Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Κουβέλης πρωθυπουργός;


Ο Φώτης Κουβέλης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και την οποία θα κρατήσει για τρεις μέρες, θα παρουσιάσει την Παρασκευή κυβερνητική πρόταση που θα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον  πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προτίθεται να εξαντλήσει  το χρονικό όριο που του δίνει η διερευνητική εντολή.

Επίσης και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αποδέχεται την πρόταση να είναι ο Φώτης Κουβέλης ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας συμφωνώντας απόλυτα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα πάντως πρόκειται να αποφασιστούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το Σάββατο. Ωστόσο δεν εκφράζονται αντιρρήσεις από καμία πλευρά για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη και από ότι φαίνεται τα σενάρια που διαρρέουν και οι δύο πλευρές  θα τεθούν σύντομα στο τραπέζι.   .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: