποιος ήταν ο ρόλος, αν αληθεύουν οι φήμες, σε όλη αυτή την ιστορία γνωστού βετεράνου συνδικαλιστή του χώρου των νοσοκομειακών γιατρών?
Μήπως το γεγονός ότι το “Ερ. Ντυνάν” δεν έχει τη σχετική βεβαίωση καλής λειτουργίας τους τελευταίους έξι μήνες ,οφείλεται στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου το Κράτους, το οποίο έχει αποφανθεί ότι η σύμπραξη του κοινωφελούς ιδρύματος “Ερ.Ντυνάν” με το εισηγμένο στο χρηματιστήριο “Ιατρικό Αθηνών” δεν ήταν νόμιμη?
Και μήπως η απόφαση αυτή στερεί από το “Ερ.Ντυνάν”τη δυνατότητα να εισπράξει νοσήλεια από τα ασφαλιστικά ταμεία?
Θυμίζουμε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε με αφορμή την αντιπαράθεση της διοίκησης του “Ερ.Ντυνάν” και του ομίλου της Marfin (σε αυτόν ανήκουν το νοσοκομείο “Υγεία” και τα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ”) μετά τη σύμπραξη της πρώτης πλευράς με το “Ιατρικό Αθηνών” για τη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής “Γαία”?
Εμείς δεν υιοθετούμε αυτές τις φήμες, απλά τις παραθέτουμε και αναμένουμε απάντηση, τόσο από τον κ. Μαρτίνη όσο και από το αρμόδιο Υπουργείο.
Γιατί σε όλα αυτά θα ήταν χρήσιμο και σκόπιμο να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, αφού δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τα αποσαφηνίσει στην χθεσινή συνέντευξη τύπου. Η λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων είτε είναι Ιδιωτικά είτε είναι Κρατικά εμπίπτει στην σφαίρα λειτουργίας των οργανισμών δημοσίου συμφέροντος, καθόσον η Υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό.
yperpasok
Read more...

"Τα λαμόγια φυλακή"



"Ο λαός απαιτεί τα λαμόγια φυλακή", φωνάζει ο κόσμος στις πορείες που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Στην Αμαλίας...



αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη ομάδα απο μηχανές ΔΙΑΣ.


Read more...

ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ ΤΟ EUROGROUP


Σκληρά μέτρα και αυστηρούς κανόνες έναντι των κρατών - μελών της Ευρωζώνης με μεγάλα χρέη και ελλείμματα, όπως η Ελλάδα, θα εισηγηθεί η Γερμανία στο έκτακτο Eurogroup που θα διεξαχθεί την...
Παρασκευή. Θα προτείνει να καθοριστεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και αν δεν τηρείται, να επιβάλλεται ποινή περικοπής των κοινοτικών κονδυλίων.
Σε περίπτωση που το κράτος - μέλος είναι υπότροπο, εισηγείται να του αφαιρείται και το δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον για ένα χρόνο. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στήριξε την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις ανοικτές πωλήσεις ασφαλίστρων κινδύνου κρατικών ομολόγων και κάλεσε τις αρμόδιες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να αναλάβουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση.
Read more...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ


Ρεπορτάζ: Άγγελος Κωβαίος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Η απομάκρυνση και εσπευσμένη αντικατάσταση της κυρίας Αντζελας Γκερέκου , λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων του συζύγου της, έχει προκαλέσει σειρά αναταράξεων στην κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο, όπου επικρατεί πλέον κλίμα καχυποψίας και γενικευμένης νοσηρότητας...

Σε αυτήν την ατμόσφαιρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση προετοιμάζονται για ένα θερμό καλοκαίρι, κατά το οποίο η Βουλή θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτή, ενώ θα προχωρήσουν όπως όλα δείχνουν οι εργασίες των εξεταστικών και πιθανότατα προανακριτικών επιτροπών για τις υποθέσεις της Siemens και του Βατοπαιδίου και εν συνεχεία για την Οικονομία, όπου αναμένεται να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση.

Από προχθές το βράδυ οι φήμες και η παραφιλολογία στο παρασκήνιο έχουν φουντώσει και συνεχής είναι πλέον η διασπορά σεναρίων για δήθεν σκοτεινές υποθέσεις, σκάνδαλα, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και υπόνοιες εκφοβισμών και πολιτικών εκβιασμών.

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση που εμμέσως αφορούσε την κυρία Γκερέκου, με τη διαρροή λεπτομερών φορολογικών στοιχείων, σε εφημερίδες και μπλογκ άρχισαν να διακινούνται «πληροφορίες» περί νέων κρουσμάτων και υποθέσεων εις βάρος υπουργών και βουλευτών, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να κυριαρχεί πλήρης σύγχυση ως προς το τι ισχύει και να παρουσιάζονται δυσχέρειες στην έγκαιρη διασταύρωση πληροφοριών.

Συνέπεια όλων αυτών είναι ότι κορυφαίοι υπουργοί και πολιτειακοί παράγοντες αναγκάζονται επί ώρες να διαψεύδουν επισήμως ή δι΄ εκπροσώπων τους φήμες περί παραίτησης ή περί ρουσφετολογικών ρυθμίσεων, οι οποίες διακινήθηκαν από νωρίς χθες μέσω δημοσιευμάτων σε μπλογκ. Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ.Πεταλωτής υποχρεώθηκε να διαψεύσει χθες πληροφορίες λέγοντας ότι «δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Αναγνωρίζω ότι κάποιοι θα πρέπει να προσελκύσουναναγνώστες,ακροατές και τηλεθεατές αλλά όλα έχουν και ένα όριο».
Αρχή έγινε με την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία εφέρετο μέσω μπλογκ να «ετοιμάζει την παραίτησή της», χωρίς να αναγράφεται προφανής λόγος. Η υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να απαντήσει σε δεκάδες τηλεφωνήματα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις «πληροφορίες» και εν τέλει εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των “...μη ειδήσεων” περί δήθεν παραίτησής μου. Μέχρις εδώ!». Η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας» και συμπλήρωσε. «Η επιχείρηση “αίμα στο κοινό” είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού από όπου και αν προέρχονται.Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους».

Διευκρινίσεις Πετσάλνικου για «πληροφορίες»
Σε άλλο μπλογκ δημοσιεύτηκε χθες πληροφορία περί πρόσληψης στη Βουλή των τέως ευρωβουλευτών της ΝΔ κυρίας Μερόπης Καλδή και κ. Εμμ. Μαυρομμάτη. Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου κατέστη αναγκαίο να δώσουν διευκρινίσεις για την είδηση, λέγοντας ότι η μεν κυρία Καλδή έχει προσληφθεί από το 2003 και ότι ο δε κ. Μαυρομμάτης εργάζεται ως μετακλητός στο γραφείο του κ. Αντ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο και όχι ως μόνιμος, προσληφθείς από τη Βουλή.

Read more...

Το ματωμένο πουκάμισο του Λαμπράκη...


Σχεδόν μισό αιώνα μετά τις δολοφονίες των βουλευτών της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά, τα πειστήρια των δύο εγκλημάτων- στοιχεία των δικογραφιών- χαμένα στη σκόνη του χρόνου και της ιστορικής λήθης επιστρέφουν σχεδόν μεταφυσικά.

Ήταν αρχές Μαΐου- λίγες μέρες πριν- όταν άγνωστοι παρέδωσαν στα...

...γραφεία της ΕΔΙΑ (Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων) στη Θεσσαλονίκη δυο σκονισμένα, σαπισμένα σχεδόν χαρτόκουτα με προχειρογραμμένα πάνω τους τα ονόματα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και «Γιώργης Τσαρουχάς». Στο εσωτερικό των δυο χαρτόκουτων και πίσω από τη βαριά οσμή των χρόνων αναδύθηκαν δυο τριμμένα μαύρα κοστούμια και το λευκό πουκάμισο του Γρηγόρη Λαμπράκη με ίχνη- εμφανή 47 χρόνια μετά- αίματος γύρω από τον γιακά... «Ευχαριστούμε τους άγνωστους που συνέβαλαν στη διάσωση των συγκλονιστικών τεκμηρίων από τη λήθη των υπογείων και της πολτοποίησης», λέει στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας της ΕΔΙΑ κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Τα τριμμένα, αποσυντεθειμένα σχεδόν ρούχα απολυμάνθηκαν και η ΕΔΙΑ βρίσκεται σε αναζήτηση ειδικού συντηρητή για τη διάσωση και ολοκληρωμένη έκθεσή τους. Προς το παρόν, τα απρόσμενα διασωθέντα ρούχα θα εκτεθούν το επόμενο τριήμερο (47η επέτειος της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη) στον χώρο όπου φιλοξενούνται τα γραφεία της ΕΔΙΑ στην Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 2008 η επιτροπή του Εφετείου Θεσσαλονίκης αποφάσισε πως οι ογκώδεις στοίβες των αρχείων του (δικογραφίες, πειστήρια κ.ά.) που χρονολογούνται από το 1914 και στοιβάζονται στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου, ουδεμία χρησιμότητα ή ιστορική αξία έχουν πλέον και θα πρέπει να πολτοποιηθούν έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος. Μόνο που ανάμεσα στις σκονισμένες δικογραφίες απλών ποινικών και άλλων αδικημάτων βρίσκονται και οι δικογραφίες ιστορικών πολιτικών δικών μεταξύ των οποίων αυτές των δολοφονιών του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργη Τσαρουχά. «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην καταστροφή οποιουδήποτε αρχείου», δήλωνε τότε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μανώλης Λαμτζίδης.

Εκτοτε το θέμα «πάγωσε» μέχρι πρόσφατα, που χωρίς να προηγηθεί ουδείς επίσημος διαχωρισμός, εκκαθάριση των «χρησίμων» ή μη, άρχισε (χρονικά ανάποδα- δηλαδή αυτών οι δίκες των οποίων διεξήχθησαν μετά το 1984) η μεταφορά και πολτοποίηση των αρχειακών δικογραφιών. Στο μεταξύ- εδώ και αρκετά χρόνια- στοιχεία ιστορικών δικών, φάκελοι «αντιφρονούντων» από την εποχή της χούντας και παλαιότερα εντοπίζονται κατά καιρούς σε... πεζοδρόμια της πόλης, ακόμα και στο... Μπιτ Παζάρ (τα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκης).

Επιχείρηση σωτηρίας
Την 1η Ιανουαρίου 2010 με επιστολή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο γενικός γραμματέας της ΕΔΙΑ- μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974, δημοτικός σύμβουλος σήμερα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, αλλά και οι κ.κ. Βασίλης Δεμουρτζίδης και Νάντης Χατζηγιάννης- μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-΄74, καθώς και η κόρη του δολοφονηθέντος βουλευτή της ΕΔΑ κ. Καίτη Τσαρουχά, που συνυπογράφουν το αίτημα, ζητούν ο «χώρος του Γ΄ Σώματος Στρατού όπου ήταν εγκατεστημένα τα γραφεία- άντρο της χουντικής ΚΥΠ στην πόλη μας, στα πέτρινα χρόνια της επτάχρονης τυραννίας, να μετατραπεί όπως και ο αντίστοιχος χώρος του πρώην ΕΑΤΕΣΑ στην Αθήνα σε τόπο ιστορικής μνήμης και στον ίδιο χώρο να λειτουργήσει αρχείο με υλικό που αφορά στην επτάχρονη δικτατορία και ό,τι προηγήθηκε και οδήγησε σ΄ αυτήν (πρακτικά και αποφάσεις του Διαρκούς και Εκτακτου Στρατοδικείου, αλλά και των δικαστηρίων που δίκασαν τους δολοφόνους- βασανιστές της χούντας στη μεταπολίτευση, προκηρύξεις, παράνομος Τύπος, ενθύμια και φωτογραφίες».

Σήμερα, τρεις μόλις μέρες πριν από την τραγική 47η επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, δυο κοστούμια, δυο ματωμένα πουκάμισα και δυο γραβάτες που επιμένουν να ζουν χωρίς τα «σώματα» που κάλυπταν εκείνες τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, διεκδικούν τη δική τους θέση τουλάχιστον στις προθήκες κάποιου μουσείου κι όχι ως πολτοποιημένη μνήμη ή στα υπόγεια της Ιστορίας.
NEA


Read more...

«Φυγαδεύτηκαν» οι εύζωνοι από τη Βουλή

Γενική απεργία παραλύει την χώρα

protothema.gr
Μικροένταση επικρατεί αυτή την ώρα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή, καθώς διαδηλωτές έσπασαν το μπλόκο και πέρασαν στο προαύλιο με αποτέλεσμα να «φυγαδευτούν» οι εύζωνοι.

Οι δύο μεγάλες απεργιακές πορείες στο κέντρο της Αθήνας είναι σε εξέλιξη υπό έντονη αστυνομική παρουσία, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Πάντως όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν υπάρχει από πλευράς διαδηλωτών η μεγάλη συμμετοχή που είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Το κέντρο είναι κλειστό για τα οχήματα με αποτέλεσμα στους γύρω δρόμους να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Παράλληλα, η αστυνομία βρίσκεται από το πρωί σε επιφυλακή με προληπτικούς ελέγχους και περιπολίες. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στα Εξάρχεια με 15 προσαγωγές. Επιπλεόν κλειστά είναι τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας, σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, μετά το τραγικό συμβάν της πορείας της 5ης Μαΐου, καθώς και αρκετοί χώροι εργασίας στην οδό Πανεπιστημίου. Ανοιχτοί είναι όλοι οι χώροι εργασίας και καταστήματα στην περιοχή της Ομόνοιας προς το Μοναστηράκι (οδός Αθηνάς, κλπ) καθώς και στη Βουκουρεστίου προς το Κολωνάκι.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί από τις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ. Στην ομιλία της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και ότι «σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη».

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 10:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ εκείνη του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου την ίδια ώρα.


Εκρηξη για τα μέτρα της «Τρόικας»- Ποιοι απεργούν

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραλύουν σήμερα την χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αντιδρούν στις περικοπές των εισοδημάτων, στους νέους φόρους καθώς και στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συμμετοχή στην γενική απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
Επίσης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης. Έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση. Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις εσωτερικού λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Μαζική θα είναι η κινητοποίηση και στα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, ΟΣΕ, προαστιακός, μετρό και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Read more...

"Κλέφτες, κλέφτες"



"Κλέφτες-κλέφτες" φωνάζουν οι διαδηλωτές που περνούν έξω από τη Βουλή, όπως και το "να καεί, να καεί το μπ..... η Βουλή. Το φωνάζει ο απλός κόσμος παιδιά. Μάλιστα μετά τα τραγικά γεγονότα των προηγούμενων κινητοποιήσεων...



μαγαζιά στη Σταδίου είναι όλα κλειστά.


Read more...

Ξεχωριστά πορίσματα στην Εξεταστική για Βατοπέδι

nooz.gr
"Ανταλλαγή" προτάσεων για Προανακριτικές Επιτροπές στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για πέντε πρώην γαλάζιους υπουργούς και η ΝΔ για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα, τα κόμματα καταλήγουν για άλλη μια φορά σε διαφορετικά πορίσματα, ενώ τα όποια αδικήματα έχουν ήδη παραγραφεί, τουλάχιστον για πράξεις πριν από το 2007.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ζητά σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Κοντό και Μπασιάκο ενώ η ΝΔ κάνει πρόταση για σύσταση Προανακριτικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη παλαιότερη δήλωση του ΚΚΕ πως δεν πρόκειται να προσυπογράψει κοινό πόρισμα, αν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις του για την νομική αντιμετώπιση των αυτοκρατορικών χρυσόβουλων (στα οποία εδράζονται οι αξιώσεις των μοναστηριών στη δημόσια γη), η συγκρότηση κοινού πορίσματος ματαιώνεται οριστικά.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η καταγραφή κάποιων κοινών συμπερασμάτων, με πρώτιστο την διαπίστωση πως από την υπόθεση του Βατοπεδίου υπήρξε σημαντική οικονομική ζημία για το Δημόσιο - πρόταση που κατέθεσε ο ΛΑΟΣ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής και που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να ελεγχθεί για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα, (ο υπουργός έχει παραδεχθεί στην Εξεταστική Επιτροπή πως τον έχει συναντήσει τρεις φορές στο παρελθόν, χωρίς να διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις), για την επιλογή του να ακυρώσει την απόφαση του προκατόχου του Γ. Παπαθανασίου, σχετικά με την διαδικασία επιστροφής στο Δημόσιο των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου (απόφαση που εδραζόταν σε εισήγηση της μεγάλης πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και την αδράνειά του να διενεργήσει φορολογικούς ελέγχους στη Μονή, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, κάτι που ο ίδιος έχει αποδώσει στις προτεραιότητες που είχε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτονται ευθύνες στους κ.κ. Κιλτίδη ("αποχαρακτηρισμός" δάσους Ουρανούπολης), Μαγγίνα ("ανταλλαγή" ολυμπιακού ακινήτου), Αλογοσκούφη (ως προϊσταμένου της ΚΕΔ και του Π. Δούκα) και Μπέζα (χειρισμός της διαδικασίας επιστροφής στο Δημόσιο, των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στη Μονή)

Επίσης, ποινικές ευθύνες στους κ.κ. Δούκα (αποδοχή της γνωμοδότησης των υπηρεσιών του που επεκύρωνε τις αποφάσεις του 2003 που ευνοούσαν τη Μονή, αλλά και παραίτηση από την έκδοση δικαστικής απόφασης για την πατρότητα της Βιστονίδας), Μπασιάκο και Κοντό (δρομολόγηση των επίμαχων ανταλλαγών), Βουλγαράκη (προϊστάμενος του υπουργείου στο οποίο υπάγεται η χερσόνησος του Αγίου Όρους από πλευράς αρχαιολογικής προστασίας) και Ρουσόπουλου (εγκαλούμενου από ορισμένους ως συντονιστή της υπόθεσης).

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζονται στην ανίχνευση ποινικών ευθυνών, τόσο από τους κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, (για την προσυπογραφή αποφάσεων που παραιτούνταν της περιοχής της Βιστονίδας για λογαριασμό του Δημοσίου), όσο και από τους κ.κ. Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, αναγνωρίζοντας, όπως και στο πόρισμα του 1998, την ανάγκη σύστασης προανακριτικής Επιτροπής.

Το ΚΚΕ, με δεδομένη την απουσία για λόγους υγείας του Αντ. Σκυλλάκου από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, δεν έχει ακόμα σκιαγραφήσει τη στάση του, σε ό,τι αφορά την ανίχνευση ποινικών ευθυνών.
Read more...

"Στη φυλακή ΤΩΡΑ!"



"Στη Νιγηρία τους δικάζουν και εδώ είναι ακόμα στη Βουλή και μας μιλάνε για φορολογικά μέτρα και και μείωση των συντάξεων...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!

Ανακρίνονται πρώην υπουργοί στη Νιγηρία για τη Siemens...


Τρεις πρώην υπουργούς αναμένεται να ανακρίνει η αστυνομία της Νιγηρίας, στο πλαίσιο της διερεύνησης σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκεται η γερμανική εταιρία Siemens AG, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων της νιγηριανής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι διερευνά το ενδεχόμενο οι τρεις ιδιαίτερα προβεβλημένοι υπουργοί να εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας.

Μεταξύ των χωρών, όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν από το 2001 έως το 2007, για να ευνοήσουν τη γερμανική εταιρεία σε εθνικούς διαγωνισμούς και όχι μόνο είναι και η Νιγηρία.

Τα ονόματα των τριών πρώην υπουργών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.


Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ



...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ...

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές συμμετείχαν στις φετινές φοιτητικές εκλογές σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό κλίμα από αυτό των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Η επιλογή τους έστειλε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Πρώτα από όλα ένα μήνυμα επιβράβευσης και ενίσχυσης των δυνάμεων της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης, της ΠΑΣΠ, επιβράβευσης της συνεπούς της πορείας και παρουσίας στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ, δικαίωσης των αγώνων της για διαφάνεια και ένα ισχυρό Δημόσιο και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Ήταν, κατά δεύτερον, ένα μήνυμα καταδίκης, μέσω της πτώσης των ποσοστών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, της Νέας Δημοκρατίας, τόσο του πρόσφατου παρελθόντος, όσο και της αδιέξοδης πρότασης της για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Και ήταν τρίτον, ένα μήνυμα προς την παραδοσιακή αριστερά ότι οι αδιέξοδες προτάσεις και μέθοδοι, δεν εμπνέουν τη νέα γενιά, δεν εμπνέουν τους φοιτητές. Δεν κλείνουμε τα μάτια, προφανώς, και στους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι πέρυσι συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές και φέτος επέλεξαν να απέχουν. Η στάση τους για εμάς είναι μια στάση αμφισβήτησης, είναι μια στάση που έχει αξία. Παράλληλα, όμως, είναι και μια πρόκληση. Πρόκληση για αγώνα, πρόκληση για αλλαγές, αλλαγές στη δομή του κράτους, αλλαγές στην νοοτροπία, αλλαγές για τη χώρα μας. Ένας γόνιμος αγώνας για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Υπέγραψε 194,500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων της



Σύμφωνα με την 32971/Η/22-3-2010 απόφαση (δημοσιευόμενη, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2010, στο υπ’ αριθμόν 311 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 23ης Μαρτίου 2010) της κ. Διαμαντοπούλου, εγκρίνεται δαπάνη 194.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση 55 υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία της υπουργού, των...

υφυπουργών, του γενικού και των ειδικών γραμματέων του υπουργείου Παιδείας, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2010. Δηλαδή, και σε αυτόν, σε αυτήν ή σε αυτούς που εργάζονται στο γραφείο της κ. Θάλειας Δραγώνα…

Read more...

Και τώρα κ.υπουργέ Υγείας; Ένα 5χρονο αγοράκι πέθανε γυρίζοντας από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο…



Τελικά όχι μόνο δεν γίνεται τίποτε, όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι, αλλά τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Τραγικός θάνατος για 5χρονο αγοράκι που πλήρωσε με τη ζωή του τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την έλλειψη ιατρών. Το μικρό αγοράκι τραυματίστηκε όταν καταπλακώθηκε από ...
πόρτα στην Ξάνθη. Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου διακομίστηκε δεν υπήρχε παιδίατρος, οπότε χρειάστηκε η διακομιδή του στην Καβάλα. Και στην Καβάλα όμως κρίθηκε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το περιστατικό και κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη. Ήταν όμως πολύ αργά για τον 5χρονο μικρό, ο οποίος εξέπνευσε… Και τώρα κ.υπουργέ Υγείας; Θα διατάξετε πάλι καμία… ΕΔΕ;

http://www.newsblog.gr


Read more...

«Δεν κινδυνεύει το ευρώ» λέει η Κ. Λαγκάρντ



Την πεποίθησή της ότι το ευρώ σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει εξέφρασε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς για απόσταση μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου μετά την...



απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

"Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο" δήλωσε η κ. Λαγκάρντ μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL και πρόσθεσε ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ επί δέκα χρόνια.

Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο.

"Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, οι συνέπειες για την Ευρώπη θα είναι ανυπολόγιστες όπως το ίδιο θα είναι και για τα κράτη εκτός Ευρώπης...Εάν το ευρώ αποτύχει, θα αποτύχει η Ευρώπη", δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη απόστασης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη χθεσινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε αρνητικά.

"Καθόλου! Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύστασης των κομματιών που λείπουν από την ευρωζώνη και αυτή η διαδικασία απαιτεί συναίνεση, αντιπαραθέσεις", είπε. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί ωστόσο "απόφαση η οποία είναι συζητήσιμη ως προς τη διαδικασία, διότι δεν υπήρξαν προηγούμενες συνομιλίες" με τους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός.

Σημειώνεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε από χθες τη δυσαρέσκειά της που "δεν ζητήθηκε η γνώμη των ενδιαφερομένων για την απαγόρευση κρατών".


Read more...

Νέα λυπητερή έως το Σεπτέμβριο από τη ΔΕΗ!

Σε λίγο θα λέμε “πού είσαι Αθανασόπουλε”…


protothema.gr
Νομίζαμε ότι με τον κ. Αθανασόπουλο τα …είχαμε δει όλα, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως ίσως υπήρξαμε κάπως άδικοι μαζί του αφού, αν μη τι άλλο, επρόκειτο περί ενός μάνατζερ που είχε το θάρρος της γνώμης, είχε εξαρχής αναδείξει τα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η επιχείρηση αλλά και ξημεροβραδιαζόταν στην Χαλκοκονδύλη για την δουλειά…

Όπως φαίνεται, επί ημερών κ. Αρθούρου Ζερβού θα τα δούμε, τελικώς, όλα!

Μπορεί η επιχείρηση να μην γνωρίζει ακόμη με ποιο επενδυτικό πλάνο θα πορευθεί για τα επόμενα χρόνια…

Μπορεί οι ιδιώτες ανταγωνιστές της να αποσπούν συνεχώς πελάτες χωρίς ούτε μία εμπορική απάντηση από το πρώην μονοπώλιο…

Μπορεί οι διχογνωμίες να την ταλανίζουν σε κορυφαίο επίπεδο…

Μπορεί η κερδοφορία της σε ένα από κάθε πλευρά ιδανικό τρίμηνο να έμεινε στάσιμη, αφού η μόνη αύξηση προήλθε από τις χρεώσεις τελών στις ιδιωτικές εταιρείες που επιδιώκουν να σπάσουν το κρατικό μονοπώλιο..

Μπορεί τα σενάρια που διαρρέουν από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές για το μέλλον της ΔΕΗ να ξεπερνούν κατά πολύ την διοίκηση, που εμφανίζεται να μην έχει ιδέα…

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο: οι λογαριασμοί του ρεύματος φουσκώνουν συνεχώς και θα εξακολουθήσουν να φουσκώνουν αδιαλείπτως!

Εν αρχή ήταν ο ΦΠΑ, μετά ο ΕΦΚ, εν συνεχεία ο αυξημένος ΦΠΑ και ο αυξημένος ΕΦΚ, αργότερα η ρήτρα καυσίμων, έπειτα το αίτημα Ζερβού για αυξήσεις πάνω από 4% κάθε χρόνο για να καλύψει η ΔΕΗ το κόστος από την εκπομπή ρύπων των παλαιών μονάδων της και, τώρα, φτάνουμε στην Τρόικα!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ χτες στους αναλυτές, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων 3μήνου – η αγορά, σε μία ημέρα ανοδική για το Χρηματιστήριο, τα υποδέχθηκε με πτώση 2,5% στη μετοχή της ΔΕΗ – στο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που υπεγράφη στις 3 Μαϊου, προβλέπεται να έχει υπογραφεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου μια υπουργική απόφαση – κλειδί για όλους μας.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει να αναφέρεται στον εξορθολογισμό των τιμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπου “εξορθολογισμός”, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια που πληρώνουν τα νοικοκυριά καθώς και μειώσεις σε αρκετές κατηγορίες εμπορικών πελατών – εκεί ακριβώς που η επιχείρηση έχει αρχίσει να χάνει μερίδια αγοράς με την πτώση των πωλήσεων να φτάνει το 8% μέσα σε ένα τρίμηνο.

Σε τι ποσοστό θα φτάσουν οι αυξήσεις για ένα μέσο λογαριασμό, είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς.

Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση Ζερβού έχει βρει και πάλι την εύκολη λύση την οποία πληρώνουν οι καταναλωτές...

Read more...

Εκρηξη για τα μέτρα της «Τρόικας»

Γενική απεργία παραλύει την χώρα

protothema.gr
Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραλύουν σήμερα την χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αντιδρούν στις περικοπές των εισοδημάτων, στους νέους φόρους καθώς και στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ εκείνη του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου την ίδια ώρα.
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συμμετοχή στην γενική απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
Επίσης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης. Έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση. Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις εσωτερικού λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Μαζική θα είναι η κινητοποίηση και στα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, ΟΣΕ, προαστιακός, μετρό και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Read more...