Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πρόταση «φιάσκο» Βενιζέλου για συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων με συμμετοχή της αριστεράς


Κοινώς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Βάλε τα δικά σου πρόσωπα αλλά εφάρμοσε τη δικιά μου πολιτική». Πρόκειται για μία πρόταση-φιάσκο, καθώς ο λαός απέρριψε ξεκάθαρα τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ.
Σε επικοινωνιακά παιχνίδια το έχει ρίξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη μεγάλη συντριβή του κόμματός του και την ξεκάθαρη καταδίκη των μνημονίων από τον ελληνικό λαό.
Στριμωγμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση κυβέρνησης με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις προτάσεις του είναι φανερό ότι κοιτά προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και προσπαθεί να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας εντυπώσεις και ελπίζοντας σε μία μελλοντική ανάκαμψή του. Στην πραγματικότητα παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας ότι η απόρριψή του από τον ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει εναντίον του δεύτερου.
Κοινώς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Βάλε τα δικά σου πρόσωπα αλλά εφάρμοσε τη δικιά μου πολιτική». Πρόκειται για μία πρόταση-φιάσκο, καθώς ο λαός απέρριψε ξεκάθαρα τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ.



Με ποιο τρόπο, λοιπόν, μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ δύο παντελώς αντίθετων προτάσεων; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που απορρίπτει τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας, προτείνοντας μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων.  Το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη που έφερε στη χώρα μας το ΔΝΤ και εφάρμοσε την πιο σκληρή πολιτική λιτότητας, φέρνοντας στην εξαθλίωση μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού και υποστηρίζοντας ακόμα και σήμερα τον ίδιο δρόμο, τα ίδια μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων των μισθωτών και συνταξιούχων. Άλλωστε δεν πρότεινε τίποτα διαφορετικό σήμερα στις δηλώσεις του από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μνημόνιο με ένα υποτιθέμενα πιο κοινωνικό προσωπείο. Τα ίδια είχε πει και όταν ανέλαβε υπουργός οικονομικών πριν από περίπου ένα χρόνο, τα ίδια είχε πει και ο Α. Σαμαράς όταν έμπαινε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το τρικ Βενιζέλου υποστηρίζεται και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Ο λαός πλέον δεν πείθεται με τα ψέμματά τους και διεκδικεί άλλη πολιτική,  όχι απλώς άλλα πρόσωπα. Διεκδικεί άλλες προτεραιότητες από αυτές του μνημονίου.



Τέλος, αξίζει μία αναφορά στο θράσος του κ. Βενιζέλου να χαιρετίσει την αλλαγή του ευρωπαϊκού συσχετισμού (βλ. εκλογή Ολάντ στη Γαλλία), ενώ είναι ο πολιτικός αρχηγός που στην Ελλάδα βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της αλλαγής και εφάρμοσε μέχρι τέλους τις πολιτικές λιτότητας που προωθούσαν Μέρκελ-Σαρκοζί.

left.gr
 http://vathiprasino.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: