Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Απειλεί την Ελλάδα η Γερμανία

''Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην Ελλάδα ότι αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, πρέπει να τηρήσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα'', δήλωσε ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στην εφημερίδα Handelsblatt, σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο.
Κοινή θέση με τον Γερν Άσμουσεν, πήρε και ο Μάρτιν Σούλτς, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι ''από τη στιγμή που έχουν συμφωνηθεί κάποια θέματα, δεν γίνεται επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο με τη βοήθεια της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη''.
Ωστόσο, οι Γερμανοί στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα και προς την Γαλλία.
''Η Γαλλία πρέπει να εφαρμόσει όπως ακριβώς είναι το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο δεν πρέπει να αποδυναμωθεί ως προς την ουσία του με την προσθήκη μιας συνιστώσας της ανάπτυξης'', επισημαίνει ο Γεργκ Άσμουσεν.
''Περιμένω από τη Γαλλία να εφαρμόσει, όπως ακριβώς είναι, το δημοσιονομικό σύμφωνο. Επίσης, πιθανολογώ ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει την υποσχεσή της να μειώσει το έλλειμμα κατω από το 3%'',τονίζει ο Γεργκ 'Ασμουσεν.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: