Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανοικτή άφησε την πόρτα της συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος


Ανοικτή άφησε την πόρτα της συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος όμως μοιάζει να θεωρεί ότι οι εκλογές της Κυριακής  και η συντριπτική εκλογική εμφάνιση του “ΝΑΙ στην διαπραγμάτευση” οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Πάντως  τόνισε πως η συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη θα είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως το ΠΑΣΟΚ βάζει μόνον έναν όρο, ο οποίος είναι η Ελλάδα να μείνει εντός ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει την συνάντηση μας θα είναι πολύ ουσιαστική» διαβεβαίωσε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για εκπλήξεις σύγκλισης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως οι δύσκολες διαπραγματεύσεις γίνονται εκτός Ελλάδος, με τους δανειστές, τους κερδοσκόπους, τις αγορές και τους εταίρους και όχι στο εσωτερικό μεταξύ των κομμάτων και κατέληξε:
«Όσοι θέλουν να διαπραγματευτούν να το κάνουν εκεί και όχι εδώ» είπε και συνέχισε λέγοντας πως η χώρα πρέπει να υπερβεί το αδιέξοδο και δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς. «Καλούμε όλους να στηρίξουν την δική μας πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη».
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν η Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ λάβει  τον χαρακτήρα εμμονής -όπως τείνει να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ-, αυτό δεν θα συμφέρει την Ελλάδα καθώς θα τις στερεί διαρκώς  διαπραγματευτικές δυνάμεις. Πολύ σύντομα το θέμα θα βρεθεί και πάλι μπροστά μας  με όρους εθνικής καταστροφής. Χρειάζεται να συζητηθούν και να εξηγηθούν επαρκώς τα υπέρ και τα κατά.http://papaioannou

Read more...

ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 5,2 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στις 10 Μαΐου αναμένεται να καταβάλει η ευρωζώνη την επόμενη δόση των 5,2 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τις...
πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων θα πρέπει να προηγηθεί επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τακτικής αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της τρόικας επισκέπτεται σε τριμηνιαία βάση την Ελλάδα προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία εφαρμογής του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας της χώρας, όπως προβλέπει το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία για την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, λέγοντας πως αυτή θα πραγματοποιηθεί μόλις σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα.http://fimotro.

Read more...

Στήριξη του Μίκη Θεοδωράκη στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τον μουσικοσυνθέτη


Ο Μίκης Θεοδωράκης
Ο Μίκης Θεοδωράκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη είχαν, στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανώλης Γλέζος, παρουσία του καθηγητή συνταγματολόγου κ. Κασσιμάτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μίκης Θεοδωράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας. Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ


Δεν κάνει πίσω ο Σαμαράς στις προτάσεις Τσίπρα και όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει πρωτοβουλία της κεντροδεξιάς, που ίσως σημαντικό ρόλο παίξει το τηλεφώνημά του στον Κ. Μητσοτάκη και οι πληροφορίες για επιστροφή Καρατζαφέρη, Μάνου και φυσικά της...
Ντόρας Μπακογιάννη. Το είπε περιφραστικά στις δηλώσεις του σήμερα ο Σαμαράς, το μετέφερε και η Σπυράκη στο ρεπορτάζ από πληροφορίες της Συγγρού. Υπάρχει κινητικότητα στην γαλάζια πολυκατοικία...http://fimotro.

Read more...

Παπανδρέου στη La Stampa: Έπρεπε να έχει γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα



Παπανδρέου στη La Stampa: Έπρεπε να έχει γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα
Υπερασπίστηκε την ιδέα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, με τίτλο «Οι Βρυξέλλες με αγνόησαν. Τώρα βρισκόμαστε στην καταστροφή».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα θεωρώντας όπως είπε χαρακτηριστικά ότι «θα είχε δοθεί φωνή στον λαό και θα επικρατούσε η λογική».

Επανέλαβε ότι είχε προτείνει, κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το 2013 αλλά όπως συμπλήρωσε «οι συντηρητικοί του Σαμαρά, ώθησαν πιεστικά προς τις εκλογές οι οποίες, μετατράπηκαν, αναπόφευκτα, σε κάτι εντελώς διαφορετικό αυτήν την τόσο ευαίσθητη χρονική στιγμή».

Την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζει τις εκλογές, ως τις «σημαντικότερες από την εποχή της πτώσης της δικτατορίας των συνταγματαρχών».

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα της κάλπης σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ψήφο κατά της Ευρώπης, αλλά για ψήφο κατά ή υπέρ της λιτότητας, ενώ όπως συμπλήρωσε, τροφοδοτήθηκε πολύ από την έκφραση διαμαρτυρίας και το λαϊκισμό.

«Πρόκειται για μια δυναμική που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν είχε γίνει το δημοψήφισμα όπως είχα προτείνει, με αυτό το δημοψήφισμα θα δινόταν φωνή στο λαό και είμαι σίγουρος πως θα είχε επικρατήσει η λογική» ανέφερε.

Κατά τον Γιώργο Παπανδρέου, οι συντηρητικοί διέπραξαν μεγάλο λάθος διεξάγοντας μια ξενόφοβη προεκλογική εκστρατεία που ευνόησε, κυρίως, την άκρα δεξιά.

Όσο για το αρνητικό αποτέλεσμα της κάλπης για το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε με νόημα ότι «δεν πρόκειται για ψήφο που σημαίνει το τέλος του αλλά αντανακλά την οδύνη ενός λαού λόγω των μέτρων λιτότητας».

Με διάθεση αυτοκριτικής, εμφανίσθηκε και για τον εκλογικό νόμο παραδεχόμενος ότι: «Είναι αλήθεια ότι όταν ανέλαβα την ηγεσία του κόμματος η πρόθεσή μου ήταν να το μετασχηματίσω και να προωθήσω έναν εκλογικό νόμο που θα καθιστούσε πιο διαφανές και λιγότερο πελατειακό το κομματικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα»

Στη συνέντευξη ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι είχε διατυπώσει το αίτημα για την ανάπτυξη και την έκδοση ευρωομολόγων προ τριετίας.

Δεσμεύθηκα να θέσω σε τάξη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας που είχε εκτροχιαστεί εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά, δήλωσα, παράλληλα, ότι δεν θα ήταν αρκετό, δίχως παράλληλη πρόοδο στην Ευρώπη» επεσήμανε σύμφωνα με την ert.gr, με αναφορά στην έκδοση ευρωομολόγων και τονίζοντας την αναγκαιότητα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και υλοποίησης επενδύσεων στους τομείς της έρευνας, της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχολιάζοντας τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ εκφράζει τα συγχαρητήριά του τονίζοντας πως «αποτελεί μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή πορείας της Ευρώπης και την επαναφορά της αλληλεγγύης.


Με πληροφορίες από protothema.gr 
 http://newpost.gr

Read more...

Οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου


"Η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δε γίνεται στην Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές αλλά έξω. Όποιοι θέλουν να διαπραγματευτούν να το κάνουν προς όφελος της πατρίδας. Πρέπει να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για εκεί, στο γήπεδο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Ό, τι κάνουμε και ό,τι θα κάνουμε καθοδηγείται από το πατριωτικό καθήκον, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο όρος που θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να μείνουν στην άκρη η αλαζονεία και οι διχασμοί και παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν "τη δική μας λυτρωτική, μετριοπαθή πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ".
"Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει τη συνάντηση που θα έχουμε αύριο. Του λέμε από τώρα ότι θα είναι πολύ ουσιαστική", πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του από τη ΝΕΤ
 http://www.enikos.gr/

Read more...

Απειλεί την Ελλάδα η Γερμανία

''Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην Ελλάδα ότι αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, πρέπει να τηρήσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα'', δήλωσε ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στην εφημερίδα Handelsblatt, σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο.
Κοινή θέση με τον Γερν Άσμουσεν, πήρε και ο Μάρτιν Σούλτς, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι ''από τη στιγμή που έχουν συμφωνηθεί κάποια θέματα, δεν γίνεται επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο με τη βοήθεια της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη''.
Ωστόσο, οι Γερμανοί στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα και προς την Γαλλία.
''Η Γαλλία πρέπει να εφαρμόσει όπως ακριβώς είναι το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο δεν πρέπει να αποδυναμωθεί ως προς την ουσία του με την προσθήκη μιας συνιστώσας της ανάπτυξης'', επισημαίνει ο Γεργκ Άσμουσεν.
''Περιμένω από τη Γαλλία να εφαρμόσει, όπως ακριβώς είναι, το δημοσιονομικό σύμφωνο. Επίσης, πιθανολογώ ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει την υποσχεσή της να μειώσει το έλλειμμα κατω από το 3%'',τονίζει ο Γεργκ 'Ασμουσεν.enikos.gr

Read more...

Που είναι το ΠΑΣΟΚ;...



Ο Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος Αχιλλέας, σέρνει το πτώμα του ΠΑΣΟΚ γύρω από τα τείχη της Κεντροαριστεράς και κερδίζει πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο συναντώντας από τους Οικολόγους Πράσινους μέχρι και τη Λούκα Κατσέλη.

Ο ... Αντώνης Σαμαράς δείχνει να έχει καταλάβει τι συμβαίνει καθώς το χαστούκι για εκείνον ήταν τρομακτικά ισχυρό. Ήδη προσπαθεί να...



...παρουσιάσει ένα προφίλ υπεύθυνου πολιτικού ο οποίος κι επιχειρεί να συγκροτήσει ένα ευρύ αστικό μέτωπο που θα αποτρέψει την άνοδο της Αριστεράς.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ αγνοείται. Κανένα κορυφαίο στέλεχος του δεν βγαίνει μπροστά και το δίδυμο της καταστροφής Βενιζέλος-Γεννηματά πρωταγωνιστεί και πάλι στη δημόσια εκπροσώπευση του κόμματος. Δεν διαφαίνεται καν μια στοιχειώδης διάθεση ανάλυσης του τι πήγε στραβά.

Που είναι το ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει ΠΑΣΟΚ;
parapolitiki.com


Read more...

Θετική σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται η Λούκα Κατσέλη

«Το Μνημόνιο μπορεί και πρέπει να ανατραπεί»


Ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη
Ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Θετική σε συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Κοινωνική Συμφωνία είναι υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου και θέλει να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς για μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες γι' αυτό, και ότι χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα να γίνουν πράξη. Είπε ακόμη ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Κοινωνικής Συμφωνίας και ότι στη συνέχεια θα υπάρξει επίσημη δήλωση του κόμματος.

«Η πολιτική του Μνημονίου μπορεί και πρέπει να ανατραπεί», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «η πολιτική της λιτότητας δεν αποτελεί λύση».

Συνέχεια επαφών την Τετάρτη

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την Τετάρτη τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (5:00 μ.μ.), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (6:00 μ.μ.) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (7:00 μ.μ.).
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυτό που λέτε σημαίνει δήμευση των καταθέσεων...



Στρατούλης: Δέσμευση από 200.000 και πάνω...
Ο Στρατούλης μάλλον τα΄κανε θάλασσα. Πήγε στο skai -κανάλι που βρήκε!- να δώσει εξηγήσεις για την "δήμευση των καταθέσεων".
Ο Μπάμπης Παπδημητρίου του΄ριξε την πεπονόφλουδα.
"Αυτά που... είπατε το πρωί στο ΒΗΜΑ FM, σημαίνουν δήμευση των καταθέσεων".
Και η απάντηση του Στρατούλη. "Δεν πρόκειται να πειράξουμε τις καταθέσεις των συνταξιούχων και μικροκαταθετών. Θα τις προστατέψουμε. Εγώ μίλησα για δέσμευση καταθέσεων πάνω από 200.000 ευρώ, για να μην βγούν στο εξωτερικό, και να χρησιμοποιηθούν για την Ανάπτυξη.
Στόχος μας είναι τα μεγάλα εισοδηματικά στρώματα".
Μπορεί την λέξη δήμευση να την άλλαξε με την λέξη δέσμευση, αλλά κι έτσι που τα είπε, από αύριο οι μεγαλοκαταθέτες- όσοι απέμειναν- άνω των 200.000 ευρώ , όπου φύγει φύγει...


Read more...

H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απειλεί δημοσιογραφο...



Εκτενή αναφορά σε απειλές που έχει δεχθεί από τη Χρυσή Αυγή η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη κάνει σήμερα η ιστοσελίδα EurΑctiv.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εχθές, 7 Μαϊου, η... Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλήθηκε να πάρει θέση στο γεγονός αλλα τελικά παρέπεμψε στις αρχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το EurActiv:

''Το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή έχει εκτοξεύσει ανοιχτές απειλές κατά της ζωής γνωστής δημοσιογράφου. Κληθείσα να σχολιάσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εχθές, 7 Μαίου, επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά παρέπεμψε το θέμα στις αρχές της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία πήρε το 6.97% των ψήφων και 21 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, προβαίνει σε απειλές κατά της ζωής της Ξένιας Κουναλάκη, συντάκτριας των ξενόγλωσσων ειδήσεων της Καθημερινής, που έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για την αναβίωση του νεοναζιστικού εξτρεμισμού.

Στις 12 Απριλίου η Ξ. Κουναλάκη έγραψε ένα άρθρο, όπου υποστήριζε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να αγνοήσουν την Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που το χαρακτήρισε ναζιστικό και στο οποίο, σύμφωνα με την ίδια, θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η απάντηση ήταν άμεση: ένα άρθρο 2.500 λέξεων στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυπτε πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της δημοσιογράφου και το οποίο έκανε αναφορά ακόμη και στην κόρη της χωρίς κανένα προφανή λόγο.

«Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!» (Έρχεται ο καιρός, έρχεται μια προειδοποίηση, έρχεται επίθεση!), έγραψε ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου. Ο καθένας που μιλάει γερμανικά, όπως η Ξ. Κουναλάκη, γνωρίζει ότι πρόκειται για ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή κατά της ζωής της'', αναφέρει το EurActiv.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζήτημα ετέθη εχθές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το συνάδελφο της Ξ. Κουναλάκη στην Καθημερινή, Κώστα Καρκαγιάννη, ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες. Η Pia Ahrenkilde Hasse, εκπρόσωπος της Επιτροπής, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές αρχές.

Η Ξένια Κουναλάκη έχει ήδη μιλήσει στην Ελληνική Αστυνομία όμως της είπαν πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπορέσει να γίνει κάτι από τη στιγμή που το απειλητικό άρθρο δεν είναι υπογεγραμμένο και το όνομα του παρόχου της ιστοσελίδας είναι καταχωρημένο στης ΗΠΑ.
mediagate.gr


Read more...

Λούκα Κατσέλη: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την προοδευτική κεντροαριστερά



Λούκα Κατσέλη: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την προοδευτική κεντροαριστερά
«Η πολιτική του μνημονίου και της λιτότητας δεν αποτελεί λύση. Είμαστε υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού δρόμου. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την προοδευτική κεντροαριστερά» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρας. http://newpost.gr

Read more...

ΚΚΕ: Προεκλογικό διάγγελμα Τσίπρα στους απελπισμένους για να υποκλέψει ψήφους

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ



ΚΚΕ: Προεκλογικό διάγγελμα Τσίπρα στους απελπισμένους για να υποκλέψει ψήφους
Σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μετά τη διερευνητική εντολή που πήρε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κάλεσμα Τσίπρα που έχει μόνο στόχο την προσέλκυση ψήφων προσθέτοντας ότι «με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.

Πέρα από το θεμελιώδες γεγονός ότι μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα – πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε σαν να μην υπάρχουν, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τα εξής:

Με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Παρόλα αυτά παρουσίασε ως φιλολαϊκή διέξοδο ορισμένες που συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η "Στρατηγική ΕΕ 2020", πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση.

Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα λένε σαφώς ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους για το οποίο δεν ευθύνονται, ενώ ο λαός έχει ανάγκη από τη διαγραφή του χρέους. Παράλληλα αυτές οι προτάσεις αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και λυμένα τα χέρια των καπιταλιστών να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα (μισθούς των 400 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α.). Αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Οι εξαγγελίες του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων αποτελούν συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής τους περικύκλωσης από τα μονοπώλια.

Οι διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα για «παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογική ευαισθησία» αφορούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε ήδη στη βαθιά κρίση και στη χρεοκοπία του λαού, ενώ κλείνουν τα μάτια απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις συνέπειές της για τη φτωχή αγροτιά.

Η αποσιώπηση κάθε αναφοράς στις μόνιμες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ χαρακτηριστική της υπόκλισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άρχουσα τάξη και στους διεθνείς συμμάχους της. Μια τέτοια κυβέρνηση θα περιπλέξει και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.

Ο λαός πρέπει να πάρει διαζύγιο απ’ όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο», είτε φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο.

Η μάχη κρίνεται πρώτα απ’ όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία».http://newpost.gr/

Read more...

"Είστε ανεύθυνοι"



Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Στρατούλη εξαπέλυσε πριν από λίγο η Δημοκρατική Συμμαχία σε ανακοίνωση της, η οποία έχει ως εξής:

"Οι σημερινές δηλώσεις του κυρίου Στρατούλη δείχνουν την απερίγραπτη ανευθυνότητα και έλλειψη γνώσης της πραγματικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Τσίπρας μας ενημέρωσε μέσω του κυρίου Στρατούλη ότι θα φέρει ανάπτυξη με τις τραπεζικές μας καταθέσεις!
Προσπερνάμε την προφανή άγνοια των δύο για το γεγονός, ότι οι καταθέσεις αυτές έχουν χορηγηθεί ήδη ως δάνεια, πολλά από τα οποία είναι στο κόκκινο και αναρωτιόμαστε μετά από αυτή τη δήλωση, ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα για επενδύσεις, όταν κινδυνεύουν τα λεφτά του να γίνουν έρμαιο των κυρίων Τσίπρα και Στρατούλη. Κανείς".
 enikos.gr

Read more...

Οικολόγοι Πράσινοι: Περιμένουμε πιο σαφείς προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ



Οικολόγοι Πράσινοι: Περιμένουμε πιο σαφείς προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ακούσαμε προσεκτικά τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα πλαίσιο που να είναι απλά αντιμνημονιακό. Παρουσιάσαμε τον δικό μας οδικό χάρτη για να βγούμε από αυτή την κρίση. Είμαστε ένα κόμμα που κινείται στο πλαίσιο του διαλόγου και της συναίνεσης.

Θα είμαστε παρόντες στο να φτιαχτεί ένα μέτωπο που δεν θα λέει όχι μόνο όχι αλλά θα συμβάλλει στο να έρθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα. Θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα και σε όποια θέση μας τοποθετήσει ο λαός. Θα περιμένουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Ιωάννα Κοντούλη των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του για το σχηματισμό κυβέρνησης. Αναμένονται δηλώσεις. 
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρα συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη ενώ θα ακολουθήσει η συνάντησή του με την Λούκα Κατσέλη.http://newpost.gr

Read more...

Δε βάζω υπογραφή στη διάλυση της χώρας» Κανείς δεν έχει λάβει εντολή να διαλύσει τη χώρα, απαντά στον Τσίπρα ο Σαμαράς

Ο κ.Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία και λαϊκισμό.

Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει τη χώρα στο χάος και την οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. «Για να γίνουν όλα αυτά που λέει, πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ. Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα;» είπε.

«Μου ζητά να βάλω υπογραφή στην διάλυση της Ελλάδας» είπε και τον καλεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, που θα συναντηθούν «να έχει συνέλθει».

Read more...

Financial Times Deutschland: Tσίπρας ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδας!



Financial Times Deutschland: Tσίπρας ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδας!
Αιχμές κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αφήνει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland με τίτλο «Ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδας».

Το άρθρο του Markus Bernath κάνει λόγο για τον νέο «πολιτικό αστέρα» της Αθήνας. «Την ημέρα του θριάμβου του ο Τσίπρας συνέχισε αυτό που τον έφερε ψηλά: τα μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας "δεν θα ήταν η σωτηρία, αλλά η τραγωδία της χώρας», δήλωσε ο νέος αστέρας της ελληνικής πολιτικής μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά. Ο Τσίπρας δεν θέλει να διευκολύνει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, η οποία θα δεσμευτεί να ακολουθήσει την σκληρή πολιτική λιτότητας, εναντίον της οποίας πολέμησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στάση που επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα με ένα εντυπωσιακό ποσοστό» γράφει το άρθρο.

«Ο Τσίπρας είναι κάτι περισσότερο από τον νικητή της ημέρας, είναι το σύμβολο της νέας ελληνικής δημοκρατίας. Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα μοιάζει να καταρρέει οριστικά. Επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας. Τώρα πλέον έχουν υποβιβαστεί στον ρόλο του συμπαίκτη σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο. Αντίθετα, ο Τσίπρας κατάφερε να τετραπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματός του, το οποίο είναι το αντίστοιχο του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στη Γερμανία, και με αυτόν τον τρόπο να φτάσει στη δεύτερη θέση» επισημαίνει.

Ο αρθρογράφος εσυνεχίζει τονίζοντας ότι «ο επικεφαλής των Αριστερών ξέρει να πολώνει, αυτό είναι βέβαιο. Κάποιοι δεν τον αντέχουν και το υβρίζουν ως αλαζόνα. Για άλλους ο 37χρονος είναι το από πολύ καιρό αναζητούμενο πρόσωπο σε ένα παγιωμένο – χρόνια τώρα - πολιτικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούσαν πάντοτε οι ίδιες ελίτ».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle
 http://newpost.gr

Read more...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΖΗΜΕΡΟ


«Οι συνεργασίες είναι από μόνες του δύσκολες και δεν διευκολύνονται από ανυπόστατα δημοσιεύματα» αναφέρει η Δράση, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, που ανέφερε ότι ο ο συνασπισμός Δράσης - Φιλελεύθερης Συμμαχίας...
είναι έτοιμος «να συμπαραταχθεί, από σήμερα κιόλας, με τους άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς, είτε εκφράζονται από κόμματα που δε μπήκαν στη Βουλή, είτε ανήκουν σε άλλα, που μπήκαν, ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο μέτωπο λογικής, μεταρρυθμιστικό και φιλευρωπαϊκό με στόχο την έξοδο από την κρίση μέσα στην Ευρώπη δηλώνει». Η Δράση αναφέρει ότι η απλή αυτή δήλωση έδωσε τροφή σε ανούσιες μυθοπλασίες ότι τάχα είναι ήδη αποφασισμένη η κοινή κάθοδος της ΔΗΣΥ (Δημοκρατική Συμμαχία), της Δ.Ξ. (Δημιουργία Ξανά) και της Δράσης και αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής.http://fimotro.

Read more...

Με την Ιωάννα Κοντούλη συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας



Με την Ιωάννα Κοντούλη συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας
Με την Ιωάννα Κοντούλη των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του για το σχηματισμό κυβέρνησης. Αναμένονται δηλώσεις. 

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρα συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη ενώ θα ακολουθήσει η συνάντησή του με την Λούκα Κατσέλη.http://newpost.gr

Read more...

"Επιχειρεί να υποκλέψει ψήφους"

Δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής εξαπέλυσε το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, η οποία έχει ως εξής:
"Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις  με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.
Πέρα από το θεμελιώδες γεγονός ότι μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα – πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε σαν να μην υπάρχουν, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τα εξής:
Με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Παρόλα αυτά παρουσίασε ως φιλολαϊκή διέξοδο ορισμένες που συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η «Στρατηγική ΕΕ 2020», πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση.
Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα λένε σαφώς ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους για το οποίο δεν ευθύνονται, ενώ ο λαός έχει ανάγκη από τη διαγραφή του χρέους. Παράλληλα αυτές οι προτάσεις αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και λυμένα τα χέρια των καπιταλιστών να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα (μισθούς των 400 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α.). Αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.
Οι εξαγγελίες του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων αποτελούν συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής τους περικύκλωσης από τα μονοπώλια.   
Οι διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα για «παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογική ευαισθησία» αφορούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε ήδη στη βαθιά κρίση και στη χρεοκοπία του λαού, ενώ κλείνουν τα μάτια απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις συνέπειές της για τη φτωχή αγροτιά.
Η αποσιώπηση κάθε αναφοράς στις μόνιμες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ χαρακτηριστική της υπόκλισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άρχουσα τάξη και στους διεθνείς συμμάχους της. Μια τέτοια κυβέρνηση θα περιπλέξει και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.
Ο λαός πρέπει να πάρει διαζύγιο απ’ όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο», είτε φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο.
Η μάχη κρίνεται πρώτα απ’ όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία".
 enikos.gr

Read more...

Ο Τσίπρας φοβάται να κυβερνήσει και πετάει το μπαλάκι στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο...




Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, η χώρα οδηγείται σε νέα εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα εκεί να ξεκαθαρίσουν όλα. Αμέσως μετά την διερευνητική εντολή που του έδωσε ο Κ. Παπούλιας, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια κίνηση με την οποία ουσιαστικά επιρρίπτει σε άλλους την...
ευθύνη του αδιεξόδου του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στη Βουλή και με δήλωσή του πρότεινε σε Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο να στείλουν άμεσα επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι πλέον δεν δεσμεύονται από την παλαιότερη επιστολή για εφαρμογή του μνημονίου.

«Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τι καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, να στείλουν επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ που θα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Οι δηλώσεις αυτές του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τα δύο μεγάλα κόμματα. Κι αυτό όχι μόνο επειδή το κυβερνητικό σχέδιο που κατέθεσε δεν έχει καμιά ουσιαστική προσέγγιση με αυτά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω του ύφους των δηλώσεων. Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας φοβάται να κυβερνήσει και πετάει το μπαλάκι στον Σαμαρά, γιατί τον Βενιζέλο ποιος τον λογαριάζει τώρα.

Μιλώντας ο αρχηγός του 16,5% σαν αρχηγός του 45% και έχοντας πάρει προφανώς μαθήματα αλαζονείας από τον κ. Βενιζέλο, επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας: «Ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν, δεν θα επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο λαός μας την Κυριακή από την πόρτα» ανέφερε κατά την ομιλία του, το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία «καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές Σαμαρά και Βενιζέλου».

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε επίσης πέντε προτάσεις για κυβερνητική συνεργασία που είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εκλογές μέσα στον Ιούνιο είναι προς των πυλών. Εκτός κι αν υπάρξουν άλλα περίεργα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες ώρες. Όπως για παράδειγμα αυτομόληση βουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για το σενάριο αυτό θα επανέλθουμε.

Κατά τα άλλα, ο κ Τσίπρας ξεκινά συναντήσεις με κόμματα και κοινωνικούς φορείς για τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης με βάση προγραμματικό πλαίσιο 5 σημείων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους και βέβαια οι αρνητικές ψήφοι να είναι λιγότερες. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει θετική ψήφο αν ο Ε. Βενιζέλος το εννοεί όταν λέει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια για αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

«Ναι» Κουβέλη σε Τσίπρα

Στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση δίνει η ΔΗΜΑΡ. Την ίδια στάση έχει και η Κοινωνική Συμφωνία (Κατσέλη – Καστανίδης), με θετική διάθεση για να συζητήσει προσέρχονται οι Οικολόγοι – Πράσινοι, ενώ ακόμη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι το πρόγραμμα των 5 σημείων αποτελεί βάση συζήτησης, παρά το ότι τον χωρίζει το θέμα του ευρώ. Μόνο η Αλ. Παπαρήγα του απάντησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι γνωστό και δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν…

Η ουσιαστική εξέλιξη είναι αυτή με την ΔΗΜΑΡ, καθώς έχει κοινοβολευτική εκπροσώπηση. Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «αρκεί να το θέλει μπορεί να προχωρήσει σε κυβέρνηση με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ και και ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση». Αυτό σημαίνει θετική ψήφο όσον αφορά την ΔΗΜΑΡ, η οποία όμως δεν φτάνει για να συγκροτηθεί πλειοψηφία στη Βουλή. Παράλληλα άγνωστο είναι τι σημαίνει η «ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» για τον Φ. Κουβέλη (π.χ. θετική ψήφο από ΠΑΣΟΚ, Καμμένο, ΝΔ;), όμως αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας α) διότι δεν αφορά την ΔΗΜΑΡ και β) η «ευρύτερη νομιμοποίηση δεν τέθηκε ως όρος από την ΔΗΜΑΡ (π.χ. δεν είναι προϋπόθεση ποιοι θα την στηρίξουν).

Η δήλωση του Φ. Κουβέλη έχει ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας έχει στα χέρια του την εντολή. Τον κάλεσα να τη διαχειριστεί στο όνομα της κοινωνίας που ζητάει λύση.

Του επανέλαβα την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες. Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστεράς, με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Επανέλαβα τη σαφή και συγκεκριμένη προγραμματική μας θέση: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται. Η ΔΗΜΑΡ συμβάλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας έναντι της κοινωνίας και της χώρας».
http://www.antinews.gr


Read more...

Στη Βουλή 146 πρόσωπα που θα ορκιστούν βουλευτές για πρώτη φορά

Η μεγαλύτερη ανανέωση από το 1974


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ξεπερνά το 50% η ανανέωση της κοινοβουλευτικής σύνθεσης που προέκυψε από τις κάλπες της Κυριακής και οι οποίες οδηγούν στη Βουλή 146 πρόσωπα που θα ορκιστούν βουλευτές για πρώτη φορά, ενώ άλλοι 23 επιστρέφουν στα έδρανα μετά από μικρή ή μεγαλύτερη απουσία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανανέωση του Κοινοβουλίου από την εκλογική αναμέτρηση του 1974, οπότε εισήλθαν για πρώτη φορά στη Βουλή 190 νέοι βουλευτές, ενώ μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 1989, οι νέοι βουλευτές ήταν 139.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Βουλή, οι επανεκλεγέντες από την τελευταία κοινοβουλευτική σύνθεση αποτελούν μειοψηφία, καθώς μόνον 130 από τα μέλη της τελευταίας Βουλής υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά τις έδρες τους, ενώ στους 132 φθάνουν οι αποτυχόντες να επανεκλεγούν, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 35 που δεν έθεσαν υποψηφιότητα.

Ειδικότερα, από τους 108 βουλευτές που εκλέγει η ΝΔ, προηγούμενη θητεία στα βουλευτικά έδρανα έχουν οι 70, ενώ 38 βουλευτές είναι οι νεοεκλεγέντες. Τη μεγαλύτερη ανανέωση παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που απαρτίζεται από 52 βουλευτές, εκ των οποίων 39 είναι νέα πρόσωπα.

Μεγάλο ποσοστό επανεκλεγέντων βουλευτών βρίσκεται στη συρρικνωμένη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς από τους 41 βουλευτές που εκλέγει το πρώην κυβερνητικό κόμμα οι 34 επανεκλέγονται και μόνον 7 είναι όσοι θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα για πρώτη φορά. Από τους 33 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι 12 -στην πλειονότητά τους προερχόμενοι από τη ΝΔ- επανεκλέγονται και οι 21 είναι νέοι.

Από το ΚΚΕ, στους 26 βουλευτές που εκλέγονται, οι 14 είναι επανεκλεγέντες και 12 εκλέγονται για πρώτη φορά. Από τους 19 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι 6 επανεκλέγονται (ορισμένοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) και οι υπόλοιποι 11 θα καθίσουν για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα, ενώ στους πρωτοείσακτους ανήκουν και οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ανάμεσα στους βουλευτές που επανεκλέγονται, υπάρχουν και βουλευτές που επιστρέφουν στη Βουλή μετά από χρόνια καθώς δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Πρόκειται για 23 βουλευτές, εκ των οποίων οι 14 έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ (Αντώνης Μπέζας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κυριάκος Γεροντόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Ορφανός, Θεόδωρος Σολδάτος, Γιώργος Δεικτάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Σοφία Βούλτεψη, Κατερίνα Παπακώστα, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης που επιστρέφουν μετά την παραίτηση που υπέβαλαν αποχωρώντας από τον ΛΑΟΣ), τρεις με τον ΣΥΡΙΖΑ (Μανώλης Γλέζος, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Δραγασάκης), δύο από το ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά, Χάρης Τσιόκας), τρεις με το ΚΚΕ (Ελπίδα Παντελάκη, Αχιλλέας Κανταρτζής, Ευάγγελος Μπούτας), δύο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Γιάννης Μανώλης και Γιάννης Κουράκος) και μια βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ (Ασημίνα Ξηροτύρη).

Από το σύνολο των 300 της νέας Βουλής μόνον το ένα έκτο είναι γυναίκες καθώς φαίνεται να εκλέγονται 53 γυναίκες. Ανάμεσα τους πολλές νεοεκλεγείσες, ιδίως μετά τις δραματικές αλλαγές στην Α΄ και Β΄ Αθήνας που άφησαν εκτός Βουλής πολλές γυναίκες.

Στη νέα σύνθεση της Βουλής μετέχουν και τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Πρόκειται για τους Ζεϊμπέκ Χουσεΐν που εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, τον Αχμέτ Χατζή Οσμάν που επανεκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ επίσης στη Ροδόπη και Καρά Γιουσούφ Αϊχαν που εξελέγη στη Ροδόπη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Δεν μιλώ με κατεστημένα πολιτικά πρόσωπα"

Η Δημιουργία Ξανά κλείνει και τα σενάρια συνεργασίας με ΝΔ

 
 
Απάντηση στις πληροφορίες που τον έφεραν ως συναινώντα στη δημιουργία μεταρρυθμιστικού μετώπου με τη συμμετοχή της Δράσης και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δίνει στο protothema.gr ο Θάνος Τζήμερος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά". Ο γνωστός διαφημιστής παραδέχεται πως μίλησε με τον πρόεδρο της Δράσης κ. Στέφανο Μάνο μόνο όμως για να λάβει τα συγχαρητήρια του και ξεκαθαρίζει: "πιστός σε όσα είπα προεκλογικά δεν μιλώ με κατεστημένα πολιτικά κόμματα. Ούτε με την Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε με τον Στέφανο Μάνο ούτε φυσικά και με τον Αντώνη Σαμαρά".

Ο ίδιος γνωρίζει τις πληροφορίες που διακινούνται εδώ και λίγη ώρα και υπογραμμίζει πως το σύνθημα της Δημιουργίας Ξανά "πολιτική χωρίς πολιτικούς" εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ που δημοσίευσε νωρίτερα το protothema.gr.

Την ίδια ώρα πάντως πηγές προσκείμενες στη Δράση και τη Δημοκρατική Συμμαχία εξακολουθούν να αναφέρονται στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κεντρώου χώρου, με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα με τις καινούργιες πληροφορίες να αναφέρονται ακόμα και σε προσεγγίσεις πολιτικών από το ΠΑΣΟΚ. "Ο φόβος για την άνοδο της Αριστεράς προτάσσει πλέον την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλοευρωπαίκού μετώπου ώστε ο τόπος να μην μπει σε περιπέτειες. Η καθίζηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί έλλειμμα παρουσίοας στον κεντρώοχώρο το οποίο πάση θυσία πρέπει να αποκασταθεί μέχρι τις επερχόμενες πρόωρες εκλογές' μας είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Read more...

Συνεδρίαση της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Τετάρτη



Συνεδρίαση της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Τετάρτη
Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 11 το πρωί υπό την προεδρία του προέδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, και αντικείμενό της θα είναι οι εξελίξεις μετά τις εκλογές και η θέση του κόμματος επ’ αυτών.http://newpost.gr

Read more...

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν «άνευ όρων» επανένωση των κομμάτων του χώρου

Τέθηκε το ζήτημα


Την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ζητήσει ήδη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος
Την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ζητήσει ήδη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος   (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Kίνημα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Στέφανος Μάνος, ή ακόμα και στον Θάνο Τζήμερο της «Δημιουργίας Ξανά».

Το θέμα έχει ήδη τεθεί από τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος το βράδυ των εκλογών ζήτησε επανένωση της παράταξης, καθώς και από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε στον Βήμα FM ότι πρέπει να επιστρέψει η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος και ο Γ. Καρατζαφέρης.

Το αίτημα για επανένωσης της παράταξης έρχεται ως αποτέλεσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη ΝΔ να καταγράφει ιστορικό χαμηλό με 18,85% και απώλεια ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων.

Οι βουλευτές που θα θέσουν εκ νέου το θέμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα υποστηρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να απευθύνει προσκλητήριο προς όλους επί μιας φιλοευρωπαϊκής ατζέντας που θα διακρίνει τη ΝΔ από την Αριστερά, ενώ θα επιβεβαιώσει ότι είναι κεντρικός πολιτικός παίκτης μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά στελέχη και βουλευτές προκρίνουν μια κίνηση του κ. Σαμαρά προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο και γενικότερα τον χώρο των φιλελευθέρων, ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα και για «γέφυρες» προς τον πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά».

Το βράδυ των εκλογών, ο νεοεκλεγείς Α.Κακλαμάνης προανήγγειλε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δημιουργηθούν συνθήκες επανένωσης τη παράταξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί, ωστόσο ορισμένα στελέχη της ΝΔ ανέγνωσαν στην πρωτοβουλία του να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έπειτα από περίπου 20 χρόνια, προκειμένου να τον συλλυπηθεί για την απώλεια της συζύγου, ως μια πρώτη κίνηση προσέγγισης των δύο πλευρών.

Ο κ. Μάνος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, αρκεί να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη προτίμησε να προαναγγείλει την Δευτέρα ότι, ενόψει νέων εκλογών, θα επιδιώξει να δημιουργηθεί ένα φιλελεύθερο μέτωπο με τη Δράση και τη Δημιουργία Ξανά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΡΗΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΔ


Την ανάγκη για επανασυσπείρωση όλων των δυνάμεων της παράταξης, με προσκλητήριο προς όλους, υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του, ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλους. «Αυτό που προέχει, είναι η παράταξη...
να συνειδητοποιήσει ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο και οι οποίες, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι μαζί μας, έχουν αθροίσει περίπου ένα 19%», τόνισε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ανέφερε, επίσης, ότι προέχει ο σχηματισμός κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «προφανώς έγιναν λάθη, αλλά δεν είναι ώρα να τα συζητήσουμε».

«Υπό αυτή την έννοια, η παράταξη, ανεξαρτήτως αν θα γίνει κυβέρνηση ή θα πάμε πάλι σε εκλογές, που ελπίζω πως όχι, θα πρέπει να αρχίσει να δομεί μια διαδικασία, έτσι ώστε να ξανασυσπειρωθούν, όσο το δυνατόν, οι περισσότερες δυνάμεις που ανήκουν στο χώρο μας, στον κεντρικό κορμό της κεντροδεξιάς. Είναι μείζον και σημαντικό γιατί, όπως είδατε, οι πολυδιασπάσεις δεν ωφελούν και δημιουργούνται τέτοια αδιέξοδα όπως αυτά που ζούμε, όχι παραταξιακά, αλλά ως πατρίδα» επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η πρόταση για επανασυσπείρωση του κόμματος περιλαμβάνει τους κ.κ. Μάνο, Καρατζαφέρη και Καμμένο, καθώς και την κ. Μπακογιάννη, ο Α. Σπηλιωτόπουλος διευκρίνισε: «Εγώ μιλάω για όλες τις δυνάμεις. Περιλαμβάνει, όσους επιθυμούν. Δεν θέλω να κάνω ονομαστικό προσκλητήριο. Όσοι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι».http://fimotro.blogspot.com/

Read more...

Πρόταση «φιάσκο» Βενιζέλου για συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων με συμμετοχή της αριστεράς


Κοινώς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Βάλε τα δικά σου πρόσωπα αλλά εφάρμοσε τη δικιά μου πολιτική». Πρόκειται για μία πρόταση-φιάσκο, καθώς ο λαός απέρριψε ξεκάθαρα τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ.
Σε επικοινωνιακά παιχνίδια το έχει ρίξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη μεγάλη συντριβή του κόμματός του και την ξεκάθαρη καταδίκη των μνημονίων από τον ελληνικό λαό.
Στριμωγμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση κυβέρνησης με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις προτάσεις του είναι φανερό ότι κοιτά προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και προσπαθεί να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας εντυπώσεις και ελπίζοντας σε μία μελλοντική ανάκαμψή του. Στην πραγματικότητα παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας ότι η απόρριψή του από τον ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει εναντίον του δεύτερου.
Κοινώς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Βάλε τα δικά σου πρόσωπα αλλά εφάρμοσε τη δικιά μου πολιτική». Πρόκειται για μία πρόταση-φιάσκο, καθώς ο λαός απέρριψε ξεκάθαρα τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ.



Με ποιο τρόπο, λοιπόν, μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ δύο παντελώς αντίθετων προτάσεων; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που απορρίπτει τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας, προτείνοντας μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων.  Το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη που έφερε στη χώρα μας το ΔΝΤ και εφάρμοσε την πιο σκληρή πολιτική λιτότητας, φέρνοντας στην εξαθλίωση μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού και υποστηρίζοντας ακόμα και σήμερα τον ίδιο δρόμο, τα ίδια μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων των μισθωτών και συνταξιούχων. Άλλωστε δεν πρότεινε τίποτα διαφορετικό σήμερα στις δηλώσεις του από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μνημόνιο με ένα υποτιθέμενα πιο κοινωνικό προσωπείο. Τα ίδια είχε πει και όταν ανέλαβε υπουργός οικονομικών πριν από περίπου ένα χρόνο, τα ίδια είχε πει και ο Α. Σαμαράς όταν έμπαινε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το τρικ Βενιζέλου υποστηρίζεται και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Ο λαός πλέον δεν πείθεται με τα ψέμματά τους και διεκδικεί άλλη πολιτική,  όχι απλώς άλλα πρόσωπα. Διεκδικεί άλλες προτεραιότητες από αυτές του μνημονίου.



Τέλος, αξίζει μία αναφορά στο θράσος του κ. Βενιζέλου να χαιρετίσει την αλλαγή του ευρωπαϊκού συσχετισμού (βλ. εκλογή Ολάντ στη Γαλλία), ενώ είναι ο πολιτικός αρχηγός που στην Ελλάδα βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της αλλαγής και εφάρμοσε μέχρι τέλους τις πολιτικές λιτότητας που προωθούσαν Μέρκελ-Σαρκοζί.

left.gr
 http://vathiprasino.blogspot.com/

Read more...

Εγέρ-θυτη...













http://vathiprasino.blogspot.

Read more...

Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, αυτόν τον κύριο εκλέξατε ως εκπρόσωπο του λαού στο κοινοβούλιο κ. ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής!


Elia Zervou
Μη σας τρομάξω τους άβγαλτους, αλλά αυτός είναι ο τρίτος σε σταυρούς βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Γιώργος Γερμενής (του Δρακουλάου).

Read more...

Στηρίζει κυβέρνηση Αριστεράς με ευρεία κοινοβουλευτική νομιμοποίηση ο Φ.Κουβέλης

«Η κοινωνία ζητά λύσεις»


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Τη στήριξή του σε μία κυβέρνηση Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση που είχαν.

«Είπα στον κ.Τσίπρα ότι έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρεία κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» είπε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι η κοινωνία ζητά λύσεις.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει στο να υπάρξει κυβέρνηση και αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Κουβέλης πρωθυπουργός;


Ο Φώτης Κουβέλης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και την οποία θα κρατήσει για τρεις μέρες, θα παρουσιάσει την Παρασκευή κυβερνητική πρόταση που θα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον  πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προτίθεται να εξαντλήσει  το χρονικό όριο που του δίνει η διερευνητική εντολή.

Επίσης και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αποδέχεται την πρόταση να είναι ο Φώτης Κουβέλης ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας συμφωνώντας απόλυτα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα πάντως πρόκειται να αποφασιστούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το Σάββατο. Ωστόσο δεν εκφράζονται αντιρρήσεις από καμία πλευρά για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη και από ότι φαίνεται τα σενάρια που διαρρέουν και οι δύο πλευρές  θα τεθούν σύντομα στο τραπέζι.   .enikos.gr

Read more...

Συνέντευξη Προέδρου "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκας Τ. Κατσέλη στον Real FM


Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη της Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" στον Ν. Χατζηνικολάου και τον Real FM, που δόθηκε την Δευτέρα 7 Μαίου 2012
http://www.real.gr//audiofiles/144525.mp3

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη!

Πρόταση σοκ του Δημήτρη Στρατούλη



 
 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό.
Επομένως με  το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης.
 
"Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών", είπε ο κ. Στρατούλης και αποκάλυψε ότι: "Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".
 
Στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Στρατούλης ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών. "Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις δεσμεύσεις των πολιτών", ήταν η απάντηση του κορυφαίου στελέχους του Συνασπισμού.
"Πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;", ήταν το ερώτημα στον κ. Στρατούλη. "Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης", διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατούλης επισήμανε: "Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν  λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε  για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα".protothema.gr

Read more...

"Κλείνει" η κάθοδος σε κοινό σχήμα Ντόρας - Τζήμερου – Μάνου

Έρχονται οι μεταρρυθμιστές



 
 
Ως δεδομένη συμφωνία πρέπει πλέον να θεωρείται η σύμπραξη των φιλελεύθερων δυνάμεων με τη δημιουργία ενιαίου μετώπου στις επόμενες - διαφαινόμενες - εθνικές επαναληπτικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου και η Δράση του Στέφανου Μάνου έχουν αποφασίσει να πάνε σε κοινή πορεία ενώ η συζήτηση έχει ανοίξει και προς τη μεριά των Οικολόγων Πράσινων για το κατά πόσο θα συμμετάσχουν στο κοινό εκλογικό εγχείρημα.

Στόχος του νέου σχηματισμού θα είναι αρχικά η είσοδος στη Βουλή καθώς και η ματάλλαξη του από δύναμη του φιλελευθερισμού σε σχήμα με πρόταγμα τη 'μεταρρύθμιση". Μάλιστα στον ενιαίο τίτλο που ευρέως συζητείται εδώ και 48 ώρες, ο τίτλος Μεταρρυθμιστική Ένωση κερδίζει έδαφος. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο μοχλός ανάσχεσης για τη δημιουργία αυτού του νέου μετώπου, η διάθεση δηλαδή της κυρίας Μπακογιάννη να είναι πρόεδρος, αίρεται καθώς η τελευταία δεν θέτει πλέον αυτήν την προύπόθεση. Μάλιστα ήδη εξελίσσεται συζήτηση για την εύρεση προσώπου στήριξης σε πρόσωπο ευρείας αποδοχής με τα ονόματα που παίζουν να είναι αυτά του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, του καθηγητή - συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά ή άλλης διεθνούς προσωπικότητας.
 protothema.gr

Read more...

Κατσέλη στο Twitter: «Είμαστε στη διάθεση του κ. Τσίπρα»



Κατσέλη στο Twitter: «Είμαστε στη διάθεση του κ. Τσίπρα»
Την πρόθεση να στηρίξει η Κοινωνική Συμφωνία τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε μέσω Twitter η Λούκα Κατσέλη.

«Ως Κοιν. Συμφωνία μετέχουμε στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Ο κ. Τσίπρας έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, είμαστε στη διάθεσή του. Μετά το ξέσπασμα της λαϊκής οργής είναι ώρα της αποφασιστικής δράσης» έγραψε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η κυρία Κατσέλη είχε ανοίξει «παράθυρο» συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, τη «Δημοκρατική Αριστερά» και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με παρόμοιες δηλώσεις στο Radio 9.

Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε πως οι βασικοί όροι του Μνημονίου μπορούν να αλλάξουν για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, μέσα από την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής και τη στοχευμένη αποκατάσταση μισθών και συντάξεων. Προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, την οποία -όπως είπε- προτίθεται να στηρίξει.http://newpost.gr

Read more...

"Tα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, λειτουργώντας ως μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο "...



Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το «εγέρθητι» ...
Ένα περίπου 24ωρο μετά το περίφημο «εγέρθητι» της Χρυσή Αυγής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Νίκου Μιχαλολιάκου, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο ελληνικό κοινοβούλιο, τα ... στελέχη της, λειτουργώντας ως μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους.

Ασκώντας τρομοκρατία, αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των μέσων ενημέρωσης, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα δεν ήταν της αρεσκείας τους, και στη συνέχεια απαίτησαν από τους δημοσιογράφους με το πρόσταγμα «εγέρθητι», να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη «σεβασμού» στο πρόσωπο του φύρερ Ν. Μιχαλολιάκου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό φαινόμενο και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας».


Read more...

Μέχρι πότε υπάρχουν λεφτά...



Μέχρι τέλος Ιουλίου το ελληνικό δημόσιο είναι σε θέση να πληρώνει κανονικά τις ταμειακές του ανάγκες με βάση τα αποθεματικά τα οποία έχει, αυτή τη στιγμή, στη διάθεση του. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση τους ... πρώτους υπολογισμούς που κάνουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου, μόλις και μετά βίας, υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό, μάλιστα, προκύπτει εκ του γεγονότος ότι το ελληνικό δημόσιο καθυστερεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του προς τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει ξεμείνει από ρευστότητα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτό το ποσό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για την ελληνική πολιτεία σε αυτή τη φάση. Σε αυτό το ποσό, υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό της επόμενης δόσης από την τρόικα των θεσμικών πιστωτών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

Υπό κανονικές συνθήκες, τα λεφτά κι από αυτή την πηγή, θα πρέπει να έρθουν κανονικά στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει τεθεί θέμα εφαρμογής κάποιας συμβατικής της υποχρέωσης. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Οπότε, είναι διασφαλισμένα …
voria.gr


Read more...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΪΟΥ


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών στις 23 Μαΐου για να συζητήσουν τα μέσα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. «Η Τετάρτη θα είναι η...
ημέρα του άτυπου δείπνου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων» της ΕΕ, ανέφερε ο Βαν Ρομπέι στο λογαριασμό του στο Twitter.http://fimotro.

Read more...

Θέτει προϋποθέσεις στον Τσίπρα...



Με τη φράση «βρες τον τρόπο να κάνεις κυβέρνηση» θα υποδεχθεί τις προτάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, προσθέτοντας όμως ότι... η κυβέρνηση πρέπει να εγγυάται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική προϋπόθεση που θα θέσει ο κ. Κουβέλης είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα ζητήσει σαφείς και ξεκάθαρες εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μπορεί να την διασφαλίσει.

Για το λόγο αυτό, στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη αναφέρουν ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε απερίσκεπτα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», εμμένοντας στην πρόταση που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την «παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι «σταθερή για προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης που θα κινηθεί στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής, η οποία αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από τη λαϊκή ετυμηγορία».
protothema.gr .


Read more...

Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, απάντησε στον Τσίπρα η Αλέκα Παπαρήγα

Αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του


Η Αλέκα Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, ξεκαθάρισε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η κ.Παπαρήγα αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές.

Αυτή την ώρα ο κ.Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με τους Οικολόγους Πράσινους και με τη Λούκα Κατσέλη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δημήτρης Στρατούλης: «Θα εγγυηθούμε τις τραπεζικές καταθέσεις» ...



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών υποστήριξε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα... δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε, τα οποία ανήκουν στο λαό.

Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη. Και το τρίτο, άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν».

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε πως :«Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών. Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Σε ερώτηση αν σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών, το κορυφαίο στέλεχος του Συνασπισμού ξεκαθάρισε πως :«Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις δεσμεύσεις των πολιτών».

Στην συνέχεια, ο κ. Στρατούλης δήλωσε :«Πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;» και συμπλήρωσε: «Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως: «Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα».
newsbomb.gr


Read more...

«Επιλέξτε... λιτότητα ή άτακτη χρεοκοπία»!

Νέα «βόμβα» από Μπαρόζο



 
 
Οι χώρες της ΕΕ που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη "δεν έχουν άλλη επιλογή" παρά να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητα παράλληλα με τις προσπάθειές τους για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Οι χώρες του προγράμματος δεν έχουν άλλη επιλογή —εκτός από την άτακτη χρεοκοπία, που πιστεύω πως δεν συνιστά επιλογή— παρά να εφαρμόσουν θαρραλέα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης", δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

"Ανάπτυξη και σταθεροποίηση, τα χρειαζόμαστε και τα δύο", τόνισε. Ο ίδιος επέμεινε πως θα ήταν "ανεύθυνο" εκ μέρους της Επιτροπής να συστήσει περαιτέρω αύξηση των εθνικών ελλειμμάτων για να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Read more...

Πάρτε πίσω τις δεσμεύσεις σας, λέει σε Σαμαρά και Βενιζέλο ο Αλ.Τσίπρας

Πρόταση πέντε αξόνων για διάλογο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, μετά την ανάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της διερευνητικής εντολής, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.
2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.
5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Κανείς δε θέλει να πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα" ...



Δηλαδή, μόνο ο Γιώργος ήταν το κορόιδο, που την πήρε στα χέρια του, μέσα στην καταιγίδα; ...


Κυνική ομολογία του συγγραφέα και βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Τατσόπουλου: ασκήσεις επί χάρτου είναι οι διερευνητικές εντολές. Οι εκλογές δώσαν ένα ΗΧΗΡΟ, αλλά και ΑΒΟΛΟ μήνυμα για όλους. Κανείς δεν...

θέλει να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του.
Τώρα κατάλαβε ο συγγραφέας το πόσο δύσκολη είναι η εξουσία-η καυτή πατάτα;
Και εν πάση περιπτώσει, μόνο ο Γιώργος ήταν το κορόιδο που την πήρε στα χέρια του, μέσα στην καταιγίδα; ...


Read more...

Άγριο χουνέρι Καμμένου στον Σαμαρά...



kourdistoportocali.
Δεν δέχθηκε να κάνουν ραντεβού και το ανέθεσε στον Παύλο Χαικάλη!..
Άγριο χουνέρι του Πάνου Καμμένου στον ανεκδιήγητο Σαμαρά που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως είναι παρελθόν.
Να τι συνέβη. Από τα γραφεία της ΝΔ τηλεφώνησαν για να...
συνδέσουν τον Μπούρα (διευθυντή του γραφείου του Σαμαρά) με τον αντίστοιχο του Καμμένου.

Ο Καμμένος έβαλε τον ηθοποιό Παύλο Χαικάλη να υποδυθεί τον διευθυντή του γραφείου του και ο απίστευτος κωμικός άρχισε να λέει στον αποσβολωμένο Μπούρα να πάει να βρει τον χουντικό Γεωργαλά και ότι με πλαστογράφους δεν έχει να κάνει κανένα ραντεβού ο αρχηγός των Ανεξάρτητων με τον Σαμαρά.

Μιλάμε για άγριο άδειασμα στον Κομανέτση ο οποίος δεν λέει να εγκαταλείψει την ηγεσία της ΝΔ εάν δεν μηδενίσει πρώτα τα ποσοστά της!...


Read more...