Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανοικτή άφησε την πόρτα της συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος


Ανοικτή άφησε την πόρτα της συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος όμως μοιάζει να θεωρεί ότι οι εκλογές της Κυριακής  και η συντριπτική εκλογική εμφάνιση του “ΝΑΙ στην διαπραγμάτευση” οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Πάντως  τόνισε πως η συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη θα είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως το ΠΑΣΟΚ βάζει μόνον έναν όρο, ο οποίος είναι η Ελλάδα να μείνει εντός ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει την συνάντηση μας θα είναι πολύ ουσιαστική» διαβεβαίωσε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για εκπλήξεις σύγκλισης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως οι δύσκολες διαπραγματεύσεις γίνονται εκτός Ελλάδος, με τους δανειστές, τους κερδοσκόπους, τις αγορές και τους εταίρους και όχι στο εσωτερικό μεταξύ των κομμάτων και κατέληξε:
«Όσοι θέλουν να διαπραγματευτούν να το κάνουν εκεί και όχι εδώ» είπε και συνέχισε λέγοντας πως η χώρα πρέπει να υπερβεί το αδιέξοδο και δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς. «Καλούμε όλους να στηρίξουν την δική μας πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη».
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν η Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ λάβει  τον χαρακτήρα εμμονής -όπως τείνει να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ-, αυτό δεν θα συμφέρει την Ελλάδα καθώς θα τις στερεί διαρκώς  διαπραγματευτικές δυνάμεις. Πολύ σύντομα το θέμα θα βρεθεί και πάλι μπροστά μας  με όρους εθνικής καταστροφής. Χρειάζεται να συζητηθούν και να εξηγηθούν επαρκώς τα υπέρ και τα κατά.http://papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: